(1) 

Gerilim filmi adı - eski - biraz spoiler

mutekebbir #924880 
Eski bir film, kanal d sık sık yayınlıyormuş..
Tarzı: Gerilim

5-6 arkadaş denizin ortasında mahsur kalıyor, büyük bir gemi görüyorlar, geminin içine tam girerken baş kadın (sarışın) karakter "yukarıda birini gördüm" diyor..
İçeri giriyorlar, filmin sonunda kadının gördüğü kişi kendisi çıkıyor..

İki karakter sinema salonu gibi bir yerde ölüyor, bir kişi kadına "sen yaptın" diyormuş..

Teşekkürler
(7) 

Köyde Nişan+Düğün İçin Kıyafet

mutekebbir #923909 
İstanbul'un köylerinden birinde oturuyor arkadaşım beykoz tarafında..
Nişan için 3 yer arasında gidilip geliniyor:
Top sahası
Piknik alanı
Çeşme önü

Muhtemelen düğün de benzer şekilde olacak.. Nişan mayıs sonu düğün ondan kısa bir süre sonra..

Hiç bu tür bir düğüne katılmadım nasıl olur ne giyilir bilmem zaten ilk iki seçenek olursa topuklu ayakkabı ihtimali kalkar fakat ne giyili?
Hiç anlamıyorum bu işlerden, arkadaşım eskiden kimse önem vermezdi pantolonla bile gelinirdi ama son yıllarda gençler özen gösteriyor dedi..

Hadi elbiseyi hallettik diyelim de ayakkabı nasıl olacak, bana bir yardım eli uzatın lütfen..

İnternette dolaştım gece model baktım düzgün bir şey bulamadım hiç..

Bol ya da aşağıya doğru bollaşan bir model giymem gerek çünkü göbek ve yan taraflar biraz çıkık.. Karnımın ortasında simit var gibi düşünün..
Normalde bu tarz yerlere gitmem gerektiğinde kısa elbiseler tercih ederim ama bu ortan için diz üstü daha uygun gibi geldi..

Mağazada bir şey bulamazsam istediğim gibi bir şey diktirebilirim sanırım o kadar vaktim var..

Yalnız ne istediğimi bilmiyorum..

Bana şöyle görüp beğendiğiniz bu ortama uygun elbise ve ona uygun ayakkabı modelleriniz varsa gönderir misiniz?

Gece baktıklarımdan bir tane var beğenir gibi olduğum ama ayakkabı da tıkandım.. Birazdan ekleyeceğim resmini, şuan telefondayım..

Teşekkürler şimdiden..

Hatalar bilgisayardan girince düzeltilecek..

Bu arada kız bayağı yakın arkadaşım o da benim gibi pek dostu yok en 3 ten biriyim..
(2) 

Spotify kullanıcı adı değişimi

mutekebbir #922877 
Mümkün mü bu?
Abartıldığını düşünüp bir bakayım diye üye oldum, saçma sapan bir kullanıcı adı aldım, hemen sevip premiuma geçtim, şimdi kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum ama bulamadım, bilgisi olan var mı?

Teşekkürler..
(1) 

arog

mutekebbir #921668 
Aklıma filmden bir sahne geldi sonrasında onu başka bir yerle bağdaştıramadım..
Arif (isimden emin değilim cem yılmaz) zamanda geriye gittiğinde maymunların yanından uzaklaşırken gökten büyük siyah bir kutu düşüyor o görmüyor..

Bu nereye bağlanıyordu ileride, unutmuşum, şuan filmi yeniden açma imkanım yok..
Hatırlayan varsa yazabilir mi? Takıldı aklıma merak ettim..

Teşekkürler..
(2) 

Sözlükte bir girdi

mutekebbir #920385 
Bir kaç saat önce (belki o kadar bile olmamıştır) telefondan bakınırken bir başlığa girdim, şuna benzer bir şey yazıyordu:

senaristinin röportajı şuradadır (link)

Telefondan girdim sayfaya yarısı açılmıyordu pek ilgimi de çekmemişti uğraşmadım kapadım..

Bilgisayara geçince bir bakayım dedim fakat bulamıyorum, tv ve sinema kanallarına baktım durdum bulamadım..

Ne dizi/film ne de röportaj yapılanı hatırlamıyorum..

Denk gelen ve hatırlayan var mı buralarda?

Teşekkürler..
(8) 

Arkadaşlık ilişkileri / Uzun biraz ama şahsım için önemli..

mutekebbir #910128 
Biraz uzunca olacak ama fikir verirseniz çok memnun olurum zira durumu ben mi abartıyorum yoksa davranışım cidden aptallık mı yüzüme vurulması gerek..

Uzun yıllardır (7 yıl) arkadaşım olan biri var, aramızda hiçbir zaman para lafı yapılmamıştır, bazen bende oldu benden oldu, bazen onda para oldu hiç düşünmeden saçtı.. Buluşmalarımızın çoğunda ilk oturduğumuz yerde hesabı birimiz ödediysek ikinci de diğerimiz ödedik, sen şu kadar vermiştin ben bu kadar verdim gibi bir muhabbet bir kere olsun yaşamadık..

Yaptıklarım, aldıklarım gerçekten hiç mühim değil ama derdimi anlamanız açısından birkaç örnek vermem gerekiyor..

Aşağı yukarı 1 - 1,5 yıldır dışarı çok az çıkarız, genelde onun evdeyiz hep evlendiği ve çalışmadığı için haliyle ev masrafı vs. sürekli dışarı çıkamıyoruz, ben ona gidiyorum oturuyoruz, birkaç sefer elim boş gittim sadece onun haricinde tatlıdır, pidedir artık duruma göre elim hep dolu gittim..

Evlendiğinde altın haricinde ev hediyesi olarak öyle sıradan bir şey almak istemedim ve çok istediği bir ev aksesuarı aldım durumumu zorlayarak..
Doğumgününde yine çok istediği bir şeyi aldım, yılbaşı hediyesi olarak param yoktu ama alabileceğim en düzgün şeyi almaya çalıştım araştırdım her yeri dolandım ve aldığım hediyeyi çok beğendi..

Ondan bana gelenleri detaylı yazmayacağım maddi olarak ne olduğunu bilemem tabii ama aldığı hediyelerde hep ortak bir şey var; benim asla kullanmayacağım eşyalar, mesela takmamın mümkün olmadığı bir kolye, hiç tarzım olmayan bir tişört vs.
Maddi olarak bakmıyorum çünkü bunları aldığı parayla benim hoşuma gidebilecek bir şey alabilir, yani sahaflara gidip 5 liraya bir kitap bile alsa benim bundan ne kadar memnun olacağımı bilir, beni yıllardır tanıyor çok da iyi tanıyor, bu yüzden bu hediye olayında umursanmadığımı hissetmeye başladım, bir kere iki kere olan bir şey değil çünkü..

Yani bana hediye seçmiyor aslında sadece hediye almış olmak için alıyor, hiç almasa bu kadar koymaz ki geçen doğumgünümde almadı mesela doğumgünü kutlaması yapan biri olmadığım için kimseden de hediye beklemiyorum ama dediğim gibi almamasını almasına tercih eder haldeyim, zaten kutlamak için de aramamıştı ben bir şey sormak için onu aradığımda kutladı parasının olmadığını eline para geçer geçmez alacağını söyledi ben de mühim olmadığını vs. söyledim neyse geçti gitti..

Bunların hepsini teker teker düşünmemin sebebi olan olay da en son yaşanan:
Kendisi hamile kaldığı an ben ileride durumum olmaz belki diye yavaştan hediyeleri almaya başladım, onun haber yoktu bir iki şey aldığımı biliyordu sadece, işte bebek doğdu hediyeleri toparladım ki içinde sadece kıyafet değil bir bebeğin ihtiyacı olacak her şey var, zıbınından sümük temizleyicisine, patiğinden pişik kremine, biberonuna, ateş ölçerine, yani gözümün önüne gelen her şeyi aldım..
Bunlar bayağı birikmiş sonunda şaşırdım iki koca kutu olmuş ki kaynanası bile neredeyse hiçbir şey almadı, annesi sürekli bir şeyler ördü çok fazla ve güzel şeyler yaptı gerçekten..

Neyse götürdüğümde de hepsini beğendiler hep kullanıyorlar hatta annesi çok şaşırdı ve biraz mahcup oldu çok şey aldığımı görünce..
Geçenlerde arkadaşımla yoldayken şöyle bir cümle kurdu: Anneme hediye aldım ya bebek için çok şey yaptı çok uğraştı.. Yani hiç böyle olacağını tahmin etmezdim ama içime oturdu resmen, yine söylüyorum aldıklarımda yaptıklarımda değilim ama bu sanki benim yok sayılmam gibi geldi, belli etmedim tabii ama inanılmaz bozuldum.. Annesine hediye alması değil mesele yanlış anlamayın ama kurduğu cümle çok etkiledi beni ve birden soğudum kızdan.. İşte bu yazdıklarımın hepsi bir bir geldi gözümün önüne ve salak yerine konmuş gibi hissettim kendimi..

Mesela ileride durumum olmaz diye doğumgünü için hediyesini hazırladım geçtiğimiz aylarda, çok istediği bir şey var, ve üretimi yok, daha önce birkaç yere sormuştu yapılabilir mi diye çok para istediler, ben onunla uğraştım ve istediği şeyi hazırladım kenara kaldırdım ve şuan o hediyeyi ona vermemeyi düşünüyorum ki muhtemelen vermeyeceğim..

Büyük ihtimalle de bir daha ona hiçbir şey almak içimden gelmez bebeğe dayanamam hala her gördüğümü almaya devam ediyorum çok sevdim veleti ama annesine karşı böyle bir tavrım oluştu ister istemez..

Çok mu abartmışım ne yapmışım bilmiyorum bir yardım edin..

Telefondan girdiğim için hatalarım olabilir daha sonra düzelteceğim, bilgisayardan sözlüğe giremiyor oraya giremediğim için buraya da gelemiyorum..

Teşekkürler..
(8) 

Bilgisayar klavye seçeneği

mutekebbir #903571 
F klavyeye ayarlı ama bazen kendiliğinden Q'ya dönüyor, mesela kardeşimin oynadığı knight online diye bir oyun var, orada klavye Q oluyor yazarken sıkıntı oluyor haliyle, nasıl düzeltebiliriz bu durumu, klavyeyi ilk takıp tanıttığımızda böyle bir şey olmamıştı, formattan geldikten sonra olmaya başladı, masa üstüne geçiyoruz diyelim hemen Q oluyor kendiliğinden..

Ama oyunda F bile seçili olsa yazarken diğer klavyeye göre yazıyor, anlatabildim mi bilmiyorum ama, nasıl hallederiz bunu?

Teşekkürler..
(1) 

Duvar Kağıdı

mutekebbir #903009 
Dün akşam duvar kağıdı yapıştırılmış bir odaya fakat anladığım kadarıyla sonrasında tahta ya da her neyse onunla sürüklenmemiş, bırakıp gitmişler sabah bi gelmişler her yerde havacıklar oluşmuş, kenarlardan açılmalar olmuş, söküp yeniden yapmaktan başka yapacak bir şey var mıdır?

Teşekkürler..
(6) 

Sakinleştirici / Sınav Stresi

mutekebbir #902165 
malum bu ay sonu sınav (katiplik sınavı) var ben martta sanıyordum, tarih öne kayınca birden panik oldum, ne yapacağımı şaşırdım, konsantre olamıyorum, yapamıyorumm.. bu arada hiç bilmediğim bir klavyeyi öğrenmeye çalışıyorum.. bir arkadaşım hafif bir sakinleştirici kullan iyi gelir dedi, annem cipralex ya da efexol kullan hafif onlar dedi, teredütte kaldım..

bir de şu var: inanılmaz bir sinir var, aynı zamanda baş ağrısı var son günlerde, ara ara burnum kanıyor, şakır şakır kanama olmuyor hiç kanamış oluyor gece, sabah temizlerken fark ediyorum..

normalde takmam böyle şeyleri ama niye şimdi böyle oldu bilmiyorum..

bana bir akıl verin lütfen, parmaklarım titriyor sürekli o kadar zorlanıyorum ki, klavye başına geçtiğim an ellerde bir hissizlik var uyuşukluk var, hızlı yazmaya çalışınca titriyor..

ne yapsam ben?

teşekkürler..
(2) 

Sushi (Suşi) Nerede Yenir? Fiyat?

mutekebbir #899809 
Biri demişti ki suşiyi yiyecekseniz en iyi yerde yiyin yoksa beğenmezsini br daha yemezsiniz vs.

Hiç yememiş birine nereyi tavsiye edersiniz?
Yediğiniz en güzel suşi neredeydi mesela?

Ve fiyatı ortalama ne kadardır?
Bir kişi gitse bir porsiyon yiyip bir şeyler içse kaça kalkar ortalama?

Teşekkürler..

Not: Telefondan girildiği için hataları göremiyorum daha sonra düzelecektir..
(2) 

klavye öğrenme

mutekebbir #899413 
bir kişinin f klavye kullanmayı öğrenmesi ortalama ne kadar sürer?
f klavye bilgim sıfır, martta adliyede sınava gireceğim, kurslara baktım ücretsizlerin tarihini kaçırmışım, ücretliler de 250-300 lira şuan bu parayı veremem maalesef.
f klavye aldım onu taktım bilgisayara, www.m5bilisim.com şuradan çalışacağım, yetişir mi?

ek olarak ne yapabilirim?
tecrübesi olan var mı?

moral ve bilgi verin lütfen..

teşekkürler..

not: soruyu yazmaya başladığımda saat 18:26 idi, durum bu kadar vahim..
(3) 

Yeni Kimlik / Din Hanesi

mutekebbir #896183 
Az önce ekşi ankette bir anket gördüm ve şaşırdım..
Diyor ki yeni kimliklerde din hanesine ne yazdıracaksınız?

Şimdi bizim kimliklerimizde bize sorulmadan yazılmış olan bir din mevcut bunu artık değiştirebiliyor muyuz yani?

İnternette bakındım ama bulamadım bilgi?
Bakmaya devam ediyorum da bilgisi olan var mıdır burada?

Şahsen böyle bir hanenin bulunmasını istemiyorum, bunu da yapabilir miyiz?
Yoksa en kötü boş mu bıraktırabiliriz?

Teşekkürler..
(2) 

Yeni doğan bebek / Kimlik

mutekebbir #894646 
Yeni doğan bebeğin kimliğini dedesi çıkarabilir mi?
(1) 

Bayrampaşa / Kağıthane Sadabad Sahnesi

mutekebbir #894175 
Toplu taşıma kullanarak bayrampaşa'dan kağıthane sadabad sahnesine en kolay nasıl gideriz?

Teşekkürler..
(4) 

Dikiş

mutekebbir #886693 
Diyoruz ki dikiş dikmeyi öğrenelim, en azından gördüğümüz bir elbiseyi, ceketi vs. Kendimiz dikebilelim..Çizimi ve yaratıcılığı olan biri de var aramızda onun çizdiklerini de dikelim mesela..

Fakat bu konuda hiçbir bilginiz yok..

Kolay bir iş değil hemen olacak bir şey de değil biliyoruz ama acelemiz yok, modacı olmak falan istemiyoruz kendi halimizde takılmak istiyoruz hobi gibi olsun hayatımızda ki hiçbirimizin doğru düzgün hobisi ilgi alanı yok, vakit ayırma konusunda sıkıntı yaşamayacağız..

Ben şimdi internetten araştırmaya başlayacağım ama nereden başlayacağımı bile bilmiyorum, ne kursuna gidebiliriz biz şimdi, nereden ne öğrenebiliriz..

Bize bu konuda yardımcı olacaklar varsa çok iyi olur..

Teşekkürler..
(3) 

The Room??

mutekebbir #881215 
Bu aktiviteyi deneyen var mı aranızda?

Çok hoş göründü gözüme ama bilemedim, parasının hakkını veriyor mu yoksa uyduruk bir şey mi?

www.theroomturkiye.com

Teşekkürler..
(5) 

Adliye Mülakat

mutekebbir #879801 
Klavye testinde on parmak yazmak mı önemlidir yoksa hatasız ve çok kelime yazmak mı?
Klavyeniz çok iyi hatanız çok az diyelim sırf on parmak yazmadınız diye olmaması mümkün mü?

Ben bunu hep formalite zannederdim ama noter çalışanlarına dikkat etmiş bir tanıdığım on parmak yazıyorlarmış..
Önemli bir kriter mi bu yani?

Teşekkürler..
(3) 

İstanbul Fotoğraf Çekimi

mutekebbir #879591 
İstanbul'un semtlerinde çekilmiş fotoğraflar diye bir ödevi var kuzenimin, geçen hafta sultanahmet, yerebatan sarnıcı gezilmiş, çekilmiş..
Bugün üsküdar'a gidelim diyoruz fakat nerelere gidelim, nereleri çekelim bilemiyoruz..

Önerileriniz var mıdır?

Bugün haricinde önümüzdeki 2 hafta sonu için de öneride bulunursanız çok çok iyi olur..


Teşekkürler..
(6) 

Kredi Kartı Ödemesi

mutekebbir #879590 
Toplam borç: 470
Asgari ödeme tutarı: 187
Son Ödeme Tarihi: 29/12/2014
Kart: axess

Şuan yatırabileceğim tutar: 400

Bu faizi engeller değil mi?

Hiç anlamıyorum bu işlerden ya..

Faiz olayı son ödeme tarihinden önce geçerli oluyor mu?
Mesela ayın 25'inde tamamını yatırabilirim öyle yapmak mı daha mantıklı, 400 şimdi yatırıp kalanı sonra yatırmak mı?

Mesela 400 yatırdım şimdi, düşen limit çıkar mı yine?

Teşekkürler..
(3) 

ismek beykent gidiş

mutekebbir #878335 
açık adres: adnan kahveci mah.yavuz sultan selim bulvari.no:26 kat :4 paradise avm. beykent/beylikdüzü

metrobüs kullanarak gideceğim hangi durakta inmeliyim, duraktan nasıl giderim..
hem toplu taşıma hem de araçla gidişi tarif edebilecek var mı?

teşekkür ederim..
(4) 

Kulaklık Seçimi

mutekebbir #874015 
Telefon için;
1- www.dr.com.tr

2- www.dr.com.tr


Bilgisayar için;
1- www.dr.com.tr

2- www.dr.com.tr

Bütçem çok yok hem bilgisayar için hem de telefonda kullanmak için kulaklığa ihtiyacım var, bütçeme uygun modeller arasında kararsız kaldıklarım böyle, bir yardım etseniz çok iyi olurdu..

Bunlar haricinde aynı fiyat grubunda kullanıp memnun kaldığınız modeller var ise bilmek isterim..

Teşekkürler, iyi günler..
(3) 

İşletme özet kitap

mutekebbir #863653 
2 yıllık mezun ve işletmeden devam eden biri ders kitapları haricinde özet bir kitap arıyor, o kitaplara vakti yok çünkü..

Konuların özetinin olduğu çalışma kitapları var mı?

yayın evi olarak önerebileceğiniz bir yer var mı?
Kitabı nereden temin edebiliriz d&r'larda falan var mıdır özellikle okul kitapları satan bir yere gitmemiz mi gerek?

Teşekkürler..
(2) 

Excell - Açıklama Ekle (Acil)

mutekebbir #862753 
Excell de bir kutuya açıklama eklediğimizde sağ tıklayıp gizle dediğimizde gizleniyor halbuki önceden açıklamayı yazıp "esc"ye basınca gizlenirdi..

Nasıl yapacağız bunu?

Biliyorum dedim, unutmuşum hep ya..
İş yerinde ilk günlerim rezil olmayayım bir yardım edin..

Teşekkürler..
(5) 

Kek Süresi

mutekebbir #859514 
Bu akşam kek yapsak pazar sabahına kadar bayatlar mı?
İlk günkü gibi kalması için nasıl muhafaza etmek lazım..

Hep yaptığım gün bittiği için bu konuda hiçbir bilgim yok maalesef, deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim..

Pazar sabahı yola teslim edeceğim anneme ama yarın hiç vaktim yok ne yapsam?

Teşekkürler..
(3) 

Worcestershire Sosu

mutekebbir #858765 
Bu sostan kullanan var mı aranızda çok önerildi uzun süredir arıyordum ama bulamıyordum arkadaşlarıma da söylemiştim aradığımı, görürlerse haber versinler diye az önce bir tanesi aradı, görmüş ama "worcester" yazıyormuş üzerinde sadece aynı şey midir bilemedim..
Markası Heinz..

Teşekkürler..
(4) 

Kredi Kartı Ödemesi

mutekebbir #858582 
Kartın kesim tarihinden önce ödesek bu ay ödenmesi gereken tutarı, ekstreye nasıl yansır bu?
Kart kullananlara sordum (ben kendi kartımı kullanmıyorum, kardeşimin kartını kullanıp ona ödüyorum bu yüzden net bilgim yok ve para varken borçtan kurtulmak istiyorum) karıştırma zamanı gelince yatırırsın diyorlar da ayın 18 i hesap kesim tarihi daha çok var, aylık ödemesinin ne kadar geleceğini biliyorum, şimdiden yatırsam ne olur?

Teşekkürler..

Not gerekir mi bilmiyorum ama kart axess..
(6) 

ATM'de para kalması..

mutekebbir #855211 
Atm'den para çekerken son anda problem yaşandı para vermedi..
Yandaki atm'ye baktım para çekilmiş görünüyor hesaptan..

Müşteri hizmetlerini aradım ulaşamadım, yarın bankaya gittiğimde problem yaşamayız değil mi?
Sonuçta o para oradan da çıkmış görünüyor fazla para görünecek..

Sıkıntı yaşanmaz diye düşünüp rahat ediyorum ama olmaz değil mi? 200 lira anasını satayım az para da değil..

Teşekkürler..
(2) 

Duyuru Kategorileri

mutekebbir #853303 
Kenardaki kategoriler arasında kitap için de bir başlık olsa iyi olmaz mı?

Mesela ben film ya da dizi konusunda kararsız kaldığımda hemen o başlığa girip bakıyorum konulara, yeni başlık açmaktansa oradakilerden faydalanabiliyorum, çok iyi oluyor..
Aynı durum şarkı başlığında da oluyor..

"Arama yap" diyebilirsiniz tabii ama ben orada her şeyin çıktığını düşünmüyorum, başlığa göre mi arıyor içeriğe göre mi?
Herkesin anlatım biçimi de farklı sıkıntı oluyor..

Oraya bir kategori daha eklenmesi daha kolaylık sağlayacaktır bence..
Bir de bu konularla ilgilenen kimdir? Kime ulaşmak lazım, gerçi buradan da görüp düşünebilirler..

--Soru olarak açmamın sebebi, aynı fikirde olanların ya da gereksiz bulanların düşüncelerini yazabilmesi..
(4) 

Kitap tavsiye

mutekebbir #853297 
Daha yeni yeni kitap okumaya başlayan bir arkadaşım var ben daha önce sevdiğim örneklerden vermiştim birkaç tane beğenmemişti, tarzlarımız farklı bayağı.. Sadece Zülfü Livaneli'nin Serenad'ını beğenmişti benim önerilerimden..

Neyse geçenlerde biri ona iki kitap önermiş;
Yağmur Sonrası - Sarah jio
Gül ve Avcı - Asude

Bu kitapları okumuş ve çok beğenmiş, bayağı duygulanmış ben iki kitabı da okumadım bu yüzen bilmiyorum, hikayeleri vs. çok etkilemiş onu..

Şimdi sevebileceği kitapları araştırıyoruz fakat dediğim gibi ben bu kitapları okumadığım için bilgim yok..

Bu bilgilere göre ne önerirsiniz?

Teşekkürler..
(4) 

Swarm & Twitter

mutekebbir #852539 
Swarm'ı kurcalarken yanlışlıkla twitter'da takip ettiğim insanlara istek yolladım, ne yapacağım şimdi ben, nasıl düzelir bu? Düzelir mi?

Hesabı silsem bile görünür değil mi onlar?
Yok mu bu durumdan kurtulmanın bir yolu, rezil olacağım herkese, tanıdıklar neyse de tanımadığım insanlar da var off..
(1) 

Ayakkabı Türü / Bu Tarz Benim / Ivana

mutekebbir #849340 
Bu ivana'nın sürekli önerdiği buti nedir? Nasıl ayakkabı modelidir?
Yazımda hata olabilir ama böyle anlıyorum konuşmasından..

Teşekkürler..
(4) 

Temel Ev Eşyaları

mutekebbir #847848 
Merhabalar,

Olay şudur; yeni bir eve geçilecek, tek yaşayacak, fakat büyük çaplı bir birikimi yok, büyük çaplı birikimi olmamasına rağmen evinde kullanmak istediği eşyalar pek ucuz değil..

Bu sebeple diyor ki; istemediğim eşyalarla evi doldurmaktansa en gerekli olanlardan alayım, evde çok eşya olmasın, yavaş yavaş istediğim ürünleri alarak evi düzeyim..

Benim aklıma ilk gelen ihtiyaçlar; halı, koltuk, çamaşır makinesi, birkaç tabak, bardak, çatal kaşık vs (ufak tefek mutfak gereçleri)...

Bu durumda öyle çok iyi markalar değil bir süre idare edecek şeyler gerekiyor, ne olabilir?

Hee elektrik süpürgesi olabilir belki şu ince uzun olanlardan bir tane..

Var mı her koşulda mutlaka bu olmalı dediğiniz bir şey..
Her şeyi de hemen alamayacak tabii ayda 1500 lirayı ev eşyalarına ayıracağını düşünürsek şöyle 1,5-2 yıl kadar idare edecek şeyler olmalı..

Anlatabildim umarım..

Teşekkürler..
(1) 

Resim / Tablo

mutekebbir #846322 
Bir tablo vardı anlatsam ne olduğunu bulacak var mıdır?

3-4 tane kadın sırtları dönük bir yere bakıyorlar, her birinin sırtında rengarenk çalışmalar var, arka plan mavi diye hatırlıyorum..

Teşekkürler..
(3) 

Marmara Forum Gidiş

mutekebbir #838138 
Metro kullanarak gidilecek, zeytinburnu ve bakıröyden minibüs vardır diye tahmin ediyorum ama emin değilim, en rahat hangisinden giderim?

Teşekkürler..
(1) 

Film İsmi??

mutekebbir #836374 
Filmin başında iki kız çocuğu kaçırılmış, görüntü karanlıkmış, kelime "pa...al" gibi bir şey olabilirmiş..
Türü gerilimmiş..

Teşekkürler..
(8) 

az yemek / yememek

mutekebbir #835613 
Yemek konusunda kendinizi dizginlemeyi nasıl başarıyorsunuz?
Bir şeyler yemeden duramıyorum sonra da vicdan azabı çekiyorum, yaklaşık bir saat direndim ama saat olmuş kaç kalktım sucuk pişirdim yedim, şimdi de pişmanım..
Yememem gerekiyor, nasıl yapsak?
Var mı uyguladığınız yöntemler, ya da bu durumda olduğunuzda tükettiğiniz yiyecekler (kilo yapmayan), form bisküviler falan var ama hangisi daha iyidir? Bir sürü marka türemiş, aynı mı bunlar?
Bu tür şeyleri yapmanın bir yolu yok mu peki? Evde kendim yapabileceğim şeyler olursa iyi olurdu..

Teşekkürler..

Telefondan girildiği için hata olabilir, daha sonra düzelecektir.. Yine aynı sebepten internetten düzgün bir şeyler bulamıyorum bu sebeple sizlere sormak istedim hem belki daha iyi fikirler gelir..
(5) 

Grafikerlik..

mutekebbir #833090 
Şuan lisede grafik ve fotoğraf bölümü okuyan birini düşünelim..
Üniversite eğitimini de alacak..

Bu kişinin ortalama üstü maaş alabilmek için ne tür yerlerde çalışması gerek..
Şimdiden bir kariyer planlaması yapması ve buna göre hareket etmesi iyi olur diye düşündük..

Bu konularda bilgisi olanlar var mıdır?

Teşekkürler..
(1) 

Miranda Priestly (Şeytan Marka Giyer) / Karakter

mutekebbir #831946 
İçerisinde bu tarz bir karakter bulunan film önerileriniz var mıdır?
Havalı, dediğini yaptıran, oyuncusu sağlam... aynı zamanda mizahi yönü olan film olabilir..
Aynı filmde Emily Blunt'ın oynadığı karakter de çok iyiydi mesela öyle de olur..

Aradığımız Miranda ya da American Horror Story 1.sezonundaki Constanse gibi bir karakter..


Telefondan girdiğim için hatalar olabilir..
Teşekkürler..
(4) 

Su Kesintisi / Küçük bir yardım lütfen / Önemli

mutekebbir #831091 
Sebepsiz yere su kesintisi yaşıyoruz yarın arayıp soracağım ama sular idaresinin telefonuna ulaşamıyorum telefondan, adresi falan çıkıyor telefon yok, bakıp yazabilir mi biri?

Avcılar / Gümüş pala mh.
(4) 

Domates Kabuğu

mutekebbir #830535 
Ben hep doğrarım bunu, sadece menemende vs. değil, kahvaltı için doğrarken bile atarım kabuklarını..
Zararlı olduğunu okudum, yararlı olduğunu okudum kafam karıştı, yemeyi sevmediğim için atmayı tercih ettim hep..
Siz ne yapıyorsunuz?

Doğru mu yapıyorum, Maksut Aşkar'ı izliyorum şuan doğramıyor mesela kabuklarını..

Hangimiz doğru yapıyoruz?

Teşekkürler..
(3) 

Klasik Gitar

mutekebbir #830516 
En uygun fiyata nereden bulabiliriz?
Unkapanında uygundur diye düşünüyorum ama bilmediğimiz daha uyguna bulabileceğimiz yerler var mıdır?
Ortalama ne civardadır bunun fiyatı?

Bir de normalde elektro gitar almak isteyen birinin sırf ailesi klasik gitar parası verecek diye gidip klasik gitar alması mantıklı mı sizce?
Ben biriktirmesini ve istediğini almasını söylüyorum ama yeni nesil gençler çok sabırsız..

Bunu öğrenmesi ileride elektro gitar öğrenmesine doğru katkıda bulunur mu peki?

Teşekkürler..
(11) 

Evlilik öncesi alış-veriş

mutekebbir #830352 
Arkadaşım evlilik yolunda ve ufak tefek şeyleri alıp kenarda tutmak istiyor sonradan sıkışıklık olmasın diye..

Ne alınabilir, benim aklıma ütü, mutfak robotu, kahve makinesi gibi şeyler geldi..
Elektrik süpürgesi almayı düşünüyordu ama nedense bana pek mantıklı gelmedi, sürekli yeni ve daha kolay kullanılabiliri daha iyisi vs. geliyor diye son zamana bırak demiştim, sonra düşündükçe alınabilir demeye başladım, kararsız kaldım bu konuda.. Siz ne diyorsunuz?

3-4 nevresim takımı almış, yemek ve tencere takımlarını hepsini bir alacakmış uyumlu olsun diye..
Başka ne olabilir alınıp kaldırılabilecek?

Fiyatı çok olmayan kısa taksitlerle alınabilecek, her evde ihtiyaç duyulacak eşyalar lazım..

Teşekkürler..

Ek: Bir de alıp kullandığınız marka ve modelleri de yazarsanız çok iyi olur..
Ben mesela mutfak robotunda arzum kullanıyorum ve çok memnunum..
Bunun gibi..

Tekrar teşekkürler..
(2) 

Ev Yapımı Likör + Soğuk Çay

mutekebbir #824971 
Deneyip memnun kaldığınız soğuk çay tarifleriniz varsa paylaşır mısınız lütfen..
Denenmiş olması mühim, internette güzel bir iki tarif buldum fakat daha önce evde yapmadığım için tereddütteyim..
Meyve olarak ne kullanılacağı mühim değil kolay bulunur bir şey olsun yeter..


Vişne likörü de yine daha önce denemediğim bir tarif..
İnternette şunu buldum bir şey çıkmazsa bunu yapacağım: ucanmarti.blogspot.com.tr
Ama yine deneyip memnun kaldığınız tarifleriniz varsa yazmanızı rica ediyorum..
Vişne olması şart değil..

Teşekkürler..
(5) 

caps bulma

mutekebbir #823763 
Bir caps varmış, yaşlı bir adam ellerini açmış, altta tayyip Erdoğan, yazıda da şu yazıyormuş: " ya bu ne tatlı bi başbakanlıktır ya ısırıcam"
Böyle bir şey bulamadık var mı bilen duyan?

Teşekkürler..
(1) 

Chrome sayfa yönlendirme

mutekebbir #823499 
Bir şey olmuş buna, bulunduğum sayfada bir linke tıklayınca yan sekmede açılması gerekirken bulunduğum sayfa gidiyor..
Anlatabildim mi bilmiyorum ama nasıl düzelir bu?

Bir kere daha olmuştu tesadüfen bulmuştum, kaç dakikadır kurcalıyorum çarpmadı gözüme bir türlü..

Teşekkürler..
(3) 

Resim

mutekebbir #821713 
Şu tişörtün üzerindeki görüntüyü nasıl bulabilirim?

i.hizliresim.com

Teşekkürler..
(5) 

Bridget Jones tarzı dizi..

mutekebbir #821215 
Az ne kuzenime filmden bahsedince buna benzer dizi var dedi yabancıymış..
30 u geçmiş manyak bir kadın varmış galiba..
Var mı bilen?

Teşekkürler..
(4) 

Lumia için oyun tavsiyesi..

mutekebbir #821207 
Wifi olmadığı için indirip silme gibi bir şansım olmuyor şuan, paketimi etkiliyor..
Sizin oynayıp sevdiğiniz oyunlar var mı?

Mevcut oyunlarım şöyle; i.hizliresim.com

1. sevmedim pek ayda yılda bi açıyorum..
2. en sevdiğim ama bitmek üzere..
3. bitirdim belki devamı gelir diye tutuyorum..
4. seviyorum ama çok değil, yolda tuvalette falan iyi oluyor..

Not: Çılgın hırsız mıydı neydi onu indirdim sevmedim kaldırdım..
Candy crush falan hiç sevmem..

Devamı gelen oyunlar seviyorum, ilerlemeli gibi..
Önerilerinize açığım..

Teşekkürler..

Hee unutmadan ücretsiz olursa iyi olur ama çok çok güzelse makul bir ücreti olabilir..
(2) 

samsung s3 mini - samsung s5 rehber aktarımı

mutekebbir #819243 
S3 mini kullanan biri s5 almış, rehberi geçirmek istiyor sırayla söyle ben de kaydedeyim dedi de bunun kısa bir yolu yok mudur?
lumialarda vardı ama bunu kullanmayı hiç bilmiyorum..
bilgisayarımız olmadığı için araştıramadım, her siteyi açamıyorum..

teşekkürler..
(1) 

ev - rutubet

mutekebbir #817564 
Evdeki rutubeti gidermek için ne yapmak lazım?
giriş kat ve altını kapsayan ters dubleks ev, al kattaki odalar normalde apartmanın sığınakları eve sonradan dahil edildi..
ev şu sıra sürekli kapalı kalmak zorunda haftada bir gibi havalanıyor ve alt katta inanılmaz bir rutubet, koku, dolap içlerindeki kıyafetlerde küf benzeri olaylar mevcut..
bir öneri üzerine koçtaştan air max diye bir ürün aldık bir iki gün oldu dahaca faydası yok..
buraya başka türlü ne yapabiliriz..
bir süre daha evdeyiz ama çıkarken kapıyı pencereyi kapatacağız yine aynı havasızlık olacak..
ne yapmalı?

teşekkürler..

not: telefondan girildiği için hatalar olabilir daha sonra düzelecektir..

mobil görünümden çık