(1) 

Açılır pencere ismi?

hlt1985 #1529372 
Paylaştığım görseldeki gibi browser'da bir şey upload veya download ederken açılan pencereye ne ad verilir? İşletim sistemi ile alakalı bir konu sanırım. Ubuntu 20.04'te Brave browser'da bir şey upload veya download edilirken böyle açılıyor

case study

hlt1985 #1527724 
bir ürünün pazar payını %40 arttıracak bir case study istendi. Nasıl hazırlıyorduk şimdi biz case study'i? Yol göstericek biri var mıdır? Veya örnek paylaşabilecek.
(4) 

tüketici hakem heyeti

hlt1985 #1527677 
eşim kredi kartı üyelik ücreti için tüketici hakem heyetine dilekçe yazdı. Bunu kaymakamlıla gidip kendi mi iletmesi gerekiyor yoksa işe giderken ben kaymakamlığa uğrayıp bırakabilir miyim?

Harici ses kartı + Deltahub Carpio

hlt1985 #1526883 
Merhaba,
Boşta duran M Audio Fast Track 2 ses kartı ve Deltahub Carpio 2 mouse bilek desteğimi satıyorum. Buradan gelene %10 indirim yaparım:)
İlgilenenlere duyurulur.

www.sahibinden.com
(1) 

bisiklet kadro boyu

hlt1985 #1526764 
Elimde bir triban 500 yol bisikleti var. Ama ben bunun kadro boyunu unuttum uzun zaman oldu. Şimdi nasıl öğrenebilirim kadro boyunu?
(8) 

hangi siteleri geziyorsunuz?

hlt1985 #1526444 
haber okumak için, eğlenmek için, hobileriniz için, boş boş zaman öldürmek için hangi siteleri geziyorsunuz?

linkedin, facebook, instagram, sahibinden, bazen reddit, hurriyet vs benim takıldıklarım ve hem sıkıldım hem de kısılmış gibi geliyor bana. Önerilerinize açığım
(4) 

Evde internet

hlt1985 #1524995 
Ttnet kullaniyordum, taahhut bitiomus. Fiber yok sadece adsl ve vdsl var. hangi operatoru seceyim, uygun fiyat ve kesintisiz? Yoksa ttnet devam mi?
(3) 

akülü araba

hlt1985 #1524361 
elimde 12v 7amp bir akülü araba var. bu akülü arabaya 2 tane 12v 7amp aküyü paralel bağlayabilir miyim? Amacım arabanın şarjı daha uzun süre gitsin.
(3) 

DC ters bağlantı

hlt1985 #1521965 
Elimde bir adet sabit telsiz var, buna güç kaynağı için tam regüleli adaptör aldım. Adaptörü telsize bağlarken +/- karıştırmışım. Adaptör dc veriyor bu arada. Telsizi açmaya çalıştım olmadı, bir daha denedim pat diye ses geldi ve duman çıktı az bişey. Aha dedim telsizi bozduk. Uçları değiştirdim, telsiz sorunsuz çalıştı. Ne olmuş olabilir? Pat diye ses ve duman çıkaram şey neydi? Bu ne işe yarıyordu ki artık çalışmayacak olabilir?
(6) 

elektrikçilere soru

hlt1985 #1521327 
elimde bir cihaz var. kitapçığında çalışma gücü olarak 13.8 V olarak belirtilmiş.(+/- %15). elimde bir de 12V 30A power supply var. Switch mode denenlerden. Bu power supply ile çalıştırdığımda cihazı fanı deli gibi dönüyor. Çok ses çıkıyor. Bu arada adjust olabilenlerden power supply. Multimetre ile ölçerek 9V a kadar geldim. Cihaz çalışıyordu görünürde ve seste kesilmişti. Bu cihaza zarar mı verir? yoksa çalışması gerektiği gibi çalışmaz mı? Bu arada cihaz telsiz. Konuşmak için mandala bastıLımda yani sinyal gönderirken power supply ın fanı coşuyor. Bu fanı nasıl susturabilirim? Yeni bir power supply mı almam lazım?

pixel art wallpaper

hlt1985 #1519479 
için en çok wallpaper bulabileceğim web sitesi bilen var mıdır? Pinterest hariç

deeplink

hlt1985 #1519383 
bir mobil uygulama yazdırıyorum, yazılımcı benden iletişimde kullanmak için sayfaların deeplinkleri ne olsun dedi. Ben de ilettim ama sonradan aklıma geldi. Bu deeplinkleri mobil uygulamanın cms'inden yönetemez miyim? yani daha sonradan deeplink eklemeyi unuttuğum şu sayfanın deeplinki bu olsun diyemez miyim cms üzerinden? Adjust bildiğim kadarıyla bu yapıyor ama nasıl yapıyor? Adjust ile her deeplink oluşumunda sdk güncellemesi mi yapıyoruz?
(2) 

wireshark hk

hlt1985 #1518499 
wireshark ile sadece bağlı olduğumuz network'e ait paketlerimi inceleyebilirim yoksa monitor mode'a alıp tüm erişim noktalarına ait paketleri dinleyebilir miyim?
(5) 

3 yaşındaki çocuk

hlt1985 #1518483 
3 yaşındaki oğlum yeni bir "tik" kazandı. Sürekli ağzını siliyor eliyle veya giyisisi ile. Eğer kafası bir konu ile meşgul ise o zaman bunu yapmıyor ama boşluklarda devreye giriyor.

Pedagog'a gittik ve yeni başladı ise ellerini meşgul tutun dedi ama tüm gün boyunca ne yapabiliriz? Yatarken yatağına yatırdığımızda bazen yapabiliyor. ki bu hareketi yaklaşık 2-3 haftadır yapıyor diyebiliriz.

Böyle bir durum deneyimleyen oldu mu? Nasıl çözdünüz? Zaman tek çözümü mü yoksa?
(6) 

kali linux

hlt1985 #1518037 
günlük kullanım için kali linux'a ne dersiniz? ubuntu vardı yanına kurayım dedim olmadı. Ben de komple kurdum. (Biliyorum usb üzerinden çalışabiliyorum) ama sanki daha hızlı ve az sistem yiyor gibi geldi ubuntu 20.04'e göre. Ne dersiniz?
(1) 

et beni aldrımak

hlt1985 #1518018 
İstanbulda nerede et beni aldırabilirim? Kolay bir işlem midir? Ücreti hakkında bilgisi olan var mıdır?
(2) 

rotary encoder montaj

hlt1985 #1517955 
linkte yer alan ürünü nasıl monte edebilirim? potansiyometrelerde vs dişli oluyor, delikten geçirince karşıdan bir civata sıkınca sabitleniyor ama bunda dişli yok. nasıl monte edeceğim? deliklerden vidalıcam desem vidanın ucu ön plakadan dışarı çıkar. var mı yol gösterecek biri?

www.hepsiburada.com

facebook hesabı hacklendi

hlt1985 #1517753 
fb hesabım hacklendi. hackleyen kişi ne paylaştı ise hesabım askıya alınmış. inceleme talep ettim ama hesaba girdiğimde halen "Değerlendirme talebinde bulunuldu" ekranı ile karşılaşıyorum 4 gündür.

facebook.com/hacked sayfasından denedim. 2 doğrulama çıkıyor, daha önce giriş yaptığım bilgisayar veya telefondan doğrulamamı istiyor. Ama buradan da güvenlik doğrulanamıyor diyor kalıyor süreç. Diğeri ise arkadaşklarından yardım iste kısmı, orada gösterdiği kişiler değişmiyor zaten ama o kişilerde fb'nin ilettiği url'e girdiğinde "talep eden kişi için güvenilir kişi olarak eklenmemişsin" diyor ve süre. yine duruyor.

Nasıl ulaşabilirim de fb'ye ve derdimi anlatabilirim? Var mı bir yolu yordamı?
(2) 

ethernet kullanınca wifi'ın yavaşlaması

hlt1985 #1517402 
Evet evde iş ve kişisel bilgisayarı ethernet ile bağladım, toplantı vs kayıp olmasın diye. Ama ethernet kullanınca arada sırada da olsa wifi yavaşlıyor, net gidiyor garip bir hal alıyor. Modeme res atınca geliyor. Sorun neden kaynaklı olabilir? Modem değiştirsem düzelir mi?

Not: 2 bilgisayar için ethernet switch kullanıyorum
Not: Tttnet vdsl bağlı evde.
(4) 

bitlocker vs usb start

hlt1985 #1516495 
şirket bilgsayarımda bitlocker var. ben bu bilgisayarı usb ile çalıştırabilir miyim? hem bitlocker'a takılmasın hem de şirket anlamasın:) olabilir mi?
(2) 

Python Modülleri

hlt1985 #1515846 
Python için yazılmış bir sürü modül var. Örnek veriyorum python ile youtube'dan video indirmek yazıyorum google'a, bir arkadaş açıklamış oluyor ... modülünü kullanarak indirebilirsin gibi cevap vermiş oluyor. Örnek kodu da eklemiş oluyor.

Ama benim istediğim kendimi geliştirmek için, bu modülü ben bulayım, modülün dokümantasyonunu inceleyim sonra ben yazayım kodu. Örnek kodu inceleyerek yazmak istemiyorum, sıfırdan ben yazayım.

Ama internette zibilyon tane python modülü var. Ben işime yarayan modülü nasıl bulabilirim? Bunun doc'una nereden ulaşabilirim?

Kısacası python'da kendimi nasıl geliştirebilirim?
(1) 

AT klavye usb

hlt1985 #1515618 
linkteki klavyeyi usb ile bağlayabilir miyim bilgisayara?

Not: ps2 değil ucu.

www.gittigidiyor.com
(2) 

oyuncu koltuğu vs standart ofis koltuğu

hlt1985 #1514544 
2 yıl önce evden çalışmaya geçince sandalye tepelerinde gezmeyelim die en ucuzundan kenarları kolçaklı bir ofis koltuğu aldım. Ama sanki uzun süre oturunca belim ağrıyor. acaba şu moda olan gamer koltuklarından mı alsam? kullanan tavsiye eden, etmeyen var mıdır? varsa nedenleri nelerdir? marka model de önerebilr hatta direkt kafama link bile atabilirsiniz

hdmi switcher

hlt1985 #1514218 
elimde 2 adet laptop var, bunları tek harici monitörle kullanmak istiyorum.

Elimde bu hdmi switcher'dan var (www.amazon.com.tr ama ne direkt ne de adaptör ile bağlasam 1 bilgisayardan gelen görüntüyü aktarmıyor(görüntü gelmeyen ubuntu)

elimde bir de hama hdmi switcher var (www.mediamarkt.com.tr) ama ne hikmetse bunu kullanınca iki bilgisayardan da görüntü geliyor. Hama'yı direkt kullanabilirim ama sanırım bir temazsızlığı var görüntü bazen gidip geliyor, bazen yeşil yeşil gönderiyor.

Bu sorun neden kaynaklanabilir? Diğer switcher neden çalışmıodur sizce?
(1) 

ubuntu paket yükleme / silme

hlt1985 #1513745 
apt veya snap ile bir paket yüklediğim de (program) onu ubuntu software installed altında göremiyorum. Ama apt veya snap ile yüklediğim çok fazla program var. ben bunları nasıl kolay bir şekilde görürüm. apt list --installed ile karşıma bir liste geliyor ama hey maşallah:) snap'leri de home/.../snap klasöründe görebiliyorum. Nispeten kolay ama apt listesini açınca için sıkılıyor anlamıyorum.

Var mıdır bunun kolay bir yolu?
(2) 

pcr test sonucu

hlt1985 #1513570 
pozitif iken omicron mu olup olmadığımı nasıl anlarım? Sadece pozitif yazıyordu?

sourberry?

hlt1985 #1513298 
yok mudur yayın artık? dün aklıma geldi, girdim yayın akışına uygun dinleyeyim dedim ama maalesef yayın akışında belirtilen saatlerde yayın yoktu.

Covid antibiyotik ilişkilsi

hlt1985 #1513100 
Cumartesi günü boğazımda gıcıklanma başladı, hafif üşüme ve titreme geldi ama yatınca geçti. Pazar günü full boğaz acısı ile geçirdim. Ama onun dışında bir belirti yoktu. Pazartesi günü hafiflemeyince doktora gittim, farenjit olmuşsun dedi ve antibiotik verdi. Hastaneye gitmişken covid testi olayım dedim. Sonuç bir sonraki gün geldi. Sonuç gelene kadar ben antibiotiğe başladım. Sonuç pozitif geldi.

Aklıma takılan, farenjit değil de covid olduğum için antibiotiğe devam etmeli miyim? Bir zararı olur mu?

Boğaz ağrısı dışında en ufak başka bir belirti yok, ama boğaz açısı fena.
(4) 

yetim maaşı hk

hlt1985 #1512210 
Eşimin annesi boşanmış. Babası vefat etmiş. Annesi de hayatta. Dolayısıyla babasından kalan maaşı annesi ile paylaşıyorlar. Şimdi annesi (eşimin ananesi) vefat etti. Onun aldığı para eşimin annesinin maaşına aktarılacak mı? Evet ise bir belge vs iletmemiz gerekiyor mu? Nasıl bir yol izlemeliyiz.
(2) 

hdmi to vga

hlt1985 #1511496 
elimde vga bir ekran var. ve bu ekrana 2 bilgisayar bağlı, biri iş bilgisayarı thinkpad lenova diğeri macbook air. iki bilgisayarı da fotoda yer alan hdmi switcher ile bağladım. swither'dan çıkan hdmi ucu da yine ekte yer alan aparat ile vga'ya dönüştürüp ekrana bağladım. bir sorun yok.

dün elime bir bilgisayar geçti, sony vaio 8 gb ram, g-force ekran kartı,i7 işlemcili. buna linux yükledim ( sırasıyla ubuntu ve mint) ancak hdmi switcher'a da bağlasam direkt ekrana da bağlasam görüntüyü aktaramadım. bu arada display seçeneklerinde monitörü görüyor (philips vs vs die) ama ekrana görüntü gitmiyor. sony vaio' da hdmi çıkışlı.

linux ile alakalı olabilir mi? yoksa sony'nin günü yetmediği için vga görüntü gitmiyor desem normal hdmi to vga kablo yerine güç beslemeli linkte yer alan ürünü mü almalıyım?

www.amazon.com.tr
(8) 

hangi linux?

hlt1985 #1511227 
yakın zamanda windows ve mac'ten linux'a geçeceğim. daha önce kullanmışlığım var. terminal komutları, paket yönetimi vs bildiğim konular. Ama bir sürü distro çıkmış. Hangisini önerirsiniz?

Amaç: günlük kullanım + programlama (biraz)

Not: Gönül ister Arch Linux ama o çok advanced!
(2) 

photoshop slice tool online

hlt1985 #1510736 
elime bir görsel geçti bunu html kesilmesi lazım. normalde bunu photoshop ile yapıyoruz. Ama photoshop bende yok, kurasım da yok sadece bu iş için. photoshoptaki gibi slice toolu ile keser gibi bir görseli nasıl kesebilirim online? Bilen var mıdır?

Not: html'de parametrik alan olduğu için slice toolu ile kesmem lazım.
(1) 

hasta bakım evi

hlt1985 #1510626 
Yatalak bir hasta için bakım evi fiyatları nedir ortalama İstanbul için? Bilen eden, duyan gören var mıdır?
(11) 

şifrelerinizi nasıl yönetiyorsunuz?

hlt1985 #1510323 
bir program kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız tavsiye eder misiniz? Veya alternatif önerisi olan var mıdır?

Not: belirli bir şifrem vardı ancak her platformun artık 6 ayda bir şifre değiştirme prosedüründen dolayı işler çorba olmaya başladı.
(4) 

hastane acil giriş fatura

hlt1985 #1509791 
bu sabah saat 06:30'da annemi sol göğüs ağrsı sebebi ile özel hastaneye acilden götürdüm. EKG çekilde, kan testi ve akciğer röntgeni çekildi. Annemin yaşı 75 ve SGK'lı. 390 TL fatura çıkardılar. Acilden geldik, 65 yaş üzeri ve SGK'lı yine de ödeme yapacak mıyız dedim. Bankodaki kadın yarısını SGK'nın karşıladığını kalan kısmı ödememiz gerektiğini iletti. Ancak ilk başta fatura vermedi. Fatura istediğimde ise bu işlemlerin tek tek ücreti ile fatura verdi ve ne SGK indirimi vardı ne bişey.

Bu parayı almaları gerekiyor mu gerçekten? SGK yarısını karşılamış mıdır? Bu parayı geri alma imkanım var mıdır?
(1) 

indirimli elektrik

hlt1985 #1508986 
bildiğim kadarıyla gece 22:00 ile sabah 06:00 arası elektrik inidirimli oluyor. Var mıdır böyle bişey? Ek olarak varsa bunun için bir yere başvuru vs yapmam gerekiyor mu? il: istanbul
(4) 

borsadaki yatırımınızı nereden takip ediyorsunuz?

hlt1985 #1506642 
kar zarar vb.

japon hediyelik eşya

hlt1985 #1506113 
Çok yakınıma yıl başında bir hediye almak istiyorum. Japon eşyalarına veya sadece ürünleri çok seviyor. İstanbulda offline veya online japon eşyaları satan yer bilen var mıdır? Mesela: chado.com.tr

django web site

hlt1985 #1502777 
merakımdan django öğreneyim dedim, belirli bir yol kat ettim de. Şimdi bir projeye başladım, lokalde duruyor. Bunu web ortamına taşıyayım dedim. Eskiden godaddy kullanırdım php için ama orada kurumsalda python yükleyebilirsin diyor. Dolardan zaten tüm hostingler fırlamış gitmiş. Ne yapayım ne ederim? nerde host edeyim bu projeyi yoksa lokalde mi kalsın? ne kadar ülen bir hosting. Django web site için nereyi tavsiye edersiniz? Bir de sanırım dosyaları at, manage.py dosyasını çalıştır değil di mi?
(1) 

django sqlite

hlt1985 #1501749 
django ile yeni yeni bir şeyler yaparken sqlite'a da bulaştım az biraz.

Yapmak istediğim bir konu var ki bir tabloda belirli bir sütundaki tekil değerleri almak istiyorum. objects.get.all() gibi ifade ile bunu yapabiir miyim veya nasıl yapabilirim?
(2) 

ios'tan android'e

hlt1985 #1500978 
ios'tan android'e geçerken telefon numaralarını, dosyaları, whatsapp görüşmelerini vs nasıl yeni telefona taşıyoruz? en az kayıpsız nasıl geçebilirim?
(1) 

bireysel olarak marka başvurusunda bulunabilir miyim?

hlt1985 #1499066 
şahıs şirketi olarak değil. bildiğin saf vatandaş olarak.
(7) 

deprem anında

hlt1985 #1498753 
görseldeki gibi bir binada 3. katta oturuyorum. Deprem anında nerede bulunsam diye karar vermeye ve hazırlıklı olmaya çalışıyorum. aklıma ilk gelen teras yani balkon oluyor çünkü üstü boş. Düz bir yıkılma anında üste çöken bir şey olmayacak. Ama genelde balkon kısımları ki bu durumda benim balkonum aslında alt katın salonunun bir kısmı oluyor, genelde sağlam olmaz diyorlar. Nerede durmak daha mantıklı? İçeri de bir yerde mi yoksa balkonda mı?

Noaa uydusundan görüntü almak

hlt1985 #1496179 
Sdr ile noaa uydularından görüntü alan veya bu işlerle ilgilenenler varsa yeşillendirebilirse sevinirim.
(4) 

mono kulaklık

hlt1985 #1495820 
telsizde kullanmak üzere mono bir kulaklığa ihtiyacım var. Normal stereo kulaklıklar olmuyor. Mono konnektör alıp normal kulaklığı da takmayı denedim ama olmuyor. Nereden bulabilirim mono kulaklık? Veya normal mono jack alsam normal bir stereo kulaklığa sadece mono çalışacak şekilde bağlayabilir miyim? Lehim vs bilgim var.
(3) 

fırat aydunus

hlt1985 #1494391 
geçen sezon beşiktaşın şampiyonluk maçında fırat aydunusun son maçı diyorlardı ama bugün galatasaray maçını yönetmiş. Ben mi yanlış hatırlıyorum acep yoksa teoman gibi geri mi döndü?
(11) 

hobiniz vs eşiniz

hlt1985 #1489979 
bir arkadaşım var yeni hobisi amatör telsizcilik (bir arkadaşım ekolü). sınavına girmiş, belgesini almış, cihazını almış akşamları arada sırada balkonda telsizle takılıyor. Hatta bazen yeni insanlar tanıyor. Kısa dalga, frekans vs derken bu işten keyif alıyor kısacası. Ama gelin görün ki eşi bu hobisi için çok itici geldiğini söylemiş. Siz olsanız ne yaparsınız bu durumda? Ben değil bir arkadaşım için soruyorum:)
(2) 

akülü araba aküsü şarj etme

hlt1985 #1487836 
Oğlanın akülü arabasında 12V 7A bir akü var. Elimde de 12V 1.2 A şarj aleti var. Ben bu aküyü bu şarj aleti ile şarj edebilir miyim? Yoksa aküye zararı olur mu?
(1) 

Hastane Acil Giriş SGK

hlt1985 #1485642 
Geçen hafta oğlan hastalandı gece 12 civarında, özel hastaneye götürdük. Çocuk sağlığında doktor olmadığı için acilden giriş yaptık. Özel sağlık sigortası olmadığı daha doğrusu limiti kalmadığı için bankodaki arkadaş SGK'dan giriş yapayım dedi. Çıkarken 313 TL ödedik, sonra faturayı istedim hastaneden resimdeki gibi geldi. Merak ettiğim SGK belirtilen rakamı karşılamadı mı yoksa karşıladı da bu bana kalan kısım mı? Eğer öyle ise 277 TL yüksek değil mi?
(2) 

nane şurubu nereden alınır?

hlt1985 #1482554 
online değil bir dükkana gidip almak istiyorum ama nerede satılır bu meret?

mobil görünümden çık