(4) 

saç uzatma

firemanjonny #1356375 
Merhaba dostlar, er kişisi olarak saç uzatıyorum, epey uzadı sayılır ama uçları bakımsız duruyor biraz, ensemde toplanıp katlanmaya başladı bir tutam saçımda, ne yapmak nasıl bakmak ne kullanmak lazım, bakımsız durmasını istemiyorum, daha önce uzatanlar yardım.
(1) 

video boyutu ufaltma

firemanjonny #1353746 
bi video var whatsapp durumu yapmak istiyorum, boyutunu premiere pro da nasıl ufaltabilirim, 4 dakika maximum.
(1) 

ali expressten alışveriş

firemanjonny #1349297 
tr.aliexpress.com

bunu alsak sorun olur mu gelmesinde
(1) 

3'te 3 Tarih Mülakat

firemanjonny #1348672 
TRT deki 3 te 3 tarih yarışması için mülakata çağırıldım, daha önce böyle bişi yaşıyan var mı, ne yapılır ne görüşülür, ben ne yapmalıyım acaba?
(1) 

visitors isimli yazara ulaşmak istiyorum, yardım lütfen.

firemanjonny #1347952 
sb.
(1) 

kaput aksesuarı

firemanjonny #1347509 
www.google.com

şunu neden yaptırıyorlar, sadece görsel için mi?
(18) 

maaş sorusu

firemanjonny #1346628 
merhaba,

burada yada sözlükte maaş konuları açıldığında 8 binler, 10 binler, 15 binler havada uçuşuyor. Hatta bu miktarlara o parayla yaşanır mı gibi tepkiler geldiği oluyor. ben bursa da on yılın üstünde deneyimi olan bir grafiker olarak, sene başında maaşı 3 bin olan biriyim. adama en azından yüz lira daha arttır diye üç kez konuyu açtım nafile, yakın çevremde manyak mısın masa başı işin var millet işini kaybediyor ekonomi şöyle iyi para alıyosun diyor. ben iyi miyi almadığımın farkındayım, ayrıca çok iyi de kazandırdığımı düşünüyorum. yaşanan şehir mi tahsil mi sektörmü sorun nerede, yok gerçek hayat bu da millet mi kuru sıkı atıyor. fikriniz önemli sağolun şimdiden.
(2) 

film - replik - anlam

firemanjonny #1346343 
muhterem insanlar, son replikteki "you are a man" sözü tam olarak ne demektir.

www.youtube.com

a) çevrildiği gibi sen erkeksin mi?
b) sen adamımsın mı?
c) sen işi yapacak olan kişisin mi?
d) antifeminen söylem olarak kullanım mı?
e) hepsi?

birden fazla şık seçebilir, kendi açıklamanızı yazabilir yada bilemiyorum altan da diyebilirsiniz.
(4) 

yazarlık sorusu

firemanjonny #1342045 
bugün çaylak onay listesinde 9877. sıradaymışım tahminlerinizi alayım, ne zaman çıkarım listeden.
(1) 

fuzul oto sorusu

firemanjonny #1340883 
araç alan, sistemin içinde olan var mı, çekilişli sisteme girmek istiyorum, birevim sistemine giren de olur, yeşillendiriniz.
(8) 

herkese günaydın

firemanjonny #1340677 
nasıl kalktınız, nasılsınız

www.youtube.com
(1) 

huawwei honor 8x max ne zaman türkiye'de satışa çıkar acep bilgisi olan?

firemanjonny #1340320 
sb.
(2) 

parayla reklam amaçlı entry giren yazarlar vardı, var mı hala?

firemanjonny #1339451 
sb.
(4) 

gaspar noe denen ruh hastası

firemanjonny #1339065 
aga bu climax ı izledim, bir haftadır tam olarak çıkmadı kafamdan. tez yazar gibi bir eleştiri yapabilirim şuan. Credits i filmin tam ortasına koyan bu ruh hastasının filmi nasıl uzun tek planlarla birleştirdiğini merak ettim epey, doğaçlamanın ana metod olduğunu düşünüyorum. Çekim tekniği ve kamera arkası bilgilerine ve görüntülerine pek ulaşamadım bilen varsa aydınlatabilir mi?

ha bide bana buna benzer ama noe yönetimi olmayan filmler önerirmisiniz, yalnız midesiz değilim insan kırkayak yada sırpski film gibi olmasın öneriler.
(4) 

film araştırma

firemanjonny #1336114 
dan brown un sinemaya uyarlanan filmleri tarzında filmler önerir misiniz?
(6) 

telefon tavsiyesi

firemanjonny #1335904 
merhaba, 1500 tl gibi bir bütçe var iken alınabilecek en iyi telefon ne olabilir.

teşekkür ederim.
(4) 

the palular

firemanjonny #1331855 
yine mi bunlar demeyin apayrı bişi sorucam, şimdi bütün türkiye nin üzerinde uzlaştığı bir konu tuncer in tam bir canavar olduğu. ortada fazlasıyla bunun aleyhine ilerlemiş uzunca bir mevzu var. eğer demagoji konusunda doktora düzeyinde değilse bu herifin saçmada olsa herşeye bir kulp bulduğu ve durmadan "çıkacak çıkacak" dediğini de biliyoruz. Dahası buna ümmeti gibi bağlı görünen isa-hava-emine-ayşe melek var, bir köpeğin sahip olduğu sadakati bile katlamışlar. önceki dosyalar, çelişkili ifadeler, cart curt açılıp bi daha kapanmış, eksi tas eski hamam.

asıl soru şu, bu tuncer, yani ne biliyim bi şekilde suçsuz çıkabilir mi?
daha doğrusu bütün ülke peşin peşin kesin tuncer ibnesi yapmıştır kafasında.

bide bunun, canlı yayında isnatlara uğruyor, tipi meymenetsiz, tükürerek konuşuyor filan, ideal cani profili yani, toplumun gazını bunun gibi sıfatlarla alırsın en gizel, örnekleri var. harbiden suçsuz olmadığına maddi delil var mı, ben mi kaçırdım. çünkü benzer vakalar var bknz:www.imdb.com
(1) 

araba takibi

firemanjonny #1330495 
aracımıza takip cihazı yerleştirmek istiyoruz, takip gps si olarak kullandığınız bi ürün oldu mu, araçta fark edilmemesi tercih sebebi, teşekkür ederim.
(2) 

nba maç kaydı sorusu

firemanjonny #1329082 
bu gece oynanan boston celtics-houston rockets maçının tekrarını izleyebilmek mümkün mü dostlar, bir link verenin kırk yıl kölesi olurum.
(3) 

telefon - xiyomi

firemanjonny #1326214 
nasıl, alınır mı, fiyat normal mi?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com bide bu varmış daha mı iyidir?
(1) 

şunun gibi duvar süsleri arıyorum

firemanjonny #1325302 
ali express te bulunur mu?
(3) 

gününüz güzel geçsin, kolay gelsin.

firemanjonny #1323437 
(2) 

belgesel arıyorum

firemanjonny #1322833 
bursa yerel kanalı line tv görmüştüm ilk olarak bitap bir otel ve orada kalanları anlatıyordu, hatırladığım kısımları kedilere yem veren biri vardı isim takmış hepsine tanıtıyordu, yeşilçamda figüran olduğunu tahmin ettiğim biri vardı, yumruk alamıyorla filan diyordu. Uzun saçını sarıkla kapatan biri de vardı.

Buldurabilir miyiz?
(7) 

metal tadı

firemanjonny #1321867 
ağzınızda metal tadı olduğu oldu mu? birkaç gündür böyleyim, bulaşık teli çiğnemiş gibi.
(4) 

fikir danışma şeysi

firemanjonny #1317195 
Dostlar, bir hobidir başladım ileride büyür mü bilemem. Bi göz atıp şu şöyle değil de böyle olsun diyene minnettar kalırım. Çevremde pek danışacağım kimse yok. www.youtube.com

Edit: her gün 1 video atmaya çalışacağım.
(2) 

yaka sorusu 2

firemanjonny #1313898 
Dostlar, ikinciye soruyorum çünkü bulamadım, bu şekil yakalara türkçe ve ingilizcede ne denir moda tabiri olarak ve nerede satılır, bi bakıverin güzel insanlar. Aliexpress ten buldurursanız da çok iyi olur.
(17) 

Kaynana sorusu

firemanjonny #1313610 
Karım hamile yeni öğrendik, geçen haftasonu hayvanat bahçesine gittik gezmeye. Laf arasında kayınlardayken de gittik gezdik demiş bulunduk, demez olaydık. Hamileler gitmezmiş, hayvana bakmazmış çocuk hayvan gibi mi olurmuş ne ööle bişi. Tv de çıkınca da sen kafanı çevir diyorlar. Ağır hurafe değil mi yoksa bi kökeni var mı? Sert çıkıcam ama nedir kaynağı bu düşüncenin onu bilmiyorum. Var mı böyle bişi.
(1) 

yaka sorusu

firemanjonny #1312643 
Dostlar, bu şekil yakalara türkçe ve ingilizcede ne denir moda tabiri olarak ve nerede satılır, bi bakıverin güzel insanlar.
(1) 

iyi akşamlar herkese

firemanjonny #1307431 
(4) 

El Falı

firemanjonny #1304367 
Bu işi bile kıymetli cadılarımız bakabilir mi?
Merakla bekliyor arkadaşım.
(3) 

tırnak yemek

firemanjonny #1300426 
çocukluğumdan beridir çok muzdaribim, internette yazan bir çok yolu var kurtulmanın ama pek fayda etmiyor, aranızda ben şunu yaptım işe yarıyor diyen varsa bi yazıversin. Teşekkürler.
(4) 

emlak vergisi

firemanjonny #1297938 
merhaba, 2,5 yıldır üzerime kayıtlı bir dairem var, edevlet ten sorguluyorum vergi borcu çıkmıyor, çevrem vergi borcun olmalı diyor, nereden öğreniriz olup olmadığını tercihen online olarak.
(2) 

iz bırakacak kimyasal

firemanjonny #1296335 
Dostlar,

Önemli bir icat yapıcam da (bomba değil) kağıda iz barakan ama bayağı iz bırakan, böyle sürdüğünde karartacak bir kömürümsü lazım. Aslında kurşun kalemin yaptığı işi görecek ama bir çekişte karartması ve tırnak kadar da zeminli yapılabilecek. Uygulanacak güç te insan gücü, çok aşırı basınç olmadan olacak yani. Kurşun kalemin hammaddesi grafit miş, buna bişi mi katılı yoksa daha pratik bi kimyasal var mıdır_?

Lütfen yardım.
(3) 

Herkese iyi sabahlar.

firemanjonny #1295637 
(5) 

sahibinden.com da alışveriş

firemanjonny #1295636 
bi telefon alıcam 2. el, nasıl alınır hesap nosunu mesaj atıyor ve parayı mı yolluyoruz, kapıda ödemeli gönderemezmiş şirket olmadığı için, önce parayı yollayıpta sonra kargoyla cicibebe gelmesin.
(2) 

tv. kanalları kayboluyor

firemanjonny #1293047 
hi level bi tv var evde, aldığımda uyducu birini çağırdım usb taktı kanalları buldu, abi dedi ben yaptım sıralamayı, zamanla (2 sene) mesela 125 no da bi kanal vardı artık yok, kiminin yeri değişiyor, ne yapmak lazım hepsini göstermek ve sabitlemek için.
(13) 

maddiyat

firemanjonny #1293046 
aldığınız maaşın kaç tl. olduğunuzu eşinize söylüyor musunuz, örn. 3,5 alıp ta 3 denmesi bir problem mi?
(13) 

meral hanıma neden oy vermediniz be!

firemanjonny #1290353 
İyi parti kurulduğundan beri insanlar meral hanım a dur bakalım ne yapacak gibi bir beklentisi vardı. chp önyargı kurbanı bir parti zaten daha ne kadar deneyeceksiniz kardeşim. iyi parti öne çıkarılacaktı, muharrem ince çok çalıştı kabul ama başka bir politika yürütmedi, yine sataşma üzerine gidildi. Meral hanım konuşturulacaktı, sanayileşme önerilerinin reklamı yapılacaktı, kadın oylarına oynanacaktı. chp de alttan destek sağlayacaktı, olursa böyle olur. Salak gibi aynı şeyleri niye denerler arkadaş, bu yolla bu adam gitmiyor işte. chp nin adayı dedin mi iş bitiyor. %7 alacak insan değildi, sinirden kapayı kırıcam hiç mi inanmadınız kadına ya, al sana muharrem ince tek açıklaması erdoğan kazandı kabul.
(2) 

büyük ekran telefon

firemanjonny #1289515 
bir cep telefonu almam lazım, ekranı büyük olsun istiyorum, internette Hisense x1 diye bişi gördüm tr de yok, gelir mi neden yok bilmiyorum, dışarıdan getirme işi nasıl oluyor, yada bu telefonun alternatifi olabilecek modeller
(3) 

diş tartarı

firemanjonny #1289116 
dostlar en iyi tartar sökücü diş macunu hangisidir, kullandığınız var mı?
(2) 

isteyip yapamamak

firemanjonny #1286899 
benim güzel kardeşlerim.

kafadaki açmaz çözülmüyor çözülemiyor. ihtimal dahilinde olarak sizlerin içinde de yaşadıklarımı yaşayan vardır belki, otuz bir yaşında iki yıllık evli bir insan olarak mutluluğu bulabildiğimi söylemeyi çok isterdim ama yok. şimdi refleks olarak madem olmadı boşan denir benim gibilere yalnız bazı korkular var ki artık kabus olmaya başladılar. boşanırsam karımın hayatını tam anlamıyla mahvedeceğim. beni seviyor, sevdiğini söylüyor ve bunu gösteriyor da. Zaten sevdiğini de hissediyorum. bende ona onu sevdiğimi söylüyorum sorduğunda, ama ne yazık ki yalan söylüyorum. Sevmiyorum ben desem abartısız üç gün hasta gibi gezer. allah belamı versin ki başta bende sevdiğimi sanmıştım. toyluk mu heves mi bilmem baya aşk gibiydi. fakat o zamanlarda biraz daha farklıydı. kafa olarak farklı fikri tabakalardan geliyoruz, bazı yönlerden sosyal geçmişimiz de farklı. Maddi açıdan bir uçurum yok, olsada önemsizdi zaten. olur bu kızla dedim sancılı bi değerlendirme sürecinden sonra. şimdi ise beklemediğim cevaplar hareketler sergiliyor. kabuğu soyuldu sanki. o anlayışlı iyi niyetli saf temiz zeki güçlü kişilik yok ortada, vallahi de yok. ailemle beklediğim iletişimi kurmadı, içten içe bir geri durma var. bana çok yakın diğer herkese uzak gibi. ve bunun gibi işareti verilmemiş beni şaşırtan eylemler. soruyorum yok diyor ben hep buydum. düşünüyorum içimden hayır diye bağırıyorlar. bu değildi. henüz çocukta yok boşanalım desem kaldıramayabilir. öyle bi aile yapısından ve çevreden geliyor ki boşanmış kadın başaramamış kadın, bi adamı elde tutamamış, taşlanacak kadın. Bunu ona yapamam. Ailesi zerre umrumda değil bugün hayatımdan çıksalar farketmez. ama kendisi umrumda. ayrılsak kendimden iğrenicem. şu anda da hayatımdan iğreniyorum. kaza yapan araba gibi gidiyor benim için. o hareketli ben durgun. uzun sözün kısası evlenip boşanan dostlar sonrasında hayat daha mı zorluyor, siz olsanız ne yapardınız kafanıza filan sıkardınız, dişinizi mi sıkardınız.
(1) 

venüs şarj sorunu

firemanjonny #1277922 
vestel venüs 5020 cep telefonu kullanmaya başladım ve kanser olmak üzereyim, şarz almıyor internette soket ile ilgili bişiler var ama tam anlatım yok. kendi orjinal şarz aleti ile mi şarz etmem lazım android ama fişi takınca kendini kapatıyor.
(9) 

Mahir Çayan

firemanjonny #1271675 
Bu zatı nasıl bilir siniz?
(3) 

Basit görünümlü çok kazık soru

firemanjonny #1260653 
Bir gönül iki kişiyi sever mi?


(Bunu yaşamış yada yaşandığını görenler cevap verirse çok sevinirim.)
(2) 

engelli öğretim görevlisi

firemanjonny #1260652 
Dostlar, bir hanım vardı gözleri görmediği için gözlüklerle ntv yayınında anayasa üzerine konular konuşuyordu, aydın biri olduğu hatırımda kalmış, yayın en az 6-7 yıllık olabilir. Ekşiye baktığımda öğretim görevlisi olduğunu yazmıştı yazarlar.

Bilen varsa çok hoş olur. Teşekkürler.
(13) 

ölüm

firemanjonny #1257036 
yalnız ölmekten korkar mısınız?
(3) 

geç kalmış gelecek planlaması

firemanjonny #1256574 
merhaba dostlar,

açık lise bitmek üzere, yaşım otuz özel sektörde grafik tasarım ile uğraştım son on yıl epey sıkıldım diyebilirim, üniversite okumak istesem hangi bölümü seçmeliyim sizce, siz olsanız hangi fakülteye giderdiniz, sözel kısımları düşünüyorum, sanat tarihi, felsefe, gastronomi gibi hayatta beni okurkende yaparken de sıkmayacak bir bölüm olabilir, ama bu bölümler hakkında hiçbir fikrim yok, bazılarının adı ve içeriği taban tabana zıt diyorlar. Zor ama akademisyenlikte ileride gündeme alınabilir.

Ne önerirsiniz.
(19) 

Küçük şeyler..

firemanjonny #1253708 
Merhaba dostlar,

-dikkat biraz uzun olabilir-

Yaklaşık 2 senelik evliyiz. Birkaç gün evvel evde oturuyoruz karım çay yapmıştı sağolsun içtik. Fincanı koltuğun elimi de zaman zaman dayadığım yanına bırakmıştım. Çay bitti, aradan bir saat kadar geçti, fincanı bıraktığım yeri tamamen unutmuşum, güzel bir dirsek darbesiyle şangır diye koltuğun arkasına düşürüverdim. İçinde yarım yudum kadar çay vardı döküldü haliyle birazı duvara da geldi.
Buraya kadar normal (bence) sonrasında olanlar:
- Ya napıyosun aşkım yaa off.
- Tamam ya pardon, ben halledicem şimdi hemen.
- Ya hallet halletme zaten çok dikkatsizsin, o oraya koyulmaz, daha önce de söyledim sana.
- Kaza yahu, iki dakkaya tertemiz yapıcam koltukta bişi yok.
- Ama sana dedim dimi, bak dikkatsizsin nolcak şimdi orası, kendi bıraktığın yerden düşürdün.
Tansiyon artmaktadır. Mutfağa gidilir ıslak mendil alınır. Çünkü saten boyalı duvar ve parke harici bi yere gelmemiştir, yüzeysel yani.
- Ya bi insana söylersin de yine mi yapar, çocuk olsan neyse ya.
- Bak, kasten yapmadım, oldu bi kere.
- Takımda eksildi şimdi, varya bu kadar olunur yani.
Kaynama noktası aşılmıştır. Artık gelsin bağırmalar.
- Ben türkçe konuşmuyor muyum! Kaza. Neymiş kaza.
- Kaza üstüne kaza, bıktım artık.
- SENİN ŞUAN CANIN SAĞOLSUN DEMEN GEREKMİYOR MU? CANA MI KIYDIK YA.
- BIKTIM ARTIK ANLADIN MI ETRAFINA Bİ BAKMIYOSUN.
- YA ZATEN BENİM DE HOŞUMA GİTMEYEN BİŞEY AMA SEN KÖRÜKLÜYOSUN DAHA ÇOK.
- BAK SANA SÖYLEDİKLERİMLE İLGİLİ, SENİN EVLE İLGİLENMEMENLE İLGİLİ ÜST KATIN KAPI KİLİDİNİ TAMİR DEDİM ONUDA ÖTELEDİN. EVİ ÖNEMSEMİYOSUN.
- ALLAHIM YARABBİM, YAHU BARDAK BU BARDAK. NE EVİ NE KİLİDİ. AYRICA BAKTIM KİLİT SAĞLAM.
- BENDE İLGİLENMEYECEĞİM ARTIK ÇÖKSÜN EV.
- DOKTORA GİDELİM Mİ İSTERSEN?
- TEMİZLERKEN ZATEN İNSANIN CANINA YETİYOR, SENDE BATIR HER AKŞAM.
- FESUPANNALLAH.
Bu arada çoktan temizlik yapılmış bitirilmiştir, hatta ıslak mendile çaydan çok toz gelmiştir.
- SEN BENİM SEVMEDİKLERİMİ ÇOK İYİ BİLİYORSUN AMA BU KONUDA KENDİNİ HİÇ KASMIYOSUN.
- YETER YA ÇOCUK GİBİ AZARLANMAZ. OTUZ YAŞINDA İNSANIZ BU NEDİR BÜYÜTÜLECEK BU KADAR.
- EVET OTUZ YAŞINDASIN AMA ÇOCUKTAN BEKLENECEK HAREKETLER YAPIYOSUN.
(İç ses: elim kırılsın inşallah.)
- BAK BENİMDE DİKKAT EDİP SENİN ETMEDİĞİN ŞEYLER VAR AMA BÖYLE BÖYLE DİLE GETİRMİYORUM.
- NEYMİŞ ONLAR ACABA.
Hemen 2 güçlü iyi verilir. Savunma olarak mazeret sıralanması izlenir.
- DEMEK Kİ SÖYLEMEK VAR, BİDE AZARLAR GİBİ SÖYLEMEK VAR.
- DİKKATSİZSİN İŞTE HEMDE GENELDE.
- ALLAH BU AKŞAM SANA BİR KOZ VERDİ DİYE SON GRAMINA KADAR KULLANIYORSUN.

Söylememe gerek var mı bilmem ama erkek olan benim . Bu böyle yarım saat kadar daha gitti.

Netice: 24 saat küs kalma. Gün içinde hiç mesaj yazmama (karşılıklı). Nota verme. Stratejik derinlik.

Soru: Şimdi ne yapmak lazım gelir, o mu haklı, sussam daha mı iyi olurdu yoksa daha mı beter. Tekrarında ne halt etmeli. Bir işe girse psiko ruh haline faydası olur mu?

edit: 10 yıllık sağlık sektörü deneyimi var (laboratuvar teksnisyeni) çalışmıyor, çocuk yok.
(1) 

şapka - kasket te olabilir

firemanjonny #1250504 
dostlar şu şapkayı nerden buluruz ve şişmanlar dışındaki insanlara da yakışır mı acaba. hoşuma gitti de.
(2) 

Jöle tavsiyesi

firemanjonny #1248665 
90'larda kaldı bir çoğunuz için ama ben bugünlerde de kullanmayı seviyorum ama jöle çok zararlı da olabiliyor. Çok kısa bir süre emin olmadığım bir marka kullandın ve saçımdaki beyazlar arttı. Zararsız yan etkisiz bir jöle var mıdır saç için?

edit: yok

mobil görünümden çık