[]

Sağlıklı Kilo Nasıl Alınır

Efenim, 1.86 m boyunda bir süre öncesine dek 60-62 kilolarda gezen 24 yaşında bir delikanlıyım.

Ama hayatımda 65ten yukarı hiç çıktığımı hatırlamıyorum.

Görenler kilo al biraz, sağlığın bozulacak diyorlar mesela. Ben de çok ama çok sağlıksız bir görüntüm olduğunun farkındayım ama diğer yandan senede bir kere ya hasta olurum ya da olmam.

Soruya gelirsek, etkili kilo alma tekniklerini merak ediyorum. Ama beylik şeyler istemiyorum, örneğin yatmadan önce 1.5 iskender ye 1 ayda 5 kilo alırsın demeyin. Farklı enteresan önerileri olan çıkacak mı bakalım?

70-71 olsam yeter. Şu ara kilom okul mokul muhabbetlerine 57ye kadar gerilemiş durumda.

 
tıbbi destek almanı ve diyetisyenin önereceği besin katkılarını kullanmanı öneririm. ama kendi başına gidip kullanma bunları. homronları, metabolizmayı kötü etkilemesin.


  • kibritsuyu  (02.08.07 15:41:37) 
Doktora git, belki tiroid sorunun vardır, o çözülür ve sağlıklı kilona normal şekilde kavuşursun. Yani ters bir şey vardır düzelir, sen de düzelirsin.


  • kurukafa  (02.08.07 15:51:02) 
önce bir doktora görünün.hipertroid probleminiz olabilir.
daha sonra da bir diyetisyene görünmenizde fayda var.
"ye ,iç ,hareket etme , böylece kilo alabilirsin" görüşüne ise hiç katılmıyorum.
bu teknikle sadece yağ alırsın.sonra da yağları eritmek için tekrar rejime girmek zorunda kalırsın.önemli olan yağsız kilo almaktır,bunun için de protein ağırlıklı bir beslenme rejimi faydalı olabilir.bu arada düzenli spor da yapmanız gerekiyor.
  • marcelorios  (02.08.07 16:03:26) 
spor yap , sana saçma gibi görünebilir ama spor yapmanın şimanlar için zayıflama , zayıflar için şişmanlama gibi etkisi wardır kısacası ideal kiloya ulaşmak için ideal ve en eğlenceli yöntemdir.


  • magoria  (02.08.07 16:05:44) 
cok buyuk yanlislar var verilen cevaplarda, sırf yag diyetine girmen hic de saglikli bir kilo alma yontemi degil. daha dogrusu vucudunda ki yag oranini artirmanin sana bir faydasi yok, alacagin kilolari kas seklinde almalisin, zaten birim hacimdeki kas kutlesinin agirligi ayni hacimdeki yagdan daha agirdir.

yani bir onceki arkadasin soyledigi gibi spor yapman ve iyi beslenmen en iyi cozum. hem boylelikle guzel, saglam da bir vucuda kavusursun.
  • alpinsamuray  (02.08.07 16:25:59) 
peki spor salonuna gitme haricinde yapabileceğim spor önerileriniz nedir?

yüzmeyi çok severim ama her gün mümkün diil en fazla haftada bir yazlığa gittiğimde yüzebilirim havuzunda.

sabah koş, mekik çek falan gibi öneriler olur.

onun dışında beslenme olayında da diyetisyene başvur diyosunuz yani, devlet hastaneleri bu hizmeti veriyolar mı?
  • sherinian  (02.08.07 16:38:41) 
abi ben de kilo vermeye cali$iyorum.
her sabah yuruyorum yarim saat kadar, 1saat de ko$uyorum. gun icinde de bisiklete biniyorum.
bu tarz aktiviteler oneririm.
hastaneye de gitmeden once netten biraz ara$tirma yap derim. unlu diyetisyenlerin siteleri vardir. biraz bak, bilgin olsun yani. sonra gidersin.
  • sourlemonade  (02.08.07 16:47:22) 
spor yaparak kaslarını canlandırman gerekli. kol,ayak filan misal.
spor olarakda bisikleti öneririm. yanında koşu da iyi gider.

bu arada sendeki sorun bendede var. ancak bazen bu sporu abartınca oluşuyor :) spor yapın ama abartmayın özellikle bisiklet manyağı olmayın. 187yim, kış aylarından 70e kadar çıkabiliyorum. yazın ise 60 a düşüyorum. sebebi ise sıcakta spor yapmaktan nefret ediyorum. aynı şekil yazın yemek yemektende nefret ediyorum. sıcak sıcak oehh
kışın ise hayvani bir proteğin takviyesi yapıyorum vücuda. sabah kahvaltısında 4 yumurta filan :P ama tabi tıbbi yardımlarda var yanında.

öncelikle hergün bir miktar bisiklet sürün, koşun. hatta mümkünse spor salonlarına giderek biraz alet çalışın. kollar ayaklar vücüt filan hareketlensin. yoksa hayvani yemek yesenizde tınlamaz kaslar. ve tabiki mutlaka doktora gidin sizin bünyenize uygun birkaç protein içerikli ilaç ve vitamin takviyesi önerisinde bulunacaktır.
spor yaparken bol bol su için. güdne 5 litreye yakın.
birde gece yemek yitip hemen ardından yatmayı düşünmeyin. kilo aldırmaz bu. göbek yağ kaplar ayrıca çok tehlikelidir bu. midenin uyku sırasında öğütme sistemi çok azdır. hastalanabilirsiniz. kaçının bundan.
  • winsome  (02.08.07 16:50:33) 
ole spor salonu falan benide kasıyo hiç bi zaman 1 aydan fazla dewam edememişimdir en güzeli kendine bi grup oluşturup hafta 2 gun iş /okul çıkışı basketbol/futbol (basketbolun futbola orala, daha fazla efor-daha fazla kas aktivitesi gibi avantajları var) gibi yemeğine/birasına( idaalı maçlar daha hareketlidir ve maçı laubalilikden kurtarır) şeklinde aktiviteler her daim işe yarar bence


  • magoria  (02.08.07 16:51:02) 
benim de var boyle bir problemim 178 cm 65 kg civarinda dolanirim genelde, doktorumun tavsiyesi yatmadan once kremali biskuvi yemem gerektigi idi (en az 1 paket) bu bana gore bi$i olmadigindan ben yatmadan once $u kari$imi hazirlayip 1 ay denedim: bir bardak soguk sut, bir tam muz, bir ka$ik bal, bir yumurta sarisi, mikser mi neyse onda bole cirptirip iciyordum acayip toparladim 72lere falan ciktim sonra biraktim 68lere geriledim.


  • notorious  (02.08.07 16:59:39) 
aslinda yapacagin en iyi sey artik okulun hangisiyse, onun duzenli antrenman yapan bir spor klubune gidip beraber antrenman yapman. evde mekik sinav da tabi ise yarar da burada onemli olan bir programa uymak, duzenli calismak. insan genelde tek basina bir programi uygulayamaz, motive olamaz, o yuzden git bi topluluga "bilader ben de soyle kiyida takilsam olur mu" de. kurek takimlari artis olur genelde izin vermezler ama mesela dagcilik topluluklarinda guzel muhabbet olur, sorun da olmaz...

beslenme icin de diyetisyene gitsen tabi daha iyi ama ben sana soyle genel gecer bir sporcu diyeti vereyim; aldigin gidalarin %50si karbonhidrat (makarna,pilav,ekmek)%30u protein (sut urunleri,yumurta), %20si de yağ olsun. duzenli ye, ozellikle antrenmanlardan sonra ye, ogun atlama, terli terli su icme...
  • alpinsamuray  (02.08.07 17:15:02) 
su yerine portakal suyu vb. içersen ayda bir kilo alırsın garanti.. kilo almak için karbonhidratlı beslenmek gerekiyo.. fazla abartırsan yağ yapar tabi.. karbonhidratlı beslenip biraz spor yapmak en ideali..


  • kveldulv  (02.08.07 17:18:45) 
"vücut kitle indeksi hesaplayıcısı" (*1)na göre 1.86cm boy için 67 kiloya çıkabilirsen "sağlıklı" bunun altına düşersen "zayıf" olarak değerlendiriliyor. 86 kg'ye çıkarsanız fazla kilolu ve 117 kg için ise obez sayılacakmışsınız.

sizinle aynı durumda olan bir arkadaş yıllarca kilo almaya çalıştı, olmadı. yaş 30 olunca aniden göbek saldı. hala zayıf ama göbekli. beslenme şekline dikkat yani. balık yağı falan sonradan aşırı yağlanamaya yol açıyor derler yıllardır.

(*1) üzerinde glucotrol xl pfizer lopid falan diye bişeyler yazan ufak mekanik bir cihaz, eşantiyon.
  • can see  (02.08.07 17:59:47) 
ehuh. şimdi kilo vermek isteyenler yemekten kısıryorsa senin kısaca hayvvvannnlaaarr gibi yemek yemen lazım.


  • ophelia  (02.08.07 18:19:07) 
pek enteresan öneriler olmayacak ama yazıyım bakalım:
düzenli yaşamak önemli bir olay kilo almak için, uyku düzeniniz olsun, mümkünse sabah erken kalkın, kahvaltı edin. erken kalkınca iştah da artıyor, gece de fazla geç kalmamaya çalışın, iyi uyuyun.
sigara içiyorsanız bırakın mutlaka.
askere gitmemişseniz askerde kilo alacaksınız, güzel olacak.
bunların dışında arkadaşların da dediği gibi düzenli spor yaparsanız sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • pispinti  (02.08.07 19:14:56) 
bende cok zayıftım düzenli spor yapıyordum bir sene boyunca -mecburen- hiç antremana gitmedim ve hayvaaann gibi yemek yedm su an sene basımdaki kilomdan yaklasık 8 kilo fazlayım. kardesiminde aynı sorunu yasıyor asırı zayıflık o balık yagı içiyor işe yarıyor tek yan etkisi sacları biraz yaglandı. onun dısında hiç bir yan etkisi yok. birde metabolizman hızlı calısıyor olabilir bu yuzden ne yesen yaramaz biraz miskinles yapabiliyorsan.


  • bana bir masal anlat baba  (02.08.07 19:44:40) 
abi $imdisi icin bi$ey diyemeyecegim, ama uzun vadede canini sikma; cunku askere gidince alacaksin :)


  • jack o lantern  (02.08.07 21:47:11) 
önce tiroidi ölçtürmekte fayda var arkadaşların önerdiği gibi. ama mesela ben de buraya boy ve kilo yazamayacak kadar zayıfım ama domuz gibiyimdir bünye bakımından. üstelik tiroid de düşük çıktı testlere. hayatım boyunca rejim yapmadım ama yediğime de dikkat ederim. eğer tiroidle ilgili ya da hormonal bir dengesizlik yoksa boşverin, kim ne derse desin. ister istemez 30undan sonra metabolizma yavaşlıyor ve insan yavaş yavaş kilo almaya başlıyor (yaşım da çıktı ortaya, haydi bakalım). bunca zaman zayıf kaldıktan sonra birden kilo almak, almaya çalışmak tehlikeli, dizlere ve bele fazla ağırlık yüklenmesi hiç iyi değil. bir yandan spor yapıp kasları, özellikle de vücut ağırlığı artınca zorlanması muhtemel diz, bel karın bölgesindekileri güçlendirerek kilo almak en doğrusu.


  • zen spider  (02.08.07 22:07:37) 
DüzenLi bir ilişkin oLsun :)


  • gowest  (03.08.07 00:12:43) 
düzenli bir ilişki tavsiyesi kesinlikle yerinde :)

onun dışında, ye kardeşim. gözünü doyurma.
yemeden kilo alınmıyor.
ben yaklaşık 3 sene içinde 22 kilo aldım ve şu an nasıl vereceğimi düşünüyorum kara kara.

kendi iştahımı kendim kabarttım resmen.

dışarıda yemek yemek, fazla kola sprite vs. tüketimi.. alkol falan derken, insan zaten farkında olmadan alıyor kiloyu.
  • calibra  (03.08.07 10:44:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.