(5) 

Kizilcik serbeti takipcilerine-Sahne sorusu

supergirl #1572139 
--34-35. bolum spoiler icerebilir--

ben geriden geldim biraz (arkadas israriyla)

bir bolumde cok sacma bir sahne var, anlamadim. acaba kesilmis mi ne olmus diye merak ettim.

www.youtube.com
calismazsa 2:01:35

sonra bir de soyle bir sey oluyor bu kadinla ilgili: youtu.be 27:12

adi sumbul imis, aradim ekside egreti gelin filan diyolar, mustafaya yurudu diyorlar ama sonra "eve kapak attim" dedigi duyulunca pembe ipini cekiyor. ama nasil cekiyor onu da pek anlamadim zira hayat'i arayip kiz isi birakti diyor sadece. sonra yegeni geliyor hayat'in, ondan sonrasini seyretmedim.

sumbul ne oldu? o ilk shnede ne oldu? ikinci sahnede neden iceri yolladi pembe onu. bilen varsa aydinlatirsa sevinirim.
(3) 

hortum donusturme adaptoru

supergirl #1569887 
selamlar.

elimde bir taharet muslugu var. onu bendeki sifon vanasindaki ek yere takmak istedim ama fark ettim ki taharet muslugu ondan kucuk.

soyle bir adaptore ihtiyacim var. m.media-amazon.com
fakat hangi olcu alacagimi bilmiyorum. ic cap mi olculmeli dis cap mi bilemiyorum.

sifon vanasi erkek, taharet muslugu disi ve olctugumde ic capi 15mm cikiyor, ustundeki somunu olctugumde 18mm.

sifon vanasi bilgisin standart dus basligi olcusunde.

benim bunu hangi olcuye gore almam lazim? ic cap mi dis cap mi?
(4) 

sarjlu/akulu tornavida

supergirl #1568564 
bir tane almak istiyorum. cok pahali olmayan 2 ay sonra da elime almayacagim, zora gelince durmayan bir sey var mi onereceginiz?

einhell baktim, hem ovmusler hem gommusler. makita pahali.

18v ols iyi olur sanki di mi?

varsa kullandiginiz urunun markasi veyahut bir link, alirim.

tesekkurler
(2) 

masa alti eliptik bisiklet kullanan?

supergirl #1566059 
Annem yillardir dizlerinden sikayet eder. Doktor doktor geziyor tabi bir yandan. pek yuruyus filan yapmiyor, zaten yapamiyor da.

boyle oturdugun yerden yapilan bisikletler ise yarar mi?
tavsiye edebileceginiz model var mi?

1500 liraya da var 8000 liraya da. butce onemli tabi, fiyat/performans olmasi tercihim.

bir de bu bisikletlerle ilgili diger ipuclari varsa verebileceginiz, sevinirim. (misal cok sesli oluyor, bi sure sonra kullanmayi birakiyosun vb...)


ps: ucuz olanlar genelde eliptik olmayanlar ama ben onlarin keyifsiz olacagina inaniyorum :D
(8) 

banyo giderine contali hortum bağlamak

supergirl #1564140 
yam anlatabilir miyim bilmiyorum. ama en ufak bir fikriniz varsa verirseniz sevinirim.

simdi benim banyomun giderine camasir makinesi hortumu bagli. oyle normal hortumlardan değil biraz daha genis. her neyse efenim evime acemi bir tesisatci geldi (esas meslegi degil para icin yapiyor) ve bu arkadas sanirim bu hortumu yerinden oynatti ve 7 yildir bocek olmayan evimde banyoda surekli olu bocekler gormeye basladim. oradan geldigine emin degildik ama her yeri kapattik ve en son seferde orada aslinda bir gider plastigi olmadigini gorduk.

yani nasil anlatayim. o yuvarlak gider var ama alti bombos gol. ev eski tabi 78 yapimi. dolayisiyla simdi orayi saglam kapatacak bir cozjme ihtiyacim var. camasir makinesi hortumu da buraya girmeli. banyoyu islak kullanmiyorum. orasi hep kapali kalabilir.

aklimdaki hortum gecirilen bir conta bulmak ama boyle bir sey var mi bilmiyorum. internette buldum bir seyler ama zemin gideri icin mi bilemiyorum.

simdi sozde bilen bir tesisatci aradim. bunlar da camasir makinesini tuvalete verelim giderin ustune kapak takin dediler. ee dedim nasil yani, iste hortum yerde olcak…e onla mi ugrascam indir kaldir ayrica hic istemem oyle bir sey.

bana bir fikir verin hele.
bu arada turkiyede degilim.
(2) 

trcell sim kartimi kaybettim / yurtdisindayim

supergirl #1561051 
banka manka isleri icin lazim oluyor arada. evin icinde kayboldu, bulamiyorum. olasi her yere baktim. muhtemelen bi seyin altina yapisip cope gitti.

Turkcell diyo ki hesaba giris yap kargo ile gonderiyoruz bla bla... ama hesaba da giris yapamiyorum zira trcell giris olayini zirt pirt degistiriyor ve daha once belirledigim sifre de ise yaramiyor. sms istiyor yani her turlu.

takildim kaldim napayim, TR'ye gitmeyi mi bekleyeyim. e-sim de cikaramam boyle heralde.

hat degisince bankalar da bir heyecan yapacak degil mi? :/

bulunamayan video

supergirl #1561006 
10-12 sene evvel yeteneksizsiniz'de bi cocuk vardi. daha once hic duymadigim sarkilarin sozlerini ezbere biliyorum gibi bir iddiasi vardi. hatta acun diyodu "olm sen bu sarkilari ezberleyip gelmissin". sonra bir sarki da o caliyordu, eleman onda da boyle agzini oynatiyordu sanki biliyormus gibi. (danza kuduro olabilir o calan sey)

ben programi hic izlemedim ama bu video onume dusmustu ve guldurmustu. ondan sonra surekli izliyordum, sonra kaybettim. simdi hastayim ve aklima geldi birden. aradim bulamadim.

biliyorsaniz sahane olur.
(4) 

Turkiye'den yabanci ulkeye EUR transferi

supergirl #1560610 
merhaba arkadaslar

TR'de yapi kredi hesabinda EUR olarak bulunan parayi Yunanistan'a nasil aliriz? Yunan bankasi, Revolut vb mevcut.

Swift %5 komisyon gibi bir sey gordum. ama hic yapmadim bu tarz seyleri Turkiye'den yabanci ulkeye...

Wise olmuyor biliyorum. Western union filan olur mu, komisyon ne olur acaba? surda yaziyor ama bu calisir mi emin olmak istiyorum (paraya ihtiyaci olan kisinin durumu kritik biraz, hata payi dusuk olmali)

yardimci olanlara tesekkurler.
(4) 

rezervuar ic takimi

supergirl #1558492 
merhaba. su tesisat islerinden pek anlamiyorum. tesisatci gelip sifon mekanizmasini komple degistirdi. ama basmali takmis. hic hoslanmadim. (hani su ince dugmeli olan, bazen ice kacip asla geri cikmayan tip) az su cok su ayari da yok. samadirayi yukari cikardim, cunku tankin yarisi doluyor su an. oyle yapinca su damlatiyor simdi disindan. baktim mekanizmaya kucucuk bir borudan suya baski yaparak kapak aciliyor. bana bu yontem cok surdurulebilir gelmedi. cahilim tabi bu konuda biraz ama disarda gordugum, bu sifonlarin hep ice kactigi. neyse gelip zaten bakicak disari su damlatma olayi icin.

eskisi cekmeliydi. gene cekmeli istiyorum. rastgele bir mekanizma alsam uyar mi? sifonun markasi vb yok.

mesela bunlar olur mu? hangisini onerirsiniz?

1- www.trendyol.com
2- www.trendyol.com
3- daha pahali ama bu da olur. ama hic yorumu yok. www.trendyol.com

tesekkurler
(4) 

bukulebilen ama guclu tel (sineklik icin)

supergirl #1550942 
basliga ne yazacagimi bilemedim. kisacasi aradigim sey istedigim gibi egip bukebilecegim ince bir tel. sineklik yapacagim. kucucuk bir pencerem var banyomda (15x48) ve normal sineklik yapmaya uygun degil. dolayisiyla actigim zaman onune koyacak bir sey yapmak istiyorum. (cam tamamen acilmiyor)

ornegin sunu buldum evde, m.media-amazon.com
sunun icine takilan tel var ya ortada topu gergin tutmak icin, buna sarap filesi gecirdigim zaman tam istedigim gibi olacak. ama boyu yetmedi. imgur.com

nerede bulabilirim boyle bir sey veya? evi arayip taradim kesin bir seylerde vardir diye ama bulamadim. veya bu boyda DIY bir sineklik yapmak icin fikirlerinize acigim. yapistirma veya miknatisli modeller isime yaramiyor. sadece tel cerceveli kullanabilirim.
(2) 

mola takip sistemi

supergirl #1549580 
merhabalar, hic umudum yok ama bir danisayim belki bilen olur.

40 kisi var, bunlar 10 ila 30 dakika arasi mola kullaniyorlar. herkes farkli tercih ediyor. iki kisinin ayni molada olmasi ok ama 3 veya 4 olmasin istiyoruz.

istiyorum ki bir app olsun, bu arkadaslar molaya cikacaklari saati yazsinlar. eger halihazirda 2 kisi o slotu sectiyse bu secemesin veyahut gorsun hangileri secilebilir.

mumkunse Teams uzerinden eklenebilecek ve kullanilabilecek bir uygulama olsun. excel'de 10 kisi icin yaptim ama sayi artinca bu pek mumkun olmuyor.

molaya cikis saatlerini bastan belirleyemiyoruz maalesef, cunku ne zaman cikmak isteyeceklerini bilmiyorlar ve cok kati degiliz o konuda.

tesekkurler
(8) 

Kitap tavsiyesi alinir

supergirl #1541323 
erkek arkadasima bir kitap almak istiyorum. sizce su kitaplari okuyan/okumus biri hangi kitabi sever? ne alsam sevinir bence ama ben yine de hosuna gidecek bir sey istiyorum.

Amerikali, 35 yasinda, kedileri, sarabi, beyzbol oynamayi seviyor, tarihle yakinda ilgili. Turkce bilmiyor ama Turk tarihine de merakli. haritalari da cok seviyor.

mevcut kitaplarinin bir kismi: i.imgur.com
acamayan olursa: imgur.com

ben pek iyi degilim bu konularda. aklimda bir seyler var ama sizin fikirlerinizi de duymak isterim. (:

tesekkurler
(3) 

G.Chrome - Inspect'teki elementi kalici olarak degistirme

supergirl #1540956 
Soru baslikta ama detay vermem gerekirse, dinamik bir internet sayfasi var takip ettigim, icerigindeki birkac elementin yanina not dusmem gerekiyor ve bunu kalici yapmak istiyorum. her gun 10-15 defa bunu yapmak istemiyorum. sayfayi hic kapatmasam bile ertesi gun geldigimde sifirlanmis oluyor.

internette aradigimda bir eklenti buldum fakat bu statik web sayfalari icin calisiyormus.

var mi bu isin bir yolunu bilen? eklentili ya da eklentisiz... gercekten cok isime yarayacak.

belirttigim kelimeleri highlight eden bir eklenti de isimi gorur.

tesekkurler simdiden.

belirlenen kelimeleri vurgulayacak eklenti

supergirl #1535928 
var mi bildiginiz? sanki vardi buna benzer bir sey ama her basliga baktim, duyuruda aradim. bulamiyorum.

istedigim su, birkac kelime vereyim, o kelimeler ziyaret ettigim sayfada varsa belirledigim renkte vurgulansin. ornegin bir eksisozluk yazarinin ismini gireyim kelime olarak, basligi okurken kullanici adi vurgulansin.

tek kelime icin yapani buldum ama bana birden fazla lazim.

bilen varsa mutesekkir olurum.
(4) 

burunla alakali sorun icin endoskopi?

supergirl #1533735 
ozur dilerim endoskopi ile ilgili yuzlerce kez soru sorulmus. fakat sanki hep mide agiz vb deniyor. ben de doktor onerince agizdan girecek sandim. (endoskopi genel olarak agizdan saniyorum cunku) ama sonra erkek arkadasim dedi burundan giriceklerdir ve ben de hatirladim ki “sinuslerine bakariz” dedi aslinda.

burundan yaptiran var mi? hisler neler? kimi yerde anestesi veriyorlar diye okudum. benim doktor hadi yaplim simdi istersen dedi dun (basit bir muayenehane)

ben cok huylanirim burundan. pcr bile yaptirmadim hic bu yuzden.
(4) 

kopan kayışı birleştirme

supergirl #1533600 
merhaba arkadaşlar.

tl dr; ağır bir panjuru taşıyan iki kayış nasıl birleştirilir?

uzun versiyon: bugün penceremin panjurunu açarken kayış koptu ve panjur komple kapandı. kayışın makarası altta kolay ulaşılabilir durumda, mekanizma üstte ve açılması imkansıza yakın. işin güzel tarafı kopan kayışı üsttekı makaradan çıkarmayı başardım ve 30-40cm kadar dışarda şu an. eh panjur da kapalı olduğuna göre mekanizmayı açmaya gerek yok. iki kayışı birleştirebilirsem bu iş tamamdır gibime geliyor. çğnjğ bağlantı noktası hep orada kalacak mantıken.

panjur bayağı ağır bir arkadaş. sağlam olması lazım.

kayış şöyle bir şey: www.amazon.de

yani mantıken oradaki metal parça işime yarar ama sadece onu bulamadım. bunu da alırdım ama yaşadığım yere gelmiyor.

bana ne lazım? ne diye aratmalıyım? ya da başka bir yöntem var mı bildiğiniz?

teşekkürler şimdiden.
(4) 

evdeki hasereler (foto yok)

supergirl #1529841 
Merhaba duyurunun entomolojistleri;

herkesin hmmbcginden illallah ettigi bir ulkede (GR) evimde hic hb olmadan 6 yildir mutlu mesut yasiyorum. ve lakin evimde baska turlu ufak sinir bozucu seyler ortaya cikti, bunlar neden olur, ne yapmali cozum ariyorum.

internette arastiramiyorum cunku fotografa maruz kalmak istemiyorum.

1- banyodaki su ufak ucan seyler. guve mi deniyor bilmiyorum. bunlarin acikcasi salak salak ucmak disinda bi zararlari yok ama nereden geldigini cozemiyorum bir turlu. butun giderleri kapatip tatile gittigimde, gelip bir suru ufak kuvette oldugunu goruyorum. simdi de evde olmama ragmen giderleri hep kapali tutuyorum ama hala var (daha az)

2- kucucuk, hizli yuruyen, ucabilen elma sinegi gibi bir sey. bunlardan olesiye nefret ediyorum. tam bilgisayarda bir sey yaparken gelir ekranda yurumeye baslar. agzinin burnunun onunde ucar. tahmin ediyorum bunlar cok hizli cogaliyor ama yok mudur bir cozumu? yoktu 1-1,5 sene oncesine kadar hic. :(

3- bu ucuncu sanirim bir bakliyat urununden cikmis olabilir. nasil tarif etsem susam dusunun tam o sekilde kahverengi yavas yuruyen bir bocek bu. ucabiliyor mu emin degilim ama ta yatak odamda gordugume gore ucabiliyordur diye tahmin ediyorum. 2 gun once plastik kutunun icinde duran etimek'in icinde birkac tane oldugunu gordum. insallah bundan geliyordur deyip kutuyu posetin icine koyup agzini baglayip attim ama sonra bir tane daha gordum.

bunlar hakkinda bilgisi olan, hangi ilacla nasil cozerim bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim. ozellikle 2. nefretlik. cicekciden sulandirilip sikilan turde bir ilac aldim ama 2'nin ustune siktim bana misin demedi :(

tesekkurler simdiden.
(2) 

dershane isleri

supergirl #1527150 
selamlar. liseyi bitiren yegenim cok caktirmasa da biraz umutsuzluga kapildi universite yuzunden. basarili bir cocuk kendisi ama programli calismak istiyor gibi geldi bana.

her neyse ben okul dershane islerinden hic anlamiyorum. dershane isinden hic anlamadim bizim ailede hic kimse gitmedi. simdi biraz arastirayim dedim, yok kurs, yok egitim kurumu yok bilmem ne bir suru isim var.

Izmit Kartepe'de kendisi.
nasil arastirmali?
tavsiye edeceginiz bir yer var mi?
fiyatlar asagi yukari nasil? hepsini aramak gerekiyor sanirim fiyat almak icin ama bir fikrim olsa fena olmaz.

ben yurtdisindayim, uzaktan bu isi arastiriyorum kendisinin haberi de yok ama final demisti ben oyle gecen sene agzini aradigimda.

tesekkurler simdiden. tikler gecikebilir ama muhakkak gelir.
(10) 

gecmeyen sivilceler

supergirl #1515708 
18 yasindaki (k) yegenimin yuzunde kalin puturlu tabaka halinde sivilceler mevcut. doktora gitmisti doktor antibiyotik ve krem vermisti. pek gecti diyemeyiz.
o da kendince yuz temizleme jeli akne kremi vb kullaniyor.

cildi yagli. bundan hoslanmiyor, neutrogena kullaniyormus yuzu icin o yagi aliyor iyi diyor. bir de annesinin nemlendiricisi iyi geliyormus. ama maskede oldugu icin havasiz kaliyormus. akne kremi varmis ama gece kullanilabiliyormus guneste kullanilmamasi gerektigi icin.

ben uzaktayim ama ne yapilabilir yol gostermek istiyorum. temizleme urunu vb alirim diye baktim once ama belki yine doktora gitse daha iyi olur? cunku simdi sordum kasindigini da soyluyor. cenesine kadar sivilce var.

oncelikle ne onerirsiniz urun vb? hemen alacak degilim, fikrim olsun.
bir de doktora gitsin di mi tekrar?

var mi benzer seyi yasayan?

(tikler gec gelebilir ama mutlaka gelir)
tesekkurler
(4) 

IKEA koltuk kilifi

supergirl #1509793 
tl; dr. L koltuk kilifi alan/kullanan var mi? nerden aldiniz vb gibi konularda fikrinize ihtiyacim var.

malumunuz hepimizin evinde bir IKEA koltuk mevcut (ben haric) arkadasimin evinde MANSTAD var, simdi tasinma arefesinde. koltugu tasimak ile satmak arasinda kaliyor. cunku oturma yerlerinde daginik sekilde lekeler mevcut.

koltuk su an satista yok sanirim ya da biz bulamadik ama su an butce olarak uygun olanlardan daha pahali bi model normalde.

sirf bu yuzden 200 euro verip kilif mi alsam diyor. ya dedim bir de tasiyacaksin ama onu da dusun. kilif da guzel bir sey (bi zahmet)

dusunduklerimiz sunlar
1- 200 yuroluk kilifi alip koltugu yeni eve tasimak
2- koltugu 200 yuroya satip yeni eve en ucuz L koltugu almak.
3- (benim onerim) koltugu tasimak ve ortuyme idare etmek, olmadi kilifi almak
4- 5 kat ucuz bir kilifla denemek. (var oyle nette esnek seyler, bilmem iyi midir)

fikriniz nedir?
ayrica var midir boyle kilif alan? deneyim paylasirsaniz sevinirim.
(5) 

tekerlekli TV standi

supergirl #1505298 
gece gece aklima gelen seye bakin.

televizyonum yok. cok aramiyorum da ama olsa izlerim gibime geliyor. fakat sorun su ki yatak keyfi yapmayi severiz. her gece yatmadan once bi seyler izleriz. dolayisiyla oturma odasinda duracak diye TV almam. mobil bir TV olmasi ondan maksimum fayda saglamamiza olanak saglayacak.

tekerlekli standlara baktim. burda 100 euro civari. TR'de bakayim dedim, resmen daha pahali, inanamadim.

boyle demir, vidayla sabitlenen sekilde yapmislar. www.hepsiburada.com

- kullanan var mi, memnun mu?
- linkteki gibi olmasi ok ama mobilya turu olanlari var mi? suruklemesi zor olmamali tabi...
- herhangi bir oneriniz varsa alirim.

fikir istiyorum sadece, belki de almam ama alacaksam da neye dikkat edecegim bileyim.
(4) 

Istanbulkart HES iliskisi

supergirl #1493027 
Merhabalar, nette biraz bakindim ama farkli seyler soyleyen var. o yuzden buraya danismak istedim.

elimde mavi kart seklinde olan adima bir istanbulkart var. (16 hanesi yok)
bir de anonim istanbulkart var (yabanci erkek arkadasim kullaniyor-16 hane yine yok)

en son pandemiden once Turkiye'deydim ve istedigimiz gibi doldurup basip geciyorduk. simdi ne yapmamiz gerekecek?

kardesimin kartina baktim 16 hane var onunkinde onunla hes aktivasyonu yapmis.

biz bizimkileri kullanabiliyor muyuz yoksa yenisini mi almamiz gerekiyor?

istanbulkart uygulamasi mi ne varmis, onu yukledim ama turk hatli telefonumun sarjinin dolmasini bekliyorum sms icin.

tesekkurler simdiden.
(5) 

[Gitar amfisi] 9V vs 1.5Vx6 kalem pil

supergirl #1488972 
Selamlar.

Arkadasim gitar amfisi alacak ama pil mevzusunu biraz arastirdik ve sonra bilene sormak istedik.

Ornegin 9V pille calisan modeller var 6x1,5V kalem pil ile calisan modeller var.

Sarjli pil kullanmak istiyor ama kalem pillerde 1,5V yok sanirim. (bir tane model buldum sadece cok pahali)

sorumuz su, 1.2 olan kalem pil bu cihazlarda calisir mi? (mAh degeri 2400-2700) hani totalde 9 etmeyecek o sebeple soruyorum.

ote yandan 9V daha iyi mi olur dersiniz mAh degeri cok daha dusuk olsa da?

benim sahsi cihazlarimda hic sorun cikarmadi ama hepsi 2-3 pille calisan basit seyler. amfiden emin degilim.

simdiden tesekkurler cevaplar icin.
(4) 

kendinden yapiskanli PVC parke?

supergirl #1476288 
merhaba arkadaslar.

kendinden yapiskanli pvc parke seklinde bir sey yapmak istiyorum mutfagima. su an dumduz tas (encrypted-tbn0.gstatic.com hoslanmiyorum bu goruntuden.

hali kilim var ustunde bir miktar (o da yikayinca cekti naled olsun)
bu yapiskanli seyler nasildir, yapan var mi? zamanla aciliyor mu? onerir misiniz?


tesekkurler simdiden
(8) 

uzaktaki ablama hediye

supergirl #1463073 
Dogum gunu olan ablamauzaktan hediye gonderecegim. (41 oluyor)

evli, iki cocugu var. kocasinin ailesiyle mustakil apartmanda yasiyor (ne kadar geleneksek olduklarini anlamaniz icindi bu)

kendisi calisiyor. makyaj yapan biri degil, basi ortulu.

aklima Turk kahvesi makinesi geldi. Sorsam ne istersin diye hayatta soylemez ama ne alsam cok sevinecegine eminim. (gecen ay lsvdukkan'dan peynir, zeytin, yag, mandalina filan aldim epey mutlu oldu canim benim)

var mi fikriniz bak su iyi olur diyebileceginiz? butcem maks 400 filan.

tesekkurler
(5) 

Anker soundbuds slim

supergirl #1457031 
Merhaba bir sey merak ettim, aydinlatin beni lutfen.

kardesime 2018 temmuzda 150'ye, kendime de 2019 ocakta 170 liraya aldigim Anker soundbuds slim kulakligi aradim internette (bir tane de baskasina almak icin)

500 kusur liraya buldum amazon.com.tr'de

hepsiburada ve yukko'dan almistim ben daha once. baktim faturalarina simdi ama ozel bir model numarasi filan yok.

bu kadar zam gelmis olabilir mi?

urun su: www.cimri.com
(3) 

reklamsiz youtube

supergirl #1380697 
şimdi bildiğiniz üzere youtube reklamlı olarak devam ediyor. satın al ya da dene filan diyor eyvallah...

iki tane laptop, bir ipad, bir telefon var bende.

sadece bir laptop sıfır reklam ile izliyor. bilgisayara özel sanıyordum ama baktım ki eski laptoumda da reklam var.

ipad'de onlarca reklam çıkıyor ve yunanca.
eski laptopta şimdi türkçe çıktı.

neden acaba? bolge ayarlarıyla mı alakalı diyeceğim ama hepsiyle aynı kimlikle giriş yaptım.


var mı bi bilginiz?
(2) 

taksi nereye sikayet edilir (guncel)

supergirl #1376912 
sel gunu eminonu'nde mahsur kalan iki birey eminonu'nden unkapanina yuruduk ve taksiye bindik. kariye muzesinin oraya ve baska bir yere gidecegimizi soyledik. "muzeye ok de otekine gidemem araci vericem" dedi. dedim "bana ne bundan"? "e arac vercem mesai bitiyo" dedi. "alma o zaman yolcu, bulmussunuz bir yalan habire soyluyosunuz" diye cikisip hiddetlenerek indim.

arkadaki araclarin hepsi gel gel yapti durumu anlayip. eh bi nevi afet bolgesiydi...

yani oyle les bi durumdaydik ki o an anlatamam. 1 saat iskelede kapali bekledik, sonra sultanahmet gulhane filan yuruduk taksi buluruz diye, sonra eminonu'ne geri geldik. otobus gitmeyince yuruyelim dedik ve unkapaninda malum cesedi gorduk ustu ortulu halde. zaten sinirim bozuktu, tutamadim kendimi. istanbulda (turkiye'deki) son birkac saatimdi...


neyse bunlarin sorumla bi alakasi yok. bu taksiciyi sikayet etmek istiyorum. nereye edebilirim? telefon edemiyorum...
(3) 

istanbul antalya - kiralik arabayla?

supergirl #1372979 
11'i aksam sabihaya iniyoruz 9-10 gibi. antalya'ya gitmek istiyoruz 3 gunlugune. bir yandan denizli filan da ziyaret edilmek isteniyor.

araba kiralamak bana cok mantiksiz geliyor ama antalya'ya gidince yine kiralamamiz lazim. bu durumda biraz daha akla yatiyor gibi

ama bayram mayram diyorum, sonra bayramda yollar bos oluyor, donusunde dolu oluyor diye geliyor aklima.


bi fikir verin.

ucaklar 600 lira/kisi filan gidis donus. iki kisiyiz.
(1) 

Spotify podcast

supergirl #1355848 
Spotify'da podcast dinliyorum. ama zor geliyor kullanmasi. yani evet o sahsin profiline girince bunu dinledin filan diyor ama baska bircok podcast indirdim.

"indirdigim podcastler" tarzi bir yer bulamadim mesela.

bir de biri yeni gonderince bir yere haber gelme ihtimali var mi?


ayrica podcast'ten alaksiz olarak arkadaslarimi takip etmemin ne gibi bir numarasi oldugunu anlayabilmis degilim. kimseyi hicbir sekilde gormuyorum cunku. bilgisayarda cikiyor sanirim sunu dinliyor filan diye ama telefonda islevsiz...

sadece android uygulamada kullaniyorum.
(4) 

parmak uclarimin kabuklasmasi

supergirl #1332607 
parmaklarimin uclarindan ilk bogumu kadarki kismi cok fena sertlesmeye basladi.

normalde etlerini koparan bir insanim zaten ama bir suredir kalan kucuk parcalar cok kuru oldugundan can yakiyor. cunku koptugu yerden cok sert cikiyor ve onun orada durmasi mumkun degil. makasla kesiyorum ama bazen cok rahatsiz ettigi icin kopartiyorum. hepsi yara bere icinde.

eskiden boyle bir sey yoktu, bir vitamin eksikligi filan midir, fikriniz var mi?
(1) 

karaoke mikrofonu

supergirl #1331705 
yegenlerime ne alacagim diye dusunurken bu geldi aklima.

eglenceli bir urun. sarki soylemeyi de seviyorlar. orta ayar olsun dedim. 60 liraya olan da var ama yorumlar korkunc.

kullanan var mi tavsiye verebilecek?

www.hepsiburada.com
(4) 

10-14 yaslarindaki kiz cocuklarina hediyeler

supergirl #1331216 
tldr: bana hediye onerin

14 yasindaki yegenime hediye alirken cok cocuklastigimi fark ettim. sonra kendimi dusundum epey buyuktum o yasta. bu hediyeyi istr miydim diye dusundum nope... sonra ne isterdim diye dusundum. ben her gece babam bize databank getirecek diye dort gozle beklerdim. ama onlar eskidi simdi.

14 yasindakinin telefonu var. mp3 calar filan gereksiz olur. muzik dinliyor aslinda ama bluetooth kulaklik fazla mi olur?

10 yasindaki da kiz ama erkek cocugu gibi. muzik filan pek dinlemiyor galiba ama eksik kalsin istemiyorum.


acikcasi cok cahilim hediye konularinda. fikir verin.

bir de netten alinabilen hediye olursa cok iyi olur. zira uzaklardayiz.
(2) 

Remington Sac duzlestirici (ve kablosu) sorusu

supergirl #1318341 
10 sene once aldigim Remington duzlestiricim bozuldu. Yenisini alacagim ama benim icin onemli olan unsurlardan birisi kablosu.

Modellere baktigimda hepsinin ince kablo oldugunu gordum. Bendeki yuvarlak kalin ve kivrilmaz kabloydu.

Cok mu evham yapiyorum? Onemsiz mi aslinda bu?

Hangsini alayim. Cok inatci bir sacim yok. Islak kuru aklimi celiyor ama kabariyor filan demisler. Bilemedim.

Baska markalarin var ayni kablodan ama ben Remington istiyorum. Hangisini onerirsiniz?
(4) 

X230 ssd - msata takmak

supergirl #1309664 
X230 bir lenovo bilgisayar sahibiyim. cok tatlis bir sey asiri seviyorum. olenb bilgisayarimin ramini taktim 8 gb rami oldu. simdi diyorum ki bir de ssd takayim.


cd driveri yok. nasil yapsam diyordum. sonra hard diski cikarir takarim ne olacak dedim. ama sonradan fark ettim ki sag yanaginda ssd icin yeri var.

sonra videolari izlerken msata da takabilecegimi ogrendim. ama bu biraz daha mesakkatli duruyor.

nette okuyorum ama buraya da sormak istedim. ne yapayim, bi fikir verin. hangisini alayinm takayim. hafiza hic onemli degil zira hicbir zaman medya saklamam bilgisayarda. fiyat da cok onemli degil. iyisi olsun, tam olsun.

bu arada windows 7 var su anda bilgisayarda ama debian veya ubuntu kuracagim bu islemlerden sonra.
(6) 

Bluetooth kulaklik - muzik icin

supergirl #1291823 
Kullaniyor musunuz?

Ne kullaniyorsunuz?

Onerir misiniz?


Fiyat olarak maks 200 var aklimda ama 100 olursa daha iyi olacagini soylememe gerek yok sanirim. Spigen nasildir? JBL var aklimda.
(2) 

sarjli el supurgesi?

supergirl #1281197 
internetten alip Turkiye'deki anneme gondermeyi dusunuyorum.

normal supurgemiz var ama annem de tipki ben gibi usengec bir insan. dip kose degil ama ufak tefek temizlik icin sarjli bir sey dusunuyorum.

bir tane var evde ama artik miadini tamamladi ve cok dandik bir seydi.


Black&Decker nasildir bu alanda? bir tane buldum mesela asagida, nasildir sizce? cok kabaca baktim. bu hafta gidip burada medimarktta bakacagim. ama buradaki her sey de orada yok.

www.akakce.com


sizin kullandiginiz bir sey varsa oneri alabilirim. ince ucu olmasi onemli. ufak delige girmeyecekse istemiyorum. uzun saplilardan da istemiyorum. portatif bir sey olsun
(19) 

kaç dişiniz var

supergirl #1275947 
kac disiniz oldugunu biliyor musunuz?

hayir ise lutfen sayin. ortalama kac disle yasiyor insanlar merak ettim.

ben saymama ragmen bilmiyordum mesela. oysa hic degismiyor.



24 tane sapasaglam disim var.
(5) 

ex yakin arkadasin bebegine ne alinir?

supergirl #1275945 
bir arkadasim vardi. cok cok cok yakin arkadasim.

evlendi ve sonra tuhaf davranislar sergilemeye basladigindan oturu gorusmeyi kestik. instagramda takip ediyoruz sadece birbirimizi.

annesi, evlenmeden birkac ay once vefat etmisti. babasi, evlendikten sonra vefat etti. cok yasli olan kedisi de... ondan sonra bir kere konustuk telefonda normal.

bebegi olacagini tahmin ediyordum instagramdan. simdi gordum ki dun dogmus.
hic de bebek istemeyen bir kizdi bu.

her neyse. evinin adresini hayal meyal hatirliyorum. apartman numarasini bulabilirim ama daire no bilmiyorum.

sormak secenekler disinda.

ben baska ulkede yasiyorum. elden verme sansim yok.


sizce mesaj atmali miyim?

erkek bebek bir de, ne alinabilir uzaktan kargoyla gitmesi icin?
(7) 

balkonun icine eden guvercin

supergirl #1262813 
arka tarafa bakan uzun balkonumda, klima dis unitesi ustunde iki guvercin yasamakta. yasasinklar buna lafim yok da, balkonun -literally- icine ettiler. bos bir cm2 yok kus boku olmayan.

hadi pisligini de gectim, cikmayayim balkona diyorum. (cunku duvarlardan akiyor yani boklar, temizlemeye profesyonel bir ekip lazim) bu hayvanlar cok ses yapiyor. yani guguk guguk, kanat cirpma vb sesleri beni asiri rahatsiz ediyor. normal bir insani rahatsiz etmeyebilirdi ama ben ses yuzunden ulke degistirmis insanim.

sadede geliyorum. bu kuslari artik istemiyorum etrafimda. ne yapayim da gelmesinler artik? cd filan koydum. onun da ustune sicti namussuzlar.

tellerden koymak gibi bir fikrim var ama daha kolay bir cozum varsa alirim.
(8) 

ifsa! laptop upgrade icin genel bilgiler

supergirl #1256945 
........
clickbait olsun dedim. ifsa yok, sorry

Lenovo X230 aldim ikinci el. bilgisayarsizliktan aci cekiyordum. uygundu da gayet.

birkac sorum var bu cihazla alakali. bazi sorunlari var cunku. yillardir ilk defa windows kulaniyorum. iste mac evde debian kullaniyordum.

1- rami tek kanal 4GB. CPUz ile baktigimda MHz degeri 798 mi neydi. Bende 4GB bir ram var evde. Simdi kac oldugunu bilmiyorum ama onu da buna taknmak icin gerekli olan mhz degeri midir yoksa DDR3 olmasi yeterli mi?

2- bir sey izlerken azcik oynattigimizda ekren gri olup 2 saniye sonra renkler geliyor. bilgisayarsda anlamadigim tek sey grafik kartidir. hic de isim olmaz grafikle filan. nedendir, cozumu var midir dersiniz?

3- sesi birden yok oluyor. device managera girip disable-enable yapinca calisiyor. kulaklikla deneme sansim olmadi. cizirtili takilarak cikiyor zaman zaman ama film izlerken rahatsiz etmedi mesela.

4- aldigim eleman 64 bit demisti windows icin ama 32 bit kurmus. 64 bit kursam mi? bir de debian veya ubuntu ekleyecegim ustune. simdilik o sebeple bekletiyorum.
(4) 

aileye hediye

supergirl #1233584 
Aile üyelerime hediyeler almak istiyorum.

Hiç hediye alan bir insan değilim normalde. Pek beceremiyorum bu işleri. Kendim beğenmediğim bir şeyi başkası da beğenmez diye elim gitmiyor.

Annem, ablam, kardeşim
Öteki ablam ve iki kızı

Anneme en son ipliğ iğneye geçirici şeyden götürmüştüm, bayılmıştı :( Böyle ucuz şeylere sevinebilen bir kadın. Terzi, çalışmıyor. Kapalı, Osmanlıca dersi filan almaya başladı.

Büyük ablam. Benim kafada olduğu için buna hediye almam kolay. Tek sorun çok uzun süredir aramızn açık olması. Ama gene de alacağım. Kol saati filan düşünüyorum.

Kız kardeşim. Üniversiteye yeni başladı. Tam bir genç kız. Müzik dinlemeyi pek seviyor. Eskiden mp3 çaları vardı çok sevdiği, bozuldu. Sonra telefona geçti ama mp3 çaların yeri ayrıydı galiba. mp3 çalar mı alsam? Yoksa kulaklık mı? Yoksa saat mi gene?

Öteki ablam. Bu aşırı farklı benden. Bu da ne olsa sevinir gibime geliyor. Başı kapalı ama çok dindar değil. Çalışıyor

Çocuklar ise biri 14 yaşında, öteki 9. İkiis de kız. Dünya tatlışları.
Büyük olan bayaa zeki, müzik dinlemeyi seviyor.
Küçük olan ise erkek çocuğu gibi. Kız objelerinden pek hoşlanmıyor.


Yurtdışındayım. Hepsi 3 farklı yerde yaşıyor. Hepsinin yanında olmam mümkün değil. Ama yıllar geçiyor. Bir hatırlatmak istiyorum kendimi.

Çok zengin değilim. Totalde 500 lira filan ödeyebilirim. Fikriniz varsa alırım.
(1) 

Hepsiburada Kıbrıs'a...

supergirl #1233460 
Artık aynı ülkede yaşamadığım ve sanırım çok uzun süre yaşayamayacağım :( kızkardeşime hediye almak istiyorum. Hepsiburada'da bir saat buldum onu almak istiyorum ama Kıbrıs'a gitme durumu nasıl oluyor?

KDV'siz kesilir, orda ödersiniz filan diyor.
Başka yerden de alabilirim bu arada ama kargo nasıl oluyor onu da bilmiyorum. Ben de başka bir ülkedeyim zira. Parasını ben ödeyeceğim kartla. Orada sıkıntı oluyor mu?

Mağusa'ya gidecek bu arada

"Sitemizden sipariş verirken teslimat ve fatura adres bilgilerinizi KKTC olarak kaydettiğinizde faturanız otomatik olarak KDV’siz kesilir. Böylece satın aldığınız ürünler için KDV ödemez, sadece KKTC’nin gümrüğünde siparişi teslim alırken sipariş ettiğiniz ürünün vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Yurt dışı teslimat olarak verilen siparişlerin Türkiye’den teslim edilmesi yasal olarak mümkün değildir."
(2) 

vakıf worldcard puanlar?

supergirl #1233457 
30-40 lira puan varmış. ben yurtdışındayım. internette nerede kullanabilirim bunu?
hepsiburada'dan sipariş verdim şimdi. eskiden vardı böyle bi şey de şimdi göremedim.

nedir nedir?
(9) 

aynada hangi gözünüze bakıyorsunuz?

supergirl #1220145 
saçma sorular vol.3
(git: #1218217)

aynaya bakmanızı ve aynada hangi gözünüze baktığınızı öğrenmek istiyorum. çünkü default olarak birine bakıyoruz. ötekine bakmak daha zor geliyor.

bir de solaksanız özellikle belirtin lütfen. güncelik hayat araştırmalarım var da.


ben solak değilim ve sağ gözüme bakıyorum misal.

ed:ayna yoksa kamera ile de deneyebilirsiniz
(15) 

diş fırçalamayan eliniz ne yapıyor?

supergirl #1218217 
yıllar sonra, saçma sorular vol.2 ile karşınızdayım
(git: 665520)

diş fırçalarken sol eliniz ne yapıyor. ya da sağ işte her neyse.

ben hep "ne ayaksın" der gibi buluyorum elimi. çok tuhafıma gidiyor.


kaslarımda huzursuzluk hissediyorum genel olarak. ondan merak ediyorum başkaları ne durumda.
(3) 

atina'dan kktc ama nasıl?

supergirl #1216917 
Yunanistan'da yaşıyorum. İstanbul'a Ekim gibi gelmeyi düşünüyordum ama kardeşim Kıbrıs'ı kazandı ve 15 Eylül'de gidiyor.

O zamana kadar izin alabilir miyim onu bilmiyorum ama verirlerse bileti nasıl alcam bilmiyorum. Bayram pahalı da zaten istemiyorum bayramda gitmeyi. Sonrasına bakıyorum 150€ en ucuz.

KKTC'ye de gidemiyorum bildiğim kadarıyla.

Bana bi fikir verin dostlar. Yoksa Mayıs'tan beri görmediğim kardeşimi Şubat'a kadar göremeyeceğim :(
(3) 

huawei p9 lite 2017

supergirl #1211567 
bu telefondan var bende.

eski telefonumda kullandığım hafıza kartını kullanıyorum. Samsung evo 32 gb. eski telefonumda sıkıntı çıkardı zaman zaman fotolar görünmez silinirdi karttan kafayı yerdim.
yine aynı şey oluyor!

yahu bu kart orijinal ve aldığımdan beri hep böyle sorunlar.
telefon için özel bir formatı mı var bunun? fat32 filan yaptım. hatta telefonda tekrar formatladım ama nafile... ama kart çalışıyor. class 10 da gayet...


ne yapayım da verimli çalışsın? ya da boşver onu şunu al derseniz ona bakayım.
(2) 

Acer E1-151 kasa

supergirl #1206097 
Bir bilgisayar sorusu daha

KArdeşimin bilgisayarının menteşe tarafına doğru olan orta kasa kırık (klavyenin olduğu ön yüz)

Ben olsam umrumda olmaz ama kardeşim acayip önem verir kozmetiğe. Üzülüyor ama masraf olcak diye söyleyemiyor. Bir de son gördüğümde çok daha korkunç hale gelmiş kırık. Kardeşim para biriktirip almıştı bu bilgisayarı. Ona bi kıyağım olsun istiyorum.

Ben yurtdışındayım. O yüzden gidip soramıyorum hiçbi yere.
internette alt kasa var, üst kasa pek bulamadım. bulsam da takacak adam yok. (ben yurtdışındayım)

bu işi kim yapar? kaç paraya yapılır? bi akıl verin. sevindirelim kardeşi.
(4) 

Bozuk bilgisayarı ne yapayım?

supergirl #1206091 
2012'de aldığımız Dell N411z marka bilgisyarım var.

Bozuk. Garanti defalarca baktı etti anakart değişti bilmem ne. Garanti bittikten hemen sonra 98 derecede kapandı. Sonra açtığımda piyuv ettiydi. İçini açtık filan anca ekrana bi hareket geldi bi daha uyandıramadık kendisini. Her şey olmuş olabilir.

Çok güvenmediğim tamircilere gösterdim yapamadılar.

Yapılmasını çokistiyorum çünkü o zamanlar iyi bir bilgisayar diye almıştık. i5 filan.

Bilgisayarı toplasan 1 yıl kullandım. Elimde çöp olduğu için başka bilgisayar da alamadım hiç. Çünkü artık korkuyorum kötü bilgisayar sahibi olmaktan.

Ne yapayımbunu? İki tane çalışan pili var. Parçalarını mı satsam. Tamir edebilen çıkar mı? Ana kart piyasada yok diyorlardı yıllar önce.

14z modeli var bir de. Dıştan aynı ama kasa içi değişikmiş.

Ara ara aklıma gelir yıllardır düşünürüm.

Bi fikir verin nolur..
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık