(4) 

Yüz sıkılaştırma

northern eagle #1473489 
105 kilodan 78 e düştüm ama hala yanağım sarkık ve şişik. Yanaklarımı nasıl sıkılaştırabilirim?
(1) 

Protein ağırlıklı diyet?

northern eagle #1472368 
Tek başıma yaşıyorum fakat param olmasına rağmen sürekli dondurulmuş yemek yiyorum yani en ufak bi şevkim ve başarım yok yemek yapma konusunda.
Vücut geliştiren bekar erkekler için çok da pahalıya gelmeyecek bi haftalık diyeti nerden bulurum
(1) 

Kùçùk bi yerde protein tozu nerde satılır

northern eagle #1472367 
Tuzlada oturuyorum ve bulunduğum ilçede spor mağazası yok bana yakın ama migros, bim, şok, a101 falan var bi de spor salonları. Sizce en ucuz nereden alabilirim protein tozu?
(7) 

Üst katımda yaşayan çocuk 7 24 ağlıyor bu konuda bişey yapabilir miyim?

northern eagle #1472003 
evde köpek sürüsü baksalar böyle bir rahatsızlık vermez doğrusu. çocuk bir saniye bile susmak bilmiyor. bu konuda bişey yapmam mümkün değil mi? cidden sinirden ağlayacak noktadayım artık. midem bulanıyor.
(2) 

Bölgesel saç ektirme

northern eagle #1471472 
Şakaklarımdaki saçlar birkaç sene önce döküldü fakat kafa yapımdan da dolayı alnım şu an aşırı geniş duruyor saçma bir şekilde. Bu açıdan uygun bi fiyata sadece şakaklarıma saç etkirebilir miyim?
(2) 

İstanbulda İspanyol yiyecekleri satan bi market var mı

northern eagle #1469005 
İstanbulda İspanyol yiyecekleri satan bi market var mı yurtdışında Türk ürünleri satan marketler gibi? Google a baktım ama bulamadım.
(1) 

Haftasonu sınav için dışarı çıkmam, marmarayı kullanmam gerekiyor ama

northern eagle #1468310 
pazar günü Yökdil sınavına gitmem gerekiyor fakat sınava giriş belgesi hariç herhangi ekstra bi izin falan almam gerekiyor mu?
(3) 

Şu reklam müziğinin türü ne

northern eagle #1467618 
www.youtube.com
57. saniyeden itibaren başlayan müziğin tam türünü kestiremedim, bu tarzın spesifik bir adı var mı ve bu tarz şarkıların olduğu bir spotify playlisti vesaire biliyor musunuz?
(2) 

Klarnetimi üzerine para koyarak bir elektro gitarla takas edebileceğim yer?

northern eagle #1466790 
Merhaba. Elimde kaliteli bir klarnet var ve bunu üzerine para koyarak başlangıç seviye bir les paul (ikinci el olması önemli değil) ile takas etmek istiyorum. İstanbul'da buna imkan tanıyabilecek bir müzik dükkanı vs var mı bildiğiniz?
(2) 

Açılır kapıyı sürgülü hale getirtme

northern eagle #1463852 
Evimde alan darlığı olduğundan balkon kapımın/camımın geriye doğru değil sürgü ile açılmasını istiyorum. İstanbul'da bu işlemi ucuz fiyata yaptırabileceğim birileri var mı tavsiye edebileceğiniz?
(2) 

Pegasus kampanyasından yararlanmak istiyorum ama

northern eagle #1463836 
Merhaba. Pegasusun 300.000 bilet kampanyasından yararlanmak istiyorum ve şu anda da mobil uygulamalarında bu kampanyanın reklamı ilk sırada ama kampanya kullan kısmında kampanyayı göremiyorum. Bu kampanya kapsamında bilet alan varsa böyle bir durum yaşadınız mı acaba?
(3) 

Araba kiralama

northern eagle #1463744 
23 Yaşında bir yüksek lisans öğrencisiyim ve şu an için sabit bir gelirim yok. Bir günlüğüne veya bir haftalığına bir araba kiralamak istiyorum, ilk olarak sabit gelirim olmaması sorun mu? İkincisi ise ehliyetimi henüz yeniletmeye fırsatım olmadı, ehliyetimin eski olması sıkıntı olur mu? bir de 23 yaşında olduğumdan yüksek motorlu veya lüks araç kiralama konusunda sorun yaşar mıyım?
(1) 

Sıfırdan android ve ios için güçlü bir veritabanına sahip kısıtlı etkileşim

northern eagle #1460436 
imkanı sunan bir app geliştirmeyi planlıyorum, kafamdaki fikir gayet orijinal fakat tamamen kendi emeğim ile geliştirmeyi planlıyorum.
şu an için kotlin ve algoritma üzerine çalışmaya başlamayı planlıyorum fakat tabii uzun vadede uygulamanın hem android hem ios için kullanılır olmasını istiyorum. bu anlamda bana bir yol haritası oluşturmamda yardım eder misiniz?
yani kullanabileceğim platform, alabileceğim ders ve kaynaklar vesaire konusunda bilgim sıfır şimdilik.
(6) 

Reçetesiz bi şekilde alınabilecek antidepresan?

northern eagle #1460241 
Öğrenci olduğumdan psikiyatra para bayılmak istemiyorum. bu anlamda eczaneden antidepresan almayı planlıyorum fakat herkes farklı bi ilaç adı veriyor. Sizin kesinlikle önerebileceğiniz bir antidepresan var mı etkili ve yan etkileri az? Teşekkürler.
(2) 

Stres kaynaklı saç dökülmesinde finasterid/minoxidil/dermaroller vs kullanı

northern eagle #1456750 
Saçlarım doğuştan seyrek ama hemen hiç dökülmeyen tipteydi fakat son 1.5 senedir stresten baya bir miktar döküldü. Özellikle şakaklarımın üst taraflarında ve kafamın en tepesinde saçlar deriyi kapatamıyor tam. Yaşım genç (23) olduğundan saç derim hala canlıdır diye düşünüyorum. Sizce bu aşamada tekrar kaybettiğim saçların çıkması, diğer saçlarımın da hızlı bir şekilde uzaması için hangi yönteme başvurabilirim? Spor (kan dolaşımını arttırmak) cidden işe yarar mı? Başlıkta belirttiğim gibi yöntemleri denemeli miyim?
(1) 

yüksek lisans için tez konusu ve danışman belirlerken nelere dikkat edilir

northern eagle #1454435 
yüksek lisans yaptığım alandaki potansiyel konu yelpazesi çok geniş olduğundan tez konusu seçme aşamasında kafam karışık. Sizce bu durumda tez konusunu belirlerken nelere dikkat etmem gerek günümüz şartlarını da hesaba katarak? Ayrıca programdaki akademik kadro ile henüz pek bir tanışıklığım/samimiyetim olmadığından danışman seçimini nasıl yapacağım da gözümü korkutuyor. bu konularda tavsiyeleri olan var mı? teşekkürler.
(2) 

Traşsız saç ekimini nasıl/nerede en az maliyetle yaptırabilirim?

northern eagle #1453301 
23 yaşındayım ve kafamın genelinde strese bağlı seyrelme var ciddi derecede. Bu bağlamda traşsız saç ekimi düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı nispeten düşük fiyatlı? Saç ekimi öncesi, sırası ve sonrasında yapılan işlemleri özetleyebilir misiniz?
(8) 

Yüz yağlanmasına basit çözüm

northern eagle #1446747 
Yüzüm aşırı derecede yağlanıyor. bu konuda kolayca deneyebileceğim (pahali bakim urunleri falan almadan) bir yontem var mi bu gereksiz yaglanmayi azaltmak icin?
(1) 

hibrit mobil uygulama geliştirmek için öğrenilmesi gerekenler

northern eagle #1445663 
kafamda anket temalı ama nispeten komplike bir uygulama fikri var. böyle bir uygulama geliştirmek için (hem android hem ios) hangi yazılım dillerini ve platformları kullanabilmem gerek?
(4) 

Seyrek saçlı fakat düzgün yüzlü bir erkek saçını sıfırlamalı mı

northern eagle #1444901 
Merhaba. Yaşım 22 ve stres nedeniyle şu son 6 ayda saçlarım baya döküldü. Şimdi asker traşı gibi fakat yanlar azıcık uzasa, sakal bıraksam bile kötü duruyor. Işıkta komple kafa derim gözüküyor, teller sayılacak seviyede. Saçları sıfıra vursam da yüz yapım keskin olmadığı için (matt damon modeli işte) iyi durmaz gibi geliyor. Sizce ne yapmalıyım?
(4) 

saat tavsiyesi

northern eagle #1443933 
Merhaba. halihazırda çok sevdiğim bir Orient Mako diver saatim var fakat onun haricinde bir saat daha almayı planlıyorum.
Bütçem 1500 tl. marka olarak kalitesi bilinen tissot, citizen veya seiko gibi markalara yönelmeyi planlıyorum. tarz olarak ise bir dress watch veya kronograf seçmek istiyorum fakat 1500 tl limit ile nasıl bir seçim yapabilirim bilemiyorum.
Citizen'in şu kronografını hoş buldum örneğin www.amazon.com fakat Türkiye'ye bu saati nasıl bütçemin altına getirtebilirim veya Türkiye'de bu modeli 1500 tl nin altında bulabilir miyim o da soru işareti tabii.
bu konuda yardımcı olursanız (tavsiye, öneri) çok sevinirim.
(4) 

Diş çürümesinin hızı nelerle bağlantılı?

northern eagle #1443778 
dişlerim çok sağlıksız. bir tane tam çürük var (dişçiye gideceğim) ve bugün diğer başka bir üst dişimde de kararma farkettim. Genel olarak diş çürümesi neleri yeyip yememekle ile ilişkili oluyor?
Şu an pandemiden ötürü biraz çekimserim dişçiye gitme konusunda ama dişçiye gidinceye kadar veya dişçiden sonra bu çürüme sürecini nasıl yavaşlatırım?
(2) 

Tezsize de başvursam mı

northern eagle #1443696 
Yüksek lisans için rekabetin biraz fazla olduğu bir tezli alana başvuracağım ve bu alanda 10 kişilik bir de tezsiz yüksek lisans kontenjanı var. Sizce hem tezli hem tezsize başvursam mı? Bu benim mülakat puanımı etkiler mi? Tezsizden tezliye geçme imkanı varmış fakat bundan emin olamıyorum, emin olduğum tek şey tezlide şekilde mezun olmam gerektiği. Siz olsanız ne yaparsınız?
edit: imla
(1) 

bilet alma, uçuş prosedürleri

northern eagle #1443167 
Türk Hava Yollarından haftaya için bilet almam gerek fakat dikkat etmem, uymam gereken güncel prosedürler neler bilen varsa sıralayabilir mi?
(5) 

dişçi fobisi (anestezi vs mümkün mü)

northern eagle #1443159 
dişim çürüdü ve dişçiye gitmem şart fakat bu bana idama gitmek gibi geliyor. yani dişçi koltuğunda kriz falan geçirebilirim korkudan, öyle diyeyim. bu konuda tıpkı ameliyat gibi uzun süreli uyutulma vs mümkün mü?
(1) 

Mesleki Bilgi Değerlendirme Sınavında Nasıl Sorular Çıkar?

northern eagle #1443030 
Yüksek lisans için bu sınava gireceğim de, sizce akademik ağırlıklı sorular da (tez yazım kuralları vs) gelir mi, yoksa sadece gireceğim bölümle-alanla ilgili sorular mı çıkar?
(3) 

İkinci üniversite (önlisans) ve yüksek lisans programına aynı anda başvuru?

northern eagle #1443016 
önlisans bir ikinci üniversite programı ile yüksek lisansı aynı anda idare etmek mümkün mü?
(1) 

Yüksek Lisans Mesleki Bilgi Değerlendirme Sınavı'na nasıl hazırlanılır?

northern eagle #1442125 
Gireceğim bölümle ilgili böyle bir sınava ve birde mülakata girmem gerekiyor. sizce hazırlanırken fakülte'de ders veren hocaların yazdıkları veya tavsiye ettikleri kitaplara mı ulaşmaya çalışmalıyım, yoksa internetten bölümün derslerini esas alacak biçimde daha genel olarak mı çalışmalıyım? (önümde düz hesap 20 gün var çalışabileceğim)
(1) 

ALES puanım Yüksek Lisans başvuru sayfasında gözükmüyor?

northern eagle #1442118 
Bu sene Alese girdim ve şimdi de bir üniversitenin yüksek lisans programına başvurmaya çalışıyorum ama 2018 de girdiğim yds puanı gözükürken bu sene girdiğim alesin puanı çıkmıyor. Üniversitenin sitesinden kaynaklı bir sorun mudur, yoksa ösym ile mi alakalıdır? nereden yardım alabilirim bu sorunu çözmek için?
edit: ösym çağrı merkezini aramayı denedim ama işe yaramadı.
(3) 

Mesleki Bilgi Değerlendirme Sınavına (Yüksek Ls) 3 haftada hazırlanılır mı?

northern eagle #1441919 
Mezun olduğum bölümden biraz farklı bir yüksek lisans bölümüne girmek istiyorum ve bu bölümle ilgili pek detaylı akademik bilgilerim yok henüz. sizce bu sınav ve mülakattan üç haftalık tempolu bir çalışma ile kayda değer puan alır mıyım?
(3) 

Ücretsiz cv hazırlama sitesi

northern eagle #1441612 
Çok sayıda şablon seçeneği olan bir CV hazırlama sitesi var mı önerebileceğiniz
(1) 

bilgisayara 4.5x6 cm vesikalık fotoğraf yükleme

northern eagle #1441608 
internet üzerinden yapacağım bir başvuru için benden 4.5x6 cm vesikalık fotoğraf isteniyor da, bu bağlamda elimdeki vesikalığı nasıl aynı kalitede bilgisayara atabilir ve 4.5x6 cm şeklinde ayarlayabilirim?
(1) 

İnternetten renkli numarasız lens sipariş etmek için reçete şart mı

northern eagle #1441526 
İnternetten renkli numarasız lens sipariş etmek için reçete şart mı
(1) 

Elimdeki müzik aletini nasıl değerine yakın satar veya takas edebilirim

northern eagle #1441524 
Elimde sıfır fiyatı 2000 tl civarlarında olan bir klarnet var ve ben bunu satmak veya elektro gitar setiyle takas etmek istiyorum ama sahibinden ve letgo'da hep ölücü teklifler geliyor. Müzik markete gitsem değerine yakın fiyata alırlar mı
(4) 

Bir savunma sporunda uzaktan eğitim ile ilerlemek mümkün mü

northern eagle #1440367 
Bir savunma sporunda pandemi ortamı aşılana kadarki süreç içerisinde internetten edineceğim bilgi ile az da olsa bir aşama katedebilir miyim yoksa illa bir partnerimin olması şart mı tüm savunma sporları için?
(1) 

dayanıklı kulaklık tavsiyesi

northern eagle #1440194 
Şu zamana kadar pek çok kulaklık kullandım ve hemen hepsinin sonu arızalanmak, kırılmak oldu. bu bakımdan ya dayanıklı bir kulaklık ya da güzel bir ses kalitesi sunan, nispeten uygun fiyatlı bir kablosuz kulaklık almayı planlıyorum.
Tavsiyeniz var mı?
(3) 

Yüksek lisans için hangi kıstasları koymalıyım?

northern eagle #1439554 
Bu sene Marmara'dan mezun oldum ve yüksek lisans yapmak istiyorum fakat bu konuda hala bilgisizim. Şu an için ALES'e girdim tek ve sözelden 80, EA dan ise 70 gibi bir not alırım sanırım. Bir de 65 ile 70 arası bir YDS notum vardı 2 3 sene öncesinden ama şu an girsem rahat 80 alırım.
Sizce ne yapmalıyım? Hangi bölümde yüksek lisans yapmam (sözel veya EA) ilerde yurt dışında çalışma ihtimalimi güçlendirir? Özel okula mı yoksa devlete mi başvurmalıyım?
(4) 

sebepsiz yere stres yapmak

northern eagle #1439399 
nedense sebepsiz yere stres yapıp duruyorum yani herhangi bir tetikleyici olmasa bile sürekli stresliyim. bu konuda antidepresan falan hariç ne yapabilirim çözüm olarak? kendi kendime çözebilmem mümkün mü?
(2) 

şimdiden iletişime geçmeli miyim

northern eagle #1439398 
merhaba, ben ales sözelden 80 ales eşit ağırlıktan ise 70 gibi bir not bekliyorum. sizce bu notlar gelmiş gibi düşünüp şimdiden yüksek lisans programları ile iletişime geçmeli miyim?
birde eşit ağırlık ve sözel yüksek lisans programları arasından yurt dışı ve özel sektörde artı kabul edilebilecek bir alan tavsiyeniz var mı?
(2) 

ekşi sözlükteki entryleri silmenin en kolay yolu

northern eagle #1439310 
ekşi sözlükteki entryler en kolay nasıl silinir? bunun yöntemi falan var mı?
(11) 

22,5 yaş herşeye sıfırdan başlamak için geç mi?

northern eagle #1438946 
siz bu yaşta olsanız nasıl bir plan yapıp herşeye sıfırdan başlardınız?
(1) 

İstanbul'da nerede kalabilirim

northern eagle #1438837 
Öğrenciyim ve bu hafta istanbula gitmeyi planlıyorum bir veya iki haftalığına. Güncel şartlarda nerede kalabilirim bir öğrenci olarak?
(7) 

kendimden başarılı insanlar beni hayattan soğutuyor, ne yapmalıyım?

northern eagle #1438225 
22 yaşındayım. iyi bir devlet üniversitesi mezunuyum ama bana sorarsanız boş bir insanım, çünkü herhangi bir alanda gelişmeye başlamaya karar verince o alanda çok iyi insanlar görmek beni nedense aşırı derecede sinir ediyor.
Hele de o insanlar o alana 22 yaşından önce başladılarsa tamam diyorum, ben bu alanda başarılı olamayacağım. misal biriyle sırtüstü yüzme anlamında yarışacak olsam ve o bu alanda benden daha tecrübeli olsa tamam yenildim diyorum. birçok alanda kendimi geliştirmeye bu yüzden başlayamadım. misal gitar çalacağım ama benden çok iyi gitar çalan biriyle karşılaşsam, hele de yaşı bana yakınsa ve diğer birçok alanda da benden iyiyse kıskançlık krizine giriyorum. tanıştığım biri benden yakışıklıysa mesela tamam diyorum dünyanın en çirkini benim. çocukluğumda bir turnuvada benden yaşça büyük bir kıza elenip derece alamadım diye satrancı bıraktım düşünün.
Sizce ne yapmalıyım?
(3) 

yüksek lisans mülakatı çok mu zor

northern eagle #1438219 
sırf bu korkumdan ne yapacağımı bilemiyorum. yüksek lisansa girerken mülakatta alanla ilgili çok spesifik sorular soruluyor mu (özellikle devlet üniversiteleri için soruyourum)
(3) 

Tezli ile tezsiz yüksek lisans arasındaki güncel farklar

northern eagle #1437751 
bu ayrım üzerine güncel bilgiler veya tavsiyeler verebilecek kimse var mı?
(3) 

Cv nasıl doldurulur?

northern eagle #1435487 
Biraz saçma bir soru gibi gelebilir ama bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. İyi bir devlet üniversitesinden, iyi bir ortalama ile mezun oldum bu snee fakat bu mezuniyetim, erasmusa gitmem ve yabancı dil ile hobilerim falan hariç Cv'm boş ve ne yazık ki bunun da farkına anca 22 yaşında varıyorum.
Sizce 25 yaşına kadar Cv'mi nasıl olması gerektiği gibi doldururum? Bu konuda 2020 şartlarına göre bir rehberliğe ihtiyacım var. :(
(3) 

Motivasyon eksikliği, dikkat dağınıklığı

northern eagle #1434722 
Bir yıldır depresyondayım ve depresyondan çıkmaya da eğilimliyim yani düşününce ama kendimi bişeyler yapma konusunda motive edemiyorum. (ders çalışıyorum dikkatim dağılıyor, spor yapıyorum bir süre sonra sıkıyor vesaire vesaire)
Ne yapabilirim?
(5) 

Siz olsanız ne yapardınız?

northern eagle #1434471 
Merhaba. Ben 22 küsür yaşında ve yoğun bi depresyon süreci atlatmaya başlamış biriyim. Bu süreçte kendimi geliştirmeye çok fırsatım olmadı ve İstanbul'da bir devlet üniversitesi bitirip, İngilizce'de uzmanlaşmak ve azıcık İspanyolca hariç kendime elle tutulur yatırım yapmadım.
Herneyse, sizce bu aşamada nasıl hareket etmeliyim? İkinci bir üniversite mi okumalıyım? Yoksa yüksek lisans kazanmayı deneyip, yüksek lisans yaparken aynı zamanda iki yıllık bir bölüm mü okumalıyım? Yüksek lisans yaparken bir yerde çalışmalı mıyım ve çalışacaksam da alelade bir part time iş mi bulmalıyım? yoksa mezun olduğum alanda (pek sevmesemde) staj gibi bişey mi yapmalıyım?
Edit: Halkla İlişkiler ve Tanıtım/Reklam mezunuyum ve sosyal psikoloji, yönetim ve çalışma psikolojisi gibi alanlara baya ilgim var...
(3) 

Alesten 70 almak

northern eagle #1433955 
Bir ay sonraki sınavdan bir yetmiş almak istiyorum fakat sizce bu bağlamda matematikten hangi konulara çalışmalıyım (sözeli hallederim muhtemelen) ve tüm konuları internet vasıtasıyla nasıl üstünkörü kavrayabilirim?
(2) 

2 ay içinde alese çalışmak?

northern eagle #1427588 
Merhaba. 2 ay sonra Ales sınavına gireceğim yüksek lisansa başvurmak adına fakat şu zamana kadar Yds'ye odaklandığımdan Ales üzerine kafa yormadım hiç. Bu bağlamda 2 ay içinde, günde 3 4 saat çalışma ile 70 - 75 alabilir miyim?? Ayrıca soru çözerken hangi konulara yoğunlaşmalıyım? (özellikle matematikte) Son olarak bilgiğiniz ücretsiz sanal ders ve kaynaklar varsa önerir misiniz?

mobil görünümden çık