(5) 

ders seçiminde okul dersler hakkında bilgi vermiyor

a darkness coming #989861 
merhabalar, ders seçimleri başladı ve dersler kapışılıyor bu dönemde okul 5 tane seçmeli ders eklemiş derslerin içerikleri, müfredatları ve hatta veren hocaları bile belli değil. bölüm sosyal bilimlerden biri olduğu için dersin altından her şey çıkabilir bu yüzden içerik görmek şart.

bu yaptıkları yasal bir şey mi yapılabilirliği var mı?
(2) 

+18 yıllar önce izlediğim erotik filmi arıyorum.

a darkness coming #980572 
yıllar önce türk yapımı sonradan teşekkür edildiği için çok problem yaşayan köylü kızı isimli türkçe erotik filmi arıyorum. mesele erotizm falan değil bu filmin bir parçasında ilginç bir detay keşfettim (sürekli parçalar değişiyor 70-80lerin efsane parçaları sözsüz akıyor) bunu incelemem lazım.
(2) 

eve internet bağlatmaca.

a darkness coming #978386 
bu soru milyon kere soruldu farkındayım. arattım ama verilen cevaplar beni tatmin etmedi.


superonline gece kuşu kampanyası düşünüyorduk maalesef altyapımız yokmuş. superonline yalan oldu.


ttnet ve kablonet düşünüyoruz.


2 yıldır ttnet kullanıyorum ciddi bi sorun yaşamadım ama adamların adı bile güven vermiyor.

biz 2 kişiyiz evde downloadımız olur. oyun da oynuyoruz zaten o yönden bize sıkıntı yapmayacak bir paket lazım.

kablonetten yada ttnetten böyle bir şey önerebilecek var mı?
alternatifi varsa o da olur.
(5) 

Projeksiyon almayi düşünüyoruz ama.

a darkness coming #969869 
Ps4ümüz var televizyon almak tabi daha mantıklı ama güzel TV'ler çok pahalı. Projeksiyona yöneldik ama sonynin falan kaliteli projeksiyonlari çok pahalı. Yok mu böyle fiyat performans ürünleri güzel. Yoksa illa tv mi alalım?

Televizyon falan izleyen insanlar değiliz uydu bile baglatmayiz muhtemelen ps4 ve film/dizi izlenir.
(1) 

Touchpad kapanmış açılmıyor. (lenovo)

a darkness coming #969500 
touchpadi kullandım sonra kapattım pcyi o ara kardeşim pcyi falan sildi kuru bezle. sonra açtık baktık ki touchpad çalışmıyor. denetimden fareye falan girdim touchpad donanımını görmüyor pc. kardeşimin pc kapalıyken driver silme ihtimalini de gormedigim için sorunun sebebini anlayamadım. FN li fonksiyonları denedim başarısız oldum.
(3) 

taşınma işi için kamyonet, minibüs tarzı bir tanıdığı olan? (avrupa)

a darkness coming #945041 
istanbul bahçelievlerdeyim. ay sonuna kadar bi gün evden çıkmam lazım 2-3 çantam, 1 büyük dolabim, 1 rafım birde çalışma masam var. o yüzden bir nakliye işi değil. indirmesini çıkarmasını biz yapacağız sadece götürme kısmı sıkıntı.

avcılar ibb sosyal tesislere gidecek. hadi bi el at be duyuru :(
(4) 

bahçelievler civarında ya da metrobüs hattı üzerinde spor salonu

a darkness coming #936259 
spora başlayasım var şuan bahçelievlerde oturuyorum ama sanıyorum ki kısa bir süre sonra geçici olarak avcılara taşınacağım. metrobüs hattı üzerinde 123891298 ay üyelik istemeyen gidip sadece sporumuzu yapıp çıkabileceğimiz bi spor salonu var mıdır ki?

bütçe sarsmayan.
(4) 

insan kaynakları stajı için cv yollamaca

a darkness coming #936257 
bu yaz ik'da staj yapmak istiyorum. bunun için bir kaç kişiye mail atacağım. atacağım kişiler büyük firmaların ik yöneticileri olacak.

sizce cv ingilizce mi olmalı türkçe mi?
(3) 

kafe pi'deki bir shot.

a darkness coming #931572 
dün akşam otururken garson elinde 5'li shotla geldi ister misiniz dedi, merak ettik aldık. adını da söyledi ama hatırlayamıyorum. içinde olanların bir kısmı iddiaya göre bunlar viski, malibu, absinth shot 15 liraydı ve içinde böyle tortu gibi beyin gibi çok acayip bir şey vardı.

hayatımda içtiğim en kötü shot olabilir (bilen eğer çoksa eminim seveni de çoktur) bu shot'un adı neydi?


küçük beyoğlu-paralel'de içildi.
(3) 

friends'te geçtiği iddia edilen bir replik

a darkness coming #929293 
"Seni son gördüğümde son olduğunu bilseydim yüzünü, yürüyüşünü ezberlerdim. Son öptüğümde son olduğunu bilseydim asla durmazdım." (Friends)


Bu internette friendste geçiyor diye paylaşıliyor nette tarattım bulamadım ben hiç sanmıyorum ama geçiyorsa nerde geçiyor bu?
(1) 

lenovo laptop anakart sorunu

a darkness coming #920348 
merhabalar çok sevdiğim bir z510 4. nesil i7li notebookum vardı. geçen gece önce hoparlörlerden ses gelmemeye ardından 5 dk sonra ise cihaz kendi kendine kapanmaya başladı. Cihazın üstünde anlamadigim bi nem vardı. Neyse kapattim pcyi götürdüm lenovo teknik servisine anakart ve klavye sıvı temas degismesi icin 600 tl gibi bir fiyat çıkardılar. Ama şöyle bi durum ki ben pc'nin üstüne bir şey dokmedigime eminim ama evde çocuk da var ben yokken pcnin başına ne geldi bilemiyorum o yüzden gidip lenovo servisini suclayamam. Pcyi alalı 14 ay oldu teknik bi sıkıntısı yoktu 2 yıllık garantisinin bundan sonra çok bir işe yarayacağını sanmıyorum. Nerde nasıl yapsak da bu sorunu çözsek?
(3) 

miniatürk'e esenlerden mi alibeyköyden mi?

a darkness coming #908182 
hiç yol yordam bilmez biri olarak ankaradan geliniyor. miniatürk'e yani ticaret üniversitesi sütlüce kampüsüne gidilecek. hangisinden nasıl daha kolay gideriz?
(2) 

üniversite sorusu

a darkness coming #890855 
bahar döneminde yatay geçiş geldi bilmeyenler için önce onu söyleyeyim. kaynak: www.yok.gov.tr


daha önce gece saatlerinde buna benzer bir sorunum olduğuna dair bir duyuru açmıştım. içim rahatlamamıştı o yüzden tekrar benzer bir soruyla karşınıza çıkıyorum.

istanbulda bir vakıf üniversitesinde tam burslu psikoloji okuyorum. eğitimden memnun değilim ve okul sosyal yön açısından çok zayıf. seneye bunu kurtarmak için erasmusa gitmeyi düşünüyordum ama erasmus açısından seçebileceğim okullar çok kötü (alice salomon berlin- ucc college copanhagen) bu yüzden o fikrimden de emin değilim.

yatay geçişler var ve şuanda ben kesinlikle ve kesinlikle dokuz eylül üniversitesine geçebiliyorum. ege'ye de %80 geçme şansım var. sizce istanbuldan tası tarağı toplayıp gitsem mi yoksa istanbulda mı kalsam? malumunuz iş bulmak için vesaire yine istanbula dönme durumu var. ama onu da yüksek lisansla bağlamayı düşünüyorum? hangisi benim açımdan daha doğru olur? kalmak mı gitmek mi?
(2) 

öksürük boğaz şeysi.

a darkness coming #885643 
günaydın duyurunun güzel tıpçıları ve kendini tıpçı hisseden güzel insanları!

son iki gündür böyle kuru kuru değil de hafif hafif bir öksürüğüm var. boğazım böyle çok acıyor diyemem yutkunabiliyorum ama sanki orda bir yumruk varmış gibi hafif yanma var. öksürürken çok fazla acımıyor da.


ne yapabilirim ev ortamında bunun için? ilk aklıma gelen sıcak şeyler içmek oldu ama neler içmeli napmalı?
(7) 

tartışalım - e-ticarette insan kaynaklarına ihtiyaç var mıdır?

a darkness coming #881814 
sor başlıkta. ekşisözlüğün ve dolayısıyla duyurunun insan kaynaklarını pek sevmediğini biliyoruz. yine de bu konuda neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.

ödevime de yardımcı olacaksınız bir yandan. öyle düşünebilirsiniz.
(1) 

The Great Exhibition

a darkness coming #881762 
1851 yılında ingilterede yapılan bu sanayi sergisiyle ilgili türkçe kaynak arıyorum ama bulamadım. 2-3 paragraf bilgi bile yeter aslında. bulduruverseniz :/
(2) 

t-shirt yaptırmak

a darkness coming #878267 
biliyorum tish-o falan var ama ben kaliteli bir şeyler istiyorum böyle baskısı pixel pixel olmasın istiyorum.


t-shirt'ün üstünde olmasını istediğim resim de bu :
f1.bcbits.com

nerde yaptırabiliriz ki? şehir istanbul bu arada.
(5) 

eğitimle alakalı bir soru - uzunca yazacağım-

a darkness coming #878035 
merhaba arkadaşlar, buraya kendimle ilgili pek şeyler sormuyorum genelde lakin bu sefer durum farklı ve uzunca izah etmek istiyorum. her yorum benim için çok önemli, tiklerinizi eksik etmeyeceğim. özet geçmezseniz siz de sevinirim.

türkiyenin kalburüstü vakıf üniversitelerinin birinde tam burslu psikoloji okuyorum. zan altında bırakmak istemediğim için bilerek okul adı vermedim ama okulun puanı bir çok devlet üniversitesinden yüksek ege-ankara standardında puan olarak. neyse ege ankara istanbul tutmayınca kendimi burda buldum. mesele tabi ki bunlar değil. şuan 2. sınıfım 3.40 gibi bir gno yapmıştım geçen sene bu dönem azıcık düşer belki ama düşmeyedebilir neyse ben bu gnoyu tabiri caizse biraz "osura osura" yaptım. okulda herhangi bir sosyal çevrem yok. okulun zaten sosyal çevre olarak bana kattığı bir şey de yok. bir bina bir bahçeden ibaret bir okul işte. aldığım dersler bakımından cidden bu zamana kadar istatistik, analiz, araştırma tarzı her psikolog ve adayının bilmesi gereken şeyleri öğrendim. ama onun dışında psikolojinin alt dalları olan dersler acayip verimsiz geçiyor, gelişim-sosyal-bilişsel vesaire. verimsiz geçmesinin sebebi de hocaların "bilgiye bağlı otorite" dediğimiz güç tarzına sahip olmamaları. sadece ve sadece koca bölümde 2 hocamız buna sahip, bu cidden acınası bir rakam.

Burda bilinçli olarak bir paragraf yapıyorum, sıkılmayın diye. neyse nerde kalmıştık? otorite olmayınca bir süre sonra bende isteksizlik oldu okula derslere falan gitmemeye başladım. ama ödevleri falan aksatmadım hiç. epey bir galesizlik oluştu bende ama öyle böyle değil. okula gittiğimde tek kurduğum cümle "böyle okulun mnkym yaaa" oluyor. ve okulda derslere beraber organize olduğumuz arkadaşlarımız da böyle düşünüyor.

proje ve araştırma derslerini aldım ve önümde dersler olarak çok karanlık bir dönem var.anlayacağınız kapana sıkışmış durumdayım. bu okulda bir yandan işletmeden yönetim organizasyon yandalı yapıyorum. ordaki dersler biraz daha keyifli çünkü seçmiş bulunduğum derslerin hocaları cidden biliyor ve bunu hissettiriyor.


Neyse okuldaki durumumu size tarif ettiğimi sanıyorum. benim bu dönem kafamda 3 seçenek belirdi.

Seçeneklerden birincisi:
1) Seneye erasmusa gitmek tam bir yıl boyunca. hem okuldan hem istanbuldan uzaklaşmış olmak. dönünce de bir yıl daha okuyup bu okuldan kurtulmak.

2) okulu bırakıp kalan 6 ay boyunca tekrar sınava hazırlanıp daha iyi bir yere yerleşmek. üniversite sınavını inanın hiç çalışmadan kazandım. özveriyle çok daha iyi yerleri kazanacağımı düşünüyorum.

3) okulu bırakıp bir sene daha hazırlanmak ya da ankara üniversitesine falan yatay geçiş yapmak.

seçeneklerim arasında en mantıksızı ankara üniversitesine geçiş yapmak. hem şehir değişikliği olacak hem de ben endüstriyel psikoloji istiyorum ankara üni bunun için çok kötü bir tercih.

istanbuldaki okulum endüstri ağırlıklı ama inanın dersler çok vasat inanın. bu okulun mezunlarının da büyük kısmını işsizler, eğitim danışmanlıkçılar ve ya daha kötü üniversitelerde yüksek lisansçılar oluşturuyor. inanın zirve yapan bir tane bile isim yok. beni okuluma dair korkutan şeylerden biri de bu.


not1: uzun yazdım, yazım hataları falan da olabilir. büyük harf kullanmadım onun için de özür dilerim. okuyacak cevap verecek herkese teşekkürler.
not2: bölümümden memnunum.
(2) 

taksim mecidiyeköy civarında kalabalık gruplar için restaurant önerisi

a darkness coming #873061 
restaurant dediğime bakmayın aslında kebap falan da olur. alkollü/alkolsüz olarak bakacağım. fix menü çıkarabilirlerse güzel olur mesela. böyle yerler arıyorum.

100 kişi falan kalabalık dediğim.
(9) 

film önerisi

a darkness coming #867081 
uzun zamandır canım çok sıkkın, gerek okulla alakalı sorunlarda gerekse uzatmalı aşk muhabbetlerinde kötüyüm. yalnız yaşıyorum, arkadaşım yok değil ama genelde okul dışında yalnız takılıyorum falan. neyse bunlar daha sonra bir başka duyurunun konusu olabilir.


uzun zamandır içki içmiyordum, az önce canım çekti 4 bira kaptım geldim. bi film izleyip eğleneyim güzel vakit geçireyim diyorum.


korku veya üzecek psikoloji bozacak şeyler olmazsa daha iyi olur. romantik falan da olmasın.


komedi, macera falan. önerin siz muhtemelen izlememişimdir, tikler anında gelir.
(1) 

behzat ç. sansürsüz hali için ufak bir soru

a darkness coming #863390 
behzat ç'nin 3. sezondan önceki bölümlerinin sansürsüz hali yok mu? ne starda ne youtubeda böyle bir şey yok. dvdsi çıkacak demişlerdi çıkmadı mı? çıksa koyarlardı diye düşündüm :/
(3) 

the walking dead 4. sezondan bölüm sorusu

a darkness coming #859570 
---------SPOİLER OLABİLİR SPOİLER OLABİLİR----------------SPOİLER OLABİLİR SPOİLER OLABİLİR----------------SPOİLER OLABİLİR SPOİLER OLABİLİR----------------SPOİLER OLABİLİR SPOİLER OLABİLİR----------------SPOİLER OLABİLİR SPOİLER OLABİLİR----------------SPOİLER OLABİLİR SPOİLER OLABİLİR----------------SPOİLER OLABİLİR SPOİLER OLABİLİR-------



ya ben geçen sene çok sıkılıp 4. sezonu yarıda bırakmıştım. kaldığım yer tam olarak 2 kız çocuğu ve siyahi ve kısa saçlı kadının ormanda olduğu bölüm. kaçıncı bölüm oluyor?
(4) 

fatura mantıksızlığı

a darkness coming #859259 
merhabalar, 2+1 bir evde kalmaktayım.

faturalarda bir mantıksızlık olduğunu düşünmeye başladım. 24 saat pc çalışıyor, şarjda devamlı telefon, 10 saat 2 ışık açık kalıyor, buzdolabı çalışıyor, çamaşır makinesi falan haftada iki ama elektrik faturası bu ay 35 geldi.

su 2 günde bir duş, ev arkadaşım geliyor ara sıra o da aynı şekilde bulaşıklar bulaşık makinesi haftada bir, çamaşırı yukarda yazdığım gibi ama bu ay 60 gelmiş.

doğalgaz ise hiç çalıştırmadık daha, sadece ocak ve su ısıtmada kullanıyoruz her ay 5 geliyor o da fix.


ya bi mantıksızlık var gibi geliyor bana ne dersiniz?
(3) 

fast & furious serisi hakkında sorular

a darkness coming #857050 
çok büyük hayranları ve bilenleri kesin vardır o yüzden soruları buraya sorma gereği duydum.

bu seriden izleyip direkt hafızama kazınan filmler şunlar; brian'ın mavi-gri bir mustangi var film zaten bunla başlıyor. sonra bizim siyahi elemanı hapishaneden çıkarıyorlar ve uyuşturucu baronunu hallediyorlar. burda sorum şu bu filmde bir havuz sahnesi var. body shop işleten bi adam var ( ki bu son filmlerde de var adını hatırlamıyorum. ) onun yanında bir asyalı hatun vardı mia, o filmde güzel bir rolü vardı o hatuna noldu?

bu filmler kronolojik olarak hangi sırada? en son çekilenden sonra han'ın tokyoya gitmesi söz konusu ama tokyo drift'i yıllar öncesinden izledik. yeni filmin konusu acaba han'a yapılanların öcünü almak mı?
(5) 

erkek mont kıyaslaması (linkli)

a darkness coming #854485 
(2) 

Sütlüce ticaret uniden balat or ahayim hastanesine nasıl gidilir?

a darkness coming #846891 
Soru başlıkta...
(6) 

mont alıcam nasıl bir şey alsam?

a darkness coming #846262 
kışın soğuktan koruyacak kaliteli bir şey alasım var. deri tarzı sevmiyorum. genelde kot pantolon falan takılırım mevsim farketmeksizin. siyah renginin hayatımda hep yeri olmuştur.

nerden nasıl bir şey almalı? mekan da önerebilirsiniz. link atarsanız acayip güzel olur.

bütçe max 250.

edit: cinsiyet - yaş unutmuşum.

e - 21
(1) 

dudullu kamil koç'un yolcu indirip bindirdiği yerden en hızlı bakırköy

a darkness coming #844753 
çarşamba sabahı istanbula gelicem. bayram sebebiyle memlekete gitmiştim. saat 8 gibi falan heralde dudulluda olurum. burdan en hızlı nasıl giderim bakırköye veya yenibosnaya falan?

esenlerde inmiyorum çünkü girişinde hayvan gibi kuyruk olacak ve o otobüs 2. köprüde trafiğe takılabilir.

çok hızlı bir şekilde okula gitmem gerekiyor. nasıl çözeriz? taksi alternatifler arasında değil.
(1) 

istanbul avrupa yakasında kalabalık gruplara göre kahvaltı mekanı

a darkness coming #838491 
avrupa yakasında yaklaşık 300-350 kişiye hizmet verebilecek kahvaltı mekanı arıyorum. var mıdır bir düşüncesi olan?
(1) 

antalya havalimanından olimpos'a ulaşım

a darkness coming #831059 
antalya havalimanından olimpos alaturka pansiyona gitmem lazım. en ucuz ve en hızlı nasıl giderim?
(2) 

cumartesi günü istanbuldan olympos-antalya

a darkness coming #830548 
taraflarına gidecek var mı? muhabbetim iyidir 21e. mazota ortak girerim. gece çıkacak yola.
(1) 

tütün karıştırma sorusu

a darkness coming #827902 
elimdeki golden virginia yeşil, drum sarı ve george karelias maviyi karıştırdım. güzel bir sonuç beklerken böyle yumuşacık içimi güzel olmayan bir karışım elde ettim. neyi yanlış yaptım siz saygıdeğer tütün eksperleri?
(2) 

müzik kursu,

a darkness coming #826443 
bir hoca hem mimar sinanda hem hasanpaşa ismekte ders veriyor. öğrenmesi zor bir alet. sizce mimarsinanda mı gitmeliyim adamın derslerine yoska ismekte mi? bir fark olur mu?

alet çello. sanırım mimar sinandaki kurs ücretli.
(2) 

tv önerisi

a darkness coming #819514 
playstation 4 ve bluray 3d vs. filmler için televizyon önerisi istiyorum. aşırı büyük bir şey istemiyorum f/p ürünü olursa tadından yenmez.

bütçe 1000-2000 arası.
(11) 

gelmiş geçmiş en salak soru olabilir, müzik mi eğlence mi?

a darkness coming #814456 
öncelikle afedersiniz çok acayip bir soru olacak ama, elime bir miktar para geçti. yıllardır bir müzik aletine başlayasım var ama buna başlarsam alet çok pahalıya gelecek ve kurslardan bıkar mıyım başarabilir miyim bir türlü güvenemedim.


bi yandan da diyor ki şeytan al bi ps4 oyna oyna daha sonra sıkılınca satarsın ya da sıkılmazsın.

diğer şeytan da diyor ki salla her şeyi önümüzde sömestr var yurtdışı falan gezersin bi hafta on gün.


-------------------

soru çok boş bi soru biliyorum. bu kişiden kişiye değişen bir şey ama havadan böyle lök diye para gelince ne yapacağımı bilemedim.
(2) 

reklamcılık vs işletme

a darkness coming #809482 
psikoloji okuyorum. endüstri psikolojisi ile ilgileniyorum. çap yapma şansım oluştu ama bilemedim hangi alandan yapsam diye.

reklam şirketleri veya ulusal ya da uluslararası şirketlerde çalışmaktan başka bir amacım yok. napmalı?

(bunu en iyi ben biliyorum biliyorum ama fikirlerinizi almak istedim.)
(3) 

bayram öncesi egeye yol arkadaşı.

a darkness coming #805200 
bayram öncesi bi zamanda izmir kuşadası vesaire o taraflara gitmem lazım. bütün otobüs biletleri tükenmiş durumda. gidecek varsa mazota ortak girerim. kültürel seviyesi yüksek , 21 m.
(10) 

konser anketi!

a darkness coming #801863 
türkiyeye gelmemiş ya da gelmesi üzerinden uzun yıllar geçmiş grup veya sanatçıların hangisi gelse en büyük sansasyonu yaratır?
(2) 

sporcular toplaşın! l-cartine marka ve likit mi hap mı?

a darkness coming #801859 
kullanma, zararlı falan diyecek arkadaşlar yorum yapmazsa sevinirim.


multi power 3000 mg l-cartine alıcaktım ama piyasada bulamadım hangi marka alınmalı sıvı mı hap mı olmalı?


önerileriniz varsa da alabilirim. nasıl bir programla uygulanmalı full kardiyoyla mı yoksa günlük rutin spor öncesi koşu ve bacak-sırt yada göğüs-önkol falan çalıştığımız günlerde de kullanılabilinir mi?
(2) 

Tütün eksperleri toplanın!

a darkness coming #789292 
sarma sigaraya merak saldim şu sıralar. fakat tutun begenemiyorum. aradigim tutun hafif olmalı aromali olabilir ama olmayabilir. sevdiğim paket sigaralardan bazıları malbuş blue ice, kent switch, nadiren bazen camel turevleri, mentollu ve Vişneli djarum. sarma olarak da gecenlerde lucky deneyimledim hoşuma gitti.
(1) 

yüzyüzeyken konuşuruz setlist?

a darkness coming #785332 
son zamanlarda konserine gidenler kesinlikle vardır, hangi parçaları çalıyorlar bir yardımcı olabilecek var mı ki?
(2) 

eve internet bağlatmaca.

a darkness coming #783617 
şuan ttnet'in yalın dandik bir internetini kullanmaktayız, 12 ay taahhütlü falan bir şeylere geçmek istiyoruz fakat şuan en avantajlısı nedir en memnun edebilecek olan nedir bilemedik. fikirleri alayım?

not : yalın olacak kesin.
(3) 

ingilizce geliştirmek için dizi film şarkı önerileri

a darkness coming #781051 
ingilizce alt yazıyla kalıpları öğrenmek falan istiyorum. düzgün ingilizce konuşulan ve sıkmayan yapımlar aramaktayım. doctor who'yu düşündüm ama bilemedim.
(1) 

istanbuldan ankaraya servis tutma

a darkness coming #773435 
15-20 kişi falanız cuma günü ankaraya gitmemiz lazım lakin ucuz yollusundan bi servis bulamadık. napsak ki?
(2) 

komedi filmi önerisi

a darkness coming #765617 
bunla ilgili açılan 1283891298. başlık muhtemelen fakat aramaya inandığımda hep aynı filmlerin çıkmış olduğunu gördüm.

çok sıkkınım ve biraz kafa dağıtmak istiyorum. seth rogen işlerini seviyorum. gençlik olabilir ergenlik olabilir. superbad, we're millers, the worlds end'i falan izledim. hangover tarzı olabilir hot tub time machine tarzı olabilir. o tarz güldürmelik şeyler arıyorum buldur be duyuru :)
(5) 

çok önemli erasmus şehir/ülke tercihi

a darkness coming #763853 
merhabalar alanım psikoloji, yaşam şartları, gezme tozma imkanı, şehir ve eğitim gibi kıstaslarım var ve 4 tane üniversite var önümde içlerinden birini seçmem lazım. yardımcılarınız için şimdiden teşekkürler! (10 ay gitmeyi planlıyorum)

University of Leipzig, Almanya
Transilvania University of Brasov, Romanya (bunu eledim sayabiliriz.)
Univercity College UCC - Social Education, Kopenhag, Danimarka
Alice Salomon Hochschule, University of Applied Sciences, Berlin, Almanya
(2) 

aktarmayı nasıl yapsam

a darkness coming #752269 
nazilliye gidicem yarın akşam (aydın denizli arasında bir ilçe bilmeyen vardır belki diye)


istanbuldan direkt biletler bitmiş aktarma yapmam lazım sizce nasıl yapayım?

alternatif 1: istanbul-bursa bursa-nazilli

alternatif 2: istanbul-izmir izmir-nazilli

alternatif 3: istanbul-denizli (KÜTAHYA YOLUNDAN) denizli-nazili
(5) 

ziraatbankası gençkart

a darkness coming #749717 
şu devletten kredi ve burs aldığımız gençbankkartım var elimde. kısa bir süre önce işbankası kredi kartımı kaybettim ve yenisini çıkarmak için başvuru yaptım iş bankası hesabımda para var ve iş bankasından gidip şubeden para çekebiliyorum fakat bugün cumartesi ve ben dün para çekmeyi unutmuşum. üzerimde nakit de olmadığını az önce farkettim.

bu gençbankkart kredi kartı olarak kullanılabiliyor mu? kullanılıyorsa limiti nedir? veya işbankası hesabımdaki parayı çekmenin bir yolu var mı?
(5) 

taksimde kapatmalık bar

a darkness coming #748880 
200-300 kişilik falan bir grubumuz var taksimde bir barı kapatıp bir organizasyon düzenlemek istiyoruz. fakat bunun için neresi uygun olur bilemedim. fikirlere açığım.

dj değil canlı müzik olacak. sahne olsa yeter çalacak adamları ayrı da bulabilirz.
(3) 

microsoft office sorunu

a darkness coming #748879 
2 ay önce kadar yeni bi laptop aldım. hiç ihtiyacım olmadığı için office'e bakmamıştım ama şuan bi anda ms office 2010'a ihtiyacım oldu. pcdeki office etkinleştir falan diyor. torrentten falan baktığımda ise bi milyon tane office var. ne yapmalıyım? torrentten çeksem mi? özelden link var mıdır?

mobil görünümden çık