(1) 

Android için en iyi emulator nedir?

a darkness coming #1359137 
POKEMON oynamak istiyorum.

Şuan EMULATOR for GBA isimli bir emulator ile oynuyorum, emulatoru kurup oyunu tanıtmak yeterli oldu fakat emulatorun her tarafı reklam ve çözünürlüğü çok kötü.

reklamsız, ekran boyutu iyi ve kurulumu kolay emulator var mıdır? (kurulumu kolay değilse bile anlatsanız yaparım)

telefon s10+

teşekkürler.
(2) 

güneş gözlüğü

a darkness coming #1357734 
çok sevdiğim bir güneş gözlüğüm vardı, 10 yıl önce falan babam vermişti, ray-ban aviator classic, sarı çerçeveli. çok seviyordum ve hiç eskimemişti. maalesef bu sene takside düşürerek kaybettim. ve halen yenisini alamadım. hem alerjik hem de renkli hassas gözlere sahip olduğum için bugünlerde acı çekmeye başladım. o yüzden el mahkum alacağım bir şey.


yine ray ban alırım gibi duruyor. ama ne almalı, ne yapmalı? memnun olduğunuz lens, model var mıdır? bir bakayım bana yakışacak mı. onun dışında nereden almamı önerirsiniz? ray-ban'ın kendi sitesinden alırsam kişiselleştirmeden almam o zaman da minimum 900 liraya çıkıyorum oradan.

fikirlerinize açığım, gözlerimi ve cebimi kurtaralım.
(1) 

mail adresine gelen fatura basılı faturanın yerine geçiyor mu?

a darkness coming #1354687 
soru başlıkla. e-ticarette maile gelen fatura fiziksel faturanın yerini tutuyor mu müşteri için?
(1) 

netflix indirme sorusu

a darkness coming #1351826 
4k destekleyen bir telefonum var. netflix 4k paketim de var. netflix'de bir şey indirirken kalite tercihi sormuyor. 4k indirebiliyor muyuz indirmek istediklerimizi?
(7) 

Galaxy Note 10 beklemeye değer mi?

a darkness coming #1351394 
6 yıldır note serisi telefonlar kullandım (3-5-7) hepsini Almanya'dan aldım ve hiç servise göndermedim.

patlayan note'u bile kullandım yani.

inanılmaz da memnunum. halen ikinci hattım note 3'ün içinde durmakta.

son 2-3 ayda acayip kudurdum telefon almak için; huawei mate 20 pro'ya çok odaklanmıştım ama S10+ bariz bir şekilde batarya ve şarj durumu hariç pro'dan üstün. bu yüzden bu kararımdan vazgeçmek üzereyim. iphone ise kullanılabilirlik hariç daha iyi bir deneyim sunmuyor ve fiyat olarak çok yüksek kalıyor.

Ne yapmalı bir şekilde Ağustos'a kadar idare edip Note 10'a mı geçiş yapmalı, yoksa başka bir telefondan devam etmenin zamanı geldi mi?
(1) 

Avrupa'da Huawei 1 ay içinde daha da ucuzlar mı ve Pixel 3 vs Mate 20 Pro?

a darkness coming #1346266 
selamlar, 24 marttaki p30 pro lansmanı sebebiyle, mate 20 pro 650-700 euro bandına düşmüş durumda. tax free falan derken 610 dolara falan gelecek. aynı fiyatta da şuan pixel 3 xl var.

ilk sorum mate 20 lansman sonrası daha da ucuzlar mı?

ikinci sorun pixel 3 xl mı mate 20 pro mu?


dipnot: telefon tr'de kullanılacak.
ikinci dipnot: telefon yenileyen birisi değilim, 2013'ten beri note3 kullanıyorum, anakart'ı kafayı yemese 3 yıl daha kullanırdım. o sebeple amiral gemisi bir telefon almayı tercih edeceğim.


şarj durumu ve donanım sebebiyle gönlüm huawei diyor. kamera ve google altyapısı için ise pixel 3 xl. yorumları alayım tikler anında düşer.
(4) 

g300s kullananlar bir bakabilir mi? (logitech gaming software)

a darkness coming #1344730 
arkadaşlar selam, yapılandırılmış bir makrom var, çeşitli programlarda kullanıyorum. yapamadığım şöyle bir ayar var, örnek vermek gerekirse 1 saatte 1 kez 0 tuşuna basılsın istiyorum. bunu şu şekilde ayarladım; çoklu tuş atadım, 0'dan 0'a geçiş yaptım ve gecikmeyi 1 saniye yaptım. ilk başta olmuştu ama şimdi farkettim ki macroyu başlatır başlatmaz saat başı 0 yazmak yerine sürekli 00000000000000000000000000000000000000 yapıyor.

ne yapmalıyım ki sade ve sadece saat başı 0'a bassın.
(4) 

kasa toplamak (hayal mi?)

a darkness coming #1340750 
Merhabalar, şöyle bir hayalim var ama donanımsal olarak mümkün mü bilmiyorum. Size de bir danışmak istedim. Elektronik ve bilgisayar bilgim yok, fakat ilgim var. Bir kasa toplamak istiyorum ama her şeyini kendim yapmak istiyorum, parça parça alacağım ve takacağım.

Bunun içinse şöyle bir yol haritası düşündüm. Orta-alt bir kasa setup’ı almak istiyorum 2500 tl falan düşük bir bütçeyle, ama ondan sonra her ay bir kaç parçayı upgrade etmek, almak ve kendim takmak istiyorum. Kafamı karıştıran şey şu; parçalar arasında darboğaz vs. olmaması için ve ilk etapta uyumsuzluk sorunu falan yaşamamak için nasıl bir kasa almalıyım ilk başta? Yani nasıl bir kasa upgrade edilmeye uygun olur ve sizce bu işleri başarabilir miyim?
(14) 

iş hayatında rahatsız olduğunuz yazım ihlalleri?

a darkness coming #1338996 
iş hayatı esnasında mailleşirken ya da skype'ta yazışırken maruz kaldığınız ve rahatsız olduğunuz yazım hataları neler?

de bağlacı, ki bağlacı hariç diyeyim de herkes aynı cevabı vermesin :)

tikler hemen gelir, sevgiler.
(4) 

amerika'dan supplement, ne almalı?

a darkness coming #1333176 
malum bir çok ürün tr'de yok. protein tozu, kreatin, bcaa vs. TR fiyatlarıyla aynı yani onlara ne kadar gerek var bilemedim. Şu an aktif olarak protein tozu, kreatin ve omega-3 kullanıyorum.

Ne almalıyım ki yararlı olsun? Aklıma ilk gelenler omega-3 ve probiyotikler ama konuya biraz uzak olduğum için marka ve ürün seçemiyorum. Ürün önerebilirseniz çok sevinirim.
(2) 

kazağıma üstüne giydiğim sweatshirtten yün(?) bulaştı ne yapmalı?

a darkness coming #1331241 
2 dakikalık gafletle direkt giymiş bulundum sweatshirt'ü. kazağın üstünde böyle yün desem yün değil pamuk desem pamuk değil bir şeyler bulaştı, ne olduğunu anladınız. bu nasıl geçer?

jilet ve bant internette önerilmiş. jilet çok işe yaramadı, bant evde yok. teşekkürler.
(4) 

beyaz yakalılar! ne giyiyorsunuz, nereden alıyorsunuz? (erkek)

a darkness coming #1328454 
arkadaşlar selamlar, uzun süredir freelance çalışıyorum fakat yeni yıl itibariyle beyaz yakalı oluyorum. giyimden kuşamdan hiiiç anlamam. siyah kot, gömlek, sweat ve spor ayakkabı takılıyorum kendimi bildim bileli.

çok abartıya kaçmadan var olmayan bütçeyi parçalamadan her şeyden almak istiyorum çünkü maalesef hiçbir şeyim yok. ayakkabı, ceket, pantolon ve 1-2 gömlek şart sanıyorum. bunları nereden alıyorsunuz, hangi markaları önerirsiniz? lütfen, doğrudan bir mağaza adı yada trendyol.com, morhipo.com demeden örneklendirin, önerilerde bulunun.

tikler hemen gelir.
(2) 

sağlık testi raporu nereden alınır?

a darkness coming #1326160 
» HBs-Ag, Anti-HBs (SARILIK) TESTİ
» KAN SAYIMI (MCH,MCV,MCHC)
» SEDİMANTASYON
» İDRAR TAHLİLİ
» HEKİM RAPORLU AKCİĞER GRAFİSİ
(Akciğer filmi veya cd getirilmelidir)
» KAN GRUBU TESPİT KARTI


bunları galiba herhangi bir aile hekiminden ya da toplum ve ruh sağlığı merkezlerinden öğrenemiyorum. nerde yaptırabilirim? en az para ödeyerek tercihi olur.
(2) 

Black friday'de cep telefonu ve supplement

a darkness coming #1316762 
Ucuzlar mi?

Tr'den supplement yurt dışından telefon alma niyetindeyim.
(2) 

beyoğlu > sinema öncesi nerede yemek yenir?

a darkness coming #1314342 
akşam atlas'ta bir gösterime gideceğiz. eskiden jadore falan vardı oralarda yer geçerdik halen var mı bilmiyorum. nereleri önerirsiniz?
(2) 

instagram konum paylaşma sorunu

a darkness coming #1313200 
merhabalar, bir işletmemiz var, insanlar buradayken instagramdan "konum" paylaşarak burada olduklarını belirtsinler istiyoruz. eskiden google maps'e eklediğimizde doğrudan bu oluyormuş galiba ama prosedür facebook'a geçmiş. biz de şu adımları uyguladık.

bir facebook sayfası açtık, bunu instagram hesabıyla eşleştirdik. facebook'a ve instagram'a adres bilgilerini ekledik. eskiden konum seçme sekmesinde işletmemizin adı gözükmezken artık gözüküyor ve onu seçip paylaşabiliyoruz. fakat bu sefer sorunumuz da şu; paylaştığımız konuma tıklanmıyor basıldığı an bir sonraki story'e geçiyor. biz konum olarak paylaşabiliyoruz fakat insanlar bu konumu instagram üzerinden görüntüleyemiyor.

3 gündür babam kafamın etini yedi bu konu hakkında, yardımcı olan herkese minnettar olacağım.
(7) 

izmir'de yıl dönümü yemeği için gidilecek mekan

a darkness coming #1303721 
önceliklerimiz şu şekilde:

1) merkezilik
2) kaliteli yemek
3) ambiyans

alkol kullanmıyoruz ama alkollu olsa rahatsız olmayız.

teşekkürler şimdiden.
(9) 

yulaf ezmesi ve süt karışımı buzdolapta bekler mi?

a darkness coming #1302602 
hazırlayıp koymuştum, 20 dk kadar da emişmesini bekledim. yemek için elime aldığımda karnımın aç olmadığını hissettim. tabağın üstünü streçleyip buzdolabına koydum. bu olay olalı 1-2 saat oluyor.

yarın öğlen yenir mi yoksa direkt atayım mı?
(5) 

Kişisel spor blender'ı seçmek (anket)

a darkness coming #1302083 
merhabalar, geçenlerde de bunla ilgili bir alınık duyurusu açmıştım. arkadaşlar yardımcı oldular sağolsun bu aletin sürekli kullanılacak tek sefer al at bir şey olmadığına beni ikna ettiler.

fazlasıyla mükemmelliyetçiyim, muhtemelen hiçbirinin birbirinden farkı yok ama ben karar veremedim. buyrun oylayın.


1) vestel mix&go : 300 ve 600 ml iki kesme kabı.
saçma renklerini alamam ciddi bir yerde çalışıyorum, siyah veya inox en ucuz fiyatı: 135 tl
urun.gittigidiyor.com

2) arzum shake'n take: 300 watt, 570 ml, 400 ml iki kesme kabı.
siyahı 155 tl
urun.gittigidiyor.com

3) fakir mix it easy: 500 watt. 570 ve 400 ml iki kesme kabı + kahve ve baharat öğütücü yaklaşık 200 ml.
siyahı: 198 tl.

urun.gittigidiyor.com




biliyorum hepiniz derdini sikeyim diyorsunuz, fakat bir şey alırken çabuk karar verebilen birisi değilim. çok düşünüp %90 aldığım ürünlerden çok memnun kalıyorum. ben fakir'e kendimi yakın hissediyorum hep daha güçlü olması hem de öğütücüsünün olması avantajlı geliyor. ama böyle dandik aletlere 200 vermek mantıklı mı bilemiyorum.

not: oy verdikten sonra derdimle cinsel münasebet kurabilirsiniz.
(6) 

ingilizce hazırlığı en kaliteli okul?

a darkness coming #1298203 
koç, boğaziçi, itü, bilgi, bilkent, tobb, odtü hariç.
(5) 

ketojenik diyet hakkında sorun

a darkness coming #1297508 
selamlar 1 haftadır ketojenik diyet sürdürüyorum. bunu eski diyetisyenimin onayı ile yapıyorum. neyse makrolarımı hesapladım (20 carb, 138 fat, 144 pro) olay şu ki protein kısmını tamamlamak artık benim için işkence haline geldi. her sabah yumurta, öğlen tavuk akşam et yemeden 144 gr. proteini tamamlayamıyorum. yemek yapmak için çok vaktim yok, o sebeple internetteki çetrefilli tarifleri yapamıyorum. et, tavuk, yumurta yemekten bıktım. ne yapmalıyım? kolay tarifleri olan bir yer biliyor musunuz? başka hangi kaynaklardan alabilirim bu proteini 20 gr carb'ı geçmeyecek şekilde?
(12) 

evde krem yaptım satabilir miyim? (seboreik dermatit)

a darkness coming #1296663 
yaklaşık 10-12 yıldır belki daha fazla seboreik dermatit rahatsızlığım vardı. denemediğim bir şey de yoktur tedavisi için sözlükte bir sürü bu konuda yazdığım entry de mevcut.

bilindiği gibi kesin bir tedavisi yok, bütün tedaviler kısa süreli çözüm ve rahatlama sunuyor. işin kötüsü ise bu tedavilerin bir çoğu kısa süreli çözüm sunmasına rağmen çok ağır (aknetrent tedavisi, kortizonlu kremler vb.) neyse ben bu sene kendim bir krem yaptım, çeşitli yağlar ve sadece nemlendirici krem ile ve inanılmaz iyi geldi. çevremde kime versem duacı oldular, tabi ki kalıcı rahatlık vermiyor ama çok çok iyi geliyor. satmak istesem çevrem var, bunun legallik boyutu nedir? doğrudan satabilir miyim? internetten satabilir miyim?

neler yapmalıyım? ne dersiniz?
(1) 

Aydın yol tarifi

a darkness coming #1295736 
Adnan Menderes anadolu lisesine nasıl gidilir? Google Maps göstermiyor.
(2) 

İzmir - Çankaya tarafında bisikletçi - yedek parçacı

a darkness coming #1294496 
Bu çankaya tarafında bir sürü bisikletçi yedek parçacı falan varmış diye duydum ama internetten aradım bulamadım. Bisiklet jant teli ve jant ayarcısı alacağım. Nerede bulurum, bu bisikletçiler nerededir?
(4) 

izmir içerisinde kısa süreli tatil

a darkness coming #1292981 
nerelere gidebiliriz?

amaç kafa dinlemek, 2 kişi olunacak bir haftasonu kaçamağı. 1-2 gece. lokasyon ve mekan önerisi ile gelirseniz harika olur, teşekkürler.
(1) 

Skyrim'in başında ne oluyor?

a darkness coming #1292410 
Selamlar, 300 saat falan oynadım fakat en az 10 farklı karakterle. İlk oynadığımda olan araba bugu yüzünden karakter yaratma aşamasına kadar olan yeri hiç oynamadım. Oyunun başından karakter yaratımına kadar neler oluyor? Oynanmalı midir? Bu bug nasıl giderilir?

Yoksa hiçbir anlamı yok mu devam mı edeyim?
(6) 

~250 tl bütçeyle alınacak kulaklık

a darkness coming #1291904 
Yaklaşık 250 tl bütçe ile mikrofonlu ve kulak içi olmak şartıyla kulaklık arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum, tikler mutlaka gelir.
(1) 

yeni batarya aldım %35'te iken telefon kapanıyor

a darkness coming #1288333 
samsung note 4 telefona yeni batarya aldım. performans sorunu yok ama şarj %0'a kadar inmiyor. %35 olduğunda hiç batarya zayıf falan demeden direkt kapanıyor. sorun ne olabilir?
(6) 

yöneticinize/patronunuza olan güveninizi ne etkiler?

a darkness coming #1272855 
hangi olaylar, durumlar veya özellikler sebebiyle yöneticinize/patronunuza güveniyor veya güvenmiyorsunuz?


amacım aranızda geçmiş olan ve güveninizi etkileyen spesifik olayları öğrenmekten ziyade daha genel sebepleri öğrenmek. tikler düzenli olarak gelir, şimdiden teşekkürler.
(5) 

hangi televizyon, neden?

a darkness coming #1255473 
selamlar televizyon için 4 model arasında kaldım. bütçem 2800, istenilen 43' 4K. Bir de sizce hepsiburada'dan mı almalı yoksa gidip daha güvenilir(?) bir yerden mi almalı?


1) LG 43UJ630V
www.hepsiburada.com

2) LG 43UJ651V

www.hepsiburada.com

3) LG 43UH650V

www.vatanbilgisayar.com

4) Samsung 43MU7000

www.vatanbilgisayar.com


ben 1'e daha yakınım. hem hepsiburada da kampanya var gibi. siz ne düşünüyorsunuz? Tikler hemen gelir.
(4) 

intihal raporu alabilen var mı?

a darkness coming #1253423 
selamlar, saçma bir duruma düştüm isterseniz mesajda anlatabilirim. sisteme kaydetmeden intihal raporu almam lazım. cuma günü teslim edeceğim bir paper var öncesinde % kaç intihal var bilmem gerekiyor. bakabilecek birisi var mı acaba?
(2) 

Sosyolojik bir kavram

a darkness coming #1232005 
"Alt sınıfın yada orta sınıfın sosyoekonomik düzeyi yüksek kişilerin arasında takılması, düzeyi yüksek olmasa bile zaman zaman yüksekmiş gibi göstermeye çalışması"


Böyle bir tanımı vardı ama neydi hiç hatırlayamadım. 2 gündür beynimi yiyor.
(5) 

ingilizce sorunsalı (birazcık önemli gibi)

a darkness coming #1226673 
günaydın dil bilimciler, hepinize iyi pazarlar.

arkadaşlar dallandırıp budaklandırmadan doğrudan konuya giriyorum. türkçe eğitim veren bir üniversiteden mezun oldum. sonrasında türkiye içerisinde ingilizce bir yüksek lisans programını kazandım, hazırlık atlama sınavına girdim 60/100 geçer nottu ben 81/100 ile geçtim.

Neyse bölüm başladı, dersler zorlayıcı fakat %100 ingilizce şeklinde ilerlemiyor. Dersleri anlamıyor değilim yani. Fakat benim ingilizcem anadolu lisesi, bolca yabancı film dizi ve 9gag-reddit seviyesinde. Çılgınlar gibi kelime bilgim, gramer bilgim veya konuşabilme yeteneğim yok. (b2-2 15 kurun 10. seviyesi)

Seviyemi anladığınıza göre sorun olan kısma geliyorum. Alanım ingilizcenin çok ama çok önemli olduğu bir alan, zaten tezimi de ingilizce yazacağım. Dersler de sunumdur, ödevdir çok oluyor. Ben de dönem başlamadan önce ingilizce kurslarını araştırmıştım.

Kime sorsam farklı şeyler söylüyor, kimi diyor kursa git, kimi diyor speaking kursuna git, kimi diyor ki o yöntemler eskidi online kaynaklardan, youtube'dan düzenli bir çalışma ile daha iyi öğrenirsin.

Sizce şuan yapmam gereken nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?


Not: 2. yabancı dilim ingilizcemden daha iyi seviyede fakat o uzun zaman kullanmakla alakalı.

Not2: Üşengeç birisiyim, motivasyonumun yüksek olması lazım. Evde kendimi motive edemeyip çalışamayabilirim, kurs ise 1 saatlik yol yol gözümde büyüyüp kursu ekebilirim.

Not:3 Dallandırıp budaklandırmayacağım demiştim ama üzgünüm. Tikleri hemen atarım. süper faydalı yorumlara hayır duası, uzmanı olduğum alanlarda bireysel danışmanlık, sözlükte son 100 entrysine şukela falan veririm. Sağlıcakla.
(6) 

Zeytinyağı satış tavsiyesi

a darkness coming #1211193 
Merhabalar elimde ciddi miktarda zeytinyağı var.

Aydın yöresinin 0.1-0.3 asidik arası, filtreden geçmiş ve yeşil zeytin mahsülü.

Anlamayanlar için söylemem gerekirse piyasadaki yağların %90ından çok daha kaliteli bir yağ.

Ben bu yağı satmak istiyorum ve ürünün kalitesinden eminim.

Sizce nasıl satabilirim? Nerelerde bu işi yapabilirim? Sanal mecralar bu iş için yeterli mi?

Not: ürün kendi bahçemden, kalitesine sonsuz güveniyorum. tatmak, teste yollamak serbest.

Not2: toplu şekilde otellere falan düşük fiyattan satmaya niyetim yok.


Tikler hemen gelir :)
(1) 

samsung telefon arızası (+servis önerisi)

a darkness coming #1203135 
merhabalar samsung note 4 telefonum aldığım günden beri ilk kez bir sorun çıkardı. çok memnun olduğum ve marka model yükseltmeye ihtiyaç duymadığım için yaptırtmak istiyorum.


sorun şu: telefon önce açık haldeyken power tuşu, ses açma kapama ve orta tuşu basmamaya başladı 1-2 kez batarya çıkararak bu sorunu hallettim. Daha sonra telefon açılırken samsung ekranında kalmaya, açıldığı zaman ise tuş kilidi ekranında kalmaya başladı. bu tuş kilidi ekranını 10 denememde 1 kere zor açabildim desem yeridir.

neyse ben de internetten bir yeri buldum (GSM İLETİŞİM) - söğütlüçeşme metrobüs çıkışı.

Götürdüm bugün oraya sorunun yazılımsal olabileceği, yazılımcısının cumartesiye kadar izinli olduğu tarafıma söylendi. Fakat ilgilenen beyfendinin yazılımsal bir sorun varsa telefonunuzun yapılamaması hatta çökmesi kullanılamaz hale gelmesi mümkün dendi (telefonda herhangi bir root yok, değişen parça vs. yok)

böyle bir şey mümkün mü? bu işi halledebilecek başka bir servis, tamirci var mı? yarın gidip telefonu geri alsam mı yoksa cumartesiyi bekleyip yaptırsam mı?

not: yapılırsa 100tl masraf olacağı söylendi. açıkcası cumartesiye kadar istanbulda işim yok. kalırsam telefonu beklemek için kalacağım. ne kadar kolay ve hızlı çözülürse o kadar iyi olacak bu iş.

tikler hemen.
(3) 

hediyelik saksı bitkisi

a darkness coming #1191120 
kız arkadaşıma saksı bitkisi almak istiyorum, ayrı geçirmek durumunda kaldığımız zamanlar çok oluyor hem biraz özensin ona baktıkça aklına geleyim istiyorum hem de ona bir şirinlik yapasım var. bugün bir çiçekçi tarzı bir yerde baktım hep böyle çok çirkin şeyler var hiç beğenmedim.

önerilerinizi nerden alabileceğimi de ekleyerek yaparsanız şahane olur fiyat olarak bir sınır koymuyorum, tikler 1-2 saate gelir en geç :)
(7) 

bavul önerisi

a darkness coming #1158987 
merhabalar uzun zamandır dağcı çantamla seyahat etmekteyim artık bir bavul almam gerektiğini düşündüm.

sert kap şeklinde almayı düşünüyordum ama kırılır çizilir dediler bilemedim.

yılda 10 kere kullanılacak ufak olmaması lazım uçak seyahatlerinde kullanılacak.

bütçe max 300.

önerileri bekliyorum. tikler sabaha.
(3) 

istanbul salaş meyhane?

a darkness coming #1108049 
çift olarak gidilecek, doğum günü yemeği gibi bir şey olacak.

dandik türk dizilerinde böyle sahilde ufak bir tekne olur o teknenin yanında salaş salaş masalar kurulur rakı içilir acayip de lezzetli balığı var derler ya öyle bi yer de olabilir. yoksa denize yine yakın salaş bi restaurant da olabilir.

şartlar çok gürültülü olmaması, lezzetli olması, ultra pahalı olmaması. tikler hemen gelir.
(5) 

yüksek hızlı trenin sabah seferine nasıl yetişilir?

a darkness coming #1088897 
6 20 de tren var mecidiyekoydeyim. bir şekilde kadikoye geçebilirim 5 gibi ama en erken oraya giden otobüs 5 20 de kalkıyor gibi(65 durak var hayatta yetişmez bence) e metro da yok o saatte gidelim kartaldan binelim. nasıl yaparız taksisiz?

mobil yazım hataları için üzgünüm
(8) 

playstation 4 oyun önerisi (önemli gibi)

a darkness coming #1083997 
hayatımın en zor dönemlerinin birinden çıktım dönem bitti fakat 15 gün sonra tekrar benzer bir dönem beni bekliyor. arada biraz kafa dinleyebilmek adına kendimi oyunlara veresim var.

ps'de fifa-nba'den başka bir şey oynamadım. bu sefer single player ilerlemeli bir şeyler arıyorum fakat hiçbir oyunu oynamadığımı belirteyim, bloodborne uncharted'dan daha iyi oyun yok fallout daha iyi falan hiçbir bilgim yok.

300 saat falan ayırabilirim oynadığım süreye değecek bir oyun arıyorum öyle bir oyun olsun ki o 300 saat boyunca aklıma başka hiçbir şey gelmesin onlarla uğraşmayayım.


tikler hemen gelir, arzular şelale.
(11) 

sevilen kadın kişisiyle gitmelik kahvaltıcı

a darkness coming #1057036 
kahvaltıcıyla kadın kişisini etkilemek değil amacım, ama güzel bi yer olsun istiyorum. çok nezih olmasına gerek yok, çok şirin de olabilir. lezzetli de olmalı zira.

ben bilemedim aklıma çok standart yerler geldi.


kadıköy, beşiktaş çevresi olabilir.

sabah tikleri atarım.

not: uzun zaman sonra böyle bir şey oluyor, o yüzden cevaplar önemli.
not2: hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
(1) 

maltepe ilçe sağlık müdürlüğüne nasıl gidilir?

a darkness coming #1038721 
şişliden mümkünse taksi kullanmadan. nette aradım 2 farklı yer çıktı o yüzden bilen birine sormak istedim.
(1) 

van kırması kedicik sahiplendirme

a darkness coming #1037801 
merhabalar, 25 günlükken sokaktan kurtardığımız kediciği şuan tam 3.5'tan 4 aylıkken sahiplendirmek istiyoruz. kendisi biraz fazla yedi, ve erkek olduğu için biraz fazla büyüdü. beyaz renkli, yeşil gözlü ve kesinlikle sağır değil. kafasının üstünde ufacık bir kırlık var belli olmuyor.

tamamen bir kucak kedisi, oyun zamanları dışında kucakta uyur. yapma denildiği zaman gösterirseniz ve yapmaması gerektiğini izah ederseniz kesinlikle tekrarlamaz. tezgaha çıkma, masaya çıkma gibi davranışları bizim evimizde sergilememesi gerektiğini öğrendi.


yurtdışına çıkma sebebiyle sahiplendireceğiz. il istanbul. soru olursa cevaplarım ayın 20'sine kadar sahiplenmiş olması gerekiyor.

ayrıca kedimiz enfeksiyon sebebiyle 5 gün boyunca veterinerde antibiyotik tedavisi gördü. şimdi tekrardan ufak ufak hapşurmaya başladı, sanıyorum enfeksiyonu nüksediyor, 1 haftalık bir antibiyotik tedavisiyle bir daha sorun yaşamayacağını düşünüyoruz(biz ve veterinerimiz)

eğer talep edilirse eşyaları (taşıma kafesi, oyuncakları, maması kumu falan yok pahasına verilebilir)


bir süre üstte durabilirse seviniriz.
(2) 

doğalgaz sorusu acil

a darkness coming #1027073 
biz kombiyi yarı ayardan 2 nokta daha az ayarda çalıştırıyoruz 12-13 gündür. ev küçük devamlı çalışıyor. dün gece bu saaatlerde doğalgaz sayacına baktığımda kırmızı yerdeki değerler 943'tü şuanda ise 974 bu biz bir günde 31 m3 doğalgaz mı yaktık demek? eğer böyleyse (ki böyle olması mantıksız, üşüyoruz) ayda basit bir hesaplamayla 900 tl fatura mı ödeyeceğiz demek? biri beni aydınlatırsa sevinirim.
(1) 

oyunlarda mikrofon sorunu

a darkness coming #1025004 
dahili mikrofon kullanıyorum, oyunlarda mikrofon kontrol tuşuna bastığımda oyun 5-6 saniye donuyor sonra kendine geliyor ama bas konuşu kaldırdığımda bir sıkıntı yok.


nedir, nasıl çözeriz?
(2) 

kedimizin hastalığı

a darkness coming #1024320 
merhabalar daha önce de bu konuyla ilgili bir duyuru açmıştım. sokaktan bir tane kedi kurtardık, kurtardığımız yerdeki kedilere bakan abla kedinin grip olduğunu ama 1 hafta içinde 4 tane iğne vurulduğunu yakında iyileşeceğini söyledi. biz de tamam dedik getirdik eve.

yaklaşık 10 gündür falan bizimle bu süreçte biz bir kere daha veterinere götürdük karne falan çıkarmak için, daha tam olarak büyümediğini karmalarına başlayamacağımızı söylediler biz de eve geri getirdik o ara kedimiz halen iyileşmediği için muayene edildi, ateşi normal çıktı. bu genel muayene için bizi güzelce soydu veteriner abimiz yakında iyileşir dedi ve gönderdi.


10 günün sonunda halen kedimizin burnu akıyor, hapşırıyor ve gözleri kırmızı-akıntılı. ayın daha 15'i gelmediği için tekrardan veterinere götüremiyoruz zaten öğrenciyiz. acı çektiğini düşünmeye başladık ve bu bizi çok yıpratıyor sizce ne yapabiliriz?
(1) 

kedi bakımı + gribi

a darkness coming #1022107 
merhabalar yavrucanak bir kedi sahiplendik. kendisi çok uysal, kum eğitimi falan her şeyi var. devamlı bir insanın üstüne çıkma isteği var ki bunu yavruluğuna bağlıyoruz bazen bunu yapmasa iyi olur diyoruz çünkü çizilmedik dövülmedik yerimiz kalmadı :)


neyse, bizim küçük kucak kedimiz iç dış parazit aşılarını olmuş, 4 tane de grip aşısı olmuş ama hala grip burnu akıyor, gözlerinden yaş geliyor ve hapşuruyor. evin sıcaklığı iyi, grip aşılarının sonuncusunu pazartesi günü oldu. sizce halen iyileşmemiş olması durumun ciddi olduğunu mu gösterir? ne yapmalıyız? veterinere gittiğimizi belirteyim.
(3) 

oyunda fps sorunu

a darkness coming #1010397 
bu saatte 2-3 cevap gelirse bile çok iyi ama sorayım dedim.

dotada tüm efektler açık ve high iken ortalama 45-60 fps ayarında oynayabiliyorum. sabit değil tabi ki düşüşler ve artışlar var devamlı. eskiden ping falan der geçerdim fakat bu aralar bu bende sıkıntı yaptı. tüm görselliği kapattığımda ise 150 fps oynuyorum. bunun olması gerekeni nedir hangi ayar daha verimli olur?


dota2 oynayan varsa işe yarayan fps arttırmayan video ayarlarını söylese çok şukela bir şey olur.
(1) 

şişli taraflarında hangi damacana suyu kullanıyorsunuz/önerirsiniz?

a darkness coming #998846 
soru başlıkta tikler hemen. fiyatlarıyla yazarsanız sevinirim.
(3) 

basit elektrikli ev aletleri önerileri (fırın, tost makinesi vb)

a darkness coming #996731 
yeni bir eve taşındık tost makinesi, fırın, meyve sıkacağı, çaycı falan almayı düşünüyoruz. kullanıp memnun kaldığınız ürünler nelerdir?

fırın hem mikro dalga hem de normal fırın özellikli olursa daha iyi olacak gibi.

mobil görünümden çık