(3) 

yemek sektöründe çalışan veya mekan sahibi olan var mı?

stationary traveller #1546773 
selamlar, son dönemde iyice maliyetler arttığı için birilerine sormak istedim. ''kira ağabey, ehonomi çok kötü'' deyip bu işten kurtulmaya çalışan çok akbaba görmeye başladım. ciddi ciddi hazır durum kötüyken bir tekme de biz atalım mantığında çok mekan var. var mı bu konuda, dürüstçe ''evet abi fırsat bulduk, çakıyoruz'' diyen veya ''x'ten dolayı böyle'' diyecek bir işletmeci-işletme çalışanı? tespit ettiğim kadarıyla gıda sektöründen bağımsız, herkes zarar etmeyi geçtim, kar payını artırdı.
(6) 

papara kullanan var mı?

stationary traveller #1546666 
enpara'dan papara'ya geçmek istiyorum. fırsatları daha iyi görünüyor. kart aidatı veya bir aylık ücret ödemem gerekiyor mu?
(2) 

bostancı-dudullu metro hattı açılacak mı

stationary traveller #1545874 
merhabalar, 1 ocakta bu hattın açılacağını gördüm ama birçok yerde bazı duraklardan hala inşaat fotoğrafları geliyor. işe gidiş yolumu temelli değiştireceği için merak ediyorum. bu hat şu an tamamen mi açılacak yoksa sadece belirli duraklar mı?
(1) 

bu sene bedellide kura olur mu?

stationary traveller #1545526 
selamlar, af sonrası yığılma olursa bedellide kura olur mu? haziran ayına kadar 93 bin kişi başvurmuş. bedelli asker sınır 140 bin. malum fiyatlar artacağı için herkes en erken dönemde yatırıp kurtulmak istiyor. aflardan dolayı 140 bin sınırının aşılmasından korkmaya başladım. en azından ilk kez başvuranların bu kuraya alınmaması gerek bence.
(5) 

ticket yemek kartındaki para yıl sonu sıfırlanır mı

stationary traveller #1545399 
merhabalar, ticket yemek kartındaki bakiye yıl sonunda sıfırlanır mı? uzun süredir kartı kullanmadım ve içinde bayağı para birikti. yıl sonunda sıfırlanma gibi bir durum olmaz değil mi?

çorabın ayakta nasır yapması

stationary traveller #1545032 
selamlar, bilindik bir markadan pamuklu, soket çorap aldım. bu çoraplar iki farklı ayakkabıda da nasır oluşmasına sebep oldu. üründe sıkıntı yok çünkü 100 küsür yorum ve puandan tam not almış. ayakkabılarda da sorun yok aynı şekilde. çorap çok kalın kumaşlı olduğu için ayağımın altına baskı oluşuyor ve bundan dolayı mı nasır oluyor?

macbook fm yüklenmeme sorunu (epic games)

stationary traveller #1544862 
merhabalar, epic games üzerinden fm 2020'yi yüklemeye çalışıyorum ama oyun yüklenirken %40larda falan bir anda yüklendiye geçiyor, ardından açılmıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?
(13) 

cat ve harley davidson hariç dayanaklı bot önerisi

stationary traveller #1544127 
cat ve harley davidson dışında bir markanın karda-çamurda-yağmurda yarı yolda bırakmayacak bir erkek botu arıyorum. bu iki markanın botunu giymek eastpak, kanken çanta kullanmak gibi geliyor. çok fazla üni 3. sınıf.

www.zara.com

şunun tasarımını çok beğendim ama karda çamurda kullanılmaz gibi.

macbook iina altyazı sorunu

stationary traveller #1544011 
selamlar, her defasında istediğim altyazıyı algılaması için kendim manuel olarak eklemem gerekiyor. altyazıyı direkt algılayacak bir yöntem var mı?
(7) 

kolesterol değeri yüksek olanlar neler yapıyorsunuz?

stationary traveller #1543545 
27 yaşındayım, kolesterol değerim 225 çıkmış. referans aralığı max 200. neredeyse her gün düzenli yürüyüş yapan (işe giderken yapmak zorunda diyelim) ve mümkün olduğunca meyve-sebze tüketen biri (daha da artıracağım) kolesterol değerini nasıl düşürür? rafine şeker ve hazır gıdaları da azaltacağım ama ekstra ne yapmam gerek? siz ne yapıyorsunuz? 225 kolesterol bu yaş için ekstra anormal mi? düşüncelerinizi merak ediyorum, sağ olun.

Iphone 6 - 16 GB - Space Grey

stationary traveller #1543119 
touch id çalışmıyor, onun dışında tek bir çizik veya kullanım sorunu yaratan bir şey yok. bataryasını geçtiğimiz sene değiştirdim %100 durumda. uygun bir fiyata satmak istiyorum. tekliflerinizi bekliyorum. istanbul (ataşehir, kadıköy civarı) içi elden teslim olabilir, gelecek hafta adana'ya gidiyorum orada da elden teslim olabilir.
(3) 

market ticket kartımdan fazla para çekmiş

stationary traveller #1542677 
selamlar bugün bir marketten 40 küsür liralık bir harcama yapmıştım, ticket kartımdan 870 tl para çekilmiş. şimdi uygulamadan bakınca fark ettim. fişi de aldıktan sonra atmıştım. nasıl bir süreç izlemem gerek? ticket para iadesi nasıl gerçekleşecek?
(6) 

göz altı nemlendirici krem önerisi

stationary traveller #1542019 
selamlar, göz altı morluklarına iyi gelen nemlendirici krem arıyorum. aslında 1.5 yıldır düzenli olarak farklı göz altı nemlendiricileri kullanıyorum, genel anlamda göz altı morluğu sorunum yok hepsinin de faydasını gördüm, bu yüzden bütçemi biraz daha yükseltip daha da kalitesi yüksek bir şey kullanmayı düşünüyorum. (e, 27)

önerilerinize açığım, teşekkür ederim.

sırasıyla kullandıklarım,

ISANA Cilt Hydro Booster (www.trendyol.com)

Dermoskin Göz Çevresi Bakım Kremi (www.trendyol.com)

Yves Rocher Hydra Vegetal (www.trendyol.com
(4) 

premium vpn önerisi

stationary traveller #1541478 
bütçeden bağımsız, herhangi bir sorun yaşamadan kullanacağım bir vpn arıyorum. (macos) önerileriniz var mı?
(2) 

redoxon c vitamini kullananlar memnun mu?

stationary traveller #1541462 
selamlar, yoğun iş temposundan dolayı c vitamini kullanmaya başlayacağım. önerilerde hep redoxon var. siz ne dersiniz? kullananların görüşlerini merak ediyorum, teşekkür ederim
(11) 

fiyatlar daha da artmadan ne alınır?

stationary traveller #1540762 
elimdeki nakit para ve her ay maaşımın bir kısmıyla sürekli bir şeyler alıyorum. para türk lirasında amaçsız kalınca sinirim bozuluyor çünkü her an her şeyin fiyatı yükseliyor. ara ara biraz altın alıyorum, onun dışında son aylarda macbook, iphone, airpods, kindle, logitech klavye-mouse vs. aldım. hatta çok ihtiyacım yokken gidip herschel çanta bile aldım. bu ay da yeni bot-kışlık mont alacağım ama sonrasında sizce ne almalıyım? ps5? monitör? (arada sırada tasarım yaptığım ve film izleme zevkimi artırmak için olabilir bu) bunlar dışında aklıma bir şey gelmiyor. öneriniz var mı?
(2) 

airpods şarjı-pil ömrü hakkında bir soru

stationary traveller #1540505 
merhaba, airpods'u sürekli şarj kutusunda muhafaza etmek pil ömrü açısından yanlış bir şey mi? başka bir yerde kaybolacağı için her kullanımdan sonra şarj kutusuna koyuyorum.

uzun metraj film senaryosu okuyabileyeceğim site/pdf

stationary traveller #1539393 
seyfi teoman'ın tatil kitabı filminin senaryosunu bulmuştum geçenlerde, onun gibi özellikle bağımsız türk sinemasından birkaç filmin senaryosunu arıyorum.
(2) 

macfit'e alternatif anadolu yakası (kadıköy-üsküdar civarı) spor salonu

stationary traveller #1539344 
selamlar, hafta içleri mesai sonrası spora başlamayı düşünüyorum. macfit fiyatları biraz yüksek gibi geldi ama kurumsal bir firma olduğu için de kayıt yaptırmaya çok yakınım. macfit'e alternatif bir firma var mı? veya mahalledeki en yakın salona yazıl geç mi dersiniz?
(1) 

tiktok kullanan firmalar?

stationary traveller #1538820 
iksv gibi tiktok'ta resmi bir hesabı olan türk firmalar var mı?
(8) 

sıfır iphone almak için en mantıklı yöntem

stationary traveller #1538317 
selamlar, herhangi bir borcum veya taksitim olmadığı için iphone 6 ile artık vedalaşıp fiyatlar daha da uçmadan iphone 11 alayım diyorum. 15-16k bandında bir fiyatı var. sizce nereden kredi çekeyim? 6 ay vade farkı olmadan kredi ödeyeceğim bir banka, ödeme sistemi vs. var mı? bir de ikinci el iphone 6'lar da 1k civarı satılıyormuş sanırım. easycep tarzı bir şeye satmayı düşünüyorum.
(2) 

amazon germany'den ürün almak

stationary traveller #1537736 
merhaba, bir çanta almak istiyorum ama orijinal olup olmadığı konusunda çekincelerim var. satıcının güvenilirliğini nasıl teyit ederim?
bir de bedel olarak böyle gösteriyor, ekstra bir vergi ödeyecek miyim?
Ürün:1.315,93 TL
Tahmini İthalat Ücreti Depozitosu:337,80 TL
Toplam:1.653,73 TL
(2) 

kaft, herschel çantaları benzer çantalar

stationary traveller #1535751 
bu iki markanın çantasını alacağım. önerebileceğiniz benzer bir tarz marka varsa önerilere de açığım.

erkek güncel mont modeli önerisi

stationary traveller #1535519 
selamlar, soğuk/yağmurlu/karlı günlerde giyilecek şık ve üşütmeyecek bir mont arıyorum. esmerim, farklı renk alternatifleri olabilir ama siyah-koyu parka yeşili düşünüyorum. genellikle oversize giyiyorum, montta da tercihim o yönde olacak.
(4) 

çamaşır kurutma makinesi

stationary traveller #1535236 
belirli bir süre çamaşırlarımı çamaşır kurutma makinesinde kurutmam gerek. bu makinede kurutulan çamaşırlar zarar görür mü?
(1) 

istanbulda en uygun kuru temizleme

stationary traveller #1533499 
kuru temizleme fiyatları hakkında bilgisi olanlardan öneri bekliyorum, teşekkür ederim.
(18) 

ne kadar maaş alıyorsunuz?

stationary traveller #1533327 
selamlar, bu pahalı fiyatlarla hala insanların inanılmaz harcamalar yapışına o kadar çok fazla denk geldim ki, burada bir nabız yoklamak istedim. freelance çalışanlar veya birkaç iş yapanların yazmasına gerek yok, sektör fark etmeksiniz aylık maaşları merak ediyorum. sektörü de belirtirseniz sevinirim.
(4) 

ipad önerisi (günlük kullanım için)

stationary traveller #1533068 
merhabalar, daha çok dizi-film izlemek, youtube, twitterda takılmak için ipad almayı düşünüyorum ama hangi ipad'i alacağımı anlayamadım çok fazla model var. yardımcı olabilir misiniz lütfen
(4) 

herschel çanta kullananlar deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum

stationary traveller #1532433 
iş gereği sürekli yanımda macbook air taşımam gerekiyor. gözlük, kulaküstü kulaklık, cüzdan, kindle, ıslak mendil, şarj aleti vs ile çanta ağırlaşıyor. bazen harici mini klavye ve mouse da yanımda oluyor. 120 tlye iş gören bir çanta aldım ama bir noktadan sonra zulüm oluyor. sizce herschel sırt-omuz sağlımı koruyacak seviyede ödeyeceğim paraya değer mi?bir çantaya 2 bin tl civarı verebilirim ama karşılığını almak isterim. kozmetik olarak da çok şık duruyor bu da bir artı tabii ama önceliğim yaşatacağı taşıma kolaylığı. bu açıdan başka alternatif önerilere de açığım. little america modelini düşündüm.
(2) 

doğum yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

stationary traveller #1532165 
internette yeterli bilgi bulamadık. yardım eder misiniz
(2) 

aöf önlisans öğrenci akbili

stationary traveller #1531755 
merhaba, aöf önlisans okuyorum, gelecek haftaki sınavlardan sonra mezun olacağım. mezun olmadan öğrenci akbili çıkarırsam kullanma hakkım var mı? varsa böyle bir hakkım ne kadar süre kullanabilirim?
(4) 

anadolu yakasından ev nereden alınır? (yatırımlık değil)

stationary traveller #1530998 
selamlar, yatırımlık değil bizzat oturmak için ev nereden alınabilir? bütçe 1 milyon tl(duruma göre biraz daha yükseltebiliriz), bina yaşı 5-10, 2+1 ama konuma göre 1+1 de olabilir.

sorum şu, kabaca baktığımda kadıköy asla olmaz gibi duruyor onu direkt geçiyorum. ama ataşehir, maltepe, üsküdar taraflarında bu bahsettiğim şartları karşılayan evler var. önerilerinizi ve düşünceleriniz bekliyorum. teşekkürler
(5) 

kadıköy sakin cafe/park

stationary traveller #1530477 
biliyorum kadıköy ve sakinlik günümüzde artık çok zor. her taraf sırtlan gibi oversize giyinen uzun çoraplı genç erkek, hipster, gezmeye gelen yerli turist dolu ama hafta sonları iş yoğunluğundan rahatlamak için vakit geçireceğim (müdavim olacağım) bir cafe veya park arıyorum. bilgisayar ve kitaplarımı alıp bira-kahve-yemek yerken takılmak istiyorum. bu tip bir yer öneriniz var mı?
(5) 

kindle alma rehberi

stationary traveller #1530426 
selamlar, kindle alırken neye önem vermek gerek? çok fazla fiyat farkları var anlayamadım
(3) 

mutlaka yükle dediğiniz macbook programları

stationary traveller #1530298 
windowstan mac'e geçince yeni bir dil öğreniyormuşum gibi oldu. son kullanıcı için mutlaka yükle/kullan dediğiniz mac programları nelerdir?
(1) 

kadıköy - ataşehir - üsküdar civarı ev arkadaşı arayan var mı? (erkek)

stationary traveller #1529928 
bu lokasyonlar ve duruma göre maltepe civarında erkek ev arkadaşı arayan var mı? sigara vs. kullanmıyorum, evcil hayvanım yok ama evcil hayvanlarla aram iyidir. daha çok odamda vakit geçirmeyi seviyorum. haftanın 5 günü çalışıyorum. 26 yaşındayım, bir e-ticaret firmasında digital marketing pozisyonunda çalışıyorum. iş yerim bostancı metro durağına çok yakın. en son alternatif olarak oraya kolay ulaşımı olan yerleri de düşünüyorum. ilgilenen olursa mesajlarınızı bekliyorum.
(3) 

mikrodalgada renkli seramik tabakla bir şey ısıtılır mı?

stationary traveller #1529612 
merhaba hep cam kullanıyordum ama bulunduğum yerde yok. renkli (tek renk) seramik tabakla bir şey ısıtabilir miyim?
(1) 

mouse iadesi hakkında

stationary traveller #1529384 
geçenlerde bir mouse aldım birkaç defa denememe rağmen alışamadım, şimdi iade etmek istiyorum ama ürünün kutusunu ve kullanım kılavuzunu vs. atmışım. sadece faturası var. bu ürünü iade edebilir miyim?
(3) 

sosyal medya yöneticisi için laptop

stationary traveller #1529138 
selamlar, fiyatlar daha da artmadan tlye borçlanmayı düşünüyorum. bu yüzden laptop arayışına girdim. genel araştırmamda markaları msi, monster, dell, asus, lenovo beşlisine indirgedim. sorun şu ki; donanım bilgim neredeyse yok. bu yüzden bu işlerden anlayan birinin yardımı gerekli.

- minimum ram-işlemci-ekran kartı ne olmalı?
- çoğu zaman photoshop-illustrator nadiren premiere-after effects kullanıyorum. (en önem verdiğim konu bu aslında, bu programlar kasmamalı)
- çok sık oyun oynayan biri değilim ama arada sırada birkaç indie oyunu kasmayacak bir şey olsa güzel olur.
- bütçem belirsiz, tamamen önerilerinize bağlı olarak belirleyeceğim. çok tepelere çıkmak istemiyorum, f/p ürünlerinin peşindeyim.

bedelli askerlik ücret ödendikten sonra

stationary traveller #1527931 
merhaba, bedelli askerlik ücretni az önce ödedim. Başvuru Durumu
Askerlik Bedelini Ödemeniz Bekleniyor. görünüyor. işlem ne zaman geçerli olacak?
(1) 

erkek duş saç bakım kremi önerisi

stationary traveller #1527586 
saçlarım kalın telli ve çok sert. ne önerebilirsiniz. bir de bu saç bakım kremlerin maksimum fayda sağlamak için nasıl kullanmak gerek bir türlü çözemedim. şampuan sonrası elde yayıp, saçın uçlarında gezdirip suyla hafif durulamak gerekiyor sanırım.
(7) 

ocağım ve fırınım yok nasıl beslenebilirim

stationary traveller #1526633 
pansiyon-otel karışımı ortak mutfaklı (kettle ve mikro dalga fırın var) bir yerde kalıyorum. uzun vadeli kalacağım için nasıl sağlıklı ve doyurucu beslenebilecek bir yol arıyorum. yulaf ezmesi, muz ve ceviz alıp arada sırada kettleda su kaynatıp yulaf ezmesi yapabilirim. ama aklıma başka bir şey gelmedi. pişirmeden veya pratik olarak yapabileceğim önerilere açığım.

photoshop türkçe karaktere uygun yazı tipi

stationary traveller #1523227 
merhaba photoshop'ta miso yazı tipinin türkçe karakterlere (ş,ç,ü) uyumlu versiyonunu bulamıyorum. yardımcı olabilecek biri var mı?

wordpress yazı bağlantı rengini tek bir renge sabitleme

stationary traveller #1523093 
wordpesste bir yazıda yer alan url rengini nasıl hep aynı renk yapabilirim? sitenin temasına uygun bir renk yapmak istiyorum, her defasında değiştirmek yorucu oluyor
(3) 

passoligi yeni çıkaran biri haftaya pazar maça gidebilir mi?

stationary traveller #1522866 
fiziksel kart şart mı yoksa uygulama yüklüyse girebilir mi?
(3) 

180 biniş hakkı olan 602 tlye mavi istanbul kart almak

stationary traveller #1522733 
bunu nasıl alabilirim? normal kullandığımız sivil istanbul kart’a da bu 180 binişi tanımlayabiliyor muyum?
(1) 

yarın kargolar dağıtıma çıkar mı?

stationary traveller #1522159 
trendyol express’te 8 gündür gelmeyen bir kargom var. bugün bulunduğum şehirdeki transfer merkezine gelmiş. ben 2 mayısta buradan ayrılacağım için kargo ulaşamayacak bana. yarın dağıtıma çıkar mı sizce veya transfer merkezine gidip alınabilir mi?
(4) 

laptop klavyesi tamir ettirmek ve sorunlar

stationary traveller #1521681 
merhaba, 8 senelik bir acer laptop kullanıyorum. sadece iş ve film-dizi izlemede kullandığım için hiçbir performans sorunum yok ama klavyesinde bazı tuşlar çalışmıyor. harici klavye var ama bazen eziyete dönüşüyor. mahallede bir bilgisayarıcıdan 300 tlye fiyat aldım. fazla da bir bedeli olmadığı için yaptırmayı düşünüyorum ama bu işlem sonrası laptopta herhangi bir sorun, bozulma vs. olur mu? sonuçta söküp takılacak ve eski bir laptop.
(11) 

bayram tatili 9 güne uzar mı?

stationary traveller #1521533 
tahminleriniz nedir?
(2) 

bir şeyin sponsoru olmak

stationary traveller #1520852 
merhabalar örnek veriyorum, bir tv programının, bir futbol takımının, bir koşu organizasyonunun veya en basic haliyle bir youtube kanalı programının sponsor dinamikleri nasıl işliyor? örnek veriyorum x soda markasındaki iletişim görevlisi, bu mecralardaki yetkililerle iletişime geçip size sponsor olmak istiyoruz, işte bu da 50 bin tl deyip sponsorluk mu imzalanıyor (burası en kaba haliyle yazdım detayları bilen varsa yazabilir) teşekkürler.

mobil görünümden çık