(15) 

Şarap öneriniz var mı?

Ranchoddas #1462619 
merhaba herkese, biz kız arkadaşımla hafta sonları her seferinde farklı 1-2 şarap alıp deniyoruz ve kendimizce bir puanlama sistemi oluşturduk. Şu ana kadar 10-15 tane şarap denedik. Angora, Buzbağ, Sava etc. gibi görece çok içilen şarapları ve bazı farklı markaları denedik. Çoğunlukla 40-80 TL bandında şaraplar alıp deniyoruz. Şarap için çok yüksek bütçeler ayıramasak da bazen görece daha pahalı şaraplar denediğimiz de oluyor. Sizin hiç bu fiyat aralıklarında denediğiniz, çok yaygın olmayan şarap öneriniz var mı? Duymayı çok isterim.

P.S. Nereden alınabileceğiyle birlikte önerirseniz çok sevinirim.
Beyaz da önerebilirsiniz*
İyi geceler
(1) 

Adet geciktiriciyi adetin ilk gününde kullanmak kanamayı durdurur mu?

Ranchoddas #1460400 
Merhabalar, ben maalesef adetimin hangi gün geleceğini kestiremeyip kanamam başlar başlamaz bir tane adet geciktirici (Primolut) içtim. Eğer kesebilecekse günde 3 tane olacak şekilde içmeye devam edeceğim. Şu zamana kadar azar azar kanamam devam etti. Sizce denemeli miyim, benim için en azından önümüzdeki 2-3 gün ötelenmesi çok değerli. Diğer yandan normalde 5 gün adet görüyorum, eğer kesmeyecekse de kullanmayı bırakıp çok uzamamasını yeğlerim.
(7) 

Bu adamın deprem hakkındaki twiti hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ranchoddas #1459381 
twit bu;
twitter.com
(1) 

Açıköğretim sınavlarının saati Var mı?

Ranchoddas #1457506 
merhaba herkese, annem açıköğretime kayıt oldu. yarın sınavı varmış ama saati hakkında bilgisi yokmuş. tüm gün istediği saatte girebiliyor mu sınava bilginiz var mı?
(5) 

Marketten almam gereken şeyler var, nasıl alabilirim neresi açıktır?

Ranchoddas #1456504 
merhaba herkese, balık yapıcaktım da dün akşam aldım. bugün de yapamazsam o balıklar ziyan olur. şimdi sebze etc. gibi bvazı şeyler almam lazım yancı olarak. hangi market açıktır nerelerden alabilirim var mıdır fikri olan=
(1) 

Kimliğimi kaybettim (eski tipti) prosedürü bilen var mı?

Ranchoddas #1456300 
merhaba herkese kimliğimi kaybettim eski tipti. gazeteye ilan çıkma gibi şeyler vardı. ne yapmalıyım prosedürü bilen var mıdır?
(2) 

Propolis gerçekten bir işe yarıyor mu?

Ranchoddas #1454633 
arkadaşlar propolisin gerçekten bir faydası var mı mesela bağışıklığı güçlendiriyor mu veya farklı bir faydası var mı? yoksa sadece corona dönemine denk getirilmiş bir marketing başarısı mı?
(5) 

Bildiğiniz iyi bir terzi var mı?

Ranchoddas #1452888 
Kabanımı daraltmak ve kısalttırmak istiyorum. Çok sevdiğim ve değeri birinin aldığı bir kaban. Kötü yapması riskini pek alamam. Tanıdığınız bir terzi var mıdır güvendiğiniz?
(2) 

Amerika'dan bir ürün aldım, geri nasıl gönderebilirim?

Ranchoddas #1452885 
merhaba arkadaşlar, fenty beauty'den bir ürün aldım. kesinlikle beklediğim gibi bir şey değilve dokunmadım. geri kabul edeceklerini söylediler. buradan oraya bu gönderiyi en ucuz şkeilde nasıl gönderebilirim?
(2) 

Bir Instagram gönderisi her yorum aldığında nasıl haberdar olabilirim?

Ranchoddas #1452630 
merhaba, şu an paralı bir toola erişimim yok. ama 1 ay kadar, bazı gönderilere gelen yorumları sürekli olarak görmek istiyorum. ben açıkçası page monitor gibi bir eklenti ile gönderi sayfasını sürekli denetleme mantığını denedim ama beceremedim. bu konuda beni yönlendirebilecek olan var mıdır?
(7) 

Grip oldum test nasıl yaptırabilirim? Ne yapacağımı bilmiyorum

Ranchoddas #1451927 
merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda grip oldum. corona olmadığını düşünüyorum çünkü burnum akıyor ve hapşırıyorum. ateş ve öksürükle ilgili bir şey yok. tat ve koku da alabiliyorum. ama neticede arkadaşlarım hem benim için hem de kendileri için endişeleniyorlar ve bana test yaptırmamı söylüyorlar. kritik sorum şu;

test yaptırmak için kalabalık devlet hastanelerine gitmek istemiyorum çünkü bana orası daha riskli geliyor. özelde direkt test yaptırmak da çok pahalı. sizce ne yapmalıyım? özel hastanenin dahiliyesine gitsem ve beni teste yönlendirse yine aynı parayı alırlar mı? veya home test kit gibi bir şey mi almalıyım?
(1) 

Youtube canlı yayında kendi masaüstümü nasıl yayınlayabilirim?

Ranchoddas #1449672 
merhaba canlı bir yayın yapmak istiyorum youtube olmak zorunda bile değil. sadece sonradan tekrar izleyebilmek istiyorum. kendi ekranımı yayınlamak istiyorum kamera görüntüsü değil. bunu youtube'da veya başka bir platformda yapabiliyor muyum?
(2) 

Geçmişe yönelik borsa datasını excel olarak nasıl bulabilirim?

Ranchoddas #1447433 
merhaba herkese, bazı analiz yapmak için geçmişe yönelik borsa datasını excel olarak nasıl bulabilirim? türkiye'nin şirketlerinin açılış ve kapanış fiyatları kısmen yeterli olacaktır.
(4) 

Corona Evde Test Kiti Diye Bir Şey Var Mı?

Ranchoddas #1447278 
corona testi için dedemi çıkartmak istemiyoruz. evde test kiti gibi bir şey var mıdır Türkiye'de?
(2) 

WD Harici Harddisk Macbook'ta Kullanma

Ranchoddas #1447146 
merhaba yeni bir harici harddisk aldım ama macbookta içine dosya atamıyorum. nasıl bu durumu düzeltebilirim?
(2) 

Finansal Analiz - Teknik Analiz nasıl öğrenebilirim?

Ranchoddas #1445778 
merhaba, ben hisse senetleri alıp satabilmek ve bireysel yatırımlar yapabilmek istiyorum. bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Udemy'de birkaç eğitim var ama neye göre seçmem gerekir onu da pek bilmiyorum açıkçası. Önerebileceğiniz bir eğitim veya kanal var mıdır? Veya kişi?
(1) 

Anadolu Yakası Pandemi Hastanesi Olmayan Bir Hastane Arıyorum

Ranchoddas #1445369 
merhabalar, cildiyeye gitmek istiyorum ama coronadan çekinğim için hastanelerden biraz korkuyorum. pandemi hastanesi olmayan bir özel hastane öneriniz var mıdır? çengelköyde oturuyorum birçok yere erişebilirim.
(1) 

Yüz Temizleme Jeli Öneriniz? (Erkeğim)

Ranchoddas #1444540 
merhaba, benim siyah noktalarım var ve yakın zamanda burun bandı aldım yapıştırıp çekmeli. siyah noktalara karşı etkili olduğunu az çok görebiliyorum. ama arkadaşlarım bana dediki sonrasında (veya öncesinde - tam hatırlamıyorum-) yüzünü temizlemen gerekiyor. ve gözeneklerini kapatmak için tonik gibi bi şey sürmen gerekiyor. bana bugün kardeşim gratis'te indirim olduğunu gidip ne istiyosam almamı söyledi. ne alayım?
(6) 

bu müzik seti için nasıl kablolar gerekiyor? (biraz eski)

Ranchoddas #1444457 
merhaba herkese,

bizim eski bir arçelik müzik setimiz var ve annem eskisi gibi radyo açıp dinlemek istediğini söyledi. çalışır halde olduğuna eminim ama hoparlörleri nasıl müzik setine bağlayacağım? başka bir kablo gerekir mi bilmiyorum. bileniniz varsa bana bir yardım eli uzatabilir mi?
(7) 

Doları İnternet Bankacılığından Almak Mantıklı Mı?

Ranchoddas #1442743 
mantıklıysa hangi bankaları önerirsiniz? mantıksızsa nasıl almamı önerirsiniz?
(3) 

Okuldan 7 sene içerisinde mezun olamazsam noluyor?

Ranchoddas #1440985 
merhaba, ben 2012 girişli bir öğrenciyim. aslında tüm derslerimi vermiş durumdayım ama hali hazırda bir startupım olduğu için yavaş ilerledim. sanırım 2014'te 7 sene yasası gelmiş öğrencilikle ilgili olarak. şu an sadece stajımı vermem gerekiyor aslında her şeyi yetiştirdim gibi, ama yine de aksi takdirde ne olacağını merak ediyorum.

okuldan mı atılıyorum 2021'e kadar her şeyi yapamazsam? sanırım öğrencilik haklarının gitmesiyle ilişik kesilmesi başka şeylermiş ama hiç anlamadığım terimler. basitçe ve kendinden emin bir şekilde anlatabilecek kimse varsa çok sevinirim.
(1) 

Facebook'ta iki sayfayı birleştirme

Ranchoddas #1440632 
merhaba herkese facebook'ta daha önce iki tane sayfa sahibiolup bu sayfaları birleştirmiş kimse var mıdır? iki sayfam var farklı dillerde. almanca ve ingilizce. almanca olan sayfa daha büyük. sayfaları birleştirip her şeyi ingilizce yapmak istiyorum. gönderilerim üyelerim etc. de kaybolmasın istiyorum. bunu nasıl yapabilirim, bir şeyler ziyan olacak diye çok çekiniyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(4) 

Bedelli Askerlik'te Yapılan Aşı

Ranchoddas #1438731 
merhaba, hiç tetanoz aşısı olmayan bir insanın bedelli askerlikte olduğu aşı kişiyi tetanozdan korur mu yoksa etkisiz bir aşı mıdır? bu konuda bilgisi olan var mı?
(1) 

Kurban Pazarlarındaki Hayvanlar Sağlık Kontrolünden Geçiyor Mu?

Ranchoddas #1436345 
merhaba, ben biraz hastalık hastası bir insanım ve bu sene bir kurban kesimine ortak olduk ailecek. danayı biz seçmedik ama güendiğimiz bir aile seçti. benim aklıma sonradan bir kurt düştü. acaba deli dana olma ihtimali nedir? istanbul'da üsküdar bölgesindeki bir kurban pazarından aldık. buradaki hayvanlar kontrol ediliyor mudur? sizce ne yapmalıyım bu soruyu kafamdan atmak için?
(11) 

İnsan yapımı bir makine insan algısının ötesinde düşünebilir mi?

Ranchoddas #1433076 
İnsan yapımı bir makine insan algısının ötesinde düşünebilir, yaratabilir, bir şeyler hakkında yorum yapabilir ve belki de insan algısının ötesinde merak edebilir mi? Yoksa insan yapımı her makine insanın dünyayı algılama biçimiyle mi yorumlamak zorunda kalır her şeyi?
(2) 

Kredi Kartı Limitimden Fazla Harcama Yapmak İçin Para Yükleyebilir Miyim?

Ranchoddas #1431940 
merhaba arkadaşlar, arkadaşlarımla tatil planı yaptık. airbnb'den ev tutacağız. 6800 TL'lik bir ödeme çıktı ve benim kredi kartımın limiti 4000. birinci sorum şu: arkadaşlarım kredi kartıma olan borcumdan daha fazla para atıp harcama limitimi 6800 TL yapabilir mi?

ikinci sorum: arkadaşlarım kredi kartıma nasıl para atabilir? IBAN falan var mı kredi kartlarında?
(10) 

Türkiye'den Yurt Dışına Ürün Satmak

Ranchoddas #1431846 
merhaba, türkiye'den yurt dışına ürün satmak istiyorum. açıkçası marketing, funnel creation etc. konusunda bilgili olduğumu düşünüyorum ve bunu bir avantaja çevirebileceğimi düşünüyorum. burada size sormak istediğim soru; sizce ne satmalıyım hiç öneriniz var mı?
(2) 

Araba Kiralayıp Başka Şehirde Bırakmak

Ranchoddas #1431749 
merhaba herkese, biz arkadaşlarımızla tatil yapmak istiyoruz ve yapmak istediğimiz şey izmirden araba kiralayıp istanbul'a dönmek. ama bu arabayı farklı şehre bırakma konsepti fiyatı birkaç kat etkiliyor. bunun bir çözümü var mıdır? veya sizin çözüm önerileriniz varsa duymayı çok isterim.
(2) 

Checkup fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Ranchoddas #1431132 
merhaba, ben kendim ve ailem için checkup yaptırmak istiyorum. internetten fiyat bakmak istedim ama asla fiyata dair bir bilgilendirme yok. gördüğüm kadarıyla kapsamına göre değişiyor ama hiçbirine dair fiyat kırıntısı bile yok. daha önce yaptıran ve bu konuda az çok fiyatlar hakkında fikri olan varsa yazabilir mi?
(4) 

Apple Watch Alternatifi Arıyorum

Ranchoddas #1428695 
merhaba herkese apple watchlar bana bir tık pahalı göründü. alternatif önerileriniz var mıdır çok ucuz da olabilir belki çok fiyat farkı olmayıp performans olarak da daha iyi olabilir. burada asıl amacım saate bakmak veya şık görünmesinden ziyade sağlık datasını ölçmesi ve bunu düzgün yapması.
(1) 

İkinci el Apple Watch alınır mı?

Ranchoddas #1428687 
İkinci el Apple Watch alınır mı?
(5) 

Diğer imparatorluk kurabilmişken Afrikalılar neden kuramamış?

Ranchoddas #1427858 
arkadaşlar sorum basit ve cahilce, ama şunu merak ediyorum sömürge öncesi dönemde veya görece insanlık tarihinin başlarında neden Afrikalı ülkeler ve milletler hiçbi savaşta(en azından benim bi parça bilgimle bildiğim kadarıyla) öne çıkmamış, veya art arda hep yenilmişler? asyadakiler, asyadakiler doğru düzgün sömürülememişken neden afrikayı talan edebilmişler?


aslında bağlantılı ama asıl sorum şu; tarihte hem asyalı hem avrupalı ülkelerden çok güçlü ve yayılımcı imparatorluklar çıkmışken arika'dan neden çıkmamış?
(9) 

HIV hakkında endişelenmiyor musunuz?

Ranchoddas #1426476 
herkese merhaba, ben kaç yıldır eğitimli bi insan olduuu düşünerek gezdim ama HIV hakkında olayın tüm ciddiyetini askerde öğrendim ve 6-7 aydır aklımda dönüyordu test yaptırdım ve negatif çıktı. Ama ömrümden ömür gitti, gerçekten ben iyi bir üniversitede mühendislik okumuş bir insan olarak böyle mallıklar (geçmişini bilmediğim insanlarla korunmasız sex) yapıyorsam birçok insan da yapabilir diye düşündüm. Türkiye'de 5-6 kat artmış son 5 yılda. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda bilgilerinizi nereden edindiniz?
(3) 

Eski bilgisayardaki harddiski çıkarıp kullanmak

Ranchoddas #1425255 
merhaba 2 tane bilgisayarım var, bir tanesi masaüstü bir tanesi de laptop. En az 8 senelik ikisi de. İçlerindeki harddiski çıkarmak ve harici olarak kullanmak istiyorum. sanırım bunu için kutu almam gerekiyor ama tam anlamadım. 2.0 2.5 gibi sayıların ne fiade ettiği ve hangi kutudan almam gerektiği konusunda bana yardımcı oalbilecek olan var mıdır? (macbook kullanıcısıyım ama eski bilgisayarlar windowstu)
(4) 

İngilizce Öğrenmek İçin Online Kaynak

Ranchoddas #1421526 
merhaba arkadaşlar, kardeşim 23 yaşında ve İngilizce konusunda neredeyse beginner seviyesinde diyebilirim. Bu karantina günlerinde kendisine İngilizce öğretebileceğimi düşündüm ama neticede ben bir öğretmen değilim sadece destek olabilirim. Dolayısıyla online bir kaynak öneriniz varsa paralı veya parasız, benim desteğimle de ilerletebileceği, önerilerinize açığım.
(3) 

Bilgisayarımı Açamıyorum Yardım Lütfen

Ranchoddas #1419789 
merhaba arkadaşlar,
bilgisayarın dokunmatik ekrani calismiyo diye bilgisayari safe mode da aciyim dedim ma simdi acilistaki girdigim parolami kabul etmedigi icin bilgisayari acamiyorum shift e basip yeniden baslat diyince de bu ekran geliyor. sizce ne yapmalıyım?
(1) 

Boyut küçülttme işlemi fotoğrafların çözünürlüğünü düşürür mü?

Ranchoddas #1418554 
merhaba elimde bir sürü fotoğraf var, biriyle paylaşmam gerekiyor ama 5 mp altına düşürmemem gerekiyor. ama dosyaların boyutları çok büyük. Imageoptim diye bir programla küçülttüm boyutlarını ama görünürde bi değişiklik yok. kalitesi de aynı görünüyor hatta. sizce megapikseli düşmüş müdür bunu nasıl anlayabilirim?
(6) 

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileriniz?

Ranchoddas #1407049 
merhaba arkadaşlar saçlarım gittikçe döülüyor,şu an sadece alnımın yanları açık ama ben bunu durdurmak istiyorum. genetikse de yavaşlatmak istiyorum. ne önerirsiniz veya hangi şampuanları ullanmalıyım sizce?
(2) 

Telefon değiştirdim, eski Whatsapp mesajlarım silindi mi?

Ranchoddas #1405831 
merhaba arkadaşlar,

ben iPhone 5S kullanıyordum birkaç ay önce iPhone 6'ya geçtim (evet biraz geriden geliyorum). yeni telefona whatsapp kurduğumda eski telefonumda whatsappı açamadığım için eski mesajlarım nereye gitti bilmiyorum. iPhone 5S'teki mesajları kurtarmak istiyorum. ki iPhone 5S'te ayarlara baktığımda whatsapp hala cidi bir kısım kaplıyor. bu da mesajların tutulduğunu gösteriyor gibi geldi. ama korkum şu ki, ya iphone 5S'te tekrar aynı numarayla whatsappı açınca mesajlar gelmezse, ve hatta iPhone 6'daki mesajlarım da silinirse 5S'te açtığım için? bu beni mahveder. önerilerinizi bekliyorum.
(2) 

Kadıköy'de interneti ve prizi olan çalışmalık düzgün cafe

Ranchoddas #1405361 
Kadıköy'de interneti ve prizi olan çalışmalık düzgün cafe arıyoruz arkadaşlarımızla. Gerçekten bu kadar zor olmamalı. Aradığımız kriterler;
- Düzgün bir internet
- Ortalama veya üstü büyüklükte masalar
- Düzgün bir dekorasyon
- Priz

Önerisi olan varsa çok makbule geçer.

Beğendiğimiz cafelere örnek olara Cafe & Shop'ı verebilirim ki orada da priz sorunu var.
(2) 

Kısa bir cümle çevirisi

Ranchoddas #1404626 
Is there a place in the video within one second of the ad break that doesn't interrupt the video?

bunu tam anlayamadım ne demek olduğunu. yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
(2) 

Microsoft Word ile ilgili bir problemim var

Ranchoddas #1404530 
Merhaba MS Word kullanırken imleç ta sayfanın en üst kısmından başlıyor. Yeni sayfa eklerken de yine aralık bırakmadan devam ediyor. Bunu çözemedim bir türlü bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Ekte örnek ekran görüntüsünü paylaşıyorum.
(7) 

Yurt dışında şirket kurulumnu kolay ülkeler

Ranchoddas #1401816 
arkadaşlar merhaba, yurt dışında şirket kurulum süreci kolay olan ülkelere örnekler arıyorum. konuyla ilgili bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim. hangi ülkede şirket kurma prosedürü kolaydır, hangi ülkede bu olaylar hızlı yapılabilir, startuplara bakış açıları nelerdir gibi sorularım var kafamda ama toplayamadım.
(3) 

bedelli askerlik sevk (acil yardim)

Ranchoddas #1393872 
merhaba herkese, bedelli askerlik yapacağım. sevk tarihi için 30 kasım yazıyor. ama sevk belgesi nasıl alınır bilmiyorum. pazartesi günü gideceğim kütahyaya. görseldeki hatayı alıyorum. birisi yardımcı olabilir mi bana çok acil lütfen.
(1) 

Bedelli Askerlik Muayene

Ranchoddas #1393628 
merhaba, edevlette şöyle bir uyarı var

"1. Temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması olmayanlar yoklamalarını sevkleri öncesinde yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırmış olsa dahi rahatsızlığını beyan eden yükümlüler muayene için tekrar askerlik şubelerine müracaat edebileceklerdir.

2. Birliklerine planlanan zamanda katılmayan yükümlülere 1111 sayılı Askerlik Kanunu 47’nci maddesinde belirtilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyecek, bu yükümlüler kapsam dışı kalabileceklerdir."

en altta da şöyle bişi var:

"En son Yoklama Tarihine (15/11/2019) kadar yoklama işlemlerinizi yaptırmanız gerekmektedir."

o kadar ilgilenemedim ki şu işle, pzt günü teslim oluyorum. gitmeden önce yarın falan bi askeri şubeye gidip muayene olmam gerekiyor mu? napmam lazım
(2) 

Kütahya'da askere gidecek veya gitmiş olan?

Ranchoddas #1391296 
Kütahya'da askere gidecek veya gitmiş olan var mı arkadaşlar bir whatsapp grubu etc. konu hakkında pek bilgim yok ama 30 kasım'da bedelli askere gideceğim.
(3) 

Sigara Zarar Kıyaslaması

Ranchoddas #1387761 
merhaba arkadaaşlar merak ettiğim bir konu var. değerleri 4 mg 0,4 mg ve 4 mg olan sigaradan 1 tane içmekle değerleri 1 mg 0,1 mg ve 1 mg olan sigaran 4 tane içmek eş değer zararlılıkta mı? Değilse hangisi daha zararlı?
(1) 

Ekşi Sözlük Yazarına Mesaj Atmak

Ranchoddas #1379866 
merhabalar bu entry ile ilgili pedro franco adlı yazara ulaşmak istiyorum. benim adıma mesaj atabilecek olan var mı?
eksisozluk.com
(5) 

Takip ettiğiniz Youtube kanalları?

Ranchoddas #1373695 
merhaba arkadaşlar, takip ettiğim birkaç dizi olduğundan ve onlar da çok sık bölüm yayınlamadığından Youtube izliyorum bir süredir. Sabahları kahvaltı ederken izliyoru genellikle. Takip ettiğim kanallar ise tv100 okan bayülgen, cüneyt özdemir etc. yani enerjisi düşük olmayan ama görece içi daha dolu videolar izlemeyi tercih ediyorum. önerileriniz var mıdır? İngilize öneri de alabilirim ama tabii Türkçe ana dilim o yüzden daha rahat olacaktır.
(2) 

Bu yazar arkadaşa ulaşabilecek var mıdır?

Ranchoddas #1370859 
eksi sözlük yazar ;horacegoesskiing

bu arkadaşa ulaşmak istiyorum, big burn bileti sattığını söylemiş ama yazar olmadığı için ulaşamıyorum. yardımcı olabilecek var mıdır?

mobil görünümden çık