(3) 

RC Arac H.limani Guvenlik

koskoca kirpi #1377642 
merhaba, yigene rc arac aldim 50cm civari, elektrikli, hediye paketi falan yaptirdim ama bu uber h.guvenligi aliyor mu ucaga... bagaja da veririm.muhim degil ama acma mi isterler mi ambalaji... paketi bozulsun istemiyorum. tesekkur.
(5) 

Hukuk Terimi

koskoca kirpi #1357597 
Mahkemeye gitmektense uzlasalim ya da kabul edelim daha az maliyetle isi cozeriz anlaminda bir terim vardi. Aklima takildi bulamiyorum. Neydi bu?
(2) 

İstanbul Avrupa Yakası Kedi Oteli

koskoca kirpi #1355554 
Merhaba,

İstanbul Avrupa yakasında kedimi bırakabileceğim güvenli bir kedi oteli arıyorum. Kullandığınız, bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır?
(2) 

İnstagramdan Toplu Fotoğraf İndirmek Mümkün mü?

koskoca kirpi #1339101 
İnstagramdan tek tek değil de belli bir hashtag tanımlı ya da kullanıcı adından toplu fotoğraf indirmem mümkün mü? Biraz google'ladım, ama sağlıklı çalışan bir şey bulamadım. Tek tek url kopyala yapıştır çok uzun sürecek, kullandığınız bir program var mıdır?
(3) 

Yürüyüş Ayakkabısı

koskoca kirpi #1338618 
Merhaba,

Çok uzun zamandır converse ve iş için rugan ayakkabı dışında bir ayakkabı giymedim. Yalnız bugünlerde düzgün bir koşu ayakkabısına ihtiyacım var, ama bu konuda çok cahilim, ayakkabı fiyatları da uçmuş durumda ne nedir hangisi düzgün belli değil. Ayakkabı ile ya uzun süre yürünecek ya da asfalt zeminde basketbol oynanacak, kaliteli bir şey olduğu ve asgari ücret ile ölçeklenebilecek uçuk bir fiyatı olmadığı sürece sorun yok. Tavsiye modeliniz mevcut mudur?
(1) 

Bodrum'da Euroleague Maci Izlenecek Mekan

koskoca kirpi #1336192 
Merhaba, is icin Bodrum'dayim, yarin da pana - anadolu efes euroleague maci var. Bira patates esliginde izlemek niyetindeyim, ama bobregimi de hesap olarak birakmak istemiyorum :) Mekan onerisi var midir? (Not:Bodrum bu olu sezonda bile dehset pahali, hadi gezmeye gelen neyse de maasli calisan nasil geciniyor burada anlamak mumkun degil.)
(2) 

Discord Mikrofon Sorunu Hk.

koskoca kirpi #1330484 
Merhaba, discordda bir sorunum var cozemedim, google'yinca da alakasiz cozumler cikiyor. Sorunum su, konusmaya baslayinca sesimin ilk 1-1,5 sn'si karsiya gitmiyor. Sonrasinda sorun yok, ama konusma baslagici hep boyle es vererek gidiyor. Bunun cozmunu bilen var mi?
(7) 

Ifsa Olmadan Havale EFT Yapma Hk.

koskoca kirpi #1327442 
Merhaba, bir hesaba 77 lira bir odeme yapacagim, hesaba havale ya da internetten mobil pos kullanarak. Ama gonderen kisi olarak gorunmek istemiyorum, bunu nasil yapabilirim?

Kardesim el islerini sattigi bir site acti, onu desteklemek icin anonim bir kac siparis vermek istiyorum. Yasa disi bir is degil yani, tereddut olmasin :)

Not: Ininal kartla olmuyor.
(13) 

Evine hirsiz daha sonra yakalanan biri var mi?

koskoca kirpi #1322954 
Merhaba, yakin zamanda ufak bir hirsizlik olayi yasadim. Inanin hirsiz sonrasi prosedur, yalandan kapidan parmak izi alma, tutanak tutma vs. o kadar bos ugras ki... o kadar bezgin halde yalandan yapiliyor ki islemler ben bir sonuc cikacagini zannetmiyorum. Bu arada kiminle konussam hirsizlik magduru hepsi bosa ugrasmissin su kadar sene ay oldu daha bir sey cikmadi benden falan diyor. Inanin meraktan soruyorum, evine hirsiz girip de daha sonra yakalanan, al bu da senden alinanlar diye teslim edilen bir kisi var mi?
(3) 

İddia'da Basketbol

koskoca kirpi #1315548 
30 küsur yaşında adamım 2 hafta önce merak edip basketbol'da iddia (yasal platform) oynamaya başladım. Sırf meraktan 10 lira ile başladım, ama parça parça hesabıma 1200 lira geri atmış oldum bugün itibarıyla. Özellikle basketbol maçları sizce de aşırı tahmin edilebilir değil mi?
(2) 

Instagram bir kitlenip bir acilan hesap

koskoca kirpi #1314717 
Instagram'da stalkladigim bir hesap var, guzelce bir kiz, yaklasik 2 bin kusur takipcisi var. Eklesem hemen karsilikli takiplesiriz, ama ilk o eklesin diye eklemiyorum, konusunu da acmiyorum. Yalniz soyle bir durum var, bu hesap 2 gun kilitli gizli oluyor, sonra 3-4 gun acik, sonra tekrar gizli vs... bu boyle 6-7 aydir suruyor. Bu isin esprisi ne, beni engelleyip aciyor ondan mi oyle, yoksa boyle bir sekilde takipci mi kasiliyor anlamadim?
(2) 

Ilk baslanacak Murat Mentes kitabi?

koskoca kirpi #1312040 
Kitapsever bir arkadasima rahat okunur, kafa dagitir diye Murat Mentes onerdim. Kendisine ilk hangi kitabini vereyim karar veremedim?
(1) 

TTNET Bitmeyen Ariza

koskoca kirpi #1309293 
Yaklasik 1 haftadir internetim ariza sebebiyle yok,her gun arayip duzenli sikayet kaydi birakiyorum. "Biz aciliyetini bildirecegiz, 48 saate donus yapacagiz" vs. diyorlar sonuc yok. Iptal ettirecegim ettiremiyorum 300 kusur lira cayma bedeli kitleyecekler. Ben ise bu soygunculara bir tl daha kazandirmak istemiyorum. Sozleme ornegini aradim taradim bulamadim, bu konuda forumlar ise tam bir copluk. Benim sorum ise su; ben bu firmaya cayma bedeli kaptirmadan hakli sebep ile bir sekilde iptal saglayabilir miyim?
(2) 

Chrome Sık Kullanılanlar

koskoca kirpi #1306314 
Bu chrome'da sık ziyaret ettiğimiz siteler ufak resimler halinde gözüküyordu ana sayfada browserı ilk açtığımda, o görünüm kayboldu. Derdimi tam google'yamadım da herhalde, arama yaptığımda hep yer imi ekleme yönergeleri çıkıyor. Çözemedim.
(6) 

Sızdırmazlık Özelliği Olan Kahve Termosu

koskoca kirpi #1298519 
İnternetten değil de doğrundan biz zincir mağazadan alabileceğim, önerdiğiniz ya da kullandığınız herhangi bir kahve termosu var mı? Starbucks'tan alacaktım bir tane ama ağız kısmından epey sızdırıyormuş, çantamda dökülmeyecek/sızdırmayacak bir şey lazım.
(1) 

Hyundai Yetkili Servis Avrupa Yakası

koskoca kirpi #1298054 
Merhaba, İstanbul Avrupa Yakası'nda kullandığınız Hyundai yetkili servisi var mı tavsiye edebileceğiniz? Seçenek çok gözüküyor, ama hangisi f/p iyidir bilemedim. Teşekkürler.
(3) 

Yapı Kredi Bankası çalışanı var mı?

koskoca kirpi #1283148 
Selam,

Şimdi bana bir soru geldi de, sistemi farklı olabilir diye anlayamadım. Şimdi diyelim Yapı Kredi'de şirket hesabımız var, çalışanlara da maaş hesabı açtık, maaş ödemesi tanımlattık ve her ay düzenli maaş yatırıyoruz. Misal x işçisinin maaş ödendi dekontu lazım oldu, ben internet şubeden bakıyorum maaş ödemesi tek kalem toplu fiş kesilmiş bütün işçiler için yekun tutar var. Oysa ki bana içlerinden sadece bir kişinin ki lazım, şu isimde adamın şu hesabına şu tarihte bu kadar yatmış diye... Ama müşteri temsilcisi de bunu sorduğumda bana bir excel listesi gönderiyor topluca, ayrı bir dekont veremiyor?

Cidden sistem böyle mi? Dediğim tarzda bir ödendi belgesini nasıl alabilirim?
(5) 

Durduk yere bilgisayar bozuldu, acilmiyor.

koskoca kirpi #1277381 
Dun gece download'a (steam) birakmistim. Sabah normal kapattim ciktim evden, simdi geldim calismiyor. Asagiya ozetliyorum durumu, belki bir bilen cikar.

*Guc kaynaginin fani, kasanin fani, bilimum ic isiklar, ekran kartinin isigi vs. calisiyor.
*Ekrana goruntu gelmiyor. (No source hatasi)
*Harddisk'ten ses gelmiyor. (Ilk acilista cok kisa bir tur o kadar)
*USB klavye isiklari calismiyor, acilista tepki vermiyor. Guc gelmiyor mu diye baska yerleri de denedim olmadi, ama usb'ye guc geliyor. Denemek icin telefonu bagladim sarj ediyor.
(6) 

Postcrossing ilgilenen var mı?

koskoca kirpi #1276974 
Aranızda postcrossing kullanan var mı? Epey ilginç geliyordu bana, fakat epeydir erteliyordum da :( Özellikle gönderdiğiniz standart bir kart var mı? İçeriğine bir şey yazıyor musunuz? Yoksa usulu temiz mi yollamak?
(2) 

Euroleague maçlarını izleyebileceğim Pub arıyorum.

koskoca kirpi #1231599 
Gençler, Euroleague maçlarını izleyebileceğim sessiz sakin bir Pub arıyorum. Ortam olmasına gerek yok, sessiz sakin ve orta fiyat skalasında olsa yeter. İstanbul Şişli, Mecidiyeköy, Gayrettepe, hadi eni sonu Beşiktaş civarlarında... Var mıdır tavsiye? Özellikle Anadolu Efes maçlarını izleyen bir güruhu da varsa tadından yenmez :) Deplasman maçlarını izleyemiyorum.
(4) 

Bu spor ayakkabı fiyatları nedir arkadaş?

koskoca kirpi #1226829 
Yıllardır (rahat 5 yıl vardır) tek çift spor ayakkabı almış adam değilim. Yıllar önce bir yerden denk geldi 12 çift converse ayakkabı almıştım çeşit çeşit değiştire değiştire onları giyerim sivilde. Bugün dışarıdaydım kendime bir yürüyüş ayakkabısı alayım, az da düzgün bir şey olsun dedim, demez olaydım. 900 liraya spor ayakkabı mı olur, ne yapıyorsunuz siz? Dedim herhalde burası pahalı, bir iki daha marka bilinen mağazaya baktım 400-500'den başlıyor en sade modeller. Kim alıyor bu ayakkabıları da kim veriyor bu paraları? Ayakkabının unvanın başına sıfat niyetine yürüyüş ya da koşu koyunca mı millet abanıyor.
(3) 

Modern Sefer Tası

koskoca kirpi #1222859 
İş yerine yemek götüren beyaz yakalılara soruyorum. Modern görünümlü/işlevsel (çatal kaşık da beraber taşınabilmeli) sefer tası öneriniz var mıdır? Hediye alınacak da, kullanan eden, tavsiyesi olan varsa memnun olurum. Not: Yemek tek çeşit için yeterli, tek bölmeli de olsa olur.
(1) 

Kanal Tedavisi Geçici Dolgum Düştü

koskoca kirpi #1220921 
Geçen hafta Salı günü kanal tedavisi için kanalları temizledikten sonra üzerine geçici dolgu yapıldı. Normalde haftaya Cumartesi gününe kaplama ve devamı için gün vermişlerdi. Yalnız bugün geçici dolgum düştü, ağzıma da ilacımsı pis bir tat yayıldı. En erken bayramdan sonra Çarşamba günü dişçiye tekrar gidebilirim. Bu dolgunun düşmesi sıkıntı yaratır mı?
(2) 

Ucuz Çerçeve

koskoca kirpi #1202679 
Gençler selam, elimde çerçevelenmesi gereken değişik boyutlarda çok sayıda poster var, amacım sadece bunların dışında en basitinden duvara asılabilir bir çerçeve olması ve eskimesini önlemek için de önünde bir koruyucu tabaka (plastik, cam vs.) bulunması. Bir kaç çerçeveci dolaştım, çok afaki paralar istiyorlar öyle böyle değil. Bu işi en ucuzundan nasıl kotarabilirim, elimden tamirat vs. işler gelir. DIY filan öneri var mıdır?
(7) 

Bolu çikolatası?

koskoca kirpi #1200833 
Gençler Bolu'nun çikolata ünşüymüş epey, gideceğimi duyan sipariş kitledi. Bunların en düzgünü hangisidir? Bolçi var, İmren çikolatası var bir de hacı bir şey var? Bolu yerlisi varsa söylesin bi hangisi iyidir bunların? :)
(3) 

60'lar 70'ler kimdi bu manken?

koskoca kirpi #1197691 
60'lar-70'ler bir kadın manken vardı. Çok çok zayıftı, kocaman gözleri vardı, Fransızca konuştuğunu hatırlıyorum. Bir ara internette abudik gubidik figürlerle şapşalca dans ettiği 1 dkkalık eski bir görüntüsü paylaşılıyordu. Adı da shelby gibi bir şeydi tam hatırlayamadım, doğru da googleyamadım herhaldeki bulamadım adını. Kocaman gözlü bir kedi edindik, kafa aynı bu :)) ismini koyacağım hatırlayamadım :)
(6) 

Aşk acısı çeken er kişi hangi kitabı OKUMASIN?

koskoca kirpi #1192505 
Soru başlıkta; aşk acısı, ayrılık acısı vs. içinde olan umutsuz bir er kişi hangi kitabı OKUMASIN? Bu hislerini iyice pekiştirecek hangi kitapları tavsiye edebilir siniz?
(5) 

Facebook saati?

koskoca kirpi #1190866 
Merhaba, facebook üzerinden bir kaç mezata katılıyorum, yalnız fiyat son saniyelerde bir anda yükseliyor, saati tam yakalayamıyorum bilgisayar saati ile facebook saati arasında 10-12 saniye uyumsuzluk var.

Şimdi gelelim soruma;

1.Bilgisayar saatini saniyesi saniyesine facebook saati ile eşlemenin yolu var mıdır?

2.Facebook sayfasının içerisinde saati saniyelik dilimde görebileceğim bir yer var mıdır? Ya da chrome'da eklenti vs. öneriniz var mıdır?
(1) 

90'lar Gündüz Kuşağı kimdi bu kadın?

koskoca kirpi #1184571 
90 sonları 2000 başlarında gündüz kuşağı program sunan bir teyze vardı. Yaşlıca, siyah kıvırcık saçlı, gözlüklü, külhanbeyi gibi konuşurdu. Haydar dümen vs. benzeri ekürisi olurdu, çok konuklu gündüz kuşağı program yapardı, programda bit yandan da yemek dilan yaparlardı. Kimdi bu kadın ya, adı aklıma gelmiyor gece gece aklıma takıldı.
(5) 

Babaya Hediye 3D Yazıcı

koskoca kirpi #1182660 
Merhaba, babama hediye olarak 3D yazıcı almak istiyorum. Kendisi biraz heveslidir böyle şeylere, ama ben pek anlamıyorum. Başlangıç seviyesi aşağıdaki gibi bir şey var. Anlayanlar bir bakabilir mi bu alınır mı alınmaz mı? Ya da alternatif öneriniz var mıdır?

www.gearbest.com
(1) 

İstanbul'dan Edirne'ye

koskoca kirpi #1177113 
İstanbul'dan Edirne'ye hangi firma ile gidiyorsunuz, mobildeyim çok alternatif bulamadım. Bir metro turizm var bir de nilüfer, ama nilüfer de havsa diye not düşmüş. Haritadan baktım Edirne'ye daha oradan bir kamyon yol var. Bu yolu kullananlardan tavsiye var mıdır?
(1) 

Mecidiyeköy'den Kavacık'a Toplu Taşıma

koskoca kirpi #1166140 
Mecidiyeköy metrobüsten Kavacık'a toplu taşıma ile sabah trafiğinde en rahat nasıl gidilebilir? 1 saat sürer mi?
(13) 

Araç Ruhsatını Araçta Bırakıyor Musunuz?

koskoca kirpi #1161700 
Araç ruhsatını araçta bırakıyor musunuz? Bugün bir arkadaşım uyardı ve ruhsatı arabada bırakmamamı tembihledi, açıkçası bir de onun hamallığını yapmak bana gereksiz geldi. Cidden araç ruhsatını yanınızda mı taşıyorsunuz? Bunu destekleyen hukuki bir şey var mı cidden?
(1) 

Avrupa Yakası Basketbol Maçlarını İzleyebileceğim Pub

koskoca kirpi #1157973 
Merhaba,

BSL'nin maçlarını izleyebileceğim (etrafta maça bakan bir kaç kişi olursa iyi olur) bir yandan da biramı yudumlayabileceğim sakin bir pub arıyorum. Avrupa yakası olması tercih sebebidir. Tavsiye mekan var mıdır?

Saygılar,
(3) 

Abdi İpekçi Arena Ulaşım Hk.

koskoca kirpi #1155709 
Merhaba,

Metrobüs hattından inip tek dolmuşla Abdi İpekçi Arena'ya gidilebiliyormuş galiba? Hangi durakta inmek lazım o dolmuşlara binebilmek için?
(1) 

Havalimanı Güvenlik

koskoca kirpi #1136880 
Az önce ilk defa tanık oldum da emin olamadım. Benden önceki yolcunun kafesinde kedi vardı ve son kontrolden geçerken hayvanı kafesiyle birlikte x ray cihazına koydu. Uygulama normalde böyle mi, yoksa yolcunun hıyarligi mi? Hayvan bir ömürlük radyasyon yedi orada?
(6) 

Hangi günlük vitamin?

koskoca kirpi #1130291 
Merhaba, uzun zamandır dikkat dağınıklığı ve sabahları uyanmadan problem yaşıyorum. Bu nedenle bir günlük vitamin atayışındayım, ama internette tam bir bilgi kirliliği hakim :)

O nedenle, kullandığınız, tavsiye edebileceğini günlük vitamin takviyesi hangisidir?
(1) 

Netfix yine mi çöktü?

koskoca kirpi #1128156 
2 farklı cihazdan bağlamıyorum şu an, sorun genel mi yoksa bende mi acep?
(2) 

Samsun'da Havaalanı Servisi Nereden Kalkıyor?

koskoca kirpi #1126008 
Gençler mobilden bulamadım, Samsun Bafaş servisleri Samsun Merkez'de nereden kalkıyor?
(9) 

Otopark Aylık Abonman Hk.

koskoca kirpi #1116455 
Selam, sadece hafta sonları kullanabileceğim orta sınıf bir araç aldım. Evim mahalle arasında, park problem değil evin önüne bırakıyorum, yalnız sokak epey işlek (çoluk çocuk vs.). Yalnız nedense tüm tanıdıklarım arabayı otoparka bırakmamı, günlerce aracın aynı yerde durmasının sorun olacağını (çizilme, çalınma vs.) söylüyor. Meraktan gittim sordum aylık abonman en ucuz 140 tl, senelik 1500 TL. Araç zaten 50 bin TL iken bana çok saçma geliyor. Ben yanlışmıyım, gereksiz cimrilik mi yapıyorum? Siz nasıl yapıyorsunuz?

Konum İstanbul, Avcılar
(2) 

Havaş ile Sabiha Gökçen?

koskoca kirpi #1099829 
19:30'da Taksim'den Havaş'a binsem, akşam trafiğinde kaçta Sabiha Gökçen'de olabilirim? 21:30'u geçer mi sizce?
(1) 

İzmir Havaalanı Manisa Ulaşım

koskoca kirpi #1091504 
Misal gece yarısından sonra İzmir havaalanına vardınız. Aracınız yok, Manisa'ya Havaş'ta yokmuş, Manisa'ya o saatte alternatif ulaşım nasıl olur?
(6) 

Bu hangi kadın parfümü olabilir?

koskoca kirpi #1086529 
Gençler, bu ara epey duyduğum bir koku var, hafif bir koku, boyle deniz gibi su gibi kokuyor ama biraz şekerli gibi, ferah bir kadın kokusu.. Koku nasıl anlatılacaksa artık :) Umarım anlayan olmuştur, birine hediye olarak alacagım da, seçenekleri azaltsam o da olumlu, yoldan çevirip birine de soramıyorum asılıyor zannedecek diye.
(3) 

Hangi kitaptı?

koskoca kirpi #1085094 
Roman mı yoksa hikaye mi olduğunu hatırlayamıyorum, en fazla 2 yıl önce okuduğum bir kitaptı. Hayal mahal hatırladığım kadarıyla kahramanımız Ankara metrosunda durakları anons eden kadının sesine aşık oluyordu. Sonra bir şekilde bu kıza ulaşıyordu ve konuşuyordu. Sabahtan beri aklımda, hangi kitaptaydı bu?
(1) 

Şarkı - Grup Önerisi

koskoca kirpi #1081496 
Gaye Su Akyol'a benzer Türkçe sözlü çalışma yapan kimi önerebilirsiniz? Bunu seven bunu da sevebilir dediğiniz kim var?
(3) 

Bu İki Uçak Biletinin Farkı Nedir?

koskoca kirpi #1076736 
Gençler bu ikisi anladığım kadarıyla aynı uçak, Air China'nın altında "Çalıştıran Türk Hava Yolları" yazıyor.

Soru 1. Uçak Türk Hava Yolları'nın mı yoksa Air China'nın mı?
Soru 2. Diyelim ki Air China'dan bilet aldık, kontuardır ıvırdır zıvırdır muhatıbımız THY olacak değil mi?
Soru 3. Aynı uçak olduğunu ve muhatabımızın THY olduğunu varsayar isem, kim neden pahalı olanı alsın? Neden bu böyle, atladığım bir şey mi var?
(1) 

Çin Seyahati Hk.

koskoca kirpi #1072687 
Selamlar,

İnternette bir kaç yer taradım ettim, ama geneli yeme içme turizm ağırlıklı olduğundan tam istediğim şeyi bulamadım. Gençler fuar ve/veya benzeri enstrüman gezme temalı bireysel Çin gezisine ilişkin rehber olabilecek sevdiğiniz/önerebileceğiniz bir gezi yazısı linkini paylaşabilir misiniz? Vlog olur, blog olur artık siz adına ne diyorsanız :)
(5) 

Logitech G29 Direksiyon Seti Hk.

koskoca kirpi #1062372 
Gençler, Logitech'in G29 direksiyon seti PC'ye uyumlu mu değil mi? Bazı sitede ve forumda uyumlu diyor bazısında uyumsuz çalışmıyor deniyor. Anlayamadım.

Windows 10 temelli bir PC'de kullanmayı düşünüyorum, kullanan eden var mıdır aranızda?
(3) 

Esenler Otogar Metro Saati

koskoca kirpi #1061540 
Gencler mobildeyim de bakamiyorum, Esenler metrosu otogar cikisli en son kaca kadar? Biri yazabilir mi?
(2) 

İstanbul Esenler - İzmit

koskoca kirpi #1059586 
Anadolu Turizm'in bilet ekranında sabah 06:00 otobüsünün (Esenler) 8:15'te İzmit Otogar'da olacağı yazıyor, haftaiçi bu gerçekçi bir saat midir? Daha önce bu hattı tecrübe eden oldu mu? En geç 8:45 gibi orada olmam lazım, daha erken saatte de bilet bulamıyorum.

mobil görünümden çık