Merhaba duyuru ahalisi. Simdi ben ehliyet kursuna yazilirken, 8 saat direksiyon dersi icin ucret odedim. Neyse teorik derslerin bi kismi gecti ve beni direksiyon derslerimin saatlerini secmem icin cagirdilar. Fazla secenegim yoktu aslinda, Gunde 2 saat direksiyon dersi alabiliyordum ve yanimda bir ogrenci daha olacakti. Dersler 2de baslayip 6da bitecekti, yani 2 saatte yanimdaki adamin surmesini beklemem gerekiyordu. Neyse, bana sadece hangi gunler gelebilcegimi sordular ben de icinde bulundugumuz haftanin pazartesinden baslayip bugune kadar doldurun dedim. Birazdan kursa gidicem, belirledigimiz cizelgeye gore son gunum ama ilk gunden beri kursa 2 de gittiysem parkurdan en gec 4.30da donuyoruz. Simdi burdaki amac ne, kimsenin kardesim ben 8 saat aldim 4 saat ders veriyosunuz diyecegini akil edemiyorlar mi bunlar. Direksiyon dersini veren hocamizda cok iyi niyetli bir insan ama gidip bu konuda fikirlerimi soyledigimde onun basina is acar miyim diye tereddut ediyorum. Ne yapmaliyim sizce ?
beyaz mı, titan mı, gold mu ? Hangisi daha hoş duruyor sizce ?
Beyaz: www.vatanbilgisayar.com
Titan: www.vatanbilgisayar.com
Gold: www.cepseyir.com
Beyaz: www.vatanbilgisayar.com

Titan: www.vatanbilgisayar.com

Gold: www.cepseyir.com

Yaklaşık 1 ay önce gaza gelip bulduğum ilk makine ile saçlarımı 3 numaraya vurdum. Şu an üstünden 27 gün falan geçmiş olmasına rağmen doğru düzgün uzamadı. Şekil verilcek bi seviyede değil yani, sanki 1-2 hafta önce 3 numaraya vurmuşum gibi. Uzamasını nasıl hızlandırabilirim ?
Normal besinlerde özel bir kısıtlamaya gerek var mı, yoksa sadece a vitamini haplarını kullanmamak yeterli mi ? Spor yaptığımdan bol bol et, süt ürünleri tüketiyorum ama zararı olur mu merak ettim.
Bugün cilt doktorum kafa derimdeki kahverengi lekeler için şapka kullanmamı önerdi. Şöyle bir bakındım ama şu ana kadar hiç kullanmadım aksesuar olarak şapkayı. Nasıl bir şey önerirsiniz 20 yaşında bir erkek için ?
Bu siteden parfüm almak ne kadar güvenli sizce ? Parfümler piyasa fiyatının çok çok altında satılıyor, bunun için merak ettim.
20 yaşındayım ve sivilce problemim devam etmekte. Orta şiddette diyebilirim sivilcelerim için, çok çok ağır vakaları düşünerek söylüyorum bunu. Sırtım, göğsüm ve yüzümde bol miktarda var. Şimdi başlamak istiyorum bu ilaca, doktorum da önerdi başlamamı ama aklımda bir sürü soru işareti var. 1,5 sene önce saç dökülmesi yaşamış ve kafamın üst taraflarında seyrek kısımlara sahip olmuş birisiyim. Bu ilacın saç dökülmesine neden olduğu söyleniyor, aslına bakarsanız ilaca başlamakta tereddüt etmemin tek sebebi saç dökülmesi riski. Bu konuda bilgi vermek isteyen ya da tecrübelerini paylaşmak isteyen varsa memnun olurum.
Tüketirken nelere dikkat ediyorsunuz ?
Ek soru : Vücut geliştirme yaptığım için her gün tavuk eti tüketiyorum, bunun yerine aynı miktarda hindi eti tüketmek daha mantıklı olur mu ? Gerçekten hindi etleri daha sağlıklı mı oluyor tavuk etlerine göre ?
Ek soru : Vücut geliştirme yaptığım için her gün tavuk eti tüketiyorum, bunun yerine aynı miktarda hindi eti tüketmek daha mantıklı olur mu ? Gerçekten hindi etleri daha sağlıklı mı oluyor tavuk etlerine göre ?
Buradan bir arkadaş bir duyurunun altına yazmıştı, büyük boyutlu bir dosya indirmek istediği zaman bu yola başvurduğunu söylemişti. Superonline'da böyle bir uygulama var mı acaba, arasam 1 günlük internetimi hızlandırın desem ek ücret karşılığında böyle bir hizmet sunarlar mı ?
Samsung markalı bir notebook sahibiyim. Geçenlerde parsellerdeki samsung servisine götürdüm cihazı ancak artık notebookları onlar almıyorlarmış. Bana Cevahir - Teknosaya ulaştırmamı söylediler, yani artık orası ilgileniyormuş. Şimdi ben bu teknosayı arıyorum ama açmıyorlar telefonu bir türlü. Bu cihazı cevahire kadar götürmek zorunda mıyım yoksa kargolama ya da servis aracıyla gönderme tarzı bir seçeneğim var mı ?
Arkadaşlar steam hesabıma girdim ve oyunlarımın bulunduğu kısımda bu vardı. Ücretsiz bir şekilde indirebiliyorum şu an ama nedir bunun olayı ?
Arkadaşlar markası önemsiz. En gelişmiş ve yeni, windows işletim sistemine sahip telefon hangisi acaba ? Bir de nokia lumia serisi içinde en yeni ve gelişmiş olan modelinin hangisi olduğunu merak etmekteyim.
Arkadaşlar klasik gitar çalıyorum öyle çat pat. Biliyorum internette bununla ilgili bir sürü soru-cevap var ama yine de sizin fikirlerinizi almak istedim. Nasıl güçlendirebilirim sol bileğimi ve elimi, özellikle bare basarken 1. dkdan sonra kramp girer gibi oluyor, dayanamayıp bırakıyorum.
Özellikle merak ettiğim kısım cb seçimlerinde Demirtaş'a oy atanlar bu seçimlerde HDP'ye atacak mı? %9.7'lik oyu arttırmak zor olmasa gerek ama cb seçimlerinde hdpyi istemeyip sırf Demirtaş için atan çok insan vardı.
Diyelim barajı geçemedi hdp ne yapar? Yani %80 90 oy aldığı il ilçelere rağmen milletvekili çıkaramazsa nolur?
Diyelim barajı geçemedi hdp ne yapar? Yani %80 90 oy aldığı il ilçelere rağmen milletvekili çıkaramazsa nolur?
android payloadları neden hiç stabil değil? genellikle android/meterpreter/reverse_tcp kullanıyorum hatta bir sh dosyası yükleyerek persistent yapıyorum ama çok dengesiz. kendi telefonumda denediğimde sorunsuz bi şekilde stream, ve fotoğraf alabilirken başka telefonlarda denediğimde session kendi kendine kapanıyor. ne fotoğraf alabiliyorum ne de canlı kameraya girebiliyorum. Kendi telefonum derken aynı wifi değil telefonun internetini kullanıyorum. Payloadı oluştururken LHOST'a da duckdns adresimi yazıyorum. Kendi telefonum üzerinde de sorun olsa anlarım da benden başka herkeste sorunlu çalışıyor.
Java browser exploitini kullanan var mı bu arada? Çok çok nadir başarılı oluyor. Androide sızmanın daha güzel bir yolu yok mu? AndroRAT demeyin anti virüsleri aşamıyor.
Ek soru: İzinlerde mesajlar ve telefona erişim vermesi yüklerken skeptikleştirebiliyor insanı. apktool ile decompile etsem o izinlerin bulunduğu yerde SMS CALL LOG vs olan kısımları kaldırıp tekrar compile etsem izinler kısmında artık çıkmaz değil mi?
İşletim sistemi: Kali Linux - 32 bit
Java browser exploitini kullanan var mı bu arada? Çok çok nadir başarılı oluyor. Androide sızmanın daha güzel bir yolu yok mu? AndroRAT demeyin anti virüsleri aşamıyor.
Ek soru: İzinlerde mesajlar ve telefona erişim vermesi yüklerken skeptikleştirebiliyor insanı. apktool ile decompile etsem o izinlerin bulunduğu yerde SMS CALL LOG vs olan kısımları kaldırıp tekrar compile etsem izinler kısmında artık çıkmaz değil mi?
İşletim sistemi: Kali Linux - 32 bit
148 lira verdim, emo optikten. Öylesine alışveriş merkezinde dolaşırken, bir anda içeri girip inceleyesim geldi. Neticesinde, gözlüğü beğendim ve satın aldım. Satıcı bayanın dediğine göre cam kalitesi olarak ray-ban seviyesindeymiş, koruma açısından falan. Gözlüğün markasına bakıyorum da, super holiday diye bir ismi var. İnternetten arattım, hiç bir bilgiye rastlamadım bu markayla ilgili. Emin olmak istiyorum kullandığım gözlüğün kaliteli bir şey olduğundan, sizce mağaza kalitesiz bir ürünü pahalıdan satıyor olabilir mi ? Ya da googledan aratıldığında bulunmayan markalarla alakalı aklımda soru işaretleri oluşması sadece hüsnü kuruntu mu ?
Sivilcelerim için benzamnycn türevi bir ilaç kullanıyorum. Derim baya soyulmaya başladı ve hassaslaştı. Sanırım iyi bir güneş koruyucu ile korunmazsam güneşe çıktığımda derimdeki hassaslaşmış kısımlarda iz bırakma ihtimali var. Bana şöyle derimi en iyi şekilde koruyacak bir krem önerebilir misiniz acaba ? Böyle acneli yüzler için falan yağlı olmayan kremler falan mevcut mu ?
Evet böyle bir ikileme düştüm. Bir yabancı dil kursuna yazılıp, boş zamanlarımı değerlendirmek istiyorum. 1 sene ingilizce hazırlık gördüm, orta seviye ingilizcem olduğunu söyleyebilirim. Şimdi sizce bu yazılacağım kursu yeni bir dil için mi seçsem, yoksa ingilizcemi daha da ileriye taşıyıp en iyi seviyeye getirene kadar yeni bir dil öğrenme işine hiç bulaşmasam mı ?
Evet böyle içmem gerekiyor ama kime göre, neye göre tok olmam gerekiyor onu bir türlü kestiremiyorum. Yaklaşık 4 saat önce akşam yemeğimi yedim 2 saat önce de bir tabak meyve yedim. 15 dk sonra antibiyotik içmem gerekiyor, sorularım ise şöyle
1) şimdi ben tok mu sayılıyorum, yoksa bir şeyler yemem gerekiyor mu ?
2) Tok sayılmıyorsam eğer, illa tam bir öğün falan mı yemek gerekiyor yoksa küçük bi parça ekmek yesem yeterli olur mu ?
1) şimdi ben tok mu sayılıyorum, yoksa bir şeyler yemem gerekiyor mu ?
2) Tok sayılmıyorsam eğer, illa tam bir öğün falan mı yemek gerekiyor yoksa küçük bi parça ekmek yesem yeterli olur mu ?
Merhabalar. Benim sacimda su an dokulme sorunu yok. Ancak bundan 1 sene önce olmustu ve su an saclarimda bolgesel seyreklikler var. Cildiyeye gittim bana direk bu spreyi verdi. Bugun uygulamaya basladim ve 1 2 saat once de kafama sıkıp uyumaya gectim. Şu an uyanik olmamin sebebi ise ben de asiri bi kalp carpintisi yapmasi. 20 yasindayim ve daha once hic boyle bisey yasamadim. Bi anda aldigim nefes boşa kacmis gibi bi his oldu ve kalbimde carpinti olustu uyuma asamasinda. Hemen kalktim yataktan ama dengem falan bozuldu. Hemen sonrasinda da kulaklarimda inanilmaz bir uğultu oluştu. Şimdi bariz belli ki bu sprey bana yaramiyor ancak 2 sorum olacak;
1) Bu gece yeni bi atak yaşamaktan korkuyorum ne yapmaliyim sizce
2) Spreyi sadece bir kere kullandim kutusu vs her şey duruyor eczaneye gitsem geri iade değilde farkli bir urunle degistirebilir miyim ?
1) Bu gece yeni bi atak yaşamaktan korkuyorum ne yapmaliyim sizce
2) Spreyi sadece bir kere kullandim kutusu vs her şey duruyor eczaneye gitsem geri iade değilde farkli bir urunle degistirebilir miyim ?
www.lidyana.com
Benim hoşuma gitti gibi ama kolda nasıl durur bilemedim. Sizce nasıl ?
edit : buna da bi bakar mısınız
www.lidyana.com
Benim hoşuma gitti gibi ama kolda nasıl durur bilemedim. Sizce nasıl ?
edit : buna da bi bakar mısınız
www.lidyana.com
Merhabalar duyuru ahalisi. Kendime bir erkek bilekliği almak istiyorum şöyle güzelinden. Ancak sizin de önerilerinize ihtiyacım var.
www.modamislina.com şu linkteki bilekliği beğendim ben ama her giyim tarzına gider mi bilemedim. Çokta kestiremiyorum internetten alacağım bileklik kolumda nasıl durur falan diye. İlk kez kol saati dışında bir aksesuar bulundurucam üstümde. Yardımlarınızı bekliyorum ^^
www.modamislina.com şu linkteki bilekliği beğendim ben ama her giyim tarzına gider mi bilemedim. Çokta kestiremiyorum internetten alacağım bileklik kolumda nasıl durur falan diye. İlk kez kol saati dışında bir aksesuar bulundurucam üstümde. Yardımlarınızı bekliyorum ^^
2.5 senedir body yapıyordum. 39-40 cm arası kollarım vardı. Sadece 2 aylığına bırakmam gerekti. Bu süreçte oldukça hareketsizdim ve beslenmeye dikkat edilmesi.
Kolum hem yağlandı hem de 37.5 cm'e düştü. Genel olarak her yerden büyük kayıplar var. Bu kas hafızası sistemi nasıl?
Şimdi düzenli beslenme çalışmayla 1-1.5 aya eski halimi yakalamam mümkün değil mi? Sadece 2 aylığına bıraktım olanlara bak.
Kolum hem yağlandı hem de 37.5 cm'e düştü. Genel olarak her yerden büyük kayıplar var. Bu kas hafızası sistemi nasıl?
Şimdi düzenli beslenme çalışmayla 1-1.5 aya eski halimi yakalamam mümkün değil mi? Sadece 2 aylığına bıraktım olanlara bak.
Arkadaşlar merhaba. Seneye inşaat mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum da, bu sene de baya bi boş zamanım var. Hem zamanımı değerlendirmek, hem de istediğim bölüm için yararlı bir şey olsun diye autocad kursu aramaya başladım. İstanbulda nereye gideyim sizce ? Bu arada daha önce gitmiş olan varsa kendi kurslarının fiyatlandırmasını falan söyleyebilir mi acaba ?
Son kapsulumu dun ictim, bugun lokal anestezili kucuk bi operasyon geciricem. Doktoruma belirtmeli miyim bu durumu ? Gereğinden fazla kanama olur diye korkuyorum nedense.
Arkadaşlar laptopumda dün aniden bir arıza meydana geldi. Normalde şarjda değilken de kullanabildiğim cihaz, bir anda fişten çektiğim anda hiç bir uyarı vermeden masaüstü bilgisayarmış gibi pat diye kapanıyor. Sağ alttan baktığımda, %90 kullanılabilir (prize takılı, dolmuyor) gibi bir uyarı var. İşin garip tarafı daha dün sabah laptop şarj cihazına bağlı değilken açtım, kullandım ve hiç bir sorun yoktu. Ondan bir iki saat sonra ise oyun oynarken şarj dolmuştur diye düşünüp çıkarttığım anda pat diye kapandı ve sorun devam ediyor. Benim çözebileceğim bir durum var mı yoksa servise mi gitmeliyim sizce ?
Arkadaşlar merhaba. Bizim elimizde 20 adet çeyrek altın bulunmakta. 15 dk kadar önce arkadaşım bunları kuyumcudan bozdurmuş ve kuyumcu tanesini 150 liraya almış arkadaşımdan. Ben bunu duyunca hemen internetteki kurlara baktım ve güncel olarak 152,5 gözüktüğünü gördüm çeyrek altının. Telefona kuyumcu kişisini istedim ve kendisi bana internetteki bilgilerin güncel olmadığını söyledi, oysa ki güncel gözüküyordu baktığım her sitede. Neyse, arkadaşım kendisi diğer kuyumcuları da dolaşmış ve yine 150 liradan başka fiyat bulamamış. Peki şimdi bu kuyumcular aralarında anlaşıp, tek bir ağızdan konuşarak kâr etmeye mi çalışıyorlar bu işten sizce ? Yoksa benim bilmediğim bir durum mu var bu konuda ?
Şimdi dostlar, benim aylık 800 lira civarı bir gelirim var. Bunun 500 lirası her ay sevgili dedemden, 300 lirası da kyk kredimden geliyor. Öğrenciyim ve 3,500 lira kredi çekmek istiyorum herhangi bir bankadan. Sizce verirler mi bana kredi, ne yapmam gerekiyor bunun için ?
Bir anda Dünya'daki hayvanlar kendilerini ifade edebilecek zeka düzeyine ulaşıp kendi dillerini konuşmaya başlasalardı. Dil bilimciler ses tekrarları ve hareket çözümlemelerinden bunların dillerini anlaşılabilir hale getirecek. İnekler, domuzlar, tavuklar daha niceleri. Toplanıp karşı çıkmaya başlasalar. İsyancı bir post apokaliptik senaryodan bahsetmiyorum. Yine bunlar bildiğin çiftlikte olacaklar yapmayın etmeyin bırakın bizi vs diye yalvarcaklar. Çöplük plastik malzemeymiş gibi ordan oraya atılıp tüyleri yolunan tavuklar vs. Hayvan hakları avukatları aracılığıyla mahkemelere falan başvuracaklar özgürlükleri için.
Tabi üretim henüz yasal olduğu için devam ediyor. Tüm sektör napardı? Hâlâ bunların ürünlerini kullanmaya devam eder miydiniz?
Eğer etmezseniz katliamın meşru görmenizdeki tek etken düşük zeka ve kendini ifade edememe midir?
Tabi üretim henüz yasal olduğu için devam ediyor. Tüm sektör napardı? Hâlâ bunların ürünlerini kullanmaya devam eder miydiniz?
Eğer etmezseniz katliamın meşru görmenizdeki tek etken düşük zeka ve kendini ifade edememe midir?
En boy cm değerleri nedir? Ölçebilecek olan var mı?
Daha önce duyuruda sormuştum ve ortasını almak dışında kimse yanaşmamıştı alttan üsten aldırma/inceltme olayına. Ama benimkiler çok dağınıktı ve hiç kabul edilebilir bir görüntüsü yoktu. Sizi dinlemedim ve kaş bakım setiyle güzelca alıp üstünden kalan yerleri cımbızla aldım. Kaşı aldım dediğimde ana kaş değil onunla bitişik olarak başlayıp alta üste doğru yayılan kaşımsı kıllar. Çok da güzel oldu. Arkadaşlarım da onayladı. Siz bağyanlar, bir erkeğin kaşını incelttiğini farketseniz ne düşünürdünüz? İnternette gördüğüm kadarıyla pek hoş karşılamıyorlar. Abartı bi inceltmeden bahsetmiyorum. Ana kaşa birazcık dokundum sadece. Ama çok çok dikkat edince alındığı belli oluyor gibi. Sizce öyle dağınık olmasındansa alınması daha iyi değil midir?
Evet tekrar söylüyorum aşırı bi inceltmeden değil dağınık kaşın düzeltilmesinden bahsediyorum.
Ha şunu eklmeyi unutmuşum: Annemin yanına gittiğimde öylesine muhabbet ediyorduk ve şu kaşlarını aldırsana kötü duruyor dedi.
Ben de en pozitif yaklaşabilecek insan bile durup dururken uyardıysa iş başa düşmüştür diyerekten daldım ve o da beğendi.
Evet tekrar söylüyorum aşırı bi inceltmeden değil dağınık kaşın düzeltilmesinden bahsediyorum.
Ha şunu eklmeyi unutmuşum: Annemin yanına gittiğimde öylesine muhabbet ediyorduk ve şu kaşlarını aldırsana kötü duruyor dedi.
Ben de en pozitif yaklaşabilecek insan bile durup dururken uyardıysa iş başa düşmüştür diyerekten daldım ve o da beğendi.
Arkadaşlar şimdi bilen varsa yeni düzenlemeye göre bahar döneminde eski merkezi yerleştirme puanlarımızı kullanarak yatay geçiş yapabileceğiz. Yani aslında baştan tercih yapmış gibi oluyoruz sanırım istediğimiz puan türünü tekrar kullanma şansı veriyorlar bize. Neyse sorum şu ki, diyelim 1. sınıf işletme okuyan bir öğrenci bu hakkını kullanarak 1. sınıf makine mühendisliği bölümüne bahar döneminde yatay geçiş için başvuruyor ve kabul görüyor. Bu arkadaş 2. dönem için başvurduğu bu okulda bu bölümün direk olarak 2. dönem derslerini mi almaya başlıyor, yoksa 1. dönemden derslerini vermesi için ona imkan mı sağlıyorlar ? Nedir olay tam olarak, ve bu arkadaş okul bitene kadar hep yarım dönem geriden mi gelicek bir açıklarsanız çok memnun olurum gerçekten .
4-5 sene önce skype ile yapmıştım. skype kullanıcı adım sms göndericisi olarak çıkıyodu telefon numarası yerine. Böyle bir sistem var mı şu an?
usbyi harddisk olarak kullanıp 2ye bölerek ubuntu kurdum. usb ikiye bölündü ve windowsa taktığımda sadece birisi gözüküyordu. daha sonra disk yöneticisinden ubuntuyla alakalı bölünmüş diski sildim ama usbye kapasite eklenmedi. nasıl birleştiricem bu parçaları yahu. resmen yokoldu kapasite.
Ama ustune ubuntu kurulu usbyi gormuyor. Ana harddiskten o usbye nasil dosya aktarabilirim. Baska usb taktigimda goruyor ama sistemin kurulu oldugu usb yok ortada. Ilk defa ubunu kullaniyorum boyle ana klasor flgibi bir sey yok mu her seyi goren.
hem bileklerin güçlenmesinde hem de kalınlaşmasında etkisini gören var mı? nasıl bi düzenle yapılmalıdır?
p.s 10-40 kg'lik aldım.
p.s 10-40 kg'lik aldım.
speedtest yaptım 16 mbps hızında internetim var şu an. Lâkin 480p youtube videosunu bile iki saat yükleyerek anca oynatıyor. Flashplayer sorunu falan mı nedir bu?
İstanbul'da sessiz sakin bi yerde 3 katlı bir ev var. Şimdi içkiyi ucuzdan alabileceğim bi kaynakta var toplu olursa. Acaba diyorum ses sistemi de kiralayıp. Böyle sınırsız içkili bir home party yapsam bileti de 50 lira yapsam. Kız erkek dengesini korucak sistemde biletleri satsam. İşin içinden çıkabilir miyim? Yani ne biliyim temizlikçi masrafı içki masrafı ses sistemi masrafını karşılayıp kâra geçer miyim? mesela siz olsanız gelir miydiniz?
Kardeşim için birisiyle rusya hakkında konuştum. Adamlar ücreti okula yerleştirip dersler başladıktan sonra alıyor. Kıyafet, tabak çanak alışverişine bile yanında birilerini gönderiyorlarmış. 1000 euro dedi ama biraz fazla geldi sanki siz ne diyorsunuz? Direk gideceği şehirde ilgileneceği insanları var danışmanın. Havaalanından alıp yurda yerleştiriyolar, belge çevirisi vs her şeyi hallediyolar. 3 taksit yaptılar en son ama yine de fazla geldi sanki. Çünkü Elt bile almanyaya giden arkadaşımdan 1300 lira almıştı. Siz ne diyorsunuz?
yazın tıp öğrencileri hastanede pratik falan yapıyor mu? napıyor bunlar tam olarak? herhangi bi ücret almıyolardır sanırsam ufak da olsa?
Kimligimi cuzdanimda bulamadim 1 saate hastaneye gececgim. Universite ogrenci kimligiyle muayene olabilir miyim devlet acilinde?(sigorta kapsaminda) Kesinlikle kimlik yada ehliyet pasaport gerekiyo mu yoksa universitenin yakinindaki bir hastane oldugu icin insiyatif gösterebilirler mi?
www.profi-forex.us
okumadım sadece buradaki listeye baktım. rusya'da bir doktor aylık 586 dolar diyor. böyle bir ihtimâl var mı? çok saçma geldi. 586 doların rusya içerisindeki değerini bilmiyorum ama her şartlarda çok düşük değil mi?
yoksa doktorluk öyle her yerde prestijli falan değil mi?
biraz göz attım yazıya. hiç memnun değilmiş sovyet bölgesi doktorları maaşlarından.
okumadım sadece buradaki listeye baktım. rusya'da bir doktor aylık 586 dolar diyor. böyle bir ihtimâl var mı? çok saçma geldi. 586 doların rusya içerisindeki değerini bilmiyorum ama her şartlarda çok düşük değil mi?
yoksa doktorluk öyle her yerde prestijli falan değil mi?
biraz göz attım yazıya. hiç memnun değilmiş sovyet bölgesi doktorları maaşlarından.
enerji depoları diplere vurduğu için definasyonda sabah kardiyosunu çok öneriyorlar. tam olarak nasıl yapabilirim bunu? sabahları normalde whey protein alıyorum. bu kardiyoyu yapıcağım zaman kalkar kalkmaz bi şey almam gerekmiyor mu? yani aç aç üstüne 30-45 dk koşunun kaslara bir zararı olur mu?
Şimdi ben bu hakkımı kullanarak 2013teki ygs lys puanımla baştan tercih yapmayı planlıyorum bu yaz. Öncelikle merak ettiğim konu, bu sene ki ygs lys sınavlarına girip tercih yapsam, eskiden kalma ygs lys puanımı değerlendirme hakkımı kaybeder miyim ? Ayrıca bu hakkını bu sene kullanmış biri varsa, ne gibi işlemler yaptılar anlatırlarsa sevinirim.
arkadaşın kafasında bi soru var onun adına konuşuyorum. 21 yaşında tıpa başlayadı ve dul yetim maaşı alıyor. öğrenci olduğu sürece emekli sandığından gelen o maaşı almaya devam edecek. ama 25 yaşından sonra dul yetim maaşı kesiliyormuş galiba. durumu falan da o kadar iyi değil. ailenin gelir kaynağı yok ve bu paranın kesilmesini sitemiyor. durumu bildiren dilekçe atarsa emekli sandığına 25 yaşını geçmesine rağmen almaya devam edebilir mi? yani duruma göre insiyatif gösterir mi emekli sandığı?
partide şöyle biraz açık, kasları öne çıkaracak bi kostüm düşünüyorum önerileri alayım? nasıl bir şey olabilir?
Az önce odayı temizlerken içinde usturalara takılan yaprak jiletin yarı parçası bulunan bi kağıt parçasını içi boş diye parmaklarım arasında buruşturup atmaya çalışmak suretiyle başparmağımı kötü bi şekilde kestim. Baya bi kan aktı önce, hemen gidip soğuk suda yıkadım ama baktım oluk oluk akıyor, üstüne peçeteyle tampon yapmak zorunda kaldım. Şu an kan durdu gibi peçetenin dışına çıkmıyor ama şöyle ucundan açıp baktığımda tırnağımın da bi kısmının kesildiğini fark ettim. Yani jilet parmağın ön tarafından kesti ama nasıl olduysa tırnağı da kesmiş. Şimdi ben napayım hastaneye falan gitsem mi ? Bir de tetanoz olayı var, yaklaşık 2 sene önce oldum aşısını ama tedbir olsun diye gidip yaptırsam mı bir daha ?
not: olay taze yaşandı bu arada, tek elimle yazıyorum
not: olay taze yaşandı bu arada, tek elimle yazıyorum
Arkadaşlar bu konuda bilgisi ve deneyimi olan birisi var mı ? İnternette çok farklı şeyler yazıyor, hangisi doğru hangisi yanlış karar veremiyorum. Maddi olarak izmirde devlet yurdunda kalan biri olarak her şey dahil aylık 1000-1200 lira harcamam oluyor, oraya gittiğim zaman bu miktar ne oranda değişir ve eğer gidersem beni ne gibi şeyler bekliyo olucak ? Merak ettiklerim bunlar, cidden deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
a101'den dün yoğurt aldım. skt'ye daha 3 gün var ama değişik siyahımsı şeyler var üzerinde. kapağı açar açmaz fotodaki gibi bi yoğurtla karşılaştım. gidip iade mi edeyim. yoksa üstünü sıyırıp yesem bir şey olur mu?
bir arkadaş sordu mimarlıktan. hocaları e=mc2 e göre zamanın tanımı nedir demiş. Formülsel tanım istemiş bi de ne alakaysa. Neden nasıl İzafi olduğunu sözel olarak anlattım ama hocası e=mc2 den zamanı tanımlayın demiş. özel göreliliği kastettiğini düşündüm ben ama emin değilim. bildiğimiz e=mc2 üzerinden zamanın tanımını ışık hızına değişken olarak çıkartabiliyor muyuz? yoksa hocası özel görelilik dicekken onunla özdeşleştiği için mi e=mc2 dedi.
upload.wikimedia.org
zamanın ışık hızına bağlı izafı tanımını bu formülle yapabilir miyiz?
ordaki r nedir?
upload.wikimedia.org

zamanın ışık hızına bağlı izafı tanımını bu formülle yapabilir miyiz?
ordaki r nedir?