(4) 

laptop - wireless sorunu

loser blueser #992833 
dandik laptop'umun (casper) wireless'ini windows 10'da bi türlü kullanamıyorum, 2 defa windows 10 yükseltmesi yaptım toplamda, ikisinde de kablosuz internete bağlanamadım bi türlü. (ilkinde hdd'deki bad sectorler yüzünden alet kullanılmaz hale gelmişti, gittim ssd aldım tekrar win 7 yükleyip yükselttim)

biraz daha uğraşıcam mevzuyu çözmek için ama bi türlü beceremezsem aklıma wireless kartı değiştirmek geldi. işe yarar mı, yeni kart sorunsuz bi şekilde takılabiliyor mu laptopa hdd, ram vs. gibi?
(1) 

cevizin firesi ne kadar?

loser blueser #992329 
kabuk/iç oranı nedir yani? fındıkta %50 misal.
(5) 

Çin'den gözlük camı almak

loser blueser #988042 
gözlüğü ucuza getireyim diyordum, aliexpress'te kesin vardır cam çerçeve dedim baktım cam satan bi tek şu satıcıyı bulabildim www.aliexpress.com

ama ürünlerden bişey anlamadım. şimdi mesela ben -2.50 numara miyop olarak hangi camı almalıyım?
(14) 

uçuruldum

loser blueser #986507 
sadece ama sadece şu tweet'in linkini alles'in uçurulması başlığına vermiştim, hiç bir yorum vs. yoktu.

twitter.com

soru: uçurulmayı hak edecek ne yaptım
(1) 

şişli civarından Tekirdağ - Marmara Ereğilisi

loser blueser #985653 
toplu taşıma ile ulaşımı soruyorum.

silivri otogar'dan ereğli'ye minibüs var onu biliyorum. silivri otogara da 303 nolu otobüsün gittiğini biliyorum başka var mıdır bilmiyorum.

şimdi şişli'den yola çıkıp silivri otogara ulaşmak için en mantıklı yöntem nedir?

bi de ereğliye kadar kaç saat sürer tahminen?
(4) 

ttnet'in kafası mı güzel?

loser blueser #984238 
adil kullanım şeysini günler önce aştım, bugün bi baktım torrent indirirken 3 mbit olması gereken hız 10 mbit :D
(1) 

Bad Sector - HDD Regenerator'ı usb'den boot etme

loser blueser #982602 
7'den 10'a geçtikten sonra biraz rahat kullandım aleti sonra çeşit çeşit mavi ekranlar almaya başladım, epey sorun yaşadım. bad sector taraması yaptım dün sonuç: imgur.com

şimdi hdd regenerator ile düzelteceğim ama açılmıyor bilgisayar, casper ekranında kalıyor, windows açılışına geçmiyor. bios'a girip bişey yapmadan çıkış yapınca açılıyor windows ama biraz çalışıp kapanıyor yine, programı açamadım bi türlü.

şimdi bu programı windows açılmadan usb üzerinden çalıştırma imkanım var mıdır, varsa nasıl yapılacak tam olarak? çok bilgim yok bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
(3) 

canlandırma talepleri kabul görüyor mu?

loser blueser #980862 
yoksa sonsuza kadar onaylanmayı mı bekliyorlar?

gg sebebiyle silinen entryi tertemiz yaptım, sert söz bile kalmadı içinde. not düşmüşüm 31 temmuz'da talep yapıldı diye, hala ortada yok entry.
(13) 

depreme hazırlanmak

loser blueser #977697 
oturduğum binanın depremde yıkılmayacağından hemen hemen eminim ama deprem sonrası çok acayip şeyler olacak gibime geliyor.

ciddi ciddi hazırlansak diyorum depreme. öyle çantayla falan olacak iş değil ama, baya amerika'daki zombi istilasına karşı hazırlık yapan herifler gibi hazırlanmak gerek.

en önemlisi su ve yiyecek. depremden sonra en azından 2-3 hafta temiz suya şehir genelinde ulaşımın olmayacağını düşünüyorum. kanalizasyonla karışmış hastalıklı suyu içmemek gerek, tankerlerle su yardımını da kim bilir ne sıklıkta, nerelerde yapabilecekler. apartmanın su deposu var ama kapasitesi ne kadar bilmiyorum, yeteceğini de sanmıyorum, apartman nüfusu 50 kişi falan. bodruma ek su depoları koysak 3000 litrelik falan, bu depolara koyacağımız su yıllarca temiz bi şekilde kalır mı içinde yoksa yılda bir suyu yenileyip depoyu temizlemek falan gerekir mi?

yiyecek meselesi daha karışık. şimdi bakıyosun markette mesele makarnaya raf ömrü 2 yıl. en dayanıklı konserve 3 yıl 4 yıl. deprem 2025'e kadar olabilir, bunları devamlı yenilemek gerekecek.

apartman sakinlerinin elini cebin atması gerekiyor tabi bu işi ortak yapabilmek için. öteki türlü bireysel yapılsa masrafı çok olur. hem yiyeceği falan bi şekilde ayarlarsın da su deposunu eve koyamayacağına göre bi anlamı kalmaz.

sizin görüşleriniz neler bu meselelerle ilgili?
(1) 

sgk'ya öğrenci belgesi

loser blueser #975930 
temmuz ayında mı yenilememiz gerekiyordu bunu her yıl?

bi de şu an otomasyona giremediğim için yeni belge alamıyorum, elimdeki belge de nisan 2015 tarihli. kabul ederler mi bunu götürsem?
(4) 

format

loser blueser #975796 
4 yıllık bilgisayarım format diye bağırıyor ama bu kadar yıldır bilgisayar kullanırım öğrenemediğim tek şey şu format meselesi.

windows 7 kullanıyorum, format cd'si falan yok elimde zaten olsa da aletin cd sürücüsü çalışmıyor. cd'siz format diye anlatılanlarda bi iso dosyası indiriliyor ama o orijinal windows değil. şimdi ben o şekilde format atsam windows orijinal değil diye sıkıntı olur mu?

bi de windows 8'de bi özellik varmış sanırım sistemi sıfırlayabiliyormuşsun format gibi. aynısı 10'da da varsa ben 10'a yükseltip öyle format atsam olur mu?
(3) 

bisiklete wd-40 ile girişsem?

loser blueser #973388 
yazlıkta bi bisiklet var, fena bişey değil ama zincir komple paslanmış, frenler gıcırdıyor falan. bakıma ihtiyacı var yani. wd40'ı bisikletlerde kullanmayın diyorlar ama elimde başka bişey yok, kullansam ne olur en fazla çok mu kötü şeyler olur?
(2) 

iş bankası vadeli döviz hesabı sorusu

loser blueser #969913 
vadeli döviz hesabında bir miktar dolar var, bi miktar dolar da vadesiz hesapta duruyor. bunu da vadeli hesaba katıp vadesiz döviz hesabını kapatmak istiyorum ama şu an vadeli hesabın faizi vadesiz hesaba yatıyor her ay otomatik olarak. şimdi ben internet şubesinden vadesiz hesabı kapatsam vadelideki faiz vadeli hesaba yatıp anaparaya mı eklenecek kendiliğinden, nasıl olacak?

bi de aslında vadeli hesabı da kapatıp internet üzerinden yeni bi vadeli hesap açmak istiyorum faizi daha iyi oluyormuş internetten açıldığında, ama mevcut hesabı internet üzerinden kapatamıyorum şubeye gitmem gerek, onunla uğraşmasam hiç boş bi şekilde açık kalsa o hesap sıkıntı olur mu?
(6) 

araştırma görevlisi alımı - torpil

loser blueser #968262 
i.imgur.com

burada torpil yapılmış olma olasılığı nedir?

bu giriş sınavı nasıl bir şey oluyor, yazılı mı yoksa mülakat mı?

1. sıradaki kişi fakülte dekanının kızı bu arada.
(2) 

çömelince dizde oluşan acı

loser blueser #967067 
bugün aniden oldu bu olay, gün içindeki fiziksel aktivitem sıfıra yakın. bi baktım dizimde hafif bir sızı var, ama çömelince hafif falan değil bildiğin dayanılmaz oluyor. ama mesela otururken dizimi kırdığımda hiç bi sıkıntı yok.

voltarenin üçgen hapından içtim bi tane bi de merhemini sürdüm. çömelmediğim sürece sorun yok şu an. ciddi bişey değildir di mi bu?

edit: sol dizimde var sadece, sağ dizim sapasağlam.
(5) 

linklerin kurbağa olmadığı resim upload sitesi

loser blueser #963203 
imgur mesela ne kadar tutuyor resimleri, en iyisi o mudur? değilse neresidir?
(1) 

gözlük çerçevesi sapından kırıldı

loser blueser #957206 
hangi optikçiden aldığımı biliyorum ama ne zaman aldığımı tam hatırlamıyorum. 2 seneyi geçmiş olabilir. çerçevenin markası rapsodi, hiç bi zorlama olmadan normal bi şekilde saplarını açarken bi tarafı vidalı yerden çat diye kırıldı. optikçiye gitsem tamir edilme imkanı var mıdır? ya da garantisi falan? adam da hiç bi belge vermedi aldığım zaman gözlüğü, hiç sallamayabilir bile.
(7) 

selülozu sindiremiyorsak bitkileri nasıl sindiriyoruz?

loser blueser #951680 
şimdi apandis köreldiği için selülozu sindirecek enzimler yok bağırsaklarda. ama bitkilerin hepsinde selüloz var çünkü bitki hücresinin çeperi selüloz. peki biz mesela domates kabuğunu sindiremiyorken marulu, maydanozu, hıyar kabuğunu vs. diğer selüloz içeren bitkileri nasıl sindiriyoruz?
(3) 

53. hükümet 257 oyla nasıl güvenoyu aldı?

loser blueser #951314 
www.tbmm.gov.tr
tr.wikipedia.org

böyle bişey bugün mümkün mü?
(1) 

paypal komisyonu

loser blueser #928853 
paypal'de kişiden kişiye ufak miktarlarda para gönderirken komisyon alıyor mu?
(1) 

iş bankası dekontunda dekont numarası

loser blueser #911325 
dekont numarası lazım ama anlamadım bi türlü: i.imgur.com
(13) 

maarri kim?

loser blueser #911057 
okumaya üşeniyorum valla, niye devamlı bişeyler yazılıyor nick altına? pkk'lı falan mı ne?

edit: ya olm birileri allah rızası için özet geçer diye açmıştım bu duyuruyu burayı da adamın nick altına çevirmişsiniz bravo.

edit 2: neyse ben özet geçiyorum anladığım kadarıyla: çakma solcu pkk'lı bir demagogmuş.
(2) 

Seedbox Cahilinden Sorular

loser blueser #903470 
selam arkadaşlar. iptorrents'te kullanmak için seed.st'den haftalık seedbox aldım, ilk defa kullanıyorum. walking dead'in yeni bölümünü indirdim 2.5 gb, popüler torrentler kısmında en tepedeydi dedim heralde bunu şeyetmek gerek. ama şu an gönderim hızı 150-200 kb/s civarında dolanıyor. 100'ün altına da indiği oluyor bazen. epey yavaş yani. bu benim aldığım paketin maksimum hızından mı kaynaklanıyor yoksa torrenti çeken mi yok?

benim bu işten maksimum verimi almak için hangi torrentleri indirip göndermem gerekiyor? freeleech torrentlerin boyutları çok büyük ayrıda çeken pek yok. yine popüler olanları mı takip etmek gerek?

bi de ben bilgisayarı kapatsam bile seedbox devam ediyor di mi gönderime?
(8) 

ütopya ne?

loser blueser #902771 
bişeyler bişeyler yazıyolar devamlı. anlamadım ne olduğunu.
(3) 

adil kullanım noktası aşıldıktan sonra hızın 3mbit'e düşmediği paket

loser blueser #902397 
var mı? normal hızı 16mbit veya üstü olan, akn aşıldığında en azından bi 8'e falan düşen, fiyatı iyi olan bişeyler yok mu hiç bi iss'da?
(4) 

TTNET ile ilgili

loser blueser #902339 
şu an 8 mbit'e kadar, kotasız 50 gb akk'li paket kullanıyorum. kampanya yapmıştık zamanında 24 ay taahhütlü, onun dolmasına 5 ay falan var. 70 liraya yakın ödüyorum her ay.

galiba ttnet artık 16 mbit'ten aşağı vermiyor yeni müşterilere. taahhütten dolayı değişiklik falan yapamıyorum tamam ama en azından hızımın 16 mbit olmasını sağlayabilir miyim dersiniz?
(1) 

beklediğim film düştüğünde mail atan torrent sitesi

loser blueser #900225 
var mı? public olanlardan. kickass gibi, ya da yify'nin kendi sitesi falan.
(1) 

Torrent siteleri, seedbox vs.

loser blueser #899907 
iptorrents'ten hesap edindim bi tane. çok fazla private tracker tecrübem yok, torrentleech hesabım vardı bir aralar ama çok kullanmıyordum, sonra bi şekilde banlandı neyse.

şimdi bu iptorrents hesabını da bir süre kullanmayacağım, bu arada başına bişey gelir mi, aktif olmadığım için falan banlarlar mı hesabı? bi de bu seedbox işi nasıl oluyor tam olarak? sitede freeleech dosyalardan bir şeyler indirdim upload edeyim diye, hız zaten boktan o kısmını geçtim işin benden dosyayı çeken de kimse yok. 1 dosyada 300 mb kadar upload yapabildim sonra onda da kimse kalmadı çeken. galiba bu freeleech dosyaları indirdikten sonra ya 1:1 olacak şekilde upload etmemiz gerekiyor ya da 300 küsür saat gibi bi zaman beslemenin açık kalması gerekiyormuş.

neyse uzun oldu özet geçeyim, varsa denemelik ücretsiz bir seedbox, yoksa en ucuzundan bir tane lazım bana. bi de kabaca nasıl kullanacağımı anlatırsanız sevinirim. teşekkürler.
(1) 

Yös'te ne soruluyor?

loser blueser #896879 
yös'e girecek bir tanıdık var yardım etmeye çalışıyorum ama bu sınavda hangi konulardan soru geldiğiyle ilgili doğru düzgün bir şey bulamadım. bi tek marmara üniversitesinin yaptığı sınavı bulabildim:

. MÜYÖS’te Temel Öğrenme Becerileri Testindeki
sorular Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça dillerinde
hazırlanıp uygulanacaktır. Bu 80 soruluk bir test olup,
Genel yetenek (45 soru), Matematik (30 soru) ve
Geometri (5 soru) sorularından oluşmaktadır. Bu testte
Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya alanlarıyla
ilgili soru bulunmayacaktır. Diğer test toplam 60
sorudan oluşan Türkçe testidir. Bu testin amacı,
adayların Türkçe düzeylerini ölçmek ve belirlemektir.

diğer okullarla ilgili bir bilgi yok. buna benzer mi olur diğer okullar da acaba?

bi de şimdi hangi kitapların alınması gerek hazırlık için?
(6) 

Sonu hk. diye biten duyuru açanlar hk.

loser blueser #895736 
ne iş la bunlar?
(2) 

Swirl Painting işine girsek türkiye'de tutar mı?

loser blueser #894609 
www.youtube.com

bu tarz iş yapan kimse yok sanırım bizde. maliyeti de düşük, bi boya masrafı bir iki tane de kimyasal maddesi var sanırım. ne dersiniz?
(4) 

avokadoyu olgunlaştırmak

loser blueser #890689 
1 gün kese kağıdında muzla bekledi, şu an eskisinden çok daha yumuşak ama rengi koyulaşmadı gibi, aldığımda nasılsa rengi hala aynı, koyu yeşil. bu olmuş mudur yoksa bekleyeyim mi 1 gün daha?
(8) 

bu blueberry niye bu kadar tatsız bişey?

loser blueser #890466 
merak ettim migrostan aldım küçük bi paket, bildiğin tatsız bişey amk. üzümün tatsız tuzsuz versiyonu. arada bi iki tane hafif ekşimsi çıkıyor sonra yine tatsız devam ediyor. menşei şili'ymiş, aldığımdan da bir gün önce paketlemişler. tazeydi de yani. neden bu kadar tatsız bu?
(4) 

Sleep Cycle alarm clock nasıl kullanılıyor?

loser blueser #888601 
kullanım fotolarında falan prize takılı olarak gösteriliyor, prize takmak şart mı kullanmak için? ee benim yatağın yakınlarında priz yok ne yapıcaz?

bi de nokia xl telefonum var mağazasında aradım ama bulamadım. benim telefonda olmuyor mu bu iş?
(9) 

yurtdışından alışverişlerde adet limiti var mı?

loser blueser #887270 
bi yerlerde okumuştum bir kişi yılda en fazla 3 ürün alabiliyor diye. ama bi sürü insan devamlı alışveriş yapıyorum diyor. böyle bişey var da uygulanmıyor mu yoksa hiç mi yok?
(8) 

bu vk.com ne iş?

loser blueser #886814 
herkes burdan film dizi falan izliyomuş çok süper site diyolar. nedir yani buranın olayı başka yerde olmayan filmler diziler falan mı var? nasıl buluyoruz bunları?
(5) 

bu çikolatanın üzerindekiler ne?

loser blueser #881251 
sanki bişeyin tohumu gibi bi görüntüsü ve dokusu var. acımsı ve hafif ekşi gibi bi tadı var.

i.imgur.com
i.imgur.com

godiva'nın küçük tek lokmalık çikolatalarından bu.
(3) 

kanal tedavisi - dolgu

loser blueser #871498 
okmeydanındaki diş hastanesinde kanal tedavisi yaptırdım geçen gün. şimdi orada tedaviden sonra doktorun yaptığı dolgu geçici dolgu oluyor değil mi? onun kalıcısını da orada sigortadan yaptırabiliyor muyuz yoksa git parası neyse ver özelde yaptır mı diyorlar? bi de bu geçici olanı ne kadar dayanır tahminen?
(2) 

yös - yabancı uyruklu öğrenci sınavı

loser blueser #870354 
bunu sanırım tüm üniversiteler kendileri yapıyorlarmış, ayrı ayrı. peki konular falan nasıl oluyor, ortak çalışma kitapları falan var mı?
(1) 

ispanyolca bilen var mı?

loser blueser #863342 
şu şarkının adını merak ettim. sözlerde falan çıkar belki?

www.youtube.com
(8) 

bu filmlerin hangileri daha az sıkıcıdır?

loser blueser #859779 
(4) 

beyler biz niye hep 4 yiyoruz :(

loser blueser #858448 
lan :(
(2) 

sopcast'teki sorun nedir?

loser blueser #852113 
bi sürü kişide varmış. ttnet'ten falan mı kaynaklanıyor acaba? kapattılar mı erişimi ne yaptılar?
(1) 

çakma galaxy note 3 telefon

loser blueser #851639 
var elimde bi tane. dili arapça, biraz kurcaladım ama nerden ingilizceye veya türkçeye geçeceğiz bulamadım. türkçe var mıdır onu da bilmiyorum gerçi.

şimdi nasıl oluyor bu taklit telefon işleri? bunu bi yere götürüp kırdırmak falan mı gerekiyor kullanabilmek için? ya da satmak istesem para veren olur mu buna?
(6) 

istanbul avrupa yakası bit pazarları

loser blueser #851594 
nereler var bildiğiniz?

yer tarifi ile yazarsanız çok sevinirim.
(1) 

youtube'da bazı videolarda şöyle oluyor

loser blueser #850539 
işte beyle: www.youtube.com

bazısında oluyo bazısında olmuyo. aslında chrome'da oluyor sadece başka tarayıcılarda sorun yok. ne iş bu?

edit: çözüm şöyleymiş: i.imgur.com
(6) 

adamı uyutan bi müzik

loser blueser #848491 
var mı? uyumaya çalışırken dinleyeceğim. klasik falan olabilir heralde bilemedim.
(3) 

iş bankası istanbul şubesi

loser blueser #847384 
kulelerin hemen altı mı oluyor burası? nasıl gideriz buraya, metroyla falan mümkün müdür gitmek?
(2) 

gsvid'e ne oldu?

loser blueser #834472 
yayın yapmıyormuş galiba artık. sebebi olarak da yiğit ağbaba diye bi herifi gösteriyor. ne oldu bunların arasında?
(1) 

takip etmelik youtube hesapları

loser blueser #831024 
bilimsel şeyler olur, komik şeyler olur... çok sık video yükleyenlerden olmasın ama. var mı sizin takip ettiğiniz güzel şeyler?

mobil görünümden çık