(2) 

seçilen malzemelerden yemek

biseysorucam #1510892 
selamlar arkadaşlar

ya bir site vardı evde olan malzemeleri işaretliyordun o da sana yemek öneriyordu neydi o
(2) 

enerjisa

biseysorucam #1509682 
selamlar dostlar

enerjisa abonesiyiz anadolu yakasında elektrik için.

bugüne kadar ayda 300 küsür kw elektrik tüketmişiz ortalama. şimdi yeni zam fena vuracak gibi. bu sanırım tek zamanlı iki kademeli oluyor. bir de 3 zamanlı var sanırım akşam biraz daha kesiyor. sizce buna geçmek daha mantıklı değil mi? tüm gün evdeyiz uzaktan çalışıyoruz günün her saati elektrik kullanıyoruz

bir de nasıl geçeceğiz eğer mantıklıysa
(3) 

özel sağlık sigortası hk.

biseysorucam #1508552 
merhabalar arkadaşlar.

şirketin yaptırdığı özel sağlık sigortamız var diyelim her sene yenileniyor.

geçen yıl eylül ayında bir tanı koyuldu ve şu anda ilaçlı tedavi deneniyor. geçmezse ameliyat edilecek. bu süreçte sigorta süremiz doldu 2 gün önce yenilendi. bu yeni dönemde ameliyat gerekti diyelim bu adamlar bize kardeşim bu hastalığınız önceden varmış provizyon vermeyiz gibi bir neden öne sürerler mi?
(2) 

Iphone'a geçmek

biseysorucam #1507683 
Merhabalar,

Senelerdir android kullanırım artık iphone almak istiyorum nedense.

Bir iki senedir xiaomi redmi note 8 pro var bende

Memnunum aslında ama değişiklik istiyorum artık. Hangi modele geçmemi önerirsiniz? Tabi bu fiyatlarda 2. el almayı planlıyorum açıkçası ve öyle 8-10 bin liranın üzerine çıkmam da pek mümkün değil,

FP açısından birkaç sene beni götürebilecek, güncellemelerde yavaşlaması vs uzun sürecek ve diğer modellere göre daha sorunsuz model tavsiyeniz var mıdır? Ekranın büyük olması beni mutlu eder
(1) 

Diz ateli

biseysorucam #1506492 
Dizi sabit tutmak adına dizin dış kısmındaki sinir tuzaklanması için atel arıyorum da denk gelemedim

aynı problemin el için olanı karpal tünel sendromu için milyon tane bileklik var ama diz için bulamadım yardımcı olabilir misiniz
(1) 

Acıbadem hastanesi ameliyat fiyatları

biseysorucam #1505956 
Merhabalar arkadaşlar acıbademde bildiğiniz ameliyat fiyatlarını yazabilir misiniz. Bir beyin ve sinir cerrahisi profunun dizin dış tarafında yapacağı onlar için basit(onların söylediğine göre tabi) bir sinir ameliyatının biri için bir fiyat merak ediyorum da

Peroneal sinir tuzaklanması

Beyin ve sinir cerrahı tavsiyesi

biseysorucam #1505937 
Merhabalar arkadaşlar,

Hastamızın dizinin dışı için peroneal sinir tuzaklanması (sıkışması) teşhisi koyuldu ve gidilen doktorların hepsi ameliyat önerdi. Sanırım Ortopedistler de yapıyormuş ama beyin ve sinir cerrahının alanıdır asıl olarak diye düşünüyorum.

Bir profesör hocamızı bulduk netten araştırma sonucunda Türker Kılıç. Kendisi daha çok sanıyorum ki beyin cerrahisi alanında çalışıyor belki bu tarz hastalıklara bakmıyordur bile pazartesi bölümünden bilgi alacağım.

Bu ameliyatı gönül rahatlığıyla yaptırabileceğimiz bir doktor tavsiyesi rica edeğiz..

Çok teşekkürler
(2) 

İkametgah taşıma

biseysorucam #1505410 
Merhabalar arkadaşlar.

Yaklaşık 1.5 sene önce taşındım. Pandemi vs derken adresimi değiştirmedim. Hala eski adreste duruyor kimse de sildirmemiş. Ancak artık yeni adresime almak istiyorum. Yalnız burada bu adreste önceden ev sahibi teyze oturuyormuş ve o kayıtlı o yüzden online yapamıyorum bu işlemi. Faturalar da onun üstüne benim sadece kablo TV ve İnternet faturam var bu adrese kendi adıma kayıtlı. Teyze vefat etti bu süreçte çocukları evi sattı ve yeni ev sahipleriyle devam ediyoruz.

Bana bu zamana kadar adresi neden taşımadığım konusunda bir ceza çıkar mı yarın gittiğimde? Taşımak için İnternet ve TV farurasıyla gitsem hallederim değil mi?

Ne zaman taşındığımı sorarlarsa evi tutalı aylar oldu ama her iki adreste de ikamet ediyordum artık sadece burada olacağım desem yeterli olur sanırım değil mi

Peroneal Sinir Tuzaklanması için çekilen EMG Raporunu Yorumlama

biseysorucam #1505140 
Merhabalar arkadaşlar,

Beyin ve Sinir Cerrahı olan doktorumuz muayene sonrası bacakta peroneal sinir tuzaklanması teşhisi koymuştu ve detayını öğrenmek adına EMG istemişti. Hatta "Umarım EMG'de çıkar ve cerrahi operasyonla kurtarırız ağrıdan, yoksa çıkmazsa çekmeye devam eder bu ağrıyı" tarzında bir cümle kurmuştu.

Bugün EMG'mizi çektirdik ve raporu çıktı. Aşağıda iletiyorum. Doktorun bahsettiği o bulgu burada bulunmuş mu onu tam anlayamadık, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Çok teşekkürler şimdiden..

BULGULAR:

Bu incelemede iki vanlı alt ekstremite periferik sinir motor neti ve duysal yanıtları çalışılmıştır.

Peroneal sinir tuzaklanmasını değerlendirmek için iki yanlı common peroneal sinir kaput fibula bölgesinde EDB kasından yapılan kayıtla "inching" yöntemiyle değerlendirilmiş, sağda kaput fibula ve 2cm altı arasında ileti yavaşlaması izlenmiştir.

51 kökünü elektrofizyolojik olarak değerlendiren H refleksi iki yanlı çalışılmıştır.iki yanlı yanıt latansları ve taraflar arası fark normal sınırlardadır.

İğne EMG'de sağ L3-S1 kök innervasyonlu kaslar çalışılmıştır. Denervasyon bulgusu izlenmemistir.

SONUÇ : Bu inceleme sağ peroneal sinirde fibula başı düzeyinde çok hafif etkilenme ile uyumludur.
(2) 

toefl

biseysorucam #1504980 
selamlar arkadaşlar,

hazırlanmak için kaynak tavsiyesi rica ediyorum.

100 üzeri puan almam gerekiyor. ingilizcem fena değildir. üzerine düşüp iyi bir çalışma dönemine gireceğim. özellikle vocabulary kısmına ağırlık vermem gerektiğini düşünüyorum.

web sitesi olur, app olur ne bileyim coursera tarzı kurs olur.

eskiden mesela bir app mi uygulama mı ne vardı pcde alttan belli dakikalarda pop up çıkarıp kelime anlamlarını soruyordu, seçiyordun bilemezsen yine soruyordu bilsen de pekiştirmek adına soruyordu mesela böyle bir uygulama da en azından çalışmıyorken yararlı olabilir.

ücretsiz veya uygun ücretli bir site veya app olursa çok sevinirim. ama kesinlikle değer dediğiniz maliyetli fikirlere de kapalı değilim.

kitap tavsiyesi de olur ama kitap biraz sıkar gibime geliyor

Mr sonucu yorumlama

biseysorucam #1504675 
Selamlar arkadaşlar. Kız arkadaşımın belinden bacağına kadar geçmeyen ağrı için önce ortopediye gittik bel mrı temiz çıktı sonrasında beyin cerrahına yönlendirdi o da kalça için bir ilaçlı mr verdi. Sonucu yeni çıktı ama biraz relaşlandık kist falan diyor. Anlayan arkadaşlar bir bakabilir mi rica etsek. Çok teşekkürler. 26,K


KONTRASTLI KALÇA MR İNCELEMESİ YÖNTEM: 3.0 Tesla MR cihazı ile,
DOTAREM IVKM 20 cc kontrastlı T1 ağırlıklı Aksiyal, Koronal, Sagital; T2 ağırlıklı Aksiyal

BULGULAR:
İntrapelvik bölgeden geçen kesitlerde sol overde 36 mm boyutunda yoğun içerikli komplike kist mevcuttur.
Femur intertrokanterik bölge ön bölümde subkortikal yerleşimli yaklaşık 7 mm boyutunda T2 sekansında hafif hiperintens görünümde nonspesifik alan mevcuttur (kondrom ?).
Sağ kalça eklemi genişlik ve ilişkisi doğaldır. Eklem yüzleri düzgündür. Eklem içi sıvı artışı mevcut değildir. Femur başı ve asetabular sinyaller normaldir. Sol kalça eklemi genişlik ve ilişkisi doğaldır. Eklem yüzleri düzgündür. Eklem içi sıvı artışı mevcut değildir. Femur başı ve asetabular sinyaller normaldir. İncelemeye giren kemik yapıların medüller sinyalleri normal korteksleri muntazam olarak izlenmektedir. İncelemeye giren kas grupları, yağ planları, vasküler yapılar normaldir.

SONUÇ:
·İntrapelvik bölgeden geçen kesitlerde sol overde 36 mm boyutunda yoğun içerikli komplike kist.
·Femur intertrokanterik bölge ön bölümde subkortikal yerleşimli yaklaşık 7 mm boyutunda T2 sekansında hafif hiperintens görünümde nonspesifik alan mevcuttur (kondrom ?).

MR sonucu

biseysorucam #1501940 
Merhabalar,

Bir mr sonucumuz çıkmış, şikayetimiz dizde bacaklarda belden başlayan şiddetli ağrıydı. bugün pazar olduğu için doktorumuza danışamıyoruz o zamana kadar da heyecan yaptık biraz yorumu konusunda yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar? Çok teşekkürler,
26, K

---------------------------------------------------------------

LOMBER MR İNCELEMESİNDE ;

Lomber lordoz doğaldır.

Posterior vertebral hat düzgün ve kesintisiz olarak izlenmektedir. Vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Spinal kanal normal form ve genişliktedir. İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi.

!!!(KALIN)L4-S1 düzeylerinde hidrasyon kaybı, posterior bulging, protrüzyonlar izlendi. ASAM /tekal kese basıları izlenmiş olup, nöral foramenler daralmıştır.(KALIN)!!!

İntervertebral disklerin yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Disk posterior konturları normal olup, dural kese ve nöral elemanlara bası saptanmadı. Ventral epidural yağlı doku ve nöral foramenler açıktır.

Konus medüllaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır.

Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı.

------------------------------------------------------------------------

SAĞ DİZ MR İNCELEMESİNDE;

Tetkik suboptimaldir.

Patello-femoral ve femoro-tibial eklem mesafeleri normal genişliktedir. Eklem yüzlerini döşeyen artiküler kartilaj kalınlık ve sinyalleri normal olarak izlenmektedir. Kortikal kemik düzgündür, trabeküler kemik morfoloji ve sinyal özellikleri doğaldır.

Eklem sıvısı normal miktardadır.

Prepateller yumuşak dokular olağandır.

Medial menisküs ve lateral menisküs normal form ve sinyal özelliği göstermektedir, yırtık saptanmamıştır.

Ön ve arka çapraz bağların morfoloji ve sinyal özellikleri normaldir. Yırtık ile uyumlu sinyal değişikliği saptanmadı.

Medial ve lateral kollateral bağlar normaldir.

Periartiküler yumuşak dokular normal olarak değerlendirilmiştir.

SONUÇ:

***Normal Diz MR bulguları.


Saygılarımla,
(1) 

İptv

biseysorucam #1501168 
Herkese selamlar,

İptv almak istedim de ödeme için sanal kart veya kredi kartı diyorlar sanal kartla alsam sıkıntı yaratır mı ilerde bana? Yabancı olduğum konular hiç girmeyeyim mi iptv olayına
(3) 

Mamografi Rapor Yorumu Hk.

biseysorucam #1500910 
Herkese merhabalar, mamografi sonucumuz çıktı da rapor aşağıdaki gibi, doktora gösterene kadar yorum yapabilecek bir arkadaşımız var mıdır acaba.. Çok teşekkürler.

Bilateral Mammografi Tetkikinde: Her iki meme cilt, cilt altı yağ dokusu ve areola tabiidir. Deride kalınlaşma, retraksyon saptanmadı. Bilateral meme başları doğaldır. Bilateral meme parankiminde tip C meme paterni mevcuttur. Sağ meme üst orta hatta yaklaşık 15x13 mm boyutlarında sınırları net demarke , orta yoğunlukta düzgün konturlu kitlesel lezyon izlenmektedir. Bilateral parankimal distorsyon, asimetri, malignite düşündüren lezyon yada mikrokalsifikasyon kümesi saptanmamıştır. Her iki aksiller bölgede patolojik boyutta LAP saptanmamıştır.

SONUÇ: * Bilateral tip C meme paterni. KATEGORİ: BIRADS 0, Sağ memede izlenen düzgün konturlu kitleye yönelik sonografik inceleme önerilir

NOT: DÜNYADA KABUL EDİLEN SON BİLİMSEL VERİLERE GÖRE 40 YAŞINDAN SONRAKİ TÜM KADINLARDA YILLIK SONOMAMMOGRAFİK TAKİP ÖNERİLMEKTEDİR. RAPORLARIMIZDA BIRADS (BREAST IMAGING REPORTING AND DATA SYSTEM) SINIFLAMASI KULLANILMAKTADIR.
MEME PARANKİM PATERNLERİ: A: TAMA YAKIN YAĞLI DOKU İLE REPLASE B: SEYREK FİBROGLANDÜLER DOKU C: HETEROJEN YOĞUN, DUYARLILIK AZALABİLİR D: YOĞUN , DUYARLILIK DÜŞÜK
BIRADS 0- EK TETKİK GEREKMEKTEDİR. BIRADS 1- NORMAL MAMMOGRAM. BIRADS 2- MALİGNİTE DÜŞÜNDÜRMEYEN BENİGN BULGULAR. BIRADS 3- MUHTEMELEN BENIGN BULGULAR. BIRADS 4- MALIGNİTE AÇISINDAN ŞÜPHELİ BULGULAR. BIRADS 5- MUHTEMELEN MALİGN BULGULAR. BIRADS 6- BİLİNEN MALİGNİTE

* BU FİLMLERİN BİR SONRAKİ MAMMOGRAFİ VEYA MEME US İNCELEMESİNDE GETİRİLMESİ RİCA OLUNUR.
(2) 

Rahim mr rapor yorumu

biseysorucam #1500810 
Arkadaşlar merhabalar, annemin rahminde bir kist çıktı ve birçok tetkik yaptırdık en son mr çekildi kontrastlı. Raporu az önce çıktı biz de anlamadığımız için doktoru bekleyene kadar buraya bir sormak istedik. Çok teşekkürler

Sayın Meslektaşım, Hastanız’ ın Kontrastlı (Dotarem 15 ml) Alt Abdomene yönelik MR incelemesinde, Teknik: T1 ağırlıklı aksial 8 mm T2 ağırlıklı aksiyel 8 mm T2 trufi koronal 5 mm Bulgular; Mesane konturu muntazam duvar yapısı tabiidir. Lümen içerisinde ve duvarda patolojik sinyal intensite değişikliği saptanmamıştır. Bilateral overler normal olarak değerlendirilmiştir. Uterusda intramural yerleşimli, 5x5 cm çapında ve endometrial kavitede belirgin distorsiyona yol açmış, T2 ağırlıklı serilerde belirgin hipointens ve IVKM enjeksiyonu sonrasında kontrastlanmayan ve difüzyon kısıtlanması göstermeyen intramural myom ile uyumlu solid lezyon mevcuttur. Rektum ve pararektal yağlı mesafeler normal olarak değerlendirilmiştir. Pelvik bölgede serbest sıvı ve patolojik boyutta lenf nodu saptanmadı. Kesit alanına giren kemik ve yumuşak dokular tabiidir. Patolojik sinyal intensite değişikliği izlenmemiştir.
(4) 

Engelli Park Yeri Hk.

biseysorucam #1500416 
Selamlar arkadaşlar bir sorum olacak.

Babamın engelli kartı var yalnız aracımızınplakasında bu ibare yok daha önceden aldığımız için.

Şimdi bu kartı cama vs koyup engelli park yerlerine aracı parkedebiliyor muyuz?

Bir de önceden alınmış aracın ruhsatına bunu işletip plakaya bu ibareyi ekleyebiliyor muyuz? Bunu yapmadan isparkın ücretsiz parkından yararlanma ihtimalimiz var mı?

teşekkürler
(3) 

TOEFL IBT 100+

biseysorucam #1498626 
Arkadaşlar selamlar,

Şu skoru hedefliyorum. Bu yolda bana yardımcı olabilecek kaynaklarınız tavsiyeleriniz var mıdır? Torrentte milyon tane kaynak var ancak doğru kaynaktan çalışmak istiyorum. Birkaç sorum var,

Bu kaynaklarda audio yok bazılarında, özellikle audio olandan çalışayım değil mi?

"Cambridge Preperation for the TOEFL Test" diye bir dosya buldum +audio hepsinin olduğu ama 2007'de upload edilmiş açıkçası çok içime sinmedi eski olduğu için.

ETS'nin Official Guide to TOEFL'ı var. Bu sadece PDF.

Barron's dosyası var bu 47 GB falan hepsi var sanırım içinde.

Bunlardan veya bunların dışında kaynak önerebileceğiniz neler vardır acaba kitap olur site olur vs?

İngilizce seviyem fena değildir diye düşünüyorum şu an hiç çalışmadan girsem 85-90 bandında bir puan alırım sanırım ama bu sınava hiç girmedim IELTS'e girmiştim seneler önce sadece. Düzenli bir çalışmayla 100+ almak istiyorum TOEFL'dan

Bel Emarı Rapor Yorumu

biseysorucam #1498367 
Merhaba arkadaşlar raporumuz çıkmış da ne demek istiyor acaba?

LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİ;

İnceleme;

- Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T1 ağırlıklı,

- Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı,

- Aksiyal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı kesitler alınmıştır.



Lomber lordoz azalmıştır.

Lomber vertebra korpus yükseklikleri, dizilimleri doğaldır.

Değişik seviyelerde schmorl nodülleri izlenmektedir.

L4 alt, L5 üst end plate tip ll yağ end plate dejenerasyonu izlenmektedir.

Vertebra korpuslarında T1 ve T2 diffüz hipointens izlenmektedir (derin anemi?).

İntervertebral eklem aralıkları normaldir.

L4-5 seviyesinde disk aralığı daralmıştır.

L3-4 diskinde minimal diffüz anüler bulging mevcut olup, dural keseye minimal temas izlenmektedir.

L4-5 diskinde sol ağırlıklı diffüz anüler bulging mevcut olup, dural keseye bası izlenmekte , sol nöral foramen daralmakta, sol nöral köke bası izlenmektedir.

İncelenen düzeylerde spinal kanal AP çapları fizyolojik sınırlardadır.

Spinal kord normal yerinde konus medüllaris olarak sonlanmaktadır. Kauda equina köklerinin dağılımları simetrik ve tabidir.

Paravertebral yumuşak dokular doğal görünümdedir.


Rapor içerisinde tanımlanan bulgular

58, Erkek, Diyabet-Böbrek Yetmezliği mevcut

Bina kapı numarası değişmesi hk.

biseysorucam #1496935 
Merhabalar, bitişik nizam müstakil evlerin bulunduğu bir tatil beldesinde aynı bahçe kapısından girilen 2 ev mevcuttu kapı numarası da 46 diyelim. Bu iki evin bahçesi ortak gibiydi. Biz bu bahçeyi 2ye böldük duvar örerek ortaya. Bir de diğer taraftan bir kapı açtık tabi giriş kapandığı için diğer eve. Aslında dış kapı numarası 44 olan yan binanın girişinden girilir girilmez 10 mt ilerde soldan eve giriliyor artık. Tabi yan komşumuzdan onay aldık hiçbir sorun olmadığını iletti kendisi de. Ancak evin adresi 46/2 doğal olarak hala. Ancak artık 44 numaralı kapıdan giriliyor. Bu durumda belediye herhangi bir sorun çıkarır mı bize? Bir şey yapmamız gerekiyor mu?

Satılık yalın konser bileti

biseysorucam #1496539 
Merhaba,

Uniq açıkhavada yarın için 2 ADET yan yana biletimiz mevcuttur. Gişe fiyatı 430 la olan iki bileti 350 liraya verebiliriz
(3) 

kariyer sorusu

biseysorucam #1487085 
Merhabalar arkadaşlar,

-30 yaşında, finans sektöründe muhasebe/operasyon harici backoffice birimlerden birinde 2 sene şu ankine benzer alanda, 3 senedir ise şu an bulunduğu alanda çalışan, uzman&yetkili pozisyonunda, yönetmen ve üstü pozisyonlardan teklifler alabilecek durumda, eğitimini ve yüksek lisansını yine finans alanında tamamlamış

olan bir profil için, yazılıma yönelmesi ne kadar mantıklı olur? eğer mantıklıysa yazılım sektöründe hangi alanları, pozisyonları zorlayabilir? yazılım bilgisi denemez tabi belki ama kodlarla uğraşmayı seven, kendince excel vba'de geliştirmeler yapmaya çalışan ve keyif alan, hevesli biri olduğunu düşünelim. nereden başlamalı, nasıl bir yön çizmeli? bu çabaya değer mi sizce bu saatten sonra?

çok teşekkürler herkese
(3) 

yüksek lisans alanı

biseysorucam #1486796 
selamlar arkadaşlar bir sorum olacak

2 yıllık örgün eğitim bilgisayar programcılığı
4 yıllık iibf açıköğretim mezunu ve kariyerine IT alanında devam etmekte olan birinin bilgisayar ile ilgili bir yüksek lisans programından kabul alma şansı var mıdır dersiniz? nelere odaklanmak gerekli eğer varsa da
(7) 

iş açmak

biseysorucam #1486464 
Merhabalar,

Örneğin bir büfe açacağız diyelim, paket servis tost kumru basic pizza hamburger vs vs

Aşırı gözüm korkuyor bu tarz girişimlerden, şu 140journos cafe açma belgeselini vs izledim adamlar çok haklı, gerçekten batmak vs an meselesi gibi geliyor. sanki o bir kere batmadan yükselemezsin görüşü çok hakim olmuş durumda şu an kafamda. ama sonuçta her dersi de yaşayarak mı alıyor insanlar yani? güzel bir planlama yapılsa neden olmasın diye de düşünüyorum bir yandan, çok mu karamsar bakıyorum da biraz gözüm korkuyor bilemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz bu tarz konularda?
(4) 

Apartmanın açık otoparkı

biseysorucam #1480999 
Merhabalar arkadaşlar
Apartmanın açık otoparkını misafirler kullanamaz gibi bir olay yok değil mi? Uzaktan kumandayla açılan, Genelde tüm araçlar içerde olsa yine 5-6 araçlık boş yer olacak kadar büyük bir otopark. Yönetici vs laf yapar mı?
(4) 

Motor yağı değişimi

biseysorucam #1480892 
Merhabalar arkadaşlar

Motor yağı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Alıp geçelim mi? En maliyetsiz nasıl hallederiz ücretsiz değiştirenler varmış sanırım yağı oradan alırsak. Ne önerirsiniz nereden alsak? Nasıl seçsek?
(1) 

digiturk icraya verilmemiş yasal takipteki borç

biseysorucam #1480514 
selamlar arkadaşlar edevlette gezerken bir durumla karşılaştım. şu operatör internet tv borçlarının olduğu sayfa var ya. Orada daha önce 2012de başlayıp 2014'te sonlandırdığım digiturk aboneliğine ait bir borç gözükmüyordu. Normalde güncel borçlar yazıyor orada bir de icra takibindeyse o belli oluyor. Ben yine de detayına girerek digiturk online işlemler sayfasına yönlendirildim. Girince de mevcut faturamın veya ödenmemiş faturamın olmadığını gördüm ancak başka bir sekmede de yasal takipta bulunan 1500 küsür liralık bir borç olduğunu gördüm.

bu ne olabilir? faturalarımı düzenli ödedim ama o dönem cihaz mı teslim etmedim acaba noldu hatırlamıyorum. üzerinden 8 yıl geçmiş herhangi bir icra da açılmamış bu borçla ilgili.

şimdi bu borç benim başıma ne iş açabilir? ne yapsam? 1500 lira da az değil yani belli ki faiz işletmişler ama her gün bakıyorum küsüratta da bir artış olmuyor. Müşteri hizmetlerini aradım hukuk bürosunun telefonunu verdiler, ne yapsam? yarın öbür gün astronomik rakamlara çıkmasın bu olay
(4) 

ikametgah adresi bildirimi

biseysorucam #1479963 
Selamlar arkadaşlar,

Geçen sene bu zamanlarda tam pandemi patladığında taşınmıştım istanbulda bir ilçeden diğerine.

İkametgahım hala eski evde, yeni kiracılar da sildirmemiş sanırım o adreste tek ben oturuyor gözüküyorum şu an ama bu yeni adresime aldırmak istiyorum ikametgahımı. Yalnız üzerinden bir sene geçince de bir cezası vs var mıdır emin olamadım pandemiden dolayı çok gitmek istemiyordum nüfus müdürlüğüne de o yüzden biraz salladım.

Şimdi bu yeni taşındığım ev de bu sene içinde satıldı artık yeni sahibi var aynı kontrat üzerinden devam ettik ama bu evde ikameti bulunan eski ev sahibi teyze vefat etti (elektrik su hala onun üzerine ben ödemeye devam ediyorum faturalar geldikçe), elimde bu adreste oturduğuma dair tek belge sanırım tv ve internet faturaları, internet üzerinden bu işlemi yapamıyorum maalesef o teyzenin ikametgahı burada göründüğü için.

nasıl bir yol izlesem?
(2) 

alkol satışı

biseysorucam #1479377 
selamlar,

bugün carrefourdan falan bira alabilir miyiz gitsek? yasak var mı?
(5) 

şampiyonluk maçları

biseysorucam #1479246 
Arkadaşlar selam,

Digiturkum yok, yarınki maçları internet üzerinden sorunsuz şekilde nasıl izleyebilirim? link olayına girsem takılıp duracak, bununla ilgili tek maçlık öde izle gibi bir seçenek var mı daha sağlıklı yayın alabileceğim? evde kablo tv var ama onun da saçma sapan tarifeleri var. ne önerirsiniz?
(1) 

Teb kredi kartı ve bağlı olduğu hesap

biseysorucam #1460495 
Merhabalar. Bir kredi kartı var borcu uzun süre ödenmediği için kapatıldı. Bu kredi kartı aynı zamanda emekli maaşının yattığı hesaba bağlı. Bu nedenle dönem dönem kredi kartının o ayki asgarisini çekebilmek için hesaba bloke koyduğu için emekli maaşının tamamına bloke koyuyor ve ancak ve ancak asgarisini keser öyle açarız diyerek açıyorlar. Yasal olarak boş bir hesap açıp maaşın bağlı olduğu hesaptan kredi kartını o hesaba bağlama hakkımız var mı bu blokeden kurtulmak için?
(2) 

macbook pro şarj aleti pcye giriş yeri deformesi- elektrikçi

biseysorucam #1457381 
arkadaşlar selam,

macbook şarj aletinin bilgisayara giren metal kısmıyla kablonun birleştiği yer koptu kopacak, sık sık temassızlık yapmaya başladı bir elektrikçiye götürsem yapar değil mi? kadıköyde uygun fiyatlı halledebileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz?
(3) 

kadıköy siyah beyaz çıktı

biseysorucam #1457030 
arkadaşlar selam,

uygun fiyatlı siyah beyaz çıktı alabileceğim yer tavsiyesi verebilir misiniz tercihen kadıköyde, şöyle arabayla uğrayıp işimi halledip çıkabileceğim bir yer ise şişli beşiktaş civarı da olabilir?
(8) 

araç değiştirme

biseysorucam #1451191 
merhaba,

şu an 2012 model manuel benzin toyota aurisimiz var. eski kasanın son modeli sanırım.

şu anki piyasa değeri 120.000 tl'lerde sanırım.

şimdi biz bu aracı değiştirmek istesek, konforsuzluğundan falan sıkıldık biraz. 130-140bine kadar mümkünse eğer otomatik (ama şu aracın manueline yeter o para ama değer diyebileceğiniz bir araç varsa) kaç model ne alsak daha iyi olur? suv tarzı bir araç olsa da güzel olabilir.

mesela modeli 3-5 yıl düşürüp daha düşürüp land rover freelanderlardan falan alsak çok masraf çıkarır değil mi?
(3) 

Araç boşta çalışırken bir süre sonra teneke sesi

biseysorucam #1450957 
Merhabalar

Araç boşta bir 5 dakika çalışınca aşağıdaki işaretli bronz parçadan geldiğini düşündüğüm bir teneke sesi çıkarıyor. sanıyorum ki sadece boştayken çıkarıyor çünkü ne zaman hafif gaz versem ses bir iki dakika kesiliyor.

Bu parça nedir? bir risk yaratır mı?

edit: ibb.co
(4) 

Araba çalışmıyorken kontak açıkken çakmaklık telefon şarjı

biseysorucam #1450919 
Ne kadarda aküyü bitirir sizce?
Boşta çalışsın benzin yesin istemiyorum. Zaten yürürken şarj olacak

1 saat aracı çalıştırmasam olmaz mı?
(4) 

silecek takımı

biseysorucam #1448207 
(1) 

whatsapp kelime arama

biseysorucam #1445854 
redmi note 8 pro kullanıyorum 123 mblık bir database dosyam var bir konuşma ile ilgili. bu konuşma penceresinde kelime aradığımda çok çok geç buluyor. var mıdır bunun bir çözümü?
(3) 

istanbul seyyar-minibüste yemek

biseysorucam #1445532 
selamlar,

böyle arabada minibüste köfte kokoreç falan satanlar oluyor ya sağda solda. istanbulda tavsiye edebileceğiniz köfteci veya kokoreççi falan var mıdır acaba gidin yiyin diyebileceğiniz?
(1) 

trafik sigortası ufak kaza

biseysorucam #1445098 
selamlar sabah bir araca arkadan dokundurduk da tutanak falan tuttuk boyası kalkmış aracın şimdi aradılar yaptırıyorlarmış ruhsat ehliyet arkalı önlü ve trafik sigorta poliçesini gönderdik whatsapp üzerinden.

bize sıkıntı çıkaracak bir durum yoktur değil mi buradA?
(1) 

wix-godaddy

biseysorucam #1443187 
tarzı sitelerde bionluk armut gibi bir site yapmak için şablon bulmak adına ne tarz bir keyword kullanmam lazım? ingilizcede böyle hizmet alınıp satılan sitelere ne denir?

bi de sizce godaddy mi wix mi
(4) 

istanbulda balık ara sıcağı ve rakı

biseysorucam #1441120 
selamlar,

şöyle tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı ne bileyim jumbo karides,kalamar, meze vs yiyip rakı içebileceğimiz önerebileceğiniz bir yerler var mı?
(2) 

istanbul mangal-kendin pişir kendin ye

biseysorucam #1440198 
arkadaşlar istanbulda kendi mangalımızı gidip yakabileceğimiz tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

ya da kendin pişir kendin ye tadında eti dışarıdan kendimizin götürebileceği sadece mangalı kiralayabileceğimiz bir yer tavsiyeniz var mıdır?
(2) 

oto iç dış temizlik önerisi

biseysorucam #1438429 
merhabalar,

anadolu yakasında uygun fiyatlı işini temiz yapan oto yıkamacı var mıdır?
(2) 

HES kodu blokesi

biseysorucam #1438256 
Arkadaşlar selam,

Geçenlerde dgsye girmiş yakınım hes kodu almaya çalışırken Bloke koyan firma listesi bölmünde hes-edevlet, açıklama kısmında da OSYM sınavı diyor. Bu ne demek oluyor acaba? neye bloke koyuyor
(1) 

istanbul fethiye güzergah

biseysorucam #1437531 
arkadaşlar selam,

araçla istanbuldan fethiyeye gideceğiz de, geze geze gidelim diyoruz çok da vakit kaybetmeden geze geze bir de çok da böyle onlarca lira olan ücretli otoyol kullanmadan nereden gidebiliriz? bir izmirden falan geçen güzergah gördüm mapste bir de afyonkarahisardan falan direkt iniyor. ücretsiz ve yolda şuralara uğra diyeceğiniz bir güzergah önerebilir misiniz?
(2) 

uygun fiyatlı parti süs malzemesi

biseysorucam #1436431 
arkadaşlar istanbulda yarın gidip bir şeyler alabileceğim uygun fiyatlı doğum günü partisi için süs balon vs alabileceğim bir yer var mıdır acaba
(8) 

benzin istasyonu tavsiyesi

biseysorucam #1435146 
arkadaşlar selam

hangi benzinciden benzin alıyorsunuz? mesela ben bpden alıyorum toyota forever kart var ama 10 depo benzinde 49 lira birikmiş birike birike. istasyondan istasyona da farkediyormuş sanırım istanbulda şuradan aldım daha çok götürdü diyebileceğiniz veya uygun kampanyalı benzin markaları istasyonları neler?

çok teşekkürler
(7) 

volkswagen polo-golf

biseysorucam #1435038 
arkadaşlar selam,

bu araçlar aşırı sıradan, kutu gibi gelmiyor mu size de?

hiç kullanmadım, bindim daha önce sadece ama bana aşırı sıradan basit geliyor özellikle dış görüntüsü demode geliyor. alman sağlamlığı ikinci el piyasası falan tamam çok iyi tabi ama ben tamamen görsel olarak soruyorum ruhsuz ve soğuk geliyor bana, yalnız ben mi böyle düşünüyorum?
(1) 

ortaköy kumpirci

biseysorucam #1434999 
en son 2 hafta önce tadilattaydı o büfelerin olduğu yerler. açıldı mı tekrar acaba bilginiz var mı?

teşekkürler:)
(3) 

Anadolu yakası çay içmelik püfür püfür mekan

biseysorucam #1432955 
Önerisi var mı acaba verebileceğiniz? Absürt fiyatları olmayan, şöyle püfür püfür esen. Caddebostan sahil taraflarında beltur tesisleri falan var nasıldır? Ya da boğaz tarafı? Şöyle arabayla gidelim park edelim sonra gidip oturup çayımızı kahvemizi içelim birkaç saat

mobil görünümden çık