[]

Babannemin Evinde Bulduğum Esrarengiz Kitap

Başlığı ilgi çeksin diye bu şekilde açtım. Rahmetli babaannemin evinin deposunda bir kitap buldum. osmanlıca mı arapça mı dilini bile bilmiyorum. Gösterdiğim bir kaç arkadaşımda her hangi bir yorumda bulunamadılar. Biraz önce bir arkadaş sohbetinde geçince bende siz sevgili suserların fikrini almak istedim. Kitabın ilk ve son sayfasını atıyorum, kitabın ismi ve konusu hakkında bilgi verebilecek suserları bekliyorum.




 
büyü kitabına benziyor, duyuruyu silme suriyeli bi gardaşım var ona gösteririm yarın.


  • cekilmis gayfe  (08.06.16 23:10:41) 
yüksek çözünürlükte iyi fotoğraflar ayarlayabilirseniz şöyle bir şey var www.i2ocr.com


  • celeron 300a  (08.06.16 23:16:15) 
daha yuksek cozunurlukle cek.


  • scars dont fade  (08.06.16 23:18:21) 
6mb civarıydı ama site 2mb kabul ediyor. Yarın yüksek çözünürlüklü olarak başka siteye yükleyeyim ve başlık altına ekleyeyim.


  • nomisma  (08.06.16 23:19:58) 
fars alfabesi.


  • ya ben lan neyse  (08.06.16 23:26:19) 
çözünürlüğü yüksek fotoğraf koyarsan okutayım. böyle okuyamadı pek ama sihir gibidir dedi. ilk koyduğun fotodaki yazılar farsçaya benziyor dedi. ikincisi arapçaymış.


  • cekilmis gayfe  (09.06.16 09:11:49) 
ilk fotoyu iranlı bir arkadaşıma gösterdim:
en üstte yazan türkçe, yani osmanlıcaymış. gerisi farsça bir şiirmiş. 1288 yılından diyor. şu an iranda 1395 yılındalarmış. pars saltanatı falan dedi, ama bulanıkmış o da okuyamamış tam. konusu ne şiirin dedim, sultana iltifatlar falan olabilir diyor, net foto istiyor:)

  • akil kupuru  (09.06.16 10:11:28 ~ 10:13:42) 
yazi osmanlica.
baski eser. 1288 hicri takvime göre, iran'da kullanilan takvim yine baska. 1870lere tekabül ediyor.
sondaki siir de türkce (osmanlica), -ar eyledi redifli, farsca degil.
net okunmuyor. yüksek cözünürlük +1
  • shi aila  (09.06.16 19:04:55) 
İlginiz için herkese teşekkür ederim. Yüksek çözünürlüklü fotoğrafların linklerini yolluyorum.

i.imgur.com

i.imgur.com

i.imgur.com
  • nomisma  (09.06.16 19:37:27) 
kitabin kapagi yok mu?
arastirmalarima göre bu olmasi lazim:
www.camlicakitap.com

yazari: seyh mustafa adali.
eser "Birgivî’nin nahve dair meşhur eseri İzhârü’l-esrâr’ın şerhidir. Bu şerhin İstanbul ve Kahire’de birçok defa basılması, ayrıca birçok müellif tara- fından üzerine hâşiyeler yazılması, onun özellikle Osmanlı Türkleri arasında Arap dili öğretiminde ne derece önemli rol oynadığını göstermektedir."
kaynak: www.islamansiklopedisi.info

-----
burasi da reklam:
www.instagram.com
  • shi aila  (09.06.16 22:50:33 ~ 22:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.