(10) 

Kahvaltılık..

mutekebbir #759188 
Misafirliğe kahvaltıya gidilirken ne götürülebilir?
Evde yapıp götürebileceğim basit bir şey olabilir..
Dışarıdan alınırsa ne alınabilir?

Normal vakitlerde, ya da kahvaltı sonrasında oturulacak zamanlarda tatlı türü şeyler alırım.. Ama kahvaltı yapılacak ve dışarı çıkılacak, evde durulmayacak, bu yüzden ona uygun bir şeyler lazım..

Teşekkürler..
(4) 

Doğum günü / Dizi - CD Basım / Önemli ve acil bir konu

mutekebbir #759090 
Merhabalar, çok büyük bir hata yapıp en iyi arkadaşlarımdan birinin (zaten iki tane var) doğum gününü unutmuş ve hiç hazırlık yapamamış bulunmaktayım.. Parasal olarak büyük çöküşteyim..
Az önce arayıp, salı günü kutlama yapacağız taksimde demese hiç aklıma gelmezdi..

Şimdi, aklımda iki şey var, bunlarla ilgili yardımınız gerekli..

1- Çok sevdiği bir dizi var pride and prejudice (gurur ve önyargı) kitabını da çok seviyor, tekrar tekrar okur.. Kız, bu hikayenin 1995 yılında yayınlanmış dizi versiyonunu çok seviyor (colin firth'in oynadığı).. İnternetten sürekli izlerdi, uzun zamandır internete giremiyor ve izleyemiyor..
Bu dizinin türkçe altyazılı dvd'si yok..

Mevzu uzadı, sorum şu: İnternette bazı dizi izleme sitelerine yüklenmiş bir diziyi indirip cd'ye basmanın bir yolu var mı? (altyazısı ile birlikte)
Ben büyük ihtimal yapamam da yapan yerler nerelerdir?

2- Daha önce bir arkadaşıma tema vakfından fidan dikip sertifikasını göndererek kutlamıştım, bayağı kıskanmıştı.. İkinci alternarifim de bu..

İlk soruya yanıtı olmayanlar 2. nin nasıl bir fikir olduğu konusunda yardımcı olursa memnun olurum..

Teşekkürler..
(5) 

Duvara boya bulaşması..

mutekebbir #758578 
Merhabalar,
resimdeki sandalyeden kullanıyoruz mutfakta, duvar krem rengine yakın bir renk, zamanla sandalyenin kırmızılığı duvara leke yapmış.. Bir sürü şeyle denediler çıkarmayı (temizlik ürünü), fakat çıkmıyor, var mıdır bir yöntem?

Teşekkürler..
(3) 

Boynu Bükükler

mutekebbir #757068 
İlk 2 bölümüne ısınamamıştım (ikisinden toplam 15 dakika falan izlemişimdir), sonraki haftalarda fragmanlarına denk geldim, hoşuma gitti ama gününü bilmediğim için hiç açamadım.. İzlemeye değer bir dizi midir? Yetişsem mi?
Zamanında Geniş Aile'yi izleyemiyordum, sabaha karşı tekrarlarına denk geldim çok sevdim, bunun gibi izlemediğime pişman olacağım bir dizi midir?

abartılı karakterlerden şikayet etmişim zamanında eksisozluk.com onlarda durum ne mesela?

Teşekküler..
(4) 

Enginar + Twitter

mutekebbir #750365 
Merhabalar 2 adet sorum var..

1- Enginar: Enginar aldık 1 haftadır dolapta, poşette satıyorlar ya sulu o vaziyette, renginde değişiklik yok fakat şüpheliyim, bozulmuş mudur? Ve hemen kullanılmayacak, bir süre daha kalacak dolapta, ne kadar kalabilir?

2- Twitter: Twitterdaki son durum nedir? Dün akşam üzeri dns ayarlarını değiştirdim girebiliyordum, şimdi o da uçmuş.. Var mı yeni yöntem? dns rakamı haricinde bilgi verecek olan arkadaşlar detaylı yardımcı olursa çok iyi olur..

Teşekkürler..
(1) 

Bir Delinin Hatıra Defteri / Sıra / Oturma Planı

mutekebbir #748348 
Dün akşam Üsküdar Tekel Sahnede ya da önceden Ankara'da bu oyunu izleyen arkadaşlar var mı?
Bilet alırken bazıları sıra olur erken gitmek lazım vs. diyordu, biletler numarasız olduğundan düzgün bir yere oturabilmek için.. Gittiğinizde kapıda sıra var mıydı? Ne kadar süre önce sıraya girdikleri konusunda bilginiz var mı?
Çok fark ediyor mu oyun sırasında nerede oturduğunuz, benim sahne planından baktığım kadarıyla büyük sıkıntı olmaz gibi duruyor ama gidenler gözlemlerini yazarsa çok iyi olur..

Teşekkürler..
(1) 

The Walking Dead 4x14

mutekebbir #747622 
Bu bölümde yaşananlar çizgi romanda var mıydı?
Hatırlayan hangi sayı olduğunu yazarsa çok iyi olur..

Teşekkürler..
(4) 

Maskeli katil?

mutekebbir #743828 
Filmde maskeli bir adam var, birileri okul gibi bir yerde toplanıyor (içinde havuz varmış), oradaki sahneleri net hatırlamıyor.. Bir kadını kayaktan kayarken bıçağı alta koyarak bacaklarının arasından kesip öldürüyormuş..

Maske beyazmış, orman sahneleri varmış filmin başında..

7-8 kişilik arkadaş grubu varmış..

Scream serisi değil..

Böyle bir film hatırlayan var mı?

Teşekkürler..

İstanbul / Bir Delinin Hatıra Defteri / Gişe Sorusu

mutekebbir #743581 
Birkaç gün denedim, "Ankara için alamadım, belki İstanbul'a yakalarım" diye, yok olmadı.. Önümde 4 oyun kaldı, detaylı bilgi bulamıyorum maalesef.. Sözlükte bir şeyler okudum ama kafam karıştı iyice..
Şimdi; bu oyun tek sahnede oynayacak ama diğer gişelerden de satışı var, her gişeden 5 bilet satılıyor öyle mi? Doğru mu anlamışım?
Hayır ben şimdi gişenin birine giderim sabahın köründe deneyerek öğrenirim bunu ama öyle değilse geriye kalacak 3 oyun, riske giremiyorum.. (Devamı gelecek mi onu da bilmiyorum)

Bu sefer yakalamam lazım, adresi sormaya bile başladım, büyük heyecan yaptım (buradaki d.t. çalışanları bilir, çok ağrıttım başlarını bu oyunla ilgili), yardım edin lütfen, param olsa karaborsa satanlardan falan alıcam da o da yok..

Net bilgi sahibi olanlar yazarsa memnun olurum..
Teşekkürler..
(1) 

Üsküdar Stüdyo Sahne

mutekebbir #743569 
Ben bayrampaşada oturuyorum, buraya en rahat ve hızlı nasıl gidebilirim?
Daha önce üsküdara sanırım bir kere gittim ama onda da dolaşma şansım olmadı, yani hiç bilmiyorum.. Ayrıntılı ve çabucak bulabileceğim şekilde tarif ederseniz çok memnun olurum, teşekkürler..
(4) 

Çorlu'da yaşam..

mutekebbir #739077 
Erkek kardeşim Çorlu'da iş buldu, ev tutmayı ve orada yaşamayı düşünüyor, fakat tam anlamıyla karar vermiş değil, tereddütleri var, sadece askerlik için aileden uzak kaldı.. Kirası 250 lira olan bir ev bulunmuş, maaşı 1000 lira olacak senede iki kere ikramiye + mesai ücreti de zamanında verilen bir yermiş.. Rahat geçinebilir mi? ekstra harcamaları yoktur sadece sigara kullanıyor, yol parası da vermeyecek iş için..

Bu koşullarda İstanbul'dan oraya yaşamaya gitmeye değer mi?
Şuan işsiz..
(5) 

Gerilim film önerisi..

mutekebbir #739051 
Selamlar,

şöyle sonunda insanı şaşırtan güzel bir gerilim filmi önerir misiniz?
"Zindan adası", "Diğerleri" gibi mesela, ilk bunlar geldi aklıma, bu tarzlarda sonu şaşırtsın istiyorum..
Oyuncuları da iyi olursa çok sevinirim..

Hafif korku filmi de olabilir ama öyle cinli perili şeyleri pek sevmiyorum, psikolojik gelirim vs. daha iyi olur..

Teşekkürler..
(1) 

Eyvah Eyvah - Şarkılar

mutekebbir #735656 
Eyvah eyvah şarkılarından oluşan cd yapacaktım ama sadece 5 tane bulabildim..
Şöyleler:
-Fasulye
-Kara çalı gibi
-Melekem
-Dol Karabakır
-Kelle

Bunların haricinde filmlerde (1-2-3) geçen sizin hatırladığınız şarkılar var mı? Ya da filmlerde geçmese de o yöreye ait güzel şarkılardan örnek verebilir misiniz? Ben o yöreye pek hakim değilim bazen çaldığında bildiklerim çıkıyor ama hepsi sevdiğim şarkılar değil şu 5 şarkıyı sevenin sevebileceği tarzda olursa iyi olur..

Yer dolsun diye Firuzan şarkılarından da kullanacağım artık.. Ama şöyle 10 tane alan şarkı önerirseniz çok makbule geçer.. 5-6 şarkı için cd ziyan etmeyeyim..

Teşekkürler..
(1) 

Oyun?

mutekebbir #731236 
Resimdeki oyunun adı nedir?

Teşekkürler..
(2) 

Ot Dergi / Emrah Serbes / Ercan Mehmet Erdem / trt

mutekebbir #730329 
Emrah Serbes'in ot dergi şubat sayısı yazısında bahsettiği Ercan Mehmet Erdem'le birlikte trt'ye yazdıkları dizinin adını bilen var mı?

Teşekkürler..

Yeni Evli'nin jeneriğinde senarist Zehra Çelenk yazıyor, o değil galiba..

Şen Yuva da atv ve fox'ta yayınlanmış ve bölüm sayısı az, sanırım yazıda bahsi geçen dizi o da değil..

Özelliklere uyan dizi "yeni evli" ama bulduğum jenerikte başkası yazıyor anlayamadım neyse, sonradan devam etmişlerdir belki..
Tekrar teşekkürler..
(6) 

Kayıp Kimlik..

mutekebbir #726519 
Kimliğim kayboldu, cuma günü dışarı çıkmıştım en son sanırım o günden beri yok.. Şimdi muhtarlıktan belge alıp nüfus müdürlüğüne gidip çıkartacağım ama biri diyor ki "karakola kaybolduğunu bildirmezsen para cezası ödersin"..
Böyle bir şey var mı? Karakola gidilirse cezayı ödememe gibi bir durum daha önce duymamıştım hiç, bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim..

Teşekkürler..
(5) 

Balkondaki kedi..

mutekebbir #722123 
Balkon dediğim şöyle bahçe katı mı diyorlar ne diyorlar, binaların en altındaki daire..
İşte oraya bir kedi gelmeye başlamış, amcam da çok korkar, çıkamıyormuş balkona, anca kedinin dolaşmaya çıktığını fark ederse o zaman çıkıp halledebiliyor balkondaki işlerini..

Şimdi, bu kediciği oradan nasıl uzak tutabiliriz, başka gelip giden yokmuş, sadece o..

Bazı uzak tutucu speyler var diye duymuş, benim bilgim yok, işe yarıyor mu onlar?

Ya da başka önerisi olan var mı?

Teşekkürler..
(1) 

Telefon rehberinin uçması..

mutekebbir #716316 
Babamın telefonundan onun hattını çıkarttım, kendi hattımı taktım, neyse hallettim işimi onun hattını geçirdim yeniden.. Tesadüfen fark ettim rehberi yok, kapadım açtım, yaptım bir şeyler rehber hala yok..

Bunu nasıl halledebilirim?
SIM/Telefon ayarlarına baktım hepsinin gösterilmesi gerek ama yok..

O da pek beceremiyor telefon işlerini tek işi rehberden arayacağı kişiyi bulup aramak, bulamazsa öldürecek beni.. Durumu fark etmemiş olsa haberim yokmuş gibi yapardım ama gördü hattı değiştirdiğimi..

Kendi yedeklemeden bunu yedekleyen bir sistem var mı acaba? Şuan kullandığı hat turkcell..

Teşekkürler..
(16) 

Yemeden önce koklamak..

mutekebbir #716194 
Sizde de var mı bu durum? Özellikle tadından emin olmadığım, daha önce yemediğim, yemekte tereddüt ettiğim yiyecekleri uzun süre koklayarak tadını anlamaya çalışıyorum, anlayamıyorum tabii ama engel olamadığım bir durum..
Bunu yaşayan başkaları var mı merak ettim..

Çevremde sadece kedimde gördüğüm bir özellik bu, başka kimsede görmeyince şüpheye düşmüştüm, yalnız değilmişim teşekkürler..
(2) 

Milföy hamuru..

mutekebbir #716075 
Donmuş milföy paketini buz dolabına geçirerek açılmasını beklemek mi iyidir? Dolaptan dışarı çıkartarak açılmasını beklemek mi daha iyidir?

Acil lazım değil, açılma süresi mühim değil yani, yarın ya da cuma günü kullanacağım.. Fakat dolaba indirince nemlenme olur diye düşünüyorum, geçenlerde dolapta beklettiğimiz bir paket yufkayı nemlenme sebebiyle atmak zorunda kalmıştım, aynı durumu yaşamak istemiyorum.. Ama dışarıda beklemesi sıkıntı yaratır mı bunu bilmiyorum, çok yumuşayıp yapışkan hale gelmez değil mi?

Teşekkürler..
(2) 

Kanıt..

mutekebbir #715819 
Bir süre önce (1 haftayı geçmemiştir) gece tekrarına denk geldim ben bu dizinin, kanal d mi tv 2 mi hatırlayamıyorum, her ikisinin yayın akışlarında da görünmüyor, kafalarına esti bir bölümü mü oynattılar sadece, ne sevinmiştim yeniden yayınlanıyor diye.. Var mı bilgisi olan? Yoksa kanalı mı yanlış hatırlıyorum, başka bir kanal mıydı? Teşekkürler..


Ek: Tekrarlarından bahsediyorum zaten, geçen yıl verirlerdi gece tekrarlarını yine mi başladılar buydu sorum? Yeni bölüm olmadığının farkındayım..
(7) 

Evde Spor..

mutekebbir #714049 
Evde spor yapmak için koşu bandı mı önerirsiniz bisiklet mi? Bunların hangisi daha faydalı olur..

Evde spor yapmanın amacı yapılan diyete katkı sağlaması, yani kilo vermek..

Bir de günde kaç saat vs. bu konularla ilgili de bilgi sahibi olanlar yazarsa memnun olurum..

Teşekkürler..
(2) 

Kadıköy/Moda Sahnesi..

mutekebbir #713890 
Kadıköy iskeleden buraya nasıl gidilir (yürüyerek)? Çocuğa tarif eder gibi anlatırsanız çok iyi olur..
Metrobüsle daha kolaysa öyle de gidilebilir, oradan gidişi de yazabilirsiniz..

Teşekkürler..
(3) 

Facebook

mutekebbir #711161 
Paylaşımları başkalarının yorumuna kapatmak nasıl oluyordu? Bulamadım..
Artık yok mu böyle bir şey

Teşekkürler..

Ek: Vardı sanki öyle hatırlıyorum ama başka da kimse bilmiyormuş, benim kafa yine olayları mı karıştırıyor acaba..
(2) 

Dracula / Dizi / Alternatif Site Sorusu Değildir..

mutekebbir #710165 
Malum sebeplerden ötürü izleyecek yer sıkıntısı çekip başka adresler aramaya başladım.. Bazı yerlerde ayın bilmem kaçında yüklenecek vs. yazıyor..

Sorum şu: Bu dizi yayınlandığı ülkede normal bir şekilde haftalık gösterimine devam ediyor mu? (Bulamadım nereden bakacağımı)

Biz ilk 6 bölümü izledik sonra site patladı tamam ama o kadar zaman geçti yahu başka bir yerin bir şekilde eklemesi gerekmez miydi?
Hal böyle olunca şüpheye düştüm, bunlar öyle sezon arasında tatile falan giriyorlar ya öyle bir şey mi oldu acaba dedim..

Bilen biri aydınlatırsa çok memnun olurum..

Teşekkürler..
(1) 

Film İsmi??

mutekebbir #710019 
Hatırlayamadığım iki film ismi var ve ikisiyle ilgili de çok az şey hatırlıyorum umarım yeterli olur..

1. İzleyeli bir kaç yıl oluyor çok eski değil, komedi filmi büyük ihtimalle romantik komedi, yanlış hatırlamıyorsam başlarında bir sahneydi, adam kız arkadaşına evlenme teklifi etmeye gidiyor bir restauranta, kırmızı renkli bir kostüm ayarlıyor, kırmızı donlu falan böyle eros gibi giyinmiş, arkadaşı yapmamasını söylüyordu galiba ama bu inat ediyor sonra kız kabul etmiyor tabii hatta o gece terk edilmiş de olabilir..

2. Çocukken izlediğim bir film, film diye hatırlıyorum ama dizi de olabilir belki de seridir.. Korku filmi olması lazım.. Küçük bir kız var sarışın olma ihtimali yüksek.. Aynalı bir film.. Hatta kızın odası tamamen ayna kaplı olabilir.. Böyle ayna ağırlıklı bir film.. Aşağı yukarı 15-20 yıl öncesinden bahsediyorum..

Teşekkürler..

Evet 1. Wedding Daze..
Ama 2. Mirror Mirror değil gibi, görsellere baktım, çıkartamadım..
(1) 

İkea Çerçeve / 04 PE LD

mutekebbir #709461 
Merhabalar, ikeadan fotoğraf çerçevesi aldık, üstteki plastik kısımda görsele eklediğim uyarı işareti var, etiketli değil, direk plastiğin üzerinde bu, çıkartamadık (ıslak bezle denedik), kenarda köşede de değil üstelik rastgele koyulmuş, fotoğrafı koyunca kötü duruyor.. Bunu çıkartabilen var mı? Nasıl?

Aseton işe yarar gibi ama emin olmadan gidip aseton aramak istemiyorum, deneyen var mı?

Teşekkürler.

Ek: çerçeverleri de ekledim, göründüğü üzere farklı bölgelerde bulunuyor bu işaret.. (fotoğrafı google dan buldum, ben çekmedim..)
(3) 

Facebook/Virüs

mutekebbir #704783 
Son zamanda birileri etiketliyor ya sürekli yorumlara, yok "yetenek sizsiniz e katıldım" yok "ne kadar çılgın bir insanım" bilmem ne..

Annemin adresinden paylaşılıyor şuan bu ve deli gibi bildirim gelmekte kafayı yemek üzereyim.. Aradım komşunun kızı bir şeye bakmak için kendi bilgisayarından girmiş o bilgisayarda da virüs varmış..

Bu durum bilgisayarla mı ilgili hesapla mı?

Evden o hesaba girildiğinde bilgisayarıma bir şey olmaz değil mi?

Bu paylaşımları yok etmenin bir yolu var mıdır?

İnternette bunu temizlemeyle ilgili bir şeyler var ama "Regedit’i açtıktan sonra..." diye devam ediyor daha onu bulamadım ben..

Not: Bizim bilgisayardan böyle bir linke tıklanmadı..

Teşekkürler..
(1) 

Dizimag Davetiye Kodu (İstemiyorum, yalnızca soru)

mutekebbir #702247 
Şimdi diyelim ki birine davetiye kodu gönderdiniz, o kişi siteye üye oldu, siz o kişinin kim olduğunu bilebiliyor musunuz? Sizin verdiğiniz kodla giriyor ya bu sebeple belki bilebilir diye düşündüm..
Yani belki adam davetiye kodunu alıyor ama aldığı kişinin kullanıcı adını bilmesini istemiyor, oluyor mu böyle?
Yoksa kodu veriyorsun konu kapanıyor mu?
Nedir?

Teşekkürler..
(2) 

Çağlayan / vatan caddesi

mutekebbir #699023 
Çağlayanda, vatan caddesinde "çağlayan iş merkezi" varmış.. Ne caddeyi ne iş merkezini biliyorum.. Metrobüsten çağlayan durağında indiğimizi düşünürsek nasıl gidebiliriz buraya en kolay?

Teşekkürler..
(1) 

Havuç Suyu..

mutekebbir #698319 
1 bardak havuç suyuna ortalama ne kadar havuç gider?
Google dan baktım ama yararları falan çıktı bulamadım..

Teşekkürler..
(3) 

Film adı..

mutekebbir #697026 
Bir film vardı, uzun zaman önce izledim de kuzenime izleteceğim şimdi unuttum adını..
iki genç var küçükler daha aşıklar birbirlerine ama atışıyorlar.. Film bir kızın bir çocuğun gözünden anlatılıyor.. Acil lazım.. Hatırlayan yazabilir mi lütfen..

Teşekkürler..
(1) 

Bayrampaşa / Yeşilköy

mutekebbir #696902 
Bayrampaşa (kocatepe metro) dan yeşilköy çınar otel e en basit nasıl gidilir?

Teşekkürler..
(5) 

LG Smart TV / D Smart / HD

mutekebbir #696822 
D-smart kullanıcısı olan biri kendine yeni smart tv televizyon almış.. daha önceki televizyonu hd olmadığı için dekoderi de hd değil.. d-smartın hem full pakedini hem de internetini oradan kullanıyor.. günlerdir arıyoruz, dekoderimizi hd olarak yenileyin diyoruz bir dünya mazeret söylüyorlar, yok sözleşme varmış yok internet varken olmazmış bir sürü vır vır..

Şimdi bunlar dekoderi yenilemezlerse eski dekoder (hd olmayan) ile yine düzgün bir kalitede izleme imkanımız olmaz sanırım.. Ben bütün gerekli aletlerin hd uyumlu olması gerekli diye biliyorum..

D-Smart ile bu sorunu nasıl giderebiliriz? Bilgisi olan yazabilir mi..

Teşekkürler..
(4) 

Ankara..

mutekebbir #695625 
1 günlüğüne Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum.. Daha önce hiç gitmedim.. Bazı sorularım olacak..

1- İstanbul-Ankara arası hızlı tren var mı? Varsa saatlerini nereden bulabilirim sitede İstanbul'dan görünmüyor.. Fiyatı nedir?

2- Tren yok ise İstanbul'dan otobüsle Ankara'ya gittiğimizi varsayalım.. Sanırım aşti ydi adı orada indim.. İndiğim yerden Çankaya'ya nasıl giderim.. Otobüs - metro yakında mı? Taksi tutulursa ortalama fiyat ne olur?

3- Çankaya'da vakit geçirdikten sonra, Gimat/Macunköy diye bir yer varmış oraya gitmeliyim.. Burada devlet tiyatroları stüdyo sahne var imiş.. Çankaya'dan buraya otobüs - metro vs. var mı? Taksi tutulursa ortalama fiyat ne olur..

4- Gimat/Macunköy den aşti ye geri nasıl gidilir? Otobüs metro vs. var mı? Taksi tutulursa ortalama fiyat ne olur?

5- Bunlar için 1 gün yeterli olur mu?

6- 1 gün yeterli olmazsa ve evdekileri kandırabilirsem, 1 gece orada kalmam gerekirse, tek başına bir kızın kalabileceği düzgün ve ortalama fiyatlı nereler vardır? Gidip, görmüş, kalmış, deneyimli arkadaşlar önerirse memnun olurum..

Niyetim saat 15:00 te olan bir oyuna bilet alıp oyunu izlemeye gitmek, hazır Ankara'ya gitmişken oyun saatine kadar orada asker olan kardeşim ile de görüşmek bu sebeple ilk inişte Çankaya yapmalıyım zira Ankara'ya gidiş sebebimi ailem "kardeşimi ziyaret etmek" zannediyor..

Bu konularda beni bilgilendirin lütfen.. Şimdiden çok teşekkürler..
(6) 

Alerji testi..

mutekebbir #695420 
Alerji testi yaptırmak istiyorum.. Bir şeye karşı alerjim var galiba benim vücudumda kızarıklıklar vs. oluyor ama neye alerjim var bilmiyorum..

Test yaptırayım diye düşünürken daha önce test yaptırmış olan yengem yok bir kaç çizik atıyorlar da bir şeyler damlatıyorlar diyerek korkuttu beni.. Korktuğumu anlayınca "acımıyor ama" dedi, güvenemedim..

Şuan tırsıyorum gitmeye.. Daha önce yaptıranlar dürüstçe yanıt verebilirler mi.. Acıyor mu? Acımıyor mu?

Adım adım neler yapıldığını da yazabilirsiniz..
(3) 

Nakliyeci önerisi..

mutekebbir #691341 
Selamlar acil olarak nakliyeci bulmamız gerekiyor, google dan vs. bulunur belki şimdi araştırmaya da başlayacağım ama daha önce çalıştığınız ve memnun kaldığınız nakliyeciler varsa numarasını verir misiniz..

Ev taşıma olacak.. Avcılar dan eşyalar alınacak, eşyaların bir kısmı gümüşpala'ya bir kısmı florya'ya son kısım bayrampaşa'ya bırakılacak..

Teşekkürler..
(1) 

Beykoz / Yenibosna / Trafik / Yol Süresi..

mutekebbir #688314 
Merhabalar..

Yarın (pazar günü) beykozdan yenibosnaya özel araçla gelinecek.. Saat 14:00 gibi yenibosna da olunması gerekiyor.. Bu saatlerde trafik olur mu? Gelecek olan kişi bu tarafı bilmiyor hiç navigasyonuna koçtaş ı yazacakmış öyle gelecekmiş..

Ek olarak saat 15:30-16:00 civarı da aynı yoldan geri dönülecek, bu yolda trafik olur mu? Ortalama kaç saatte beykozda olurlar.. Aslında bu dönüş kısmı geliş kısmından daha önemli..

Bilgisi olanlar yazabilirse çok memnun olurum, teşekkürler..

Ben olmayan bilgimle kadıköyden metrobüsle gelmelerinin daha iyi olacağını söylüyorum ama arabayla geleceğiz diye tutturdular..
(3) 

Rusya / Gönderi Takip

mutekebbir #686370 
Bir süre önce Rusya'ya bir paket yolladım, bir bakayım dedim şimdi, hiçbir şey anlamadım.. Oradaki arkadaşım da yok şuan, yardımcı olabilir mi birisi.. Neredeymiş? Ne durumdaymış?

Teşekkürler..
(7) 

Askerlik / Kantin / Açık Vermek..

mutekebbir #686303 
Merhabalar, askerlik yapmış ya da bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlara bir konuda danışmak istiyorum.. Mesele şu:

Erkek kardeşim ankara'da asker, geçen gün annemi arayıp 10 gün kantinde çalıştığını 800 lira kadar açık verdiğini söylemiş, mahkemesi olacakmış vs. sonra demişlerdi askerliğin bitene kadar haftada bir biraz biraz ödeyerek bitirebilirsin..

1- Böyle bir şey mümkün olabilir mi?
2- Hadi açık vermek tamam da böyle iyi niyetli yaklaşılır mı askerken, toplu halde istemezler mi?

Bana sanki ekstra para gönderilmesi için sallıyormuş gibi geldi ama bu benim fesatlığım mı?

Teşekkürler..
(3) 

Halloween..

mutekebbir #684115 
Şöyle güzel, eğlenceli, cadılar bayramı konseptli bir film önerir misiniz? Partiye gidemiyorum madem evde bu şekilde eğleneyim :)

Teşekkürler..
(2) 

Resim türü / karanlık resimler

mutekebbir #682329 
Eskiden bazı forum sitelerinde paylaşılan resimler vardı, onları kaydederdim ama eski bilgisayarımda kaldı, o resim türünün adını hatırlayamıyorum.. böyle ressam elinden çıkmış tablolar gibi değil bilgisayar üzerinde oynanmış gibi..

Karanlık ağırlıklı oluyor.. Aklımda kalan bir örnek şöyle; karanlık bir oda içeride biri var ama bu sanki hayalet gibi.. bir sürü bu tarz resim vardı, yıllardır ne diye aratacağımı hatırlayamıyorum hiçbir yerde de denk gelmedim.. bir yardım edin lütfen..

Teşekkürler şimdiden..
(1) 

Uyku / Kalp atışı / titreme

mutekebbir #681306 
İlk kez dün gece yaşadığım bir olay; yüzümü kapatırım uyurken, göz bandı takamadığım ve kapkaranlık bir ortamda uyuyabildiğim için hep böyle yaparım.. Daldıktan kısa bir süre sonra birden uyandım ve sanki nefessiz kalmışım gibi, o an titrediğimi fark ettim, elim ayağım değil bütün vücudum tir tir titriyor, sonra kalbimin çok hızlı attığını ve bu yüzden titrediğimi fark ettim.. daha önce hiç bu kadar hızlı atmamıştı kalbim, kalp atışımdan koktum resmen sanki dışarı fırlayacak gibi.. Kendi kendimi sakinleştirmeye çalıştım nefes aldım vs. yavaş yavaş düzeldi, yüzümü örtmeye korktum hayatımda ilk kez yüzümü kapatmadan uykuya dalmışım.. Az önce dizi başlayana kadar uyuyayım dedim ama sanki yine olacakmış gibi korktum ve uyumaktan vazgeçtim ama er ya da geç uyuyacağım..

Bu bir kereye mahsus bir olaydır değil mi? Ben o kısa sürede bir rüya gördüm de ondan etkilendim diye düşünüyorum fakat sürekli olacak bir şeyse hemen doktora gideyim..

Var mı böyle bir sorun yaşayan.. Teşekkürler..
(4) 

500T

mutekebbir #680289 
Yarın sabah erken saatte bu hat ile yolculuk yapmam gerekiyor daha önce işe gidiş geliş saatlerinde çok kalabalık olduğuna dair duyumlar almıştım.. Ben topkapı dan bineceğim ondan sonra mı kalabalıklaşır yoksa geldiğinde boş yer olur mu? Hangi saatten sonra kalabalık durulur? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum.. Teşekkürler, iyi akşamlar..
(1) 

Eski şarkılar..

mutekebbir #675094 
Merhabalar linkteki gibi eski şarkılar lazım, yurt dışından bir arkadaş sordu bu tarz müzikler dinlemek istiyormuş fakat benim hiçbir bilgim yok, önerisi olan var mı?


www.youtube.com

Bu geçen linkteki şarkıyı söyleyen hanımın (seyyan oskay) şarkılarını bulmuş ama başka isim ve şarkı lazım..

Teşekkürler..
(1) 

PTT/Gönderi Hesaplama..

mutekebbir #672987 
Siteden hesap yapıp sonra gönderim de değişiklik yaşayan oldu mu? Çok fark ediyor mu? Mesela ben şimdi hesap yaptım rusya'ya, gönderi aşamasında fiyat daha farklı gelir mi ya da çok fark eder mi? İki katı falan çıkmaz herhalde değil mi? 5-10 lira oynasa mühim değil de fazla gelirse sıkıntılı olacak..

Teşekkürler..
(6) 

D&R Online Alışveriş..

mutekebbir #672804 
Önceden siparişim 2-3 gün içinde elimde olurdu ve siteden da çok rahat takip edebilirdim.. Fakat son iki haftadır yaptığım 2 alışverişte sıkıntı oluyor.. Bir tanesinde kitap haricinde bir şey almıştım bu yüzden gecikti sandım fakat bir listem daha var kitaplardan oluşan (stokta olmadığına dair bir bilgi yok) hala tedarik sürecinde yazıyor.. Normal şartlarda şimdiye kadar çoktan gelmiş olması gerekiyordu..

Son zamanlarda bir durum mu var bilmediğim, herkes mi yaşıyor bu sıkıntıyı?
Yeni bir sipariş daha vermem gerek ve böyle olacaksa başka yerden almayı düşünüyorum..

Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim, teşekkürler..
(2) 

Ev Aksesuarları / İstanbul

mutekebbir #672472 
Mudo, Tepe Home gibi mağazalardaki ev aksesuarları (biblolar, çerçeveler vs.) tarzında ürünleri başka nerelerde bulabilirim, ev hediyesi alacağım küçük bir şey istemiyorum biraz kendini göstersin istiyorum fakat bunların fiyatları çok fazla.. Benzer olan ama fiyatları biraz daha uygun olan yerler yok mu? Bildiğiniz yerleri yazar mısınız?
Teşekkürler..
(5) 

40 yaş üstü kadın..

mutekebbir #671114 
40 yaşını aşmış, 1,5 ay geçti regl olmadı, göğsünden süt geliyor fakat az çok az, bu hatun tribe girdi gitti gebelik testi falan aldı bir şey çıkmadı.. Problem ne olabilir?
(3) 

Kargo/Postane

mutekebbir #670840 
Az önce internetten alışveriş yaptım ve eve gelmemesi gereken bir ürün, bu yüzden en yakınımdaki postaneyi yazdım da işlem bitince düşündüm, bir problem olmaz değil mi? Ürün postaneye bırakıldıktan sonra ben gidip kimliğimle alırım.. Var mı bunu yapan? Çok tedirgin oldum şimdi..

mobil görünümden çık