(1) 

Diş taşı temizliği

basubadelmevt #1505070 
Diş taşı temizliğine ihtiyacım var. Güvenilir, işini iyi yapan bir dişçi arıyorum.

Beşiktaş,Mecidiyeköy ve Levent çevresi olabilir. Nereye gideyim? Fiyatlar standart mı bu işlem için?
(5) 

Ekşi sözlük

basubadelmevt #1504263 
Ekşi sözlük için en iyi android uygulaması hangisi? Reklamsız ve kolay kullanım olan bir şey arıyorum. Ücretli olabilir. Hatta aylık abonelik ücreti bile olabilir. Hepsine açığım. Önerilerinizi beklerim.
(5) 

Bir kuruma mail

basubadelmevt #1504021 
Bir kuruma ıslak imzalı bir mail atmam gerekiyor. Nasıl yapabilirim bunu? Evden çıkamıyorum bir süre. Telefonda camscanner var. Bir türlü kafam basmadı.

Maili nerede yazıp sonra ıslak imzalı olarak göndereyim?
(2) 

Süper lig futbolcular

basubadelmevt #1503617 
Süper lig futbolcularına -yedeklerde dahil- maç öncesinde PCR testi yapılıyor mu? ( aşılı olup olmadıklarından bağımsız)
(1) 

Derbi tek maç satın alma

basubadelmevt #1503442 
Beinsportstan derbiyi tek maç olarak satın alabiliyor muyum? Sitesine baktım aylık paket satılıyor şu an. O da 99 TL. Biraz fazla geldi açıkcası. Sadece tek bir maç için lazım.


Evdeki televizyonda Dijitürk var ama bilgisayardan da izleyebilirim gerekirse. Nereden halledebilirim tam olarak?
(2) 

Stad Maske

basubadelmevt #1503283 
Süper lig maclarında mac baslangıcından bitimine kadar taraftarların maske takması zorunlu mu? Görüntülerden hatırlayamadım.

Galatasaray Fener derbisinde, bir kısımda Fenerli taraftarlar olacak mı? Tamamen yasak mı?
(2) 

Voleybol sahası

basubadelmevt #1503207 
Şehrimiz İstanbul. Levent, Beşiktaş bölgesinde arkadaşlarla voleybol oynacagımız bir yer bakıyoruz. Zeminin profesyonel olmasına gerek yok. File olsun yeter, beton zeminde olur.

Nerelere bakalım?Voleybol sahası olan bir park benzeri yer biliyor musunuz? Eğer bulamazsak voleybol sahası kiralama opsiyonunu da düşünüyoruz. Bunun için hangi nereyle görüşelim? Üniversitelerde bu hizmet var mı?
(7) 

Banka hesabındaki para

basubadelmevt #1502077 
Günaydınlar herkese, bir bankada hesabımız var. Bu hesabı tamamen 3. kişilerin erişimine kapatma durumu var mı?

Bankada çalışanların insanların hesaplarına bakma yetkisi oldugunu biliyorum, bu yetkiyi maalesef suistimal edenler olabiliyor. Tamamen hesabım gizli olsun gibi bir secenek var mı?

Ülke:Türkiye
(2) 

İstanbul Outlet Avm'ler

basubadelmevt #1501740 
İstanbulda Outlet Avm'ler arıyorum. Olivium ve Viaport biliyorum bir tek.

Başka nereler var?
(2) 

İstanbul etkinlik

basubadelmevt #1501318 
İyi akşamlar duyurudaşlar, İstanbukdaki etkinlikleri nereden takip ediyorsunuz? Mesela tiyatro,konser, festivaller, workshoplar,sergiler,film gösterimleri. Bunların bir çoğunu bulabileceğim bir platform var mı?

Genelde biletixten,iş sanat gibi yerlerden takip ediyorum ama yeterli değil sanki. Genel olarak bir çok etkinliği takip edebilecegim bir yer arıyorum daha cok.
(8) 

Şoför olayi

basubadelmevt #1501090 
Herkese iyi Pazarlar. Diyelim ki Kaş'a tatile gidicem İstanbul'dan. Kendi aracım var fakat şehirlerarası kullanmak istemiyorum. Kaşta kullanmak istiyorum sadece.Ben uçakla gidiyorum.

Sadece bu iş için görev yapacak kişide aracımı İstanbul'dan Kaşa getirecek.Orda aracımı teslim alıcam. Bu var mı Türkiye'de? Dönüşte de tam tersi olacak. Varsa hangi şirket? O tatile özgü tek seferlik bir iş olacak.

İstanbuldasın,akşam içtin arkadaşlarla. Özel şoför ayarlıyorsun. O kişi seni alıyor mekandan. Arabanı ve seni eve bırakıyor. Bu var biliyorum,bi arkadaş çalıştı geçmişte böyle. Tatil versiyonu da var mıdır?

Edit: Yanıt verenlere teşekkürler, mantıklı mı diye sormadım arkadaşlar. Bu hizmeti veren bi yer var mı diye sordum:)
(4) 

iPhone 13 Pro Max vs Samsung S21 Ultra

basubadelmevt #1500932 
İkisi arasında kaldım. Hız,ekran kalitesi ve kamera çok önemli. iPhone'u en son iPhone 5'te bırakmıştım. iPhone 5 en iyi modelken kullanmıştım tabi:)

Bilgisayarım Windows. İphone 5'ten sonra android kullandim hep. Ama ilk kez bu tarz üst seviye bir model kullanıcam.

Şarjı dayansın isterim. Kamerası çok iyi olsun. İkisinin de iyi galiba kamera.Oyun arada oynarım.

Sizce ne yapsam ya kararsız kaldım. O paraya öküzde kalmadı galiba artık. Xiaomi,Huawei vb markalar düsünmüyorum. Sizce ne yapayım?
(4) 

Bu nedir? Bütün maçları izlemek.

basubadelmevt #1500494 
Kuzende bir alet var. Yurtdışından getirmiş sanırım. Bütün maçları izliyormuş onunla. Türkiye ligi, yurtdısı ligler, avrupa maçları ve daha nicesi.


Aylık bir ücreti de varmış sanırım. Ne olabilir bu? Şu an konuşmuyorum, soramıyorum o yüzden. Led tv'ye bağlıyor.
(4) 

Sabun fiyatı farkı

basubadelmevt #1499047 
Bir markada 4 LT sıvı sabun fiyatı 20 TL.

Diğerinde 250 ML sıvı sabun fiyatı 80 TL.

Bu durumu neyle açıklayabiliriz? Sektörden birileri varsa aydınlatabilir mi? Pahalı olanda şu gibi özellikler vardır vs gibi bir durum söz konusu mu? Serbest piyasayla açıklanır mı sadece? Kalite farkı vardır muhakkak, onu inkar etmiyorum.


Edit: Marka vermedim şimdilik, internetten bulunabilir.
(21) 

Evde konfor arttıracak şeyler

basubadelmevt #1498576 
Evde konfor arttıracak ve keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacak neler alınabilir? Gezmeyi seviyorsunuz. Yine de evde geçirdiğiniz vakit sizin için değerli. Neler alırsınız? Elinize bir bütçe geçti ve bu işe harcayacaksınız diyelim.


Aklıma gelenler: iyi bir duş sistemi, termostatik banyo bataryası, büyük ekran akıllı TV, Dyson süpürge, iyi bir yatak. Kaliteli bir bıçak seti. Philips Hue ışık sistemi.

Başka neler olabilir? Aydınlatmadan,ses sistemine kadar bir çok tarzda fikirlere açığım. Direkt marka ve ürün önerisi de olur.Geniş bir sorudur.
(5) 

İstanbulda iş yemegi

basubadelmevt #1498548 
İstanbul'da önemli ötesi bir iş yemeği icin nereye gitmeli? Boğazı gören bir yer olması tercih sebebi. Hizmet kalitesi üst düzey olmalı. İşle ilgili detaylar halledilmiş,sadece kutlama yemeği olacakmıs. Önemli bir şey konusulmayacak o yüzden fazla. Bütçe sınırlaması yok. Servis,yemekler vs kusursuz bir akşam olmali.

Benim aklıma Lacivert veya Azur geldi. Başka alternatifler varsa çok memnun oluruz.Konuklar türk. Mutfak olarak uzakdoğu hariç kabul edilir.
(1) 

Telefon pasaport kaydi

basubadelmevt #1498483 
Yurtdışından gelen telefonu pasaporta kayıt ettirmekte sorun yaşıyoruz. Arkadaş getirdi. Gürcistan'a giriş çıkış yapsak pasaporta telefonu işletebilir miyiz? Son durum nedir?
(1) 

Ciltte leke

basubadelmevt #1497845 
Gövdemin sağ kısmında bir leke var. Doktor bunun için krem verdi. Kolumun alt kısmında kaldıgı için kolum değebiliyor. Ayrıca,o krem emilene kadar tişörtü açmış olmam üşütüyor.

Hava alacak şekilde açık bırakarak, o lekeye dıştan müdahale olmasını nasıl engellerim? En azından krem etki edene kadar.Fikri olan var mı?
(1) 

Metrobüs

basubadelmevt #1497739 
Mesai saatleri çıkışında veya başlangıcında metrobüs kullanan var mı aramızda? Nasıl oluyor ortam? Çok kalabalık oluyor mu? Kavgalar çıkıyor mu? Pazar bindim,bugün bile baya yoğundu. Herkes bi gergindi. Gözlemlerinizi merak ettim.
(3) 

Emre Belözoğlu

basubadelmevt #1497607 
Emre Belözoğlu teknik direktör mü olacak artık? Yıllarca belli takimlari çalıştırarak devam mı edecek? Ve gündemde mı olacak?

Her futbolcu teknik direktör olmuyor bildigim kadarıyla. Emre nasıl bu yola yöneldi?
(3) 

Macbok Air muadili

basubadelmevt #1496773 
Selamlar herkese, Macbook Air tarzı bir şey bakıyorum fakat Windows istiyorum. Bu durumda alternatifler neler?

Macbook Air kadar hafif( ya da ona yakın bir değer) ve ince hangi modeller var? Diğer özellikler bakımından farklılıklar olsa da olur. Nelere bakayım?
(3) 

Yeniköy-Tarabya sahil hattı

basubadelmevt #1494816 
Çok beğeniyorum buraları. Yeniköydeki mekanlar,insan profili, huzurlu mahalle sakinleri. Yeniköy'den Beykoz'da direkt seferler olması,karşıya kolay ulaşım. Belki İstinye'den arabalı vapurla geçilebilir.

Tarabya tarafı da hoş. Kimse kimseye bulaşmadan insanlar oturmuş sandalyelerle. Yürüyüş yapanlar bir yanda. Rahatsız edici keko tipler yok. Sahil tarafında manzara güzel.

Sizce abartıyor muyum? Siz ne dersiniz? Bu civarları bilen ve begenen var mı içimizde? Taşınmayı bile düşünüyorum bu ara.
(8) 

Kaşta denize girilecek yerler

basubadelmevt #1494792 
Kaşa gitmek istiyoruz bu ay sonu ailemle. Kaputaş harici denize girilecek güzel yerler nereler var? Merkezde denize giriliyor mu?

Kaputası eledim,dizlerinde problem var annemin. Merdivenden baska secenek yok sanırım oraya gitmek için.

Nereleri tavsiye edersiniz başka?
(2) 

Voleybol ne güzelmis

basubadelmevt #1494730 
Voleybola ilgimiz arttı milli takım sayesinde. Ne güzel bir spormus yahu. İzlemesi aşırı zevkli. Arada bakardım önceden şimdi YouTube'dan videolar izler oldum. Eskilerden Neslihani,Özlemi hatırlarım.

Bu ablalarımızın kazançları nasıl? Yıllık ücretler vesaire hangi aralıkta? Bilgisi olan var mı genel olarak? Futbolla kıyaslanamaz heralde ama yine de iyi kazandıklarını duymak isterim.
(4) 

Bu nedir?

basubadelmevt #1493265 
Deprem,sel,yangın gibi felaketlerde ölmekten çok korkarım. Evi nispeten güvenli bir yere taşıdım. Karşı tarafa geçicem mesela, yağmur varsa, bir anda sel olabilir diye geçmem, ertelerim.

Bunun haricinde silah ve bıçakla yaralanmaktan da aşırı korkarım. Kavga varsa direkt uzarım. Kendim kavgaya gireceksem, haksız olsam bile özürler dileyerek karşı tarafı yatıştırırım.

Trafik kazasında ölmekten de çok korkarım. Gidiş-geliş yollarda sürekli tetikteyimdir. Ayrıca bazı otobanlarda aşırı tedirgin olurum. Her zaman düşüğe yakın hızda giderim. Ama freni patlayan kamyon, hız yapan bir spor araç vs denk gelmekten çok tedirgin olurum. Arabada kendim de kullansam başkası da kullansa sürekli gerginimdir.

Ciddi bir hastalığa yakalanmaktan korkarım. En ufak bir belirtide doktorlara koşarım. Teşhise güvenmezsem aynı branştan bir çok doktor gezerim. Gözle muayeneden çok biyopsi, Mr, ultrason gibi işlemlerin yapılmasını isterim, ciddi bir hastalığım varsa bir an önce belli olsun gibi. Ağrı eşiğim aşırı düşüktür, sıkıntılı bir ağrı yaşatacak hastalıklardan baya tırsarım.


Ölümle ilgili her gün en az bir kere düşünürüm. Ama şu durumlardan korkmam. Dünyaya meteor çarpması saniyeler içinde ölmek (bu en cok istediklerimden), kalp krizi geçirip direkt gitmek. Uykumda belirsiz bir sebepten ölmek. Bir anda düşüp, bilincimin kapanıp beyin kanamasından ölmek vb.


Bu durumda ben ölümden çok mu korkuyorum? Yoksa kötü durumda kalmaktan, travmadan mı korkuyorum? Normal bir psikolojide insan belki benim bu düşündüklerimi sürekli düşünmez. Önlemini alır ama hayatına bakar gibi. Ama ben de böyle olmuyor. Küçüklükten beri böyleyim. Bu nedir?
(27) 

Cüzdanda nakit

basubadelmevt #1493100 
Cüzdanınızda acil durumlar için nakit taşır mısınız? Esas harcadığınız miktardan farklı bir bölmede, normalde dokunulmayan,acil durumlar için(taksi vs) kullanmak için sakladığınız bir miktar var mı?

İki tane 50'lik koyuyorum bu durumlar için. Arkadaşım çok garipsedi de merak ettim.
(15) 

Hazır yoğurt

basubadelmevt #1492983 
Hazır yoğurtlarda sağlık açısından zararlı olabilecek şeyler var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Klasik markalar mesela.

En iyisi evde yapmak heralde ama her zaman mümkün olmuyor.
(2) 

Veterinerlik malzemeleri toptan

basubadelmevt #1492937 
Veterinerlikle ilgili malzemeleri( tasma, sırt çantası,tuvalet kabı vb ürünler) toptan olarak satan yerler neresi İstanbul'da?

Kesin vardır böyle bir yer. Bilginiz var mı?
(10) 

Kilo koruma taktikleri

basubadelmevt #1491421 
Bazı insanlar yapı gereği daha kolay kilo alabiliyor. Önceden fazla kiloya sahip olup daha sonra veren ve korumayı başaranlar var mı içimizde? Koruma için taktikleriniz neler? Bazı zamanlar sosyallik vs sebebiyle ipin ucu kaçabiliyor, bu durumdaki taktiklerinizi merak ettim daha çok. Çözümün az yemek olduğunu biliyorum. Kronik şişkolar,kilo verip alanlarda olumsuz örnekler bakımından tavsiye verebilir.
(1) 

Okçulukta nabız

basubadelmevt #1490221 
Bugün Mete'nin maçında dikkatimi çekti, nabızdan bahsediyor herkes. Bu sporda nabız ölçümü mü yapılıyor? Anlayamadım olayı. Ekşide sembolik olarak mı bu nabız değerlerini söylemişler heyecandan dolayı? Yoksa böyle bi durum var mı?
(3) 

Kalp krizi oranları

basubadelmevt #1490184 
Bu aralar genç,yaşlı kimi duysam kalp krizinden ölenler var çevremde. Genel olarak medyada da denk geliyorum çok fazla. Türkiye'de kalp krizinden ölüm çok mu fazla? Belki dünyada da öyledir istatistiklere bakmadım. Genel olarak bilginiz var mı konuda?
(2) 

Baskül tavsiyesi

basubadelmevt #1490163 
Sadece kilo ölçümü için bir baskül arıyorum. Yağ oranı ölçmesine gerek yok. İstediğim çok doğru ölçümler yapması ve tutarlı ölçümlere sahip olması.


Bütçe maksimum 600 TL. Güzel bir alet olursa biraz daha çıkarım.
(3) 

Olimpiyat madalya

basubadelmevt #1489411 
Olimpiyatlarda madalya alan sporcuya para ödülü veriliyor mu? Biz ülkemizde bir ödül veriyoruz altın olarak. Benim merak ettiğim olimpiyatlardan bir ödül geliyor mu daha çok?
(3) 

Cipslerin aşırı tuzlu olması

basubadelmevt #1489272 
Fazla cips tüketen bir insan değilim. Arada sırada yerim. Geçen gün pringles paprika aldım,inanılmaz tuzlu geldi. Baharat tadı filan hoş ama normalden yarısı kadar bile tuzlu olsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Doritosta öyle aşırı tuzlu.

Lezzeti sırf tuz mu veriyor? Yanında gazlı içecek bile icsen o tuz rahatsız ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Az tuzlu ama lezzetli cips var mı?
(10) 

Zenginler hangi sucuğu yer?

basubadelmevt #1488911 
Aşırı zenginsiniz. Aynı zamanda sucukseversiniz baya. Hangi sucuğu yersiniz? Zenginler hangi sucuğu yerler? Sucuktan daha farklı bir sürü şarküteri ürünü var, onları da yerler muhtemelen de ben sucuk özelinde soruyorum bir tek.

Kasap sucuğu ise İstanbulda hangi kasap olabilir?
(2) 

Duru Kolonya

basubadelmevt #1487234 
Duru Kolonya aldık geçen gün. Kendine has,karakteristik bir kokusu vardı hatırlarsanız bu kolonyanın.

O koku gitmiş yerine klasik limon kolonyası gelmiş. Formülü mü değişti bu kolonyanın? Farkeden var mı?

Üstünde limon çiçeği yazıyor. Evyap sitesine baktım. Limon çiçeğinden başka limon kolonyası çeşidi yok. Çok şaşırdım ya. Alternatif olarak o kokuyu da devam ettirselerdi keşke.
(3) 

Bagdat Caddesi

basubadelmevt #1487069 
Metrobüsle Söğütlüçeşme'den indikten sonra Bağdat Caddesine nasıl gidilir en kolay toplu tasımayla?

Taksiye binsem ters mi olur? Ya da çok kısa mesafe mi olur?

Magnum Store yakınlarında bir yere gitmek istiyorum.
(4) 

Maaşım bir kuruş eksik yatmıs

basubadelmevt #1487018 
Net maaşla anlaşmıştık. Bir süre bireysel emeklilikten dolayı tam maas alamadım. Sonra sistemden cıktım.

Tam maasımı alacaktım. Yalnız bir kuruş eksik yatmış. Örnek veriyorum. Maaşım 6000 TL netse, 5.999,99 TL yatmış.

Neden böyle olmuştur? Patrona söylesem mi? IK yok şirkette. Vergi dilimi ile ilgili bir şey olabilir mi?
(1) 

Antidepresan bırakma

basubadelmevt #1485406 
Antidepresan içiyordum, doktor kontrolünde bıraktım. 1 ay oldu tam. İlk baslarda bir sıkıntı yoktu, zaten en düşük dozu içiyordum bir süredir.

Fakat son bir haftadır, bir mide bulantısı başladı gün içinde. Yemekte yiyorum normal, midem de boş değil. Bırakmanın etkisi olabir mi?

Bir de saat 6 gibi uyanıyorum sabah,tekrar uyuyamıyorum sonra. Evden calısıyorum, 8 bucuga kadar uyuyabilirim esasen ama olmuyor.

Bu etkiler ne zamana geçer?Hafifletmek için neler yapabilrim?
(1) 

Yutkunma

basubadelmevt #1483052 
Gün içinde bir insanın kaç kere yutkunması normaldir? Sabahtan beri boğazımda bir sıkıntı var, sanki akıntı var gibi geldi, sürekli yutkundum. Şimdi de takıntıya döndü biraz, her yutkunma ihtiyacı geldiğinde sinir oluyorum.

Normalde günde kaç kere yutkunmak normaldir ki?
(4) 

İşten ayrılma

basubadelmevt #1482068 
3 aydır bir yerde çalışıyorum. Şimdi karşıma başka bir fırsat çıktı. Bu yerden aradılar, yalnız Pazartesi başlamamı istiyorlar.

Şu anki çalıştığım şirkete ihbar tazminatımı ödeyip işten ayrılabilir miyim? 2 haftalık ihbar tazminatı ödemem gerekiyor değil mi? Bu hafta içinde işten ayrılmam lazım.
(6) 

Kahve içince huzursuzluk

basubadelmevt #1480457 
Ne zaman latte benzeri bir kahve içsem sonrasında huzursuzluk çöküyor. Geçmişte anksiyete bozukluğu rahatsızlığın olmuştu. O zamanki hislere benzer endişe halı ve huzursuzluk oluyor. Bu normal mi? Günde bir tane içerim en fazla. Gaz yaptığı için oluyordur belki diye laktozsuz süt tercih etmeye başladım. Türk kahvesiyle bu etkiyi yaşamıyorum pek. Nescafe ve latte gibi kahvelerden sonra oluyor. Aramızda deneyimleyen var mı merak ettim? Bugün mesela içtim. Çok stresli olmama rağmen işle ilgili pazartesi günkü mesai ile ilgili huzursuzluk çöktü üstüme.
(12) 

Çalışmayı sevmemek

basubadelmevt #1471784 
Çalışmayı sevmediği için çalışmayıp hayatını sürdürürenler var mı aramızda? Argümanlarınız neler? Asgari şartlarda yaşamınızı çalışmadan sürdürecek gelire sahip olup, öyle mi devam ediyorsunuz hayatınıza? Şu an en özendiğim insanlar bu kişiler olabilir.
(3) 

A sınıfı iş güvenliği uzmanı belgesi

basubadelmevt #1471208 
Kamuya ait bir iş ilanında aşağıdaki şart var.

*Geçerliliği devam eden (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olmak.


Bunu lisans mezunu olan herkes alabilir mi? Ne kadara mal olur? Lisans iibf fakültesinden başvuracak kişinin.
(6) 

Ayrıldığımız iş yeri yemek kartı kullanma

basubadelmevt #1469756 
İşten ayrıldığımız bir şirketin yemek kartını kendimiz bakiye yükleyerek kullanabilir miyiz?


Bu yemek kartları geri mi alınıyor prosedür olarak şirketler tarafından? Daha çok multinet için merak ediyorum aslında. Çalıştığınız şirketlerde nasıl ilerledi süreç?
(14) 

Türkiye astronomik maaş

basubadelmevt #1467142 
Türkiye'de duyduğunuz en astronomik maaş neydi? Pozisyon bilgisi de yazabilirsiniz. Ek gelirleri değil de maaş olarak soruyorum. Yurtdışından örnekleri de kur farkından dolayı eliyoruz.


Bir çok alanda faaliyet gösteren bir holdingte genel müdür yardımcısı- 75 Bin TL
23 yıldır aynı yerde çalışıyor.
(5) 

Hesaplama sorusu

basubadelmevt #1466485 
13 bin tl, her seferde yüzde 15 kazanç ile, 10 kez bu durum tekrarlandığında kaç para olur? Bunu hesaplamanın kolay yolu var mı? Diğer türlü hesaplamak zaman alıyor baya.
(4) 

WhatsApp iletişim.

basubadelmevt #1451605 
Bir B kişisi var,uygun olmayabilecegi düşünülüyor görüşme için ve Whatsappten yazılıyor A kisisi ;uygun bir zamanda telefonda konuşmak istediğini söylüyor.


Karşıdaki B kişisi sizi arayacagını söylüyor. Siz sonrasında bir şey yazmıyorsunuz ve aramasını bekliyorsunuz. Bu kişi sizi uzun süre (1 hafta diyelim) aramıyor, tekrar yazar mısınız? Aramasını mı beklersiniz? Nasıl bir aksiyon alırsınız? Gönül işi değil. Arkadaşınız da değil.
(7) 

Ankara döner

basubadelmevt #1386626 
Ankarada dönerci arıyoruz.Cankaya yakınlarında olsa güzel olur.Şöyle efsane bir Ankara döneri yiyelim.Ne çok salaş ve çok lüks bi yer tercihimiz. Nereye gidelim Ankaralılar?

Ek olarak Aspava da yapabiliriz.Hangisi orjinaliydi?
(6) 

İmamoğlu tatil mevzusu

basubadelmevt #1375507 
Kurban bayramı 4 gün tatildi. Hadi cumartesi de say 5 gün tatil. İmamoglunun sayfasını inceledim, yaşlılarla bayramlaşmaya gittiğini gördüm sevindim. Sonra bir kaç ziyaret daha oldu. Bunların üzerine şehrin bir kaç kritik noktasını ziyaret etti. Bayramda bile çalışıyor helal olsun dedim içimden. Yapmak zorunda mıydı hayır,bayramda dinlenebilirdi.


Şimdi de bu tatil mevzusu cıktı. 16-21 Ağustos yok. Yoğun çalışan insanlarda tatilin önemine ben de inanırım. Buna lafım yok. Yalnız 4 gün bayram tatilinde ilk gün bayramlaşmayı yapıp kalan 3 günde tatil yapamaz mıydı?Ülkenin büyük bir kısmının çalışmadığı bir bayram tatilinde tatile çıkmak gayet doğal olurdu. Herkes işine dönmüş, bayram modundan çıkılmış hopp tatil. Bu kadar açığını arayan varken bu tarz kozlar vermek niye? Siz ne düşünüyorsunuz?

mobil görünümden çık