(1) 

Cam Üflemeyi Öğrenmek

issiz karga #1265508 
nasıl öğrenilir? üniversite ve cam ocağı vakfı dışında. zira ilki sadece cam üflemeyi değil bir çok alanını gösteriyor cam ın, vakfın da fiyatları saçma derecesinde yüksek.

bu arada öğrenmek derken zenginlerin hafta sonları kendi egolarını tatmin etmek için gittikleri, yolunmalık eğitim ve vörkşoplardan bahsetmiyorum. hakkını vererek öğretebilecek, öğrenebileceğim yerler var mı onu merak ediyorum.
(4) 

face. ve insta. da istek dışı beğenme

issiz karga #1265200 
dün facebook hesabımda farkettim alakasız 2 sayfa beğenilmiş, bugün de instagram hesabım bir hesabı takir etmeye başlamış. sayfalar yabancı. instadaki endonezya iki gönderisi var, facedekileri hatırlamıyorum.

nedir neden olur? eskiden bir virüs vardı chrome a bulaşan, o yapardı ama o bayağı fazla sayfa beğenirdi, burada benim farkettiğim 2 - 3 sayfa var sadece.
(6) 

diş eti apsesi için Ağrı kesici kullanma sıklığı

issiz karga #1256548 
diş etimdeki apse için apranax plus almaya başladım ama en fazla 3 - 4 saate geçiyor etkisi. yarına kadar doktora gidemeyeceğim, ağrı/acı da çok şiddetli, en az kaç saatte bir almam uygun olur?
(1) 

Duyuru Sosyloglarına - Dini azınlıkların etnik azınlık davranışı göstermesi

issiz karga #1255927 
baskı, ayrımcılık ve ötekileştirme politikaları dini/mezhepsel azınlıkların bir etnik grupmuş gibi davranmasına yol açıyor sanki, sanırsam, galiba. böyle bir şey sadece türkiyede mi var yoksa dünyada da örnekleri var mı?

varsa eğer böyle bir tespit, bu konuda yapılmış çalışmalardan bahsedebilir misiniz kısaca?

not: musevilik bir örnek olur mu bilmiyorum, bilinenin aksine ibrani olmayanlar yada musevi ailede doğmayanlar da museviliğe geçebiliyor ama yapı itibariyle bir ulus-din özelliği var zaten. tabi bu ulus-din kavramı -sanmıyorum ama- ezelden beri böyle miydi yoksa tarihsel süreç içinde mi bu noktaya evrildi tartışılır.

bunun dışında aklıma örnek olarak boşnaklar geldi.
(5) 

Demokrasinin Kendi kendini yok etmesi

issiz karga #1252899 
İdeal şartlar altında çoğulcu bir demokratik yönetimde her fikir kendini ifade imkanı bulur. Yine -üstüne basarak- İDEAL şartlar altında bu fikirleri benimseyenler demokratik yapının zarar görmesini istemez.

lakin dünyamız özellikle de ülkemiz çok da ideal şartlara sahip değil. çoğulcu demokrasi içerisinde, içeriğinde kimi demokratik olmayan fikirler barındıran unsurlar da kendilerine yer buluyor. özellikle de demokrasiyi yok edebilecek fikirler...

e peki bu durumda olması gereken ne? demokrasinin yok olması pahasına çoğulculuğa sahip mi çıkılmalı yoksa demokratik yapıyı yok edebilme ihtimali olan fikir ve görüşler yasaklanmalı mı?

ben yasaklanmalı diyorum lakin liberal -liboş değil- bir yakİnim "bunu avrupa ülkelerine anlatamazsın" diye yorum yaptı. yani avrupadaki demokratik anlayışa sığmazmış bu. aslında avrupanın nazi, franco ve faşist parti geçmişleri olduğunu düşününce bence daha rahat anlarlar gibime geliyor ya neyse. siz ne diyorsunuz?

not: mümkünse fikirlerinizi aktarırken "zaten dünyanın hiç bir yerinde hede hödö olmaz" veya "avrupa ve batı çok bıdı budu" gibi genellemeler yapmak yerine gerçek örnek ve kaynaklar kullanalım yada sadece kendi düşüncelerimizi aktaralım.
(2) 

İstanbulda Yazılım Firmalarının Yoğun Olduğu Yerlerde Ofis Kiraları

issiz karga #1246164 
nerelerde konuşlanmıştır yoğun olarak bilginiz var mı? küçük firmalardan ziyade orta ve büyük ölçekli firmaları kastediyorum. Bu tip plazalarda kiralar aşağı yukarı ne kadardır, ortalama 15 - 20 kişinin çalışacağı bir mekan için? bilgisi olan?
(1) 

Moderasyona ulaşmak yada ulaşmamak

issiz karga #1243214 
moderasyona bir duyurunuzun üstte kalmasını nasıl rica ederiz? nicklerini bulup özel olarak bildirerek mi? yoksa çok gizli olmayan özel bir tekniği mi var?
(4) 

İzmirde Diş Hastanesi/Doktoru Önerisi

issiz karga #1242901 
önerebileceğiniz memnun kaldığınız bir diş hastanesi veya doktoru var mı? tercihen karşıyaka civarında. devlet istemiyorum. devletin diş hastanesi yüzünden -büyük ihtimalle onlar yüzünden- şu an üst çenemin üst kısmında, elmacık kemiğinin hemen altında erik büyüklüğünde şişlik var. gittiğiniz, güvendiğiniz, işin ehli olduğunu düşündüğünüz bir diş hekimi tavsiye ederseniz sevinirim.
(1) 

champix ve alo 171 vs

issiz karga #1242597 
devlet baba bir ara sigarayı bırakmak isteyenlere champix veriyordu. hala devam ediyor mu bu? ve almak için ne yapmak nerelere gitmek, başvurmak gerekiyor? 171 aramak kafi midir?
(3) 

wow a başlamak yada başlamamak

issiz karga #1238331 
multi soru 1 - başlayayım mı? çok mu geç kaldım senaryoyu anlamak etmek için? sunucular nasıl dolu mu? bir de ben yalnız takılmayı seviyorum genelde mmorpg lerde wow a uyar mı?

multi soru 2 - neyi alacağım ben şimdi bunda? normal oyun var bir de legion var, yakında bir de azeroth lu bir dalga motor çıkacakmış. normal oyunu aldığımda geçmiş dlc lerdeki senaryoyu oyanayabilecek miyim? legion a kadar ki dlcler normal oyuna mı dahil yani? yoksa onlara da para bayılacak mıyım? bir yol gösterip açıklama ya habibiler.


gördüğünüz üzre çok cahilim, affedin.
(2) 

anket sitesi önerisi

issiz karga #1237843 
selamlar,

acemi öğrenci bir yakİNİM ödevi için anket hazırlayacakmış.

esnek, soruları ve cevapları istediği gibi düzenleyebileceği bir anket sitesi arıyor. cevapların kiminde tek seçenek seçilebilecek, kimisinde de birden fazla cevap seçilmesi gerekiyormuş.

ödev, yl tezi gibi bir şey de kullanılmayacağı için anket biraz yarı - profesyonel olacakmış kendi tabiri ile.

öneride bulunacak yol gösterecek abi ve ablalarının ellerinden öpüyormuş kendisi.
(20) 

Anne ile izlemelik DİZİ

issiz karga #1234164 
valide 62 yaşıında, şu ana kadar izleyip çok sevdikleri,

Lost
Colony
Prison Break

The Walking Dead e başlayalım dedik ilk bölümde çok gerildiği için bıraktı zaten gore sahneler yüzünde devam edemezdi.

Fringe başladık ama her bölüm ayrı konu işlediği için çok sarmadı. Sürekli aynı konu üzerinden giden diziler arıyorum.

Cinselliğin çok olmadığı (GoT olmaz), gereğinden fazla şiddetin olmadığı falan fişman bir dizi.

Outlander aklıma geldi ama onda da başroldeki kadına önüne gelen tecavüz etmek istiyor sanırım o ve cima sahneleri yüzünden uygun olmaz.

neyse yukarıdaki lost, colony, pb ayarında dizi önerilerinizi bekliyorum dostlar.
(5) 

Devlet Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri Hk.

issiz karga #1233509 
dolguyu 10 dkda

kanal tedavisini 20 dakikada yapıyorlar. nasıl oluyor bu sevgili diş hekimleri?
(1) 

Animasyon ve Kurgu için Program

issiz karga #1233138 
animasyon powtoon tarzı olacak, toplamda 10 dk lık bir video işimiz var ama adamlar aylığına 90 dolar diyor. malum yerlerden ulaşıp aynı kolaylık ve tarzda bu tip videolar hazırlayabileceğimiz programlar var mı? -flash olmaz, basitlik ve pratiklik önemli-

kurgu, kesme biçme için de bir program önerisi istiyorum. adobe premiere fazla mı gelir adece kesip biçmek için?
(3) 

dilbilimle ilgili kitap yazar önerisi

issiz karga #1231479 
yapar mısınız? öyle çok derin akademik olmaya temel kavramları işleyen kitaplar olabilir. dilin gelişimi, kökeni, dillerin günlük hayatımıza etkisi, düşünce biçimlerimize etkisi, dil ve toplumların hayata bakış açıları vs gibi konular üzerine olabilir. bir de aşaıdaki chomsky notuna istinaden öyle aşırı politik şeyler olmasın, gına geldi dünyayı ele geçirip yönetmeyi isteyen küresel güçlerden.

türkçe öneriler tercih sebebi.

ek olarak rica ederim balıklama atlayıp ezbere chomsky yazmayın. ha yazın tabi de yukarıda bahsettiğim konular çerçevesinde kitap ismiyle beraber yazın.
(2) 

Superonline Fiber Modem

issiz karga #1231199 
Superonline ın fiber bağlantılarda kullandığı güncel modem marka ve modelini bilen var mı? yada yakın zamanda bağlatmış olanlar söyleyebilir mi acaba?
(4) 

bu ne tür bir ejderya? -ejderya derken kertenkelemsi bir hayvanat-

issiz karga #1230173 
bu arkadaşı -kendisi rahmetli resimlerden göreceğiniz üzere- 6. kattaki evimizin klima motoru üzerinde bulduk. her halde baykuş gibi bir kuş kapmış sonrada oraya getirmiş ama yiyememiş.

ne tür bir ejderyadır bu duyuru biyologları? evde beslenenlerden değildir herhalde çevrede böyle hayvanata ilgi duyup besleyecek kimse yok zira.
(2) 

e-hirdavat.com sitesi hakkında

issiz karga #1228909 
alışveriş yapan var mı? güvenilir mi?

dremel almayı düşünüyorum -4000 modeli 65 parça- tekzen e, bauhauas a göre 100 - 150 tl daha ucuza geliyor ama bilemedim güvenilir mi diye.
(3) 

altyazı sitesi

issiz karga #1228559 
opensubtitles dışında türkçe altyazı bulabileceğim yabancı altyazı sitesi var mı bildiğiniz?

şu sürekli hapisten kaçıp yine hapse giren iki kardeşin 5. sezon alt yazılarını arıyorum.
(7) 

video edit çi ne okur?

issiz karga #1227868 
video editçi çok saçma bir meslek adı oldu farkındayım, şöyle soralım, video kurgusu yapan arkadaşlar ne okur?

neticede bu basit bir şekilde programın hızlı ve verimli üzerine kurulu bir meslek, piyasada bu işi yapanlar ne mezunu oluyor? yoksa çoğunluk alaylı mı? dünyada eminim vardır buna yönelik eğitimler, okullar, kurslar ama güzel türkiyemizde emin olamıyorum.

ukelalar için zahmetten kurtaran büyük hizmet: evet sinema tv bölümleri olabilir. bütün sinema-tv bölümlerinde video kurgu eğitimi sular seller gibi veriliyor mu yani?
(4) 

Yazılımı "Garanti" altına almak

issiz karga #1227138 
bir yazılım üzerinde çalışıyoruz -mobil uygulama- yazılımı piyasada yasal olarak sahiplenmek için ne gibi işlemler yapmalıyız?

yani isim hakkı, başkasının özellikleri kopyalamasını engelleme vs gibi konular.

bir şirket adı altında bu yazılımı piyasaya sürmemiz yeterli midir? yoksa tasarım tescil belgesi vs gibi belgeleri mi edinmeliyiz?
(3) 

Samsung mu LG mi?

issiz karga #1226496 
küçük boyutlarda bir tv alacağız, 24 25 inç civarı, hangi markayı önerirsiniz?
(3) 

Mürekkep GÜmrükten Geçer mi?

issiz karga #1225124 
kalem almıştım 31 ağustos ta almanya dan gönderildi. yanında sanırım 2 küçük tüp de mürekkep var. gümrüğe takılır mı acaba? normalde 10 günde falan ulaşması gerekiyordu da ayın kaçı oldu hala yok.
(1) 

Ne demek istemişler - İngiliççe çeviri

issiz karga #1223889 
facebook ta katılmak istediğim bir grup soruyor bunu. ne demek istemişler. yabancı dilim harika değil ama cümle sorunlu gibi geldi yada ben çok cahilim keşke ölsem.


"What must your art post ask for?"
(3) 

bu ne sineği?

issiz karga #1220854 
soru başlıkta.

hizliresim.com
(6) 

kanal tedavisi süresi

issiz karga #1218791 
var mı ortalama bir süresi. en son olduğum dolgulu bir dişti, dolgu açılması kanal vs 10 dakika civarı sürdü. sürekli milletin anlattığı kanal tedavisi muhabbetlerini hatırlayınca biraz kısa geldi süresi ama...
(9) 

Instagram ın eksiği

issiz karga #1212773 
var mı sizce? ne olsa güzel olurdu? bu snapchat ten özellikleri aparalım diye acaba yenilik yapmayı unuttular mı?
(2) 

bitcoin altcoin satış sonrası

issiz karga #1199967 
şimdi diyelim ki ben zortcoin isimli sanal paradan 10 bin tl lik aldım, unuttum bir kenarda. aradan 3 ay 4 ay yada yıl neyse geçti, zortcoin değerlendi ve benim 10 bin tl lik zortcoin oldu bana 100 bin tl değerinde. sonra ben bunu btc ye çevirdim ardından koinim yada btcturk e aktardım oradan da tr deki banka hesabıma.

e hacım devlet baba bana "kardeş nereden geldi bu 100 bin? sen bu hesaba 10 bin koymuşsun oradan sana 100 bin gelmiş ne ayaksın olm sen?" demez mi? ümüğüme çökmez mi?

bu işin kanununa kuralına hakim olanlar açıklayabilir mi? bu şekilde büyük miktarda para kaldırmanın sorun teşkil edeceğine dair bir garip his var içimde ama, bilemiyorum tabi.
(12) 

Samsung Galaxy S7 için kılıf önerisi

issiz karga #1198907 
Cidden cahilim bu konuda. bildiğim tek marka spigen. gözüme kestirdiğim neo hybrid ve rugged armor modelleri var. bu modeller nasıldır tavsiye eder misiniz? ya da başka kaliteli marka var mı önerebileceğiniz aynı kalitede. 120 - 130 gibibir üst sınır koydum ama 70 - 80 ideal aralık :)

bir de ekran için koruyucu cam mıdır, jelatin midir ne zıkkımsa artık ne yapayım, bunun için de tavsiyeye ihtiyacım var. nerden alayım, ne marka alayım, nasıl uygulatayım?
(5) 

Duyuru Mesaj kutusu

issiz karga #1194511 
mesajlarım sekmesi yeşil yeşil yanıyor.

yeni mesaj var gözüküyor.

ama tıkladığımda gönderilen mesaj gözükmüyor.

ne iş?
(1) 

Dalış Eğitmeni Cmas - Padi

issiz karga #1194421 
var mıdır bu mecralarda? eğitim süreçleriyle alakalı derinlemesine [:)] bir iki konu da danışmak istiyorum da.
(2) 

GSS Yapılandırma Ödemeleri

issiz karga #1193532 
En son geçen seneki yapılandırmaya başvurdum, şubat ta ilk taksit ödenecek dediler ama primler 53 tl ye indirilince borçlarınız da düzenlenecek denip taksit ödemeleri ertelendi. az önce sgk yı aradım "ödemeleri başladı 68küsür ü seçerek ödeme yapın" dedi memur. turkiye.gov.tr den giriyorum 68küsürlü bir seçenek yok 67küsür var. onu seçiyorum "borcunuz yok" diyor.

yahu gözünüzü seveyim bu yapılandırma taksitlerini ödemeyi başarabilen varsa nasıl yaptığını anlatsın.

ulan para vercez diyorum almıyorlar, vermeyecem dediğimde hacze geliyorlar, nasıl bir düzen lan bu?!
(6) 

Kalitesiz Telefon tavsiyesi

issiz karga #1186274 
yav başlık ilginç oldu kabul ama başka ne diyeceğimi bilemedim.

şimdi eski ucuz bir telefon alacağım. sahibinden e falan bakıyorum misal nokia 6700 var klasik olanı veya blackberry 9700, sıfır diye satılıyor.

yav bb üretimi durdurdu, nokia desen bu modelin üretimini geçtim nokia battı yav. cidden bu ürünler sıfır mı yoksa çin üretimi çakmalar mı? alınır mı?

bilgisi olan?
(8) 

Kağıt Tavsiyesi - Güzel Sanatlarcı Takımı bi baksanız

issiz karga #1184576 
bir hediye için karışık teknik bir şeyler çiziktireceğim. kağıtta guaj/akrilik, az miktar suluboya, mürekkep ve fiber uçlu kalem olacak. ha bir de belki füzen.

şimdi kağıdın akrilik-mürekkep-sulu yu yiyince kabarmaması, fiber uçlu kalem kullanınca mürekkebi dağıtmaması -hani çizgilerin kenarların kılcal zımbırtılar oluyor ya ondan bahsediyorum- ve tercihen çok dokulu olmaması lazım.

ilk aklıma gelenler kaliteli bir suluboya kağıdı yada akrilik için olan kağıtlar ama bilemedim bir bilene danışayım dedim.
(3) 

Gereksiz Upload ve Kota aşımı

issiz karga #1181420 
superonlinezedeyim. saçma sapan upload kotası yüzünden hızım düştü daha ayın 5. gününde. 5 günde 50 gb upload yapmışım ki dial up zamanından beri internet kullanırım bir kere bile bu kadar çok upload yapmadım ömrü hayatımda.

neyse az önce aklıma bu olay geldi, sinir oldum yine, sistem yöneticisini açtım, utorrent te açık (2.2.1 versiyonu yüklü) hızım düşük maksimum 346 kb ile indiriyor. yüklemeyi zaten 10 kb ile sınırlandırdım ama görev yöneticisinde maşallah bizim utorrent bazen 1,6 mb/sn bazen 4,3 mb/sn kullanıyor. nasıl oluyor hacılar bu? ağ üzerinde başka bilgisayar yok bir tane kıytırık asus tablet var sadece.

bu işin mantığını açıklayabilecekler beri gelsin bir zahmet.
(3) 

flüt temizliği (yan olanı)

issiz karga #1179823 
özellikle bilenlere, bu işle uğraşmışlara soruyorum:

ağızlık gümüş kaplama geri kalanı muhtemelen krom bir flüt var elimde. bir, bir buçuk ay kadar açıkta kaldı, kullanılmadı. şimdi her yanı kahverengi, kızıl pasımtrak lekelerle kaplı.

tek başıma lekeleri çıkarmak için en kolay yöntem ne olur acaba?
(8) 

Bulaşık Makinesi Önerisi

issiz karga #1174186 
telefon, tv, bilgisayar önerilerinin sorulduğu yerde böyle sormak biraz abuk kaçtı sanki ama durum onu gerektirdi.

bütçe ortalama 1500, maksimum 2000 e çıkılabilir. bosch düşünülüyor ama kullanılıp memnun kalınan markalardan da öneri yapabilirsiniz tabii.

model, özellik vs gibi konularda öneri yapacaklara, şusu olsun bu su olmasa da olur tarzı yol göstereceklere müteşekkir olurum :)
(8) 

Labrador tipinde German Shepherd ruhunda köpek cinsi

issiz karga #1164731 
evet soru başlıkta, var mı bildiğiniz böyle bir cins? hani labrador yakışıklılığında ama alman çobanı ruhunda, korumaya eğitimi almaya uygun, "abi iş güç köpeğiyim ben öyle çok yamşamaya, şımarmaya gelemem" kafasında bir cins?

not1: labrador tipi deyince hani çaklıtı ve siyah rengini falan da düşünün.

not2: disiplinli derken pitbull gibi psikopatlığa yatkınlığı kastetmiyorum.
(2) 

İzmirde TPT ve YAyladağ Pipo Tütünü

issiz karga #1161442 
karşıyakada hiç bir yerde ne türk pipo tütünü ne de yayladağ bulabiliyorum. satan eden yer varsa söyler misiniz? ayrıca ayrıca borkum, mac baren gibi piyasa tütünler haricinde yabancı tütünlerin satıldığı yerleri bilenler de mesaj fasilitesi yardımıyla haberdar ederlerse müteşekkir kalırım.

peşin not: evet fabrikası menemende lakin araba falan yok gidip gelmek sıkıntı.
(2) 

orjinal oyun - kopya dlc

issiz karga #1158215 
elimde mass effect 3 ün orjinali var, şimdi buna dlc leri torrentten indirip kurarsam ne olur? çalışır mı?ana oyunu mahvetmeyeyim diyorum. deneyen var mı?

arkadaş ana oyun delux ed. 10 avroya aldım dlc si 15 avro, yemişim sizin ekonomik zekanızı para kazanma hırsınızı yav.

not: origin
(2) 

Asus N56vz fan ve pil

issiz karga #1156543 
fan traktör gibi ses çıkarmaya başladı. açtım temizledim, yağladım güzelce felan ama yok açıldıktan 2 dakika sonra yine zarzarzar kafa şeyetmeye başaldı.

internette aratıyorum gittigidiyor da falan benim modelin fanları var ama nedir ne değildir bilmiyorum. fikri olan, alıp kullanan var mı? güvenip alayım mı?

ha unutmadan pil içinde aynı şey geçerli pil alacağım orjinal pil 10.8V 5200Mah 56Whs

iken gittigidiyordaki piller 11.1V 4400mAh, n11 dekilere ek olarak 48 - 49 Wh yazmışlar. valla pil olayı ciddi iş alıp da patlamasın sonra bilgisi olanlar yol gösterirse sevinirim.
(8) 

Bu Devirde Ahşap Atölyesi Açmak

issiz karga #1150856 
Selamlar duyuru ahalisi. Meslek içmimarlık. Diyorum ki biraz kredi, borç harç belki kosgeble falan bir mobilya atölyesi açayım. Seri üretimden ziyade butik kişiye özel tasarımlarımı üretebileceğim, mdf den ziyade masif ürünler üretebileceğim bir yer. Müşteri profili olarak otel vs gibi büyük yerler olmayacak tabiki, hane, konut en fazla kafe bar tarzı yerler. Ha ek olarak tabii ki içmimarlık, tadilat vs hizmeti de vereceğim. Lakin piyasanın içinde bulunduğu durum kafamı karıştırıyor. Siz nedersiniz, şu an böyle bir işe kalkışmak hata mı olur? Piyasada olan yada piyasa ile yakından alakalı dostlar fikirlerini esirgemezlerse sevinirim.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık