(3) 

Antibiyotigi yarida kesme (Doktor lazim)

synesthesia #971004 
Farenjit ve hafif dereceli bademcik iltihabi sebebiyle doktor 6 tane Klindan vermisti. Ikinci igneden sonra alerji yapinca tekrar gittim doktora ne yapayim diye, igneyi kesip Fullcef adindaki tablet antibiyotigi ic dedi. Dun kasintidan duramayinca acile gittim ve avil+dekort ignesi yaptilar, bir de antihistaminik verdiler. Igneden sonra rahatladim.

Sabah Fullcef ictim, yanina da antihistaminigi aldim ama az once vucudum yine kabarmaya basladi.

Antibiyotigi tamamen kesmeli miyim ben? Alerjiye de yol acsa dogru olur mu yarida birakmam? Hastaneyi aradim doktorum hastanede degilmis. Ne yapayim ki? Acile mi gitsem?
(1) 

Uzerime doktor atin

synesthesia #970300 
Septum deviasyonu ameliyati icin Istanbul'da doktor ariyorum. Var mi bildiginiz ? Bir de ozelde mi olmali yoksa devlet/universite hastanesinde falan mi? Estetik olmayacagim icin ozelde 2000 tl vermeye cok da gerek var mi emin degilim. Uc hafta icinde ameliyat olmam lazim. Yardim :(
(10) 

Et sote

synesthesia #966226 
On kere yapsam sekizinde sert sert, kayış gibi oluyor etler. Niye olmuyor nasıl yapıcaz bunu? Bir çoban kavurma yapayım dedim yine sert kaldı.

- Etler oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletiyorum
- Tavayı iyice kızdırıp daha sonra yağı ekliyorum
- Etleri ekleyip harlı ateşte hızlıca mühürlenmesini sağlıyorum
- Daha sonra orta ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyorum
- Tuzu da en son koyuyorum

Bildiğim her şeye dikkat ediyorum ama olmuyor olmuyor olmuyor. Eksik, hata nerede?
(10) 

ArGe vergi muafiyeti

synesthesia #963015 
Cok uluslu bir Ar-Ge sirketinde ar-ge kadrosunda calisiyorum. Asagida linkini verdigim mevzuatin 10. maddesine gore arge personeline odenen ucretin %80'i gelir vergisinden muaf olmali. Sirket bu ayricaliga sahip olacak yeterli sayida eleman calistirdigi halde ben ve ekipte calisan diger arkadaslarin tamami normal bir sekilde vergilendiriliyoruz(sirket buyuk oldugu ve ben de yeni basladigim icin diger ekiplerden pek haberim yok).
Isin bir detayi mi var yoksa keriz yerine mi konuluyoruz? Bilgisi olan var mi?

www.resmigazete.gov.tr
(1) 

Oto yedek parca

synesthesia #943132 
Istanbul Avrupa'da otomobil yedek parcalari bulabilecegim dukkanlarin topluca bulundugu bir bolge var midir?
(5) 

Ingilizce konusma

synesthesia #941007 
Skype uzerinden konusma dersleri almak istiyorum. Onerebileceginiz biri ya da bir kurum var mi?
(2) 

Ucuz çıktı

synesthesia #939121 
500 sayfalık bir pdf dokumanı bastırmak gerek. Kadıköy ya da beşiktaş tarafında bildiğiniz en ucuz neresi var?
(1) 

İng. Çeviri

synesthesia #929835 
Bir internet sitesine alıcının mail adresini girerek, o site üzerinden alıcıya doğrudan belge gönderilmesini sağlamam gerekiyor. Bunu da alıcıya bildirmek istiyorum ama ingilizce nasıl anlatayım bilemedim.

"xxx.com üzerinden bu belgenin doğrudan size gönderilmesini sağlayacağım" gibi bir şey dememiz gerekiyor sanırım. Nasıl ederiz?
(10) 

Marmaris

synesthesia #929037 
Nisanda tatil için marmaris ve akyaka nasıldır? Aradığım şey biraz yeşil biraz deniz havası. Deniz sıcak olmaz daha, girme niyetim de yok zaten ama denize girmeyince de sıkılmayalım sakın?
(1) 

İng. Çeviri

synesthesia #927645 
"Bu iş yerinde çalıştığımı gösteren bir belgeye ihtiyacım var"

Nasıl ederiz?
(2) 

Kalorifer peteği temizleme

synesthesia #921148 
Bunun ücretini ev sahibi mi ödemeli yoksa kiracı olarak ben mi odemeliyim ?
(2) 

Diş Kliniği/Hekimi Önerisi

synesthesia #916761 
Selam,

İki gündür azı dişim ağrıyor. Olası bir kanal tedavisi, dolgu vs. gibi işlemler için istanbul avrupa yakasında iyi bir klinik ya da hekim var mı bildiğiniz? Fiyatları normal olsun işlerini iyi yapsınlar yeter. Az önce bir yere sordum tek diş için kanal tedavisine 650 lira dediler :/
(1) 

IKEA bağlantı parçaları

synesthesia #898111 
Eskimiş bir IKEA gardırop var evimde. Yeni gardırop almadan bunu elden geçirmek istiyorum. Sorun şu ki dolabın bazı montaj parçaları kaybolmuş. Bu parçalar ikea'da satılıyor mu biliyor musunuz? Sitesinde aradım fakat göremedim.
(3) 

Araba kiralarken dikkat edilecek hususlar

synesthesia #893787 
İki günlük kısa bir gezi için Bursa'da araç kiralayacağım. Daha önce böyle bir tecrübem olmadı. Araç teslimi esnasında sıkıntı çıkmaması için dikkat edebilecdğim şeyler nelerdir? LCF, SCDW gibi ek sigorta seçenekleri sunulmuş bir firmada(hatta site şu www.assistcarrental.com ). Bunları yaptırmak gerekli midir? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
(17) 

Mont

synesthesia #891183 
Şu mont soğuk havalarda günlük olarak giymelik nasıl? Çok mu arama kurtarma ekibi üyesi gibi olurum bunu giyince?

www.morhipo.com


Lacivert, gri, siyah gibi renklerden sıkıldım. Renkli bir şey almak istiyorum sezon sonu gelmişken ama nasıl bir şey alsam bilemedim.
(11) 

Ticaret

synesthesia #871898 
Selam,

Ticaret yapmayı öğrenmek istiyorum. Bunun için önce finansal kavram ve diğer temel bilgileri öğrenebileceğim kaynaklar arıyorum. Ya da bir ürünün alınıp satılması sürecini baştan sonra örnekleyerek anlatan kitaplar falan...

Öneriniz var mıdır?

Not: "ticaretten anlamıyorsan uzak dur"cular çekilsin lütfen.

Teşekkürler
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık