(6) 

Erkek büyük beden mağaza tavsiyesi (İstanbul)

marowak #1307562 
Merhabalar herkese. Babam epey kilolu birisi, sıradan mağazalardaki en büyük giysi bile kendisine küçük gelir. 6XL giyiyor sanırsam. İstanbul'da, mümkünse Anadolu yakasında uygun fiyatlı büyük beden kıyafetler için mağaza tavsiyesinde bulunur musunuz?
(2) 

Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsü kütüphanesi 24 saat açık mı?

marowak #1300093 
Yarın sabah 6 da orada olacağım bir iş için. 9'da yaz okulu dersim var, 6'da gitsem kütüphaneye girebilir miyim? Okulun kendi öğrencisiyim
(3) 

Yatay geçiş hakkında karışık bir soru

marowak #1299869 
İyi geceler herkese. YTÜ'ye yatay geçiş yapmaya çalışan bir arkadaşım var. Bölümün hem %100 ingilizcesine, hem de %30 ingilizcesine başvurdu. %30 ingilizce 3 asil 3 yedek alıyor, %100 ingilizce de 2 asil 2 yedek alıyor. Arkadaşım %30 ingilizcede 3. yedek. Doğal olarak hiç umudu yok, depresyona girdi çocuk. Şöyle karışık bir durum var. %30 ingilizceyi asil olarak kazanan 3 kişinin ikisi %100 ingilizce'nin de asil 1 ve 2.si. %30’un 3. asili de %100 ingilizce de 1. yedek. Yani bu 3 kişi de %30 ingilizceye kayıt yaparsa %100 ingilizce için 2 tane boş kontejan kalıyor ama yedek listede de 1 kişi kalıyor. Doğal olarak kontejan dolmuyor. Eğer %100 ingilizcenin 3 yedeği olsaydı 3. yedek kesin olarak benim arkadaşım olacaktı ve okula girebilecekti. Eğer dediğim durum gerçekleşir de 1 kişilik boş kontejan kalırsa arkadaşımın bölüme girebilmek için dilekçe vs. ile şansı var mı?

Karışık olduysa kusura bakmayın, isteyene özelden listeyi atarım tablodan durumu anlarsınız zaten.
(2) 

İstanbul'da indirimli kitap satan yer

marowak #1297622 
Merhaba arkadaşlar, internetten kitap almayı sevmiyorum ama çoğu kitapçı da etiket fiyatından satıyor. Mümkünse anadolu yakasında etiket fiyatından indirimli kitap satan ve aradığımız çoğu kitabı bulabileceğimiz bir kitapçı var mı? Kadıköy'de iş bankası yayınlarının yeri var orası çok iyi ama sadece iş bankası yayınları satması işi bozuyor. Sizin bildiğiniz böyle kitapçı var mı?

Not: Akmar pasajı gibi satmak için insana yapışıp bunaltan yerler olmazsa iyi olur
(3) 

Bel ve sırt ağrısı için hangi bölüme gidilir?

marowak #1291714 
Merhaba. 21 yaşındayım, uzun zamandır hafif şekilde bel ve sırt bölgemde ağrılar var(bel fıtığım da var sanırım). Günlük yaşamımı etkilemiyor ama boş zamanım varken kontrol ettirsem iyi olur. Hangi bölüme randevu almam gerekir? İnternette farklı bilgiler yazıyor bir de buraya sorayım dedim. Ek olarak fizik tedavinin yeni adı fiziksel tıp ve rehabilitasyon mu oldu?
(1) 

Atılacak/ verilik monitörünüz var mı?

marowak #1287751 
Merhaba. Konuyu biraz utanarak açıyorum kusuruma bakmayın. Dün yıllardır kullandığım monitörüm bozuldu. Bilgisayarı neredeyse hiç kullanmıyorum ama arada tabi lazım oluyor. Evde kullanmadığınız, çöpe atmayı düşündüğünüz monitörünüz var mı İstanbulda? Tüplü olsa da olur, görüntü verse yeter. Yalnız tüplü ise taşıma zorluğundan dolayı kadıköy kartal metrosu durağına yakın yerlerden alabilirim.
(4) 

Öğrenci yazın nasıl iş bulur?

marowak #1287309 
Merhaba. İstanbul anadolu yakasında yaşıyorum. Okulum daha yeni bitti. Öğrenciye uygun vasıfsız iş bakıyorum ama en basit ilana bile yüzlerce kişi başvurmuş. Kafeler de deneyimsiz almıyor. Zaten garsonluk yapmaktan biraz çekiniyorum. İstanbulda yaşıyorum, nasıl iş bulabilirim? Sanayi bölgesine gitsem sezonluk olarak alacak yer bulabilir miyim? Ya da part time olarak Burger King'de çalışılır mı? Yaz okulum var haftada içi sabit bir gün izin olsa yeter, veya fabrika tarzı kapalı yer olursa gece de çalışabilirim. Öneriniz var mı?
(22) 

Cesur mu davranayım korkakça mı?

marowak #1283686 
İyi geceler herkese. Biraz uzun olacak. Başlığı cevap gelsin diye ilgi çekici yapmaya çalıştım onu söyleyeyim. Malumunuz seçimler yaklaşıyor. Ben 21 yaşında ailesinin yanında okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Babam ise koyu reisçi. A haber izleyip izlediği her şeye inanıyor diye özetliyim kısaca kafanızda genel profil oluşsun. Babam bana kime oy vereceğimi soracak. Ak parti dışında bir parti söylersem direk öz oğlu olan bana vatan haini damgası vuracak(Referandumda aynen böyle yapmıştı ben de konu uzamasın diye haklısın evete vericem diyip konuyu kapatmıştım). Ama artık yalan söylemek istemiyorum. Korkakça davranmak hem sinirimi bozuyor hem de babam bütün akrabalara hepimiz ailecek Ak partiye oy verdik diyerek çok matah bir şeymiş gibi anlatıyor(bu durum da acayip sinirimi bozuyor çünkü ileride Ak partiye oy veren birisi olarak hatırlanmak istemiyorum). Babam evdeki bir kişiye bile sinirlendiği zaman herkese sataşan birisi olduğu için babama karşı gel(e)miyorum. Ama artık yetti diye düşünüyorum. O yüzden bu sefer adam gibi vereceğim oyu dürüstçe söylemeyi düşünüyorum. Konuyu anneme açtım istediğini yap ama her şeye hazırlıklı ol dedi. En fazla evden kovar, onu da sorun etmem annanemin evi boş orada idare ederim yaz için iş bulabilirsem, yaz sonunda annanem gelince de duruma bakarım. Uzun vadeli düşünüyorum çünkü babamı tanıyorum asla geri adım atmaz, karşı gelirsem ondan özür dileyene kadar konuşmaz benimle. Bundan eminim, çünkü kendisi öz kardeşiyle 20 yıl, babasıyla 3 yıl konuşmamış birisi. Basit bir konu görünebilir ama benim için önemli bir konu. Sizce ne yapayım? Tek endişem bu yaptığım için anneme sataşacak olması.
(3) 

Eskiden okuduğum masal kitabını arıyorum

marowak #1277626 
Merhabalar. Biraz saçma bir başlık oldu farkındayım. En az 10 sene önce okuduğum bir masal kitabını alıyorum. Basım tarihi daha eski de olabilir çünkü kitabın abimden kalmış olma ihtimali de var. Kitabın içinde birbirinden farklı masallar vardı. Bunun dışında bayağı kalın(belki çocuk olduğum için aklımda öyle kalmıştır), kalın ciltli, kapağı beyazdı. Bu beyaz kapağın üstünde yeşil desenler(muhtemelen çim) vardı ve kapakta muhtemelen kırmızı renk(kırmızı kısım yazı olabilir) de vardı. İsmi de çocuklara masallar gibi bir şey olabilir emin değilim. Biliyorum ayrıntılar çok az ve belirsiz oldu ama bulmayı çok istiyorum.
(9) 

Ön dişlerin sallanması normal mi?

marowak #1276279 
İyi geceler öncelikle. Ön alt kısımdaki 3 dişimde tartar vardı ve temizlettim. Tartar temizlenince dişlerin arasında boşluk oluştu. Ve bu alt dişler kuvvet uygulayınca sallanmaya başladı. Devlette peridontoloji uzmanına gittim ama bir şey olmadığını söyledi. Ama pek güvenmiyorum çünkü takıntılıyım. Dişlerimin sallanması normal mi? Devlet hastanesinden fayda göremiyceğim(en azından 1 ay içinde) belli. Öğrenciyim gelirim de yok. Sağdan soldan bulup özele gitsem kaça patlar?
(3) 

Babamı askeriye'ye alırlar mı?

marowak #1274576 
İyi akşamlar. Abim Anadolu'da bir jandarma komutanlığında asker. Babamlar yemin törenine gidecek yarın. Ama babamın kimliği bir fabrikada.(babam tır şoförü. Mal boşalana kadar kimlik onlarda kalıyormuş) Ehliyeti yanında olacak ama onda da kimlik numarası yazmıyormuş. Bu durumda babamı askeriyeye alırlar mı?
(19) 

Spoiler İçerir!!! Harry Potter spoiler yedim yine de okuyayim mi?

marowak #1271067 
Merhaba arkadaşlar. Sözlükte dolaşırken Harry Potter serisinden spoiler yedim. Sınavlar bitince ilk kitaba başlicaktım. Ama Dumbledore isimli karakterin 6. kitapta öleceğini öğrendim. Sizce yine de okuyayim mi? Zevk alır mıyım? 2. olarak da ufak tefek başka spoiler falan da yemiştim. Bir de genel bir soru sorayım. Mesela sizce bir karakterin 5. kitaba(örnek veriyorum sadece) kadar ölmeyeceğini kesin olarak bilmek de spoiler mıdır?
(2) 

ilknokta.com nasıldır?

marowak #1269855 
Merhaba arkadaşlar. Kitap siparişi için daha önce kitapyurdu, okuoku, babil, d&r denedim ve hiçbirinden tam anlamıyla memnun kalmadım. En az 1 kitap mutlaka hasarlı geldi. İlknokta nasıldır? Almak istediğim kitaplarda iyi indirimleri var ama hasarsız gelmiyorsa benim için anlamı yok. Ona göre cevaplarsanız sevinirim. Veya hangi siteyi önerirsiniz?
(2) 

Max 2500 TL'ye kadar notebook tavsiyesi(çizim, photoshop vs.)

marowak #1235004 
Arkadaşlar bütçe maksimum 2500 TL ( daha uygun olursa daha iyi olur). Grafik tasarım okuyan öğrenci çizim, grafik ve günlük internet işleri için kullanıcak genelikle. Mümkün mertebe uzun ömürlü olmasını istiyoruz. Kullanacağı programlar:
Illustrator
Photoshop
Indesign
Bu durumda bize hangi notebook uygundur? Marka olarak lenovo veya asus olursa iyi olur
(23) 

Fabrikalar gerçekten çalışacak adam bulamıyor mu?

marowak #1230461 
Haberlerde sık sık görüyorum. İşveren olduğu söylenen biri çıkıyor "çalıştıracak adam bulamıyoruz" diyor. %60 kapasite ile çalışıyoruz, vasıfsız işçi bile bulamıyoruz diyorlar. Bunlar doğru mu? Bana hiç mantıklı gelmiyor da. Özellikle bu kriz ortamında en sıradan işe bile yüzlerce başvuru geliyor. Merak ettim.
(7) 

Sokakta gürültü yapanları nereye şikayet edebiliriz

marowak #1225538 
İstanbulda varoş sayılabilecek bi mahallede yaşıyoruz. Apartmanımızın hemen bitişiğinde ufak bir alan var. Bir süredir civardaki kekoların uğrak yeri olmuş durumda. Bağıra bağıra gülüyorlar, çok ses çıkarıyorlar. Laftan anlayacak tipler değiller kesinlikle, laftan anlayacak olsalar zaten bu yaptıklarını yapmazlar. Yani gidip konuşsam hem bir faydası olmaz hem de muhtemelen kavga çıkar. Bunları nereye şikayet edebilirim? Polis ilgilenir mi? İlgilense bile ertesi gün yeniden gelmezler mi?
(8) 

Se7en tarzı film önerisi

marowak #1222247 
Kafa yormayan, akıcı, sonu net bir şekilde belli olan se7en, kuzuların sessizliği tarzı cinayet filmleri önerebilir misiniz? çok eski olmazsa, en azından 2000 sonrası olursa sevinirim
(7) 

Belgesel tavsiyesi

marowak #1218329 
Konu fark etmez. Zaman geçirmek için izleyeceğim. Akıcı olsun, çok teorik olmasın ve biraz da şaşırtıcı olsun yeter. İnternetten izleyeceğim ona göre tasviye verirseniz iyi olur. Şimdiden teşekkürler
(10) 

İzlediğiniz en iyi komedi filmi

marowak #1213615 
Aksiyon komedi karışık olursa daha iyi olur ama her türlü komedi filmi tavsiyenize açığım
(8) 

Çıplak Silah tarzı film önerisi

marowak #1210694 
Bayağı eski bir film belki izleyeniniz vardır. Çok saçma bi film ama sinir bozucu şekilde komik bi film. Bu tarz film tavsiyeniz var mı?
(17) 

Friends dizisi hakkında

marowak #1210005 
İlk 7 bölümü izledim. Ortalama gidiyor ama şu ana kadar hiç güldürmedi. Başlarda olduğum için mi böyle sonradan daha iyi oluyor mu?
(3) 

Dostluk temalı roman tavsiyesi

marowak #1207575 
Yeni yeni okuma alışkanlığı kazanıyorum. Uçurtma avcısını okudum. Sürükleyici bir romandı ama tam dostluk havası yok gibiydi. Daha fazla dostluğa dayalı,hikayesi güzel, akıcı roman tavsiyeniz var mı? "Deniz benim kardeşim" diye bi kitap önerdiler o nasıl?
(3) 

Duman baş ağrısı yapar mı?

marowak #1206740 
Arkadaşlar yakınlarda ufak bir yangın çıktı. Ben de biraz dumana maruz kaldım içime çekmek zorunda kaldım ve şu an başım hem ağrıyor hem dönüyor. Bu dumanla mk alakalı? Öyle ise nasıl geçer
(4) 

Öğrenci akbilimi kaybettim(İstanbul kart)

marowak #1206221 
Arkadaşlar öğrenci akbilimi kaybettim ve muhtemelen bulamayacağım. Bugün de kaybetmiş olabilirim 2 3 gün önce de. 1 ay boyunca istanbulda olamayacağım. Ne yapmam gerek? Ne kadar ceza öderim?
(4) 

Anadolu yakası sürücü kursu tavsiyesi

marowak #1205724 
Daha önce şoför koltuğuna oturmadım desem yeridir. 0'dan öğretecek, uygun fiyatlı, mümkünse kadıköy maltepe civarı bir sürücü kursu öneriniz var mı? Ücreti ile yazarsanız çok sevinirim. Bir de ehliyet bana toplamda ne kadara patlar? 2000 tl gibi benim için korkunç bir rakam duydum doğru değildir umarım :(
(11) 

Omzum yandı ve soyuldu (midesi hassas olan bakmasın)

marowak #1205329 
Arkadaşlar 3-4 gün güneş kremi sür(e)meden denize girdim. Fazla bi zarar gelmez diye düşündüm ama beklediğim gibi olmadı. Derim soyuldu ve soyulan yerin bir kısmında(omzun üst tarafı oluyor) kabarcık oluştu. Neyse ki bu 1 günde geçti. Ama şimdiki hali eklediğim fotoğraftaki gibi. Doktora gitme şansım maalesef yok. Bu yanık geçer mi? Geçmesi için ne yapmalıyım? Soğuk duş iyi gelir mi? Hametan isimli bir yanık kremi buldum süreyim mi?

edit: siyah kısımlara dokunsam hemen dökülüyor

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(3) 

Aynı anda hem lisans hem ön lisans okumak

marowak #1200860 
Böyle bir şey var mı? Örgün lisans öğrencisiyim. Lisansa devam ederken ikinci öğretim ön lisans(aynı veya farklı üniversitede) okuyabilir miyim? Yoksa illa uzaktan öğretim veya aöf mi olmak zorunda


edit: tavsiye bölümünüz var mı? (iş olanakları açısından lisans bölümümden umutsuzum da)
(1) 

Kadıköy Ahmet Sani Gezici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine nasıl gidilir?

marowak #1199849 
Maltepe Zümrütevlerden bu okula nasıl gidebilirim? Kadıköy kartal metrosu üzerinden gidiliyor mu? Veya kadıköyde otobüslerin kalktığı yerden de binebilirim. Teşekkürler
(4) 

Alıntı yapma kuralı

marowak #1193238 
Arkadaşlar kaynak tarama ve rapor yazma dersi sınavım var. Hoca paragraf verip bu paragraftan alıntı yapmamızı isteyecek. Ama alıntı 3 satırı geçince dolaylı alıntı yapmamız gerekiyor. Bu tarz alıntı nasıl yapılır? Genel olarak biliyorum ama örneğe ihtiyacım var
(2) 

Yatay geçişte koşullu dersler

marowak #1189977 
Merhabalar. üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. ortalamam 2.25. aynı bölüme farklı bir üniversitede yatay geçiş yapmak istiyorum. ancak bazı sorularım var
1-) benim burada dc ve dd ile geçtiğim dersleri sayıyorlar mı? (yönetmeliği resim olarak attım.)
2.00 ortalama dedikleri geleceğim üniversitedeki ortalamam mı oluyor?

2-) ders saydırmada temel koşul nedir? AKTS'lerin tutması, ders saatlerinin tutması vs.

3-) ders isimleri sıkıntı oluyor mu? mesela biz sosyoloji dersi aldık ancak gitmek istediğim yerde sosyolojiye giriş dersi var.

4-) Merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapacağım ama küçük de olsa kurumlararası geçiş imkanım da var. hangisi daha avantajlı?

5-) Eğer derslerim sayılmazsa yatay geçişi iptal edip aynı dönem içerisinde geri dönme şansım var mı? (bir dönem dahi orda okumak zorunda kalmadan)


biliyorum fazla soru oldu ama sene kaybım olsun istemiyorum.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık