(2) 

Muscat Airport transit vize

synesthesia #1407462 
Oman Airlines ile Bangkok'a gitmeyi planlıyorum ama transit vize almam gerekip gerekmediği konusunda resmi bir kaynaktan bilgi bulamadım. Forumlarda ve Wikipedia'da vize gerekmiyor denmiş ama kesin bilgi mi bu? Son zamanlarda tecrübe eden oldu mu?

en.m.wikipedia.org
(4) 

10 dolarlık hediye

synesthesia #1393920 
Kız arkadaşım "siz kırismıs kutlamıyorsunuz biliyorum ama hadi Secret Santa oynayalım" dedi (2 kişi evet). 10 dolara kadar bir hediye bulmam gerek. Saçma bir şey olabilir tabii ki. Ne alayım?

Şöyle bir takvim denk geldi kitapçıda bugün. Böyle çizimlerden de hoşlanıyor. Önümüzdeki seneye kadar her gün kullanır :D Nasıl mesela?
www.amazon.com
(3) 

Diode Lazer kullanan yer önerisi

synesthesia #1386308 
Sadece kaş ortasına lazer epilasyon yaptırıyorum üç seanstır, ama kıl inceliğinde ve miktarında hiçbir azalma yok. Alexandrite değil diode lazer uygulatmam gerekiyormuş sanırım. Beşiktaş, Şişli ya da Etiler taraflarında bildiğiniz iyi bir yer var mı?
(3) 

Bu sayfa ne ile yapılmış?

synesthesia #1381902 
blog.scottlowe.org

wordpress değil sanırım. nasıl anlıyoruz?
(4) 

Pişirme İpi

synesthesia #1373850 
Eminönü'nde aradım bulamadım. Pişirme ipi deyince kendir ipi veriyor adamlar. O ip yemeğin içine sokulmaz :/

Bunlardan lazım bana. Nerede bulabilirim?

www.amazon.co.uk

www.amazon.co.uk
(1) 

istanbul: techno müzik mekanı

synesthesia #1370687 
yabancı bir arkadaşım beni club'a götür burdaki ortamı göreyim dedi. techno seviyor kendisi. şöyle kaliteli(pahalı demedim) bir mekan önerisi alabilir miyim?
(1) 

Turist için imei kaydı

synesthesia #1369664 
Imei kaydı için 120 gün süre var bildiğiniz gibi. Peki şubat'ta Türkiye'ye giriş çıkış yapmış biri şu an tekrar gelecekse 120 günü geçtiği için kayıt yaptırması gerekiyor mu yoksa çıkış yapınca bu sıfırlanıyor mu?
(1) 

Türkiye multiple entry visa

synesthesia #1364676 
Kız arkadaşıma multiple-entry vize alamayacağını bunu sadece evli çiftlere verdiklerini söylemişler büyükelçilikte. Böyle bir şey mi var yoksa ordaki bir adamın keyfi kararı mı?
(2) 

İngiltere VAT Refund - (Aracı şirketi dahil etmemek)

synesthesia #1345702 
%20 VAT'nin tamamını alabilmek için başvuruyu kendim yapabilir miyim?

www.gov.uk

Burdan anladığım kadarıyla mağaza bana VAT 407 formu verecek, ben onu havalimanında onaylatıp mağazaya geri götüreceğim. Onlar da bana iadeyi yapacak. Doğru mu?

1 hafta içinde İngiltere'ye geri döneceğim için global blue'yu araya sokmadan halledebilirim gibi geldi bana. Olur mu?
(9) 

Fotoğraf Makinesi (Sony dsc-rx100 III)

synesthesia #1340007 
Fotoğraf makinesi almak istiyorum. Şunda karar kıldım gibi

www.hepsiburada.com

Fakat bu 2014'de piyasaya çıkmış bir alet. rx 4 bir sene sonra çıkmış ama tek farkı 4K video için optimize edilmiş.(ihtiyacım yok) Zaten rx 4'den sonrası da bütçemi aşıyor. Fotoğraf makinelerinin çok hızlı güncellenen ürünler olmadığını tahmin ediyorum ama yine de 5 yıl öncesine ait bir fotoğraf makinesi alınır mı emin değilim. Ne diyorsunuz?
(3) 

İngiltere Vizesi

synesthesia #1339785 
Prime Time appointment seçtim. Başvuru sonunda çıkan belgede açıkça belirtmiş ki;

"Your Prime Time appointment must be paid for before you attend your appointment. You can do this on our visa application centre partner's website at: uk.tlscontact.com"

Fakat ben bu siteden bunun ödemesini yapamıyorum. Öyle bir seçenek yok. TLS'in sayfasında da şöyle diyor;

"To purchase this service, please consult our staff at any anytime during the application process in the Visa Application Centre."

uk.tlscontact.com


Sırf emin olmak için soruyorum. Görüşmeye gittiğimizde mi yapıcaz bu ödemeyi?
(8) 

Tamponda geçici çizik kapatma

synesthesia #1336550 
Ön ve arka tamponda aracı park ederken oluşmuş sürtme izleri var. Şimdilik boyatmak istemiyorum. Geçici olarak, sadece alttaki metalin rengini yok edecek şekilde ne sürülebilir bunlara? Araç beyaz renk.
(2) 

Fesleğen

synesthesia #1330816 
Pesto sos yapıcam şöyle büyükçe bir bağ lazım ama bulamıyorum. Macrocenter'da var fakat paketlenmiş halde ve pahalı. Pazarda da denk gelmedi. Nereye bakmak lazım?

İstanbul
(12) 

İngilizce: Hayran olmak

synesthesia #1329662 
Olumsuz anlamda olacak şekilde şöyle bir cümle nasıl söylenir?

"Bu Fransız hayranlığı nereden geliyor?", "Neden Arap kültürüne bu kadar düşünsün?" vs...

"Hayran olmak" için doğru ifade nedir burda?
(1) 

Spor ve beslenme

synesthesia #1326641 
Spora ağırlık verdiğim dönemlerde beslenme işi beni çok yoruyor. Yemek konusunda hiç yaratıcı bir insan değilim ve ne hazırlamam gerektiği konusunda adeta kilitlenip kalıyor, sürekli aynı şeyleri yiyorum. İşi gücü bırakıp durmadan yemek düşünmem gerekiyor ve bir süre sonra sıkılıyorum. Spora sık sık ara vermemin yegane sebebi şu beslenme konusu. Günlük 2500 kalori almak için acı çekiyorum. Düzenli spor yapmak işin en kolay kısmı resmen.

Sizin tavsiyeleriniz neler bu konuda ? Özellikle 8-5 çalışanlar ne yöntemler uyguluyorsunuz? Takip ettiğiniz yemek sayfaları, kanalları vs neler ? Her türlü fikir yardımcı olacaktır.

Teşekkürler
(6) 

HGS mi OGS mi?

synesthesia #1322436 
Neden HGS almalıyım?
Neden HGS almamalıyım?
(1) 

Olympus OM-D E-M10 Mark III

synesthesia #1309647 
Kullanan var mı? Ne düşünüyorsunuz? Alayım mı?
(6) 

Yurt dışından yapikredi'yi arama (skype)

synesthesia #1302248 
Cüzdanımı kaybettim, her şeyim gitti. Kredi kartına ihtiyacım var. Skype'dan cep telefonu ve sabit hatlar ile 100 dk görüşmek için paket aldım ama 908504440444'ü arayamıyorum. Bilgisi olan var mı? Bu pakedi almak yerine skype kontörü mü yüklemeliyim ki ?

Yurt dışına kart gönderiyorlar mı bilmiyorum. Gönderiyorlarsa da tam kurban bayramına denk geldik 1 hafta işlem yapılmaz da şimdi. Mahvoldum sanırım.
(5) 

Çikolata da mı yemeyelim?

synesthesia #1296650 
Bitter çikolatayı eme eme 15 dakikada yemedim, direkt lüplettim diye kızın yüzü düştü ya. Böyle raconu mu var bunun?
(2) 

İngilizce Çeviri

synesthesia #1292537 
"X'den daha iyi bir şey varsa o da Y'dir" nasıl denir ?

If there is something better than X, it is Y desek çok mu türkçe oluyor.
(4) 

Askerlik

synesthesia #1290343 
Bunların yakında bedelli çıkaracağı yok gibi duruyor. Dönemlik 5bin lirayı verip yüksek lisansa mı kaydolsak yoksa bakaya kalıp mı beklesek?
(3) 

İST: Endodonti Uzmanı

synesthesia #1276447 
Kanal tedavisi için beşiktaş-maslak-taksim üçgeni içinde ya da yakınlarında iyi bir endodonti uzmanı arıyorum. Tavsiye var mıdır?
(4) 

Tost Ekmeği

synesthesia #1270769 
Marketlerde tost ekmeği diye satılan şeyler çok kötü. Fırından aldığım ekmekler de çok kalın, tamamen hamur yiyormuş gibi hissediyorum. Nasıl bir ekmekle yapmak lazım bunu ?
(2) 

Kuru boya kalemi

synesthesia #1259074 
(2) 

Göz altı için krem

synesthesia #1256259 
Yaş 28. Biraz morluk var, kırışıklıklar da yavaştan oluşmaya başlıyor gibi. İşe yarayan serum ya da krem önerilerini alabilirim.

Şunlar nasıl mesela? Ayrıca farkı ne bunların. Pek anlamıyorum bu işlerden ^__^

www.esteelauder.com.tr

www.esteelauder.com.tr
(3) 

2. yabancı dil öğrenmeli miyim?

synesthesia #1255073 
Uluslararası bir şirkette çalışıyorum. Müşterilerin yüzde doksanı yabancı. İngilizce konusunda genellikle sorun yaşamasam da hızlı konuştukları için native speakerlar karşısında konuşulanı anlarken sıkıntı yaşadığım olabiliyor. Konuşurken de bazen takıldığım oluyor haliyle. Yine de öyle ölümcül bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Üzerine gitmek istesem de bu eksikleri kapatmak için çok da motivasyonum olduğu söylenemez. Onun yerine yeni bir dil öğrenmek daha çekici geliyor. Yenisini öğrenmek için de önce ötekini mükemmel hale getirmem şart mı?

Yeni bir dil öğrenme isteme amacım da şu: fırsat çıktığında ilgili ülkeye gidecek olursam cepte biraz bir şeyler olsun istiyorum.
(20) 

Psikologlar vergi veriyor mu?

synesthesia #1249435 
Bir ara birkaç seans gitmiştim ve ücreti elden nakit alıyordu. Ne fatura var ne bir şey. Hepsi mi böyle bunların? Zaten eşşek yüküyle para alıyorlar, bir de vergi mi kaçırıyorlar?
(4) 

Şemsiye

synesthesia #1241112 
Bir sezonda pert olmayacak şemsiye arıyorum. Bütçe 80 TL. Tavsiyeler? (İnternette olmayan ürünler için de nerede bulabileciğimi yazarsanız iyi olur.)
(8) 

10 Puanlık Network Sorusu

synesthesia #1234772 
Şimdi evde kullandığımız adsl/vdsl modemler bandwidth limitleme özelliğine sahip olabiliyor. Toplamda 10mbit internet hattım var diyelim. belli bir IP:port için 2mbit limiti koyduğumda bu limit sadece modem için girilmiş bir limit olur. Yani internetteki server benim koyduğum bu 2mbit limitten habersiz.

Burda sorum şu: Limitlediğim ip:port'dan servera istek gittiğinde serverdan gelen paketleri modeme kadar 2mbit ile mi alırım, yoksa modeme kadar 10mbit ile alıp, modemde 2mbit'e limitleyip kullanıcıya o şekilde mi gönderirim?
(2) 

Diş Hekimi Önerisi - İstanbul

synesthesia #1205710 
Kanal tedavisi uygulanması gereken dişlerim için iyi bir hekim arıyorum. Beşiktaş-Maslak arası bir yerde olması tercihim.

Teşekkürler
(6) 

Yabancı şirkette çalışma ve vergi olayı

synesthesia #1190746 
Şirketi yurtdışında olup, yurtdışı bağlantılı olarak türkiye'de çalışanlar vergi ödüyor mu?

Ben şimdi usa'deki şirketin kadrosuna dahil olup Türkiye'de çalışırsam, maaş da Türk bankasına yatarsa ne olacak?
(15) 

Spor ayakkabılarınızı nereden alıyorsunuz?

synesthesia #1190038 
Yahu memlekette spor ayakkabı üreten yok. Nike, adidas, under armour'da falan 250-300 liradan başlıyor ayakkabılar. 600 küsür liraya "çok satan" diye ayakkabılar sergiliyorlar mağazalarda. Günlük giymelik ayakkabı almak istiyorum alamıyorum bu fiyatlara. Nike'ın outlet mağazalarında fiyatlar fena olmuyor ama oralardaki ürünler çabuk tükeniyor ve bir şey bulmak zor oluyor. Siz nerden alıyorsunuz ayakkabılarınızı?
(3) 

RAM'den anlayan ?

synesthesia #1171549 
Bilgisayarımda Samsung'un aşağıdaki 8GB'lık RAM'i takılı. 16 gb'a çıkarmak istiyorum fakat aynısından bulamıyorum.

Samsung - M471B1G73EB0-YK0
www.samsung.com

Yanına şu Kingston RAM'i alsam uyumlu çalışırlar mı?

bilendenal.com
(5) 

Antalya'da hava nasıl?

synesthesia #1141597 
Haftaya birkaç günlüğüne Çıralı'ya gidelim diyoruz. Bu mevsimde nasıldır?
(1) 

Kaşıntı

synesthesia #1134690 
3 gündür tüm vücudum kaşınıyor. deri üzerinde herhangi bir kızarıklık vs. yok. hangi bölüm doktoruna görünmeyilim? iç hastalıkları mı dermatoloji mi?
(4) 

Kulak içi Kulaklık Tavsiyesi

synesthesia #1133933 
Rock, metal ağırlıkı dinliyorum. max 120 liraya kadar bir kulaklık arıyorum. önerisi olan?
(14) 

1 sene kafa izni

synesthesia #1117276 
Kişisel sebeplerden dolayı istifa edip 1 sene kadar işten uzak kalmayı düşünüyorum. Daha sonra işe dönüş aşamasında şirketlerin bu 1 senelik boşluğa bakış açısı ne olur sizce?

Telekomünikasyon/Bilişim Sektöründeyim.
(5) 

Zam aldınız mı?

synesthesia #1113467 
En son yüzde kaç maaş zammı aldınız?
(3) 

Ehliyet için sağlık raporu

synesthesia #1112540 
Eski tip ehliyetimi kaybettim. Yenisi için sağlık raporu gerekiyormuş sanırım.

Şöyle bir şey var;

www.saglik.gov.tr

Hastaneler için

Tek Hekim Sağlık Raporu: (5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul)

demiş. En alta da şöyle yazmış.

Tek Hekim Raporu: Hastanelerde kurula girmeksizin bir hekim tarafından verilen raporudur.


Bir hekim tarafından veriliyorsa, 5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul ne ?
(6) 

Askere Gitmek için nasıl bir dönem?

synesthesia #1101733 
Gideyim mi kasımda?
(5) 

Askerlik-Tecil Durumu

synesthesia #1088086 
Ya ben askerlik ekime kadar tecilli sanıyordum. Az önce baktım temmuzun 4'ü yazıyor :/

"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/07/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR."

Ben yüksek lisans planları yapıyordum, başvurular daha yeni açıldı. Ne olacak şimdi askere mi gidicem ben? :/
(16) 

Spor ve Beslenme

synesthesia #1078408 
Spor yapmayı her seferinde bırakmamın tek sebebi düzgün beslenemiyor olmak. Ofiste yemek hazırlayabileceğim bir yer yok. Bir tane buzdolabı var sadece. Spordan önce yemek yemek için işten çıkıp eve gelmem, yedikten sonra biraz bekleyip öyle gitmem gerekiyor haliyle. Öyle olunca da salona git, ordan çık bir daha yemek ye falan filan derken çok geç oluyor. Sonra da bıkıp bırakıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Neler yiyorsunuz?
(2) 

Pişirme ipi

synesthesia #1072233 
Fırında et pişirirken kullanılan ve et kendini salmasın diye etrafına sarılan iplerden nerede bulabiliriz? Ne ipi o?
(3) 

Sanal Kart'ın ingilizcesi

synesthesia #1064594 
İngilizce'de ne diye geçiyor bu? Prepaid değil mi?
(3) 

Outlet spor mağazaları - İstanbul

synesthesia #1064540 
İstanbul'da gerçek outlet ürünler satan adidas, nike vs. mağazaları nerelerde var? Adamlar outlet yazmış, 350 liradan ayakkabı, 100 liradan şort satıyor :/
(1) 

Bot önerisi

synesthesia #1002794 
Selamlar. Malumunuz yağmurlar başladı, kış geliyor. Şöyle İstanbul havasında yağmurda günlük giyebileceğim, su geçirmez bir bot arıyorum. Cat, harley falan güzel ama beni inanılmaz boğuyor ve ağır oldukları için yoruyorlar. Yürümeyi seven bir insan olarak yürümekten soğuyorum kışın. O yüzden hafif ve su geçirmeyen bir şey arıyorum. North face, solomon vs. baktım ama haliyle günlük kıyafetler ile çok alakasız ve saçma görünüyorlar. Var mı şöyle hafif ve su geçirmeyen, günlük giyilebilecek bir bot öneriniz?
(6) 

The North Face bot

synesthesia #1002712 
The North Face'in gore tex botları nasıldır? kullananiniz var mı memnun musunuz? İstanbul'da 4-5 kış çıkartır mı aşağıdaki ayakkabı.

www.1v1y.com
(5) 

Septum deviasyonu

synesthesia #988425 
Geçen hafta pazartesi ameliyat oldum. perşembe tampon çıktı ve hala nefes alamıyorum. İliadin vermişti doktor tamponlar çıktıktan sonra. İki üç kez falan kullandım onu, etkisi geçince normalden kötü oluyor diye. Şu an hala nefes alamıyorum. Her iki burun deliği tamamen tıkalı sayılır. En iyi durumda ameliyat öncesi ile aynı oluyor. İstanbul trafiği ve sıcak ile birleşince delirdim iyice. Var mı bu konuda tecrübesi olan? Geçer mi bu yoksa doktor eksik bir şeyler mi yapmış gibi? (Konka küçültme gibi)
(2) 

Antibiyotik

synesthesia #981243 
Bademcik iltihabi sebebiyle uc gundur zitromax kullaniyorum. Dun aksam son tableti aldim fakat su an bademciklerimde beyaz lekeler hala durmakta.
Bu ara antibiyotik alerjisi bas gosterdi diye doktorum en az ilac kullanimi ile halledelim bu isi deyip uc tabletlik ilac verdi ama su an tamamen yok olmus degil bogazimdakiler. Ne yapicam?
(3) 

Booking rezervasyon iptali

synesthesia #976471 
Sanal kart ile yaptigim iadesiz rezervasyonu iptal edince karttan nasil para cekecekler? Deneyen oldu mu?

mobil görünümden çık