(1) 

Yurtdışı işçi askerlik erteleme sonrası Türkiye'ye dönüş

wiekannich #1571568 
Selamlar, yurtdışında aktif olarak çalışmaktayım, önümüzdeki ay tekrardan Türkiyede çalışmaya başlayacağım, askerlik durumum e devlette yurtdışı işçi olarak 3 yıl ötelenmiş/tecilli görünüyor. Bu durumda Türkiyede çalışmaya başlamam tecilimi otomatik olarak bozar mı? - Bedelliye başvurmadan en azından yeni işimde kovulmamak adına biraz çalışmak istiyorum. Bu bilgiye nereden en net olarak ulaşabilirim ? Teşekkürler.
(3) 

Yurtdışından önemli bir belgeyi kargo ile istemek riskli mi

wiekannich #1553470 
Selamlar, Almanyadan bir belge teslim almam gerekiyor, gidip elle de alabilrim fakat postayla gönderebiliriz dediler. Sizce yolda başına bir şey gelme ihtimali nedir (hava şartları, gümrük kontrolü v.b) ?
(2) 

Diyetisyen önerisi

wiekannich #1551998 
Selamlar, istanbulda diyetisyen arıyorum, amacım cardio + ağırlık ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek. İşinin ehli birini arıyorum fakat online ortamlarda çok fazla alternatif var, nereye bakmalı önerebeliceğiniz bir yer var mı ? Teşekkürler.

Marl (Almanya) yardım kolileri kundaklandı iddiası

wiekannich #1549847 
www.instagram.com

Gerçekliğini teyit edip haberleştirebilecek kime ulaşabiliriz?

boğaz manzaralı (avrp) rakı içmelik yer tavsiyesi

wiekannich #1543195 
bir arkadaşım askere gidecek gitmeden güzel bir yemek yiyelim dedik, 4 erkek boğazı gören güzel manzaralı bir yer arıyoruz, nereye gidebiliriz?
(5) 

kaliteli erkek cüzdanı

wiekannich #1542483 
kartlık gibi incecik olmaması, çabuk eskime olmaması ve kaliteli bir malzemesi olması, oturduğunda totoyu rahatsız etmemesi temel kriterler. önerilinize teşekkür ediyorum şimdiden
(1) 

iphone 11 için koruyucu cam

wiekannich #1538920 
tavsiye edebileceğiniz model/marka ürün var mıdır?
(8) 

rahat ev terliği tavsiyesi

wiekannich #1537613 
2 tane terlik aldım fakat,
muya : rahat fakat altı kayıyor
adidas : sportif ve sıkıyor ev için uygun değil

evde giydiğiniz memnun olduğunuz terlik var mı? ayakkabı no : 42
(3) 

Aile bireyinin üzerine araç satın almak (2. el)

wiekannich #1536476 
Selamlar, abimin üzerine araba satın alacağım, bu durumda dikkat etmem bir husus var mıdır, arabayı düzenli olarak ben kullanacağım ruhsatının başkasının üzerine olması kaza olması vs. durumda sorun teşkil eder mi ?
(1) 

Bireysel eğitim alacağım : nasıl faturalandırılır

wiekannich #1534864 
Selamlar, şirketin sağladığı eğitim bütçesi var, bu bütçeyi iyi bildiğim bir mühendisten eğitim alarak değerlendirmek istiyorum, fakat kendisi başka bir şirkette çalışıyor ve odağı eğitim vermek değil öğretmenin ek özel ders vermesi gibi düşünelim.. Fakat firma fatura istiyor haliyle.. Nasıl bir platform üzerinden bu işi çözebiliriz, mümkünse minimum komisyonla?

Best Regards
(1) 

Bedelli askerlik : kesin gidiş tarihi

wiekannich #1533665 
Selamlar, bedelli askerlik için başvuruyu mesela şuan yapsam, parası belgesi vs her şeyini hazırlasam, bana gideceğim tarihi kesin olarak söylüyorlar mı ?
Teşekkürler
(1) 

Lazer epilasyona gitme aralığı (erkek)

wiekannich #1532645 
Selamlar, lazer epilasyona başlayacağım, siz hangi sıklıklarla gidiyorsunuz (erkek, tüm vücut)?
(1) 

istanbul remote çalışılabilecek yerler

wiekannich #1531867 
içerisi olur dışarısı olur beleş olur ücretli olur olur da olur, tavsiyeleriniz alabilir miyim?
(6) 

uyanmanın ardından hemen nasıl sağlam kahvaltı yapıyorsunuz

wiekannich #1522099 
Saçma bir soru biliyorum fakat mazur görün :) ne denediysem olmadı sevgili duyuru, sabah en az 3 saat falan zerre iştahım olmuyor, haliyle öğlen ağır yemek yiyince (hafif birşey günü kapatmıyor) gün boyu halsizlik, ağırlık çöküyor üstüme, sabah iştahsızken nasıl yoğun beslenme motivasyonu bulabiliyorsunuz ?
(4) 

araç alırken yıla göre değer kaybını hesaplama

wiekannich #1518115 
Selamlar,
D sınıfı 7 yaşında bir araba ve C sınıfı 3 yaşında bir araba arasında gidip geliyorum, ön göremediğim bunların 2-3 sene sonra yaşayacağı değer kaybının hangi ölçüde olacağı, bu konuda nasıl fikir sahibi olabilirim?
(11) 

400 bine araba tavsiyesi

wiekannich #1511118 
Dön dolaş clio rs line'da karar kılıyorum, var mı kafamı daha çok karıştırmak isteyen :))
(12) 

Temel yemek tariflerini nereden öğrenebilirim

wiekannich #1508490 
Yıllar sonra mutfağa girip yemek yapmam icap etti, mercimek çorbasından nohutlu pilava kadar temel yemek tariflerini nereden öğrenebilirim? İnt.de paso spesifik yeni lezzetler arayan ev hanımlarına yönelik tarifler var ben daha onlar kadar expert değilim. Bilale anlatır gibi anlatan mühendislik ölçekleme metriklerine tabi kaynaklar varsa yardımınıza talibim.
(5) 

Kışın (petek yanarken) burnunuz tıkanıyor mu ?

wiekannich #1505792 
Eğer tıkanıyorsa nasıl çözüm buluyorsunuz ? Sabahları zombi gibi uyanmaktan bıktım :(

Automata and formal languages kaynak

wiekannich #1500707 
Bu ders için kaynak arıyorum, çözümlü soruları olursa bal kaymak olur, teşekkür ediyorum şimdiden
(8) 

Mevcut hükümet değişirse ekonomi gerçektende iyileşir mi?

wiekannich #1500315 
Kafama takılan mesele Türkiyede
Arge yok denecek kadar az (3 5 yazılım unicornu çıkıyor hop yaabncılara, getir hariç tebrik ediyoruz kendilerini) Nazım Salur bir röportajında TR de ar ge ye ayrılan bütçe ile Taksim'de 4 yıldızlı otel alamazsın demişti,
Sanayi tamamen ucuz iş gücü (küstürülen yatırımcı geri gelir mi ?),
Turizm Araplara emanet (o çok yerilen Araplar olmasa bitikti),
İnşaat orta doğu kan ağlıyor, içeride kredi faizlerinden kimse ev almaya yeltenemiyor, kurdan demir çelik uçmuş faiz düşük olsa da maliyet yüksek,
Tekstil, yeni nesil eskiler gibi ucuz işçi olacağıma çalışmam daha iyi diyor (FB gruplarına bakabilirsiniz fellik fellik Afgan işçi arıyorlar)
Otomotiv, Fiat'ın üç beş modeli ve Renonun Clio su, Honda da tası tarağı topladı gitti
Eğitim, vasat Allah vasat bilmem kaç milyon kişi sınava girer üni diploması kurs sertifikası gibi olmuş artık mezun enflasyonu tavan yapmış,
Mevcut hükümetin liyakat eksikliğinden nemalanan kan emiciler makası açmış da açmış.

Hangi biri kaç yılda nasıl düzeltilir, gerçekten yapıcı eleştiri sunabilecek kaynak önerecek var mı ciddi manada ülkeye dair umutların bittiğine işaret ediyor her şey.
(6) 

250 bine kadar sıfır hatchback tavsiye

wiekannich #1499519 
Selamlar, uzun araştırmalar sonucu
Polo life 2021
Clio 1.0 rs line
Fabia 2021 (daha gelmedi)
Arasında gidip geliyorum, sizce bu fiyat aralığında hangisi daha mantıklı olur?
(5) 

swarm vardı bi aralar onun yerini ne aldı?

wiekannich #1496266 
Şu aralar bu uygulamaya o kadar ihtiyacım var ki, bir lokasyona gitmeden orda atılan resimleri görmek istiyorum. Bunun yerini ne aldı hangi uygulamayı kullanabilirim?
(5) 

ödenmeye başlanmış KYK kredi borcu peşin nasıl kapatılır

wiekannich #1496141 
Merhaba, KYK'yı aradığımda "yok hemşerim taksitlere başlamışsın artık peşin ödemeyezsin" gibi saçma sapan bir cevap verdiler. Bende borç fobisi var, borçlu olduğumu hissettiğimde rahat edemiyorum, bu borcu komple kapatmak ne için ne yapabilirim ? 3 ay ödemezsek vergi dairesine aktarılıyor ordan direk kapatbilirsin tarzı şeyler okudum böyle bir yol izleyen var mı?
(8) 

Alman iş arkadaşlarıma Türkiye'den ne hediye götüreyim

wiekannich #1496126 
Selamlar, yakında iş değiştireceğim mevcut iş yerime işten ayrılırken hatıra anlamında bir hediye götürmek istiyorum. Uçakta kabine sığabilecek büyüklükte ne götürebilirim? Daha önce türk kahvesi götürmüştüm böyle 30 paket falan şirketin mutfağına koymuştum üzerine de yazı yapıştırmıştım, böyle dayanıklık süresi olan insanların illa o gün değil bir hafta sonra da alabileceği bir şey vermek istiyorum. Aklımdan bu sefer Türk lokumu götürmek geçiyor başka neler olabilir ?
(1) 

Almanyaya bilgisayar göndermek

wiekannich #1488133 
Selamlar, almanyaya bir laptop kargolayacağım, daha önce tecrübesi olanlar bu konudaki fiyat performans firması nedir bilgi verirse çok sevinirim :)
(2) 

Kyk borcumu direk kapatmalı mıyım alternatif daha karlı yöntemler var mı

wiekannich #1482823 
Nakit param var kapatacak kadar. Nasıl yapayım?
(3) 

B sınıfı sıfır otomobil yıllık masrafı nedir

wiekannich #1478639 
Selamlar, kardeşim için b sınıfı 1.0 motorlu otomatik araç (clio/corsa/208'den biri) alacağız. Kendisinin ilk arabası olacak, ehliyeti alalı 4 sene olmuş. Yıllık aracın onun için sigorta,kasko,mtv,bakım gibi unsurları kattığımızda durduğu yerde ne kadar masrafı olur bunu öğrenmeye çalışıyoruz, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
(4) 

dolgu hassasiyeti geçmiyor help

wiekannich #1477013 
Güünooo, acaba ben mi ruh hastasıyım yoksa dolgu böyle bir şey yeni mi keşfediyorum ?
İlk defa dolgu yaptırdım ve evet onca yılın ardından hekim 6 tane daha irili ufaklı dolgu yaptı.
Fakat belli bölgelerdeki hassasiyet geçmiyor hekim bazı bölgelerde çürüklerin derin olduğunu söyledi, acaba bundan dolayı hassasiyeti uzun sürüyor zamanla geçecek olabilir mi ?
Birde küçük soru bırakayım kendimce, dolgu yaptırdığınız bölgeyi ağzınızı böyle tam kapatıp sıktığınızda 2-3 snlik keskin bir sızlama bırakıyor mu yoksa sıfır sızı mı ?
Teşekkürler anonim insanlar
(10) 

Startup fikri sunduk görüşlerinizi bekliyoruz

wiekannich #1475296 
- Tecrübelerinizi servis olarak satabildiğiniz bir sosyal medya platformu, hayatın her dalını kapsayan bir danışman platformu.


Hepimiz hayatımızda belli konularda bir miktar uzmanlaşmışızdır, bazen bu

3. sınıfta aldığımız ve hayatımızda hiç kullanmadığımız istatistik dersi (aslında bu bilgiyi sizden sonra gelecek alt sınıflara satabilirsiniz, gidip o kişinin illa büyük bütçelerle özel dersler almasına gerek yok, çünkü siz daha makul bir fiyata aynı servisi verebilirsiniz) ,

araba seçerken yaptığınız o aylarca süren detaylı araştırma (bu bilgiyi yeni araba almaya karar vermiş ve hayatında hiç bu konuda araştırma yapmamış birine satabilirsiniz, gidip aylarca sizin gibi forum,blog,youtube arasında mekik dokumasına gerek yok o bilgi sizde zaten mevcut),

yeni bir şehre taşınırken verdiğimiz mücadele ve entegrasyon için yapılması gerekenler (hayatında hiç taşınmamış ve bu süreçten korkan araştırıp tam istediğini bulmakta güçlük çeken birine satabilirsiniz, 100lerce kez yanlış kararlar verip zaten sizde olan bilgiye ulaşmaya çalışmasına gerek yok siz ona doğru yolu en baştan gösterebilirsiniz),

2 yıl boyunca öğrenmeye çalıştığınız enstrüman yeteneği (bu yeteneğinizi o enstrümana henüz başlayacak birine satabilirsiniz, özel hocalara veya kurslara tonlarca para dökmesine gerek yok basit ilk 5-6 aylık periyodunu sizin hali hazırda öğrenmiş olduğunuz bilgilerle zaten aşabilir)

kısacası hepimiz hayatımızda birşeyleri yaparken efor sarfetmişizdir, bazen başarılı bazen başarısız olmuşuzdur. O bilgiler orada bizimle birlikte.
Bunlara da tecrübe diyoruz. Neden unutulmaya/yok sayılmaya/bir köşeye itilip üstü kapatılmaya yüz tutsunlar ki?

Günümüz influencer denen kitlesinin yaptığı da bu değil mi ? Gerek tecrübelerini, gerek araştırmalarını, gerek dene-yanıllarını videolara dönüştürüp bunu kitlelere tıklatıp satmak.

Bazı use-case'ler

Mesela avrupaya taşınma kararı aldınız.
Platforma giriyorsunuz, search bar'a

- amsterdam taşınma
yazıyorsunuz.

Karşınıza

Ahmet - Amsterdam'a taşınırken dikkat edilmesi gerekenler
Mehmet - Amsterdam'da ev bulabilmek için neler yapmalı
Ayşe - Amsterdam'a taşındıktan sonra yaşanan bürokratik süreç
gibi gibi.. başlıklar çıkıyor.

Cüzzi rakamlara bu insanlar size tecrübelerini satıyorlar. Gerek bu kişilerle video call yapıp doğrudan soru-cevap, danışman rolü, gerek bu kişilerin sizin için önceden hazırladıkları içeriklere ulaşma hakkına sahip oluyorsunuz.

Siz buraya verdiğiniz belki yarım saatlik 100tl ile ilerde yapacağınız binlerce liralık hatalarınızı baştan sizin yerinize çoktan tecrübe etmiş insanlardan dinliyorsunuz.

Ne düşünüyorsunuz ?
(3) 

maslaktaki iş yerine yakın nerede oturulur

wiekannich #1474244 
bekar erkek arkadaşım iş yerine yakın (itü arı) kolay ulaşımı olan bi yerde oturmak için ev bakıyor, bütçe 3000 +-200. ulaşım max 30 dk olmalı.
(1) 

Ses aktarıcı bluetooth cihaz arıyorum

wiekannich #1465632 
Selamlar,

Sesi dışarı veren bir port
Sesi dışardan alabilen bir cihazın giriş portu


Bu ikili arasında ses aktarımını yapacak 2 cihaza ihtiyacım var.

Sesi aktaradan çıktıyı alacak cihaz,
Sesi alacak cihaza bağlanacak diğer cihaz,

Bu iki cihaz bluetooth ile birbirine bağlanacak. Köprü görevi görecek.

Amacım bluetooth olmayan kulaklığı bluetooth hale çevirmek. Ve gecikme düşük olmalı.

Fi tarihinde ericsonun bir cihazını kullanmıştım, telefona takar sesi alırdım diğer aktarıcı olani kliple kulaklığa takardım, genel olarak memnundum.

Bu sorunu google a anlatıp uygun aleti bulamadım. Derdime çare var mıdır ?
(4) 

Niçe nin bir sözü vardi

wiekannich #1465563 
Fırsat bulamadığı için gunahkar olamayanlar kendilerini iyilik meleği sanıyor vs temalı bir sözü vardi, neydi o ?
(7) 

Kadınlar bunu neden yapıyor

wiekannich #1464603 
Bir arkadaşım diyerek gireceğim ama olayı kendimin de geçmişte yaşadığımı soyleyeyimde utanıyorda başkasına yıkıyor olmasın.

Çocuk kızdan hoşlanıyor, niyetini her türlü belli ediyor. Kız aralıklı olarak buna bi sıcak bi soğuk yapıyor, elemanın gözü kör tabi küçücük ilgisinde yelkenleri tekrar suya indiriyor. Yapma diyorum, kullanıyor ilgini, değmez sen de insansin diyorum. Yok abi kız çok değerli benim için ha bugün ha yarın acilacagim deyip deyip erteliyor, açıldığı falan da yok. Red yersem ilişkimizi sonsuza kadar bitirmek zorunda kalırım diyor. E bitsin diyorum o halde netlesir iste. Kiz birgun isterse diyemiyor ama dilinin altında o var, hissediyorum. Yedekte tutuluyorsun yazık yapma, o halini görünce üzülüyorum, arkadasimsin sonucta da diyemiyorum. Gelip gidip anlatıyor, ben de dinliyorum tabi.

Bana kalırsa hatun tamamen ilgisini emmeye çalışıyor. Çocuğa kabul ettiremedim. Daha da ustelemiyorum zaten kocaman insanlar. Benim baktigim acıdan farklı değerlendirebilecek var mı, artık cidden sinirimi bozmaya başladı.
(1) 

Sigara içmeyince dudaklarım kuruyor

wiekannich #1463323 
Nasıl bir ruh hastası durum olduğunun farkındayım fakat ilginç bir şekilde durum böyle. Sigara dışındaki tüm etken faktörleri minimize ettim. Evet korelasyon sigara içmemle alakalı (yada bi şekilde zaten kuruyor ben sigara içince o kuruluğu hissetmiyorum. koku hassasiyetinin azalması v.b gibi). Kafayı mı yedim?
(3) 

Çocukları internetten nasıl koruyabilirim

wiekannich #1462329 
Merhaba, iki çocuk için kullandıkları bilgisayar ve telefonlara yükleyebileceğim ve onlar için ulaşılmaması gereken servisleri engelleyen ve yaptıklarını monitör edebileceğim bir uygulamaya ihtiyacım var. ayrıca bu uygulama bir şekilde kendileri tarafından egale edilip kaldırılamayacak bir yapıda olmalı (sürekli şifre sorabilir v.b).
(2) 

2 aydır geçmeyen dolgu sızlamasi

wiekannich #1461304 
4 dişime dolgu yaptirmistim, sağ uste yapılan en ufak bir sıcak soğuk temasında yaklaşık yarim dakika sızlıyor. Normal midir ? Köke çok yakın demişti doktor, acaba kanal yaptırmak mi lazımdı ?
(10) 

Gece burnu tıkanan giller sorum size

wiekannich #1460040 
Deviasyon yaptırdım alerjik ilaç kullandım deniz suyu kullandım bant taktım. Fayda etmiyor arkadaş. Napmali en son bi doktor burun etleri için elektrikle küçültelim dedi, fayda eder mi ??
(2) 

Playstore'u yeni konuma taşıma

wiekannich #1459449 
Selamlar,
Şu aralar almanya-türkiye arası mekik okuyorum, store'un bir orda bi burda uygulama indirme/güncelleme kısıtlaması yüzünden problem yaşıyorum.
Şöyle ki google sadece 1 hak tanıyor yılda ülke değiştirmek için. Bu sorunu nasıl aşabilirim ?
(2) 

Bir yatırım sorusu

wiekannich #1457144 
Öncelikle var sayın ki bir ise yaklaşık 300 bin tl yatırım yapmışsınız, uzun vadeli bir cikti bekliyorsunuz fakat ise başladıktan sonra fark ediyorsunuz ki bu sizin gerçekte istediğiniz şey değilmiş. Sonucunda ite kaka yüzde 60 ini tamamlıyorsunuz. Ama boyut artık gerçekten çekilmez hale geliyor ve anti depresanlarla ite kaka ilerleyebilecek kadar motivasyon düşkünlüğü yaşıyorsunuz.

1 ne yapar ne eder o işi bitiririm
2 canımdan kıymetli mi ne olursa olsun vazgeçerim

Iki sık da benim için hali hazırda pişmanlık barındırıyor. Ne diyosunuz sevgili duyuru ?
(2) 

Corona sürecinde nasıl yeni insanlarla tanisabilirim

wiekannich #1456109 
Almanyadan turkiyeye geleceğim bir süreliğine, kurstur eğitimdir zor gibi. Bu süreçte nasıl yeni insanlarla tanışabilirim ?
(2) 

Almanyada yüksek

wiekannich #1455866 
Bir akrabam aradı, oğlu almanyada yüksek yapmak istiyormuş. Ben burdayım burdaki piyasadan bahsettim vs. onun için mantıklı olur dedim. Bilgisayar mühendisliği bitirmiş. Ama çocuk TR'de yaşamak istiyor okul bittikten sonra, ne desem bilemedim TR'deki piyasaya hakim değilim. Almanyada yüksek yapıyor oluşu ona bir fayda sağlar mı?
(1) 

Kariyeri hayat merkezi haline getirmek

wiekannich #1454125 
Hiç sorgular gibi oluyor musunuz ? Bu kadar koşturuyorum ama elde ettiklerimden sonra bireysel izole yalnızlığın getirdiği maddi çıktıları paylaşacak doğru düzgün kimsem etrafımda olmadiktan sonra ne manası var bu kariyer çılgınlığının diye...
Sosyal varlıklarız fakat sistem bizi hep daha fazlası için daha fazla çalışmaya öğrenmeye itip 4 duvar arasına mahkum ediyor. Yakın zamanda güney korede (en yüksek intahar oranı olan ülkedir kendisi) lise cağındaki çocuklara yapılan baskı sonucu yaşadıkları psikolojik buhranı izledim, düşünün ki aileler iyi bir okul kazanırlarsa hediye olarak ilerde is bulmalarına yardım edeceğini düşündüğü estetik ameliyatı hediye ediyorlar çocuklarına. Bizdeki karşılığı farklıdır işte, dünyada bu başarı acligina bir hastalık gibi bakabilir miyiz ?
(3) 

Üniversitede anti-depresan kullanan oldu mu

wiekannich #1450671 
Son olaylarla zaten izole olan hayatımız daha da karardı...
stresi minimize edip derslere odaklanmaniza yardımcı oldu mu tecrübeleriniz neler ?
(3) 

Diş dolgusu hakkında

wiekannich #1446597 
Selamlar,
2 farklı diş doktoruna gittim. İlki dolgu yapacağı yer kadarlık oyum yaptı ve sadece o kısmı doldurdu, 2.si bütün dişini içini oydu neredeyse ve tamamını doldurdu.
Hangisinin yapmış olduğu yaklaşım doğru şimdi ona göre ikisinden birine gideceğim.
Sevgiler
(7) 

Alışık olmadığım bir işe alım sürecindeyim, nasıl davranmalıyım ?

wiekannich #1443848 
Selamlar bir Alman IT firmasının internasyonal ekibiyle dirsek temasındayım. Bütün adımları geçtim, yöneticisiyle görüştüm. Yarın ekiple zoom üzerinden tanışacağım son adımları buymuş shortlist edilen adayları ekibe tanıtıp ekibin yorumu üzerine belirlenen kişi işe alınıyormuş. Bu zamana kadar bulunduğum ekiplerde 6/10 kişiden max 1 veya 2 kadın aynı anda çalışıyordu. İlginç bir şekilde ekibin yarısından fazlası kadın. Ekip romen,ukraynalı,alman,rus,çinli,hintli, amerikalı ve fransızdan oluşuyor. 10 kişi 8 millet. Çok ayrı telden adam var, huyu suyu farklıdır hepsinin. Sıcak ülkelerle bizim kimya uyuşuyor, amerikalı hintli romen sempatik adam sever. Diğerleri buz adam seviyor onu biliyorum. Normalde insan ilişkilerinde strateji kasmayı sevmem fakat bayağı adamların voting'inden geçeceğiz o yüzden "makul" görünmek önem kazandı. Nasıl davranmalıyım giyim kuşam casual mı olsun gömlek falan mı giyeyim, normalde resmi giyinirim iş görüşmesinde fakat şimdi takım demesin bu ne kasıntı ortadoğuluyu koymuşsunuz önümüze vs diye. Kadınlar nasıl bakarlar iş arkadaşlarına sempatik mi olayım yoksa ruhsuz buyurgan mı takılayım (hep baltalarla çalıştık bilmiyoruz ki). Ekip lideriyle olan görüşmemde rahat ve sempatik olmaya çalıştım kadının bayağı hoşuna gitti. Sonra mail atmış çok keyif aldım görüşmeden vs diye (default herkese salladığı mail de olabilir bilemedim)
Hele bi el atın şu kardeşinize
(7) 

Dişçi dolgu yapayım dedi fakat bir ağrım sızım yok

wiekannich #1442299 
Dişçiye genel bi kontrole gittim, çürüme başlangıcı var dolgu yapalım dedi fakat bir ağrım vs yok. Geçen sene gittiğim yıllık kontrolde de asistan aynısını söylemişti. Ağzımda hiç dolgu yok sizce yaptırmalı mıyım, dolgu yaptırmak uzun vadede iyi birşey mi yoksa böyle kalsın mı ?
(6) 

Almanyada araba alacağım, hiç anlamam ne almalıyım ?

wiekannich #1442174 
10-13.000 euro bandında bir araba almayı düşünüyorum.
Yaş 27 genç adama gidecek yakışıklısından bi bmw bakıyorum ama tam bilemedim.
Şu hoşuma gitti mesela

suchen.mobile.de

Araba konusunda bizim milletten sağlam otorite yoktur diye burdan sorayım dedim, siz olsanız bu skalada ne alırdınız ?
(5) 

Psikoloji ve sosyoloji üzerine meraklıyım ama nerden başlayacağım ?

wiekannich #1441017 
Mühendis olduk ama hep içimde kaldı. Bu konular ha bide felsefe. Lise felsefesiyle allahsız olduk daha okusak nolurduk bilmiyorum xd
Neyse fazla sulandırmıyim. Standart vatandaşın anlayabileceği kitap, e-kitap, podcast, tutorial vb. kaynaklar arıyorum.
Nerden başlamalı ?
(7) 

Gözde ucusan cisimler

wiekannich #1440971 
Yaklasik 4 aydir bu durumu yasiyorum, doktor nemlendirici damla vs verdi ama pek fayda etmedi. Gundelik hayatta birseyler okurken dikkatim dagiliyor. Gecmesi icin ne yapabilirim ?
(8) 

Komşu çok ses yapıyor, olayı tırmandırmadan nasıl çözerim

wiekannich #1440251 
Almanyadayım ruhezeiten denen bi kanun var 22.00'dan sonra 30db üstünde ses yapamazsın evinde. Buda fısıltı seviyesinde konuşmak anlamına geliyor. Tabi evin içinde çoluğun çocuğun varsa ne bileyim duş vs alacaksan bu kanuna tabi değil.
Gel gelelim benim duruma, pakistanlı bir komşum var. İllegal olarak kaldığını biliyorum, şehir kaydı yaptıramadığından bahsetmişti. Yani sadece bunu bile polise bildirsem ertesi gün şutlarlar. Hadi onu geçtim, eleman buna rağmen utanmadan sıkılmadan cam pencere açık saat gece 3'e kadar telefon hoparlörüyle konuşuyor da konuşuyor.
Efendi gibi kapısına gittim söyledim bak dedim uyuyamıyorum, okey dedi aa burda mıydın ya sen falan çekiyor bide ? ya tam ortadoğulusun diyecektim de neyse dedim eyvallah, sonuç.. camı kapattı aynı tempo devam.
2. yi telefondan söyledim bak dedim kanun var böyle böyle yapmaman gerekiyor, kanunu biliyorum ses yapmıyorum telefonla konuşabilirim istediğim gibi diyor bide gergin atıyor. Kapıyı sert çarpıyormuşum bak bak kapıyı günde 2-3 defa kapatıp açmamı kendine savunma mekanizması bellemiş, 3'e kadar konuşmasını aklayacak. Daha dikkatli olmanı bekliyorum dedim efendiliği bozmayalım yüz yüze bakıyoruz vs diye bak ikimiz de bu kurallara tabiyiz vs diye kapattım. Aynen dedi. Yok babam aynı tas aynı hamam devam. Çirkeflik yapmak istemiyorum ne yaptığı ne ettiği beni bağlamaz da bu kadar saygısızlığı üst üste yapması bide zeytin yağı gibi kanunları biliyorum vs çekmesi saygısızlığı bi kat daha arttırdı.
Eyalet yetkililerine sordum dedim böyle böyle cevap bekliyorum. Ama elimde kapı gibi kanun var zaten yasa vs her şey belli. En son bu görevlilerden gelecek cevabı buna forward'lıcam. Tam ortadoğulu bi tip, fakat Türk vicdanı yapıyoruz gene insanlığımızdan ödün vermeyelim diyoruz, yabancı memlekettesin diye hadi aileni özledin konuşuyorsun diyoruz da kardeşim her gün gece yarısına kadar olmazki. Ben de yarın işe gideceğim uyuyamıyorum sesinden.
Ne yapayım şimdi bu adama ben ?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık