(9) 

Araba almam mantikli mi? Araba onerir misiniz?

austenn #1484489 
Merhaba. Istanbul’da merkezi bir yerde oturuyorum araba ihtiyacim yok denecek kadar az. Su an arabam olsa sirf disari cikmis olmak icin kullanirim sanirim . Ancak bir yandan da araba kullanma pratigimi kaybetmekten korkuyorum. Ehliyeti alali 3 yil oluyor toplasan 10 kere arabaya kullanmisimdir, dogru duzgun park yapamiyorum vs. Simdi araba alirsam evde bunalmis ailemi gezmeye cikaririm alisma sureci bittikten sonra diyorum, illa ihtiyac dogar. Ama sirf almis olmak icin alacagim gibi de hissediyorum. acil bir ihtiyac yok dedigim gibi. Bu durumda araba almamak en iyisi midir?

Eger almak istersem sifir arac almak istiyorum arabadan hic anlamadiim icin ve cevremde de yardimci olacak kimse yok. maks. 220K’ye otomatik hangi araba beni uzmez? Arada bir sehir disina da cikmak iyi olur.
(3) 

Kisa surede yapabilir miyim?

austenn #1480651 
Merhaba. Temmuz ortasinda Ielts’e girecegim. Evde deneme cozerek Listening ve readingten ortalama 7 alabiliyorum. Speakingte cambly’de konustugum hocalar 6 alirsin dediler. Ama bir gelenek olarak writing’ten o kadar korkuyorum ki henuz baslamadim bile calismaya. En son bu bolume calisayim dedim aklimda kalsin diye ama stres oldum iyice. 1.5 ayda writing’den en az 6 almak icin ne yapmam lazim? Overall 6.5 alsam kafi ama writing’ten 4 bile alirim diye korkmaya basladim zaman yaklastikca. Her oneriye acigim.
(4) 

Cevik olmayan kurum

austenn #1475525 
Merhaba. Disaridan kurumsal denecek ve yan haklari da iyi olan bir sirketteyim. 7 aydir buradayim ve mutlu degilim pek. biraz gozlemleyeyim ortami, departmani dedim ve sonuc olarak bu departmanin sirketin kulturunu begenmedim. Herkes elinin ucuyla is yapiyor, en basit dosyalar bile 1 gun sonra iletiliyor. Aradigimda ulasamadigim biri var departmanda, tum gun durumu disarida gorunuyor. Ve buna kimse bir sey demiyor.

Ben burada biraz daha kalirsam gelismeyecegimden emin olmaya basladim. Ogrenecegim bir sey yok, sorsam da cok hevesli cevap vermiyorlar. Anlattigim tum seyler kisisel gibi gozukse de dedigim gibi sirketin kulturu curumus vaziyette. Boyle sirketlerde calisan oldu mu aranizda? Neler yaptiniz? Is bulmadan ayrilamam o hatayi bir kere yaptim buraya dustum.. simdi bu durumlarini yoneticime soylesem ters mi teper? Duzgun bir uslup var midir bunu soyleyecek? Her sey gulluk gulistanlik gibi mi davranayim is bulana kadar?
(5) 

sql

austenn #1475246 
merhaba. sql’de tablolarinda alter table yetkisi olmayan birisi var olan sorguya nasil kolon ekler? ornegin sorgu calistirildiginda tarih kolonuna 2021-04-18 geliyor. ben de ayni tabloya “yil” kolonunu eklemek istiyorum. yil:2021 yazacak sekilde. tek yolu case when kullanmak midir? baska bir yol var midir?
(6) 

Calismaya devam mi tamam mi

austenn #1470936 
Merhaba. Iyi olur umuduyla 6 ay once basladigim isimden hic memnun degilim. 3.ayimda bunu fark ettim amacim yurt disinda yuksek lisans oldugu icin is degistirip bi daha ayni surecleri yasamak istemedim. 2022’de insallah gidebilirsem gitmek istiyorum ama o zamana kadar burada kalma dusuncesi bile beni urkutuyor. Resmen bosa vakit geciriyorum gibi. Gidene kadar neler yapmaliyim ya da yol yakinken birakmali miyim? Yoneticim benimle konusurken 3-4 sene sonra bunlari sen yapicaksin filan diyor ama ben birak 3-4’u 1 sene bile burada harcamak istemiyorum. Bu ara asiri dusuk performansim, ilk basladigimda kendimi begendirmeye calisiyordum ama su an istek sifir.
Para biriktirmek icin kalmak en mantiklisi ama ek neler yapabilirim motivasyon artirmak icin? Ek olarak isin etik tarafi da var. 1 sene sonra gidecek birini kimse almak istemez, ben durust davranip hafiften planlarimi soylesem mi diyorum. Beni kalici bilmemeleri iyi olur. Daha da onemlisi yarin bir gun buradan biri ayrilirsa bu begenmedigim isle basbasa kalacagim. Durust olmam gerekir diye dusunuyorum ama siz ne dersiniz?
(3) 

Yanlış kararlar sonrası nasıl devam ediyoruz?

austenn #1468537 
Hayatimin akisini belirleyen bir olayda yanlis karar verdigimi dusunuyorum, mutlu olacagimi sanarak 6 ay once istifa ettim ama yanlis karar oldugunu gorebiliyorum. Yanlis oldugunu dusunmem icine girdigim sacma ortami gorunce basladi. Bunu dusunmemek icin cok cabaliyorum ama zihnim cok yorgun hayatimi nasil mahvettigimi gordukce uzuluyorum. Pismanlik olgusunu nasil cikaririm hayatimdan? Dusunmeme yontemleri neler olabilir? bi psikologa mi gitmeliyim?
(1) 

IELTS Listening section

austenn #1466335 
Merhaba. ielts’in listening kismi icin cambridge’in tum kitaplarinda yer alan denemeleri cozdum. Sinav gunume yaklasik 2.5 ay daha var. Bu surecte sinava yakin formatta pratik sorulari nerede bulabilirim?
(7) 

chrome ad blocker

austenn #1465286 
merhaba. chrome'da kullandığım adblocker extension'u internet sayfalarındaki hiçbir reklamı kapatmıyor. bir ayar mı geliştirmem gerek? eskiden böyle değildi. başka hangi adblocker uygulaması önerirsiniz?
(3) 

R Studio bilen

austenn #1464394 
merhaba. R studio'da R script beyaz sayfasının sağ tarafında bir çizgi var, ekte işaretledim. ben bunu nasıl kaldırırım? izlediğim eğitim videolarında yok. ayarlarını bilen biri var mıdır acaba? teşekkür ederim şimdiden.
(5) 

Hediye önerisi

austenn #1463228 
Merhaba. Rusya’ya tasinan arkadasima ise yarar bir hediye almak istiyorum. Pandemiden dolayi nikahina da katilamamistim. Siz olsaniz Rusya’ya yasayacak birine ne hediye alirdiniz? Aklima ekitap okuyucu almak geldi ama cok pahali olmus bunlar:/
(5) 

Ekrana ne oldu?

austenn #1462988 
Merhaba, bilgisayara SSD taktırdıktan sonra ekranda bazı sorunlar yaşamaya başladım. bir süredir internetteki videoların görüntüsü siyah ama sesi var. şimdi de R programında ekranı mouse ile kaydırdıkça ekran kayıyor, ekte görselleri görebilirsiniz. şu an sadece R'da yapıyor bunu, silip tekrar yükledim programı ama devam ediyor ne yazık ki.. bunun nedeni nedir? bilgisayarcı yapabilir mi?

Udemy ses var görüntü siyah

austenn #1460995 
merhaba. udemy'de aldığım eğitimlerin hepsinde teknik bir sorun var. ekran siyah, ses var. arama çubuğunda mouse ile hareket ettiğimde görüntü görünüyor ama video'ya akmıyor. bilgisayarımda eskiden sorunsuz çalıştırıyordum, format atıldı neden açılmıyor anlamadım şimdi. teknik destek için yazdım ama başınıza geldi mi daha önce? nasıl çözerim bu sorunu?
(4) 

Windows 7 home/ultimate

austenn #1458007 
Merhaba, bilgisayarimda orijjnal windows7 isletim sistemi vardi. Ssd taktirdiktan sonra bilgisayarci windows7 ultimate olarak format atmis. Tabii orijinal versiyon degil ultimate olan. Ben windows7 ultimate olsun diye diretmemistim simdi benim orijinal surumumu yok etmis oldu. Format attiktan sonra eski orjinal surumume donmesi imkansiz miydi ki boyle bir islem yapti?
(9) 

232 gb ssd

austenn #1457885 
merhaba. 232 gb kapasiteli ssd taktırdım. hiçbir işlem yapmadan 23 gb'ı dolu görünüyor. yüklü programlar en fazla 2gb yer tutar. 20 gb'ın içinde ne olabilir? işletim sistemi vs mi?
(1) 

Öneri

austenn #1456891 
Merhaba. Eski iş yeri bilgisayarım Lenovo thinkpad x260 idi ve ben memnundum. Şimdi kişisel bilgisayarımı değiştirmek istiyorum, lenovo tercih edilebilir gibi geldi. Temel kullanımım ofis programları, python, c++, vba vs kullanacağım. Oyun filan oynamıyorum. Linkteki pc iyi midir?

www.hepsiburada.com
(14) 

Covid belirtileri midir?

austenn #1455631 
Iyi aksamlar. Saat 16’dan beri cok kotu bir halsizlik var ustumde. Butun vucudum agriyor, atesim 36.8’di simdi olctum 37.5 cikti. Koku ve tat alabiliyorum, sadece bas, omuz, bacak agrim ve atesim var. Beklemem gerekir mi? Bu ilk belirtiler olabilir mi? Risk grubunda olan bir annem var o yuzden biraz korkuyorum
(3) 

SQL’deki rakamin excel’de farkli cikmasi

austenn #1454959 
Merhaba. Internette dolandim ama duzgun ve calisir bir yanit bulamadim ya da su an malligim ustunde. SQL’de 267.73730 olan bi rakam (267 TL) excel’e yapistirdigimda 26.773.730 (26 milyon?) gibi bi rakam oluyor. Bu formati nasil duzeltebilirim?
(2) 

Gap Year

austenn #1454878 
Merhaba, hayalim isteğim yurtdışında yaşamak ama fark ettim ki ben bir süre buradan uzaklaşmak için bunu istiyorum. şu meşhur “gap year” tecrübe etmek. 28 yaş 5 yıl iş tecrübesindne sonra bunu yapabilir miyim? Yapan oldu mu? Şöyle 2 sene yok olmak. Beyaz yaka hayat çekilecek dert değil.. şu evden çalışma bitince serviste geçen ömrüme yanmak istemiyorum ileride :(
(4) 

Notebook öneriler

austenn #1454489 
Merhaba. Çevremde bu konuda yardımcı olacak kimse yok. Çoğunlukla iş için kullanacağım, hız ve klavye performansı önceliğim, yazılımla da ilgiliyim. Limitim 10.000 TL'e kadar. Hangi marka önerirsiniz? Ben nelere dikkat etmeliyim?
(1) 

Terrarium yapımı

austenn #1450694 
Merhaba. Evde elma cam fanusum var. Bitkiler çürümüş durumda, sıfırdan bir yeşil fanus yapmak istiyorum. Malzeme için önceden açılan duyuruda yoyomoyo sitesi önerilmiş ama çoğu bitki internet satışı tükendi statüsünde. Uygun fiyatlı terrarium malzemesi nerede bulabilirim acaba?
(4) 

Ingilizce kisa cumle

austenn #1447801 
Merhaba. “ Toplam satis butcenin 700 adet altinda gerceklesti. “ nasil derim?
(3) 

Kısa süreli hafıza kaybı

austenn #1446330 
Bugün ilk kez başıma geldi. Bir konuda konuşurken birden ne hakkında konuştuğumuzu unuttum, her şey sıfırlandı, resmen reset atılmış gibi oldum. işin kötüsü kendim de hatırlamadım sohbet ettiğim kişi hatırlattı ne konuştuğumuzu. Daha önce de unutma olayları oluyordu ama kendim en azından hatırlıyordum. Endişelenmeli miyim, başınıza geldi mi? Ne yapayım?
(2) 

Koşu üstü

austenn #1443909 
Merhaba. 2 sene önce görselde yer alan bir koşu üstü beğenmiştim ama bulamamıştım hiçbir yerde. Havalar da hafif serinlerken görseldeki gibi bir koşu üstünü nerede bulabilirim?
(2) 

İş sözleşmesindeki eksik bilgiler

austenn #1442714 
Merhaba. İmzalamam için iş sözleşmesi ilettiler. Daha önceki sirketimde yıllık kazanacağım brüt ücret, pozisyonumun ismi gibi pek çok detay vardı. Goreve baslayacagim yeni sirketin is sozlesmesinde herhangi bir detay yok. Maaş bilgisi ve yapacağım iş yazmıyor. Standartı ilk bahsettiğim gibi mi olmalı yoksa bu şekilde de oluyor mu? Ek olarak teklifi telefonda aldığım için emin olamadım. Firma kurumsal bu arada. Bir de belirsiz süreli iş sözleşmesi yazmıyor sadece iş sözleşmesi yazıyor. Bu da bir sorun teşkil eder mi?
(2) 

Iphone 6 uygulamalar kapanıyor

austenn #1442487 
Merhaba. 5 yıldır Iphone 6 kullanıcısıyım. 1 kez pil değişimi dışında hiçbir sorunla karşılaşmadım. Dünden beri girdiğim her uygulamadan kendiliğinden çıkıyor. Safari’de arama yapıyorum 1 dk sonra webpage crashed uyarısı gelip bağlantı sıfırlanıyor. Sürüm olarak 12.4.4 kullanıyorum. Ruhuna el fatiha deme zamanı mı geldi? Bu sorunlarla karşılaşan oldu mu?
(4) 

Kendini ifade edememek

austenn #1440977 
Merhaba. heyecanlandigim durumlarda beni ifade etmeyen kelimeler cikiyor agzimdan. Bir ornek verirsem dun bir is gorusmesine gittim. Ise cok bayilmadim ama cok salak bi sekilde agzimdan bir an once ise baslamak istiyorum, calismayi ozledim gibi seyler cikti. Bunun ustune gorusmeler olumlu gidiyordu zaten, referans filan istediler ama ben isi cok istedigime emin degilim. Ve cok yogun bir is, onu kaldiracak kafada da degilim. Sirf bi an gaza gelip 2-3 gun once hissettigim evde sıkıntıdan patladığım için çalışmak isteme duygusunu yersiz bi sekilde orada ifade ettim, yeri ora degildi. Simdi teklifle gelseler ne diyecegim diye beynim catladi dusunmekten. Kendimi sabote ediyorum resmen.

Bunun psikolojik aciklamasi var mi bilmiyorum, ruh halim de cok gelgitli ama resmen baska biri beni yonetiyormus gibi hissediyorum. Kendimi ifade etme konusunda bayagi sikintiliyim. Bu durum nasil gelisir?
(2) 

Mastersportal

austenn #1440919 
Merhaba. Mastersportal gibi yurtdışı yüksek lisans arama sitesi var mıdır?
(7) 

10 yillik bilgisayari upgrade etmek

austenn #1440831 
Merhaba. Bu konularda oldukca cahilim. Aslinda yeni bilgisayar almak istiyorum ama laptop sorunsuz calisiyor. Yeni bilgisayar almaktansa performansi arttirici seyler daha mi iyi olur?Samsung marka 2010 yilinda satin aldigim laptop’u windows 10’a cekmek istiyorum. Kime gitmeliyim istanbul anadolu yakasinda?
(5) 

Mülakattan sonra mail atmak

austenn #1440801 
Merhaba. Çoğunlukla son aşamaya kadar geldiğim mülakatların hiçbiri başarı ile sonuçlanmıyor. Aslında bu zamana kadarki işler için buna üzüldüm diyemiyorum ama şimdi istediğim bir iş var. Son görüşmeden sonra mail atmak, istekli olduğumu göstermek şansımı arttırır mı? Bunu yapanlar var mı?
(8) 

Kabuklu Cevizi nereden alıyorsunuz?

austenn #1440554 
Sb
(2) 

Düzenli kilo almak

austenn #1440483 
Merhaba. Ağustos ayı başından bu yana neredeyse her hafta 1.5 kg alıyorum. İdeal kilomu geçmeye 2 kg kaldı ve sağlıklı hissetmiyorum. Aslında düzenli besleniyorum ama aç kaldığımda abur cubura yöneliyorum. koşu, yoga yapıyorum (haftada 1) ama kilo alma hızını kontrol edemiyorum. Şimdi sormak istediğim özellikle çok aç olduğumda ne yersem sağlıklı olur ve daha az kilo alırım? Diyetisyene gitmeli miyim?
(5) 

Söylenir mi? Söylenirse nasıl söylenir?

austenn #1439162 
Merhaba. Aynı firmanın 2 iş ilanına başvurdum. Fonksiyon olarak aynı ama işler biraz farklı. Ancak beni daha az istediğim ve alanımla daha az alakalı olan işin mülakatına çağırdılar. Diğer iş bana daha uygun ve severek yapacağım. Zaten yetkinliklerim de çağırılmadığım işe daha çok uyuyor. Şimdi mülakat kapmışken istemiyorum dememek lazım ama öbür ilan için değerlendirilmek beni daha mutlu edecek. Bunu usulünce nasıl söyleyebilirim acaba?
(10) 

Rüya sorusu

austenn #1439019 
Merhaba. Komik bir soru ama merak ettim. Daha önce yaşadığınız zaman boyunca görmediğiniz birini rüyanızda gördünüz mü? Ben daha önce hiç görmediğim birini sevgilim olarak gördüm. Bunu tecrübe eden biri oldu mu?
(8) 

CV Fotoğrafındaki Kıyafet

austenn #1438381 
Merhaba. CV’ye siyah beyaz çizgili bir bluzla olan fotoğraf koymak abes midir? Görseldeki bluz örneğin.
(4) 

Yetenek testleri iş başarısının ölçütü olabilir mi?

austenn #1438309 
Merhaba. Şirketlerin sayısal ve sözel yetenek için yolladıkları testler çok rahat ve hızlı çözülebiliyor mu ben mi malım? 40 dk 50 soru vermişler ama hiçbir şekilde yetiştiremediğim gibi doğru mu diye de emin olamadım. Bu testlerin geçerliliği oluyor mu iş başarısında? İstanbulda teknik bi üniversitenin ortalama üstü bölümünden mezunum ama bu testteki performansım beni hayattan soğuttu şu anda
(9) 

Kuafore gidiyor musunuz?

austenn #1432367 
Merhaba. Kadınlar kuaföre gittiniz mi bu dönemde saç kestirmek için? Çok kalabalık olmayan bir kuaföre gidiyordum normale. Gidilir mi sizce değmez mi riske girmeye?
(4) 

tavsiye verir misiniz?

austenn #1431330 
merhaba. yöneticiniz sizi sadece ekipteki arkadaşların sizin hakkınızdaki yorumlarına göre değerlendirirse ne yaparsınız? ekiptekilerden birisine hiç güveniniz yokken üstelik. bu arkadaş sürekli birbirimizin arkasından konuşur. yine yöneticiniz ekip arkadaşlarının sizinle ilgili rahatsız olduğu bir konuyu yüz yüze görüşmektense, performans puanınızı düşük verirse bunun haksızlık olduğunu düşünür müsünüz? salt kötü yorumdan dolayı haksızlık olduğunu düşünmüyorum ben benim yorumumu, görüşümü almadan beni demotive edecek şekilde değerlendirmesi adil mi sizce? abartıyor muyum?
(2) 

gizli mobbing midir?

austenn #1430724 
merhaba. yöneticim tüm ekibe davrandığı gibi bana davranmıyor. örneğin herkesle birebir görüşme yaparken bana bu daveti iletmemesi, genel olarak iletişim kurmaktan imtina etmesi gibi şeyler. konuştuğunda tatlı tatlı konuşur seninle ama en son yapılanlar beni gözden çıkardığını gösterdi. siz böyle durumlarda olduğunuzda umursuyor musunuz ben çok mu abartmıyorum?
(6) 

çok saçma değil mi?

austenn #1429803 
merhaba. 1 ay önce ufak bir sebepten tartıştığım yöneticim senede 1 kere olan kendisini değerlendirme formunu bana iletmemiş. ekipteki herkese iletirken bana iletmemesi çok komik ve saçma geldi. tartışma sonrası tatlıya bağlamıştık ama anladığım kadarıyla o kendini riske atmak istemedi. ben halbuki düşük not vermeyecektim. kendimi çok dışlanmış hissetim. zaten kafamda burayla ilgili fazlasıyla soru işareti varken bu güvensiz ortamda çok durmak anlamlı gelmiyor. siz ne düşünürdünüz? normal mi sizce?
(3) 

Hangi doktor?

austenn #1409853 
Iyi aksamlar. Yaklasik 1.5 senedir ensemden baslayarak basimin arkasinda yasayan bir bas agrim var. Internette hipertansiyon demisler ancak tansiyonumu evde olctugumde normal cikiyor. Artik hayatimi etkiledigi icin doktora gitmeye karar verdim. Hangi doktora gitmem gerekir?
(1) 

ekonomi yayınları

austenn #1406703 
merhaba. takip ettiğiniz rutin kaliteli ekonomi, finans, sigorta haberleri ile ilgili gazete,dergi var mıdır? ücretli olabilir sorun değil, tercihim önce türkçe kaynak ama yabancı da olabilir.
(7) 

excel yavaşlığı

austenn #1406518 
merhaba 6000 satırlık data'dan sumifs'le veri alan 9 sheet'lik bir excel çalışma dosyam var. bu sheet'lerde de ortalama 900 satır bulunuyor. haliyle bu dosyayı kaydetmek bir kabus. data'nın bağlantısını excel'den koparıp kaydettiğimde biraz olsun hızlanıyor ama bu da çok vaktimi alıyor. dosya boyutu çok değil aslında, yaklaşık 8 mb. ben bu işkenceden nasıl kurtulurum önerisi olan var mıdır?
(2) 

Aşırı uyku hali

austenn #1405465 
Merhaba. Erken yatıp erken kalkarım diyerek haftasonları en az 12 saat uyuyorum. Üstüne dün 2 espresso, 2 filtre kahve içmeme rağmen yine erkenden uyudum ve hayal ettiğim saatte kalkamadım. Derdim az uyumak değil ama 9’da yatıp 11’de kalkmak istemiyorum. Bu aşırı uyku halinden nasıl kurtulurum?
(4) 

Kitap tavsiye

austenn #1403522 
İyi akşamlar. Dunya tarihi konusunda oldukça bilgisizim. Neyi öğrenmem gerek dağıınık biraz konu başlıkları neler olmalı temel konuları özetleyen bir liste var mıdır? Yeni başlayanlar için hangi kaynakları önerirsiniz?
(2) 

Istanbul Fransizca kursu

austenn #1393290 
Merhaba. Istanbul’da baslangic seviyesi icin fransizca kursa gitmek istiyorum. Onerebileceginiz yerler neresi olur arti ve eksileriyle?
(5) 

Vize Kabulü Sonrası İşten Ayrılmak?

austenn #1382328 
Herkese merhabalar, İtalya’ya vize başvurusu yapmıştım kabul geldi, 1 ay sonra gideceğim turistik olarak tabiki. Fakat önümüzdeki hafta işten ayrılmam gerekiyor. Büyük ihtimalle de seyahate kadar iş bulamam, girişte sıkıntı olur mu işsiz olduğum için. Sonuçta vizeyi çalışan olarak almıştım ya da pasaport kontroldekilrr bu tarz bir bilgiye erişebiliyor mu?
(2) 

iphone yedekleme

austenn #1376870 
merhaba. iphone'u itunes aracılığıyla bilgisayara yedekledim. olası bir telefon bozulması durumunda restart atıldığında telefonumdaki her şey itunes'da geri yükle deyince geri gelecek mi? örneğin notlardaki notlarım, pages uygulamasındaki notlarım vs. emin olamadım pek.
(8) 

İsim yazdırmak doğru mu?

austenn #1375366 
Merhaba. Düğünde gelin&damata hediye edilecek kesenin, zarfın vs. içine ismini yazmak sizce doğru mu?
(5) 

veri aktarma

austenn #1364140 
merhaba. iş yeri bilgisayarı usb'yi görmediği için bilgisayarımdaki kişisel dosyalarımı atamıyorum. wetransfer sitesine de giremiyorum yine şirket bilgisayarı olduğu için. ben bu dosyaları alabilirim kendi bilgisayarıma?
(2) 

Hangisini tercih etmeliyim?

austenn #1358211 
Yurtdışında Master için başvurduğum okul önceden 20 dk’lık bir görüşme yapmak istiyor. Bu görüşmede bazı teknik sorular da soracaklarmış. Skype veya telefon hangisini isterseniz olur diyor. Geleneksel olarak skype aklıma geldi ama telefon görüşmesi daha mı rahat olur? Sonuçta sizi görmeyecek ve heyecanı anlamayabilir pek. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz olsanız veya böyle bir şey başınızdan geçtiyse hangisi olsun istersiniz?

mobil görünümden çık