(3) 

Vize başvuru fotoğrafları hakkında

dizicolleague #1383792 
Fotoğrafçılara ne kadar güvenebiliriz? fotoğrafçıda çektirdiğim fotoğrafımı idphoto4you sitesinden kontrol ettiğimde şartları sağlamadığını görüyorum. başka kontrol mekanizması var mıdır (ABD vizesi)
(1) 

Kız isteme temalı klip neydi?

dizicolleague #1383256 
Yabancı bir şarkıda Türk usulü kız isteme klibi vardı. Hangi şarkıydı o?
(1) 

Adobe PP Senkron Problemi

dizicolleague #1382073 
İki gün öncesine kadar gayet güzel senkron yapıyordu, şimdi saçmalamaya başladı. daw programıyla kaydettiğim sesi (wav uzantılı) ve çektiğim videoyu birbirine otomatik senkronlayınca alakasız eşleştirme yapıyor. Nasıl çözülür bu sorun?
(5) 

Evi basan karınca kolonisi

dizicolleague #1381387 
Yeni taşındığım evde, en ufak bir kırıntıya karınca hücumu oluyor. İlaç sıkıyorum ama ne fayda. Karınca yemleri buna kesin çözüm müdür? Önerisi olan varsa minnettar olurum, kafayı yemek üzereyim.
(3) 

Elektrikli ocak kokusu

dizicolleague #1381341 
Yeni taşındığını evde elektrikli ocak var. Daha önceki kiracı kullanmış belli ki. Ocağı açtım üzerine demliği koydum ve yanık kokusu gelmeye başladı. Diğerlerini de tek tek denedim, evin içi leş gibi kablo/metal yanığı kokusuyla doluyor. Kullanan varsa bu normal mi? Kullandıkça geçecek midir?

Not: Bir de direkt ocağa temas eden delik veya tencerenin altı yanmaz mı?
(6) 

Pasaport yenilenmeli mi?

dizicolleague #1381173 
10 yıllık pasaport almıştım iki yıl önce. bu pasaporttaki fotoğraf doğal olarak benden farklı biri gibi drmaya başladı. örneğin şimdi sakallarım var, saçlarım döküldü biraz ve çok kısa kestiriyorum bu sebeple. vize alacağım zaman yeni fotoğraf çektireceğim ve pasaporttaki fotoğrafla vizedeki fotoğraf alakasız olacak. buna çok takarlar mı geçişlerde?
(3) 

Uçuş barkodu çıktı alınmalı mı

dizicolleague #1380045 
Pegasus biletim(barkod) telefona mesaj olarak geldi screenshot aldım. Bilet kontrol noktasında telefondan okutabilir miyim? Çıktı almak gerekir mi?
-pimpirikli ve cahil adam
(4) 

Mektup kapatma cümleleri

dizicolleague #1378418 
Dear Sir or Madam diye başladığım letter ya da maillerde Yours faithfully
Dear Mr. John diye başladığım letter ya da maillerde Yours sincerely kullanıyorum.

Regards için bir kıstas var mıdır? İki tip letter'da da bunu kullanabilir miyiz? Örneğin, adını bilmediğimiz bir kişide de (Dear Sir or Madam), bildiğimiz kişide de (Dear Mr. John) bunu kullanabilir miyiz?
(5) 

Fotoğrafı tam ekran yapma

dizicolleague #1377680 
Bilgisayarda bir fotoğrafı tam ekran yapıp, üzerine a4 kağıt koyarak çizmem gerekiyor. ekranı tamamen kaplasın, veya ben ekranın ne kadarını kaplayacağına karar vereyim. Program önerisi olan var mıdır?
(8) 

Modem Hk

dizicolleague #1377251 
Türknet'in verdiği vdsl modem 350 tl. Modemi letgo'dan almaya karar verdim ve orada 90-100 liraya modemler var(ttnet yazılı). Elektronik marketlerde sıfır olarak satılıyor bu fiyata. Yan sanayi midir, güvenilir midir? Kullanan var mı?
(4) 

Protein tozu aroma önerisi

dizicolleague #1376796 
Daha önce supplementler'in kendi markasının çikolatalısını denemiştim. Oha ne güzel nesquik gibi demiştim ama üçüncü günde aşırı şekerli gelmeye boğazımı kesmeye başladı. Çilekli de çok şekerli olur gibime geliyor. Hangi aroma baymaz? Hangi marka önerirsiniz
(6) 

Eski kiracının su faturası

dizicolleague #1376614 
Kiraya çıktım ve önceki kiracı üç aylık faturasını ödememiş. 600 lira civarı borç var ve suyu açtırmaya gittiğimde muhtemelen bu borcun ödenmesi istenecek yeni abonelik için. Bu durum hakkında bilgisi olan var mıdır?(fikir yürütme değil de, bu olayı yaşayan tanık olan)

Bu faturaları kim öder?
(4) 

İngilizce pratik için evde yabancı misafir etmek

dizicolleague #1375166 
Bunu yapan birkaç kişi gördüm. Yurt dışından gelen insanları hiçbir karşılık beklemeden evinde misafir ediyor ve ingilizce pratik yapmış oluyor. Bir gün Japonya'dan, bir gün İspanya'dan biri geliyordu. İlk başlarda pek aklıma yatmadı. "Elin adamı seni öldürse kimsenin haberi olmaz" dedim ama bi gittim baktım, elin ispanyolu sabah ekmek almaya gidiyor, arkadaş yatıyor evde. Şimdilerde bi sınav dolayısıyla pratiğe ihtiyacım var. Benim aklıma yattı bu iş ama hangi siteden bu işler güvenlidir? Biri benim evimde niye kalsın sorularıma yanıt aramaktayım. Bu işi bilen varsa beri gelsin.

Not: para alıyor muydu acaba milletten
(2) 

İkinci El Eşya Satan Yer

dizicolleague #1374768 
Baza, buzdolabı, koltuk vs temel gereçleri satan ve en önemlisi aracıyla eve kadar getirip taşıyan bir spotçu arıyorum. Taşınacağım yer Kartal. Var mıdır böyle her şeyi bir kerede halledebileceğim bir yer?
(2) 

The New Black Kulllanımı

dizicolleague #1374208 
Cancer is the new black diyebilir miyiz? Olumsuz kavramları bu şekilde kullanamayız gibime geliyor. Peki kanser gibi olumsuz kavramların yaygınlaştığını anlatmak için bu tarz afilli nasıl bir kalıp kullanabiliriz?
(3) 

Termostan gitmeyen kahve kokusu

dizicolleague #1371389 
Sirke koydum beklettim, geçmedi. Önerilere açığım
(1) 

Yurt Dışından Sipariş ve Vergi Olayları

dizicolleague #1371344 
Yönetmelikte geçenleri okudum fakat kullanıcı deneyimlerine daha çok önem veriyorum.

1. Beş adet ürün sınırı konusunda gerçekten sorun yaşayan var mı? 5 adet ürün derken, örneğin 5 kalem aldım, hepsi bir pakette diyelim. Bu siparişim 5 mi sayılacak, 1 mi?

2. 22 € altında olan ürünler de artık vergi kapsamında. 10 €'ya ürün aldım diyelim, vergisini nasıl ödeyeceğim? Çin'den daha önce verdiğim siparişleri kapıma bırakıp gidiyordu postacı. Başka biri alsa haberim olmayacak bu teslimat şekliyle nasıl takip edecekler bu işleri? Mail falan mı geliyor?
(3) 

Tepeye saç ekiliyor mu?

dizicolleague #1371294 
Saç ektirenlerin sadece önlerde saçı olması ve hepsinin fabrika çıkışlı gibi saçlarını geriye tarama modasından dolayı kafama takıldı. Tepe derken, kafanın arka-üstündeki bölümden bahsediyorum
(2) 

IELTS'de U.S. English Kullanmak

dizicolleague #1371235 
Örneğin colour yerine color yazarsak, yours faithfully yerine yours truly yazarsak gıcık olurlar mı? Puanlama bu gibi durumlarda nasıl olur?
(1) 

Araç kiralama

dizicolleague #1369851 
Eylül'de Muğla'da yapacağım tatil için 4 günlüğüne araç kiralamayı düşünüyorum. Daha önce hiç girmedim bu işe ve acemiyim. Birçok seçenek arasında kafam karıştı tabii ki, bu işin piri olanlardan yardım beklemekteyim:

km sınırı çok önemli değil. baktığım km sınırlı araçlarda 1600 km yazıyor ve bu bana 4 günde fazlasıyla yeter.

pimpirikli adamım, o yüzden araç çalınma, kazadan feragat vs tüm özellikler olsun diyorum ve haliyle fiyat uçuyor. hangileri çok gerekli bunların?

havaalanından alma ve karşılama seçenekleri var, bunlardan havaalanından almayı seçince fiyat uçuyor. çok uzaklarda değilse ofislerine götürecek bir karşılamacıyla gitmeyi yeğlerim.
(4) 

Teniste Tie-Break

dizicolleague #1368587 
Dünkü maçın özetini izlerken son sette 11-11, 12-12 giderken 13-12 olunca set ve dolayısıyla maç bitti.

tie break, iki fark olana kadar devam etmiyor muydu? wimbledon'a özel kural mı bu?
(4) 

Şu cümle kaba mı?

dizicolleague #1368384 
...I will not be able to attend this course in these circumstances...

Yetkili merciiye yazılacak bu cümle (onları da kırmamak adına) doğru mudur? daha da yumuşatılabilir mi ağlak bir biçimde?
(5) 

Filtre Kahve Önerisi

dizicolleague #1367628 
French press için kahveyi çekip adrese gönderen bi site tavsiyesi almıştım bulamadım siteyi tekrar. Önerilere açığım
(8) 

Benzinli mi Dizel mi?

dizicolleague #1364104 
Ayağımı yerden kesecek Skoda Fabia 2004-2006 model arası araba bakıyorum. Benzinli olanlar 4-5 bin daha ucuz ve malum benzin-mazot arası çok fark kalmadı. Benzinli olanlar 1.2 motorken, dizel olanları 1.4 motor. İkisinin çekişleri arasında çok fark var mıdır? Ya da hiç fark olmasın diye mi dizelinki daha büyük hacimli? Hangisi tercih edilmeli?

SSD'ye Windows Klonlama Sorunu

dizicolleague #1364018 
SSD aldım, laptopta harddisk yerine SSD'yi, CD'rom'a da harddisk'imi taktım. AOMEI isimli programı kullanarak windows'umu SSD'ye klonladım. Bios'tan boot priorities'den SSD'yi ilk sıraya almama rağmen, bilgisayar ısrarla HDD'den başlatıyor PC'yi. (Disk Yöneticisinden ekran fotosunu da eke koydum) Ayrıca internetten araştırdığımda "UEFI harddisk drive bbs priorities" diye bir ayar benim BIOS'da yok. Nasıl yapılacak bu iş?
(5) 

Laptop'a SSD Takmak

dizicolleague #1362697 
Emektar laptop'umun 1 TB'lık HD'ini 500 GB SSD ile değiştireceğim. Direkt alıp takayım mı yoksa güç tüketimi, anakart uyumluluğu vb konularda dikkat edilmesi gereken unsurlar var mıdır?

(Acer Aspire V3 - 5 yıllık laptop)
(7) 

SSD Markaları Önemli Midir?

dizicolleague #1362696 
Örneğin Adata, Samsung, WD arasında, okuma-yazma hızlarının 10-20 Mb fark etmesi dışında çok bir fark yok. 1 sn daha çok bekleyeceğim diye 100 lira fazla verip Samsung almak mantıklı gelmiyor. Bu fiyat farklarına sebep olan sadece bu 10 Mb'lık okuma-yazma hızları mıdır yoksa başka detaylar da var mıdır(malzeme kalitesi, marka tanınırlığı vs)
(1) 

Laptopumun ederi nedir

dizicolleague #1361325 
Masaüstü topladığım için artık işimde kullanabileceğim hafif bir laptop alacağım ve şunu satacağım:

Acer Aspire V3
Intel core-i5 4200M 2.5-3.1(Boost)
2 GB Geforce Harici Ekran Kartı
8 GB Ram
1 TB HDD
Kozmetik hasar-çizik yok.

Kıyaslama yapabileceğim sitelerde anormal fiyatlar var(sahibinden ve muadili).
Hem alanı hem satanı memnun edecek objektif bir fiyat belirlemek istiyorum.
(3) 

Gamsızlaştıracak Film Önerisi

dizicolleague #1361307 
"Hayat kısa, her fırsatta eğlenelim" düşüncesini akla getirecek film önerilerine açığım. Hüzne boğmayacak, "ben de böyle yaşayacam lan takmayacağım kafaya" dedirtecek tipte olmalı.
(2) 

Eski Patronun Attığı BES Mesaj

dizicolleague #1359929 
4933'e "cayma" yaz ....(bir kod var burada) gönder şeklinde söyledi bana. Ceza yememek için bunu yapmalısın diyor. Kim ceza yiyecek ben anlamadım, anlayan varsa beri gelsin.

Tahmin: Beni BES'e kaydetmemiş diye o ceza yiyecek sanırım.
(6) 

Kamilkoç bilet çıktısı almaya gerek var mı?

dizicolleague #1359689 
Sitesinde PNR numarasından kontrol ediyorum böyle bir bilet yok diyor, saçmalık. Toplamda 3 biletim var mailimde de duruyor kapı gibi. Gidip almaya gerek var mı şubelerinden yolculuk öncesi?
(2) 

Şişirmeyen protein tozu önerisi

dizicolleague #1359688 
Zamanında koca bir bidon protein tozunu çöpe dökmüş biri olarak şişkinlik yapmayacak protein tozu önerilerinize açığım.
(3) 

IELTS speaking'de taktik yer mi?

dizicolleague #1354912 
Part 2 için hoşuma giden bir taktik var. Verilen konuda 3 hikaye uyduruyorsunuz ve verilen yönergelere uyarak bu üç hikayeyi iki dakika içinde anlatıyorsunuz. Birinci hikaye past, ikincisi recent, üçüncüsü future olmalı. Örneğin; art konusunda konuşmamız isteniyor ve 1 dakikalık düşünme sürecinde not alıyoruz: Üç yıl önce sergiye gitmiştim, şimdilerde müzikle uğraşıyorum, haftaya tiyatroya gideceğim. Bunlar etrafında konuşuyorsunuz. Cidden efektif bir taktik.

Fakat, çoğu cue card'da şu şekilde sorular: Describe a book you recently read.

Şimdi ben hem past, hem recent hem de future anlatacaktım, ocağıma incir ağacı dikti bu soru. Youtube'da 9 alan bir hoca da ısrarla "ne derse desin, ister past ister recent yapıştır sen taktiği al 9'u" diyor. Ben öyle aldım diyor. Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi merakla beklemekteyim.
(2) 

IELTS Computer-Delivered Başvurusu

dizicolleague #1354840 
Sınava ne kadar önceden başvuru yapılmalı? Bekleme süresi belirtildiği gibi kısa mıdır?
(2) 

Ekran kartı özellikleri hakkında

dizicolleague #1353771 
Ekran kartının mimarisine, kaç nm olduğuna bakmak yeterli midir? örneğin rtx 2080 ti ekran kartı ile rtx 2060 ekran kartlarını karşılaştırdığımda, rtx 2080'nin iyi olduğu(fiyatından da belli zaten) ortada. çekirdek boost hızına baktığımızda rtx 2060'ın daha yüksek olduğunu görüyoruz. fakat bit değerine baktığımızda rtx 2080 ti bayağı önde. kaç gb olduklarına fazla takılmıyorum çünkü örneğin 1080p bir monitörüm var diyelim.

not: amaç hangisi daha iyi değil. almak gibi bir niyetim hiç yok. amacım sadece hangisinin hangi özelliği daha iyi, nedir bu olay onu öğrenmek.
(1) 

Correspond with nerede kullanılır?

dizicolleague #1353231 
Whatsapp'ta birisiyle konuşurken chat, texting kullanıyoruz ama correspond with de kullanabilir miyiz? Örneğin; "I used to correspond with a girl" olur mu yoksa fazla mı resmi? Karşımızdaki gayet tabii anlayacaktır bizi ama benim öğrenmek istediğim şey, bir native böyle bir şey der mi?
(2) 

Those kelimesi relative clauses içinde mi?

dizicolleague #1353229 
Bir örnek vereyim: "I have shortcomings those make me shy" diyesim geliyor ama hiç those'lu relative clause görmedim. "I have shortcomings that make me shy" daha mı doğru?

Not: IELTS gibi resmi sınavlar bazında düşünebiliriz. Günlük konuşmada kimse takılmaz buna ama sınavda işler değişebiliyor.
(3) 

How things have changed tipi sorular

dizicolleague #1352637 
IELTS speaking bölümünde genellikle sorulan bu soruya hangi kalıplarla yanıt verilmeli? İşin gerçeği, bana Türkçe sorsanız cevap veremem bu sorulara çünkü "giyim kuşam son 20 yılda nasıl değişti sizin oralarda" diye soruyor adam. 10 dakika düşünmeden cevaplayamam ben bunu. Önerileriniz nelerdir bu tarz sorular için?

Not: ille de bu soru olacak diye bir şey yok. "How has meeting people today changed from twenty years ago" da örnek olabilir
(1) 

Pili Değiştirilen Makinenin Sapıtması

dizicolleague #1351923 
Philips tıraş makinemin artık çok iyi şarj tutmadığını düşünerek iki adet şarj edilebilir pil aldım ve içini açıp değiştirdim. eski piller lehimlenmişti, onları söküp aynı yere sadece metallere değidirerek(kablo bandıyla) deneme amaçlı taktım. şarj olması için fişe taktığımda anormal derecede hızlı çalışıyor ama şarjdan çıkarınca düğmesine basınca çalışmıyor(normalde şarjdayken çalışmaması gerekiyor). aynı 750 maH aaa tip pil takmama, her şeyi düzgün yapmama rağmen bu neden olmuş olabilir?

not: eski pilleri geri taktım ama yine aynı tepkiyi veriyor.
(1) 

iş güvenliği uzmanlığında durum nedir?

dizicolleague #1351611 
bu aralar kimse uzman aramıyor. c sınıfları ile ilgili yasanın ertelenmesi ve ekonomik bunalım gibi sebeplerden, b sınıfının aldığı maaş 3000-3500 arasında. sizce 2020 ocak ayına kadar işe girmeden beklenilmeli mi, yoksa boyun eğip 3000 tl'ye bu sorumluluk alınmalı mı?
(3) 

Üçlü Priz Çalışma Mantığı

dizicolleague #1350127 
Aslında çoklu priz çalışma mantığı nedir demek istiyorum? Özellikle bir çoklu prize birden fazla elektrikli alet taktığımızda nasıl davranır? Bilgisayardaki güç kaynağı gibi aletlere ana prizden her aletin istediği kadar enerji mi verir? Bunları açıklayacak, link verecek, video önerecek(ingilizce olabilir) arkadaşa minnettar olurum. ikramlarda bulunurum.
(1) 

Karaoke Oyunu

dizicolleague #1348655 
Guitar Hero tarzı, şarkı çeşitliliği fazla olan karaoke oyunu var mı? David Bowie, Depeche Mode tarzı "eskilerden" parçaları söyleyip puan alabileceğimiz?

Not: Ses kartı ve mikrofon alındı.
(3) 

PTT Kargo'dan Windows

dizicolleague #1347070 
Bilgisayar topladım ve işletim sistemini nasıl edinebileceğimi düşünüyorum. ptt kargo'da 30 liraya dijital lisans var. Alıp memnun olan var mı? Çünkü güncelleme kapatmak, crack vs uğraşmak istemiyorum daha sonra.
(2) 

Eski yazıcı nereye verilir?

dizicolleague #1347039 
Geçen gün böyle bir başlık açılmıştı ama takip edemedim. Elimde kartuşlu yazıcı var ve hiç kullanmıyorum. Eski bir yazıcı ve kartuşlarının doldurulması lazım tabii. Okullara veya belediyenin herhangi bir birimine verebiliyor muyuz? Önerilere açığım.
(1) 

Dark N5 kasa kullanan var mı?

dizicolleague #1346881 
İhtiyaçlarımı karşılayacak gibi duruyor. 600 W 80+ PSU ve kablo gizleme yuvaları beni tavladı diyebilirim.

(git: www.teknobiyotik.com!prettyPhoto)
(2) 

IELTS Computer-Delivered Hk.

dizicolleague #1346228 
Reading kısmında ctrl+f yapıp istediğimiz kelimeyi aratabiliyor muyuz?
(1) 

Bu cümle uygun mudur?

dizicolleague #1346167 
"The findings also support frequent drugs testing for competitive athletes, with permanent bans for proven steroid cheats since they will benefit from the steroids long after their use has ended"

İkinci okuyuşumda anladım ne demek istediğini ama akademik bir yazıda böyle bir cümle olması normal mi? Sanki hiçbir kurala uyulmadan yazılmış gibi cümle düşük.
(2) 

IELTS essay'de soru sırası önemli mi?

dizicolleague #1345810 
Şöyle bir soruda ben girişte teşekkür edip, sonra sırasıyla şu anki durumumu ve neleri sevdiğimi söylemek zorunda mıyım?

In the letter, you should:
– Thank him/her
– Tell them your situation
– Explain them what you liked about their lecture.

Örneğin ben girişte neleri sevdiğimi açıklayıp, sonda teşekkür ettim diyelim sorun olur mu?
(1) 

Bu cümle doğru mu?

dizicolleague #1345271 
No words can express my gratitude if you have a chance to come here. İşin içine if girince bende kuralları type'lara uydurma çabası baş gösteriyor da
(2) 

Youtube'da Telif

dizicolleague #1344259 
Bir örnek üzerinden gitmek gerekirse, ben Metronomy'nin Corinne parçasını coverlamak istiyorum(klavye solosunu gitarla çalıyorum). Bu parça videonun altında çalıyor ve ben üzerine çalıyorum. Creative Commons kısmından baktığımda bu parçanın altında şu yazıyor:
Viewable worldwide
Ads can appear

Örneğin şu yazmıyor:
This song is not available for use in your YouTube videos. If you use this song, your video may be blocked or muted.

Daha önce bu parçayı kullandığım videoda cc vardı(copyright claim). Bu durumda ben bu videodan para kazanamam(para kazanma açık değil zaten). Kullanırsam dava açılması durumu var mı? Bundan kaçınmak için ne yapmalıyım?(açıklamaya referans vermek vb)

mobil görünümden çık