(4) 

Harddisk sorusu

bugisme #1422495 
ssd alıp orijinal hdd portuna bağladım. sonra hdd caddy kabından alıp bilgisayarın 750gb sata harddiskini söktüğüm dvdrom sürücüsü yerine taktım. Ama hddyi görmüyor.

hiç görmüyor. Ne biosta ne başka yerde.
caddy bozuk değil, başka bilgisayarda aynı işlemi denedim çalıştı.
bilgisayarım kendi dvdromunu tanıyor.

problem ne olabilir?baya uğraştım ama başaramadım.

laptop markası msi ge60.
(16) 

En sevdiğiniz eşyanız nedir?

bugisme #1422176 
kişisel veya ev eşyası?
(1) 

ACİL site içi çizilen araba yöneticiyi bağlar mı?

bugisme #1421585 
sitemizde sadece otopark için çizgi ve daire isimleri ile belirlenen betondan olan alanda çocuklar bisiklet sürüyor, top oynuyor, koşturuyor. Bu çocuklar 3-10 yaş arası ve başlarında aileleri olmuyor. bugün aracının muhtamelen bisiklet gidonu çarpması sebebiyle ciddi bir şekilde çizildiğini gördüm. Bu durumu yöneticiye söylediğimde uyarmaktan başka yapabileceğim bir şey olmadığını söyledi. Hukuken yöneticinin bir sorumluluğu var mı bu durumda?

İkinci husus, bu sitede araçların %80’i site altında bulunan kapalı otoparkta iken benim de dahil olduğum %20lik araç bahçede duruyor. Site ilk yapıldığında kura çekildiği ve daire dağılımının bu şekilde olduğu, asla değiştirilemeyeceği söylendi. ( Evi alırken eski sahibi kaplı otopark var diye sattı, alınca habermiz oldu) Bu durumun hukuki geçerliliği nedir? Elin arabası kapalı otoparkta tertemiz, bizimki karda kışta çocukların oynadığı yerde.Acayip sinirim bozuldu.
(8) 

hangi kedi kumu?

bugisme #1420911 
hangi marka kedi kumu kullanıyorsunuz? silica veya bentonit mi?

ben proline alıyorum, fena değil ama daha iyisi varsa ona geçebilirim.
(2) 

dinozorlar sizce de muhteşem değiller mi?

bugisme #1420539 
insanoğlu bir taraftan modern hayat mücadelesi, küreselleşme, uzay yolculuğu, sağlık yatırımları, sanayileşme vs gibi şeylere kafayı takmışken bu topraklara insan dahil herhangi bir canlıdan kat ve kat daha uzun süre hüküm sürmüş, tam anlamıyla bu dünyadan değil gibi olan bu canlılar da sizi heyecanlandırmıyor mu? Yok mu bunların da ufocular gibi bir klübü falan, whatsapp grubu da olur böyle tartışıp araştırıp fikir yürütebileceğim türkçe bir kaynak? Çocukken bilim çocuk dergisi bunların kartlarını verirdi. o zaman ilgi duymuştum, sonra tabi unutuldu gitti. birden aklıma geldi çok muhteşemler ama ya. Favori dinazorunuz nedir bunarada?
(3) 

Neden Türkiye’nin bir Rick and Morty’si yok?

bugisme #1420045 
bırakın yetişkin çizgi filmini, çocuk çizgifilmi bile yok. bakıyorum siyah beyaz çizgifilmler bile zamanında üretilmişken biz neden hala bu işe el atmadık? yapamıyor muyuz?
(8) 

en iyi internet tarayıcısı hangisi?

bugisme #1419713 
ve neden?Özellikle soruyorum NEDEN?
(2) 

bir resim/tablo/fotoğraf türü?

bugisme #1419458 
evin muhtelif bir yerine yaklaşık 100x70 veya daha büyükçe bir ebatta siyah metal çerçeve içine beyaz/ gri/ solgun/ sade renklerde ve türde obje/çizim/ manzara fotoğrafı gibi resimler arıyorum. ama bu türün adını bilmiyorum. Ne olarak aratmalıyım? tablo diye aratınca saçma sapan renk cümbüşü şeyler çıkıyor karşıma.

örnek resim görsellerde var.
(7) 

çağının ötesinde olduğunu düşündüğünüz teknolojiler ?

bugisme #1418923 
güncel ya da tarihi fark etmez hangi teknoloji, diğer gelişmelere oranla çağının ötesindeydi sizce?

ben başlayayım: teletext. 90’lı yıllarda henüz internet yokken bir kaç saniyede canlı maç sonucu, haberler vesaire öğrenebilmek bence çok büyük lükstü :) liseliler bilmez tabii :)
(7) 

bilgisayar gurularına

bugisme #1418038 
emektar msi ge60 0ND isimli dizüstüne bir ssd alayım dedim. SSDlerin de çok çeşidi varmış. normalde dvdrom'a takmak için o boyutta alacaktım ama içini açınca ufak ssd yazan bir yer gördüm. resimde paylaşmış olduğum ssd yuvası hangi adda ve hangi özellikte ssd içindir?

tavsiye edeceğiniz marka model varsa işim çok kolaylaşacak.

hizliresim.com
(2) 

wndows serial keyler her sürüm için geçerli mi?

bugisme #1417755 
windows 10 serial satın almıştım. fakat bilgisayar eski ve win7 kurmak istiyorum. elimdeki serial onu aktive eder mi?
(17) 

evi klas gösteren şeyler

bugisme #1417709 
diyelim ki bir eve gittiniz. o evdeki hangi eşya veya spesifik hangi marka model ürün görürseniz “vayy be ne zevkli” ya da “ ne kadar klas” dersiniz?

elektronik:?
mobilya: ?
(2) 

soundbar tavsiyesi

bugisme #1417462 
görmeden denemeden alacağım malum. 2300 tl civarında bütçem var. kullanan arkadaşlardan destek bekliyorum.
(2) 

gebze-halkalı trende polis kontrolü var mı?

bugisme #1417090 
malum kara yoluyla belgesiz gidilmiyor şehirler arası peki, gebze - istanbul raylı sisteminde şehirler arası geçiş yasağı sebebiyle polis kontrolü var mı? eşimin kardeşi istanbulda doğum yaptı, kimseleri olmadığı için eşim kaymakamlık izniyle istanbula gitti, ama kaymakamlık sadece 3 günlük isin veriyormuş. zor bir sezeryan doğum olduğu için eşimin biraz daha orada kalması gerek. geç dönse bu raylı sistemle olur mu?
(9) 

çamaşır kurutma makinesi nasıl alınır?

bugisme #1416723 
kıyafet kurutma makinesi almak istiyorum, hangi kriterlere dikkat etmeliyim? çok para vermek istemiyorum 3-4 civarına önerebileceğiniz model var mı?
(4) 

ekran kartı almaca

bugisme #1414879 
bir arkadaşım bilgisayarıda ssd almış, hızını alamayıp ekran kartını yenilemek istiyor. uyumluluk kısmını anlamıyoruz. sistemi şu şekilde:

intel i7- 4710HQ 2.50 ghz
ram:16 gb
64 bit işletim sistemi
ana kart resimde de attım yanılmıyorsam lenovoy70-70 touch adında
kullandığı grafik kart gtx860m

ona canavar gibi bir ekran kartı önerir misiniz? neye dikkat etmeli bir de onu söylerseniz sevinirim.
(2) 

midye-istridye dışarıda yaşar mı?

bugisme #1413825 
bugün biraz kafa toplayayım diye hiç kimsenin ulaşamayacağı ıssız bir deniz kıyısına gittim, güzel taşlar topladım, bir kaç kuru deniz yıldızı ve bir kaç deniz kabuğu toplayıp eve döndüm.
sonra farkettim ki en büyük istridye ben yokken ağzını açmış kocaman, ben gelince kapanıverdi. deniz çok uzak, şimdi masada duruyor, böyle ne kadar süre yaşar, vicdanım sızladı:(
(4) 

aliexpress siparişi verilebilir mi?

bugisme #1413467 
temizlik robotu almak istiyorum, şu sıralar teslimat sıkıntısı yaşar mıyım? ilk alışverişim olacak bu arada.
(1) 

sunucular ne kadar kazanıyor?

bugisme #1413458 
bu haber kanallarında özellikle cnn turk-haberturk-ntv gibi kanallarda ara bültenlerde çıkan hanımefendiler ne kadar kazanıyor(dur)?
(2) 

format atmayı unuttum

bugisme #1413239 
3 yıldır çöplüğe dönen dizüstü pcme usb’den win10 yükleyeceğim, lisans kodu satın aldım, usb hazır...en son 10 yıl önce format atmış bir abiniz olarak eskiye göre değişen neler var? hala pc’yi kurar kurmaz yüklenilecek klişe program listeleri geçerliliğini koruyor mu? antivirüs- firewall- booster- ccleaner- winamp :)) vs gibi ? şunu yap- şunu yapma diyeceğiniz neler var gençlik?

pc fena değil 64bit msi i5
(7) 

sıkılmamak için çözüm önerileri

bugisme #1412923 
öncelikle hepimize geçmiş olsun, özellikle bu zor durumda işe gitmek zorunda olan herkese.

malum okullar bir aydan fazla süre kapalı. evde kafayı yememek için neler yapıyorsunuz? kitap+ netflix haricinde? oyun oynamayı yıllar önce bırakmış 30 yaşında bi abiniz olarak eski bir msi bilgisayarıma ne yüklesem sarar? yeni başlayanlar için tavsiyeniz var mı?
(8) 

site otopark sorunu

bugisme #1408732 
aldığım ev site içerisinde. her dairenin araç park yerine daire numaraları yazmışlar ancak bazı araçlar kapalı, bazıları ise açık otoparka yazılmış. bu oran %90 oranında kapalı otopark-%10luk benim de dairemin olduğu kısım açık otopark şeklinde. evi aldığım kişi bunun yıllar yıllar önce kura ile belirlendiğini ve öyle devam ettiğini söyledi. bir aydır bu duruma acayip takık durumdayım. aracım öyle sakat bir yede ki , çocukların bisiklet sürdüğü top oynadığı, girmek çıkmak için defalarca manevra yapmam gereken güvensiz bir yerde.

son duyumlarıma göre sitede iki aracına da kapalı yerde park yeri sağlayanlar bile varmış, şimdi hukuken böyle bir hakları var mı? ben günah keçisi miyim? hakkımı hukuki olarak arayıp sonuç alabilir miyim? bir saat sonra yönetim toplantısına gideceğim, orada cıngar çıkartsam mı? yoksa evi alırken komisyonculuk yapmak için sinsi sinsi uğraşan paraya tapan yöneticiye kapalı kapılar ardında üç beş sakal ateşleyip işi halletsem mi? :D ne dersiniz?
(3) 

kombi arızası

bugisme #1398995 
2 yıl önce sıfır oturduğum evin kombisi arızalandı. bunun ücretini ben mi öderim ev sahibi mi öder?
(2) 

ev dekorasyon işleri

bugisme #1395461 
merhabalar

Bu hafta bir ev aldım ve bir ay içerisinde taşınmayı düşünüyorum.Evim yeni, ama hem eşyalarımdan sıkıldığım için hem de yeni bir başlangıç için sadece salonumu yeniden dekore etmeyi düşünüyorum.bir kaç sorum var bu hususta.

Hangi mobilya akımı son zamanlarda moda? Son zamanlarda youtube daire sayfasını sık sık izliyorum. örneğin minimalist mobilyalar revaçta gibi. demir ayaklı sandalyeler veyahut koltuk takımı değil de farklı koltukların kombinleri dikkatimi çeken şeyler. ya da yemek masasının masif ahşap olanları moda sanırım.
bir de yine metal ayaklı kitaplıklar moda olmuş gibi.

siz ne biliyorsunuz? mesela dresuar diye bişey var yeni öğrendim koltukların arkasına konuyor güzel görünüyor. bir de bol bol büyük çiçekler yeşillikler moda anladığım kadarıyla. ama ya duvarlar? duvar kağıdı mı olmalı yoksa bembeyaz boyatmak mı lazım. şöyle kendi alanımız olsun, yeni gelin evi gibi saçma bir şey olsun istemiyoruz. az çok anlamışsınızdır beni :D
(2) 

çok acil şarap tavsiyesi

bugisme #1393734 
yumuşak içim ucuz olan piyasa şarapları max:100tl
(14) 

bir evin lüks olduğunu gösteren detaylar nelerdir?

bugisme #1390783 
ne varsa o ev lükstür?
(10) 

iskanı olmayan ev ne gibi sorun yaratır?

bugisme #1390012 
şimdi bulunduğumuz yer darıca ve çoğu ev yeni. bu sebeple iskansız ev çok, şimdi çok insan var alıp satan oturan falan. neyse ben bir ev beğendim 4 yıllık ve site hınca hınç dolu. tek bir ev buldum satılık ve anlaştık adamla. ama iskanı yokmuş henüz.

şimdi tapuda kat irtifakı yazıyor. kredi çekerek alacağım. eve kredi çıkıyormuş.ama iskan yokken ne gibi sorun yaratır.sizce onlarca insanın yaşadığı tutulan bir sitede bu evi almamam için ciddi bir engel midir bu iskan muhabbeti ne dersiniz?
(12) 

ev alırken neye dikkat etmeli?

bugisme #1386646 
bir ev baktık bugün, hoşumuza gitti. ama çok acemiyiz. neye nereye bakmalıyız bilmiyoruz. ciddi bir karar olduğu için açıkçası eve girince neye bakmalı? malzeme kalitesini gösteren detaylar nelerdir. yaşı katı vs okey ama daha detaylı olarak aklınıza ne gelirdi acaba sormak veya kontrol etmek için? emlakçı ve müteahhitlere düdüklenmek de en az istediğim şey doğrusu.

ev 2+1 , 2. kat , kapalı otoparklı ve sıfır daire.
(7) 

temizlik robotu

bugisme #1385303 
bu akıllı temizlik robotlarından tavsiyesi olan var mı? kedimiz ve ikea uzun iplikli halımız var. bunlarla başa çıksa yeter. kullanıyorum memnunum diyen var mıdır?
(3) 

futbol sorusu

bugisme #1384090 
aklıma takıldı. diyelim bir maçta taç ya da serbest vuruş oldu ve hiçbir oyuncu taçı ya da serbest vuruşu kullanmaya gitmedi. bunu zaman kazanmak için ya da sırf gıcıklık için yapıyor. böyle bir durumda hakemin alması gereken aksiyon nedir? kart gösterse kime gösterecek? diyelim 20sn değil de 1 dk boyunca gidip kimse kullanmıyor ?
(3) 

hangi araba?

bugisme #1383900 
bu araçlardan hangisi alınır? deneyen bilen var mıdır? sıfır ve uygun araç almak istiyorum bunları alabiliyorum. bunlar en baz modeller. yakıt/konfor/satış sonrası güven gibi yaşamsal açıdan fayda zarar açısından yorumlarınız nelerdir?

oktavia 1.0 TSI 115 PS Ambition 147 000
focus Trend X 4 Kapı 1.5L Ti-VCT 123PS 6 İleri Manuel:155 000
civic 1.6L Dream Benzin : 141 000
elentra 1.6 Style FL Düz Vites Benzin 115 000
megane Joy 1.6 16V 115 bg :120 000
(17) 

kenara ne kadar para atabiliyorsunuz?

bugisme #1381716 
sb.
(1) 

yazıcı tavsiyesi

bugisme #1380897 
öğretmenim ve elimdeki yazıcı (hp laserjet 1102w) yetersiz kaldığı için (önlü arkalı yazdırmak ve fotokopi çekememek ölüm.) yeni bir yazıcı-fotokopi cihazı arayışındayım.

aylık 800 civarı baskı yapıyorum. bunların tamamı siyah beyaz. benim için önemli olan iki etken var: dakika başı seri basım ve uzun mürekkep-kartuş ömrü yani baskı sayısı.

tanklı yazıcılar mı daha iyi yoksa lazer mi?

ufak araştırmalarıma göre tanklılar daha çok baskı adedi vaadediyor ama onun da dk/adet olarak 9-10 tane bu çok yavaş

lazerler iyi gibi ama onda da durmadan kartuş yenilemek/doldurtmak istemiyorum. ne dersiniz?

kafamda iki model var:
www.hepsiburada.com

arasında 700 lira fark var.ne dersiniz kafam çok ama çok karışık

www.hepsiburada.com

ikisi çok alakasız model farkındayım başka öneriniz varsa alabilirim.

bütçe maksimum 1700 civarı.
(3) 

kredi kartı tavsiyesi

bugisme #1379613 
taksitli bir ürün almak için kredi kartı çıkarmak zorunda kalıyorum

tavsiye ettiğiniz kredi kartı var mıdır? meslek:öğretmen
(10) 

en az yakan araç?

bugisme #1377482 
piyasada 2010 üstü 4 kapılı en az yakan araç hangisidir? dizel tüp benzin farketmez bana yakıtı koklayan birşeyler lazım ne önerirsiniz ey duyuru sakinleri?
(6) 

kotor mu budva mı?

bugisme #1374868 
budva’da mı 2 gece kalmalı yoksa kotor’da mı?

hangisi bir hangisi iki gece kalmaya değer?

3 günümüz var paylaştırmamız gerekiyor
(3) 

booking ve rezervasyon işi

bugisme #1374845 
otele mesaj attım ama dönüş yapan olmadı size sorayım, booking’den yer rezerve ettim ve bunun için kredi kartı bilgisi istedi ama para çekmedi,ödeme orada yapılacaktır yazdı. peki ödemeyi oraya gidince kredi kartımdan çekilmeden cash olarak yapabiliyor muyum? yoksa sadece girdiğin k.k.dan kendileri mi çekiyor? yani kredi kartı kullanmak istemiyorum,derdim bu
(5) 

en kelepir aldığınız / en büyük kazık yediğiniz ürün

bugisme #1374468 
soru 1:şimdiye kadar indirim/kupon/kampanya/fırsat sayesinde veya başka türlü elde ettiğiniz en karlı ürün neydi karınız ne kadar oldu?

soru2: herhangi bir sebeple yediğiniz en büyük kazık neydi ve neye maloldu?
(1) 

Balkanlara daha önce giden( sırbistan-karadağ-makedonya-arnavutluk)

bugisme #1373939 
ağustosun sonunda balkan taraflarına gitmek istiyoruz. bir haftalık eğlencesi bol bir rota tavsiyeniz var mı?

sırbistan- karadağ yapalım diyoruz, buralara daha önce gitmiş ve tavsiyede bulunabilecek birisi var mı? nasıl bir rota izlesek bir haftalık iyi olur? bir de nakit olarak euro mu alalım yanımıza ne dersiniz?

not: vizesiz gidilebilecek yerler mevzubahis.
(4) 

bir şarkı?

bugisme #1372597 
klibi siyah beyaz duygusal yabancı bir şarkı
çok eski değil kadın söylüyor
son bölümünde kuğu gölü melodisi eklenmiş arka fonuna

veriler bunlar.
(25) 

toplamda kaç adet kol saatiniz var?

bugisme #1372368 
soru başlıkta. cinsiyet ve yaş belirtirseniz sevinirim.
(1) 

belgrad

bugisme #1372197 
belgrad taraflarına gidelim diyoruz, sonrasında oradan nerelere gidilir?

diğer konu, gidiş belgrad dönüş atıyorum karadağdan alsak, belgrada girerken sırp polisler tek giriş var bro diyip bize sorun yaratırlar mı? çünkü gezip tekrar aynı yolu dönmek istemiyoruz.
(6) 

cüzdan-kartlık tavsiyesi

bugisme #1371079 
çok sık cüzdan eskitiyorum ve aldığım cüzdanlar hep ya kullanışsız ya da dandik oluyor.
özellikle kartlık boyutlarında ama içine nakit koyabileceğim ufak ve kaliteli bir kartlık-cüzdan arayışındayım.

tavsiyeleriniz marka- model var mıdır?

erkek.
(4) 

engelli birey için indirimler?

bugisme #1370692 
%43 engelli heyet raporu olan babam için devletin ya da özel şirketlerin sunduğu ne gibi avantajlar var?
(5) 

Kaş’ta ne yapılır?

bugisme #1369325 
3 günlüğüne ailemle kaşa geldik, burada nerede ne yenir ne içilir, nerede yüzülür ve hangi aktivite yapılır? kesin şunu yap dediğiniz ne var dostlar tavsiyelerinizi bekliyoruz.
(12) 

ötvsiz araç alma

bugisme #1366759 
babamın ülseratif kolit ve kronik pankreatit ve hasimato rahatsızlıkları var, kabaca biraz araştırdığımda bu hastalıklar için yüksek bir oran çıkıyor.

babam yıllardır eski arabasını değiştirmek için sahibinden sitesine bakmakta, ben de diyorum ki bu rahatsızlıkların sebebiyle ötv’siz araç alabilirsin. o da sakat damgası yerim diye gurur yapıyor. sıcak bakmıyor. sakatsam nasıl o arabayı süreceğim yasak olarak dir soruyor.

neyse konuyu uzatmadan, ben ötvsiz araç alma kuralı nedir bilmiyorum, bu oran kaç olursa babam alabilir ve aracı kendi kullanabilir. yani oran yüksek olursa o hariç baskası mı kullababiliyor yoksa kendi de kullanabiliyor mu onu merak ediyoruz, biraz cesaretlendirmek istiyorum. benim durumumu yaşayan yazar arkadaşlardan fikir almak isterim.
(4) 

tv box tavsiyesi

bugisme #1366229 
babamın evinde akıllı olmayan 4k olmayan dahili uydu alıcısı olmayan ama büyükçe bir led tv var. netflix ve youtube öncelikle sorunsuz çalışacak bir şekilde bu tvyi en iyi hangi cihazla akıllı yapabilirim? uydu alıcısı takma özelliği de oluyor mu bu aletlerde? bu konuda çok bilgisizim ey romalılar, parasını verip beni üzmeyecek ürün arayışındayım.
(2) 

kulaklık standı yok mu?

bugisme #1359600 
çok ilginç ama büyük kulaklık için kulaklık standı diğer adıyla headphone hanger denilen basit şey hiç bir yerde satılmıyor, fiziki olarak gittiğim ne mediamarkt ne teknosa ne vatan ne de müzik shoplarda bulamadım. artık internetten de alabilirim görmeden de almaya razı oldum ne yapalım.

sony wh1000xm3 kulaklık için dekoratif bir standı nerden alabilirim, kullandığınız ürün varsa tavsiyenize açığım.
(4) 

kalabalık arkadaş grubu için yemek menüsü

bugisme #1338358 
asker dönüşümü kutlamak üzere yakın arkadaş grubum 9 kişi kalmalı evime geliyor. akşam yemeği ve sonrası parti için bütçeyi yormayan hangi menüyü önerirsiniz?

yemek + ufaktan yemek sonrası devam eden atıştırmalık tarzı olursa sevinirim.
(5) 

kaza yaptım

bugisme #1323284 
Aracım bir kaza sonucu onarıma girdi çıktı, karşı taraf %100 kusurlu çıktı velhasıl ödememi de aldım,
sormak şstediğim konu şu :aracım 2014 model mazda 3 ilk hasarı oldu, kapısı değişti 5k hasar kaydı yazıldı. şimdi değer kaybı tanzimi istiyorum. bunu sordum bir eksper 2400 tl alacaksınız onaylarsanız dedi, burda kazık yiyip yemediğimi nasıl anlarım, yada itirazımı kime nereye yaparım? bu eksper normal dışardan birisi diye biliyorum, bunun prosedürü nedir ?

mobil görünümden çık