(3) 

ibrahim tatlıses'in eski şarkıları

vito andolini #165610 
merhaba arakdaşlar,
geçenlerde es kaza dinledim eski bir arapça şarkıyı dinlerken farkettim ki şarkının müziği, ibo'nun "taksi" (amanın yandım taksi, şu bayanlar ne aksi diye uzayıp giden) şarkısı ile birebir aynı. büyük ihtimalle ibo'nun, bir sürü şarkısını alıp yeni sözlerle söylediği sanatçının şarkısıydı. o sanatçının adını bilenlerin mesajlarını bekliyorum.

vakit ayırıp duyuruyu okuyanlara şimdiden teşekkürler :)
(1) 

Citi Globeshopper

vito andolini #165082 
Arkadaşlar, CitiBank'ın bu hizmeti (bit.ly) hakkında bilginiz var mı? Kullananlar varsa, artı ve eksilerini yazarsa sevinirim. Acaba fotoğraf makinası, telefon, bilgisayar falan aldığımızda gümrükle ilgili sıkıntımız olmaz mı?
(2) 

işkencenin geçtiği bir filmi soruyorum

vito andolini #159951 
merhaba sevgili ekşi duyuru kullanıcıları,

bundan yaklaşık 15 sene önce bir tv kanalında bir filmi "izleyemediğimi" hatırlıyorum. artık filmi bulabilirsem filmi izlemek istiyorum.

filmde darbe ya da iç savaş sonrası gibi bir durum işleniyordu. sonra yönetim asilere psikolojik ve fizyolojik yöntemlerle işkence yapıyodu ve onları mevcut fikirlerinden vazgeçirmeye çalışıyordu.

aklımda kalan sahneleri yazmam gerekirse;

-adamın kafası 2-3 bölmeli bir kafese sokuluyordu, sonra kafaya en uzak bölmeyi ısıtıyorlardı ve sıcaklığa dayanamayan sıçan olduğu yerden fırlıyordu ve adamın yüzü ile sıçan arasıda sadece bir bölme kalıyordu. eğer o böyleyi de açsaydılar sıçan sıcaktan kurtulmak için adamın yüzünü iyip içine girmek zorunda kalacaktı.

-filmin sonunda onca işkenceden sonra, mahkum fikirlerinin değiştiğini söyleyip ıslah olduğunu kabul ediyordu ama önündeki satranç ya da dama tahtasının tozlu kısımın üzerine parmağıyla 2x2=5 gibi bir şey yazıyordu.

umarım filmi izleyen birileri bu duyuruma cevap yazar.
bu duyuruyu sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
(5) 

go kart kazası sonrasında kuyruk sokumu ağrısı

vito andolini #148585 
merhaba arkadaşlar,
bu entry'i yazmadan 1 saat önce go kartta yaşadığı bir kaza sonucu (arkadaşla kafa kafaya tokuştuk) ikimizde de kuyruk sokumunda bir ağrı kaldı. ikimiz de oturabiliyoruz kalkabiliyoruz uzanabiliyoruz ama kuyruk sokumundaki ağrı fena olmasa da rahatsız ediyor. acaba geçer mi kırık falan mı olur genelde doku zedelenmesi mi olmuştur? 1-2 güne geçer mi? koşa koşa doktora mı gitmeliyiz? yazacaklarınız için şimdiden teşekkürler.
(7) 

şaka

vito andolini #147281 
merhaba sevgili ekşi duyuru ahalisi. aynı yurtta kaldığımız bir arkadaşımıza, bize yaptığı yersiz bir şakadan sonra şöyle okkalı bir şaka yapmak istiyoruz. bu konuda orjinal bir fikri olan veya yapılmış ama yıllardır akıllardan çıkmayan sağlam fikirlerinizi beklemekteyim. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
(1) 

tomtom one xl haritaları

vito andolini #122991 
merhabalar,

türiye haritası yüklemem gereken bir tomtom one xl gps cihazım var. harıtalar nasıl yüklenir, nereden indirilir (free) bilen, uğraşan birisi yardımcı olursa sevinirim.
(4) 

ssh mevzusu

vito andolini #112006 
merhaba arkadaşlar,
üniversite interneti malum. house, the big bang theory indirmek ister gönül. yalnız ssh mevzusu olmayınca bittorent download yapamıyor. bu konuda yardımlarınızı beklemekteyim.
(1) 

Series 60 (N79) telefon için sözlük

vito andolini #102201 
merhaba arkadaşlar,

series 60 platformunda kullanılabilecek geniş kapsamlı bir ing-tr, tr-ing sözlük arıyorum. telefonum nokia n79. özellikle kullanıp memnun kaldığınız bir program önerisi olursa çok iyi olur.
(3) 

üniversite harcı

vito andolini #95861 
merhaba arkadaşlar,
gaziantep üniversitesinde okuyanlar bilirler. harçları yatırma tarihi olan 9 eylülde yatırdığım harç (405 tl) bugüne kadar öğrenci işleri bilgi sistemine aktarılmamış durumda. parayı yatırdığım günden itibaren bana söylenen tek şey üniversitenin bütün bilgisayar sisteminin aşırı yoğunluk yüzünden kilitlendiği oldu. hal böyleyken ben de ders kaydımı yapamıyorum. bu aksaklık telefonla halledilebilir bir şey mi yoksa bizzat antep'e gitmem gerekir mi? bana harcı yeniden yatırtıp beni uğraştırdıktan sonra geri ödeme mi yaparlar? durum hakkında bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
(2) 

Sanatçıyı bulana ya da getirene 100 bin lira veriyorum

vito andolini #90422 
Arkadaşlar, bu aralar sık sık duymaktayım bu parçayı. Bir sürü videoda fon müzik olarak kullanılmakta ama ne hikmetse kimse söyleyeni ya da parçanın adını falan bilmiyor. Ahanda link:

www.fileden.com
(14) 

izlenecek komedi filmleri

vito andolini #89943 
arkadaşlar gülmekten karın kası yapabileceğim film önerisi istiyorum. yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
(1) 

n79 için flash / fener

vito andolini #84880 
merhaba arkadaşlar,
n79'un, güzel güzel yanan iki tane flash led'i bulunmakta. se k750i'den kalma alışkanlıktan sonra n79'dakileri de fener olarak kullanmak istiyorum. bir programı falan var mıdır?
(1) 

ingilizcede "g" sesi

vito andolini #82016 
merhaba arkadaşlar,
ingilizcede "g" sesini nasıl bir grammer kuralına göre telfuz ederiz?

Örneğin,
swing
gigabyte
ginger
gypsie
plug
technology

kelimelerinde doğru ses nedir? g'mi ci'mi, neye göre ayırt ederiz?
(1) 

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane

vito andolini #80381 
merhaba arkadaşlar,
üniversite ödevi için başlıkta adı geçen ilk tıp okulu hakkında 3-4 sayfalık akademik bilgiye çok acil ihtiyacım var. bu konuyla ilgili dökümana sahip olanlar paylaşırlarsa çok makbule geçer.

not: yöneticiler bir-iki gün yukarıda tutarlarsa süper olur.
(9) 

salt okunurluk problemi

vito andolini #80140 
öncelikle (bkz: #16383169)

salt okunurluk kalkmıyor. kimse bana attrib'ten bahsetmesin işe yaramıyor. bu derdi çözen beri gelsin kafayı sıyırmak üzereyim.
(1) 

ubuntudaki pencereyi kapat, simge durumuna küçült ikonları

vito andolini #78568 
merhaba arkadaşlar,
çaylak bir ubuntu kullanıcısı olarak birkaç tema yükledim ama bütün temalarda pencereyi kapama ve simge durumuna küçültme gibi ikonlar pencerenin solunda beliriyor. bunları windowstaki gibi sağa taşıyabilmek gibi bir seçeneğimiz olabiliyor mu?
(2) 

acer aspire one

vito andolini #74223 
merhaba arkadaşlar. acer aspire one 1 gb ram 160gb hdd versiyonunu kullanıyorum. ram arttırmak istiyorum ama destek var mı bilmiyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar max. ram desteği konusunda bilgi verirlerse sevinirim.
(6) 

TV'de divx player ile lost izlemek

vito andolini #74095 
merhaba ey sözlük ahalisi,
bana, "keşke yumatu alsaydım" dedirten, .avi uzantılı divx videoları oynatmayan bir sony dvd-divx oynatıcım var. illaki .divx olacak uzantılar. böyle bir bela alette altyazıyla birlikte lost'u nasıl izleyebilirim? videolarımı en hızlı nasıl recode edebilirim? alyazıyı videonun içine gömmem mi gerekecek? konuyla ile ilgili bilgili arkadaşların yardımı bekliyorum.
(3) 

kamyon soforu ata demirer

vito andolini #73624 
avrupa yakası'nın bir bölümünde, köyünden ayrılmadan önce kamyon soforu olan volki, iş bulmak için büyük şehire gelir, orada bir bara girer. girer girmez bardaki garsona tokat atıp onu hastanelik ederdi. içeri girince de yaprakla birbirlerini görüp aşık olurlardı. sonra sohbetleri esnasında; "keşke anam burda olaydı. bana şorba yapardı. ah anam güzel anam..." falan diyordu. youtube'ta zilyon tane video olduğu için anahtar kelime istiyorum sizlerden.
(1) 

slayttaki aria

vito andolini #72406 
merhaba arkadaşlar,
slayttaki arianın adını bilen lütfen beni bu ızdıraptan kurtarsın.

ahanda link:
rapidshare.com
(4) 

ajax tekniğiyle değişen "günün sözü"

vito andolini #50069 
wordpress kullanıcısıyım. header.php içine istediğim bir alanda;
<?
$yazi[0] = '<p>Never hate your enemies - it affects your judgement.The Godfather</b></p>';
$yazi[1] = '<p>İnsan, sonunda arzularını sever; arzuladıklarını değil! <b>Nietzsche</b></p>';
$yazi[2] = '<p>İLIM ÖĞRENMEK,BEŞIKTEN MEZARA KADAR FARZDIR. <b>Hz. Muhammed S.A.V.</b></p>';
$yazi[3] = '<p>Hayatta herkes yanlışlık yapar, ne var ki ahmaklar yanlışlıklarında ısrar eder. <b>Cicero</b></p>';
$yazi[4] = '<p>Kinimiz büyüdükçe, kin beslediğimiz kimseden daha küçülürüz. La Rochefoucauld</p>';
?>

<a href="javascript:this.location.reload();"><?php echo $yazi[(rand(0, count($yazi)))]; ?></a>

şeklinde bir php script çalıştırıyorum. görüldüğü üzere, sayfa her yenilendiğinde yazı da random bir değere göre değişmekte -aynı zamanda üstüne tıklandığında da...-.

Problem şu ki; ben, sayfa yenilendiğinde yukarıdaki gibi random değişen ve üstüne tıklandığında sayfayı yenilemeden tekrar random bir yazının gelmesini istiyorum. Yardımlarınızı beklemekteyim.
(2) 

filmin adını merak ediyorum

vito andolini #37618 
filmde iki erkek arkadaşın hikayesi anlatılıyordu. arkadaşlardan birisi avukattı diğeri de beceriksiz bir aktör. bir gün avukat hastalanınca aktör arkadaşı onun yerine geçer, önemli bir davaya bakar ve tecrübeli bayan avukatı alt ederdi. tabii duygusal bir yakınlaşma da kıçınılmaz hollywood klişesiydi ama eğlenceli komik bir fimdi. adını bilen hayırseverler beni bu azaptan kurtarırlarsa şukela olur.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık