[]

New York'a hala uçak bileti almadım, yardımınıza muhtacım!

Arkadaşlar ağustosun ikinci haftası New York'a uçmam gerekiyor, aralık sonu ocak başı da dönüş planlıyorum. Öğrenciyim.

Gidiş dönüş bilet almalıyım değil mi, daha ucuz oluyor?
Giderken tek başıma gideceğim yabancı ellere, aktarmalı uçuşlar neredeyse 24 saat sürüyor, indikten sonra 3 saat okula varış sürecim olacak, aktarmasız biletler epey pahalı. Aktarmalı biletlerle ilgili beni uyarmıştınız, yolda da uyuduğum pek söylenemez, aktarma yaptığım yerde de sıkıntı çıkması vs iyice endişelendim açıkçası.

Size bir soru,
Gideceğim tarih aralıklarını yazdığımda, yani ağustosun 8-11'i arası, ocağın 1-10'u arası seçtiğimde en uygun kombini sıralayan bir uygulama var mı?
SKYSCANNER'dan bulamadım.

İngiltere veya Almanya aktarmalı gitmek tercihim.
Türk Hava Yolları öğrenciye gidiş dönüş 3600'e satıyor biletleri, AKTARMASIZ.

British Airways de neredeyse 2500 kadar, belki 2800.
Londra'da aktarmada transit vize istiyor mu bilemedim.

Bir el atarsanız çok sevinirim, çünkü bilet fiyatları git gide artıyor.

Hiç düşünmeden Türk Hava Yolları'ndan mı alsam?
Ama 1000 tl ile neler yapılmaz, değil mi?

teşekkürler şimdiden

 
milleriyle bilet alabilecek birilerini bul. thy'den millerini paraya dönüştürmek isteyenler vardır. o şekilde ucuza gelebilir.


  • mr.goodcat  (28.04.16 20:56:09) 
merhaba,

Paranız varsa THY'den Alın, rahat ve konforlu gider gelirsiniz. Aktarmalı uçaklar gerçekten cok yorucu oluyor.

Eğer ucuz olsun diyorsanız Air france ile gidebilirseniz onu deneyin. Paris aktarmalı uçakları iyi oluyor.

Londra dan aktarmalı olunca transit vize istemiyorlar. Uçak arasında ki surelerin fazla olmamasına dikkat edin ama.

İyi yolculuklar, iyi eglenceler.
  • allanpoe  (28.04.16 21:12:55) 
çıkış noktanı istanbul baz alarak yaziyorum cevabi. malum bu istanbul vatandaşlarının yaşadığı yeri bildirmeme özelliği var.

1. New York, ABD içinde görece yakın bir yer. O nedenle Almanya ve İngiltere aktarmalı gitmek çok sorun değil. Hatta bazı durumlarda avantajlı. Kesintisiz sıkıcı bir uçuş yerine uçaktan in aktarma yap arada yürüme ve dinlenme zamanı olur.

2. Direk uçuş THY'de var. Bu secenekte fena değil ama ücreti daha yüksek tabi ki.

3. Bagaj her durumda ilk noktada verilip son noktada aliniyor. Bunda da problem yok.

4. New York'ta 3 tane havalimanı var. Bunlardan genelde JFK uçuşları daha ucuz oluyor.

5. THY dışındaki firmalardan gidiş-dönüş almak indirim sağlar. Bunlardan tek yön alirsan zaten fiyat iyice yükselir hatta dönül bileti fiyatı da yüksek olur. Diğer bir seçeenek giderken tek yön alıp. Dönerken ucuz olsun diye gidiş-dönüş bilet almak, bu özellikle dönül tarihin kesin belli değilse uygulanabilecek bir yol.

6. Tek yöne biletin bir diğer dezavantajı, bagaj sorunu. TR'den giderken herhangi bir sorun yok (2 adet 23 kg (50lb). Ama ABD'den dönerken 1 adet 23 kg (50lb) bagaj hakkı verirler. Bu durumda bilete ilave 2. bir $100'lık bagaj hakkı almanda gerekebilir.

7. Ağustos henüz uzak bir ay bazen fiyat yaklaştıkça düşebiliyor. Çünkü ekonomi uçan uçaklar genelde 2 ay kala satışa açıyor biletleri. Bİr de iptaller oldukça ucuz olabiliyor. Mesela ben New York biletini 1 hafta kala aldim ve 1 ay öncekinden 600 lira kadar ucuzdu (eylul 2015).

8. skyscanner bana pek güven vermedi. Ben havayollarının kendi sitelerinden takip ederek ucuz bilet buldum. Lufthansa, KLM, British ne kadar akılına gelen varsa günün değişik saatlerinde gidiş dönüş olarak kontrol et.

kolaylıklar.
  • helenart  (28.04.16 21:33:12) 
Donusu Noel sonrasina bak mutlaka. Cheaptickets denen siteden aliyordum ben biletlerimi ve uygun oluyordu. 2. Yontem, Abd icinde Turk acentalari ara. Ucak sirketleri bunlara yer veriyor, charter gibi. 5-10 koltuk bunlara ayiriliyor. Ben bu sekilde 10 gun oncesinden 1600'e bilet bulmustum. (KLM)


  • duyurumvar  (28.04.16 21:35:14) 
Noel'in biraz sonrasına denk gelecek gelişim muhtemelen, bana kalsa tek yön alacaktım, belki bunalıp erken gelmek isterim, belki gezmek isterim okuldan sonra biraz ama çift yönlü daha ucuz maalesef, biraz lükse kaçmamaya çalışacağım.


  • damba  (28.04.16 21:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.