(1) 

instagram davetleri

saykotek #1576376 
instagram'da izlediğiniz kullanıcılar tarafından gelen: "x seni kendi yayın kanalına katılmaya davet etti" iletilerinden nasıl kurtuluyorsunuz?
(6) 

sıfır araba alanlar

saykotek #1576314 
yeni bir araç almak üzere kaporasını verdik. aracın gümrük işlemleri sona ermek üzere. bayi faturayı keselim ödemeyi alalım modunda. ama henüz bulunduğumuz şehirdeki bayiye ulaşmadığı için aracı görmedik.

sıfır araç satın alanlar! siz bu işleri hangi sıralamayla yaptınız. tabii ki benzer durumu yaşayanlara soruyorum. araç bayiye ulaşmadan önce mi ödeme yaptınız yoksa sonra mı?

teslim almadan önce kontrol ettiniz mi? teslim almadan önce test sürüşü yapmak gerek diye yazılmış öneriler okudum. bayi buna izin veriyor mu ki? sıfır olsa da beklerken ya da aktarılırken bazı hasarlar olabiliyor sonuçta. güya bir gümrükten çıkarken iki bayiye ulaştığında ekspertize giriyormuş ama bilemiyorum.

deneyimlerinizi paylaşırsanız ortak bir bilgi çıkar.
(1) 

iphone fotoğraf ve videoları

saykotek #1575902 
iphone fotoğraf ve videolarını pc'ye (windows10) aktardık. ama fotoğraflar görüntülenemiyor ya da videolar kesik kesik açılıyor. vlc player, kmplayer, total video player, HEIC image viewer gibi programlar kurulu ama hiçbiri adamakıllı işe yaramıyor.

siz bu sorunu hangi programlarla çözdünüz?
(1) 

acil çocuk internet güvenlik

saykotek #1575630 
evde kullandığımız internette çocuk için bir filtre olsun istiyoruz. amaç yaşına(8) uygun olmayan saçmalıklardan onu korumak. malum instagram bile saçma hallerde.

ne bileyim biz normal internete şifreyle mi gireriz farklı oturum mu açarız artık bilgim yok.

küçük hanıma bir lap top aldık ama bu sorunu halledene kadar kullanmasına izin vermiyoruz diye üzülüyor. en hızlı yoldan pratik çözüm yolu nedir bunun?
(5) 

f/p otomobil

saykotek #1575150 
şu anda 1.200.000 tl bütçe ile alınacak f/p aracı nedir?

ek bilgi: sıfır araç
(3) 

hangi lap topu almak?

saykotek #1569424 
grafik tasarım, video edit falan yapılacak, tercihen "dell marka" laptop bilgisayar tavsiyeniz ne olur? önereceğiniz f/p başka marka da olabilir. bütçe tahmini 30 bin. belki bir miktar daha çıkabilir.
(3) 

en kolay web sitesi

saykotek #1561785 
o kadar anlamıyorum ki. bana çok kolay ve düzgün görünen bir web sitesi lazım. ama bir türlü bulamadım. hangisi bana uygun bilemedim. bir şablon olabilir yazı ve görselleri yükleyip ilerleyeyim.
(3) 

whatsapp web için touch id

saykotek #1561758 
iphone'u masaüstü web'e bağlamayı denediğimizde touch id istiyor. bu ayar kendiliğinden aktif midir yoksa mutlaka telefon sahibi tarafından sonradan mı konulmuştur?
(3) 

Avukata vekalet vermek

saykotek #1546475 
yalnızca kiracı tahliyesi ile ilgili işlemleri yürütmesi için avukata nasıl bir vekalet verilir?

bugün konuştuğum avukat eğer güvenirseniz bize vekalet verin işlemleri biz yürütelim gibi bir şey dedi de. bunun ne gibi bir riski ya da sakıncası olabilir?
nasıl bir yol izlenmeli ya da vekalet verirken neye dikkat edilmeli?
(2) 

Trenle Polonya mümkün mü*

saykotek #1541210 
nette bulamadım. türkiye'den polonya'ya tren seferi var mı?
(8) 

Polonya'ya gitmek

saykotek #1541190 
Bir iş için Polonya'ya gitmem gerekiyor. Daha önce gittiğim yer değil. Uçak biletleri anlam veremediğim kadar pahalı. Berlin'den git trenle geç diyen oldu. Berlin uçak biletleri de pahalı. Yok mu Polonya'ya gitmenin ucuz ve gerçek bir yolu?
(9) 

turuncu mikrofon / iphone 11

saykotek #1531700 
internetteki tüm çözüm yollarını denedim. ekranın sol üst köşesinde çıkan turuncu mikrofonu kaldıramadım. bu turuncu mikrofon göründüğünde ortam ses kaydı alındığı bilgisi mevcut. (ekran kilitliyken turuncu mikrofon. açıkken saat üzeri turuncu renk şeklinde görünüyor. ss aldım ekte resimler var.)

bunu nasıl yok ederiz?
(1) 

balkon için ayakkabılık

saykotek #1474426 
ayakkabıları balkona alarak evin içindeki alandan kazanmak istiyorum. ayakkabıları yağmur vb her türlü dış etkene karşı koruyabilecek dolap ya da kutu gibi bir şeye ihtiyacım var.

bu saklama alanı yatay olmalı ve gerektiğinde her ayakkabı kutusuna rahatça ulaşılabilmeli. yani amaç yığma bir mantıkta saklamak da değil.

bu özelliklerde biraz büyükçe bir depolama kutusu için ne önerebilirsiniz?
(3) 

ipad pro mikrofon

saykotek #1474425 
ipad pro'da type c girişi var. seslendirme amaçlı iyi kalitede ses kaydı yapabilecek bir mikrofon arıyorum. ipad pro'ya ve type c girişe uygun, makul fiyatta nasıl bir mikrofon önerebilirsiniz?
(4) 

ahşap kestirmek

saykotek #1474067 
istediğimiz cins ve ölçülerde ahşap parça kesip adrese kargolayan yer var mıdır?
(3) 

şirket internet

saykotek #1474016 
kendim imal ettiğim bir şeyleri satarken ya da al-sat şeklinde ufak tefek internet ticareti yaparken fatura kesebilmek için nasıl bir şirket kurmak gerekiyor.

bunun kazansam da kazanmasam da bir sabit ödemesi var mı? aylık yıllık vergi vs. ne kadar? bir yer tutmadan evden de bu işi yapabiliyor muyuz?
(1) 

hangi teleskop

saykotek #1473056 
geniş açıyla gökyüzünü izleyebileceğim bir yerdeyim. teleskop alsam gece ya da gündüz gözlem yapabilir miyim? sizce hangi teleskop alınır? hangisi alınmaz, neden?
(5) 

katlanır bisiklet

saykotek #1473054 
hangi katlanır bisiklet fiyat / performans bakımından alınabilir dersiniz? ya da katlanır bisiklet alacağına şunu al dediğiniz bir örnek var mıdır?
(5) 

liderlik sorusu

saykotek #1471808 
3 kişilik bir ekipsiniz. üçünüz de aynı işi yapıyorsunuz ek olarak siz bu ekibin eğitim seviyesi en yüksek kişisi ve başkanısınız. ancak bir yaptırım gücünüz de yok sayılır. diğer üyeler sudan sebeplerle işi ağırdan alıyor bazı mazeretlere sığınıyorlar. nasıl bir otorite oluşturabilirsiniz ve diğer iki üyeyi nasıl verimli çalıştırırsınız?
(12) 

en geçerli ikinci dil hangisi?

saykotek #1470649 
ingilizceden sonra çocuğa hangi dili öğretmek mantıklı? çinceyi geçelim, ispanyolca mı almanca mı fransızca mı?
(2) 

çocuklar için ikinci yabancı dil?

saykotek #1470648 
Altı yaşında, okuma yazma bilmeyen ama akıcı ingilizce konuşabilen bir çocuğun ikinci yabancı dili öğrenmeye başlaması için en doğru zaman ne zamandır acaba? bu konuda bilimsel bir tespit var mıdır?
(4) 

Google drive ortak klasör sorunu

saykotek #1470164 
google drive'da ortak klasör oluşturup diğer iki kişi ile pdf dosyalar vb paylaşmak istiyorum. google'ın bu konudaki yönlendirmelerini izliyorum ama kendi drive'ımda ortak drive'ler diye bir seçenek yok. nasıl yapalım?
(3) 

alkol satışı ile ilgili son durum

saykotek #1469543 
cumartesi alkol satışı hala yasak mı? bilgi varsa bir zahmet kaynağıyla beraber...
(2) 

Diyelim ki 5000 TL'niz var...

saykotek #1469401 
Hesabınızdaki 5000 TL'yi bankanızın hangi online yatırım aracına yönlendirirdiniz?
(4) 

internetten eşofman altı nasıl alınır?

saykotek #1467866 
internetten bir eşofman altı alayım dedim ama beden işini tutturamadım gitti. kotta W32/L30 giyen adamız. iç bacak boyum (ortalama 76 cm.) "s" bedene uyuyor derken bele bakıyorum (93-95cm), "L" olarak tanımlanmışım. genelde pantolonda falan paçadan biraz uzun kaldığı olur ama hepten orantısız bi adam da değilimdir.iade sürecine gireyim de istemiyorum. internetten eşofman altı alan kardeşler nasıl çözdünüz siz bu işi?
(3) 

fransız filmi

saykotek #1467694 
yok mu şöyle kafayı dağıtmalık güzel bir fransız sinema filmi?
(1) 

bodrum otogardan turgutreis'e

saykotek #1298390 
otobüs şirketleri servislerini kaldırmışlar. bodrum otogardan turgutreis'e nasıl gidebiliriz. dolmuş var mıdır? varsa bavul vb alıyorlar mı ki?
(3) 

kubrickvari

saykotek #1247986 
‘eyes wide shut’ havasını yaşatan bildiğiniz başka film var mıdır?
(3) 

ssr miydi neydi o?

saykotek #1246397 
hani takip etmek istediğin blog vb yerlerde yeni yazı ya da paylaşım düştüğünde mail mi atıyodu neydi o nasıl bi şeydi?
(7) 

e kitap okuyucu

saykotek #1246131 
alma niyetiyle bir sürü şey okudum ama kafam iyice karıştı.kindle'ı çok övmüşler.sorum şu:taranmış tez ya da kitap pdf'leri ya da pdf olarak oluşturulmuş tez ve kitapları rahat okuyabilecek miyim ve de reklam olacak mı? son olarak hangi modeli kaç tl'ye nerden almak? teşekkürler.
(2) 

mtv'yi bölüyorlar mı?

saykotek #1246130 
biraz yüklü bir mtv borcum var.3000 olmuştur.kredi kartıyla ödeniyor muydu bu ve ödeniyorsa bölüyorlar mı?
(3) 

spotify

saykotek #1227048 
dünden beri spotify'a ilk defa üye olmak için kart bilgilerini veriyorum ödeme almıyor her defasında hata veriyor.bu genel bir hata mı acaba yoksa sanal kart kullanıyorum diye mi sorun çıkıyor.deneyim sahibi olan aydınlatsa iyi olur.
(2) 

saç

saykotek #1225825 
ektirip de memnun olan var mı ki?
(3) 

dikkat göbek var!

saykotek #1225523 
beyler bir adet göbeğimiz var. 3 ila 5 kg versek toparlar. salon sporlarını hiç yapmadım ve pek hoşlanmasam da denesem mi diyorum. sol omuzu geçen sene yüzerken hafif sakatladım,ara sıra kötü oluyor. boyun düzleşmesi gibi bişeyler de çıktı. nasıl bir program izlemeliyim ve bu ufak arızalarla ne kadar zamanda toparlarım? haa! bi de o tozlardan kullanmak istemiyorum.
(4) 

İnstagram muamması

saykotek #1224349 
bir kaç aydır instagram hesabıma sürekli takipçi katılıyor ama kişi sayısı bir rakamda takılıp kaldı.bir arttı gözüküyor sonra tekrar aynı sayıya düşüyor.nedendir?
(4) 

bisiklet

saykotek #1223906 
bisiklet yollarının olmadığı yokuşlu ve trafiği olan bir bölgede oturuyorum.yine de hareketsizlikten kurtulmak için günde 1-1,5 saat kullanmak için bisiklet alayım diyorum.ne kadar para ayırmam gerek?
(1) 

samos?

saykotek #1215077 
samos'ta nerede kalmak daha mantıklı? 2,5 yaşında çocuk var. plaja ve merkeze yakınlık tercih sebebi.
(1) 

kargo gümrük?

saykotek #1212143 
İngiltere'deki bir arkadaşım benim için boya, kağıt, fırça gibi bir kaç resim malzemesini oradan satın alıp bana kargolasa gümrük vb. herhangi bir yere takılır mı?

bu arada olası paketin büyüklüğü en fazla A3'ten biraz fazla yassı bir paket olur.içinde bir kaç fırça ve bir suluboya düşünün öyle.
(3) 

booking için en iyi vpn?

saykotek #1210724 
tr'den tr otellerine rezervasyon yapabilmek için hangi vpn'i kullanalım? denenmiş ve sorunsuz ( sanal kart da olsa kredi kartından para çekilme sorunu olmadan) çalışanlar hangileri?
(4) 

iki kişi avrupa ?

saykotek #1210586 
ağustos ayı başlarında çift olarak avrupa'da ucuza farklı,eğlenceli bir yer görelim desek? (italya,paris,amsterdam hariç) neresi dersiniz?
(8) 

Pc uyku modunda kaldı.

saykotek #1147377 
Ekran görüntüsünü yolladım. Masaüstü bilgisayar Açıldıktan sonra bu duruma geliyor ve enter desem de ilerlemiyor. Bios menüye falan giriyorum ama oradan ne yapılabilir onu da bilmiyorum?
(11) 

Hangi Golf mantıklı?

saykotek #990133 
yılda ortalama 20 bin km. şehir içi yol yapan bir sürücüyüz.

güvenlik konusunda eşdeğer donanıma sahip iki adet vw golf seçeneğimiz var:

1) 1,6 tdi comfortline (dizel) donanım olarak orta düzey bir paket ( 25 krş yaktığı söyleniyor )

2) 1,4 tsi highline (benzin)donanım olarak full paket ( 35 krş yaktığı söyleniyor )


'2' nolu benzinli full paket dizele göre 5 bin tl daha ucuz. hangisini satın alırsak kazançlı çıkarız?

Golf'ü olan varsa; bu sarfiyat değerleri ne kadar gerçekçidir?
(1) 

Ekşi'ye giremiyorum?

saykotek #822170 
ekşi sözlük adresine pc'den giremiyorum. Fotoğrafta görüldüğü gibi sayfa görüntüsü çıkıyor. Yok mu kolay bi çözümü? Aynısı twitterda da oluyor. Nasıl yapalım?
(3) 

Office'ciler word'çüler buraya

saykotek #694181 
Bir siteden pc'deki word dokümanına copy paste yaparken word'de seçili harf karakterine ve punto boyutlarına anında dönüşmesi mümkün mü ?
Bunun bi ayarı vardır kesin di mi?
(8) 

Olumlu olalım olumlu

saykotek #694168 
Huzurlu olmanıza ve pozitif düşünmenize yardımcı olan müzikler neler ?

edit: + link verenin elleri dert görmesin.
(4) 

Taksi !

saykotek #691611 
kabataş iskelesi'nden,nişantaşı'na taksi ne kadar yazar?
(4) 

facebook, twitter, youtube

saykotek #670123 
hacı cavcavlar evdeki pcden bu sitelere giriş yapamıyorum.başka yerlere giriş mümkün. ayrıca aynı modemden beslenen telefondan giriş yapabiliyorum. nedir yani?
(2) 

Roma'da kalınabilecek en düzgün semt neresi?

saykotek #642063 
roma'lılar! soru başlıkta.

otel bakıyoruz, 3-4 günlük rezervasyon yapacağız ve ödeme peşin alınıyor. son pişmanlık fayda etmeyecek o yüzden merkezde güvenli bi semt söylerseniz şukela olur.
(1) 

Fotooraf makinesi

saykotek #642023 
600-700 tl civarlarında objektifli, adam gibi bi dijital fotooraf makinesi var mı sıfır km, bimeks,elektroworld vs den alabileceğimiz?
(5) 

Blog tarzı site

saykotek #641594 
wordpress tavsiye etmişlerdi. çok incelemedim ama alan ve alan adı satıyor galiba. kullanan varsa kaça mal oluyor, paylaşır mı?
bi de kolay mı güncellemek falan? sürekli güncellenecek site. hiç teknik kısımlarla uğraşasım yok da.
alternatif tavsiyeleriniz var mı?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık