(5) 

Matematik geliştirmek

hlt1985 #1480729 
Üniversiteyi bitirmiş (sözel), işinde gücünde, çoluk çocuk sahibi biri olarak son zamanlarda matematiğe sardım. Matematiğim hiç fena değildi zamanında, çok körelmemişimdir ümid ederim. Uzun soluklu olacak şekilde matematikle ilgilenmek istiyorum. Denklemler çözeyim, matematik zeka oyunlarını yapayım, bu zamana kadar kullandığımız matematik denklemleri ve formüllerini anlayayım istiyorum. Yani bir denklem veya formül varsa onun dilini anlayayım istiyorum.

Tamam kabul belki en baştan başlamak gerekiyor ama kitapçıya vs gittiğimde hep üni hazırlık soru bankaları var.

Ben bu matematiğimi nasıl geliştirebilirim? Online kaynak tercih etmiyorum pek. Kitap veya yaklaşım önerisi olan veya şu yolu takip et aman şu konuyu kesinlikle atlama diyenleriniz varsa lütfen önerilerinize açığım. Daha en başta tıkandım.

Not: bu arada sözel derken tm idim. matematikte zamanında 45'te 41 netim vardı söylemesi ayıp:)

Not 2: Mesela Ali Nesin'in kitaplarını alsam işe yarar mı? Alacaksam baştan mı almalıyım vs?
(1) 

dijital pazarlama gurularına bir soru

hlt1985 #1480247 
elimizde bir ürün var ve bunu kobi veya daha büyük firmaların sahiplerine veya bu yatırıma karar verici olabilecek IK yetkililerine ulaştırmak istiyorsunuz. Yazılım diyelim bu ürüne. Ancak bütçeniz çok az olduğu için dijital kanalları kullanabilirsiniz. Bu insanlara KOBİ sahibi veya IK yetkililerine dijitalde nasıl ulaşırdınız? Onları nasıl hedeflerdiniz? Çünkü linkedin haricinde şirket veya firma veya title bazlı bir hedefleme ya yok ya da inanılmaz kısıtlı.

Dijital olan her türlü kanal kabulümüzdür.
(4) 

Polis tutanağı

hlt1985 #1477520 
getir veya banabi'de pide olmadığı için arabayla 5 dk olan mesafedeki fırına gidip geleyim dedim. yolda polis çevirdi ve tutanak tuttu. Nasıl işliyor süreç bundan sonra bilgisi olan var mıdır? Yedik mi cezayı şimdi? yediysek e devletten ne zaman görebilirim.

Not: ekmek almaya araba ile çıktı diye düz yazdı tutanağa. O kadar getir dedim, banabi dedim orada pide yok dedim ama nafile:)
(5) 

haberleri hangi site veya uygulamadan takip ediyorsunuz?

hlt1985 #1475816 
eski alışkanlıklardan dolayı bilgisayar başında otururken haber için sürekli hurriyet'in sitesine giriyorum. ama artık gına geldi, içerik ve haber bakımından. Gerçekten yansız (sallı-sollu) düzgün haber takip edebileceğim önereceğiniz bir haber sitesi veya uygulaması var mıdır?
(1) 

İş bilgisayarı mouse çıldırması

hlt1985 #1474582 
Aslında mouse değil de bilgilsayarın çıldırması diyebiliriz. İş bilgisayarını dock'a bağlıyorum ofiste, kullanmaya başlayınca mail yazarken windows bir anda başka pencereye focus oluyor, yazamaya devam edemiyorum. ne ile uğraşırsam başka bir ekrana focus oluyor ve patlıyorum. Mouse'ın trackpad'i de kapadım ama zaten konu mouse değil ne yaparsam yapayım bir anda bu ekrandan focus out oluyor ve yazmaya devam etmeye çalışıyorum. O zaman da mouse'un o iğrenç dınnn dınnn uyarı sesini duyuyorum bir tuşa bastıkça. Neden olabilir?

Not: evde dock'suz kullanıyorum, bu sorunla hiç karşılaşmıyorum.

laptop'u harici ekran olarak kullanmak

hlt1985 #1468265 
evde iş bilgisayarını kullanıyorum (windows), kendi kişisel bilgisayarımı (mac) harici monitor olarak kullanabilir miyim? Var mıdır bunu yapacak program vs?

edit: macbook air 2015
(3) 

Tanımlanamayan cisim

hlt1985 #1467178 
Şu videoda kullanılan metal nesnenin adı nedir? Nasıl aratıp alabilirim bunu?

youtu.be

Bir de yine aşağıdaki videoda kullanılan şeffaf plastik parçaları nasıl bulabilirim? Nereden alabilirim?

youtu.be
(1) 

google analytics sertfikası

hlt1985 #1460326 
Eskiden google analytics & adwords sertifikası alabiliyorduk online olarak, ücretsizdi. Halen var mı böyle bir uygulama, sertifika alma durumu? Aradım biraz bulamadım:( buralar baya değişmiş, eskien buralar dutluk idi, bataklık idi:)
(1) 

Mekanik klavye tuş takımı

hlt1985 #1454804 
Mekanik klavyem için yeni tuş takımı almak istiyorum, tr layout zaten yalan ama koskoca ülkede yedek keycap satan yok mudur? İkinci eli bile yok:)
(2) 

Polo Periyodik Bakım Tavsiye

hlt1985 #1453395 
2016 model bir polom var. Periyodik bakımını yaptırayım dedim, erel de vs 1.400 TL fiyat veriyorlar. Sanayide tavsiye edebileceğiniz bir usta var mıdır? Wolksvagen üzerine bir servis olursa on numara olur.

Yer: İstanbul / Anadolu Yakası
(2) 

İki bilgisayar tek mouse

hlt1985 #1448573 
İki farklı bilgisayara aynı anda bağlanabilen mouse kullanan var mıdır? Tercih edeceğiniz bir marka model var mıdır? Bunu yapan softwareler var ama bir bilgisayar iş bilgisayarı olduğu için ona program yükleyemiyorum.
(1) 

toplu 301 yönlendirme

hlt1985 #1447471 
Bir sitem var php ile yapılmış. zibilyon tane sayfası var. site tasarımını yeniledim ve dolayısıyla çok fazla sayfanın url yapısı değişti, daha SEO odaklı hale geldi. Ancak bu indexlenmiş eski URL'lerin 301 yönlendirmesi yapmam lazım. Sitenin admin paneline bir sayfa yapayım ki peyderpey farkına vardığım tüm eski urllerin yeni urllerini yazayım ve DB'ye kaydediyim, otomatik olarak bu 301 yönlendirme yapılsın. htaccess dosyasını dinamik yapmak anlamına geliyor sanırım. Bu şekilde mi çözülür doğru mu yapıyorum yoksa başka bir yolu var mıdır?
(2) 

zoom api alternativi

hlt1985 #1445741 
Merhaba,
Bir web projem için benden kullanıcıların canlı video destek alabilecekleri bir sistem kurmam istendi. Burada video chat api desteği veren platformlara baktım; zoom 100 görüşmeye kadar ücretsiz destek veriyor, ama negatif tarafı görüşme yapacak olan kullanıcının da zoom uygulaması indirmesi gerekiyor sanırım.
Diğer bir alternatif ise jitsi, open source, web üzerinde çalışıyor. Dolayısıyla program indirme vs sorunu olmuyor. Ama zoom kadar güvenilir mi emin değilim?

Var mıdır bu tip bir iş için zoom veya jitsi alternatifi sunabilecek veya yol gösterecek olan?
Teşekkürler.
(2) 

web developerlar yardım

hlt1985 #1445174 
Bir web sitesi yapmak istiyorum php ile. Sitede üyeler olacak ve bir üye online olduğu zaman bunu diğer kullanıcılara online olarak göstermek istiyorum. Anlık olarak. Siteden çıkınca offline olsun istiyorum. Bunu php ile yapabilmek mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim? Yoksa Node.js gibi bişey mi kullanmam lazım?

Not: teknk bilgim orta seviye
(5) 

Yazılımcılara ufak bir soru

hlt1985 #1441264 
Bir proje üzerinde çalışıyorum, akşam evdeki bilgisayarda, sabah iş yerinde zaman buldukça yazayım diyorum. Ama proje php ve lokalde db'yi kullanıyorum. Şimdi ben hangi platformu kullansam da bu kodlar internette saklansa ben visual studio code üzerinden otomatik olarak bu projeye erişsem, bir güncelleme yaptığımda netteki dosyalarda güncellese? Ek olarak bir de lokalde olan db var bunu nasıl halledebilirim? Github ve gitlab var ama kafam karıştı, bilale anlatır gibi anlatacak olan var mıdır?
(1) 

htaccess yardım

hlt1985 #1434899 
Bir sitem var ve url yapısı: site.com/category?icerik=lorem-ıpsum
ben bunu site.com/lorem-ıpsum yapmak istiyorum. htaccess ayarlarım nasıl olmalı.
Bir yandan anlatırken bir yandan öğretirseniz on numara olur:) bana balık verme balık tutmayı öğret.
(3) 

Fiber internet

hlt1985 #1430814 
Turkcell ve turk telekom un fiber alt yapısı sağlamadığı bir yere başka firmadan fiber olur mu? Bildiğim kadarıyla hepsi tcell veya t telekom alt yapısı kullanıyorlar.

Bonus: fiber olmuyorsa ne alayım?
(2) 

python destek

hlt1985 #1414476 
Evde can sıkıntısından python'da bişiler yapayım dedim. Çok bilen biri değilim o yüzden hatalarım muhtemel vardır. İBB'den ispark verilerini çektim ve bana en yakın konumdaki isparkı bulmasını istiyorum. Aşağıdaki kodu yazdım ama sonuç vermesi 1 buçuk dk sürüyor nerdeyse. bunu kısaltmanın bir yolu vardır ama nasıl? veya nerede hatalarım var?

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

link: github.com

import requests
import math

def distance(origin, destination):
lat1, lon1 = origin
lat2, lon2 = destination
radius = 6371 # km

dlat = math.radians(lat2-lat1)
dlon = math.radians(lon2-lon1)
a = math.sin(dlat/2) * math.sin(dlat/2) + math.cos(math.radians(lat1)) \
* math.cos(math.radians(lat2)) * math.sin(dlon/2) * math.sin(dlon/2)
c = 2 * math.atan2(math.sqrt(a), math.sqrt(1-a))
d = radius * c

return d

sorgu = requests.get("api.ibb.gov.tr")
cevap = sorgu.json()

son = {}

for i in range(len(cevap)):
parkDetaySorgu = requests.get("api.ibb.gov.tr

detay = parkDetaySorgu.json()
uzaklik = distance((40.980876, 29.117209),(float(detay["Latitude"]),float(detay["Longitude"])))
son.update({uzaklik:detay["ParkID"]})

en_yakin = min(son.keys())

print(son[en_yakin])
(4) 

Python yardım

hlt1985 #1414061 
Nette araştırırken python'da aşağıdaki gibi bir kod'a denk geldim. Bu nasıl çalışır, nasıl işler anlatabilecek birileri var mıdır?

product = [product for product in products if product['id'] == product_id]

Kod bloğunun tamamı:

@app.route('/azon/api/products/<int:product_id>', methods=['GET'])
def get_product(product_id):
product = [product for product in products if product['id'] == product_id]
if len(product) == 0:
return jsonify({'product': 'Not found'}),404
return jsonify({'product': product})
(1) 

Website database bağlanma

hlt1985 #1406632 
Godaddy de php ile yapılmış bir web sitem var. Database i var. Bu DBye erişmek için hep godaddy den cpanel yöneticisinden phpmyadmine geçiş yapıyorum. Bunun yerine bilgisayarımdan bir program ile bağlansam sql yazsam ama nasıl? Cahile anlatıcak gibi anlatmak isteyen var mıdır?
(1) 

Android NFC

hlt1985 #1406401 
Türkiye'de kullanılan NFC teknolojisine sahip anroid telefon sayılarını alabileceğim bir araştırma veya rapor var mıdır?
(2) 

İş Sözleşmesi | Hak geri alınması

hlt1985 #1404853 
Bir iş yerinde işe başladım. Şirket aracı verdiler. Sözleşmede bu yazılı. İleride bir zaman ben senden arabayı geri alacağım diyebilir mi kafasına göre şirket? Derse ne gibi haklarım olur? haklı fesih vs.
(7) 

Aidat sorunsalı

hlt1985 #1403241 
Normalde aidatı kiracı öder kabul ama bugün apartman toplantısı yapmışlar. Kiracıları çağırmadan ev sahiplerini çağırmışlar sadece ve 175 tl olan aidatı 200 tl yapmışlar. Yaşayan benim, benim sorunumu dinlemeden ev sahibi ile anlaşmışlar. Ben şimdi çağırılmadığım için 200 yerine 175tl ödemek istiyorum. Hukuken kim haklı bu durumda?
(1) 

kaydırmak plastik

hlt1985 #1402539 
Bu klavyelerin veya eşyaların altına kaymaması için 4 taraftan plastik bantımsı şeyler olur ya onlardan almak istiyorum. ne diye aratmalıyım veya nereden alabilirim? kaydırmaz bant diye arattığımda merdiven için kaydırmaz bantlar çıkıyor hep:/
(4) 

İstanbul | Ne yapsam?

hlt1985 #1399417 
Bir gün işten izin alıp boş boş takılmak istiyorum. Ama ne yapsam bilemedim, sabah kahvaltı etsem bir yerde ama nerde? Sinemaya gitsem ee başka ne yapsam? Teknoloji ve müzik seven nir arkadaşınızım. Böyle değişik mağaza dükkan olur gezeyim, güzel yemek olur tadayım, sakin ve güzel kafe olsun oturup bilg. , kitap uğraşayım. Ne önerirsiniz bana? Bütçe de var az çok
(1) 

Samsung google hesabı

hlt1985 #1383947 
Elimde arkadaştan gelen bir samsung j7 telefon var. Buna format attım ama eski google hesabını soruyor bana. Bulmamın imkanı yok. Telefoncuya götürsem bunu bypass edebilir mi?

Not: nette bir sürü program var ancak hepsi windows için ama ben linuxcuyum:)
(1) 

firebase eğitimi

hlt1985 #1382521 
Dijital pazarlamacı olarak web site analizi için google analytics bilgim var ve kullanıyorum. Mobil uygulama analizi için de firebase kullanılıyor genelde. Dolayısıyla firebase'i de öğrenmek istiyorum. Bununla ilgili bir eğitim bulamadım. Var mı online bir kanal veya eğitim önerecek?
(5) 

roi hesaplama mantık hatası

hlt1985 #1381583 
roi hesaplanırken getiri - maliyet / maliyet olarak hesaplanıyor bildiğim kadarıyla. Ancak her yerde roi 1'in altındaysa zarar etmiş olursun diyor.

Fakat 10 tl maliyetle 15 tl'ye 20 tane ayakkabı satmış olsam roi= (20x15)-(20x10)/(20x10) olarak hesaplandığında 0.5 olarak geliyor. Yani anlatımlara göre ben zarar ediyorum.

Ama 10 tl'ye ürettiğim ve 15 tl'ye sattığım bir işten nasıl zarar ederim? biri bana açıklasın lütfen:)
(1) 

visual studio code .js debug

hlt1985 #1381432 
visual studio code kullanarak bir html ve buna bağlı bir js dosyası oluşturdum. normalde visual studio code içerisinde python yazarken debug yapabiliyorum, direkt debug'a basıp adım adım debug ediyordum. Ancak js'de bunu yapamıyorum.

Nasıl yapabilirim bunu? Bilal'e anlatır gibi anlatacak birine ihtiyacım var. Ya da atom / brackets text editorlerinde de olur. yeterki debug edeyim.
(5) 

python 2'den 3'e çevirmek

hlt1985 #1379749 
Mac'te python kullanıyorum. PyPDF2 diye bir modulu yükledim pip install PyPDF2 konumu ile ancak ne zaman modulu import etsem no named module hatasıyla modülü yükleyemiyorum. Kontrol ettiğimde modül python 2.7'de yüklü görünüyor ancak ne yaparsam yapayım modülü yükleyemiyorum. Sorun nedir?

Not1: Linux'ta sorun olmadan çalışıyor modül.
Not2: Mac'te default python versiyonunu 2.7'den 3'e çevirdim. Ancak çevirmeden önce de çalışmıyordu.
(1) 

arduino adaptör sorunu

hlt1985 #1374323 
linkteki gibi bir proje yaptım. ortamdaki ısı ve nem değerini thingspeak hesabıma yolluyor. Normalde usb ile beslediğimde sorunsuz çalışırken, adaptör ile bağladığımda ilk olarak çalışıyor ancak sonradan ekrana yazı gelmiyor. Bu esnada arduino'ya güç gidiyor çünkü kırmızı ışığı yanıyor. Sorun ne olabilir? Ve bunu nasıl test edebilirim?

www.tinkercad.com
(1) 

android vs.oyun

hlt1985 #1373732 
bir oyunun veya programın hangi tabletlerde çalıştığını gösteren bir site var mıdır?
(1) 

Tablet önerisi

hlt1985 #1373538 
Yiğenime bir tablet almam lazım. Sadece oyun oynayacak, roblox-brawl stars gibi. İkinci el samsung bir tablet alayım diyorum da bu oyunları çalıştıracak bir tablet önerebilir misiniz? 400-500 tl bütçem var. Tek derdi kasmadan, donmadan bu oyunları oynayabilmesi. İlla samsung olacak diye bir kaide yok. Android dünyasına uzak olduğum için hangi sürüm bunları çalıştırır gibi soruların cevapları bendr yok
(3) 

9v'luk pil ile arduino ne kadar çalışır?

hlt1985 #1370958 
bunun hesabını nasıl yapıyorduk?
(1) 

web site link

hlt1985 #1370955 
web sitelerinde bir yere link verilen butonun üzerine gelindiğinde hangi sayfaya yönlendiğini sol alttan veya sayfa kaynağından görüntüleyebiliyorum. Ancak link javascript ile oluşturulduysa onu görmenin bir yolu var mıdır?
(1) 

mekanik klavye türkçe keycaps

hlt1985 #1370404 
61 tuşlu mini bir mekanik klavyem var. Ancak yurt dışından aldığım için ingilizce keycaps'ler ile geldi. Ben bunları türkçe kaycaps'ler ile değiştirmek istiyorum ancak bir türlü 61 tuş türkçe keycaps bulamadım. nereden bulacağımı bilen var mıdır? ya da nasıl bir çözüm yapabilirim?
(1) 

bowling + bira

hlt1985 #1363324 
İstanbul anadolu yakasında bowling oynarken bira içebileceğimiz bir yer var mıdır?
(6) 

web sayfa veri çekme python

hlt1985 #1361116 
Bir web sayfasından veri çekmek istiyorum. ancak sitedeki bazı veriler 15-20 sn gecikmeli geliyor, webservis ile beslendikleri için. Aşağıdaki gibi bir python kodum var ancak 20 sn beklemesini sağlayamıyorum. Yardımcı olabilecek var mıdır?

from selenium import webdriver
from selenium.webdriver.support.ui import WebDriverWait
from selenium.webdriver.support import expected_conditions as EC
from selenium.webdriver.common.by import By

def login():
driver = webdriver.PhantomJS()
driver.get("login_sayfasıi")
driver.find_element_by_id('UserName').send_keys("username")
driver.find_element_by_id('Password').send_keys("password")
driver.find_element_by_id('btnLogin').click()


# veri çekilecek sayfaya git
driver.get("veri_çekilecek_web_adresi")

driver.wait = WebDriverWait(driver, 20)

#belirli bir datayı çek
adet = driver.find_element_by_id('toplamSatışAdedi').text
üretim = driver.find_element_by_id('toplamSatışTutari').text
print(adet)
print(üretim)


if __name__ == "__main__":
login()
(5) 

python web sitesinden veri çekmek

hlt1985 #1359564 
Bir web sayfası var veri çekmek istediğim. ama öncesinde login sayfasından login olmak gerekiyor. buraya kadar bir sorun yok. python ile login olup, sayfa kaynağını çekebiliyorum. Ancak sayfada birden fazla ile ajax ile data güncelleniyor. Ben sayfa kaynağını aldığımda bu datalar gelmemiş oluyor. Sayfa tamamen yüklenene kadar nasıl bekleyebilirim ki response'da tüm sayfa olsun?
(2) 

python sınıf ve örnek sorusu

hlt1985 #1357580 
Merhaba,
Aşağıdaki kodu yazdım ama en son ali'nin maaşını yazdırmak istediğimde;

Traceback (most recent call last):
File "class.py", line 35, in <module>
ali.kişi_maaş_sorgula()
AttributeError: 'calisan' object has no attribute 'kişi_maaş_sorgula'

hatası alıyorum.

Yardımcı olacak, bilale anlatır gibi anlatacak biri var mıdır?

class calisan:
personel_listesi = []

def __init__(self,isim,maas,pozisyon):
self.isim= isim
self.maas= maas
self.pozisyon= pozisyon
self.personel_ekle()

def personel_ekle(self):
self.personel_listesi.append(self.isim)
print(self.isim + " personel listesine eklendi!")

@classmethod
def personel_listele(cls):
for kisi in cls.personel_listesi:
print(kisi)

def kişi_maas_sorgula(self):
print(self.isim + " adlı personelin maaşı: " + str(self.maas) + " TL")


ali=calisan("Ali",3000,"Müdür")
#ali.kişi_maas_sorgula()

calisan.personel_listele()

secim = input("Maaşını öğrenmek istediğin biri var mı?\n")
if(secim == "E"):
print("Kimi sorgulamak istersin?")
calisan.personel_listele()
sonuc = input("Giriş yapın:")
if(sonuc == "Ali"):
ali.kişi_maaş_sorgula()

print("End of the program")
(4) 

banggoog kargo takip

hlt1985 #1351069 
banggood'dan bir ürün aldım. verdikleri kargo takip numarasından kontrol ettiğimde IST Flight Arrive At Destination Airport,under customs clear process yazıyor. bunun gümrükten çıkıp çıkmadığını nasıl anlarım? veya tr için de dağıtıma çıkarsa nereden kargo takip numarası bulabilirim? bilen yol gösterebilir mi?
(3) 

Agresif sakal traşı

hlt1985 #1343045 
Ne demek? Sakal traşı için traş bıçağı bakıyorım da razorus.com dan bazı bıçaklar için çok agresif gibi terimler kullanıyorlar. Ne demek bu agresif traş??
(1) 

Arduino vs. Python

hlt1985 #1337034 
Arduino ile kodlama yapmak için illa c ++ mı bilmek lazım?? Python ile olmuyor mu? Python bildiğim için raspberry pi kullanıyorum ama ucuz yollu klon arduiono da kullanasım var.

Arduino da python ile robotik kodlama yapabiliyor muyum? Yapabiliyorsam nasıl?
(2) 

yazıcı seçimi

hlt1985 #1334894 
evde kullanacağım haftada bir-iki kere çıktı almak için kullanacağım bir yazıcıya ihtiyacım var. kablosuz olursa on numara olur. onun dışında yazıcılardan pek anlamam. kartuşlusu var, mürekkeplisi var, lazer olanı var. Hangisinden alayım? uzun süre düşük maliyetle beni götürmeli. İğneleri vs kurumamalı (teknik tabir kullandım ki kazıklamayın:))
yardımcı olursanız çok makbule geçer
(4) 

Lehim yapmak

hlt1985 #1334866 
boş zamanlarımda raspberry üzerinden ufak tefek projeler yapıyorum. breadboard üzerinden jumper kablolarla sensör bağlayıp oynuyorum, işim bitince breadbord, jumper kablolar fln söküp kaldırıyorum. Ama şimdi ufakta olsa bir proje yapasım var kendime. Bir pertinaks için lehimle kabloları bağlayım sağlam olsun istediğim zaman çıkartır takarım vs. Ama bu lehimleme için jumper kablo mu kullanacağım yoksa klasik bir kablo mu? yardımcı olabilen elimden tutsun:)
(1) 

Raspberry pi LCD Display ve Sensör

hlt1985 #1330302 
Merhaba,

Bir proje için raspberry pi'ye lcd ekran eklemek istiyorum. Ama bu ekran GPIO pini üzerinden bağlanıyor. Aynı projede raspberry'e sensörde eklemek istiyorum ama ekranı bağlayınca GPIO pinlerinde yer kalmıyor. Nasıl hem ekran hem de sensörü aynı anda bağlayabilirim?

Teşekkürler.
(4) 

Macbook air format atma

hlt1985 #1329677 
windows veya linux bilgisayara format at desen gözüm kapalı atarım ama yaklaşık 2 yılı geçti macbook air alalı ve bir format atasım geldi. yazılımla ilgili o kadar şey yükledim ki şöyle bir temizleyesim var. ama macbook air'e nasıl format atıcam bilmiyorum. bir şey indirmem gerekiyor mu? nereden nasıl yaparım? bilale anlatır gibi anlatacak veya yol gösterecek birileri var mıdır?
(1) 

Robotistan tarzi yer

hlt1985 #1318138 
Raspberry pi ile ufak ufam devreler yapiorum ama simdi bir kac malzemeyr ihtiyacim oldu. Sensor vs. kadikoy tarafinda robotistan gibi tum komponentleri bulabilecegim bir yer var midir? Veya anadolu yakasinda?
(3) 

Iskansiz eve dogalgaz

hlt1985 #1316409 
Baglanir mi? Bina 1990’dan once yapilmis.
(1) 

javascript sorusu

hlt1985 #1314836 
neden şu script çalışmıyor?

<script>
$(window).scroll(function(){
if($(window).scrollTop() + $(window).height() == $(document).height()-100) {
alert("demo");
}
});
</script>

sonundaki -100'ü koymadan çalışıyor ama ne zaman -100 koysam çalışmıyor:( veya eşitlik olarak değil de >=100 desem çalışıyor. Sorun ne olabilir acep?

mobil görünümden çık