(9) 

Sözlükte çift tıklama

issiz karga #1368404 
sonnot: olay adblock la alakalıymış @aziz dostum jack in dediği gibi. adb yi kapatınca tek tıkla girilebiliyor. bilemiyorum neyin peşindesin kanzuk ama böyle büyücü, üfürükçü numaralarıyla bizi yıldıramazsın. o reklamları görmeyeceği!

2 gündür ancak çift tıklarsam bir başlığa yada linke gidebiliyorum. tek tıklamada hiç bir şey olmuyor.

bir de saçma sapan bir durum var, mesela bir sayfada A linkine/başlığına bir kere tıkladım, hiç bir şey olmadı, girmedi. B başlığına/linkine girmek için bir kere tıklamam yeterli oluyor. yani bir başlığa girebilmek için mutlaka iki kere tıklamak lazım, istersen ilk tıklamayı bir başlığa ikincisini gideceğin başlığa yap istersen de ikisini de gideceğin başlığa tıkla farketmiyor. her sayfa için böyle.

başına gelen var mı?

not1: cugıl Mykıro
not2: galiba herkes muzdarip. bir şeyler ekleyeceğiz derken bozmuşlardır kesin. ne demişler çok kurcalama ya yellenir ya mıçar.
(1) 

Artmayan download miktarı

issiz karga #1367702 
ismi lazım değil bir private tracker da download miktarımda hiç artış yok. upload miktarım sürekli artıyor ama download da tık yok, dolayısıyla ratiom sonsuz. bütün torrentler de freelech gözüküyor. böyle bir şey yaşayanınız var mı daha önce her hangi bir private tracker da?
(2) 

Win 10 Masaüstü uygulaması

issiz karga #1367676 
pratik kullanımı kolay bir uygulama öneriniz var mı? masaüstüm uygulama kısayolları dolu, görev çubuğu doldu taştı, şöyle masaüstünü ferahlatacak bir program önersenize.
(7) 

Üzerime Kitap Tavsiyesi Atın - BK Dİstopya Fantazya

issiz karga #1365180 
türleri saydım yukarıda ama fantazya demişken drizztin ışık hızındaki palalarını, yüz milyor atom bombası gücündeki alev topu büyülerini değil de misal okuyanınız varsa stephen graham jones un melezleri gib fantazya arıyorum. bilim kurgu için uzay operalarından ziyade ursula ayarında yazarlar; 1984 gibi klasikleşmiş distopyalar yerine dorris lessing in hayatta kalma güncesi gibi kurguları arıyorum. ayrıca lütfen ursula demeyin çevrilen kitaplarının yarısından fazlası mevcut.

misal şu anki listemde üç cisim problemi, karanlık orman, Cormac McCarthy nin yol kitabı -filmi de vardı-, saramago nun körlük adlı kitabı var.

aklımda dorris lessing in agostaki kanopus arşivleri serisi var. okuyan varsa eğer yorumlarını alabilirim.

bunun dışında yukarıdaki kriterlere göre tavsiyelerinizi fırlatıverin üstüme.
(3) 

Netflix te güzel film

issiz karga #1363889 
yok mu?

ya hu hangisine heveslensem, sözlükte yerin dibine sokulduğunu görüyorum, hevesim kaçıyor. farkındayım bir "hiç bir siki beğenmeme timi" gerçeği var lakin hsbt ye rağmen çoğu dizi/film başlığında olumlu şeyler yazanlar oluyor ama netflixteki filmler için yok, herkes gömmüş.

neyse işte eğer olay hsbt abartmasıysa dizi - film tavsiyelerinizi özellikle bilim kurgu alanında bekliyorum.

not: dark demeyin o banko listede
(6) 

Zara parfümlerini nasıl bilirsiniz?

issiz karga #1362507 
bilinen markaların taklidiymiş çoğu. şimdi insan işkillenmeden edemiyor tabi, lan ya bunlar 10 liralık sokakta satılan parfümlerin janjanlı şişelere doldurulmuş haliyse diye.

siz ne dersiniz? kalıcılıkları falan nasıl?
(2) 

internetteki malum yerler

issiz karga #1362261 
3d, grafik, tasarım gibi konularda eğitim videolarına ihtiyacım var ama aradığım genel eğitimden ziyade daha spesifik konulara yönelik eğitimler. bildiğiniz kanalları saydırır mısınız?

not: iyice paranoid android olduk, özelden de yazabilirsiniz.
(1) 

Adidas Porche - Puma Drift Cat - Ayakkabı tavsiyesi

issiz karga #1358818 
ayakkabı da olabildiğince sadelikten yana biri olarak spor ayakkabı için şahsım adına tasarımın tepe noktası adidas porche design dı lakin hain adidas artık üretmiyor bu modeli yada türkiyeye getirmiyor. ben de buna yakın model olarak puma drift cat core modelini beğendim. amma velakin bu da deri patiklere benziyor, sanki her an yanlardan patlayacakmış gibi duruyor. bana kalsa kotun altına klasik ayakkabı (derby) giyerim ama toplumumuz buna hazır değil henüz.

neyse, uzun lafın kısası bu modeli giyen var mı? memnun musunuz? dayanıklı mı? yukarıdaki iki modele benzer başka marka - model öneriniz var mı?
(1) 

Spotify şifre resetleme maili

issiz karga #1358243 
no-reply@spotify.com adresinden şöyle bir e-posta aldım:

"
Hi

To protect your Spotify account, we've reset your password due to detected suspicious activity.

You need to create a new password to log back in. Just click the big green button.

RESET PASSWORD
If the button doesn't work, please click here to reset your password manually.

The Spotify Team"

neredeyse 2 senedir spotify hesabıma girmiyorum, şifremi de kimseye vermedim. durup dururken böyle bir şey başına gelen var mı yoksa biri beni hekleyip keklemeye mi çalışıyor?
(3) 

Karşıyaka da Göz Hastanesi / Doktoru

issiz karga #1357853 
var mı tavsiye edebileceğiniz güvenilir sosyete olmayan bir kurum yada doktor? gözlük ve lens muayenesi için gidilecek.
(1) 

Adobe illustrator sorusu

issiz karga #1356660 
hakim olduğum bir program değil. elimde aynı boyutta ayrı ai dosyaları halinde 70 küsür kadar ikon var. bu dosyaların hepsine aynı değerlerde aynı işlemler uygulanacak, mesela aynı değerlerde gölge verme gibi. bunu kısayoldan tek seferde nasıl halledebilirim? hepsini açıp ayrı ayrı değer vermek istemiyorum.
(2) 

İşten çıkarma tazminatı

issiz karga #1356659 
bir arkadaşın çalıştığı firma zordaymış, işten çıkarmalar olabilir diyor. aldığı maaş net 4500, sgk da bunun üzerinden. 1 yılını yeni dolduralı 1 ay oldu. tahminen alacağı tazminat ne kadar olur? saftirik eleman 1000 - 2000 gibi bir şey alacağını düşünüyor.

işe girişte senelik sözleşme imzalamış ama 1 yıl dolunca yeni bir sözleşme imzalaması yapılmamış. sözleşmesi devam ediyor sayılır mı bu durumda?
(3) 

Bedelli asker tezkeresi

issiz karga #1352876 
kuzenin yarın yemin töreni var kütahyada. tahmini olarak yemin töreni saat kaçta olur, ne kadar sürer, bu herifi ne zaman bırakırlar sivile bilgisi olan var mı?

arama imkanım yok, törene de gitmeyeceğim bari geldiğinde karşılayayım hıyarı.
(6) 

atasun optik ve orjinal gözlük

issiz karga #1351824 
atasun da satılan gözlükler orjinal mi? yani adamlar indirimlerde hayvan gibi şiy ediyo ve ister istemez işkilleniyoruz. misal az önce mesaj geldi %50 indirimin üzerine bir de 350 tl üzerine 50, 600 tş üzerine 100 tl indirim yapıyor. başk firmalarda 500 -600 tl ye alabildiğiniz gözlükleri 350 - 400 e alabliyorsunuz. ne ayak?
(3) 

Isaac Asimov eski baskılar - okat, altın, başkan vs

issiz karga #1351486 
ithaki sağolsun çevirileri yapıyor ama aynı anda zilyon tane şeye el attığından karınca hızıyla ilerliyor. nezamandır aklımda vakıf serisine başlamak vardı. önümüzdeki günler ithaki baskısı vakıf ilk üç kitabıyla, imparatorluk serisini alacağım lakin robot serisi ortalarda yok. anladığım kadarıyla uzunca bir süre basılacak gibi gözükmüyor. o sebepten eski basımlarını alayım diyorum ama onda da çeviri konusunda kafamda sorular var. bir ekşi yazarı altın kitapların vakıf çevirisini kıyaslayarak "bu kitapları altın yayın evinden okusuysanız eksik okudunuz kafalarına göre çevirmişler" gibisinden bir şey yazmış o yüzden işkilleniyorum.

neyse uzatmayayım, robot serisini eski basımlarını okuyanlar hangi yayın evini önerir? yoksa hiç almayıp gelecekte bir gün düzgün çeviriyle mi okuyayım?
(2) 

e cigara pod mod vs

issiz karga #1350920 
sigarayı bıraktım 4. gündeyim, kafamın arkasından savaş davulları çalıyor :) sigarayı bırakacağım onda kararlıyım da o zevki brakasım gelmiyor. daha önceden bir ijust s maceram olmuştu sızıntısıyla falan uğraşmak istemediğim için sattım. şu an yine e cuvaraya dönesim var. bilenlere bir iki sorum var.

- pod mod olayı nedir? bunların likitleri farklı sanırım, 35, 60 ml nikotin değerleri var. fazla değil mi? i just s le bana 3 mg nikotin kafi geliyordu. esigara yerine bunu önerir misiniz? eksileri artılar nelerdir? tavsiyelere açığım.

- öyle tel sarmayla uğraşmak istemiyorum. pilleri, şarj aleti, yedek coil i, kiti falan derken gidip 600 700 tl bayılmak da istemiyorum. elimde afedersiniz şey gibi duran bir aleti taşımaya da niyetim yok. nihayetinde aspire zelos kitte karar kıldım. volatj, ısı değerler falan da ayarlanabiliyor, atomizeri de sanırım iyi. bu konuda önerilere açığım, aspire zelos kiti nasıl bilirsiniz onu da öğrenmek isterim.

güzel pazarlar herkese.
(2) 

Philip K. Dick ve Alfa yayınları

issiz karga #1348712 
alfa yayınlarının yeni yaptığı çeviriler nasıl? çoğu kişi 6.45 çevirileri rezaletti dediği -hoş, başkasının demesine de gerek yok aslında, tolkien çevirileri de rezaletti- için okumaktan kaçındım, artık başlayayım diyorum da alfanın ki nasıl acaba?
(4) 

PC için gamepad önerisi X box one vs Logitech f710

issiz karga #1341491 
hangisini önerirsiniz? ağırlıklı olarak platform ve witcher türevi ryo lar için kullanılacak. şu ara x box kontrolcüleri indirimde logitech f710 la aralarında 50 tl fark var. sanki x box one ninki daha mantıklı gibi geliyor emme bilemedim.
(1) 

Alman Çoban Köpeği düşük bel muhabbeti

issiz karga #1341286 
çok uyuz oluyorum bu muhabbete. tutturmuşlar bir düşük bel muhabbeti, sanki araba, motorsiklet falan alıyor beynine tükürdüklerim. benim bildiğim kadarıyla düşük bel olayı show line açk larda tamamen görüntğ, estetik amacıyla suni olarak yaratılmış bir şey ve nesilden nesile ana babalar seçilerek çiftleştirildiğinden gen havuzu da daralıyor. bu sebepten açk lardaki bel çıkığı görülme riski bu canlarda daha fazla oluyor. ama etrafta o kadar düşük bel muhabbeti yapan var ki ben kendi bilgimden şüpheye düştüm. konuyla ilgili bilgisi olan varsa aktarabilir mi?
(1) 

duyurukardiyologları - çarpıntı / aritmi

issiz karga #1337553 
son 1 haftadır hafif hafif çarpıntı arada yokluyordu da bu akşam biraz fazla yokladı. nabız normal 76 civarı, yalnız dikkatimi çekti kalbimde bu çarpıntı dediğim nane olduğu sırada nabız aksıyor, o esnada atmıyor yada hafif ama hızlı bir şekilde2 kere atıyor gibi. hastaneden de 2 gün sonraya randevu alabiliyorum. şimdilik concor vardı yarım atsam işe yarar mı? yoksa acile mi gideyim? baş dönmesi vs bir şey yok.
(1) 

Outlander cinselli seks sahneleri

issiz karga #1336662 
çok var mı? teee ne zaman bir başlamıştım, aklıma önüne gelen kadını götürmeye çalışıyor gibi yüzeyselin dibi bir izlenim kalmış. kendim için sormuyorum, aile ile izlenecek dizi arıyorum, yok izletecek dizi bulamıyorum, azıcık duygusallık, biraz gizem, muacera falan derken bu dizi karşılıyor kıstasları ama dizinin genelinde -ilerleyen bölümlerde- +18 olayı nasıl o önemli.
(6) 

Fotoşok kasma/takılma sorunu

issiz karga #1334951 
bazen 15 -20 sn liğine ps takılıyor, tepki vermiyor, ardından donduğu anda yaptığım her şeyi (tıklama, araç değiştirme, farklı layer a geçme vs) sırayla yapıyor. özellikle lasso tool kullandığımda çok oluyor. az önce yine oldu, bilgisayarın başından kalktım yarım saat sonra yine geldiğimde hala geçmemişti. görev yöneticisinde sorun yok gözüküyor. gerçi bu ilk defa 2 gün önce başladı biraz fazla layer lı bir dosyada çalışıyorum ama layer larda düz tek renk boyamalar var, öyle çok renk içeren şeyler değil.

neden olabilir bilgisi olan var mı?

sistem: i7 3. nesil, 16 gb ram, 4 gb nvidia 650m, ssd üzerinde çalışıyor, fotoşok cc, win 10.
(7) 

Chrome Youtube video takılması [çözüldü]

issiz karga #1332022 
takılma derken hız yada yükleme ile alakalı bir sorun yok. youtube da video izlerken 2 - 3 saniyede bir saliselik takılmalar, atlamalar oluyor. seste sorun yok. bhdd ye kayırlı videoları izlerken de sorun yok. eklentileri kaldırdım, flash ı kaldırdım, artık klasörleri sildim yeniden yükledim yine de değişen bir şey yok.

çözümü bilen var mı?
(2) 

Muhabbet Kuşu kızgınlık geçirme -dişi-

issiz karga #1331184 
2 ay oldu kızgınlığı geçmedi hanıefendinin. son bir kaç gündür tüy dökme mevsimi olmadığı halde etrafta tüyleri de gözükmeye başladı, sanırım tüylerini yoluyor, yoktu böyle bir huyu. ne yapabilirim, yemdir, ilaçtır bir çaresi var mı kızgınlığı geçirmenin?

çiftleştirmek seçenekler arasında yok.
(4) 

Wacom tablet önerisi

issiz karga #1331183 
2 gün önce sormuştum ilk ama duyurucularımız cumartesi akşamı evde oturmadığı için cevap alamadım, belki bu sefer bir grafik tasarımcı dostumuz görür de fikr beyan eder diyerek yeniden açıyorum affınıza sığınarak.

unity ye el attım bir süredir. şimdilik hobi için, 2d karakter, çevresel ögeler vs bunların çizimini yapabilecek -belki sonrasında zbrush a da el atarım- bir tablet almak var kafamda. çin malı düşünmüyorum. wacom un da giriş seviyesi modelleri belli inituos art, draw, comic vs. yalnız kafamda deli sorular var:

- small mu medium mu? s modellerin aktif alanı 13 x 9.5 cm. koyuyorum önüme çok küçük geliyor. 15" laptop ekranında kullanacağım ama yine de küçük geliyor. sanki 13 x 21 daha ideal gibi, kullananların yorumu nedir?

- diğer sorum da şu, bu modellerde şöyle bir ayrım var:

-basınç hassasiyeti 1024 olup multi touh özelliğine sahip olanlar.
- basınç hassasiyeti 2048 olup mt özelliği olmayanlar.

multi touch ın tam olarak avantajı nedir? ben çizerken sağ elimi dayarım bir kere bu sorun çıkarır mı mt de? basınç hassasiyeti 2048 ve 1024 arasında bariz fark var mı? siz olsanız hangisini tercih edersiniz? ()sağ el dayanacak onu göz ardı etmeyin :)

sevgiler topunuza.
(1) 

Kanal tedavili dişin soğuk yiyeceklerde ağrıması

issiz karga #1328523 
2 hafta kadar oldu kanal tedavisi yaptıralı. 2 gündür dişlerimi fırçaladığımda -sadece dışını fırçalarken- soğuk bir şey yiyip, içtiğimde 5 - 10 saniyelik ağrılar oluyor. normal sıcaklıkta bir şey yerken ağrı olmuyor yada dişlerimi bastırdığımda. dişlerimde soğuğa karşı bir hassasiyet yok. doktor ilk 10 - 15 gün ağrı yapması normal ama sonra olursa çekilmesi gerek demişti.

duyurunun hekimlerinin yorumu ne olur acaba? kanal tedavili dişteki ağrı hangi durumlarda tehlikeli? soğuk yiyecek içeceklerde olması normal mi? şu an bu ağrı tehlikeli bir durumun habercisi mi sizce?
(11) 

Harry Potter kitaplar vs filmler

issiz karga #1327634 
Harry Potter filmleriyle kitapları arasında konu olsun olay örgüsü olsun bariz fark var mı? yoksa bütün filmler kitapların neredeyse bire bir aktarılmışı mı? ben sadece ilk kitabı okumuştum, ilk film kitabın neredeyse aynısı. diğer kitaplarda da bu durum var mı merak ediyorum.

bir de rowling in dili, anlatımı, üslubu kitaplar ilerledikçe değişip gelişiyor mu? kitaplardaki anlatım ilkkitaptaki gibi çocuksu ve basit mi?

yani kısacası harry potter hastası olmayan, filmleri çıktıktan 10 sene sonra izleyen biri kitapları okusun mu? :))) kafa dağıtmalık kitaplara ihtiyacı var, ama bana konu ve olay olarak filmlerden fazlasını vermeyecekse hiç başlamaya niyetim yok.

ek soru: bir de baskı kalitesi nasıl? bendeki ilk kitap eski basım, kapak olsun kağıt olsun gayet kaliteli, sonradan kapak ve sayfa kalitesi düşmüş dedi kimileri var mı böyle bir şey?
(1) 

Hangi şarkı bu

issiz karga #1322604 
arkadaşın çaldığı hangi şarkıya ve sanatçıya ait? çok tanıdık geliyor sankim, bilemedim...

youtu.be
(1) 

Dizüstü hdd kızak boyutu 12.7 - 9 mm?

issiz karga #1322603 
ssd yi hdd yerine hdd yi de cdrom yuvasına takacağım ama alacağım kızak için boyutu nasıl bileceğim?

yoksa bu boyutlar sadece hdd nin oturacağı yuvanın boyutu mu?

şu cahili aydınlatın da acı çekmekten kurtulsun.
(3) 

fappening in sebebi...

issiz karga #1321239 
... apple ın güvenlik açıkları mıydı -yani adamlar cloud servisini kırıp/sızıp mı elegeçirdi fotoları- yoksa appledan ve platformlardan bağımsız uzun sürede kişilerin hesaplarının yada bilgisayar/telefon/tabletlerinin hacklenmesi gibi bir şeydi?
(3) 

Kombi f/p kullanımı

issiz karga #1321051 
iki sorum var:

- yoğuşmalı kombinin maksimum yoğuşma yapması için 40 - 50 derece aralığında mı kullanılması gerekir yoksa çıkan su ile gelen su arasında belirli bir sıcaklık farkı olması yeterli mi? yani çıkan 70 gelen 40 - 45 dereceyse güzel yoğuşma yapar mı?

- makul fatura için oda sıcaklığı 20 - 21 derecedeyken petekleri;

- 40 - 50 dereceye getirmek
- 60 - 70 derecede kullanmak. hangisi daha düşük fatura getirir? geçen gelen servis ayarladı 80 e "ben de böyle kullanıyorum evde, geçen sene 230 tan fazla ödemedim" dedi. bana sallıyormuş gibi geldi ama.


- ev 120 m2. 8 petek var, uzunluk toplam 7.20 metre.
(4) 

Windows 10 ucuz fiyat - sistem vs.

issiz karga #1319939 
biraz uzun ama cevaplarsanız sevinirim.

- hepsiburada, gittigidiyor vs gibi yerlerde 10 tl 20 tl ye lisans satılıyor. ne iş bunlar? güvenilir mi? gidip 3 ay sonra "lisansınız geçersizdir" gibi bir uyarı alır mıyız?

- asus n56vz laptop var elimde. i7 3630, 16 gb ram, 1 tb hdd. win 10 u kaldırır mı, yoksa kastırır mı? win 8 - 8.1 le mi devam etmeli yoksa?

- win 10 un kapladığı alan nedir? araştırdığımda kimi kullanıcılar 60 - 80 gb yer kapladığını yazmış.
(4) 

Klasik gitar için gamlar

issiz karga #1319431 
yav şöyle bir major yada minor gamın 1. pozisyonda 5. poziyonda vs vs yerlerini gösteren, ne bileyim hangi barnakla devam edileceğini anlatan bir kitap yada guitar pro dosyası var mı? gp için arama yaptım ama ortam çorba olmuş, çoğu tek oktav için yazılmış vs. üşenmesem kendim hazırlayacağım ama çok zor geliyor teker teker her notayı gir sağa tıkla nota gir sağa tıkla -anlayacağınız üzere gp kullanmayı bilmiyorum-

segovia gamlarını toparladım onda da bir yığın yanlış var.

neyse işte derdime derman olabilecek var mı?
(1) 

Meslek odasına kayıt ve üyelik aidatı -TMMOB İçmimarlar Odası-

issiz karga #1317860 
içmimarlar odası bir karar almış aidat affı ile ilgili, burada bir ifade dikkatimi çekti, " ...mezuniyet yılından itibaren ödemeniz gereken aidat..." ne alaka? mantıken eğer kişi mesleği icra ediyorsa odaya kayıt olup aidat demesi geremez mi? yani mesleğini icra etmeyen bir kişi neden odaya kayıt olup aidat ödesin? bunun hukuki bir tarafı var mı?
(5) 

Muhabbet Kuşu Ağızdan nefes - Kanat titremesi

issiz karga #1317747 
aniden çıktı ortaya hiç bir şeyi yoktu. önce biraz kustu sonra hızlı hızlı ağından nefes alıp kanatları yarım azıcık açarak titremeye başladı. durgun da biraz. ortam ısısı normal, heyecanlanacağı bir şey olmadı, yem dışında her hangi bir şey de yemedi. hiç bir şeyi yoktu yarım saat öncesine kadar. başına gelen oldu mu? yada fikir verebilecek bir veteriner var mı?
(2) 

Kaşıkçı'nın siyasi görüşü

issiz karga #1315163 
bilmediğim için soruyorum,nedir? aşırı islamcı diyorlar. iyi de o zaman washington post da nasıl köşe yazarlığı yapıp, halka fikir beyan ediyor? yoksa sadece şimdiki kralın "reformist" fikirlerine karşı olduğu için mi aşırı islam yanlısı deniyor?

not: farkındayım, abd hükümeti çıkarı için gerekirse şeytanla bile yatağa girer ama kendi halkına da aşırı islamın karşısındaymış gibi gösterir falan fişman da köşe yazarlığı farklı bir konu. sıradan insanlara fikirlerin anlatıldığı bir platform gazete denilen nesne.
(7) 

Hi res müzik için Mp3 çalar mı telefon mu?

issiz karga #1313828 
samsung s7 kullanıyorum. acaba sony nwz a15 gibi bir modelin vereceği ses kalitesi daha iyi olur mu? elimde yığınla flac, dsd uzantılı müzik dosyaları var. etnik, flamenko, az biraz da caz dinliyorum. çok bir bütçe de ayırmayı düşünmüyorum o yüzden a15 yazdım.

not: gençler 320 kbps mp3 vs flac tartışmasına dönmesin rica ederim:)) 320 mp3 lerimde var yığınla. hepsinden en iyi performansı alabileceğim çözüm arıyorum.
(7) 

MUhabbet Kuşu yem tavsiyesi

issiz karga #1308319 
şansıma bir muhabbet kuşu kondu balkonuma. tanıdık birinden kafesle biraz yem aldım, yem bitti şimdi. yeni yem alacağım ama nasıl bir yem almalıyım? arkadaşın verdiği yem içinde renkli tanecikler de olan yuvarlak yemlerden. bir forum sitesinde bunların zararlı olduğunu yazmış biri. akıl verebilecek olan var mı?

bir de kimi yemler var kilosu 100 tl- 200 tl. bu kadar büyük bir fark var mı yoksa hikaye mi? ben çocukken muhabbet kuşu bakmıştık bildiğimiz hiç bir ekstrası olmayan yemlerle 10 sene civarı yaşadı hayvan. o zamanlar yoktu tabi böyle vitaminli, mineralli, aminoasitli yemler.
(2) 

Kot altına kundura giymek

issiz karga #1302012 
acayip kafam karışmış vaziyette.

şimdi bakıyorum, yabancı dizilerde, filmlerde olsun, orada burada denk geldiğim giyim sitelerinde olsun elin gavur erkekleri yapıyor bunu lakin bizde direkt kıro damgası vuruluyor. neden? illa ab pasaportumuzun olması mı lazım kekolayzır olmamak için? cidden merak ettiğim için soruyorum.

not: bizdeki daracık, ayak bilekleri açıkta bırakan pantolon altına kundura giyenlerden yada geniş paça altına sivri burun giyenlerden bahsetmiyorum. anladınız sanırım :)
(2) 

Klasik türk müziği ve TSM ile ilgili bir soru

issiz karga #1298274 
özellikle türk müziği teorisine hakim birinden cevap bekliyorum -cevaplarda referans isterim :D -

şimdi bildiğim kadarıyla klasik türk müziğinde (ktm) bir tam ses arası 9 sese bölünebiliyor. yani iki nota arasında 9 koma ses var. enstrümanlar -en azından çoğu- bu sesleri -sanırım- verebiliyor. ama mesela yeni dönem orkestralarında batı kökenli bir enstrüman olan klarnet de var. şimdi bu alet yapısı itibariyle yarım koma ses verebiliyor. diğer arızaları eğer aletin mekaniğini değiştirip bunlara uygun hale getirmediyseniz -ki böyle bir şey yok bildiğim kadarıyla- veremiyorsunuz. e o zaman yapılan besteler sırf diğer arızaları veremediği için yarım ses arızalarla mı yapılıyor? o zaman bu müziği kısıtlamak olmaz mı?

tabi batı kökenli tek müzik aleti klarnet değil, keman ve viyolonsel de var. hadi keman perdesiz olduğu için teoride diğer arızaları verebilmeniz gerek ama pratikte verilebiliyor mu? sonuçta sap çok kısa, belki viyolonsel verir diyeceğim boyuttan dolayı.

neyse uzun oldu, gördüğünüz üzere capcahilin bir tık üzerindeyim, bilgilendirilmeyi bekliyorum.
(3) 

Sözlükte entry lerin üç nokta olması

issiz karga #1294325 
az önce bir yazarda daha gördüm sonuncu haric bütün entarileri üç nokta olmuş. çaylak yada lanetli falan da değildi. niçin oluyor bunlar?
(3) 

İphone 5 için powerbank

issiz karga #1294145 
valide hanım geziye gidecek, doğa gezisi, telefonu her zaman şarj etme imkanı olmayacak.

hiç anlamıyorum bu işlerden, hangi marka iyidir, kaç mah işini görür aceba?
(4) 

otobüste gitar götürmek

issiz karga #1291744 
elimde bir klasik gitar var. case alıp bagaja koysam sorun zarar görür mü? firma kamil koç olacak. bagaja yatay koyup yanına da bavul yerleştirip sabitleyerek götürmeyi düşünüyorum.

bir sorum da bagajdaki sıcaklık bayağı fazla olacak, gitara zarar verir mi bu sıcaklık?

almayı düşündüğüm case aşağıdaki:

www.do-re.com.tr
(1) 

Kredi kartıyla yapılan taksitin satıcıya geçmesi

issiz karga #1284637 
nasıl oluyor? misal ben 9 taksitle giysi aldım. satıcıya bu para hemen mi geçiyor yoksa 9 taksitte mi?
(1) 

Antibiyotik - Antihistaminik beraber kullanımı

issiz karga #1281771 
Dünde açmıştım aynı duyuruyu, ya ilgi görmedi yada gözden kaçtı, o yüzden yine açıyorum çünkü acil olarak cevaba ihtiyacım var. doktor arkadalardan rica ediyorum, çok önemli.

daha önceden rovamycine kullanmıştım 2 yada 3 kere. yalnız son kullanışımda çok fena kurdeşen çıkardı. bu tip alerjik reaksiyonlar az görülen yan etkiler arasındaymış.

şimdi tekrar kullanmak zorundayım -doktor sağolsun dediğim halde aynı etken maddede başka bir ilaç yazmış- eczacım zyrtec gibi bir antihistaminikle beraber kullanmamı önerdi. duyuru doktorları ne der acaba bu öneriye? ikisinin aynı anda kullanımı olası bir alerjik reaksiyona engel olur mu? -o kurdeşen resmen travma yaşattı bana aklıma geldikçe kaşınıyorum.- yada daha önemlisi bir zararı olur mu?
(8) 

İltihaplı / Apseli diş çekilir mi?

issiz karga #1279952 
sorunun cevabını basitçe nedenini yazarak verebilecek DİŞ HEKİMİ var mı?

bakın özellikle büyük harfle yazdım DİŞ HEKİMİ diye...
(2) 

Fear the WD de hangi bölümde kaldım

issiz karga #1276733 
en son hatırladığım Alycia Debnam-Carey (KALP) hangar gibi bir oda da kendisiyle beraber saklananlar ölüp zombiye dönünce aralarından zar zor kaçıyordu. kurtulduktan sonra annesi ve kardeşinden ayrılıp başka bir yerde kafa dinlemeye gidiyordu. annesi ise galiba baraja mı gidiyordu ne? ondan önce de latin amerikalı eski tetikçi abinin kızı ölüyordu, adam kızı ile buluşmanın heycanıyla beklerken öldüğünü öğreniyordu falan. yaklaşık olarak hangi bölümde kaldığımı söyleyecek olan var mı?
(3) 

Hangi kulaklığı almalı?

issiz karga #1276727 
şimdi gençler, evvela çok anlamıyorum bu kulaklık işinden onu diyeyim. kulak içi kulaklık arıyorum. genelde flamenko, etnik, hafiften caz arada nostalji yapmak istediğimde metal dinliyorum. yani ağırlıklı olarak akustik, elektronikten uzak müzik türleri. temiz bir ses vermesi önemli.

ben hep sennheiser lara baktım. millet cx 200 ü övmüş hep ama satılmıyor. sanırım o serinin yerini cs x.00 serisi aldı. ha bir de biraz önce az daha gaza gelip paraya kıyarak sennheiser momentum alacaktım ama millet ses seviyesi düşük deyince vazgeçtim.

bütçe max 450/500. tabi illa bu fiyatta olmak zorunda değil, hatta 250 - 300 olursa daha iyi, dediğim gibi en uç miktar bu.
(8) 

çay demlemek için demlik

issiz karga #1272568 
hangisini tercih edersiniz? zevkler farklıdır ama hangisinde güzel olur sizce?

paslanmaz çelik?

bakır? tabi kalay ve zehirlenme muhabbetleri de var.

seramik/porselen?
(3) 

e-sigara masrafı

issiz karga #1271961 
şimdi benim aylık sigara masrafım 80 90 tl civarı. günde 5 - 6 tane sigara içiyorum sadece. 2 paket old holborn kağıdı, filtres aşağı yukarı bu kadar tutuyor. lakin tiksiniyorum artık. buna mukabil e-sigaraya geçersem coil ve likit masrafım bunu geçer mi? öyle sarma coil olaylarına falan girmem, alacağım ürün de vaporesso revenger gibi bir şey olur her halde. anlayacağınız üzere sorduğum kit alındıktan sonraki aylık masraf, kit fiyatı değil.

not 1:zamanında eleaf ijust s almıştım sızdırdıyordu, böyle aşkın ızdırabı olmaz olsun diyip sattım. kullanacağım likit de evyap olur, sade yada yabancı olmaz

not 2: 5 - 6 tane bir şey mi bırak işte demeyin, 3 paketten düştüm, 1 sene içmeden durabildim, daha fazlası olmuyor olay psikolojik tamamen.

mobil görünümden çık