(5) 

Router, internette fark yaratır mı?

dizicolleague #1424038 
Evde internet kullanan birden fazla insan var. Daha düzgün bir router, internet hızında fark yaratır mı? Fiber altyapımız olmadığı için, 16mbit interneti 5-6 kişinin kullandığı bir evde nasıl en efektif şekilde kullanabilirim?
(1) 

G29'a iki adet shifter takılabilir mi?

dizicolleague #1424016 
Elimde iki adet shifter var. Bir tanesini 5 ileri vites olarak kullanırken, diğerini el freni olarak kullanmak istiyorum. PC'ye bir dönüştürücü alarak vitesi taksam olur mu? Bana tek bir komut yetiyor. Yani vitesi nereye çekersem çekeyim tek işlem yapsın ki onu da el freni olarak atayacağım oyunda. Fotoğraftaki dönüştürücü iş görür sanırım bunun için. Bu işin olup olmayacağını merak ediyorum denemeden önce
(2) 

Hiphop/Rap Parça Önerisi

dizicolleague #1423054 
Çok dinlediğim söylenemez. 80's-90's kulağa daha hoş geliyor gibi. Türkçe rap hiç dinlemedim ve kesinlikle dinlemeyeceğime eminim. Şu ikisi çok hoşuma gitti, spor yaparken de gaza getiren cinsten:
www.youtube.com
www.youtube.com

Varsa öneri makbule geçer.
(1) 

RC nasıl upgrade edilir?

dizicolleague #1422870 
Geçtiğimiz yıllarda basit bir crawler almıştım ve sürmekten çok keyif almıştım. Fakat çok hızlı gidiyordu. İki kademeli hız seçeneği olanları görüyorum YouTube'da. Bizim bu basit crawler'ı bu şekilde upgrade edebilir miyim? Hangi parçalar işimi görür? Servo vb parçalar görüyorum ama sanırım onlar teker dünüşleri için.

İstediğim şey basit: Bastığım zaman tek hızda gitmeyecek. Gazlama seviyeme göre hareket edecek.
(3) 

İşe girince işsizlik maaşı iptal edilmeli mi?

dizicolleague #1421369 
Bir hafta önce işsizdim ve işsizlik maaşına başvurmuştum, onaylandı. Cuma günü yeni bir işe başladım. Bunu kurum görür mü, yoksa benim siteden/edevlet'ten işe girdiğimi bildirmem gereken bir modül var mıdır? Ceza yemeyelim sonra
(1) 

Gitarı tune down yapabilecepim program var mı?

dizicolleague #1420160 
Guitarrig kullanıyorum, Cubase ile hiç uğraşmadım. Floyd rose'lu bir gitara sahibim ve akord yapmak çok zor bu alette. 1/2 tune down sesini sanal olarak ayarlayabilecek (amfiden yani daw programdan) bir program var mıdır? Guitarrig içinden bu ayar nasıl yapılır?
(1) 

Buzdolabı derecesi kaç olmalı?

dizicolleague #1418932 
Eski bir buzdolabım var. 10 kademeli ayar düğmesi var ve ben genelde 4.'de tutuyorum. Kapağında et için değer aralıklarını(et mi? o da ne?), sebze için değer aralıklarını vb. göstermiş fakat hepsi birbirini kapsıyor. Hangi kademede kullanılması önerilir?

Not: Arçelik 4042 T
(3) 

Bir apartmanda neden inşaat elektriği olur?

dizicolleague #1418444 
Yaklaşık 8 aydır kiradayım. Apartmana ortak elektrik faturası geliyor ve sayaçlara göre bölünerek fatura hesaplanıyor ve bu tutarı apartmanın hesabına yatırıyoruz. Ev 1+0 ve termosifon mevcut. Geçen ay arada bir eve gelmeme rağmen 120 tl elektrik faturası geldi. Apartmanın elektriği inşaat elektriği olarak geçiyor. Doğal gaz da ortak ve peteği açsan da açmasan da 80-100 tl fatura geliyor.

Bunların sebebi nedir? Yani neden inşaat elektriği var, neden doğal gaz ortak, neden elektrik hesaplamak için bu zahmetlere giriliyor? Bunun apartman sahibine bir yararı mı var?
(1) 

B450 Anakart ile RTX 2080 uyumlu mu?

dizicolleague #1418429 
Gigabyte Aorus B450 M anakart ile RTX 2080 uyumunda sorun yaşanır mı? Sitesinde RTX 2060 uyumu gördüm ama RTX 2080 deneyenler de iyi sonuç verdiğini söylemiş. Bios güncellemesi vb gerekir mi?
(3) 

Kafelerde çalan parçaların lisans ücretleri var mıdır?

dizicolleague #1418090 
Mahalle arası barlarda zaten YouTube'dan açıp dinletiyor adam. Daha büyük barlarda/kafelerde Spotify-YouTube üzerinden çalınan parçalar için sanatçı davacı olabilir mi? Bunun vergisi bilmemnesi var mıdır?

Eğer varsa, internetten indirilen mp3'ler için de bu geçerli midir?
(2) 

Grafik tasarıma giriş için kaynak önerisi

dizicolleague #1417388 
Grafik tasarımla ilgili bir bölüm okumadım. 8-10 yıl önce Adobe After Effects programıyla kendi kendime saçma sapan işler yapmışlığım var. Bu işe adam gibi bir başlangıç için önerebileceğiniz kaynak var mı? Birçok programı YouTube'dan öğrendim. Türkçe veya İngilizce olması fark etmeksizin kanal önerilerine açığım.
(7) 

Araba motoru neden yıkanmaz?

dizicolleague #1416616 
Elektronik aksama zarar vermemek için, kabul. Fakat yağmurlu günlerde şarıl su giriyor motora. Bu bir çelişki değil midir?
(1) 

Logitech G29 Potansiyometre Tipi

dizicolleague #1416530 
G29 gaz pedalının potansiyometresindeki problemi bu güne kadar balata spreyi sıkarak çözdüm fakat artık çekilmez bir hal aldı. Yeni bir potansiyometre takarak kurtulmak istiyorum. Bu potansiyometreyi nereden bulabilirim? Adı, tipi nedir?

Bir başka çözüm yolu olarak; fren pedalındaki potansiyometreyi gaz pedalına takarsam sorunu giderebilir miyim? Bu sorunları yaşayan çıkar belki.

Sağlıklı günler...
(1) 

TTNet Cayma Bedeli Sorgulama

dizicolleague #1416005 
Bu sorgulamayı yapabileceğim bir ekran var mı? Mesaj bilgilendirmesi vb. de olabilir. Müşteri Hizmetlerine bulaşmadan halledebiliyorduk diye biliyorum.

Not: Taahhüt bitimine 7 ay var. Türknet'e geçince 120 tl'ye kadar karşılıyorlar onun için bilmek istiyorum.
(5) 

İnterneti evden kapatabilir miyim?

dizicolleague #1415767 
TTNET taahhütüm bu ayın sonunda bitiyor. Yeni taahhüt yapmak istemiyorum ve kapatma niyetim var(Türknet'e geçeceğim). Şubeye gitmeden, evden arayıp kapattırabilir miyim? Kapatmak için eve personel gelmesi gerekiyor mu?
(4) 

Fazla mesai ücreti itirazı

dizicolleague #1415023 
10 ay çalıştığım iş yerinden belirli süreli sözleşme bittiği için çıkarıldım. Bir miktar masraf fişim vardı gönderdim, parasını alamadım. Şimdi oyalıyorlar. Geçen yıl 30 Ağustos'ta durmaksızın 30 saate yakın(evet uyumaksızın ve durmaksızın) çalıştırılmıştım. İmzalı belgeli her şey duruyor (günü, saat aralığı, o gün ne yapıldığı vb.)

Şimdi ordan yürüsem ve dava açsam bir sürü iş. Beş yıl zaman aşımı süresi var dava açmak için ama uğraşılacak bir meblağ değil. Sözün özü; dava işleriyle uğraşmadan, ihtar çektirebiliyorduk şirkete sanırım. Bunun yolu yordamı nedir bir yol gösterin duyurucular
(3) 

HGS Geçiş Ücreti

dizicolleague #1413774 
Osmangazi Köprüsü'nden geçiş yapacağım ve HGS kredi kartıma bağlı. Geçişte sorun yaşar mıyım? Önceden bir yükleme yapmam gerekir mi?
(5) 

Araç Rolantide Neden Titrer

dizicolleague #1411613 
Çalışırken ve rolantideyken titreme sorunu sadece motor kulakçıklarından mı kaynaklanır?
(11) 

Bosch Silecekleri Nasıl Bilirsiniz?

dizicolleague #1411611 
Bosh servisinde silecekleri değiştirme düşüncem var. Millet memnun görünüyor. Ford Focus orijinal sileceklere 350 tl vermeyi kesinlikle düşünmüyorum. 50-100 tl bandında kapatır mıyız bu işi?
(3) 

Direksiyon Kılıfı Önerisi

dizicolleague #1411422 
Hepsiburada'da bulduğum deri görünümlü birkaç örnek mevcut. Direksiyondaki güneş yanığı kötü göründüğü için uygulamak istiyorum. Şunların kalitesi nasıldır?

(git: www.hepsiburada.com)
(git: www.hepsiburada.com)
(2) 

Stubhub ne kadar güvenilir?

dizicolleague #1410287 
FB-Panathinaikos biletlerimi satmayı düşünüyorum ama bu sitede daha önce iş yapmadım. Kullananlar nasıl bilir bu siteyi? İşleyişi nasıldır?
(2) 

Mailleri tek seferde indirmek mümkün mü?

dizicolleague #1405962 
Çalıştığım şirketten ayrılacağım için maillerimi yedeklemek istiyorum. Mailleri bilgisayarıma tek seferde indirmem mümkün müdür? (Yandex Mail)
(1) 

Swiftkey kelime seçme sorunu

dizicolleague #1403438 
Swiftkey kullanmaya başladım ve tek sorunum, kelimede herhangi bir harf değiştirmek için harfin önüne tıkladığımda kelimenin tamamını seçiyor ve işlem yaptırmıyor. Bununla ilgili bir ayar bulamadım. Var mıdır önüne geçmek için bir yol?
(1) 

Passolig üyeliği basketbol maçları için de geçerli mi?

dizicolleague #1402548 
Passolig üyeliğim olmadan Fenerbahçe Beko maçına girebilir miyim?
(1) 

Dark Seer'ı nasıl bilirsiniz?

dizicolleague #1401243 
Şöyle bir bot var, fiyatı fazla uygun olduğu için tereddütlerim var. Aşırı olumlu yorum almış, atışa değer diyorum:

www.darkseer.com.tr

Terletmemesi ve su geçirmemesi tercih sebebidir.
(5) 

Avrupa'dan İki Soru

dizicolleague #1401218 
Arabaların çoğunluğunun neden jant kapakları yok?
İnsanlar neden foouuujrt diye burunlarını siliyorlar? Türkiye'de olsa millet dönüp bakar ama burada insanlar çok normal karşılıyor. Gün içinde onlarca kez duyuyorum.
(5) 

Prag'da euro kullanabilir miyim

dizicolleague #1400121 
Otel odasını booking üzerinden tutmuştum bu yüzden euro ile ödeme yapabilirim diye düşünüyorum. Diğer durumlarda(restoran-bar-taksi) Çek Korunası'ndan başka para kabul etmeme olayı doğru mudur?
(1) 

Yağlı/yağsız kontak sprey

dizicolleague #1399857 
G29 direksiyon setinin gaz pedalındaki potansiyometreyi temizlemek için kontak sprey kullanacağım. Bu spreyin yağlı veya yağsız olması önemli midir? Piyasada ikisi de mevcut
(1) 

Tıraş makinesi pili değiştirme

dizicolleague #1399752 
Philips multigroom 7000 model tıraş makinesi için yeni pil aldım ve değiştirdim. Çok kolay bir işlem olmadı. Normalde fişe takınca çalışmaması gereken ve fişten çıkarılınca çalışması gereken makine tam tersini yapıyor. Fişe takınca çalışıyor (hem de ne çalışmak, sanki hiç durmayacakmış gibi ivmeleniyor) fişten çıkarınca tepki yok. Pili ters takmış olabilirim dedim, her şeyi denedim olmadı. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?
(1) 

Tatbikatta tiner mi benzin mi

dizicolleague #1399276 
Yağmurlu havada yapılacak bir tatbikatta tinerin yanıcılığına ne kadar güvenilir? Çabuk sönmemesi ve kolay alevlenmesi gerekli olduğundan, benzin kullanmak daha mı garantili yoksa hiç kasmaya gerek yok, bas tineri mi dersiniz?
(4) 

Citroen C4 2012 vs Focus 2011

dizicolleague #1397159 
Donanım olarak C4 önde görünüyor. Ses yalıtımı, kullanım vb hangisi öndedir? (fiyatları gördüğüm kadarıyla yanı 65 bin tl civarı)

Tahmin yöntemiyle değil, kullanıp tecrübe etmiş kişiler yardımcı olursa memnun olurum. Araçları sağlamlık, ses yalıtımı, atiklik, yakıt, donanım yönünden değerlendirecek araba sevdalıları buyrun.
(6) 

Pasaporttaki Vize Bilgilerinin Anlamları

dizicolleague #1395558 
Vize veren ülkenin yazmış olduğu
duration of stay: 4
from: 09.01.2020
until: 27.01.2020

ben zaten 4 gün için başvurmuştum ve duration of stay kısmı tamam. diğer from-until arası 18 gün ediyor. şimdi bana 18 günlük vize mi verdiler yoksa 4 günlük mü?
(2) 

Film-dizi için laptop tavsiyesi

dizicolleague #1392798 
Sadece film-dizi izlemek, office programlarını kullanmak için tasarlanmış laptop var mı piyasada? Bütün odağını görüntü kalitesi yoğunlaştırmış olmalı. 17,3 inç tercihimdir. E oyun laptopu almadığımıza göre fiyatı da uygun olsun istiyorum.

not: eğer bunu düşünemeyen firma varsa bu işe girelim duyurucular
(1) 

Protein tozu ve kitap için black friday indirimi bekliyor musunuz?

dizicolleague #1392648 
Ucuz etin yahnisi kötü olur. Ya son kullanma tarihi yakın ürün gönderirler ya da muzlu söylersin çilekli gelir. Kitap için böyle bir şey söz konusu değil ama onda da indirim olur mu merak ediyorum doğrusu. Bu indirimlerden yararlanan var mı daha önce?
(3) 

Ticaret Odası Kaydı Nedir?

dizicolleague #1392282 
"son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı",
faaliyet belgesi
ticaret sicil gazetesinin kopyası

vize için istenen bu belgelerden ilk maddedeki nedir? insan kaynakları da çözmedi. ben de daha önce sadece faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi alırdım, bu evrağın ne olduğunu nereden alındığını çözemedim.
(5) 

Vize izin mektubunda Czechia mı Czech Republic mi?

dizicolleague #1392220 
Alınmasın adamlar Çek Ripablik dedik diye? Hangisini kullanmak daha doğru olur?
(3) 

Schengen için işveren mektubunu kim imzalayabilir?

dizicolleague #1391948 
Son üç aya ait maaş bordroları ve işveren mektubunu kim imzalayabilir? İşveren çok uzaklarda ve dolayısıyla başka birine imzalatmam gerekecek. Noterden onaylı herhangi bir işveren vekili imzalayabilir mi bunları?
(6) 

Vize için Booking onay çıktısı yeterli mi?

dizicolleague #1391767 
Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için gerekli evraklarda otel kaşe-imzalı onay yazısı istenmiş. Otele mail atıp istemeli miyim, yoksa Booking'den aldığım onay çıktısı yeterli midir?
(4) 

Vize başvurusunda kaç banka bilgisi gönderilmeli?

dizicolleague #1391000 
Biliyorsunuz memurları fazla çalıştırmamak lazım. İşim gereği üç bankada para tutuyorum ve bu bankalardaki para hiçbir zaman 3000 tl'yi geçmez. Vize başvurusu yapmak için son üç ay dökümünü de vermek gerekiyor. Üç bankanın verileri biraz kalın olacak ama ne kadar çok para gösterirsek o kadar şans artar diye biliyorum. Memuru çok çalıştırdık diye reddedilmeyelim şimdi?
(2) 

Vize Başvurusu

dizicolleague #1390866 
Ocak ayında Çek Cumhuriyeti'ne gideceğim. Daha önce iki kez vfsglobal aracılığıyla schengen almıştım, vfs ile git kafan rahat olsun mu diyorsunuz? yoksa konsolosluğa direkt başvuru seçeneği de düşünülebilir mi?
(2) 

Telefon görüşmesi ses kaydı programı

dizicolleague #1388801 
İş için çok lazım oluyor. Her konuşmamı kaydetmemeli, ben istediğim görüşmeyi hemen tek hareketle kaydedebilmeliyim. android için önerisi olanlara minnettarım.
(1) 

vize talep dilekçesi

dizicolleague #1388112 
Bunu işveren vekili(müdür) imzalayabilir mi? yoksa direkt işveren'e imzalatmak mı gerekiyor? işveren'e ulaşmam biraz sor olduğu için soruyorum, yoksa en garanti yol işverene imzalatmak...
(5) 

Couchsurfing'de ilk deneyim

dizicolleague #1388010 
Gelsin insanlar kalsın, ingilizce pratik yapalım diye hesap açtım fakat hesabımda hiç referans, yorum olmadığı için ben olsam bende kalmazdım diyorum. İlk iş arayışınızda tecrübenizin olmaması ve işverenlerin tecrübe araması gibi. Bu bir kısır döngü müdür? Ne yapılmalı?
(1) 

Tefal Garanti Hk

dizicolleague #1386013 
İki ay önce tefal kettle almıştım fakat su kaçırıyor. Ürünümü biçözüm'den kaydettim, dönüş yok. Garanti işlemlerini hepsiburada üzerinden mi yapmalıyım yoksa herhangi bir tefal teknik servisine götürsem daha çabuk çözülür mü sorun?
(2) 

Skyscanner neden ucuz?

dizicolleague #1385445 
Aynı bilet thy'nin sitesinde 1568 tl iken, skyscanner'da 1450 tl. Aradaki 100 tl beni işkillendiriyor. Çok mu pimpirikliyim? Ya da "o kadar para veriyorsun, 100 lira daha ver kafan rahat etsin" mi?
(4) 

Ek uçak seferleri açılıyor m?

dizicolleague #1384862 
Soru 1: Ocak'ta yapacağım Prag ziyareti için şimdiden bilet baktım, Sabiha Gökçen'den Pegasus uçuşu sadece bir tane var o da istediğim saate değil(sabah saatleri). THY'de var uçuşlar ama taa üçüncü havalimanına gitmek istemiyorum. Demem o ki; biraz daha beklesem önümüzdeki ay Pegasus yeni seferler koyuyor mu? Fiyatlar çok mu yükselir uçuş gurmesi duyurucular?

Soru 2: Bilet ayırtma durumu var mı otobüste olduğu gibi? Şu anda olan bileti ayırtayım, sonra daha uygun bir saate sefer açılırsa bunu iptal ederim, gibi.
(2) 

Viski buzdolabında saklanır mı?

dizicolleague #1384396 
Bir hafta önce aldım ve buzdolabına koydum. Açıkçası önümüzdeki iki-üç ay içeceğimi düşünmüyorum. Hatta bundan 4-5 ay sonra, kışın açabilirim. Sürekli ısı değişimine maruz kalmasın diye buzdolabında saklamaya karar verdim. Bu kadar soğuk ortamda uzun süre kalması sorun yaratır mı? (buzlukta değil)
(7) 

Balık-ayran sorunsalı

dizicolleague #1384382 
ton balığının yanında ayran içiyorum. gün içinde süt de tüketiyorum. bu ikinin bir arada tüketilmesinin intiharla eşdeğer olduğu söylentileri var. bu bi kumar mıdır yoksa safsata mı? bırakayım mı bu huyumu?
(6) 

Turk.net hız düşüşü

dizicolleague #1384318 
Yaklaşık üç hafta önce bağlattım ve 35 mbps alıyordum. 3 Ekim'de altyapı çalışması oldu sanırım ve son iki gündür 2 mbps download alıyorum. Herkeste mi durum bu?

Yer: Kartal
(3) 

Kartal'dan Üçüncü Havalimanı

dizicolleague #1384187 
Ne kadar sürüyor? Hangi hat en mantıklısı ve kârlısı?
(Sabah 8 uçağına gibi düşünürsek)

mobil görünümden çık