(3) 

4.doz aşı açılan varmış

hrvl #1492579 
Bana hala 3.doz açılmadı. 2 doz sinovac oldum. Sanırım 50 yaş altına henüz 3.doz çıkmıyormuş. Benim anlamadığım madem 2 doz sinovac yetmiyor neden 3.doz herkese açılmadı? Ne zaman açılacak bilgisi/fikri olan var mı?
(3) 

3.doz aşı

hrvl #1491969 
İki doz sinovac olan herkese, 3.doz aşı açılacak değil mi? Yaştan bağımsız olarak yani sadece belli yaş üzerine değil. 28 yaşındayım, iki doz sinovac yaptırdım 3.doz biontech yaptırmak istiyorum. 2.dozumu olalı 1 ay oldu, randevu sisteminden baktığımda aşılarınızı tamamladınız yazıyor. Ne zaman görmeye başlarım ben 3.dozu?
(4) 

İstanbul anadolu yakası poligon önerisi

hrvl #1491238 
Daha önce elime silah almadım, sahilde balon bile vurmadım. Ama çok istiyorum gerçek silahla atış denemek. Gittiğiniz, memnun kaldığınız bir poligon var mıdır?
(4) 

Nereden vantilatör alabilirim?

hrvl #1490911 
Büyük teknoloji mağazalarını gezdim bugün. Hiç kalmamış ellerinde. Geldiği gün bitiyor dediler. Eminönü sirkeci tarafında falan böyle daha uyguna satılan daha çok model görebileceğimiz yerler var mıdır? Varsa nerelerdedir?
(3) 

Yüzmek istiyorum

hrvl #1490223 
Herkese merhaba. 28 yaşındayım. Yüzme bilmiyorum. Tatile gidip mal gibi yüzenleri izliyorum, havuzun kenarına girip çıkıyorum serinlemek için. Eşim falan uğraşsa da güvenip kendimi bırakamıyorum. Hem elimi hem ayağımı kesmeye korkuyorum. Ya yere basacağım ya da bir yerden tutunacağım. 1.75 boyundayım 1.40’lık havuzda bile korkuyorum yani.
3-4 sene önce belediyenin kursuna gitmiştim ama orası da kalabalık olduğu için birebir ilgilenmiyorlar ve yine korkmuştum. 1 ayı bile tamamlamamıştım. Herkes boyun uzun, ayağın yere değiyor neden korkuyorsun diyor ama ben dengemi bir kere kaybedince kendimi toparlayıp ayağımı yere koyamıyorum, sorun bu.
Neyse çok uzattım, İstanbul anadolu yakasında birebir ders veren, kesin öğretirim diyen, gittiğiniz memnun kaldığınız bir yer var mı? Pandemi koşullarında gidilir mi bilmiyorum ama. Bir de fiyatlar hakkında bilginiz var mı? Kaç derste öğrenirim, ders başı ne kadardır gibi? Teşekkür ederim şimdiden. Bir sonraki sene ben de yüzmek istiyorum artık, sinirlerim bozuluyor.
(1) 

İkamet değişikliği

hrvl #1489182 
2 yıla yakın süredir evliyim ve ikametimi değiştirmek hiç aklıma gelmedi. Şimdi bi bakayım dedim de geç bildirmenin 86 TL cezası varmış. E devlet üzerinden yapılabiliyormuş sanırım. Taşınma tarihimi yeni bir tarih olarak girsem ceza ödememek için, ortaya çıkar mı sorun olur mu sizce?
(2) 

Hawaiian Tropic hindistan cevizli bronzlaştırıcı mı eda taşpınar mı?

hrvl #1489071 
Sb
Hangisi daha güzel ve kalıcı bronzluk sağlar?
(1) 

En etkili bronzlaştırıcı

hrvl #1488227 
Hangisidir? Buğday tenliyim. Eda taşpınarlar hawaiian tropicler falan. En güzel ve kalıcı neyle bronzlaşırım?
(2) 

En iyi hazır baklavalık yufka

hrvl #1487958 
İlk defa deneyeceğim. Evde sütlü nuriye yapmak istiyorum tabi hazır baklavalık yufkadan. Ama hangi marketten hangi marka alsam daha iyidir bilemedim. Var mıdır önceden deneyimleyen, tavsiye verebilecek olan?
(2) 

Kulaklık tavsiyesi

hrvl #1487792 
Amacım müzik dinlemek falan değil öncelikle. Çalışırken teams toplantılarında kullanabilmek için bir kulaklık tavsiyesi istiyorum. Bantlı büyük kulaklık değil de iphone kulaklığı gibi. Ucu silikonlu olup kulağın içine sokulanları da sevmiyorum. İphone girişi farklı olduğu için telefon kulaklığını pc ye bağlayamıyorum. Yoksa telefonumun kulaklığı on numara aslında.
Çok pahalı olmayan, konuşurken sesimi karşı tarafa net şekilde iletecek, ortam sesini çok yansıtmayacak bir kulaklık arıyorum. Var mıdır öneriniz? Hangi marka modellere bakmalıyım?
(2) 

Covid aşı ve gebelik planı

hrvl #1486667 
Selamlar
Aşı durumlarından önce yavaş yavaş çocuk düşünmeye başlayalım diyorduk. Ama şimdi hem ben hem eşim 1. Doz aşılarımızı olduk. Doktoruma sorduğumda 2.dozdan 3 hafta sonra gebelik planlamaya başlayın dedi. Ancak internetten denk geldiğim çoğu bilgide 2. Doz aşıdan 3 ay sonra gebelik düşünülmeye başlansın deniyor. Bu konuda net bilgisi olan, aynı durumda olup doktorundan farklı görüş alan var mıdır?
(4) 

Batıl ama kafama takıldı

hrvl #1485360 
Az önce (01.45 civarları) yan binanın çatısında kuşlar amaçsızca öttüler, bugün hava çok bunaltıcıydı cehennem sıcağı gibi, yakın zamanda sürekli meydana gelen depremler derken içimi bir korku sardı. Deprem habercisi olabilir mi bu belirtiler ya?
(3) 

Lütfen bana otel tavsiye edin

hrvl #1484898 
Çok fazla tatil yapmış otel gezmiş bir insan değilim. Bu yıl eşimle tatil yapmak istiyoruz. 4 gece 5 gün. Antalya, marmaris, didim vs. farketmez. Bütçemiz maks. 7000 TL. Ulaşım da eklenecek çünkü üzerine, fazlası zorluyor biraz. Ultra her şey dahil otellere baktık genelde. Ama karar veremiyoruz.

Konum olarak nereyi tavsiye edersiniz? Ya da gittiğiniz memnun kaldığınız otel var mıdır? Tarih kurban bayramı sonrasındaki iki hafta bu arada.
(5) 

Alerjisi olanlar sinovac olsun denmiş miydi?

hrvl #1484231 
Sağlık bakanının falan var mıydı böyle bir açıklaması? Ya da güvenilir kaynakların?
(3) 

Kavrulmadan bronzlaşmak

hrvl #1484213 
Bu yanma, bronzlaşma, güneş kremleri, kakao/havuç yağları konusunda fazlasıyla acemiyim.
En sağlıklı şekilde bronzlaşmak için ne zaman neyi ne kadar kullanmam lazım. Hiç bilmeyen birine anlatır şekilde anlatabilecek var mı?
Mesela 4 gün tatile gideceğim, hangi gün kaç faktör ne kullanmalıyım? Vücut yüz aynı ürün mü kullanılmalı gibi.
Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Teams toplantı kaydetme

hrvl #1482742 
Selam duyurucular,
Teams üzerinden yaptığımız aramalarda/ekran paylaşımlarında kayıt alma özelliği bazen pasif geliyor, tıklayamıyorum.
Bazen ben kayıt alamıyorum karşımdaki alıyor, bazen ikimiz de alamıyoruz. Neden kaynaklandığını anlayamadık. Ekranı paylaşan kişi alabiliyor desek değil, denedik. Aramayı başlatan kişi desek onu da denedik, o da değil. Var mıdır sebebini bilen?
(5) 

Ne kadar peşinat olmalı?

hrvl #1482615 
Selamlar,
Sizlere saçma gelebilir belki ama eşim de ben de borç kredi olayları ile hiç haşır neşir değiliz. Eşim sadece ev için kredi çekmiş evlenmeden önce. Ve bu nedenle tedirgin oluyoruz ev kredisi devam ederken tekrar kredi çekmeye.

Ortalama 150.000 TL’lik 2. el bir araç almak istiyoruz. Sizce ne kadar peşinat olmalı ne kadar kredi çekmeliyiz? Biz birikim yapalım ne kadar az kredi çekip faiz ödersek o kadar iyi diyoruz, bu nedenle de araba işini öteliyoruz biraz. Aylık 5000 kredi ödeyebilecek durumdayız. Ne kadar peşinatımız olmalı sizce?
(5) 

Yarılma seviyesinde çatlamış eller için krem

hrvl #1481426 
Selam ahali. Annemin elleri ciddi derecede problemli. Dermatolojiye vs gittiğimizde yazılan kremler de çare olmamıştı.
Var mı böyle bir şey yaşayan ve çaresini bulan. İnternette araştırıyorum ama hepsi kışın hassaslaşan eller için falan. Bana çok güçlü bir krem lazım. Şöyle söyleyeyim, anneme sırtımı kaşır mısın dediğimde tırnaklarıyla değil avuç içi ile kaşıyabiliyor. O derece hasarlı, yarık yarık olmuş gibi elleri.
Nedir bunun çaresi? Fiyatı önemli değil bütün krem tavsiyelerinize açığım.
(10) 

Toyota Auris’i nasıl bilirsiniz?

hrvl #1481017 
2013-2014 model, otomatik vites Auris bakıyoruz. Kullanan, memnun olan, sorun yaşayan, sadece bilgi vermek isteyen olur mu? Dizel/benzinli için yakıt tüketimlerini de paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. 10 yıllık ehliyetim var, ama toplasanız 20-25 kez anca araç kullanmışımdır. İlk arabam olacak, alışma sürecini de bu araçla atlatacağım. Doğru bir seçim olur mu sizce? Teşekkürler şimdiden.
(6) 

Covid ilaçlama

hrvl #1480686 
Selamlar. Apartmanımızda pozitif biri çıktı. Ortak alanların, apartman içinin ilaçlanması gibi bir durum var mı? Sağlık bakanlığından vs gelip ilaçlama yapılıyor mu? Nerden talep edebilirim, bilgisi olan var mı?
(5) 

Nereden araba alacağız?

hrvl #1480270 
Önceden oto pazarları vardı, gider bakardık incelerdik. Sarı siteye göre nispeten fiyatlar uygun olurdu, daha temiz araçlar olurdu.
Şimdi sarı site ve galeriler dışında araç bakabileceğimiz bir yer yok mu?
Hatchback, otomatik vites, ama çok ufak olmayan (Araç sınıflarına çok hakim değilim ama misal opel için corsa değil astra sınıfında) bir araç almak istiyoruz.
Ben biraz birikim yapalım, krediyi ne kadar az çekersek o kadar iyi düşüncesiyle erteliyorum biraz ama piyasanın da ne olacağı çok belli değil. Yıl sonuna kadar beklesek muhtemelen 100.000 civarı birikimimiz olur. Beklemek mantıklı mı sizce?
Baktığımız araçlar, 2014 civarı Opel astra, 2013-2014 civarı Toyota Auris, yine aynı yıllarda Ford Focus. 2014 kasa Peugeot 308’ler de hoşumuza gidiyor ama fiyatlar biraz daha yüksek onda. 140.000 hadi maksimum 150.000 TL’ye kadar çıkmayı düşünüyoruz. Daha çok şehir içi kullanacağız. Aile ziyareti en sık yapılacak şey, gidiş dönüş 50 km olur. Fırsat buldukça İstanbul’a yakın haftasonu gezmelik yerlere de gideriz tabi bu virüs illeti biterse.. Örneğin Astra için benzinlide şehir içi tüketim 9 lt üzeri iken dizelde 6 lt civarlarında. Bu durumda mantıklı olan dizel araç mı benzinli araç mı?

Model konusunda, bakılacak yer konusunda herhangi bir tavsiyeniz varsa almak isterim.
(3) 

Sma taşıyıcılık testi

hrvl #1473309 
Selam duyuruseverler. Artık o kadar çok ki SMA’lı çocuklarımız, çocuk sahibi olmadan önce ilk korkulan şey olmaya başladı bu hastalık. Biraz araştırdım ama net bilgiye erişemedim. Evlilik öncesi böyle bir test yaptırmadık. Ancak çocuk sahibi olmadan önce yaptırmak istiyoruz. Nerde nasıl yapılır, ücreti ne kadardır, kesin sonuç verir mi gibi sorular var kafamızda. Var mıdır daha önce yaptıran, bilgi sahibi olan? Teşekkürler şimdiden.
(2) 

İkea peluş oyuncak yıkama

hrvl #1471906 
Merhabalar. Bir arkadaşımın çocuğuna Ikea’dan peluş oyuncak aldım. Üzerinde 40 derecede makinede yıkanabilir yazıyor. Yıkayıp öyle vereyim istiyorum, çocuk direkt oynayabilsin diye. Daha önce kullanan, yıkayan var mı? Köpek aldım bu arada. Yıkayınca tüyleri falan kötü olur mu? Narin programda yıkarım, yumuşatıcı falan koyarım bol bol dedim. Kaç devirde sıkma yaptırsam ki? Deneyimi olanlar bir yazıverse müteşekkir olurum.

www.ikea.com.tr
(2) 

Açık oto pazarları

hrvl #1470969 
Selam ahali. Yıllar önce pazar günleri giderdik oto pazarına. Gezmek için hobi olarak gitmişliğimiz bile var. Ama hala devam ediyor mu bu mekanlar? Pazar günleri sokağa çıkma yasağı var, farklı günde mi oluyor? Anadolu yakasında Kartal, Ümraniye ve Altunizade’de vardı. Aynı yerlerde midirler hala? Kafamda deli sorular. Bilgisi olanlar bi aydınlatabilirler mi?
(3) 

Erkek klasik giyim alışverişi

hrvl #1465582 
Selam duyurucular. Erkek kardeşim üniversite ve askerlik döneminden sonra hayırlısıyla iş hayatına atılacak. Tabi hiç klasik kıyafeti yok, düğün derken için aldığı birkaç takım elbise dışında. Çalışacağı yerde daha çok smart casual giyinecek. Kanvas pantolon, blazer ceket vs. 1.83 boyunda 80 kg civarı. En uygun kalıp nerelerde olur, istanbul anadolu yakasında hangi avm/mağazalara bakabiliriz. Tabi bayağı toplu bir alışveriş olacağından fiyatların makul olması da önemli. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Aydınlatma tavsiyesi

hrvl #1461896 
Selam duyurucular. Evimde salonum L şeklinde. Biz taşınmadan önce tek avize varmış salonda. Biz tadilat yaptırırken L olan kısıma ikinci bir hat çektirmek hiç aklımıza gelmedi. Şimdi yemek masası orada ama inanılmaz karanlık oluyor, tek avize orayı aydınlatamıyor. Ev dayalı döşeliyken de kırıp döküp hat çekmek, ikinci bir tadilatla uğraşmak istemiyoruz. Tavana veya aplik gibi duvara takabileceğimiz, yeterli şekilde aydınlatabilecek şarjlı veya pilli bir zımbırtı var mıdır burası için? Sadece misafir geldiğinde yemek yenirken yakmamız gerekecek, o yüzden pilli de şarjlı da olur. Tavsiye rica ediyorum.
(2) 

Kira sözleşmesi ile ilgili, konuya hakim olanlar bakabilir mi?

hrvl #1456835 
Selam arkadaşlar. Kardeşim şehir dışında asker. Acemilikten sonra gittği şehirde iki arkadaşı ile ev tuttular. Üçü de asteğmen, toplam askerlik süreleri bir yıl. Zaten 2 aydan fazlası acemilikti. Her neyse bunlar ev tutarlarken ev sahibine en geç ocak sonu evden çıkacaklarını söylemişler. Ama o kadar uzun sürmeme ihtimalinin daha çok olduğunu, 9 ay gibi bir süre için kiraladıklarını söylemişler. 2 kira bedeli de depozito vermişler.
Malum pandemi süreci, askeriyede, bekar rütbeli personelin kışladan çıkmaması ile ilgili bir karar alınmış. Zaten bir ay sonra askerlikleri bitiyor. Mecburen eşyaları vs satıp evi boşaltmak durumunda kaldılar, çünkü mücbir sebep var, kışla dışına çıkamayacaklar.
Bu konuyu ev sahibi ile görüştüklerinde, (Bu arada eve çiçek gibi baktılar, kirayı takır takır ödediler) ev sahibi depozitoyu vermeyeceğini, evi erken boşalttıklarını, kendisini mağdur ettiklerini, hatta evi boyatmak zorunda olduklarını (duvarlarda hiçbir şey olmamasına rağmen), sözleşmelerini de geri vermeyeceğini söyleyip çamura yatmış.
Güzellikle de zorla da kabul ettirememişler. Karakola gitmişler, karakol da bizlik bir şey yok ama biz de konuşalım demiş, polis de arayıp izah etmiş ama adamın niyeti belli, paranın üzerine yatmak.

En son lanet olsun diyip çıktılar evden çocuklar, depozitoyu da bıraktılar.
Bu durumda kardeşim haksız mı? Kendi elinde olmayan bir sebeple evi boşalttığında ev sahibinin depozitoya el koyma hakkı var mı?

Bu arada tapu adamın eşinin üzerineymiş. Kira kontratı da eşi ile kardeşim ve arkadaşları arasında. Bizim çocuklar kendilerini sağlama almak için adama alacak verecek yoktur diye bir kağıt imzalatmışlar ama bu ne kadar geçerli bilemiyoruz, tapu adamın adına değil çünkü.

Ayrıca çocuklar kirayı hesaba gönderirken kira açıklaması ile göndermiş birkaç ay, sonra adam kira demeyin açıklama yazmayın demiş bunlara, muhtemelen vergisini ödemiyor. Biz bunu şikayet etsek ne çıkar, bir ceza öder mi?

Bir akıl verebilir misiniz? Ben parayı geri almayı da geçtim haram zıkkım olsun da, bir şekilde bu adama da bir şey ödetmelerini istiyorum. Benim cebimden çıksa bu kadar zoruma gitmezdi.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Okuyanlara teşekkürler.
(10) 

New balance ayakkabı orjinalliği

hrvl #1455801 
Selam ahali. Trendyoldan New Balance 500 model ayakkabı aldım. Satıcısı trendyol. Mesaj atıp sordum, orjinalliği konusunda endişeniz olmasın dediler. Ayakkabıyı trendyol kutusunda göndermişler. Üzerinde de kendi kutusunun deforme olduğu ve bu nedenle yeni kutuda gönderildiği, ürünün orjinal olduğu yazıyor. Ama nasıl emin olabilirim bundan? Ayakkabının dilinin altındaki QR kodu telefona okuttum, new balance kendi sayfasında aynı model ayakkabıyı açtı direkt. Bu orjinallik için yeterli midir sizce?

ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
(5) 

Türk telekom şifre sorunu

hrvl #1455041 
Selam duyuru sakinleri. Asus modem kullanıyoruz, hız sorunundan dolayı modeme reset attık. Arayüze sorunsuz giriş yapıyoruz. Modem kullanıcı adı şifresi de, Türk telekom kullanıcı adı şifresi de doğru. Modemin tüm ışıkları sorunsuz yanıyor. Ama internete bağlanamıyoruz. Türk telekomu aradığımızda, şifrenin hatalı göründüğüni söylüyorlar. Ama teyit ettik, şifre de doğru. Böyle bir sorun yaşayan ya da çözümü hakkında fikri olan var mıdır?
(5) 

60.000 - 65.000 TL civarı alınabilecek 2. El otomatik araba

hrvl #1436319 
İyi bayramlar duyuru sakinleri. Soru başlıkta, araba fiyatları çok uçuk farkındayım. 5-6 ay önce 60.000’e alınacak arabalar şu an 90.000 - 100.000 TL olmuş. Ama özellikle pandemi döneminde de arabanın ne kadar gerekli olduğunu tekrar anladık. Hem eşimin hem benim kullanabileceğimiz bir araba istiyoruz. Eşim acemi olduğu için çok da pahalı bir şey düşünmüyoruz. Tavsiyelerinizi alsam?
(10) 

Yeni doğan bebek mide sorunu

hrvl #1386167 
Selam arkadaşlar. Yeğenim 53 günlük şu an. Çocuk doğduğundan beri bir huzurlu uyumadı. Anne sütü ile besleniyor. Ama sürekli yediklerini çıkarıyor. Devamlı suratı ekşiyor, öğürür gibi. Yemek yedikten sonra inleme gibi sesler çıkarıyor. Sürekli kustuğu için yeterli kilo da alamıyor. Birkaç doktora götürdük normal olduğu söyleniyor. Reflü teşhisi kondu. Gaviscon ve motilium kullanıyor ama bir türlü rahat edemedi çocuk. Fazlasıyla canım sıkılıyor. Bu sorunları yaşayan, doktor tavsiyesi olabilecek arkadaş var mıdır? Çocuk doktoru veya çocuk gastroentroloji doktoru farketmez. Teşekkürler
(2) 

Sheraton Grand Ataşehir

hrvl #1385629 
Üsküdar veya Kadıköy’den nasıl giderim acep?
(3) 

Mutfak tezgahı hakkında

hrvl #1381300 
Mutfağa tadilat yaptırdık. Ama tezgahta çok kararsızız. Belenco göze hoş geliyor, ama sağlıklı değil diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Granit hem daha uygun hem de doğal taşmış. Ama tezgah arkası mermere uyduğu için belencoya kayıyor aklımız. Bir yandan da hem çok para verip hem sağlık sıkıntı olmasın diyorum. Var mıdır bilgisi olup aydınlatabilecek?
(1) 

Gelinlikçi

hrvl #1377617 
Yarın 30 ağustos. Gelinlikçiler açık olur mu? Bilen duyan?
(2) 

Arı sokması

hrvl #1374414 
Kardeşimin elini arı soktu, dışardaydık iğneyi çıkaramadık. Bugün de eli şişmiş biraz. Ciddi bir sorun olur mu? Doktora gitmek gerekir mi ya da evde ne yapabiliriz?
(3) 

Ev tadilatı

hrvl #1361086 
Birkaç ay sonra düğünüm var. Oturcağımız ev sıfır değil. Tadilat gerekiyor. Nişanlım, düğün masraflarından dolayı tadilat yaptırma taraftarı değil pek, ama bence tadilat şart (Bina eski) Kendisini ikna etmeye çalışıyorum. Yakın zamanda İstanbul’da tadilat yaptıran, aşağı yukarı şu fiyata halledebilirsin diyecek biri var mıdır?

Mutfak, banyo, tuvalet (üçü de sıfırdan yapılacak), laminant, kapılar. Kullanılacak ürünler son model olacak diye bir şey yok. Dandik olmamak koşuluyla, orta sınıf malzemeler düşünüyorum.
Armut vs. fiyat için keşife gelmek istiyor. Benim kafamda yaklaşık bir fiyat olması lazım ki, halledebilecek miyiz halledemeyecek miyiz bilip ona göre ciddi ciddi girişelim. Usta çağırıp fiyat alalım falan.

Malzemeler vs. şuradan uygun alınır, seramik burada uygundur gibi önerilere de açığım. Ev 100-110 m2 civarıdır sanırım. 3 oda 1 salon. Banyo biraz büyük.

Nolur makul fiyatlar söyleyin :(
(4) 

İlgi alanı/meslek

hrvl #1346585 
Selam duyuru sakinleri. Ben istanbulda bir devlet üniversitesinde iktisat okudum. 5 yıldır özel bir bankada çalışıyorum. Ama benim aklım, merakım, hayalim hep böyle sistemsel yazılımsal şeylerle uğraşmak. Temelim yok, eğitimim de yok. Ama birşeyleri kurcalamayı didiklemeyi aşırı seviyorum. İşyerinde bile ekranlarda bir hata alındığında, sistemde bir sorun olduğunda beni çağırır arkadaşlarım, dikkatliyimdir ufak detayları farkedebilirim, bilgisayara teknolojiye meraklıyımdır biraz. Öğrenmeyi çok severim, çabuk da öğrenirim. ( bu kadar kendimi övdüğüm yeter :))
Şimdi ben böyle kurslara gitmek, yazılım falan öğrenmek, kendimi geliştirmek istesem. Ne yapmam lazım sizce? Bu alanlarda çalışabilmek için kendime neler katmam lazım? Cv me ben detay severim kurcalarım yazmakla kimse beni işe falan almaz tabi. Var mıdır gidebileceğim kurslar, öğreneceğim programlar? Bu arada cinsiyet kadın yaş 26.
Bana akıl verin lütfen, yaşım çok ilerlemeden olmak istediğim yer için adımlar atmaya başlamam lazım.
(3) 

Amatör bateri çalınacak mekan

hrvl #1343423 
Selam duyuruseverler. Şimdi benim erkek arkadaşımın, müzikle hiçbir bağlantısı yok, herhangi bir müzik aleti de çalmamış. Ama değişik bir bateri merakı mevcut. Acayip heves ediyor. Sanki çalarsa deşarj olacakmış, stresini atacakmış gibi. Böyle gidip eğlencesine pat küt vurabileceği bir mekan var mıdır? Ne bileyim saatlik kiralama gibi falan. Belki saçma bir soru ama, sektöre hakim değilim, mümkün olabilir mi diye sormak istedim. Varsa da fiyatı miyatı nedir öğrenmek isterim. Olursa mükemmel bir sürpriz olur :)
(4) 

Nişan elbisesi

hrvl #1339914 
Selam duyuru hanımefendileri,
Evde yapacağım nişanım için elbise arıyorum. Sade, hanım hanımcık olacağım bir elbise. Uzun abiye tarzı değil de. Diz boylarında, kalem, dantel detaylı (kolları falan dantel olan elbiseler hoşuma gidiyor). Ama bulamıyorum hiçbir yerde. Sanki hep gözüme çarpan bir şeydi ama aradığım için bulamıyorum şu an. Nerelerden bakabilirim? Semt olarak veya direkt mağaza ismi de olur. Örnek bir resim bırakıyorum, yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Güneşli Erdem Hastanesi

hrvl #1308354 
Merhaba. İstanbul Anadolu yakasından Güneşli Erdem hastanesine toplu taşıma ile nasıl gidebilirim? Bir yardım etseniz.
(1) 

Birkenstock terlikle ilgili

hrvl #1306327 
Selam millet,
İki tane terlik aldım Birkenstock. Modeller, renkler, numaralar birebir aynı. Biri kendime biri hediye. Ama birinin içindeki yazı sarı renk, birinin siyah renk. Kutuları da farklı. Biri düz mavi, biri beyaz mavi. Hangi kutudan hangisi çıktı onu da karıştırdım. Nedir farkları, atıyorum siyah yeni sezon sarı eski sezon falan mı? Ya da tam tersi?
(4) 

Gittim geldim gibi bir şey oldu ama ölmedim

hrvl #1291860 
Dün gece, uyuduktan hemen sonra diyebilirim. Birden uyandım, bütün vücudum uyuşmuş. Dişlerimi tamamen sıkmışım. Ne nefes alabiliyorum ne verebiliyorum. Sanki beynime oksijen gitmedi gibi. Böyle burnum hatta beynim patlayacak gibi hissettim. Hareket etmek istedim edemedim. Aklımdan “Galiba ölüyorum, ses de çıkaramam beni gelip ölü bulacaklar” diye geçirdim. Sonra biraz direneyim dedim. Elimi telefona atmak istedim ama hareket edemedim. Birkaç saniyede yavaş yavaş çözüldüm ve ayağa kalktım. Ama hala vücudum uyuşuktu. Tansiyonuma bakmak geldi aklıma sadece 11-7 çıktı. Annem rüya görmüşsündür dedi ama bence rüya değildi. Doktora gitsek mi dedim ama oldu bitti doktor ne yapabilir ya da tıbbi bir şey mi anlamadım ki.
Sizce bana ne oldu?
(1) 

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir

hrvl #1289184 
Buraya toplu taşıma ile ulaşabilir miyim? Yakındaki duraklardan geçen otobüslere baktım ama saatleri yazmıyor, sanırım ring otobüsler, denk gelirsen biniyorsun. Göztepe veya ümraniyeden falan minibüsle gidebilir miyim acaba?
(4) 

Burun estetiği ile ilgili

hrvl #1276783 
Çalıştığım firmadan özel sigortam var. Estetik yaptırmak istiyorum. Tabi karşılamıyor sigortam, keyfi bir şey olduğu için. Gitsem muayene olsam, misal burnumda et var çıksa (Bildiğim böyle bir şey yok ama bazen insan farketmiyormuş bunu diyorlar), en azından bir kısmını özel sigortanın karşılaması durumu var mı? Ne bileyim yarısını vereyim yarısı sigortadan olsun. Ve bu doktorun elinde olan bir şey mi? Tanıdık mı olması lazım?
(1) 

Ümraniye Semazen Düğün Salonu’na nasıl gidilir?

hrvl #1273970 
Bu haftaiçi arkadaşımın kınası olacak. Ümraniye’yi az çok bilirim ama hiç gözüme çarpmadı bu salon. Aşağı yukarı nerededir? Bilen var mı? Libadiye’den geleceğim.
(3) 

64 GB İphone X almak mantıklı mı?

hrvl #1272343 
Evet duyuru ahalisi. Şu an 16 GB İphone 5S kullanıyorum. Haziran 2014’te almıştım. 4 sene olacak. İcloud 50GB hafıza aldım yakın zamanda. Ama ondan da bir halt anlamıyorum. Mesela whatsapp mesajlarımı yedeklemiyor, en az 4.79 GB hafızan olması gerek diyor falan. Çok fazla uygulama da indirmeyeceğim. Fotoğraf video whatsapp mesajları (hiç silmemek gibi saçma bir huyum var).

Sizce 64 GB yeterli olur mu? Fotoğraf ve video kalitesi yüksek olduğundan sıkıntı çıkarır gibi geliyor. Ama aradaki farkı da vermek istemiyorum. Şu anki telefonumda hafıza yetersiz dedikçe resimdir videodur siliyorum mecburen. Öyle olmasını da istemiyorum. En az 4-5 sene götürsün beni istiyorum.
(1) 

Maltepe 1Patroon Cafe/ Şato Cafe

hrvl #1269063 
Arkadaşlar bu mekanlara toplu taşıma ile Göztepe Köprüsü’nden ya da Kadıköy’den nasıl gidebilirim? Sahilden giden hatları bilmiyorum hiç.
(2) 

Acıbadem sigorta

hrvl #1264472 
Özel bir banka personeliyim. Özel sağlık sigortamız var, Acıbadem sigorta. Bekarım, ssk’sı olmayan annem (kendi ssk’sı yok babam emekli) ve öğrenci olan erkek kardeşim de benim Acıbadem sigortamdan faydalanabilir mi? Bilgisi olan var mıdır?
(17) 

Çok mu takıntılıyım, fikir verin lütfen

hrvl #1246128 
Merhaba duyuru ahalisi. 1,5 yıllık bir ilişkim var. Ciddi düşünüyoruz, önümüzdeki yaz evlilik var planlarımızda bir aksilik olmazsa. Ben dişi tarafım. Onun ciddi bir mücadelesi sonucu çıkmaya başladık. Başta ben bir deneyeyim diye başlamıştım, ama zamanla bana olan ilgisi, sevgisi, davranışları “işte bu insan doğru insan” dedirtti. Çok seviyorum, o kabul etmiyor ama belki şu an ben ondan daha çok seviyorum. Onun bana olan sevgisinden de şüphem yok, ama ilgi her geçen gün azalıyor.
İlişkimiz başladığında aynı yerde çalışıyorduk. Her gün birlikteydik. Bir süre sonra o iş değiştirdi. Şimdi haftada bir gün 1-2 saat görüşebiliyoruz. Yan yana olduğumuzda hiçbir sıkıntı yok. İlgisi hep bende. Sarılsın, öpsün, saçımı okşasın, uğraşsın vs. Hep böyle. Ben kendimi ayarlayabildiğim müddetçe (benim aile meselelerimden dolayı haftada bir görüşüyoruz, ben ayarlayamıyorum) buluşma teklifimi reddetmedi. Bir saat görüşecek bile olsak 30 km yoldan kalkıp geldi hep. Ama benim de türlü fedakarlıklarla onunla görüştüğümü biliyor, ne onun hakkını yerim buluşma konusunda ne kendi hakkımı yediririm. İkimiz de çabalıyoruz.
Ona kalsa çoktan evlenmiştik. Baştan beri niyeti ciddi. Ailesiyle çok önceden tanıştık. Onlar da çok sevdiler beni. Bir an önce gelip isteyelim diyorlar. Erkek arkadaşım ev aldı bizim için. Arada düğün salonu bakıyoruz. Sürekli gelecek için planlar yapıyoruz, hayaller kuruyoruz.

Amaaa. Gel gelelim ki yan yana değilken bu adama bir haller oluyor. Aramıyor, sormuyor, yazmıyor. Öyle ki koca bir gün birbirimizden haber almadığımız oluyor. Haftasonlarını hep dışarda arkadaşlarıyla geçiriyor. Arkadaşlarıylayken birinin ona yazmasından/aramasından rahatsız oluyor, bu nedenle ben de yazmıyorum. Çünkü okey oynarken bana müsait değilim canım yazdığında çıldırıyorum. Yazıp sinirimi bozmamak için yazmıyorum. Ve ona bu durum normal geliyor. Sevgiliilerin sürekli konuşması gibi bir zorunluluk olmadığını, işimiz düştüğünde birbirimize yazabileceğimizi söylüyor. Benim hissettiğim şey ise, sadece yalnız kaldığında aklına geldiğim, arkadaşlarıylayken umrunda olmadığım. Bu durum beni gelecek için endişelendiriyor. İlişkinin başlarında sabahlara kadar benimle konuşmak isteyen adam 1.5 senede bu hale geldiyse, evlilikten, benimle sürekli yan yana olmaktan ne zaman sıkılacağını düşünüyorum sürekli. Kafamda bu soru işaretleri ile kendi kendimi yiyorum. Çok seviyorum, yanındayken çok mutluyum, çok eğleniyorum onunla. Ama evlilik çok farklı bir şey. Bir ömür belki 50 yıl yan yana olacaksın. Açıkçası güvenemiyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Şu an böyle davranıyor diye, evlenince de aynı şekilde devam edecek diyemez miyiz? Bir akıl rica ediyorum. He akıl alıp ne yapacağım? Onu da bilmiyorum. Sadece dışardan bir gözden yorum almak istedim sanırım. Biraz uzun oldu, affola.
(8) 

Amerikalardan İphone 8 getirtme

hrvl #1236896 
Herkeşe günaydınlar. Ben galiba niyeti bozdum, 5S’ten sonra zamanı geldi diye düşünüyorum ve telefonu değiştirmeye karar verdim. Yakın zamanda Amerika’dan gelecek bir tanıdığım var. Ondan rica edebilirim sanırım. Ama işleyişi hiç bilmiyorum. Mesela internetten baktım iphone 8 64 gb 699 dolar yazıyor. Bu fiyatlar gerçek midir? Üzerine ek olarak ödeyeceğim masraflar neler? Pasaporta işletme olayında, Amerika’ya gidip gelmiş birinin pasaportu mu lazım? Yoksa babamın sıfır hiç kullanılmamış pasaportuna işletebilir miyim? Getirecek kişi için zahmetli olan bir durum var mı? (Gidip telefonu satın almak dışında :) ) Bir yardımcı olsanız da aydınlansam.

mobil görünümden çık