(2) 

Batum'da millî maç

kadirgali huseyin olmayan adam #1584642 
Yarın akşam Gürcistan ile millî maçımız var malum. Ben de sırtımda formamla Batum'da olacağım. Futbol pub vb. bir yer var mıdır, bilen-eden var mı? Bir de oralarda olacak olan varsa birlikte de izleyebiliriz.
(3) 

Schengen en erken başvuru süresi

kadirgali huseyin olmayan adam #1573080 
Alman devletinin sitesinde "Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz." ibaresi varken iDATA "Seyahatinize 6 ay kala başvuruda bulunabilirsiniz." demiş. Haziranda başlayacak olan EURO 2024 için başvuru yapmak istiyorum. Ocak ayında başvursam, şubat-mart gibi de onay alırsam sorun yaşar mıyım?

tuerkei.diplo.de
www.idata.com.tr
(2) 

EURO 2024 için Dortmund'da kalacak yer

kadirgali huseyin olmayan adam #1572289 
Biraz önce grup maç biletleri için başvuru yaptım, Booking'ten de kalacak yer bakayım dedim ama sonuçlar felaket. En uygun seçenek 5 gece için 700 avrodan başlıyor. AirBNB de pek farklı değil.

Gidecek olanlar, sizin planınız ne? Nasıl daha ucuza çıkarız buradan?

Not: Benim gibi tek gitmeyi düşünen varsa eurobuddy olabiliriz.
(2) 

İkinci turda yurtdışı seyahati

kadirgali huseyin olmayan adam #1557417 
İkinci tur oylamasında yurtdışında olacağım, yurtdışı kütüğüne de kayıtlı değilim. Konsoloslukta, havalimanında bir şekilde oy vermem mümkün mü?
(5) 

Mısır vizesi

kadirgali huseyin olmayan adam #1556643 
Geçen ay gelen kapıda vize uygulamasından sonra sonbahar tatil planını Kâhire, Uksur taraflarına yapma gibi bir planım var. Pegasus'un sitesinde kapıda vize ücreti 25 USD olarak gösterilmiş onda sorun yok. Eskiden vize bedeline ek olarak vize güvenlik soruşturması ücreti gibi bir şey vardı 100-150 USD gibi bir ücret alınıyordu bundan da. Bu kalktı mı bilen var mı? Havalimanında inip sadece 25 USD vize ücretini ödeyip ülkeye girebiliyor muyuz?
(4) 

Seni de seni seveni de sevmiyoruz

kadirgali huseyin olmayan adam #1407843 
Bu pankart niye bu kadar tartışıldı? Bir arka planı falan mı var?
(1) 

Witcher kronolojisi

kadirgali huseyin olmayan adam #1403709 
Witcher kitapları kronolojik olarak hangi sıra ile okunmalı? Bir de kitapların haricinde lore'a dahil olan bağımsız çizgi roman vb. yayınlar var mı?
(2) 

KPSS için hangi kaynak?

kadirgali huseyin olmayan adam #1335771 
Dershaneye vb. gitme gibi bir şansım yok. Evde kendim çalışacağım fakat hangi kaynağı alayım bilemedim. GK-GY'den başlayıp ÖABT'ye doğru sıra sıra gideceğim. PEGEM'in şu kaynağı GK-GY için iyi midir?

www.pegem.net

Video destekli diyor, ders anlatımı mı bu bilen var mı? Şurada da ayrıca ders anlatım videoları satılıyor çünkü.

pegemkampus.com
(1) 

tlctv.com.tr'deki videolar

kadirgali huseyin olmayan adam #1326882 
Bu sitedeki videoların hiçbirini açamıyorum canlı yayın hariç. Bir tek bende mi böyle?

Mesela: www.tlctv.com.tr

Edit: Mobilden deneyince açıldı hakikaten. Netspeed kullanıyorum onun saçmalığı demek ki.
(1) 

HD dizüstü bilgisayar ekranını full HD ile değiştirmek

kadirgali huseyin olmayan adam #1279128 
Asus X550JX-XX171D dizüstü bilgisayarım var ve maalesef ekranı kırıldı. Söküp baktığımda ekranın InnoLux N156BGE-E42 Rev. C1 olduğunu gördüm. 30 pin eDP bağlantılı HD bir ekran. Şimdi ben hazır yeni bir ekran alıyorken yine aynı şekilde 30 pin eDP girişli full HD bir ekran alıp taksam sorun yaşar mıyım? Bunu yaparken ekranın bağlantı kablosunu da yenilemem gerekir mi? Kablo üzerinde eDP LVDS yazıyor gerçi. Bilgisayaron yurtdışı muadillerinde full HD ekran kullanılmış bu arada.

Bu benim ekran: www.amazon.com

Bunlar da almayı düşündüklerim:
www.dunyagrup.com
m.n11.com
(1) 

Masaüstü bilgisayar donanımından anlayanlar?

kadirgali huseyin olmayan adam #1214177 
Şu anakart kaç lira eder? Yıllar evvel babam almış, fan ve RAM de takıp ne hikmetse bir kenara öylece koymuş. Faturası bulunmadığından ve internetteki fiyatlara da güvenemediğimden (Vatan Bilgisayar rev. 1.0 için 365 lira çekmiş, Amazon'da birisi $800+ satıyor.) danışmak istedim. Daha fazla eskimeden elden çıkaralım diyorum?

www.gigabyte.com.tr
(3) 

Kimlik kartı ve nüfus cüzdanı

kadirgali huseyin olmayan adam #1179935 
Bu yeni kimlik gelene kadar nüfus cüzdanı bizde kalıyormuş sanırım. Peki kimlik kartını teslim aldıktan sonra da nüfus cüzdanı bizde kalmaya devam ediyor mu? KPSS için başvuru yaparken kimlik türünü nüfus cüzdanı seçmiştim. Sınavdan evvel kimlik kartı gelir de nüfus cüzdanını teslim etmem istenirse ortada kalmamak adına sormak istedim.
(3) 

Seçim ve öğrencilik

kadirgali huseyin olmayan adam #1164839 
Referandumda oy kullanabilmek için nüfus müdürlüğüne gidip kaydımı okuduğum yere aldırdım fakat bu yeterli mi? Okuduğum haberlerde her yerde yalnızca nüfus kaydını almaktan bahsedilmiş ama seçim kütüğü için ayrıca bir işlem yapmam gerekir mi? Böyle de bir şey verdiler, ne için bilmiyorum fakat 4 Mart'a kadar geçerlidir yazıyor.

i.hizliresim.com
(2) 

Google Chrome'da kayıtlı olan şifreleri Opera'ya aktarma

kadirgali huseyin olmayan adam #1133314 
Mümkün mü? Uzun zamandır Opera'ya geçmek istiyorum fakat şu şifre meselesi canımı sıkıyor.
(1) 

Kaldırılan dizi altyazıları

kadirgali huseyin olmayan adam #1133091 
Bildiğiniz gibi bazı dizilerin altyazıları kaldırıldı ilgili sitelerden. Bu dizilere ve altyazılarına dair yeni bir paylaşım mekanizması var mı, düşünülüyor mu? The Exorcist'in 5. bölümünü Türkçe olarak hiçbir yerde bulamıyorum. Opensubtitle'da da yok altyazısı.

Turkcell TV+'ta FX kanalları bulunduğundan ona abone olayım hiç değilse diyorum fakat orada tek seçeneğimiz canlı yayın mı? Dizi bölümlerini istediğimiz zaman yasal olarak izleyebileceğimiz bir seçenek yok mu?
(6) 

Gerizekalı üniversitemin sınav yoklama kağıdı

kadirgali huseyin olmayan adam #1093266 
Bir dersin bütünlemesine girdim fakat iki ayrı sınıfta olması gereken iki sınav sınıflar birleştirilerek yapıldı ve büyük ihtimalle yanlış sınavın yoklama kağıdına imza attım. Neredeyse herkesin sınav sonucu açıklanmış ancak benim gibi birkaç kişinin hariç. Emin değilim ama büyük ihtimalle imza meselesi yüzünden geçersiz sayılmış olabilir. Bugün okulun (sisteme not girmenin de) son günüydü ve saat geç olduğundan hocaya da ulaşamıyorum.

Olayı anlatıp dilekçe vs. versem düzeltilir mi bu salaklık? Çok canımı sıktı bu iş.
(1) 

Yerinde müze

kadirgali huseyin olmayan adam #1069488 
Bulunan kalıntının üzerine inşa edilen müzeler için bir terim var mıydı? Örneğin Narlıkuyu'daki Üç Güzeller mozaiğinin üzerine inşa edilen Narlıkuyu Müzesi gibi.
(3) 

ebook.farm üyelikleri ne oldu?

kadirgali huseyin olmayan adam #1063332 
Site ebooklogin.com adresine taşınmış fakat önceden üyeliğim olmasına rağmen giriş yapmak istediğimde "No account found for this email" diyor. Sizde durum ne?

Lazım oldu giriş yapamıyoruz işe bak.
(6) 

Windows için kablosuz oyun kolu

kadirgali huseyin olmayan adam #1058618 
Dark Souls vs. gibi oyunlar için bir oyun kolu alayım diyorum, almışken de iyi olsun istiyorum. Xbox One kolları 200 lira civarına denk geliyor, Bluetooth'la bağlanmasından ötürü Dualshock 4'ten verimli yararlanılamıyormuş ki bu da pahalı bayağı, Logitech F710 da almak istemiyorum. Steam Controller'a kafayı takmıştım ama ergonomisi, tuşların sert oluşu bayağı eleştiri almış ayrıca kulaklık girişi de yok.

Bilemedim ya?
(1) 

CyanogenMod Recovery boku

kadirgali huseyin olmayan adam #1033762 
Şu an çok saçma bir durumla karşı karşıyayım. LG G2 üzerinde CyanogenMod 13 kullanıyorum. Bugün güncelleme indirdim. Bildiğiniz gibi her güncelleme sonrası GAPPS kurmak gerekiyor. Ancak TWRP silinip yerine CyanogenMod Recovery yüklenmiş telefona ve zip dosyası flashlanamıyor. E, TWRP kurayım diyorum ama ne apk ne de Windows üzerinden ADB seçeneği ile (www.teknolojioku.com) kuramadım. Windows üzerinden yüklemeyi denediğimde yüklendi diyor (i.imgur.com ) fakat yine CyanogenMod Recovery çıkıyor karşıma.

Bir medet ya babaerenler.
(14) 

Oyun için hangi dizüstü bilgisayarı seçerdiniz?

kadirgali huseyin olmayan adam #1010641 
(2) 

8sekiz, newseasonjerseys vb. Instagram hesapları

kadirgali huseyin olmayan adam #995581 
Bunlardan alışveriş yapan var mı? Formalar gayet kaliteli görünüyor ama emin olamadım. Bir de bunlar yurt dışından ama tam olarak formayı nereden temin ediyorlar? Membaından sipariş verelim biz de?
(1) 

Mersin'de İngilizce dil kursu

kadirgali huseyin olmayan adam #994115 
İnternet sitelerini araştırdım, sosyal medya hesaplarını taradım, sikayetvar.com'u karıştırdım, sözlükte aramaya inandım fakat buradaki yakın zamanlı dil kursu sorularında aradığımı bulamadığım için burada sorayım dedim.

Bu kış döneminde Mersin'de A1 seviyeden kursa başlamayı düşünüyorum. Şu an genel hatlarıyla fikir edinmiş durumdayım. Nihayetinde gidip yüz yüze anlaşarak 2+1, 3+1 vs. gibi fırsatlara ve fiyata göre karar verecek olsam da sizden de fikir almak istedim.

+Amerikan Kültür Yabancı Dil Okulları/www.amerikankulturmersin.com
+AmericanLIFE Dil Enstitüsü/www.americanlife.org www.facebook.com
+US Boston/www.usboston.org www.facebook.com
+Evrim Dil Kursları/www.evrimdilkursu.com www.facebook.com
+Deulcom International/www.deulcom.com.tr

+Amerikan Kültür Yabancı Dil Okullarının sağlayabileceği olası network avantajı ve kalburüstü eğitimi var.
+AmericanLIFE özellikle sosyal medyada etkin ve sınıf dışı etkinliği daha fazla gibi bir izlenim bıraktı bende.
+Niye bilmem US Boston'a kanım kaynadı. Ayrıca dönem ekim ayı başında başlıyormuş. Okulların 28 Eylül'e ertelenmesi ile Mersin'e geç tarihte gideceğim için bu tam da gidiş zamanlarıma denk gelmiş oluyor.
+Evrim Dil Kursları Cambridge sınav merkezi titriyle ciddi bir eğitim veriyor havasını verse de o irezil internet sitesi ve aile WhatsApp grubu gibi yönetilen Facebook hesabıyla bu izlenimi yerle bir ediyor.
+Deulcom International'ın her yerde gereksiz pahalı, eğitimi yetersiz ve ve dolandırıcı gibi bir imajı var.
+Aslında İngiliz Kültür Derneği Dil Okulları da ciddi düşündüğüm bir kurstu ama dönem 19 Eylül'de başlıyormuş :/

Sizden alacağım genel bilgiler ve kurs görevlileriyle yüz yüze görüşmelerin de işe yaramayacağı bir safha var: Eğitimciler. Eğitimci profili, kalitesi çok önemli olduğundan özellikle Mersin'de kursa gidenlerin, kendi gitmeyip kaynı gidenlerin fikri önemli, es geçmeyin lütfen :(

Not: Aslında bunu daha önce sormuştum ama hiç cevap gelmemişti, bir de sözlüğün prime time'ında şansımı deneyeyim dedim.
(2) 

Chrome'da güvenli olmayan komut dosyalarını yükleme

kadirgali huseyin olmayan adam #986282 
Bazı sitelerde bu şekilde bir uyarı çıkıyor. Her seferinde manuel olarak yükle demem gerekiyor. Sözlükte bir yazar fi tarihinde otomatik olarak yüklenmesinin ve uyarının gelmemesinin yolunu anlatmıştı ama bulamadım. Bir el atın be :/

i.imgur.com
(1) 

İçki sonrası boğaz şişmesi?

kadirgali huseyin olmayan adam #946604 
Rakı olsun bira olsun içki içtiğim gecenin sabahında boğazım hastaymışçasına şişmiş oluyor ve dolayısıyla da sesim boru gibi oluyor. Ciddi bir durum mudur bu? Doktora gitmeye gerek var mıdır?
(6) 

Heyecanı yenmek için destek

kadirgali huseyin olmayan adam #941556 
Yarın yapmam gereken bir sunum var ve heyecanlı bir yapım var, kürsüye çıkınca heyecandan saçma sapan şeyler yapacağıma eminim. Bu durumlarda insanı sakin tutmaya yarayan bir hap var idi ancak bir türlü hatırlayamadım adını. Bir yardımcı olun be.
(3) 

Bu hangi yazı tipi?

kadirgali huseyin olmayan adam #921174 
Times New Roman'ı andırıyor ama değil.
(8) 

Haydi anneye tablet alalım

kadirgali huseyin olmayan adam #918554 
Evde oturmaktan sıkılan anneme çiftlik oyunları oynasın deyu 1-1.5 yıl evvel Hometech Ideal Tab 7 almıştım. Bugün tabletin kullanım ömrü sona erdi. Ben de yeni bir Android tablet almak istiyorum.

Anacağazımın tabletten tek beklentisi Hay Day adlı oyunu açması. Ama Hometech öyle berbat bir tabletti ki ne şarj tutuyor ne de wifi'dan verim alabiliyorduk. Sürekli tablet-modem-priz üçgeninin iç açılarını hesaplayan annemi artık tanıyamıyordum. Ben de madem yenisini alıyoruz 300-400 fiyat aralığında kaliteli bir şey alalım bu sefer dedim. Bir bakındım da şunlar gözüme çarptı ilk etapta:

Asus ME176CX-1B008A: www.hepsiburada.com
Samsung SM-T110: www.teknosa.com
Lenovo A7-30: www.teknosa.com
Dell Venue 7: www.teknosa.com
Casper Via T8: www.vatanbilgisayar.com
Piranha Premium X Tab: www.vatanbilgisayar.com (plase)

Bunların arasından birini ya da farklı bir şey öneren olursa çok makbule geçer.
(2) 

URL üzerinden video yüklemek

kadirgali huseyin olmayan adam #910688 
DigitalOcean'dan aldığım alana Transmission kurdum ve gayet güzel kullanıyorum ama çektiğim videoları bilgisayara indirip tekrar video sitelerine yüklemek işi uzatıyor. Direkt olarak URL üzerinden yükleme yapabileceğim yerler var mı? Vid.ly'yi buldum ama bir türlü beceremedim.

Misal şu URL'deki videoyu (178.62.213.218) direkt yüklemek istiyorum video sitelerine.
(1) 

MEGA'daki videoları HTML ile gömmek

kadirgali huseyin olmayan adam #903872 
Bildiğiniz gibi muhtelif dizi siteleri, VK olsun Odnoklassniki olsun videoları çeşitli sitelere yükleyip kendi sitelerinde kendi oynatıcıları ile izletebiliyorlar. Bunu MEGA'ya yüklediğimiz videolar için yapmanın hiçbir yolu yok mu?
(3) 

Yabancı özel adlara gelen eklerin yazımı

kadirgali huseyin olmayan adam #901693 
Direkt konuya geleyim. Hangisi doğru?

Chimer'lerden / Chimerler'den / Chimerlerden

Birinci seçenekteki gibi olduğuna eminim ama farklı kullanımlara rast geldim hep.

(Chimer, Elder Scrolls evreninde bir ırk.)
(10) 

İmla ve yazım kurallarının samimiyetsizliği

kadirgali huseyin olmayan adam #901482 
Merak ediyorum bu sizde de var mı yoksa evrendeki tek embesil ben miyim diye.

Twitter'da olsun, FriendFeed'de olsun bayağı esprili insanlarımız var sağ olsunlar. Bazı kişiler oluyor ki imla ve yazım kurallarına mükemmel derecede uyarak aslında çok komik bir şey yazıyor ama bu şekilde yazılan şeyler ne kadar komik olursa olsun gülesim gelmiyor. Çoğu kişi de bu kuralları hiç takmadan bodoslama yazıyor ve bu şekilde yazılanlar bana çok daha komik geliyor.

Şu yazdığım metin dahi bana pek bir samimiyetsiz geldi misal.

Size de oluyor mu böyle bir şey? He? Lütfen olsun çünkü.
(3) 

Access point sorusu

kadirgali huseyin olmayan adam #893942 
9 senedir komşumuzdan çektiğimiz interneti kullanıyoruz. Anneme de yakın zamanda vakit geçirsin diye dandik bir tablet almıştım ancak oturma odasında görmüyor kablosuz interneti. Kadın kış günü soğuk odada oturmak zorunda kalıyor tabletle ilgilenirken. Ben de bir access point alayım da annecağızım rahat etsin dedim.

Eskiden masaüstü bilgisayar için eve çektirdiğimiz internet kablosu mevcut. Şimdi gidip bir access point alsam direkt olarak o kabloya bağlayıp kullanabiliyor muyuz? Donanımhaber'de switch falan demişler, ne iştir? Ayrıca işe yarar birkaç ürün önerirseniz de çok hoş olurdu.
(1) 

Skyrim yazı tipini internet sitesinde uygulamak

kadirgali huseyin olmayan adam #883544 
Bir subdomain'de Skyrim'deki tüm kitapların yer alacağı ufak bir site hazırlamak istiyorum. Tamamen zevkine. İleri düzey de bir şey yapmayı düşünmüyorum. Muhtemelen Blogger ya da Tumblr altyapısı kullanırım. Sitede Viner Hand ITC yazı tipini kullanmak ve bilgisayarında yüklü olsun ya da olmasın siteye giren herhangi bir kişinin bu yazı tipini görmesini istiyorum. Google Fonts'da kullanılabilir değil maalesef. Hangi yolla bu yazı tipini kullanabilirim. Salağa anlatır gibi lütfen.
(4) 

Ubuntu sunucuya seedbox kurmak

kadirgali huseyin olmayan adam #875916 
Şuradaki (huse.in) arkadaş gayet açık anlatmış olsa da anlattığı şekilde kurunca rutorrent eksik kuruluyor. Örneğin bazı tuşlar çıkmıyor, torrent ekleyince "dosya rutorrent'ten geçmedi" hatası veriyor ve dolayısıyla ne indirme ne de yükleme yapamıyorum. Var mı güncel şekilde bir yerlerde anlatımı? Mümkünse de Türkçe.

Not: Siz evinizde denemeyin. Zaten ben de akademik amaçlı p2p ağların yapısını incelediğimden dolayı konuya müdahilim. Kötü şeyler bunnar.

Edit: surahi.blogspot.com.tr adresinde nasıl kurduğumu anlattım. İleride birilerine yardımcı olur umarım.
(3) 

Kadılık hiyerarşisi

kadirgali huseyin olmayan adam #868548 
Bilgi aklımda şöyle kalmış: Bir kadı ilk olarak sancakta görev almakta. Terfi sıralaması ise Bursa Kadılığı, Edirne Kadılığı ve İstanbul Kadılığı şeklinde. Yani hiyerarşi Bursa>Edirne>İstanbul şeklinde. E bir de Galata, Eyüp ve Üsküdar kadılıkları var. Bu üç kadılığın Edirne ve İstanbul kadısı arasındaki hiyerarşisi ne? Edirne'den gelen direkt İstanbul kadısı mı oluyor yoksa daha öncesine bu üç kadılığı da yapmak zorunda mı? Zorundaysa sıralaması nedir? Zorunda değilse bu kadılıklar patates mi anasını satayım direkt sancaktan birisini atıyorlar?

Bayağı bir karışık anlattım ama anlarsınız siz.
(2) 

Karamanoğlu saray tarihçisi?

kadirgali huseyin olmayan adam #864691 
Notlarımı temize geçiyorum ama kendi yazdığım nottan kuşkulandım. Şöyle ki:

"Karamanoğlu Mehmet Bey'in tarihçisi Şikeri'nin yazdığı metinlerde 'dün çoban idi, bugün başımıza bey kesildi' denilerek Osmanlıların Oğuzlardan gelmediğine atıf yapılmıştır."

şeklinde bir cümle yazmışım fakat Google'da Şikeri adına dair hiçbir şeye rastlayamadım. Var mı bileniniz şu amcanın gerçek adını? Belli ki yanlış yazmışım.
(5) 

Linux'te PC oyunu çalıştırma

kadirgali huseyin olmayan adam #858425 
Yıllar yıllar evvel bilgisayarıma Ubuntu kurmuş, WLM'i kurmak için Terminal'le cebelleşip kafayı yedikten sonra exe'sine gurban olduğum Windows'a dönmüştüm. Geçen gün arkadaşımın bilgisayarında Ubuntu'yu görünce tekrar aşkım depreşti. Yağ gibi akıyor mübarek.

Yanlış hatırlamıyorsam Wine aracılığıyla Windows programlarını Linux'te çalıştırabiliyorduk. Ancak sık sık oyun oynayan biri olarak kafama estiğinde Windows'tan başka bir sisteme geçiş yapamıyorum. Steam üzerinden oyun oynayan biri olarak sizce Ubuntu'da Linux uyumu olmayan Assassin's Creed, Rome II gibi oyunları Wine ya da başka bir program üzerinden açabilir miyim, rahat oynayabilir miyim?

Yahu en basitinden Logitech T400 kullanıyorum ve Windows ile Mac'te çalışır diyor. Kablosuz fare de mi kullanamayacağız yani?
(3) 

Seed.st'den indirme sorunu

kadirgali huseyin olmayan adam #852654 
100mbit-mini ve 100mbit paketlerini kullandım ikisinde de indirme ile sorun yaşıyorum. Torrent'in seedbox'a inme konusunda hiçbir sorun yok ancak olay şu ki seedbox'taki dosyayı bilgisayarıma indirme olayı inanılmaz yavaş ve iptal olduğu taktirde indirme kaldığı yerden değil baştan başlıyor.

Bu iki pakette indirme kısıtlı mı yoksa benim mi bir ayar yapmam gerekiyor? Bir el atın Allah aşkına.
(2) 

Steam ve torrent engeli

kadirgali huseyin olmayan adam #848396 
KYK yurdunda kalıyorum ve KYKWIFI ağından geçen sene VPNBook çözümleri ile hem torrent indirip hem de Steam'e bağlanabilirken adamlar ne yaptılarsa bu sene her ikisini de kullanamıyorum. Haydi torrent tamam onu bi şekilde şey yaparız ama Steam'e bağlanamamak kötü oluyor. Bi yardım etseniz ya?
(6) 

Büyükşehir merkez ilçeleri

kadirgali huseyin olmayan adam #829171 
Yeni yasadan sonra büyükşehirlerde merkez ilçe kavramı tamamen kalktı mı? Örneğin Samsun'da artık merkez ilçe yok ama Denizli'de Merkezefendi ve Pamukkale olmak üzere iki merkez ilçe olduğunu okudum şimdi. Aydın'ın da aynı adlı merkez ilçesi Efeler adını almış ve merkez ilçeymiş hala. Zaten fiiliyatta hala merkez kavramı var da kanuna göre tamamen kalktı mı yoksa hala var mı kimi büyükşehirlerde?
(4) 

Rome (2)

kadirgali huseyin olmayan adam #827654 
Gün içinde bir kez daha benzer bir soru sormuştum, sağolsunlar m e b, pescador ve noluyo yaa yardımcı olmuşlardı. Bunu da tam anlayamadığım için soruyorum: Tam çevirisi nedir acaba?

This is a moment to savour! Rome and the Empire - indeed, the world - lie at your feet, and the People of Rome love you! The old women of the Senate need not trouble you further. Your enemies are weak, confused and thoroughly beaten. Victory – enjoy the trappings of power that you have earned!
(5) 

Rome

kadirgali huseyin olmayan adam #827432 
Ne demek istediğini az çok anladım ama tam çeviri nedir?

Your popularity among the people of Roma is unmatched. The plebeians would welcome you as the new saviour of Rome, should you choose to march on the city! Now is the time to deal with the old men of the Senate and the allies that skulk alongside them!
(1) 

Direksiyon sınavı

kadirgali huseyin olmayan adam #826030 
Biraz önce mesaj geldi kurstan 31 Ağustos günü olan sınav ilçe millî eğitim müdürlüğü tarafından 13-14 Eylül tarihlerine kaydırılmıştır diye. E ben o tarihlerde okula gideceğim için başka şehirde olacağım. Sürücü kursu neyse de ilçe millî eğitim müdürlüğünü arayıp sinirlenmek istemiyorum. Bu sınava başka şehirde girebiliyor muyum, bilen eden var mı? Yoksa en baştan kursa gidip teorik sınava girmem mi gerekiyor?
(9) 

LG G2 veri bağlantısı sorunu

kadirgali huseyin olmayan adam #815227 
Taze bir LG G2 sahibiyim fakat bugün veri bağlantısında bir sorun yaşıyorum. Birkaç gündür telefonu kullanıyorum. Hattım Turkcell olmasına rağmen veri bağlantısı ile şebekede (aslında güzel çekmesi gerekirken) çekmeme sorunu vardı. Ama bugün veri bağlantısı hiç çalışmamaya başladı. En basitinden hava durumu widget'ını güncellemek istediğimde görüntüdeki gibi kullanılabilir ağ bağlantısı yok diyor. Hiçbir uygulamada da bağlanmıyor internete.

İnternette envai çeşit çözüm araştırdım ama hiçbiri de çare olmadı. Zaten daha öncesinde çekme sorunu olsa da internete bağlanma sorunum yoktu. Telefonu root etmeye çalışıp root edemediğim (kitkat öncesi root tekniğiymiş, güncel sürümde olmadı) sırada oluştu galiba bu sorun. Ondan sonra da telefonu sıfırladım ancak düzelmedi. Daha önce böyle bir şey yaşayan varsa bi el atıversin be zor durumdayım.
(9) 

Cep telefonu yorumlarınız?

kadirgali huseyin olmayan adam #812333 
Bugün yarın Turkcell'den kontratlı telefon almayı düşünüyorum. Abime dedim ben telefon alayım sen de yardım et. Tamam dedi, her ay 100 lira ben öderim onun üzerine düşeni de sen ödersin. Yani aylık fatura 101 lira gelirse ben 1 lirasını vereceğim. Şimdi operatörden telefon alıp almama geyiğini geçersek hangisini önerirsiniz? 24 aylık kontrat fiyatlarına bakarak şöyle bir tablo yaptım kendimce. Yazan ücretler 100 liranın üzerinde kalan benim ödeyeceğim kısım.

Nokia Lumia 1320+500 dakika+2 GB internet: 6 lira
LG G2 32GB+2 GB internet: 14 lira
LG G3 16GB+2 GB internet: 25 lira
iPhone 5S 16GB+2 GB internet: 34 lira
iPhone 5C 32GB+500 dakika+2 GB internet: 31 lira
Sony Xperia Z2+2 GB internet: 37 lira
HTC One (M8)+2 GB internet: 41 lira

Özellikle bunları seçme nedenime gelirsek.

Nokia Lumia 1320: Kamerası, fiyatı, stabil işletim sistemi. Ancak uygulama kıtlığı da korkutuyor.
LG G2: Bildiğimiz f/p ürünü. Çekindiğim kısım artık bir yaşında olması ve seneye ya da bir sonraki seneye güncelleme desteği almaması.
LG G3: Kendisine karşı boş değilim ve favorim.
iPhone 5S: 16GB olması hafızanın artırılamaması ayrıca ekranın küçük olması sıkıntı. Garanti sorunu olmaması ve iOS olması çekiyor bayağı. Ayrıca son cihaz, güncelleme alıp almama sıkıntısı yok.
iPhone 5C: A6 işlemcisi dışında 5S'ten farkı yok diye biliyorum. 5S alacağıma bunu almayı yeğlerim galiba.
Sony Xperia Z2: Saçma sapan Sony uygulamalarıyla gelmesi can sıkıcı. Onun haricinde neyini kötüleyebilirim bilmiyorum.
HTC One (M8): Tasarımı klas, arayüzü fevkalade, güncellemelerin hızlıca gelmesi de çok iyi. Fakat diğer cihazların yanında donanım geride kalıyor.

LG G3, Sony Xperia Z2 ya da iPhone 5C öne çıkanlar gibi görünüyor. Ne dersiniz?
(6) 

Ne diyor bu değişik?

kadirgali huseyin olmayan adam #781624 
Dear customer!

You have placed an order on xxx reference number:
#8742289 [2014-05-30 19:02:21]

Your order is currently under evaluation by ООО НКО ПэйЮ anti-fraud Specialists. We perform this verification to prevent unauthorized use of the credit/debit card used in the transaction and unauthorized use of your personal details.

Thus, the order processing has not been completed . To further your bills passed without further checks , we ask to confirm the payment using one of the options:


OPTION 1
Please contact your bank and find out the code number for this payment .
Tell him in his reply .


OPTION 2
We ask you to provide supporting documents :
1) A scanned copy of the map . Please scan both the front and back sides .
Please mask the part of the card number (you can leave the first and last 4 digits) , as well as a secret code (CVV2/CVC) on the reverse side of the card .
2) A scanned copy of your passport or driving license.
(6) 

Cep telefonu görüşleriniz? (TCL Idol X+ S960)

kadirgali huseyin olmayan adam #772613 
Donanımhaber'de TCL Idol X+ S960 modeli için 800 liraya anlaştım birisiyle. Elimde eski bir telefonun IMEI'si var, onu işleyecek arkadaş. Bu telefon için bu para gözden çıkarılabilir mi? Bu aralıkta daha iyi alternatifler var mıdır? Marka, model peşinde değilim. Herhangi bir marka olabilir.
(3) 

Enpara ve Steam

kadirgali huseyin olmayan adam #769171 
Bildiğiniz gibi Enpara'da Steam kampanyası var. Alışverişlerin %50'sini aylık 25 liraya kadar geri veriyor. Fakat yeni ayın ilk üç günü içerisinde paranın hesaba yatması gerekirken hala yatmadı. Kampanya var diye gönül rahatlığıyla alışveriş yapmıştım, göte girmesin durup dururken? Var mı aynı kampanyayı kullanan?
(3) 

Steam, VPN ve çoklu oyunculu oyunlar

kadirgali huseyin olmayan adam #768655 
KYKWIFI ağında Steam engelli olduğu için Steam client'e ancak VPN üzerinden bağlanabiliyorum. Şimdiye kadar bu şekilde hiç çok oyunculu oynamadım. VPN bağlantısı ile alışveriş yapılırsa hesabın kapatıldığını biliyorum fakat çevrimiçi oyun oynayınca da aynı durum yaşanıyor mu?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık