(6) 

Esenler otogar - Atatürk havaalanı arası

saykotek #641582 
ne kadar sürer, nasıl gidilir, havaş otobüsü var mıydı esenlerden?
C.tesi bayrama denk geliyor ya kalabalık olur mu, sabaha karşı 5 gibi orda olsam mesela,kaçta hava alanında olurum en kötü?
(7) 

Web alan adı ve web alanını nerden alıyorsunuz?

saykotek #641401 
1.alan adı ve alan alımını nerden yapıyorsunuz?
2.sizce bu iş için en ucuz ve güvenli servis sağlayıcı neresi?
3.tavsiyeleriniz bekleniyor.
(14) 

boyuna bağlanan mendilimsi şey ?

saykotek #641178 
hani şu boyuna bağlanan mendilimsi bi şey var ya kırmızı.uzun eşarp ya da şal değil. mendil gibi.erkekler de bağlıyor. hatta gezide benzerleri kullanıldı. ama benim dediğim düz kırmızı, desensiz, baskısız. bandana da değil galiba. ne o? nerden bulucaz?
(1) 

ayakkabı

saykotek #641163 
43 numero taraklı ayaklarda güzel görünecek,
uzun yürüyüşler ve dikilmelere uygun,
uygun fiyatta ayakkabılar aranıyor!

not:
yazlık ve rahat adaylara öncelik verilecektir.
denenmemiş ayakkabılar başvurmasın!

yol+yemek+ssk da diyeyim bari, dedim.
(6) 

erkeğe şort tişört ve ayakkabı tavsiyesi

saykotek #640855 
hesaplı ve sade olsun, sentetik olmasın.
bi de rahat ayakkabı.


acelem var ve erkeğim .)
(1) 

yurtdışı sınırsız wifi için ttnet işe yarar mı sizce?

saykotek #640573 
örn: italya'da şunun işleyişi sağlıklı olur mu sizce? :

(bkz: )ttnetwifi.com.tr

biraz inceledim ama tam çözemedim, mesela venedik yazıyorsun kırmızı harflerle imlenmiş 4-5 nokta görünüyor. bir de mavi noktalar var. otel cafe vs onları da almış. 4-5 kırmızı noktada mı çalışıyor. yoksa bu mavi noktalarla anlaşmalı ve paylaşım ortaklığıyla daha mı geniş alanda çalışıyor acaba?
işin bu kısmı ile ilgili teknik bilgim yok, anlayan bilen varsa bi anlatır mı?
(12) 

İnterrail pahalı mı ne?

saykotek #639996 
olay şu:
iki kişi gidiş - dönüş uçakla,10 gün italya'da olacağız.etaplar: venedik,floransa,roma
hem bu şehirler arasında hem de pisa, pompei vs hatlarında hızlı tren kullanıp vakit kaybetmeyelim diye düşünüyoruz.
ama beş gün aktif olarak tren kullandığımızı düşünürsen totalde epey yekün tutuyor.

interrail kart kullanın hesaplı olur dediler.az önce tcdd'yi aradım.
on gün içinde beş gün kullanacağın bilet 276 euro ve hızlı trenlerde
geçerli değilmiş.

bana hem pahalı geldi, hem de hızlı trenin zaman avantajından mahrumsun.

ben şöyle yaptım, bu işi çözdüm diyen gezgin ya da interrailci arkadaşlar varsa bi el atın gözünüzü seviim.
(3) 

İphone 5 uygulamaları

saykotek #639819 
ayponlu genşler!
haydin pek bilinmeyen şukela ve beleş uygulamalarımızı yazalım.
cihazlar bayram etsin.
(2) 

"booking.com" taksit yapıyor mu?

saykotek #639744 
merhaba genşler!
booking.com ile yurtdışı otel alımı yapacağız.
kredi kartı taksitlendirmesi yapıyor mu bu abiler?
bir de booking.com'un tr şubesi telefonu falan var mı?
(4) 

ucuz uçak bileti

saykotek #638535 
yurtdışı ucuz uçak bileti için (tecrübe ettiğiniz güvenilir) site tavsiyelerinizi bekliyorum genşler. ipucu: İtalya / venedik. tarih ağustos 15 ile 20'si arası.
(2) 

venedik roma floransa

saykotek #635380 
2'şer günlük konaklamalarla bu hattı izlemeyi düşünüyoruz.
çift olarak kalabileceğimiz güvenli ve ucuz oteller arıyoruz.merkeze uzak olmaması da önemli.
bildiğiniz ve tavsiye edeceğiniz otel isimleri varsa çok işimize yarayacak.
(5) 

bisiklet

saykotek #635331 
Genşler. Bisiklet cahiliyim. Spor yapamıyorum bari bisiklete bineyim günde bi kaç saat diyorum. Şehirde sürücez ama icabında dağa bayıra da gideri olsun. Bilginiz varsa deyin ki şunu al çünkü ....
(2) 

rodos adası nasıl yani?

saykotek #631210 
yengenle tatile gidicez. tatil için daha önce rodos adası'na gidip de tavsiye ediyorum aha şunları yap, şunları yapma, ya da n'apçan la orda, aynı kafaya şu var diyen?
(3) 

kısırlaştırmak mı gerek?

saykotek #608856 
köpeğimiz dişi, golden/kurt kırması ve 4 yaşında. şimdilerde 35 kg ağırlığında. daha önce 8 yavrusu oldu. veteriner hekim, kist oluşması ve kanser riskine karşı kısırlaştırılması gerektiğini söyledi. operasyon için de bu cumaya gün verdi. kara kara düşünüyoruz: "acaba yaptırsak mı yaptırmasak mı" diye. çünkü çok mutlu, sevgi dolu bir köpek. keyfi kaçar mı, huyu değişir mi, sağlığına hemen kavuşur mu diye endişelerimiz var.
ne dersiniz benzer deneyimi olan ya da hekim olan dostlar?
(1) 

taksime yakın kalacak yer

saykotek #604569 
Bu cuma için taksim veya harbiye civarında, gürültüsüz ve temiz (ertesi sabahın köründe sınavım var) bi yer bakıyorum. tek kişilik ve makul fiyatta
olsa (max. 100 TL) ve hostel olmasa iyi olur. güvenli bi yer olması benim için önemli.
(2) 

kumrular yumurtlamış

saykotek #603719 
bir arkadaşın pencere kenarına kumru yumurta yapmış. ama ekmek kırıntısı falan vereyim diye bizimki pencereyi açınca ürkmüş, fıydırıp gitmiş anne kumru. şimdi bu yumurta boynu bükük duruyomuş orda. "üzerinde kuluçka hesabı sürekli yatması gerekiyor mu yoksa ara ara gelse de oluyo mu, zamanla bana alışır mı yoksa pencereyi hiç açmayıp ürkütmeyelim mi" der arkadaş. bilen var ise el cevap ekşiciler. ne yapmalı ?
(1) 

bisiklet alayım da hangisini?

saykotek #602904 
hiç bi bilgim yok. maximum 500-700 TL arası güzel bi alet var mıdır? bineyim icabında 10-20 km yol yapayım rahatsızlık vermesin. nesine dikkat edicez, hangi marka iyidir, bisikletin pirlerini bekliyorum.
(2) 

kira bildirimi

saykotek #573443 
evi olan bir arkadaşım (evi vaar) bana ekşicilere sorar mısın deyip duruyor ve ben de topu size atıyorum. anladığım konular değil zaar.

bugüne kadar evinin kirasını elden alıyormuş. şimdi vergi dairesinden kağıt gelmiş, bildirim yapması gerekiyormuş. tasvip etmiyoruz tabi ama bu arkadaş 700 tl kira aldığı halde 300-350 tl olarak bildirsem sorun olur mu der. konuyu bilen ciddi ve hijyene önem veren arkadaşlar yazarsa sevinirim.
(3) 

bulmazsam rahat edemiyecem

saykotek #570360 
kadın söylüyor. ritmik. tek aklımda kalan: "diskoootek aaa!" diye yeknesak bir söz ve melodisinin olduğu. show kulüp müydü ne o magazin programında bi şeye fon yapmışlardı. aslında sık sık kullanıyolar. hatta ne giysem vb. defile olaylarında da kullanılıyo galiba. aradım bulamadım bi türlü.neydi yaa?
(7) 

kan veriyorum

saykotek #537425 
dostlar yarın kan bağışı yapacağım. kan vermeden önce ve verdikten sonra neler yapmak nelere dikkat etmek lazım? kan vermenin vücuda bi zararı ( yorgunluk hissi, performans düşüklüğü vs. ) ya da yararı var mıdır? teşekkürler
(5) 

ucuz avrupa seyahati nasıl yapılır?

saykotek #537125 
öğrenci değilim eşşek kadar adamım o yüzden öğrenciler için geçerli olan indirimli biletleri değişim programlarını falan bi kenara bırakalım.

bir derdim konforlu taşıtlarda ( hızlı tren, uçak gibi ) ucuz bilet bulabilmek. ve leş olmayan, looser tiplerin olmadığı, bir de normal insanların kaldığı mütevazı konaklama noktalarını uygun fiyatta bulabilmek.

bir kaç seferde olmak üzere gitmeyi düşündüğüm ülkeler karışık olarak şöyle: italya, ispanya, portekiz, hollanda, çek cumh, fransa...

şimdi olay şu: ben nasıl en doğru seyahat planını yaparım. mesela hangi iki veya üç ülkeyi gruplamam ve peş peşe gitmem mantıklı olur.

amacım sanatla ilgili müze yapı vs. ve önemli turistik yerlerini görebilmek. vize derdim yok. tarih aralığı da ya şubatta ya da yazın olabilir.

uyarı ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

bu çileli soruya cevap verebilen çilekeş sözlükçülere çok teşekkürler şimdiden.
(3) 

galaxy note II

saykotek #537119 
samsung galaxy note II' alırsam çizim özelliğinden dolayı alacağım ya da yetersizse almayacağım. yalnız kafamdaki soru işareti şu:

sketchbook kısmını verimli kullanabilir miyim ?. her ortamda çizebilmek ve bunun 300 dpi çözünürlükte cmyk modunda falan olması basılabilir duruma gelebilmesi benim derdim.

bi de bunun photoshop uygulaması var mıdır yok mudur? fiyatı nedir vs? çizen grafikle uğraşan arkadaşlar varsa yazsınlar lütfen.

ayrıca yurtdışı fiyatını bilen var mı? oradan getirecek bi arkadaş sorun olur mu donanım ve uygulamalarda küçük de olsa eksi artı olur mu?.

teşekkürler.
(10) 

ayfon ya da samsung

saykotek #532961 
zaman zaman resim gönderme gelen resmi bilgisayara aktarma gibi beklentilerimi iphone mu karşılar samsun galaxy mi ? ya da şöyle sorayım. işi grafik tasarım çizimle ilgili olanlar hangi telefondan daha çok verim alır ?
(2) 

çıban

saykotek #532642 
arkadaşlar 4-5 gün önce sırtımda bir çıban çıktığını farkettim. teramycin ve kara merhem sürdüm ve yara bandıyla kapattım. ama bir düzelme olmadığı gibi daha çok o bölgede gerilme ve genel olarak halsizlik hissediyorum. hafif de ateş var. ciddi bir durummudur acaba? ne yapmak gerekir? kendi başıma başka neler yapabilirim? teşekkürler.
(2) 

modemz

saykotek #518210 
iki adet kablosuz modemimiz var. biri bağlantıyı sağlıyor. diğeri şu an boşta. bu boştaki modemi iki oda yan taraftaki masa üstü bilgisayara bağlasak diğer modemle bağlantı kurabilir miyiz. nasıl?
(2) 

ekran kalibrasyonu / photoshop

saykotek #516528 
photoshopla yaptığımız boyamaların baskı rengiyle bire bir olması için monitöre bir kalibrasyon ayarı yapılıyor diye hatırlıyorum. bunun da bir aparatı, cihazı falan vardı galiba. lakin herhangi bir cihaz yardımı olmadan bunu ben evde yaklaşık olarak nasıl gerçekleştirebilirim ki cmyk baskı alındığında ekranda görünene en yakın renk çıksın ?
(2) 

pc modem bilmecesi

saykotek #516525 
şimdi: arka odada bir adet masa üstü pc miz var. bir kablosuz modemimiz var salonda. kablo uzatmadan hat çekmeden bu pc internete nasıl bağlanır?
(7) 

yerim dar diyen usb'ye n'apılır?

saykotek #515869 
transcend flash diskte 19,50 gb'lık alan görünüyor ekşi dostlar. lakin 9,50 gb lık bir mkv uzantılı video dosyasını kaydedemiyor. şöyle buyuruyor zerdüşt: alan yetersiz. diski biçimlendirdim. ama sonuç yine aynı. napmam gerek allasen?
(4) 

mkv den avi'ye

saykotek #512668 
sony bravia tv aldım 3d. ama mkv uzantısını desteklemiyor. şu anda mkv uzantılı bi film var elimde. bunu avi'ye 'convert etsem' 3d görüntü kalitesinde kayıp vb. olur mu ?
(1) 

kedi köpek alerjisi

saykotek #509270 
bi kaç sene önce tahlil yaptırdığımda kedi köpek ile ilgili alerjim olduğu çıkmıştı. sahiden de nefes alma güçlüğü ve kızarıklıklar oluyordu köpeğim varken. bunun tedavisi var mı? pahalı mı? hangi bölüme başvurmalı?
(2) 

3d'ye kör mü pc ?

saykotek #508245 
3d bir dvd'yi aktarayım diske dedim ama pc'nin dvd player'ı okumadı yani görmedi. alet tabii ki düz dvd player. nolacak şimdi. okumaz mı bu 3d bluray dvd leri. derdim pc'de izlemek değil sadece diske aktarmak. sonra da tv de izlemekti. hoff! sıkıldım valla lan !
(2) 

glutensiz

saykotek #508113 
çölyak hastası olmayanlara glutensiz ürünler tüketmenin bi zararı var mıdır. un almışız marketten glutensiz mesela. bununla bi şeyler yapıp yesek ölmeyiz tamam ama, sürekli glutensiz beslenmek normal birinde eksiklik ya da sorun yaratır mı ki?
(6) 

3d hadisesi

saykotek #508104 
3d'ciler sözüm sizlere. sony'den 3d özellikli tv aldım. bi de hd ve bluray özellikli dvd oynatıcı aldım ama 3d'yi desteklemiyomuş. sorularım şöyle:

1)nette 3d film indirilebilecek yer var mıdır?
2)ortalama 3d bi film kaç gb civarı yer tutar?
3)ilerde 3d film kiralayarak falan (epey pahalıymış almaya kalksan), disk'e aktarıp tv'nin usb girişinden mi izlesem? sonuçta 3d destekleyen dvd oynatıcı için 250 tl civarı bi fark ödemem lazım.ne diyonuz.

uzman arkadaşlardan cevap bekliyorum.
(5) 

duvarı delmeden tablo asabilmek

saykotek #507743 
tavan askı sistemini, hamur ya da çift taraflı bantı geç. görmüştüm bi yerlerde egzantrik bi çözüm yolu. ama hatırlıyamıyom şimdi. kısaca duvara çivi çakmadan nasıl olur o iş, nasıl ? alternatif çözüm varsa de hele.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık