Web tabanli yazilim isleri yapan firma

kartonpiyer #1571003 
Merhaba,

Kafamda biraz komplike sayilabilecek, cok asiri da karmasik olmayan bir is var. Yillar yillar once icinde bilfiil bulundugum sektorde hem pek tanidigim kalmadi hem de su anda hangi firmalarin piyasada akli basinda is yapan dogru durust is yapan firmalar oldugunu bilmiyorum. Google'a bakarsak hepsi aslan kaplan.

Var mi onerebileceginiz, isini profesyonel bicimde yapan, web tabanli yazilimlar, online satis, cep telefonu uygulamasi vb. entegre calisacak bir yazilimi yazdirabilecegim firma?

TV koltugu onerisi

kartonpiyer #1532549 
Soyle rahat, ayak kismi filan uzunca, sirti yuksek ve yumusak, gomulmelik, donebilen elektrikli bir tv koltugu ariyorum. Internette gordugum sirti yuksek olanlar pofuduk degil, pofuduk olanlarin da sirti kisa.

Hatta var ya bazi modellerde bardak sogutma olayi, usb filan da var, sahane bisey.

Denediginiz ya da bildiginiz onerebileceginiz urunleri yazar misiniz?
(7) 

Ozel Saglik Sigortasi

kartonpiyer #1523573 
Aramizdaki sigortacilar buna muhtemelen cevap verebilirler.

Yatarak ozel saglik sigortasi yaptirmak istiyorum ancak Turkiye'de yasamiyorum. Yani Allah korusun bir gun ciddi bir hastalik durumu filan olursa gidip Turkiye'deki ozel hastanelerde tedavi olayim diye bunu yaptirmak istiyorum ama tanidigim bir sigortaciyla konustugumda, sigorta firmalarinin yurtdisinda yasayanlara bu sekilde sigorta vermedigini, her yil belli periyodlarla Turkiye'ye gelip gitmek gerektigini, aski halde sigortali olsam da bundan faydalanamayacagimi ancak yenileme hakkindan yararlanabilecegimi soyledi. Bu bana pek mantikli gelmedi, primini odedigim halde sigortadan faydalanamamak sacma geldi, dogru mu bu?
(2) 

Hes kodu ne zaman negatife dönüyor?

kartonpiyer #1511639 
Hes uygulamasına göre bugün 7.gün bitti ve karantina sona erdi ama uygylamada hala riskli yazıyor. Bu ne zaman risksize dönüyor. Gece yarısında mı?
(6) 

Size cok benzeyen birini gorseniz

kartonpiyer #1500260 
Misal metroda oturuyosunuz ya da cafede filan karsida sizin neredeyse tipa tipiniz biri oturuyor. Naparsiniz? Gidip oha ya bu ne filan diye muhabbete girisir misiniz?

(Bugun hakkaten bos vaktim var abuk subuk sorularla vakit gecirmek istiyorum)
(9) 

Sivil savas ucagi almak istesem

kartonpiyer #1500239 
Diyelim ki ayi gibi param var, ucak da kullanabiliyorum. Cok hizli, 1 ya da 2 kisilik bir ulasim araci almak istiyorum. Gitsem lockheed martin corp. a desem ki kardes ben F16 alicam, sivil nitelikli olsun, bomba momba takilacak kisimlari bagaja cevirin parasi neyse vericem, bana f16 kullanimi icin ek egitimleri de verin desem ne olur?

Not: Ayi gibi param yok, ucak kullanmayi bilmiyorum, sadece aklima esti.
(1) 

Godaddy sabrimi zorlama olm

kartonpiyer #1418605 
Arkadaslar kanalima hos geldiniz.

Godaddy ile uzun zamandir seviyeli bir birlikteligimiz var, alan adlarim, hostinglerim filan orda. Simdi halihazirdaki alan adlarimdan biri icin baska bir serverda bulunan baska bir site yaptim. NS kayitlarini degistirmek istiyorum, godaddy hostingimin de daha suresi var bu arada. Neyse, NS degistireyim diye girdim ama DNS management ekraninda NS ayarlarini degistirme dugmesi yok! Forumlar benzer sikayetlerle dolu. Callcenter a ulasmaya calistim, 4 kere 15'er dakika bekledim, hala birine ulasamayinca kapadim. 2 sorum var:

1. Ben bu NS degisikligini nasil yapabilirim? Basina gelen oldu mu?
2. NS degistirip sitemin baska serverda gorunmesini sagladim diyelim, peki bu durumda maillerim icin godaddy hostingimdeki maillerin devamini nasil saglarim?
(3) 

Whatsappta engellenmis kisi

kartonpiyer #1385196 
Merhaba,

Diyelim ki birini whatsapptan engelledim ama o kisiyle ortak bulundugumuz bazi gruplar var.

1. Bende engelli olunca onun grupta yazdiklarini da gormuyorum dogru mudur?
2. O benim gruba yazdiklarimi gorebilir mi?
(2) 

Godaddy Mail Sorunu

kartonpiyer #1314764 
Selam Mailer Deamonlar,

Godaddy'de 4 tane sitem var. Uc tanesi sorunsuz ama bir tanesindeki mail adreslerinden mail atarken gunde 1'den fazla mail atarsam soyle bir hata ile mail geri donuyor:

"Domain alanadim.com has exceeded the max emails per hour (1/1 (100%)) allowed. Message will be reattempted later."

Support forumuna baktim, sagi solu arastirdim, baskalari da benzer sorun yasamis ama cozum bulabilen olmamis sanirim. Yahu bu domainden spam filan da yapilmadi haftada 3-5 mail anca atiliyor. Ayarlarda da boyle bir limit koymak ya da kaldirmak mumkun degil. Hic basina boyle sorun gelen ve cozen oldu mu aranizda diye bir umut buraya da yazayim dedim.
(4) 

Oy tercihinde kazanan tarafi secme mantigi

kartonpiyer #1289617 
Selamlar,

Sizce oy verirken adayin/partinin ideolojisine, vaadine vs bakmaksizin sadece kazanan tarafta olma psikolojisi ile tercih yapan kisi yuzdesi kactir?

Arastirma sirketlerinin bu kitleyi manipule etme olasiligiyla ilgili dusunceniz nedir?
(2) 

Kedi alerjisi

kartonpiyer #1277344 
Ey kedi severler, veterinerler, saglikcilar ve bilimum meslek erbabi,

Bizim 5 yasinda bir oglumuz var. Ufaklik dogdugunda kedimiz vardi, bizim cocuk 1 yasina gelene kadar da kedimiz hayattaydi, baya icli dislilardi.
Sonra da ara ara ablamin kedisiyle oynamisligi vardir, kediileri sever.
Simdi biz 4 gun once bir minik bir yavru kedi sahiplendik. 2 gun once gece oglumuz bir anda nefessiz kaldi, tipik bir astim atagi gecirdi. Daha once hic boyle bir sey olmamisti. Ciltte sorun yok, goz kasintisi vs de yok. Bir anda boyle bir sey oldu, acilde bir igne yapildi, ufaklik rahatladi. Sonra da tekrarlamadi.

Alerjisi sonradan ortaya cikabilir mi diye killanip kan testi icin kan verdik, sonuc da 1-2 gun sonra cikacak. Eger alerji ise yeni atak gecirdigi icin o kola cizik atilarak yapilan test riskli olur diye onu yapmadilar. 15 gun sonra yapariz dediler.

Bu nedir sizce? Alerji boyle pat diye bu sekilde ortaya cikabilir mi? Cok korktuk. Yarin kediyi aldigimiz kisiye geri verecegiz uzulerek.
(4) 

Excel sorusu

kartonpiyer #1271224 
Selam,

Bir tablo var, mesela 3 satir ve bu satirlarda model isimleri var 3 farkli model. a b c ... diyelim

Her modelin 3 farkli rengi var. sari mavi yesil...

Ben bu tabloyu su hale getirmek istiyorum:
a sari
a mavi
a yesil
b sari
b mavi
b yesil
.
.
. boylece urun/renk kombinasyonunun tamaminin oldugu bir tablo yaratmis olacagim. Sayilar 3'er tane degil tabi 500 urun, 72 renk var aslinda.

Nasil kolayca halledebilirim fikri olan?
(2) 

IOS App Template

kartonpiyer #1232049 
Merhaba IOS kurtlari,

Web sitemin birebir icerigine sahip, hatta mumkun olsa verileri direkt siteden alacak, site guncellendikce guncellenecek (olmuyosa elle yapariz), baska da bir fonksiyonu olmayan basit bir IOS App yapmak istiyorum. Bir suru bedava web CMS var etrafta ama IOS App icin benzer bir altyapi ve bedava arayuz bulamadim. IOS App kodlamayi bilmiyorum, malum isim de bu degil. Ama gerekirse kasar yaparim ama hakkaten fazla da vakit ayirmak istemiyorum.

Sizin bildiginiz, bu isi basitce halledebilecegim bir bedava wysiwyg mantiginda yazilim ya da servis veya free kod ve tasarim template imkani var mi bu iste?
(2) 

Konut KDV oranlari

kartonpiyer #1176756 
Konut KDV oranlari habire degisip duruyor su anda kac metrekareye kadar yuzde kac biliyor musunuz? Internette her yerde farkli bilgiler var, kafam karisti. Bir de mevcut KDv oranlari hangi tarihe kadar gecerli, sonra ne olacak biliyorsaniz yazarsaniz cok memnun olurum.

Bonus soru; bu misal 150m2 ye kadar %8 diyor diyelim, bu 150m2 net mi brut mu nedir?
(3) 

Iphone şarj kablosu beni delirtsin mi?

kartonpiyer #1033721 
Gittim apple shop a orijinal şark kablosu aldım ki dayanıklı olsun, sıkıntı çıkarmasın. Sonra eve geldim, cihazı taktım, “This cable or accessory is not certified and may not work reliably with this iPhone.” dedi, şarj etmiyor. Birkaç farklı şarj kafasında ve bilgisayarın usb girişinde denedim, sonuç aynı. Peki dedim aldığım yere gittim, eleman orda deneyince şıp diye çalıştı, şarj etmeye başladı. Tamam o zaman dedim, tıpış tıpış eve döndüm, yok şarj etmiyor. Ne yapayım? Delireyim mi yoksa sabaha mı bırakayım? Mantığı ne olabilir bu saçmalığın??
(4) 

Aile hekimliklerinde EKG ucretsiz mi?

kartonpiyer #1026815 
Calisanlarimizin tumunden istemeyi dusunuyoruz da. Aile hekimliklerinde EKG var, ucretli mi, ucretsiz mi bilen var mi?
(1) 

Saglik raporu gecerlilik suresi

kartonpiyer #1026346 
Merhaba,

Internette celiskili bilgiler yer aldigi icin belki aramizda bu isin uzmani vardir diye buradan sormak istedim.

Ornegin bir vatandas "agir islerde calisabilir" raporu aldiysa ya da calismak icin herhangi bir saglik raporu, bu raporun gecerlilik suresi 6 ay midir 1 sene mi?

Tsk
(22) 

Cift anadilli cocuk yetistiren var mi?

kartonpiyer #985667 
Ya da konuyla ilgili bilgisi olanlar deneyimlerini yazabilirler mi?
(2) 

Photo Editor - Metin icin

kartonpiyer #982807 
Sevgili site sakinleri, bana basit hizli ve lisans misans crack filan ugrasmadan jpg dosyadaki metin editlemek icin bir photo editor onerebilir misiniz? Efekt falan filan hic onemli degil sadece metin editleyecegim, beyaza boyayip ustune yazacagim yani. Tesekkurler
(2) 

Acil yardim lazim - Excel

kartonpiyer #972692 
Su anda islem yapmam gereken bilgisayardaki excel Rusca. Acilen bunun Turkce ya da Ingilizce olanina ihtiyacim var cunku fonksiyonlar da Rusca ve bu haliyle kullanmak, igneyle kuyu kazmaktan farksiz. Hemen hizlica nasil cozerim? Dil degisimi icin haricen yapilmis bildiginiz program filan var mi? Ya da baska nasil halledilir?
(5) 

Ilginc bir oto hirsizligi mevzusu

kartonpiyer #961732 
Ablam dun sabah arabaya bindiginde sag on kapinin tam kapanmadigina dair sinyal goruyor, kapiyi kapatip binip gidiyor, sorun yok. Ancak sonra aractaki TomTom navigasyon aletinin olmadigini farkediyor.

Aracin herhangi bir kapisinda zorlama isareti yok. Baska birinde yedek anahtar yok. Arac golf, onceki aksam aractan indiginde anahtardaki kumandayla kitledigini hatirliyor.
Aractaki tek kayip sey navigasyon cihazi. Birine odunc verilmedi, binen baska birinin de yurutme olasiligi yok. Sarj aletiyle beraber alinmis.
O hirsiz o kapiyi nasil acti da araca girdi?
(2) 

Agar.io ipad de nasil oynanir?

kartonpiyer #957640 
Sb
(9) 

Birikim

kartonpiyer #897419 
Merhaba, iki soru:
1. Gelirinizin yuzde kacini birikim yapabiliyorsunuz? (Tutar degil de yuzde olarak)
2. Birikiminizi ne yapiyorsunuz? Nasil degerlendiriyorsunuz?
(12) 

Range Rover Sport 4.2 390 bg 2007 model

kartonpiyer #885541 
Nasil bilirsiniz? Temiz bi tane buldum diyelim cok sorun cikarir mi sizce? Alip da sonra dakka basi servise para bayilir miyim?
(3) 

Dosya Isimlerini Tarihlendirme

kartonpiyer #841604 
Selam bilgisayar kurtlari.
Dosya isimlerini topluca degistirmeye dair baska cokca duyuru var, onlari okudum ama bu soruma yanit bulamadim. Bir klasorde dunya kadar fotograf var, ayni isimde oldugu icin Windows kopyalarken mesela IMG0001'den iki tane ise digerinin sonuna (1) ekleyerek halleti ok ama ben bu dosyalarin tumunun ismini, dosyanin olusturulma tarihi olacak sekilde degistirmek istiyorum hatta tarihsaat de olabilir. 201409291310.jpg mesela 29 Eylul 2014'te saat 13.10 'da cekilmis bir fotograf. Ya da tarih bazli herhangi bir bicimde de isimlendirebilir, kabulumdur. Advanced Renamer indirdim, buna uygun bir ozellik goremedim. Bildiginiz bir program var mi?
(9) 

Sunnet ve anestezi

kartonpiyer #819090 
Selam size ey hepsi bi cesit enteresan duyuru ahalisi,

10 aylik oglumuzu sunnet ettirecegiz.
1. Istanbul anadolu yakasinda kim bu iste iyidir? Kozyatagi Acibadem`i dusunuyorum yakin diye.
2. Genel anestezi olmasin istiyorum ama bizim elemani nasil zaptederler onu bilemiyorum. Hafif sakinlestiriciyle cocugu uyutup bir de lokal anesteziyle bolgeyi uyusturarak da halledenler varmis. Bu konud atecrubesi olan varsa bana bilgi verebilir mi?
3. Aramizda sunnete karsi olanlar filan var biliyorum, onlar yorumlarini kendilerine saklayabilirler.
Tesekkurler.
(4) 

Akademik unvanlar hakkinda

kartonpiyer #808939 
Merhaba,

Bir ogretim uyesinin sahip oldugu Prof., Doc. gibi unvanlari, egitim kurumuyla iliskisi suresince kullanabilecegi, bu unvanlarin okuldan ayrildiktan sonra kullanamayacagi gibi bir sey okudum. Dogru olabilir mi bu?

Bir de, Ingilizce konusamayan docent olabilir mi yahu?
(3) 

Navigasyon Cihazi Formatlama ek yazilim yukleme vs.vs.

kartonpiyer #795678 
Elimde Rusya`dan aldigim bir navigasyon cihazim var. Cihaz sadece Rusyada satilan abuk bi marka ama baya fonksiyonlu, performansi iyi bir alet, sadece yazilim arayuzunu pek sevemedim ve Turkiye haritasini yukleyemedim. Bunlari formatlayip adam gibi yazilim ve istedigim yerlerin guncel harita vs. yukleyen yerler var mi? Nerede yaparlar mesela Kadikoyde?
Ya da ben yapabilir miyim sizce?
(2) 

Kedimiz hasta

kartonpiyer #778524 
Linkte fotografi gorulebilecek guzel mi guzel kedimiz hasta. Ancak bulundugumuz yerdeki veterinerler genelde bastan savma cevaplar veriyorlar ve sorunlar oldugu gibi duruyor. Belki aranizda akil verebilecek birileri vardir diye yazmak istedim.
Kedimizi ilk aldigimizda (evet satin aldik kendisini ama bir petshop`tan degil, ozel bir breed house dan) 3 aylikti ve saglikliydi, sonra 6 aylikken kusmaya basladi, o zaman yasadigimiz sehirde iyi bir hayvan hastanesinde birkac gun serum yedi, bize karacigerinde bir problem oldugunu ve gececegini soylemislerdi. Sonra uzun zaman hic saglik sorunu olmadi, 1 yasini gectiginde ayda bir, iki ayda bir epilepsi nobetleri gecirmeye basladi. Bu da bazen seyreklesti bazen siklasti, sonra ara sira kusmaya basladi, son donemlerde kusmalar daha da fazlalasti.
Burada gittigimiz veterinerler genelde baslarindan savdilar bizi, ultrason vb. imkanlari olmadiklarindan yardimci olamayacaklarini soylediler, biz de oylece kaldik.
Sizce kedimizin nesi var? Arada bir gecirdigi epilepsi nobetleri ve farkli zamanlardaki kusmalari ne anlama gelebilir? Bazi veterinerler beyin tumoru olasiligindan soz etti ama kedinin dengesi, oyunculugu filan iyi. Sadece nobet gecirdiginde ya da kustugunda 1 gun boyunca evde bir kuytuya gecip dinleniyor, sonra normale donuyor.
Ek bilgiler: Ev kedisi, disari cikmaz. Su anda 3 yasinda. Kisirlastirilmis erkek. Asilari tam. Russian blue.

Nazar mi degiyor guzel kedimize?
www.eksibition.org
(6) 

Soma ile ilgili bir fotograf

kartonpiyer #774012 
Selam, herkese bassagligi ve sabir dilerim. Hurriyetin sitesinde bir foto gordum, cikarilmis bir isci, isciye solunum icin maske takmislar ama maskenin hortumunun ucunda bir sey yok mu? yoksa ben mi goremiyorum yahu? fotoanaliz.hurriyet.com.tr eger hortumun ucu bos ise boyle sacmalik mi olur?
(2) 

Alamanya`dan web sitesinden saat alicam ama

kartonpiyer #760719 
amasi su; bu saatin bedeli gumruk muafiyet bedelini geciyor. 350 EUR civari bir sey.

1. Illa gumruge takilir mi?
2. Baska bir yol yordam yontem var midir?
(2) 

Gunes enerjisinden elektrik uretimi

kartonpiyer #662459 
Selam,

Gunes enerjisinden elektrik uretimi konusunda detayli bilimsel bilgiye sahip olan birileri varsa benimle iletisime gecebilir mi? birkac sorum var, tabi yardimci olmak isterse.
(7) 

Yav bu bocek nedir?

kartonpiyer #625724 
Evet nedir? Gene geldi tpnsktmn.. ne bu ya allasen?
(3) 

Yegenimin matematik odevi

kartonpiyer #546731 
Yaparim dedim ama yapamadim bakin hele.. Madara olmak uzereyim. Bana kalsa sorular yep yanlis :) Yarim edenlere simdiden tesekkurler.
(2) 

Flash a ne oldu?

kartonpiyer #472425 
Chrome, Firefox ve Explorer üçünde de aynı sorunu yaşıyorum, drag&drop fonksiyonu çalışmıyor. Flash Player'ı da silip yükledim yok yine aynı. Ve bu sorun geçen akşam bir anda ortaya çıktı. Ne olaki?
(2) 

htc hd2 yi bozdum anlayan varsa yardım edebilir mi?

kartonpiyer #433134 
htc hd2'de anten sorunu yaşadım, internetten araştırınca açıp kolayca yapabilineceğinden bahsediyordu, ben de telefonu açıp yaptım. şimdi anten sorunu yok, temassızlığı giderdim ama telefonu toplayınca ses gitti!?!?! ne zil çalıyor ne arayan olunca karşı tarafın sesini duyabiliyorum. abuk subuk bir durum tabi, muhtemelen bir jakı yerinden çıkarmışımdır diye baktım tekrar ama bir sorun yok. sonra kadıköye gittim, oradaki yedek parçacılar bişeyi yırtmışındır dediler, ne dediklerini de unuttum ayrıca nereye gitsem o parça da yok.. şimdi internetten araştırayım dedim ama yırtmış olabileceğim parçanın da adını unuttum amk.

velhasıl:
1. ben neyi yırtmış olabilirim?
2. kendim bunu tamir edemez miyim? o parça hiçbir yerde yok.
3. hacım parça için şuraya bak muhakkak diyebileceğiniz bir yer var mı? kadıköyde sora sora bir sürü yer gezdim, kadıköyde yok. telefonu bırakın parçayı 1 gün sonra getirtiriz filan diyenler var ama ne bileyim kıllandım.
4. napim ben şimdi?
(8) 

Hentbol ya da basketbol oynamak istiyorum

kartonpiyer #419003 
Selam ahali. düzenli spor yapmak istiyorum ama spor salonu bana ultra saçma geliyor. ben daha çok takım sporlarından zevk alıyorum, en azından bir amacın var, hırs var, eğleniyorsun vs. Sadece halı sahalar bu amaca hizmet ediyor ama futbol oynamaktan çok da zevk aldığımı söyleyemem. Eski lisanslı hentbolcu olduğum için şimdi amatör olarak hentbol ya da basketbol oynamak istiyorum ama bu iş nasıl olacak? tutup da iki takım kuracak kadar arkadaş topla, hepsinin zamanına uyacak bir zamanda salon bul, oyna vs. mümkün değil. peki hiç bu tür hizmet sunan amatör spor klübü ya da spor salonu yok? istiyorum ki ben bir kulübe ya da salona üye olayım, o salonun diğer üyeleriyle haftada 1-2 gün belirli saatlerde idman yapalım, ardından maç yapalım, eğer amatör bir grup organizasyonu ise hoca kendi ücretini ve salon kirasını aylık olarak takımdakilerden alsın olsun bitsin, eğer bir spor salonu ise de ona göre aylık ücret alsın bize salon, hoca, duş, ekipman vb. hizmetleri sunsun. bence en kral spor böyle yapılır ama hiç bu türde salon ya da kulüp duymadım bilen var mı? çok mu abuk bir şey düşünüyorum da kimse bu işe girişmemiş?
(1) 

Set Balık

kartonpiyer #386309 
Set Balık'a gidecektik, yer kalmamış. Alternatif nereyi önerirsiniz?

Moderatörlere not: Bu tip bir soru için soru tipi seçeneği bulamadım, aslında soru kısmına bir de "genel" ya da "akıl-fikir" gibi bir seçenek olsa fena olmaz.
(2) 

Kedimin kuşu

kartonpiyer #383422 
Arkadaşlar kedimizi 2 ay önce kısırlaştırdık. Şimdi 1 yaşında. Operasyon nedeniyle testisler gitti evet ama bizim eleman yalanıp temizlenirken ereksiyon oluyor. neden ki, nasıl ki? normal mi bu yoksa operasyon tam yapılmamış mı demek oluyor bu anlamadım. yarın bir gün spreyler mi bizim vatandaş sağa sola?
(2) 

Uzay Istasyonu

kartonpiyer #294083 
Malum tepemizde bir uzay istasyonu var yorungede donuyor. Icinde habire birileri var deneyler felan yapiyorlar uzay ortaminda, eyvallah buna sozum yok, yapsinlar, musade ediyorum. Iyi de bu herifler havasizliktan niye olmuyolar? Yoktan hava imal eden bi alet mi var nedir? Gidip geri dunyaya donen bi alet olsa taam ama istasyon hep orda, bi tek insanlar geliyo gidiyo, e gida mida gidiyo burdan. biz cam kapi kapali 24 saat duramiyoruz koca evde bu herifler konserve gibi yerde nasi hallediyolar ki?
(1) 

PC icin Kablosuz Mikrofonlu Kulaklik

kartonpiyer #224784 
şimdi bana bilgisayar icin bir kablosuz kulaklık lazım ama hani şu cep telefonlarının bluetooth kulaklıkları oluyo ya onlar gibi. ister usbden bağlanan bi aparat üzerinden haberleşsin, isterse laptoptaki bluetooth özelliği üzerinden haberleşsin, farketmez.
maksat ofiste kulağımda eşşek kadar bişey olmasın, hem bunu kullanarak skype ile telde konuşurken hem etrafı da duyabileyim.
cep tellerde kullanılan bluetooth kulaklıklardan aldım, denedim, bilgisayarla haberleşmiyo salak alet.

piyasada böyle bi kulaklık bulamadım ben. bileniniz edeniniz var mı? üreticilerin aklına böyle bir mamül ürretmek illa gelmiştir diye düşünüyorum.
(5) 

Duyuruda soru yineleme

kartonpiyer #224777 
Simdi baktim soyle bi, mesela bundan cok once bir soru sormusum, hem gps hem gprs hem bluetooth olan telefon sormusum. aradan yillar gecmis, tabi simdi bir suru alette var bu ozellikler, e sorunun da hukmu kalmadi zaten.

ama bir soru daha sormusum, bilgisayar icin kablosuz mikrofonlu kulaklik konusuyla ilgili yine yilar once, tabi o zaman bunda secenek azmis cevap gelmemis azla, ben de adam gibi bir sey bulamamisim haliyle.

e simdi teknoloji ilerledi, belki insanlarin bildigi yeni urunler vardir vs. e ben napayim simdi ayni soruyu tekrar mi sorayim? aynisini sorarsam da olmayacak tekrarlamis olacagim.. napim?
(7) 

yollarin kapanmasi ve tazminat olayi

kartonpiyer #66850 
simdi misal obama geliyo diye yollar kapaniyo ya, ben de bi sekilde o yollarin kapanmasi nedeniyle isimin aksadigini ve para kaybettigimi, zarar ettigimi belgeleyip mahkemeye versem birilerini..
1. kimi mahkemeye vermek gerekir ki..
2. tazminat alinabilir mi sizce?
3. turkiyede de boyle seyler olabilmez mi? hani gastede okuruz ya hep..
(5) 

Renk degistiren ampul

kartonpiyer #65757 
Bi barda gordum, nasil bisey oldugunu anlayamadim, bi sorayim dedim. adamlar tum duvari bildigimiz beyaz renk ampullerin biraz minigi gorunumundeki bu ampullerle doldurmuslar, arada ufak bosluklar var. muzikle birlikte bu ampuller renk degistirerek sekiller filan da olusturacak bicimde civil civil oluyorlar. her ampul ara renkler de dahil her renge donebiliyor. nasil oluyor da oluyor? icinde minik ledler vardir filan diye dusundum ben ama isigi hic led isigi gibi de gorunmuyor.
(6) 

Diseti cekilmesi&kanamasi salgin olabilir mi?

kartonpiyer #65755 
Ey diseti sevenler, sevgili dis hekimleri, pek muhterem buyuklerim, sevimli kucukler, dangalak yasitlarim... daha evvel baska bir soruya yanit kisminda konuyu dile getirmeme ragmen ordan sonuc alamayinca tekrar yazmak zorunda kaldim.

Simdi sorun sudur: son gunlerde diseti cekilmesi ve kanamasi problemi yasiyorum. isin enteresan tarafi, ayni yerde calistigim 2-3 arkadasimin daha ayni zamanda ayni sorunu yasamasi. dbunun nedeni ne olabilir? ha ekleyeyim, 3 ogun yemekleri beraber yiyoruz, ayni yemekten yiyoruz yani. bu topluca bir vitamin eksikligi midir, yoksa bir tur salgin filan olabilir mi boyle bir sey? sunu da ekleyeyim; dislerimi duzenli fircalarim ve uzun zamandir hep sensodyne kullaniyorum zaten. hayatta dis agrisi, curuk muruk olmadi bende. dislerim saglikliydi. bulundugum ulkedeki dis hekimlerine guvenemiyorum. dislerim pit pit dokulur mu? naapmam lazim?
(7) 

Nooldu yav buna?

kartonpiyer #48723 
Arkadaslar notebookun dvd writeri dvd yazamamaya basladi. Neroyla deniyorum olmuyor, data verificationda hata veriyor, windowsla deniyorum yaziyomus gibi yapip hic birsey yapmiyor. Ayni alet mis gibi problemsizce cilginca cd yazabiliyor.

aletin dwd writer combo oldugundan emin misin demeyin, cunku ben bununla dvd de yazdiydim.

simdi sizce bunun problemi donanimsal cortlama kategorisinde mi, yazilimsal problem kategorisinde mi, yoksa "hacim onun kristali kirlidir soyle yap boyla yap duzelir" kategirisinden midir? sizce nedir ne degildir?
(2) 

farklı switchler üzerinden printer paylaşımı

kartonpiyer #34347 
şindik benim bilgisayarda vista var, printer kurdum bi tane. printerı sharing e de açtım her şey güzel her şey hoş. mamafih burada birbirine bağlı 2(iki) switch var ve diğer switchteki bilgisayarları network paylaşımından goremediğim gibi, printerımı onların hizmetine de sunamıyorum bir türlü. ne yapılabilinir, ne edilebilinir?
(10) 

gps, gsm, wi-fi, bluetooth, edge hepsi bir arada

kartonpiyer #26494 
aradigim her sey baslikta var aslinda. tum bu ozelliklere sahip cep bilgisayari onerisi olan var mi?

bu 5 ozellik icinde gps,gsm ve wi-fi olmazsa olmaz 3 u.
(5) 

kablosuz kulaklık ama minik

kartonpiyer #24107 
şimdi bana bir kablosuz kulaklık lazım ama hani şu cep ntelefonlarının bluetooth kulaklıkları oluyo ya onlar gibi. ister usbden bağlanan bi aparat üzerinden haberleşsin, isterse laptoptaki bluetooth özelliği üzerinden haberleşsin, farketmez.
maksat ofiste kulağımda eşşek kadar bişey olmasın, hem bunu kullanarak skype ile telde konuşurken hem etrafı da duyabileyim.
cep tellerde kullanılan bluetooth kulaklıklardan aldım, denedim, bilgisayarla haberleşmiyo salak alet.

piyasada böyle bi kulaklık bulamadım ben. bileniniz edeniniz var mı? üreticilerin aklına böyle bir mamül ürretmek illa gelmiştir diye düşünüyorum.
(9) 

Domates bir nedir?

kartonpiyer #6631 
Domates bir meyve midir sebze midir? Nedir?

(bkz: domates meyvedir) diye başlık var, bissürü de bişeyler yazılmış ama orda hiç doyurucu yanıt bulamadım. aramızda botanikçi motanikçi varsa yazıversin şunu da bilinçlenelim.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık