(1) 

Mavi Kart Vizesi

vito andolini #1577311 
Merhaba arkadaşlar. hizliresim.com linkinde sözü edilen mavi kart ile başlayan vizenin ne kadar sürede alındığına dair bilgisi olan var mı?
(5) 

Vehhabilik - Selefilik meselesi

vito andolini #1530322 
Kaç yıldır haberleri takip etmiyorum, gündemle uzaktan yakından alakam olmaması için elimden geleni yapıyorum ama kaç gündür youtube'da sürekli karşıma bu konularla ilgili videolar çıkıyor?

Mesele nedir? Niye böyle birden gündem oldu?
(11) 

Bayramdan Sonra Almanya'ya Gitmek

vito andolini #1528210 
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşımın, yeşil pasaport sahibi eşi ve 3 çocuğu bayramdan sonra Almanya'ya 40 günlüğüne turistik amaçla gitmek istiyorlar. Gidiş dönüş uçak biletleri alındı. Galiba gümrük polisleri, kişi başına günlük 45 euro teminat veya kredi kartı ve orada kalacakları süre boyunca geçerli olacak bir sağlık sigortası istiyorlar. Sigorta işi net ama günlük kişi başı 45 euro'luk teminat işi net bir şekilde açıklanmamış. Süreç ne şekilde işliyor bilmiyoruz.

Gidecek olan 4 kişinin sadece biri reşit, ötekiler 10 yaş altında. Yakın zamanda yeşil pasaportla Almanya'ya giden biri, bu konularda bizi aydınlatabilirse çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Websitesi Senaryosu

vito andolini #1403012 
Merhaba arkadaşlar,

Bu aralar biraz boş vaktim var ve bunu kodlama pratiği olarak değerlendirmek istiyorum ama aklıma yapacak bir şey gelmedi.

Kodlama pratiği olsun diye kendimi geliştirmek için sizin "şöyle bir site yap bence" dediğiniz bir fikir var mı? Benzersiz olmazsa iyi olur, en azından arayüz olarak örnek alacağım bir şeyler olsa iyi olur.
(4) 

Böyle bir uygulama kaça yazılır?

vito andolini #1195799 
Merhaba arkadaşlar,

Bir kurye şirket için -mesela- 50 tane elemanın teslimat sırasında şeflerine rapor yazacakları, bunların düzgün bir veritabanına kaydedilip, iyi bir şekilde raporlanacağı, sonrasında şirketteki denetmen ve alıcıya SMS yollaması istenen bir web uygulamasını kaça yazardınız?

Kaça yazdırılır böyle bir uygulama? Bunun bir piyasası var mı? Varsa nereden takip edilir?
(9) 

Site sizde açılıyor mu?

vito andolini #1150507 
Arkadaşlar siteme SSL sertifikası ekledim ama sanırım bir problem var.

Bilgisayar başındakiler www.kafaizni.org ve www.kafaizni.org adreslerine girip, giriş yaptıkları tarayıcıyı yazabilir mi?
(2) 

Dgs sonrası birinci öğretim üniversite ödemeleri

vito andolini #661273 
Merhaba arkadaslar,
Dgs ile Antep Müh fak b.o. kazandım. Bu ayın 19'unda İngilizce muafiyet sınavımız var. Haliyle ders kaydı falan yapmadık. Kayıt olurken de bizden ödemelere dair bir şey istemediler. Son yasa değişikliklerinden haberim yok. Bizim ne kadar ve ne zaman harç-katkı payı ödeyeceğimizi de siteye yazmamışlar. Bu konuda bilgisi olan var mi?
(5) 

Pınar Selek Davası

vito andolini #549155 
Arkadaşlar gündemden çok uzak kaldım. Pınar Selek davası nedir? Neden yargılandı, beraati bozuldu mu biri özet geçer mi?
(4) 

Wordpress Admin Panelinde Belli Bölümlere Erişimi Engelleme

vito andolini #537538 
Merhaba arkadaşlar,

Wordpress'te kayıtlı iki yöneticinin olduğu bir site düşünün. Ben sitenin admin bölümünde belli alanlara (örneğin görünüm menüsünde tema seçeneklerine) erişimi kısıtlamak istiyorum. Normalde kullandığım host'un yönetim panelinde klasör şifreleme mevzusu var ama malum wordpress'in yönetim bölümünde seo olmadığı için belli bir klasör gibi engelleme yapılamıyor.

Bu tür durumlar için bir plug-in falan var mı? Ya da siz ne önerirsiniz?
(3) 

uçan gemi

vito andolini #522778 
merhaba arkadaşlar,

90'larda çocuk aklımla izleyip etkilendiğim bir film vardı. sadece bir gurup savaşçının bir gemide oldukları ve sonra o geminin bir şekilde havalanıp onları yanlış hatırlamıyorsan zamanın farklı işlendiği bir yere götürdüğünü hatırlıyorum.

umarım aramızda filmi hatırlayan vardır.
(25) 

Gerçek Alevilik nedir?

vito andolini #518327 
Merhaba arkadaşlar,

Alevilik ile ilgili algım allak bullak oldu. Lütfen gerizekalıya anlatır gibi anlatın.

Aleviler müslümanız diyorlar ama;

-İbadet yerleri cami değil, cem evi
-İbadetlerine önderlik edenler imam/alim değil, dedeler
-İbadetleri namaz değil, tamamen farklı dini ritüeller
-Oruç, zekat ve hacılığa bakış açıları değişebiliyor şimdiye kadar alevi tanıdıklarımdan net bir cevap alabilmiş değilim
-Sazın dindeki yeri nereden geliyor onu da bilmiyorum.

Şimdi bu maddeleri gerçekten bu işin aslını anlamak isteye biri olarak sizden, özellikle alevi arkadaşlardan açıklamalarını bekliyorum.

Ayrıca bizim coğrafyamızdaki aleviler ile şiiler arasında bir fark var mı? Bu farklar nelerdir?

Sanki aleviler "biz yeni bir din yaptık ama siz müslümanlara söylemeye de çekiniyoruz" tavrındalar. Sıradan bir vatandaş olarak böyle algılıyorum ben. Alevilikle ilgili ne sorulsa yuvarlak cevaplarla gerçekler çarpıtılıyor.

Dediğim gibi özellikle alevi arkadaşlar merakıma son verirse çok sevinirim.
(1) 

Bel Fıtığı ve Askerlik

vito andolini #506424 
Merhaba Rambolar,

Bel fıtığı olan biri askerliğe elverişsizlik belgesi alır mı yoksa zike zike askere mi yollarlar?
(2) 

Standart fm- nancaku'da çalan son şarkı.

vito andolini #446602 
Yaklaşık 10 dk önce standar fm'de kırgıza miydi ozbekce miydi tam olarak bilmediğim bir şarkı çaldılar. O şarkıyı bulana ya da getirene teşekkürlerimi esirgemem.
(6) 

Açılmayan Radyo

vito andolini #443672 
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde de duyurusunu yaptığım bir radyo vardı. Birkaç arkadaşım yayını alamadıklarını söylüyorlar. Ben yayını denedim çalışması lazım. Sizden ricam şu; xvidbox.com veya xvidbox.com adresine girip yayını alıp alamadığınızı kullandığınız browser ile yazar mısınız?

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.
(9) 

Yeğenim normal mi?

vito andolini #437378 
Merhaba arkadaslar,
Yeğenim henüz 18 aylık. Bu tür durumlardan pek anlamam ama bana garip geldigi icin tecrübeli duyuru kullanıcılarına da sorayım dedim. Yeğenim hemen hemen hiç konuşamıyor. Sesleri taklit ediyor ama kelimeleri söyleyemiyor.

Mesela su içtiği biberondan suyu dokuyor birden cok defa suya basıp kayıp düştüğü halde hala su dökmeye devam ediyor. Defalarca düştüğü tabureye çıkıp biz müdahale etmeyene kadar yapacağının ona zarar vereceğini anlamıyor. Etrafında dönüp sürekli düşüyor, dün kafasını cok kötü çarpmış bu yüzden ama hala etrafında donüyor.

Bu durumlarda yapmaması gerekenleri ogretemiyoruz. Bu durum normal mi yoksa biz mı çok evhamlıyız?
(5) 

[PHP] Uzun metindeki resim url'lerini listelemek

vito andolini #427203 
Merhaba arkadaşlar,

Uzunca metinle, video ve resim linklerinden kodlanmış bir HTML dosyasını PHP'de bir değişkene atayabiliyorum. Yalnız bana o değişkendeki sadece resim url'leri lazım. Bunu nasıl bir filtrelemeyle alabilirim?

Bir de resimlerin hepsi bir sitede değil, biri imageshack'ta öteki hizliresim'de, bir diğeri sitenin kendi server'ında falan barındırılıyor.

Benim istediğim şey ise bu resimleri bir diziye atayabilmek. Böyle bir şey mümkün mü onu bile bilmiyorum açıkçası. Yol gösterebilecek ya da fikir verebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Flash Bellekler için otomatik tarama

vito andolini #419104 
Merhaba arkadaşlar,

Flash bellekler için otomatik tarama yapan bir program vardı. Flash belleği takar takmaz autorun'ın çalışmasını durdurup hemen tarama yapıyordu ve Autorun.inf, new folder.exe gibi virüsleri başarılı bir şekilde silebiliyordu.

Programın adını bir türlü hatırlayamıyorum. Hatırlayanlar yardımcı olursa harika olur.
(6) 

Jailbreak'ten Sonraki Kalıntılar

vito andolini #417222 
Arkadaşlar, jailbreak yaptım, kullanıyorum, hoş, fena değil. Notification alanı için bir add-on yükledim, beğenmedim sildim ama eklentiyi yükledikten sonra ekran görüntüsünü (dl.dropbox.com ) eklediğim simgeler kaldı. Bu simgeler de Cydia'da görünmediği için silemiyorum da. Telefonun çalışmasında bir aksama yok ama bu simgeler can sıkıcı. Telefonu restore mu yapayım? Öyle bir durumda tek dokunuşta rehberi falan nasıl yedekleyip-geri yükleyebilirim?

Simgelerin ekran görüntüleri de şöyle;
dl.dropbox.com
dl.dropbox.com
dl.dropbox.com

AdSheet açılıyor ama ekrana görüntüsü yok. Sanki arka planda çalışan bir uygulama gibi.
(12) 

Dağcılık

vito andolini #414925 
Merhaba arkadaslar

Bir insan neden dağcılık yapar, nasıl motive olur, neyi hedefler? Gelişim hedefleri neler olur? Dağcılığı gereksiz bulan biri olarak soruyorum bunları. Bu insanlar neyi yaşayıp " tamam ben dağcı olacağım " diyorlar sizce?
(9) 

Okan Bayülgen'i arayan kadınlar

vito andolini #408017 
Okan Bayülgen, programına telefonla katılan bayanların selamlarına cevap vermiyor, komplimanlarına nazik bir şekilde teşekkür etmiyor ve neredeyse her telefon bağlantısında oldukça saçma bir Southpark sessizliği oluşuyor.

Programlarını çok fazla takip etmiyorum ama sanırım sadece kadınların telefonlarını alıyorlar. Madem böyle bir durum var neden böyle kaba bir karşılık veriyor? Madem kadınlar böyle aşağılanıyorlar, neden buna katlanarak insanlık onurlarını ayaklar altına alarak böyle saçma karşılığı göze alıyorlar?

Neyi kaçırıyorum? Problem bende mi yoksa dengesizlik programı izleyen kadınlarda mı?
(15) 

Best of Orhan Gencebay

vito andolini #399681 
Merhaba arkadaşlar,
Orhan Gencebay'ın best of albümünü yapsaydınız hangi 20 şarkıyı seçerdiniz? Tamamı ya da tek parça önerileriniz neler?
(4) 

ADSL bağlantı hızı

vito andolini #388291 
Merhaba arkadaslar
İki gündür modemde bağlantı hızım 8 mbps görünmesine rağmen download hızı 1 mbiti geçmiyor. Sozlukteki kota sonrası hız sorunu da bu muydu yoksa onların bizi modemde de mi düşüyordu? Eğer modemde de degisiklik oluyorsa ttnetin lanet müşteri hizmetlerin aramak sounda kalacağım sanırım :(
(4) 

Hakaret Sorunu

vito andolini #374415 
merhaba arkadaşar
Şu sitede ( nasistan.com )bazı meslek gruplarıyla ilgili haksız eleştri ve hakaret olduğunu düşündüğüm cümleler sarf edilmiş. Hukuksal açıdan herhangi bir yaptırım söz konusu olabilir mi?
(2) 

Zorunda mıyım Dilber Ay?

vito andolini #370845 
Direk mevzuya gireyim: internette porno filmi var denilen Dilber Ay, ses sanatçısı olan Dilber Ay mı yoksa bir isim benzerliği mi var?
(1) 

axe happy birthday

vito andolini #368686 
merhaba arkadaşlar, şu sıralar axe tv'lerde yayınlanan bir reklamında happy birthday nakaratıyla bir reklamı var. şarkıyı veya reklamı bulamıyorum. bilenler yazarsa süper olur.
(1) 

Excel'de referans hücreye göre veri girişi

vito andolini #356421 
Merhaba arkadaşlar,

Elimdeki Excel dosyasında kodlanarak girilen sıralı bir liste var
Örneğin A sütununda:

BAKIM ONARIM HİZ.
DETERJAN SAT.
YEMEK MAS.

B sütununda da bu işlemlerin ederleri
14
22
-9

gibi değerler var.

Ben de C sütununa otomatik veri girmek istiyorum. Mesela A1'deki "HİZ."i görünce C1'e "HİZMET" yazsın istiyorum. Aynı şekilde C2 için "SATIŞ", C3 için de "MASRAF" gibi. "Eğer" yapılıyormuş ama bir türlü beceremedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Excel bul değiştir problemi

vito andolini #355943 
Merhaba arkadaşlar,
Elimdeki bir dosyada belli bir sütunda kayıtlı:

ADANA
ADANA
ADANA
ISPARTA
MUĞLA
ISPARTA
ADANA
MUĞLA
MUĞLA

şeklinde veriler var. Bu şehirlere karşılık gelen kodları, bul değiştir'i kullanarak yenilemek istiyorum. Mesela Adana'ya karşılık gelen kod 000001 ama bul/geğiştir'i kullanınca, değiştirilen hücrenin biçimi metin olmasına rağmen "1" şeklinde değiştiriyor. Sürekli "00000"ları atıyor. Ama o hücreye verileri elle girince böyle problem olmuyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim?
(11) 

If dongusunde değişkeni okutamıyorum

vito andolini #345984 
Merhaba arkadaşlar. Php kullanan bir çaylak olarak yazmak istediğim bir scriptte takıldım, sizin de fikirlerinizi almak istedim.Şimdi benim flv uzantılı internetten seçip indirdiğim videolarımın olduğu bir arşiv var. Bu klasörün içindeki dosyaların isimlerini alıp, bu isimleri bir değişkene atayıp sıraladım ve herhangi bir flv player'da oynattım.

Yalnız bir sorun var. Dosya sayısı belli bir miktarı geçince, browser embed kodunu işlerken inanılmaz ağırlaşıyordu. Ben de resimler için sık bir şekilde kullanılan jQuery eklentilerinden biri olan colorbox (jacklmoore.com) kullanayım dedim. Dosya isimlerini bir link olarak atar, colorbox örneğindeki inline html örneğinde olduğu gibi açılan pencerede embed kodunu çağırırım diye düşündüm. Ama kullandığım kodlar if döngüsü içinde embed için dosya uzantısını girmeme izin vermiyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? (Aşağıya eklediğim kodlar haricinde js kütüphaneleri ve css dosyaları dışında bir şey yok.)

<?
$path = '/deneme/';
$dir = $path;


if (is_dir($dir)) {
if ($dh = opendir($dir)) {
while (($file = readdir($dh)) !== false) {
$dosya = "/deneme/" . "$file"; ?>
<? $son = $dosya ?>
<h2><? echo $file; ?></h2>
<h2><p><a class='inline' href="#inline_content">Colorbox ile Ac</a></p><br /></h2>
<div style='display:none'>
<div id='inline_content' style='padding:10px; background:#fff;'>

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="545" height="400" id="player1" name="player1">
<param name="movie" value="player.swf">
<param name="allowfullscreen" value="true">
<param name="allowscriptaccess" value="always">
<param name="flashvars" value="file=<? echo $dosya; ?>&amp">
<embed id="player1" name="player1" src="player.swf" width="545" height="400" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" flashvars="file=<? echo $dosya; ?>&amp">
</object>


</div></div>

<?
echo "$dosya" . "<br />" . "\n";
}
closedir($dh);
}
}
?>
(4) 

php ile klasördeki dosyaları listeleme

vito andolini #343782 
merhabalar arkadaşlar,
php ile dosyanın içinde bulunduğu klasörün dosyalarını, oluşturulma zamanına göre sıralayarak nasıl listeleyebilirim?
(1) 

ayfon 4

vito andolini #332649 
merhaba arkadaşlar,
şu anda elimde ingiltere'den gelme bir iphone 4 (ios5 yüklü) var. bu gevey muhabbetini falan sordum, telefoncular ios5'te çalışan yok boşuna beklemeyin falan diyorlar. alternatif falan var mı yoksa bu telefonu çevirip götümüze mi sokalım?
(11) 

Bu mu medeniyet?

vito andolini #330095 
Gelişmiş bir medeniyet olma yolundayız diye yıllardır kendimizi kekliyoruz ama bu resimlerdekiler nedir arkadaş? Mutlaka bu duyuruyu okuyan birçok duyuru sakini bu resimleri görmüştür ama Allah rızası için resimdekileri açıklayacak olan beri gelsin. Nasıl oluyor bunlar?
(2) 

iki ay once trtde yayinlanan bir film

vito andolini #323462 
merhaba arkadaslar. yaklaaik iki ay once trt1 de bir hint filmi yayinlanmisti. filmin adini ya da basrol oyuncusunu tanimiyorum. yanlis hatirlamiyorsam yoksul bir ailenin hikayesiydi. baba caminin cay sekerlerini cuzi bi ucret karsiliginda kiriyordu. anne hastaydi. cocuklar ise yoksulluk dolayisiyla tek bi ayakkabiyi sirayla giyiyorlardi falan. ben de filmden sadece bir sahne izledigim icin ayrintilari tam hatirlamiyorum. filmin adini hatirlayip yazan beni buyuk bir dertten kurtaracak. yardimci olacaklara simdiden tesekkurler.
(5) 

Devlet memuru

vito andolini #322370 
Merhaba arkadaşlar,
nasistan.com bağlantısındaki yazıda devlet memurları için "takım elbiseli köle" diye bir ibare kullanılmış. Devlet memuruna köle demek hukuki açıdan bir sıkıntıya sebep olur mu?
(6) 

Alkışlarla Yaşıyorum'daki Filmler

vito andolini #320141 
Merhaba arkadaşlar,
Alkışlarla Yaşıyorum, yayınladığı full filmler için bir telif hakkı falan ödüyor mu?
(2) 

Offline İhaleli Batak

vito andolini #305094 
Merhaba Maverickler,

Bilgisayar karşısında zaman öldürmek için eşli ya da tekli offline batak oyunu arıyorum. Çalışan link bulamadım. Yardımcı olacakların şeytanı bol olsun.
(2) 

döküman arşivleme programı

vito andolini #298596 
merhaba arkadaşlar,
şirket içinde kullanılacak, gelen faxları, çizilen projeleri falan otomatik bir seri numarası ile sıralayarak klasörleyecek, program içinden erişim sağlayacak bir arşivleme programı aramaktayım.

bir de dosyaları, şirket çalışanlarıyla ilişkilendirebilsek, program içinde mesaj ya da e-mail uyarılarıyla kullanıcı dürtebilirsek harika olur.

var mıdır kullandığınız ya da önerebileceğiniz bir program?
(3) 

nedir bu sprey?

vito andolini #296894 
nasıl bir şeydir, adı nedir? ülkemizde de var mı bu spreylerden?

www.youtube.com
(14) 

bir bayanın saçlarının okşanması

vito andolini #292890 
hey bayanlar! saçlarınızın okşanmasından ne kadar etkileniyorsunuz? kendinizden geçişiniz bir orgazm taklidi mi yoksa rahatsız mı oluyorsunuz yoksa hakkaten ciddi bir haz mı alıyorsunuz?

tecrübe ettiğim ciddi kendinden geçiş tecrübelerinden sonra bayanlardan samimi cevaplar bekliyorum.
(2) 

tumblr resim ekleme sorunu

vito andolini #281309 
merhaba arkadaşlar,
2-3 gündür tumblr'a resim ekleyemiyorum. genel bir sorun mu var yoksa resim yükleme haklarımı falan mı kısıtladılar acaba?
(1) 

asp site falan

vito andolini #258325 
gerzek bir arkadaş, yapılacak bir sitede hazır, çok afedersiniz götüme benzeyen bir amatör script kullanmak istiyor. ben de böyle yazılımların güvenli olmadığını düşünmekteyim.

böyle yazılımları alaşağı edecek birkaç kontrol yöntemi var mıdır? bak arama kutusuna bunu yazdım script çöktü demek istiyorum. maksat elemanı vazgeçirmek.

not: dosyalar elimin altında, istediğimi silebiliyorum. kimse "aaa kimi hacklemek istiyorsun" türünde saçmalıklar yazmasın lütfen.
(8) 

katil bina

vito andolini #256297 
90'larda izlediğim bir filmin adını hatırlamıyorum. film, akıllı otomasyonla yönetilen bir binada geçenleri konu alıyordu. binada yaşlı bir amca bir hatun bir de yazılım uzmanı bir programcı mahsur kalıyordu. akıllı binada bir sorun oluşuyordu, bütün kapılar falan kapanıyordu, asansörler duruyordu falan... bu elemanlar da binadan kurtulmaya çalışıyorlardı.
(8) 

mysql'e veri kaydetmede türkçe karakter problemi

vito andolini #248791 
merhaba php sever arkadaşlar,
öncelikle mysql konusunda neredeyse hiçbir şey bilmediğimi yazarak konuya gelmek istiyorum.

basit bir php uygulaması hazırladım. rehber gibi bir şey. veri giriş ekranı olarak bir html sayfası kullanıyorum.

içeriği de tam olarak bu;

<title>Rehber</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-9">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=windows-1254">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=x-mac-turkish">
<center>
<form id="myForm" method="post" action="kayit.php">
<table width="400" border="1">
<caption>
Kayıt Formu
</caption>
<tr>
<td width="90">İsim</td>
<td width="294"><input type="text" name="isim"></td>
</tr>
<tr>
<td height="150">İçerik</td>
<td><textarea name="icerik" cols="45" rows="5"></textarea></td>
</tr>
</table>
<br />

<input value="Gonder" type="submit" class="submit">
</p>
</form>
</center>

formdan gelen bu veriler kayit.php dosyası vasıtasıyla veritabanına kaydoluyor:

<?php

$username="root";
$password="1234";
$database="hagi";
$isim="localhost";

$first=$_POST['isim'];
$text=$_POST['icerik'];

mysql_connect($isim,$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Veritabanı Yalama Oldu");

$query = "INSERT INTO contacts VALUES ('','$first','$text')";
mysql_query($query) or die( "Query Yalama Oldu");

mysql_close();

echo "Galiba bir seyler oldu...";
?>

Bu şekilde kayıt ettiğim verilerde veri tabanına TR karakterler yerine garip karakterler gönderiliyor. Dolayısıyla bu verileri görüntülerken de o garip karakterleri görüyorum. Bu problemin üstesinden nasıl gelebilirim? Başlangıçta da yazdığım gibi bu veritabanı mevzularında neredeyse hiçbir şey bilmeyen birine göre anlatırsanız sevinirim.
(2) 

arkerlikte tecil ve para cezası hakkında

vito andolini #240984 
merhaba arkadaşlar,

1987 doğumlu biri olarak, 2010'da bir önlisans bölümünden mezun oldum. 2010 eylül ayında da geçici mezuniyet belgemi aldım. şu ana kadar askerlik şubesine gidip tecil ya da ya da muayene olmuş değilim. herhangi bir ihtarname falan da almadım. askerliği tecil etmek istiyorum ama bunun için herhangi bir başvurum da yok. tekrar üniversite okumak istiyorum.

bu durumda herhangi bir para cezası alır mıyım? kaçak durumuna düşmüş olabilir miyim? çevremde alınan 2400 liralık cezaları duyunca yusuf yusuf olmadım değil...
(5) 

viyana teknik üniversitesi hakkında

vito andolini #239672 
merhaba arkadaşlar,
viyana teknik üniversitesinde bilgisayar ya da elektrik elektonik müh.bölümünde eğitim dili nedir?
(1) 

toplu sms göndermek

vito andolini #231255 
merhaba arkadaşlar,
göndermemiz gereken yaklaşık 15000 sms var. bunları internet üzerinden, numaraları da excel'den falan alarak uygun bir ücrete göndermek mümkün müdür? bu konuda tecrübeli olanlar şirket reklamı yapmadan, objektif olarak önerilerde bulunursa sevinirim...
(4) 

excelde başka bir sayfadan veri almak

vito andolini #228613 
merhaba arkadaşlar,
elimde bir sınav sonuç listesi var.
bu listede;

öğ. no adı_____soyadı_______tr_____mat____tar____coğ____fiz
112320 ahmet___sourtimes____13_____11_____13_____8______7

şeklinde uzayıp giden bir sonuç taplosu var. ben de aynı dosya içinde, yeni bir sayfada durumunu öğrenmek isteyen öğrenciler için yarım bir a4'e sığdıracağım bir sonuç tablosu oluşturmak istiyorum ama diğer sayfadan nasıl verileri alacağıma dair hiçbir fikrim yok.

bir de şöyle bir şey yaparsam süper olacak. mesela öğrencinin numarasını girince diğer alanları kendisi tamamlasa tadından yenmez.

yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

ubuntu 10.10 pata hdd

vito andolini #225328 
merhabalar arkadaşlar,
uzunca bir süreden sonra tekrar ubuntuya dönme kararı aldım. yalnız bir sorunum var. 1tb'lık normalde sata bağlı bir harddiskim pata bağlı görünüyor ve unmount durumda. madem pata görünyorsun, o zaman mount ol diyorum, "Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:
mount: according to mtab, /dev/sdb1 is already mounted on /
mount failed" şeklinde bir hata veriyor. aramaya inandım, başkaları da aynı dertten musdarip ama çözenler de format atarak düzeltmişler. arşivimin gitmesi sözkonusu. hayatta format atamam.

yardımlarınızı bekliyorum.
(4) 

Gökten düşen ölü kuşlar

vito andolini #210395 
Merhaba arkadaşlar,
Kaç gündür gökten düşen ölü kuşların haberi yapılıyor. Gündemden uzak biri olarak soruyorum. Mevzu nedir? Sadece bir kuş türü mü ölüyor, yapılan bir araştırma varmı? Bilimsel bir deney sonucu falan mı bu katliam gerçekleşti?
(2) 

ingilizce çeviri yardımı

vito andolini #203977 
Sanırım para üzerine kinayeli bir konuşma geçmekte;

A-Well, I certainly am obliged. I could use a bundle of scratch right now on account of I met me a mouse last week.
B-Mouse?
A-What a pair of gams. A little in, a little out, and a little more out...
B-I am still completely mystified.
A-Well, with this dish on me hands and them giving away 25 smackaroos on that quizzola.
(2) 

fotomontaj için yardım

vito andolini #195035 
merhabalar arkadaşlar,
fotomontaj için bıyık ve sakal'a ihtiyacım var. konuyla ilgili arkadaşların arşivinden ve gönlünden kopanları bekliyorum.

yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık