(1) 

RKIT/Bubnix ne?

supergirl #153458 
Bilgisayarına hayatı boyunca format bile atmamış bir insan olarak ben, bugünlerde sürekli virüs uyarısıyla karşılaşıyorum. Kullanırken bir problem yok. Ama bilgisayarın başından kalktıktan bir süre sonra bu meret beliriyor. Sonra kapanıyor filan sorun yok.

Bundan bir süre önce de bu başta olmak üzere ciyuv ciyuv ciyuv diye bi sürü şey çıkmıştı. drivers dizininde bi şeyler sildim. Şimdi sadece bu kaldı.

Nedir? Bilen, gören var mıdır? Niye bilgisayardan uzaklaşınca yani bir de?
(5) 

oraya nasıl giderim [küçükyalı]

supergirl #138716 
Anadolu yakasını pek bilmem. Küçükyalı'ya daha önce Kadıköy'den gitmişliğim var. Ama bu kez başka bi yerine gidicem. Maltepe Kaymakamlığı'na doğru gitmem lazım. İdealtepe Bağdat Caddesi üzerindeymiş galiba. Haritada buldum gibi.

Şimdi ben Avrupa yakası Eminönü'ndeyim diyelim ki. Buraya deniz yolu ve iett kullanarak nasıl ulaşırım? Bilen?
(4) 

bacakta uyuşma, kaburgalarda eşitsizlik

supergirl #102700 
birkaç aydır sol kaburgamda sağ kaburgama göre bir değişiklik hissediyorum. yani dümdüz durduğumda eşit durmuyorlar. sol taraftakini böyle bir rahatsız hissediyorum. karnımı içime çektiğim zaman da sanki böyle tık diye kıtlayacakmış gibi oluyor. sizce bunun bel fıtığıyla bir alakası olabilir mi?

şüphe sebebim esasen şudur. 15-20 gündür yatağa yatınca sol bacağım uyuşuyor, yanıyor, karıncalanıyor. kalkınca bir şey yok. internette arayınca bunun sebebinin %66 bel fıtığı olduğunu okudum. yok değilse (ki umarım değildir) nedir, onu da merak ediyorum.

bu konuda deneyimlerinizi, fikirlerizi paylaşırsanız sevinirim. ha tabi bir de doktora gidicem hangi bölüme gideyim?
(8) 

iPod tamiri yapan?

supergirl #94927 
30gb iPodum 1 senedir yalnız yatıyor. Kulaklık girişi bozuk. Sola ses veriyor sağa vermiyor. Zorlayınca ikisine de veriyor. Ama bu şekilde dinlemek tam bir işkence...

Tamir yapan birilerini buldum ama ben İstanbul'da olsun istiyorum. Bu kadar bekledim ama hemen yapsın istiyorum. iPodum çok gıcır değil, çok para almasın istiyorum.

Doğubank'ta var mıdır? Sanki duydum böyle bir şey? Ya da tanıdığı olan?
(8) 

Global Test Market (çek)

supergirl #87015 
Elimde bu siteden kazandığım 50 dolarlık bir çek var. Anket yapıyorsunuz onlar da puan veriyor. Belli bir puana erişince çek isteyebiliyorsunuz. İstedim, ta Amerika'dan geldi. Fakat nerde bozduracağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Daha önce hiç yabancı çek almadım. Bilen biri aydınlatırsa sevinirim.
(3) 

evdeki pireli kedi

supergirl #79608 
Merhaba arkadaşlar;

Arkadaşım evine ikinci kedisini almış. Çok şeker simsiyah bi şeymiş. Pet shop'un önündeki kafesten yani dışarıdan almış diyebiliriz. Pire ilacı damlatmışlar üstüne ama evde severken üzerinde pire görmüş. Haftasonu olduğu için veterenir kapalı, telefonuna da ulaşamıyor. Evi pire sarmasından korkup kediyi kapalı balkona koymuş. Mamasını suyunu da vermiş. Yiyormuş da ama miyavladığı için arkadaşım biraz üzülüyor.

Evi pire basar mı? Ne yapmak gerekir? Yarın veterinere gidecekler ama şimdi bilen birinin bilgisine ihtiyaç duyuyor.

Veteriner ve kedisever arkadaşların cevaplarını bekliyoruz.
(8) 

nedir bu Bizbize Kampus'ün 10 dakikası 1 kontör olayı?

supergirl #49617 
Yıllardır KampusCell tarifesindeyim. Hiç bu kadar kafam karışmamıştı.
Şimdi 150 kontör yüklenmesine takiben 1 ay boyunca tüm Turkcell aboneleriyle toplamda 2 saat bedava konuşuyoruz bunu anladım. 3 mesajdan sonra gene tüm Tukcelllilerle mesajlaşmak da bedava. Tarife içi (Kampuslülerle) 10 dakikası 1 kontör ya hani, işte burada takıldım. Çünkü geçen gün arkadaş "hadi 10 dakika oldu kapat" dedi. Olsun dedim 2 kontör gitsin nedir yani. Öyle değil dedi. Kontörmetrem kapalı olduğu için farkına varmamış olabilirim. Böyle midir bu? Bir de 1 ay geçtikten sonra kontör yüklemezsek normal tarifeden mi konuşuyoruz? Zira bugün arkadaşımla 4 dk 23 sn konuştum ve 5 kontörümün gittiğini fark ettim. Normal tarifeye de uymuyor, anlamadım. Hayır telefonla haşır neşir biri değilim, sırf kafam rahat olsun diye kontörüm olduğu halde her ay kontör yüklüyorum. Bileyim de ona göre davranayım. Sitesinde bir açıklama göremedim. Sıkça sorulan sorular sayfası da saçma sapan sorular olarak değiştirilmeli bence. (SSS)
(16) 

ağlatmayan göz kalemi

supergirl #49011 
Hangi göz kalemini kullanırsam kullanayım gözüm yaşarıyor. Gözümü açamıyorum, o derece.
Daha önce benzer şeyler sorulmuş ama tam cevap bulamadım. Bitkisel makyaj malzemesini nerede bulabilirim? Eczanelerde satılır mı? net üzerinden satış yapan yerler de olur.

id bare minerals diye bir şey gördüm şimdi, kullanan eden var mıdır? İşime yarar mı?
sonya diye bir şey buldum ama İzmir'de. Koskoca İstanbul'da neden olmasın diye düşündüm ve aklıma burası geldi. Bir de güvenemedim açıkcası.

Bu konudaki deneyimleriniz, fikirleriniz ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Makyaj malzemesi markası önermeyin, hepsi yakıyor gözümü. Artık ağlamak istemiyorum!
(4) 

Mozilla Firefox karakter sorunu

supergirl #38016 
Mozilla'dan kesinlikle çok memnunum. Ama birkaç aydır durup dururken karakterler saçmalıyor. Şöyle ki, ı yazınca i çıkıyor, i yazınca da tırnak işareti, vb şeyler.
Sayfayı kapatıp açınca düzelecek kadar basit bi çözümü olsa da ben gene de açtığım onca sekmeyi kapatmadan bu işi çözmek istiyorum. Not defterinde yaz, kopyala-yapıştır nereye kadar yani..

Benimle alakalı bi sorun mu? Var mıdır bir daha olmaması için yapmam gereken bir şey?

ayrıntılar:
işletim sistemi XP
Mozilla sürüm 2.0.0.16
(14) 

ÖTV gelmeden fotograf makinesi alacağım fakat...

supergirl #34827 
..öyle çok özellikli bir şey istemiyorum. 300 ytl'yi geçmeyecek. yani çoğunlukla karanlıkta olmak üzere normal fotograflar çekeceğim. bastırmayı da düşünmüyorum şu an ama olabilir belki ileride. şarj edilemeyen pillere karşıyım. medeniyetten uzak kalmayacağım için li-ion şarj edilebilir pilli istiyorum. (çoğunluk öyle zaten de söyleyeyim dedim)

casio exilim z9 ilgimi çekiyor. ne dersiniz? kullanan var mı? bimeks'te ellerinde olmadığını söyleyen satıcı "hesap makinesi, kol saati üreticisi o..." gibisinden caydırmaya çalıştı. hepsiburada'da indirimde. daha ucuza da buldum gerçi.
www.hepsiburada.com

kodak m1033'ü de beğeniyorum. 10 mp olması gereksiz gerçi.
fiyatı yüksek ama hizlial'da 289'a kapatılıyor.
www.hepsiburada.com

olympus fe-310. bu da olabilir gibime geliyor. olympus da önerilen markalardan.
www.hizlial.com

samsung nv8 diye bir şey var bir de.
www.hepsiburada.com

bir arkadaşım da ısrarla panasonic diyor. ben de ısrarla istemiyorum nedense.
şeklinin güzel olması da önemli.,

en olmadı 150 ytl'ye pilli kodak c813'ü alacağım olacak bitecek

ÖTV ay sonuna kadar yok sanırım. fırsattan yararlanayaım diye aceleye getirmek de istemiyorum gerçi. hiç fotograf makinem olmadı. alırsam neyinden pişman olurum, denemeden bilemem. o yüzden danışmak istedim. önerileri bekliyorum.
(6) 

Sedasyon ile diş çekimi?

supergirl #27777 
Arkadaşlar ben dişçiden feci şekilde korkan biriyim. Yıllar sonra bugün cesaretimi toplayıp dişçi koltuğuna oturunca tekrar aklıma geldi. "Ben dişçiden korkuyorum." Dişçi de sedasyon ile çekimi önerdi. Aslında toplam 9 işlem var ama sadece 3 diş çekimi için sedasyondan bahsetti. Kabul ettim. Ama bilmiyorum nedir ne değildir? Nasıl olur bu olay? Bilen, yaşayan, yaşatan var mıdır aranızda?

İkincisi de ben dolguya bile karşıyken (kişisel olarak) kanal tedavisi diyor bana bunlar? Ortalama ne kadar sürer bu?

not:"off kanal fecii, çok acıyo, ben yaptırdım" tarzında mesajları yazmaktan lütfen sakının çünkü gerçekten beni kötü etkiler. morale ve desteğe ihtiyacım var.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık