[]

kalbin kan pompalamasini hissetmek

arkadaslar sigara iciyorum, gencim. bir iki keredir kalbimin kan pompalamasini hissediyorum, sanki normal giderken her sey kalp zorlanmis gibi bir gucle atiyor ve onu hissettim hatta hafif titredim/sarsildim. bu normal mi? kalp krizi gibi ya da damarlarin tikanmasi gibi bir sey olabilir mi? sigara ile baglantisi var midir?

doktora git diyenler olacaktir, su anki durumum icinde onumuzdeki iki ay ne yazik ki mumkun degil. sonra gidecegim.


 
Sigaradan oluyor. Sigarayi birak.


  • hot potato  (22.01.19 18:31:36 ~ 18:31:42) 
Çarpıntı işte bildiğin. Sigara alkol kafein hepsi etken.


  • adwokat  (22.01.19 18:39:07) 
bende de oluyor bazen. sigara yok, alkol çok az.


  • pembepembepembe  (22.01.19 19:23:59) 
ben 2 kere gittim bu sebepten 3 de olabilir, bi tanesinde doktor oha harbiden çok şiddetli atıyor falan demişti. tetkiklerde bişey çıkmadı şükür. ama heyecan huzursuzluk yemek çay vs bunlar sonrası oluyor bir de yatarken falan hissediyorum genelde öyle günlük hayatta işteyken falan hissetmem pek. çok kafana takma taktıkça büyüyor ama kesinlikle doktora git başka türlü rahatlaman mümkün değil uzun vadede.
ek bilgi: sigara içiyordum bırakalı 1 sene olacak çarpıntılarım devam ediyor, tek kriter sigara değil.

  • Golgi  (24.01.19 10:02:40 ~ 10:03:20) 
Kardeş sigaradan oluyor işte. motoru zorluyorsun dumana boğuyorsun vücudun daha ne tepki versin istiyorsun ? ben sigarayı 2 ay önce bıraktım -ara verdim diyelim öyle bıraktım diyebilen babayiğit azdır-. Sigara içerken, özellikle de o alkollü gecelerin ardından yaşadığım boğulma, bunalma ve şişlik hissi artık yok. çok rahatım, bırakmak zordur ama tavsiye ederim. istersen bir nabız ölçüm aleti bul kendine. sigara içtiğin sürede bağlı kalsın sende. Kendine ne yaptığını bir gör.


  • ardolf rendall  (24.01.19 10:31:44) 
sigaramız alkolümüz yok bende de kardeşimde de oluyor. kardeşim doktora gitti ama bir şey çıkmadı. doktora gitsen de bir şey çıkmayabilir, genetik olabilir.


  • damla sakızlı dondurma  (24.01.19 10:33:57) 
Sigaradan oluyor. +1

Sigara içmeyen birinde de olabilir bu. Onda başka bir sebepten oluyordur. Ama sigara içen birinde bu sebep çok büyük olasılıkla sigaradır. Doktora mümkün olan en kısa zamanda gitmelisiniz.
  • windowsguvenlikduvari  (24.01.19 10:39:26) 
arkadaslar cevaplariniz icin cok cok tesekkurler, vakit ayirip yazdiniz. sigarayi birakmayi gercekten cok istiyorum :) sigara icenler ne demek istedigimi anlamistir diye umuyorum.


  • themeningrey  (24.01.19 16:51:41) 
Kahve, sigara, anksiyete. Hepsi yapar. Ben sigara kullanmıyorum ama sabahları anlattığınız gibi kalbimin güm güm atmasıyla uyanıyorum. Eğer anksiyeteyse ilacı filan var en azından doktora gitmek isterseniz diye söyleyeyim dedim.


  • aks-i endaz  (24.01.19 16:56:48) 
İstiyorsanız bırakırsınız. Ben de 10 senenin üzerine bıraktım. 2 yıla doğru gidiyorum. Gayet iyi anlıyorum yani ne demek istediğinizi. O yüzden gerçekten isteyip, bırakma adımını atın.


  • windowsguvenlikduvari  (24.01.19 16:57:40) 
kan sulandırmak maksadıyla aspirin kullanabilirsin belki.

belki de bebe asprini.
  • killerbee  (24.01.19 16:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.