(3) 

Heart/fire/through

mate soul #1023363 
Son zamanlarda sağda solda bir iki kez duyduğum yakın zamanlarda çıkmış olduğunu düşündüğüm bir şarkı sorucam. Şarkıda başlıkta yazan kelimelerin geçmesi muhtemel (uyduruyor da olabilirim tabi) abinin biri bağıraraktan içli içli söylüyor şarkıyı. pek eğlence dolu sayılmaz o yüzden.

Son olarak şarkının içinde geçtiğini uydurmak istediğim sözler "hello tune, our hearts set on fire" falan filan. Ümit var mı? :(
(4) 

ikinci kez bakaya kalma durumunda yüksek lisans

mate soul #1011663 
Selamlar duyuru sakinleri, tecil işlerinde yetkili bir abinin tavsiyelerine ihtiyacım var.

Kasım 2015'te bakaya kaldığım ve bir müddet otelde kalmak zorunda olduğum için bugün askerlik şubesine gidip savunma yazmak zorunda kaldım. Şubat celbine verildim ve 27 Ocak 2016'ya kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur şeklinde durum belgesi aldım.

Tecil edebilmek için bir üniversitenin bahar dönemi yüksek lisans programına kaydolacağım, bunun için bir engel yok şu an çünkü üniversitenin kayıt dönemi için gerekli şartları taşıyorum fakat sorun şu ki üniversite tecil talebini askerlik şubesine Şubat ayında gönderebilecek. Yani ben o tarihte ikinci sefer bakaya kalmış gözükeceğim. Bu durumda kayıtlı olduğum askerlik bölgesi, üniversiteden gelen tecil talebini yerine getirir mi sizce?

Ya da "boşver, gitme abi bişey olmaz, kimse seni tutup götürmez" dışında başka bir tavsiyeniz var mı? zira işim gereği sürekli otellerde kalıcam. tutup götürürlerse şaşırmam.
(8) 

istanbul oturacak yer tavsiyesi

mate soul #1010781 
saygıdeğer duyuru sakinleri, iş icabı 1-1,5 ay aralıklarla, sırayla ekte yer alan 4 noktada işe gidip gelmem gerekecek.

Siz olsaydınız böyle bir durumda işe rahat gidip gelebilmek adına metrobüs, metro vs toplu ulaşıma yakınlığı göz önünde bulundurarak hangi optimum noktada ev tutardınız?
(2) 

yoklama kaçağı/bakaya yakalama tutanağı

mate soul #1010758 
Sabah 5'te kaldığım otele iki polis memuru gelip bana ekteki tebligatı verdiler. 15 gün içerisinde en yakın askerlik şubesine gidip askerlik işlemlerimi tamamlatmam gerekiyormuş. Herhangi bir tecilim olmadığını ve askere de şu an gitmek istemediğimi düşünürsek ne yapmam gerekiyor?

Bahsedilen belgelerle askerlik şubesine gidince ne oluyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(2) 

en ucuz yüksek lisans eğitimi veren üniversite/program

mate soul #999769 
er kişilerin halden anlayacağı üzere askerliği tecil ettirmek için bir yüksek lisans programına kaydolmam gerekiyor. bu meseleyi en kolay yolla halledebilmek için tavsiyelerinizi rica ediyorum. şimdiden teşekkürler.
(6) 

Askerlik Tecil

mate soul #999532 
Sevgili duyuru ahalisi durum çok ciddi, yardımcı olursanız çok sevinirim. (durumun vehametinden ötürü önceden belirtme ihtiyacı hissettim)

Ağustos itibariyle tecil sürem bitti. Henüz bir işe başladım ve askere gitmek istemiyorum. Sizce rutin bir kontrolde tutup götürülme ihtimalim var mıdır ya da hakkımda bir ceza mı işler sadece? Kısaca şu an itibariyle durumum nedir? Bilen birisi anlatabilir mi?

Bir de yüksek lisans bahanesi ile tecil etmek istesem en kolay/ucuz nasıl halledebilirim?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Pendik-Göktürk ulaşım

mate soul #997312 
Merhabalar, bugün trenle Pendik'e geldikten sonra Göktürk mahallesine geçmem gerekiyor. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.

Kazlıçeşme-Göktürk arası çalışan 48 numaralı bir hat gözüküyor. Nasıl binebilirim bu hatta çalışan otobüse? Şimdiden teşekkürler.
(1) 

yurt dışı sipariş - gümrükte takılma

mate soul #989422 
sevgili duyuru sakinleri, yaklaşık bir ay önce ebay üzerinden çin'den sipariş verdiğim kargo dahil 25 dolar civarı, dandik plastik bir ürün hala adresime ulaşmadı. daha önce çin'den verdiğim siparişler maks. 12-13 gün'de elime ulaşırken bunun bu kadar uzun sürmesi ürünün gümrükte takılmış olabileceği konusunda beni işkillendirdi.

Ürüne ait kargo takip numarasını satıcıdan talep ettim ama malesef takip numarasının olmadığını söyledi. bu durumda ne yapabilirim? gümrükte takılıp takılmadığını kontrol edebileceğim bir sistem var mıdır acep?
(4) 

Starcity Avm

mate soul #986307 
Taksim'den buraya en kolay nasıl gidebilirim? Sanırım Metrobüs geçiyormuş, taksime en yakın Metrobüs Durağı nerede vardır? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Pazar günü açık berber - Taksim

mate soul #983911 
Merhabalar, pazar günü Taksim civarında açık berber kuaför vs bulmak mümkün müdür?
(1) 

İstanbul Decathlon

mate soul #980918 
Merhabalar, Taksim'e en yakın Decathlon mağazası nerededir ve Taksim'den en kolay nasıl gidebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(1) 

Azerbaycan pasaport süresi

mate soul #974592 
Merhabalar, pasaport sürem 14 Ağustos'ta doluyor ve Ağustos 3-7 arası Bakü'ye gitmeyi düşünüyorum. Girişte sorun yaşar mıyım? Diğer Avrupa ülkeleri gibi en az 6 ay geçerli pasaport isteme durumu olabilir mi?
(3) 

Sağlık Kurulu Raporu / Ankara Numune Hastanesi

mate soul #966944 
Merhabalar, işe giriş için sağlık kurulu raporu almam gerekiyor. Necatibey'deki numune hastanesine gitmem söylendi fakat nerededir burası tam olarak anlayamadım.

Bir de gitmeden önce herhangi bir randevu vs. almaya gerek var mıdır yoksa elimi kolumu sallayıp gidebilir miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(3) 

Vukuatlı nüfus kayıt örneği Ankara'da nerden alınır?

mate soul #966937 
Soru başlıkta.
(6) 

Memurluktan istifa etmek

mate soul #965056 
Merhabalar, yakın zamanda kamuda uzman yardımcılığından istifa edeceğim, konuyla ilgili insanlık için küçük benim için büyük iki önemli sorum var:

1-İstifa etmeden belli bir süre öncesinde haber verme sorumluluğum var mı?
2-Kullanmadığım izinlerin ücrete dönüşmesi gibi bir durum mümkün mü?
(2) 

hantallık eş anlamı

mate soul #960856 
bu kelimeye yakın eş anlamlı bir kelime arıyorum. "atanet" gibi bir kelime vardı ama bir türlü hatırlayamadım doğrusunu.

ör: "çok atanetli bir yerdi, her şey çok ağır işliyordu" cümlesinde uydurmuş olduğum "atanet" kelimesinin doğrusu nedir hatırlayan bilen var mı? yoksa böyle bir sözcük ben bir yerlerimden mi uyduruyorum?
(5) 

Atatürk Havalimanından 4.Levent'e ulaşım

mate soul #960028 
Merhabalar, soru başlıkta arkadaşlar. Atatürk hava limanından İş kulelerine en hızlı ulaşım yolu nasıl olur?

ikinci ihtimal Taksi ne kadar tutar yaklaşık?
(1) 

Alibeyköy'den Levent'e nasıl giderim?

mate soul #955567 
sabah 6.30'da alibeyköy terminalde olucam. buradan iş kulelerine en kolay nasıl gidebilirim?
(3) 

Siyasi parti üyelik sorgulama

mate soul #947633 
Herkese merhaba, çok mühim bir soruyla karşınızdayım. Bugün bir iş başvurusunda bulunduğumda, şirketin, benim resmi olarak hangi siyasi partiye üye olduğumu öğrenme imkanı var mıdır?

not: bu konuya çok fazla önem verdiklerini, mutlaka araştıracaklarını ve kendi görüşlerindeki bir partiye üye olmadığımı gördükleri takdirde kesinlikle işe almayacaklarını bildiğim bir şirket.
(3) 

iphone 5 ekran tamiri

mate soul #900416 
iphone 5'imi yere düşürdüm ekran sizlere ömür. Ekran değişimi yapılabiliyormuş sanırım. tamir için Ankara'da nereyi tavsiye edersiniz? bir de ne kadara patlar sizce?
(3) 

Kemik gözlük tamiri

mate soul #867842 
i.imgur.com

Tamiri mümkün müdür yoksa elveda hipsterlık? :(
(5) 

Direksiyon sınav sonucu

mate soul #851095 
Pazar günü ehliyet için direksiyon sınavına girdim, ertesi gün açıklanır dediler. Sonucuma nereden bakabilirim acaba?
(6) 

Lens marka önerisi

mate soul #845926 
Merhabalar, 6-7 yıldır Bausch & Lomb soflens 59 kullanıyorum. Aslında ben memnunum ama geçen gittiğim bir optik bu markayı artık başarılı bulmadıklarını, pek tavsiye etmediklerini vs söyledi.

Hazır lenslerim bitmişken yeni bir markaya şans vereyim diyorum. Fiyat /performansı göz önünde bulundurarak hangi marka modeli tavsiye edersiniz?
(6) 

Elektrik abonelik iptali

mate soul #843133 
İki hafta önce yeni bir eve taşındım. Eski evimin elektrik faturası hala benim üzerime kayıtlı. Ne yapmam gerekiyor bu durumda?

Ankara'dayım.
(2) 

Bağımsız denetçilik

mate soul #833422 
Kamuda uzman yardımcısı olan birisi SPK'nın sınavlarına girerek bağımsız denetçi olabilir mi? İlla SMMM mi olmak gerekiyor ne yapmak gerekiyor?
(9) 

Gürültülü nefes alan arkadaşı kibarca uyarmak

mate soul #828765 
Yanımda çalışıyor, sevdiğim samimi de olduğum bir arkadaş gelin görün ki çok yüksek sesli nefes alıyor, yaptığım işe konsantre olamıyorum. Her zaman olmuyor kronik bir hastalığı değil, bazı günler oluyor sadece. Sanırım biraz dikkat etse burnunu tuzlu suyla temizlese geçecek.

Kulaklık takmak vb. tavsiyelerden ziyade direk kendisini kırmadan ne diyebileceğim hususunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
(4) 

Tüketici hakem heyeti başvuru

mate soul #828402 
İş Bankasının iade etmediği üyelik aidatı ile ilgili olarak THH'ye başvuracağım. Ankara Çankaya'da oturuyorum. Başvurmak için kaymakamlığa gitmek zorunda mıyım yoksa posta veya online başvuru gibi daha zamandan tasarruf sağlayacak yollar var mıdır?

Bir de dilekçenin ekine mail adresime gelen hesap özetini eklemem yeterli mi yoksa örnek mahkeme kararı, hesap özeti dekontu vs gibi şeyler koymak zorunda mıyım?
(6) 

maximiles üyelik aidatı iadesi

mate soul #826411 
Maximiles kredi kartımdan bu ay 75 TL üyelik aidatı kesintisi yapılmış. İadesini talep etmiştim telefon bankacılığı yoluyla. Üyelik aidatı sözleşmede belirtilmiştir, aidat iadesi yapılması için gereken kriterleri karşılamıyorsunuz gibi bir cevap yazmışlar.

Var mı bu şekilde aidat iadesi için başvurup da olumsuz dönüş alan?
(5) 

Ev sahibinden yediğim kazık

mate soul #826184 
Herkese merhaba, özellikle hukukçu arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Direk durumumu anlatıyorum: şu an kaldığım evin kirası 600 lira ve aidatı 150 lira. En başında evi tutarken ev sahibi aidatı da kirayla birlikte kendisine vermemi istedi ben de hiç durumdan kıllanmadan kabul ettim.

Iki gün önce öğrendim ki kaldığım evin aidatı aslında 150 lira değil 65 liraymış. Yani ben keriz gibi 20 aydır 85 lira fazla para veriyormuşum meğer ev sahibine aidat diye. Toplam 1700 lira yapıyor topladığımız zaman. 3 kira parası neredeyse

Henüz ev sahibiyle konuşmadım. Ayın 1inde yatırıyorum kirayı. Yarın arayıp kendisiyle konuşmayı düşünüyorum. Kafamda iki ay kira yatırmamak var. Siz ne dersiniz? Nasıl bir tavır takınmalıyım sizce. Ne tavsiye edersiniz?

500 dolar depozitom var bu arada içerde.
(7) 

paketten güve çıkması

mate soul #814871 
aldığım müsli paketinin içinden iki tane güve çıktı. paketi açmadım, kapalı bir şekilde duruyor. nereye başvurmalıyım?
(2) 

foruma foto yükleme

mate soul #808998 
forumlara foto yüklemek için hangi siteyi tavsiye edersiniz? özellikle resim boyutunda değişiklik yapabileceğim.
(5) 

spor hekimi tavsiyesi

mate soul #794526 
Merhabalar, Omzumda "rotator cuff" denilen adele-tendon grubunda bir sakatlık yaşıyorum uzun zamandır. İnternette araştırdığım kadarıyla fitness'la uğraşanlar arasında yaygın bir sakatlık türü. Bench press gibi çok temel fitness hareketlerini bile yapmama müsade etmiyor bu meret, o
yüzden bir doktora gözükme vakti geldi.

Tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mıdır bu tür spor sakatlıklarında yardımcı olabilecek?
(1) 

enerji sektörü ile ilgili kaynak

mate soul #793424 
Merhabalar, enerji sektörü ile alakalı olarak okumanın faydalı olacağını düşündüğünüz kitap taviye edebilecek olanınız var mı?

Ayrıca diplomasi, insanlık tarihi vs ilgili de tavsiyeler alabilirim. Aslında açıkçası alan çok da önemli değil; roman hariç, belgesel tadında kitap tavsiyeleri istiyorum. Durum çok acil, yardımcı olursanız sevinirim.
(7) 

vur joker vur

mate soul #777261 
nedir bu geyik? anladığım kadarıyla pek meşhur bir swf ama hiç bir yerde bulamadım. var mıdır bulduracak?
(3) 

Ehliyet sınav takvimi

mate soul #773487 
Merhabalar, mümkün olan en kısa sürede ehliyet almak istiyorum.

1- Bugün bir ehliyet kursuna yazılsam katılabileceğim en yakın tarihli sınav ne zaman olur?

2- Nasıl bir süreç işler, ehliyetimi en yakın ne zaman alabilirim?

bu yaşıma kadar bu işi halletmediğimden daha fazla kafamı duvara vurmamak adına yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Lost / Sigur ros

mate soul #772815 
yıllar önce youtube'da denk geldiğim, jack, kate, benjamin'in falan görüntülerinden oluşan bir lost videosu vardı. arka planda sigur ros saeglopur çalıyordu. interneti didik didik etmeme rağmen bulamadım. var mıdır bulduracak bir babayiğit?
(6) 

harici harddisk

mate soul #771076 
Pek değerli teknoloji eksperi duyuru sakinleri, 1 TB'lık bir harici almayı düşünüyorum. Fiyat/performans olarak ne tavsiye edersiniz?

güvendiğiniz bir alışveriş sitesi linki ile beraber gönderirseniz ayrıca sevaba girersiniz.
(4) 

haftasonu katliamı

mate soul #758486 
Ey ahali, sizin için belki çok dandik olarak nitelendirilebilecek, benim için ise gayet önem teşkil eden bir soruyla kafanızı şişireceğim. Son zamanlarda beraber yatıp kalktığımız bir hatun arkadaş var, adını koymuş değiliz ama sevgili olma yolunda ilerliyoruz galiba, neyse konu bu değil.

Fakat size bu kişi özelinde de artık tescillediğim, genel olarak da bu hatun meselelerinde en çok kafamı ağrıtan beni darlara sokan bir mevzuyu paylaşmak istiyorum. Şimdi Cuma akşamı veya Cumartesi akşamı birisiyle takılmak beraber uyumak, uyanmak falan hepsi çok güzel, hoş şeyler ama gel gelelim ki ertesi gün kahvaltı ve sonrasında sıkıntı başlıyor. Çünkü artık kendi başıma yapmak istediklerim oluyor, kendime vakit ayırmam, hobilerimle başka arkadaşlarımla falan ilgilenmem gerekiyor. Fakat gel gelelim onca sinyal vermeme, işlerim olduğunu ima etmeye çalışmama rağmen her ne hikmetse hafta sonu eve gelen hatun bir daha gitmek bilmiyor, Cuma girdiğimiz evden Pazar çıkıyoruz. Haliyle de bütün hafta sonu sizlere ömür.

Panpalarım, kardeşlerim, romalılar böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Yani sevgili olmadığınız biriyle sabah uyandığınız zaman nasıl yollarınızı ayırıyorsunuz? Buradan sabah kalkar kalkmaz hiç bir şey olmamış gibi kızı sepetlemeye çalıştığım falan anlaşılmasın ama bütün hafta çalıştığımdan, kafamdakileri yapabilmek için hafta sonu çok önemli benim için. Yapmak istediklerim beraber yapılacak şeyler de değil. Bi akıl verin, yol gösterin, ne diyeyim?
(3) 

Uçurulan bir yazarın entrylerine ulaşmak

mate soul #750976 
Başlık yeterince açıklayıcı sanırım; nasıl ulaşıyoruz?
(11) 

tek başına yaşamak Vs. arkadaşla eve çıkmak

mate soul #750688 
Sevgili duyuru sakinleri,

25 yaşındayım ve işe başladığımdan beri (yaklaşık bir buçuk yıldır) evde tek kalıyorum. Bu durumdan hiçbir şikayetim olmamakla beraber çok samimi olduğum, yakında da beraber aynı işyerinde çalışmaya başlayacağım bir arkadaşımla beraber aynı eve çıkmayı düşünüyoruz.

Yaşadığım ikilem şu ki, tek başıma yaşamaktan gayet memnunum, asosyal birisi olmamakla beraber yalnız yaşamaya giderek daha fazla alışmak ta beni endişelendirmiyor değil. Böyle giderse bir daha birileriyle aynı evi paylaşamayacağım düşüncesi beni tedirgin ediyor.

Tek başına yaşamanın avantajları:
-İstediğim zaman kendime zaman ayırıp, spor yapabilmek
-İstediğim zaman yiyip içebilmek
-Duş, tuvalet vs. gibi ihtiyaçlar için kimseyi beklemeye gerek duymamak
-İstediğim zaman, istediğim arkadaşını eve çağırabilmek –özellikle kız arkadaş konusunda çok daha rahat olmak

Beraber eve çıkmanın avantajları:
-En önemlisi kira, fatura vs. gibi masrafların ikiye bölünmesi
-Evde her zaman muhabbet edebilecek birinin olması
-Tek başına evde ne yapıyorsun sorusuna muhatap olmaktan kurtulmak :)

Beraber eve çıkmanın ilk aklıma gelen dezavantajı ise aynı işyerinde çalışmaya başlayacağım adamı artık bir de işten gelince göreceğim.

Siz ne düşünürsünüz bu konuda; durduk yere başımı ağrıtmamalı mıyım yoksa bu duruma artık bir son mu vermeliyim?
(4) 

facebook mobile timestamp

mate soul #750516 
Günaydın herkese,

Sorum şu ki, iphone'umdan facebook uygulamasını ne zaman açsam chat'te online olmasam dahi, başkalarının chat listesinde ismimin yanında hemen 1d, 5s gibi, telefonumdan facebook’a en son ne zaman baktığımı gösteren bir zaman ibaresi peydah oluyor.

Bi saattir denemediğim yöntem kalmadı. Var mıdır bu zaman ibaresini kaldırmanın bir yolu?
(4) 

allposters.com

mate soul #747526 
bu siteden alış veriş yapmış olanınız var mı?

www.allposters.com

linkteki posteri almak istiyorum ama bir kaç sorum var:

1- türkiye'ye kargo marafı ne kadar tutar, kaç günde gelir?
2- linkteki poster için 11X17 diyor. bundan kasıt nedir santimetre mi?

son sorumda bu posteri başka bir yerden bulma şansım var mı?
(7) 

bişey bişey motherf*ker

mate soul #743238 
Şarkının söz olarak aklımda kalan tek kısmı burası: "I'm a bişey bişey motherf*er" diyor sanırım. Hatta bu kısım şarkı içinde geçen tek söz bile olabilir.

Genelde gece kulübü vs ortamlarda çalan bir parça. Daha önce radyoda hiç duyduğumu sanmıyorum. Bass’ı oldukça yüksek, martin garrix’in animals’ı kafasında bir şey.

Umut var mı?
(1) 

denetçi/danışman arkadaşlar bir el atın lütfen

mate soul #738920 
www.galatasaray.org

linkte verilen bilanço ile alakalı özet bilgileri nasıl yorumlarsınız? şirketin kar zarar durumu veya uzun dönemdeki durumuyla ilgili bir öngörü yapmanız istense ne söylerdiniz?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

kaymayan kaliteli yoga matı

mate soul #736449 
merhaba duyuru sakinleri, başlık yeterince açık sanırım. üzerinde power yoga icra edebileceğim, hoplayıp zıpladığında yerden kaymayacak kaliteli bir mat arıyorum.

internet linki verebilirseniz sevinirim.

namaste.
(4) 

son kullanma tarihi geçmiş multivitamin

mate soul #735395 
merhabalar, elimde son kullanma tarihi yaklaşık olarak 6 ay kadar geçmiş bir opti-woman marka multivitamin var. sizce kullanmamın bir zararı olur mu?

60-70 liralık bir ürün olduğu için çöpe atıp sonra da aynısından almaya içim el vermiyor.
(4) 

Turkcell profesyoneller kulübü

mate soul #722612 
Arkadaşlar başkasının hattını kullanarak Turkcell'in bir alana bir bedava sinema kampanyasından faydalanmak mümkün müdür?

Turkcell'in sitesinde, gişe görevlisine telefonunuza gelen şifreyi göstermeniz gerekmektedir falan yazıyor da?
(2) 

ankara'da pazar günü açık hastane

mate soul #721409 
bir arkadaşımın 20'lik dişi çıkıyor galiba çok fazla ağrısı var. sabahtan bir doktora gösterelim diyoruz ama pazar günü açık neresi vardır?
(2) 

bilgisayar'dan faks gönderme

mate soul #712941 
arkadaşlar internetten bir şekilde faks makinesine pdf, word vs. göndermek mümkünmüş galiba. hangi siteden nasıl yapılır yardımcı olabilecek var mı?
(7) 

işyerinde yılbaşı hediyesi

mate soul #711055 
işyerinde yılbaşı goy goyu var, unisex bir hediye almam lazım, limit 30 lira, yarın son gün. bol şans.

mobil görünümden çık