(10) 

Yazılımcı arkadaşlar ne bilgisayar kullanıyor? Neden?

Ranchoddas #1538328 
Yazılımcı arkadaşlar ne bilgisayar kullanıyor? Neden?
(1) 

Tıraş Makinesi Önerisi

Ranchoddas #1537753 
merhabalar,

daha önceden fakir ultracare kullanıyordum. 2015'ten bu yana dayandı ama şu an sizlere ömür. sakallarım ne yoğun ne seyrek. bazen saçımı falan da düzelteceğim tutuyor makineyle. yine düzgün, şarj konusunda sıkıntısı olmayan, düzgün başlıkları olan ve sağımı solumu yanlışlıkla bile olsa kesemeyeceğim bir tıraş makinesi arıyorum. bütçe olarak çok yukarı çıkmak istemiyorum. önerileriniz var mıdır?

SATILIK Deri IKEA Markus Çalışma Sandalyesi

Ranchoddas #1537542 
merhabalar,

elimde düzgün kullanılmış, işe gittiğim için görece az kullandığım IKEA Markus sandalye var. İhtiyaç fazlasından ötürü satıyorum. Hiçbir hasarı yok. 2200 TL'ye bırakabilirim.

İstanbul'dayım. Kargoyla gönderemediğim için elden teslim alabilirsiniz. Veya banabikurye'yle de gönderilebilir araçlı olanlarla.
(4) 

Bluetooth kulaklık önerisi? Jabra kullananlar memnun mu?

Ranchoddas #1536837 
jabra kullanan arkadaşlar memnun mu? elinizdeki model hangisi? veya kullanıp önerdiğiniz aşırı pahalı olmayan kulaklık önerileriniz var mıdır?
(5) 

Çalışma sandalyesi alırken nelere dikkat etmeliyim? (Boyun ağrım var)

Ranchoddas #1536666 
merhabalar, ben yakın zamanda boyun ağrısı çektiğim için boyun ağrısı çekiyordum. minimal bir fıtık başlangıcı olduğum söylendi. bunun üzerine çalışma kurulumumu yeniden düzenleme kararı aldım.

çalışma sandalyesiyle işe başlamak istedim. bir çalışma sandalyesi alırken nelere dikkat etmeliyim veya sizin doğrudan bir sandalye öneriniz var mı? bütçem max 2500-3000 diyebilirim. önerilerinize çok açığım.
(1) 

Doğum günü için mekan önerileri (10 kişilik)

Ranchoddas #1535700 
merhabalar,

kız arkadaşımın doğum günü için 8-12 kişi gidebileceğimiz bir yer arıyorum. rakı makıdan ziyade kokteyl tarzı veya Viktor Levi (doluymuş) bir yer seçmek istedim bu sefer. önerilere açığım.
(2) 

Antalya Otogar’dan havalimanina en kolay ve ucuz nasil gecebilirim?

Ranchoddas #1535102 
Antalya Otogar’dan havalimanina en kolay ve ucuz nasil gecebilirim? Tramvay var demisti bir arkadas ama, var misir bilen?
(3) 

Amazon'dan TR dışı ürün sipariş edip iade edince gümrük ödemesi noluyor?

Ranchoddas #1535052 
Amazon'dan TR dışı ürün sipariş edip iade edince gümrük ödemesi noluyor? Ben bir ürün aldım diyelim yurt dışından geldi, yolu ayrı gümrüğü ayrı para istiyor. ya ben bu ürünü beğenmezsem? bu vergiler bana mı kayıyor?
(6) 

Ekşisözlük neden bilgisayarımı kastırıyor?

Ranchoddas #1534782 
merhaba arkadaşlar, bilgisayarım 8 GB RAM'i olan bir Macbook. Hiiçbir derdi tasası yok. Bence mükemmel çalışıyor. Ancak ne zaman ekşisözlük'e girmeye kalkışsam takılmaya başlıyor. Chrome zaten darma duman oluyor. Nedir bunun akıbeti? Buradan yetkililere sesleniyorum, ne kadar çok tool kullanıyorsunuz bilmiyorum ama sırf bu yüzden aylardır ekşisözlük'e girmiyorum. Allah aşkına bir çözüm bulun. Diğer arkadaşlara şunu sormak istiyorum sizde de bu kadar kasıyor mu?

Ben ekşisözlük'e iletişim kısmından bu durumu yazmaya karar verdim. Eğer sizde de oluyorsa hep beraber yazalım ve yazanlar buradan belirtsin lütfen.
eksisozluk.com
(1) 

Macbook'a MongoDB Community yükleyemiyorum.

Ranchoddas #1534574 
merhaba, mongoDB Community Edition yüklemek istiyorum. Dokümantasyondaki gerekli şeyleri yaptım. çalışıyor da görünüyor ama "mongo" commandini verince zsh: command not found diyor. ben anlamadım. stackoverflow'da da bazı bilgiler var ama işe yaramadı. bilen bi abi varsa çok kısa yardımcı olursa çok sevinirim.
(1) 

Grafik tasarımı sorusu (basılabilir materyaller hakkında)

Ranchoddas #1533841 
merhabalar, bir tane task aldım. eklediğim resimdeki gibi bir taslak attılar. ancak bu tarz işlere yeni başladığım için bunların ne olduğunu keskin olarak anlamadım. bilen birisi varsa kısaca bunca boyut ne işe yarıyor kısaca yazabilir mi? resmi nereye eklemeliyim veya endcap nedir? cahilliğimi mazur görün. araştırınca da kolay kolay bulamadım.
(3) 

Upwork'te ilk defa iş yapacağım bir sorum var

Ranchoddas #1533563 
merhaba arkadaşlar, upwork'ten ilk defa biriyle anlaşıyorum. bana

"Can you please send me a quote and I will start the contract?"

yazdı. ne yapmalıyım? Quote nasıl gönderiliyor bilen var mıdır? (işi yapacak kişi benim)

Satılık Baturay Özdemir Standup Bileti

Ranchoddas #1533168 
merhaba arkadaşlar,

bu akşam 20.30'da gerçekleşecek Baturay Özdemir standup showu için satılık bir biletim var. Bilet birinci blok da, yani sahneye yakın bir blok. 200 TL'ye aldığım bileti acil plan değişikliğinden dolayı yarı fiyatına, 100 TL'ye bırakıyorum. İsteyenler bana mesaj atabilir.

Unity konusunda bilgili yetkili bi abimiz/ablamız var mıdır?

Ranchoddas #1525736 
bir unity ödevim var ve yarın akşam son günü. 2 tane kitlenmiş olduğum konu var.
1- 3d karakterimi düzgün bir şekilde hareket ettiremiyorum ve aslında başlaması gereken konumdan başka bir yerde başlıyor.
2- objeleri oyun içinde duplike etmek istiyorum ama duplikelerin şeffaflık oranı ve yeri farklı olsun istiyorum.

kısmen bir şeyler düşündüm ama bilen birileriyle tartışmayı fikir telakkisi yapmayı çok isteirm. sevgiler
(1) 

Unity bilen var mı?

Ranchoddas #1525015 
merhabalar, unity konusunda bir sorum olacak eğer bilgili bi abimiz varsa. sahneyi bulanıklaştırmak istiyorum ama nasıl yapabilirim bulamadım. var mı bilen nasıl yapabilirim?
(5) 

Bir EkşiSözlük Yazarı Kardeşimin Resmini Kullanıyor

Ranchoddas #1520690 
merhabalar, bir ekşisözlük yazarı kız kardeşimin fotoğrafını profil fotoğrafı olarak kullanıyor ve abu subuk entryler atmış. kardeşim sürekli instagramdan yazıp sen nasıl bir insanmışsın falan diye ulaşıyorlar. ne yapmalıyım? ekşisözlük bununla ilgili bir şey yapabiliyor mu? mahkemeye mi gitmeliyim?
(4) 

Sevgililer Günü Restoran Önerisi

Ranchoddas #1512113 
merhabalar, kız arkadaşımı sevgililer gününde bir restorana götürmek istiyorum. önceliğim italyan restoranı olması. ancak fiyatları etc. ön göremediğim için sizden de önerilerinizi ve fikirleirnizi duymak isterim. bir noktaya pahalı olması çok dert değil ama birden bire binlerce liralık hesapla baş başa kalmak istemem. var mıdır bildiğiniz güzel yerler?

Edit: Şehir İstanbul
(1) 

Macbook'umun bir tane tuşu bozuldu, ne yapmalıyım?

Ranchoddas #1511537 
merhaba herkese, macbookumun m tuşu bozuldu. Sürekli çıkıp duruyor. yeni bir "m" tuşu alıp taktırmamın bir yolu var mı, çözüm önerisi olan??
(2) 

Sigortam yok, devlet hastanesinde ücretsiz covid testi olabiliyor muyum?

Ranchoddas #1509586 
Merhabalar arkadaşımın covid olduğunu öğrendim ve temaslı sayılırı. Sigortam yok, devlet hastanesinde ücretsiz covid testi olabiliyor muyum? Yoksa özel hastanede parayla mı yaptırmak zorundayım bilen var mı?

Kripto işlemleri için anlık haber takibi

Ranchoddas #1502315 
Kripto işlemleri için anlık haber takibi yapıyorum. Ninja News ve Yoyodex'i takip ediyorum ama daha hızlı ve İngilizce bir haber kaynağı kesin vardır diye düşünüyorum. Var mı takip ettiğinz kaynaklar?

Heyet raporu ile tazminatını alıp işten çıkmak

Ranchoddas #1500124 
merhabalar, annem merchandiserlık yapıyor ve bu sebeple uzun süredir bel ağrısı etc gibi sorunlar yaşıyordu. Bunlara ek olarak geçtiğimiz hafta hipertansiyon teşhisi ve kalp tabakasında minimal kalınlaşma gibi iş yapması pek de makul olmayan bir teşhis konuldu.

annem işten ayrılmak istiyor ancak tazminatını da almak istiyor, çünkü sağlıklı olsaydım çalışırdım diye düşünüyor ama kendini de riske atmak istemiyor.

bunun için hangi adımları izlemeli? veya daha önce bu şekilde yapan bir tandığınız bununla ilgilenen bir avukat bildiğiniz var mıdır?

teşekkürler şimdiden.
(5) 

Birkaç saniyede bir IP adresim değişsin istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Ranchoddas #1499310 
Merhabalar, bilgisayarımın IP'sinin belili periyotlarla değişmesini istiyorum otomatik olarak. Bunu yapan bir program var mı bildiğiniz?

Coinlerle ilgili haberleri takip edebileceğim en hızlı haber çıkan site?

Ranchoddas #1496194 
merhabalar, örnek veriyorum Ripple davasında bir gelişme oldu. Bir çok yerden gün içerisinde bildirim gelebiliyor ama bzı telegram kanalları veya websiteleri anında bildirim atıyor. Sizin kullandığınız en hızlısı hangisidir memnun olduklarınız?
(3) 

Göz Muayenesi ve Çizdirme (İstanbul)

Ranchoddas #1495325 
merhabalar, gözlerim 6 numara ve artık çizdirmek istiyorum. ancak göz kuruluğu gibi sorunlarım da var. öncelikle gözlerimin buna uygun olup olmadığını görmek ve ona göre plan yapmak istiyorum. 2-3 yıldır göz doktoruna gitmiyorum ve göz numaramın değişmiş olma ihtimali de var çok az. şimdi bütün bu sürece başlamak için bir hastane veya doktor arıyorum. önerileriniz var mıdır? bildiğiniz doktor veya önerdiğiniz bir yer? süreçle ilgili farklı önerileriniz varsa duymayı çok isterim.
(2) 

Bittrex'e en ucuz nasıl para atabilirim?

Ranchoddas #1495044 
Bittrex'e en ucuz nasıl para atabilirim? Binance'ten veya bankadan veya başka bi borsadan
(1) 

Kardeşim için terapist arıyorum

Ranchoddas #1494750 
merhabalar istanbul çengelköy'de yaşıyorum ve kardeşim (25) son zamanlarda kaygılı. açıkçası daha önceden bir terapist tecrübemiz yok ama bildiğiniz tanıdığınız istanbul içi terapist varsa kendisiyle iletişime geçmeyiçok siteriz. nasıl terapist bulunur edilir bilmediğim için, bulma yöntemlerinden de bahsedebilirsiniz direkt öneri yerine.
(2) 

Sait Çiftçi Hastanesi'nde COVID-19 Testi Yapılıyor mu?

Ranchoddas #1493007 
merhaba, ben dondurma falan yedim boğazım hassastır, gece de üstüm açık yattım ve sabahına hasta olmaya başladım. zatne az uyumuştum. ama yine de covid testi yaptırmak istiyorum. bu süreç nasıl işliyor bilen var mı? sait çiftçi hastanesi var bana yakın. ona gitsem elimi kolumu sallaya sallaya, burnum akıyor kırgınlığım var desem yaparlar mı?
(4) 

Aile Hekimi Covid-19 testi yapıyor mu?

Ranchoddas #1492813 
Aile Hekimi Covid-19 testi yapıyor mu? codi olduğumdan şüphe ediyorum ne yapmalıyım?
(4) 

Kindle'dan anlayan var mı ikinci el kindle buldum ama ne sormalıyım?

Ranchoddas #1492784 
merhaba, kız arkadaşıma hediye almak için bi kindle buldum ikinci el. ama nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum. en son model olmak zorunda değil ama bir eksiği olmasın istiyorum. almadan önce satan adama neler sormalıyım?

işte ne bileyim şarj aleti var mı bunu bile bilmiyorum.
(1) 

Bir anket için katılım bankası kullanan kişilere erişmem gerekiyor ama nası

Ranchoddas #1492749 
merhabalar, bir iş aldık ve bir anket için katılım bankası kullanan kişilere erişmem gerekiyor ama bunu nasıl yapabiliriz bulamadık. tez anketi gibi bir şey değil baya 4-5 dk süren commercial bir anket. önerilerinize açığım.
(6) 

Pfizer Biontech sorusu

Ranchoddas #1484163 
COVID aşılarıyla ilgili kafamı kurcalayan bir şeyi size sormak istiyorum, çünkü ben kendim açıklığa kavuşturamadım.

Pfizer-Biontech aşısının uzun vadede Prion disease gibi nörodejeneratif hastalıklara yol açabileceğine dair, güçsüzce ve sallamazca yazılmış bir makale var. Ancak fact check sitelerinin tek söylediği bu makalenin ve iddiaların düzgün temellere dayandırılmadığı yönünde. Dayansa da dayanmasa da bu hala ürkütücü bir iddia ve iddiayı factlerle yanlışlayan veya böyle bir şey olmadığına dair ispat paylaşımı yapan bir article veya research bulamadım. Konuyla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum veya varsa yanlışlayıcı bilgilerinizi okumayı incelemeyi çok isterim.
(2) 

Apple Lightning Kulaklık Dönüştürücüsü

Ranchoddas #1484077 
minicik ve basit bir parçaya 70 tl çok gereksiz. sıradan markasız bir şey alsam sorun yaşar mıyım?
(10) 

Meraktan soruyorum, Biontech'in hiç mi potansiyel uzun vadeli zararı yok?

Ranchoddas #1483592 
merhaba herkese, ben bunu meraktan soruyorum Biontech'in hiç mi potansiyel uzun vadeli zararı yok? veya bu olası zararlarla ilgili bir yazı etc. madem bu kadar faydalı bir şey, biz neden risklere dair bir şeyler imzalıyoruz? aşı karşıtı değilim, kendimce enine boyuna araştırıyorum aşı olmadan önce.
(6) 

Bir anket için muhafazakar insanları soru sorarak tanımlamak istiyoruz

Ranchoddas #1482925 
merhaba, bir tane anket için muhafazakar insanları tanımlamak istiyoruz ama muhafazakar olup olmadıklarını sormadan, 1-2 soruyla bunu anlamak istiyoruz. örneğin;
ne sıklıkla alkol tüketirsiniz?
- tüketmem, dini inançlarıma aykırı.
- haftada bir
- çok sık
- diğer

gibi bir soru sorarak anketi dolduran kişinin muhafazakar olup olmadığını anlamak istiyoruz. sizce ne sorabiliriz?
(2) 

iPhone almak istiyorum, bildiğiniz bir kampanya veya indirim var mı?

Ranchoddas #1482410 
merhaba herkese, iPhone almak istiyorum, bildiğiniz veya önerdiğiniz bir kampanya veya indirim var mı? henüz aktif olmayıp yakında gelir dediğiniz bir kampanya varsa onu da duymak isterim. çok pahalı olmuş iPhonelar bende şu an iPhone 6 var ve birçok parçası değişmiş durumda. yine de memnun değilim. iPhone XR ve iPhone 11 arasında kalmıştım ama sanırım biraz daha para verip iPhone 11 alacağım.

(Xiaomi övücüleri anlayabiliyorum ama ben iPhone almak istiyorum, laptopum da macbook olduğu için düzgün senkronize olduğunu düşünüyorum.)
(2) 

Binance'ten kripto almanın en ucuz yolu nedir?

Ranchoddas #1479470 
Binance'ten kripto almanın en ucuz yolu nedir, tr binance hesabım var. ama tr olmayan binance'teişler farklı sanırım. tr binance'te olmayan bir coini almak istiyorum ve doğrudan banka kartıyla alınca %2 gibi bir komisyon alıyor bu çok fazla değil mi?

Gümüş, Petrol gibi Emtia'ları nasıl satın alabilirim?

Ranchoddas #1479028 
Gümüş, Petrol gibi Emtia'ları nasıl satın alabilirim? iş bankası hesabım var hisse alım satımı yaptığım ama emtia nasıl alacağım analmadım bilen var mıdır?
(2) 

Domainime ait mailler Gmail'de spama düşüyor

Ranchoddas #1475232 
merhaba herkese, bir domain adresim var ve aslında kötü ve spam mailler de atmıyoruz. yandex mail kullanıyoruz free olduğu için. nedense buradan gönderdiğimiz mailler gmail'de spama düşüyor. üstünde de google could not verify if this domain is spammer or not yazıyor. bunu google a nasıl verify ettirebiliriz, ne yapmalıyım yardım edin lütfen.
(1) 

Slack Mesajlarını Google Sheets'e Ekleme

Ranchoddas #1474410 
merhaba, bir bot aracılığıyla slack'ime sürekli bildirim geliyor. ben bu mesajları bir tabloda görmek istiyorum çünkü içerikleri için bir kontrol mekanizmasını excel üzerinden oluşturabiliyorum.

dolayısıyla slack'ten gelen mesajları sürekli olarak Google Sheets'e nasıl ekleyeyebilirim, bunu yapabilen var mıdır? Zapier bunu çok iyi yapıyor ama aylık 19 dolar gibi bir fiyatı var:(

Böyle bir şey buldum ama pek kodlardan da anlamadığım için salak gibi kaldım bir noktada, bilen eden varsa bir el ederse çok sevirinim.
(3) 

iPhone'u yedeklemeye çalışırken fotoğraflarım silindi, lütfen yardım edin

Ranchoddas #1472635 
iCloud’u tamamen dolu olan iPhone 5s’in içinden bulut ve cihazda olan tüm fotoğraf ve videoları almak istedim. İnternet bağlantım olmasına rağmen iCloud’un içindekileri telefonuma yükleyip açamıyordum. O yüzden AirDrop ile aktarım yapamadım. Orjinal iPhone şarj kablosunu macbook’a takıp mac’te fotoğraflar uygulamasını açtım. 1300 fotoğraftan yalnız 38’i, 250 videodan da 2 tanesi aktarılabildi. Diğerlerinin yanında ünlem işareti çıkıyordu önceleri, artık telefonda hiç görünmüyor. Telefon hala iCloud’unuz tamamen dolu uyarısı veriyor. Şu durumda fotoğraf ve videolarımı iCloud’dan nasıl kurtarabilirim?
(2) 

Kaloriferden üst katta sifon çekilmiş gibi ses geliyor, önemli bi şey midir

Ranchoddas #1472120 
merhaba herkese kaloriferden gece gece sanki birisi sifonu çekmiş de su akıyormuş gibi sesgeliyor 3-5 dakka aralıklarla. merkezi sistem. önemli bi şey midir gece gece taktım ben bi şey olur mu diye. bilen var mıdır?
(1) 

wix'e google adwords'ü bağlama (acil)

Ranchoddas #1471337 
merhaba wix websiteme google ads hesabımı bağlayamadım ve 75$ kuponum olmasına rağmen kullanamyıroum. son 3 saatiim kaldı kuponu alabilmek için süreliymiş. bilen varsa beni çok büyük bir dertten kurtarır biraz acil.
(5) 

Trendyol Mobil'de aynı ürünün 110 TL daha pahalı olması normal mi?

Ranchoddas #1470003 
merhaba herkese trendyol üzerinden bir ürün alacaktım ama mobilde, 120 TL daha pahalı. Aynı ürün, aynı tedarikçi aynı model. Bu normal mi ya, yasal mı?
(7) 

Yazılımcılar beni dolandırdı dava açamaz mıyım?

Ranchoddas #1469864 
merhaba herkese, bir konuda bilginize ve yardımınıza ihtiyacım var. benim bir websitem var ve bu websitesine 2 tane feature ekletmek üzere bir yazılım şirketiyle anlaştım. kendilerine 6500 TL ödeme de yaptım ancak fatura kesmediler keserlerse KDV ekleyeceklerini söylediler ben de kesmeyin o zaman dedim. aramızda bir sözleşme de yok ama emailler, asana dosyaları ve whatsapp görüşmeleri var. Yaptığım ödemenin dekontu da var. 2,5 ayda yaptığımız site için 7-8 ayda bir tane feature ekleyemediler. sürekli beni oylaıyorlar telefonlarımı açmıyorlar. bu sürede de bana sunucu masrafı gibi msraflar çıkarttılar bi de bunları ödedim. ben dava açmak ve paramı geri almak istiyorum. ben her gün peşlerine koşmaktan sıkıldım artık. ne yapmalıyım önerisi olan var mı allaşkına yardım edin
(4) 

Telefon Önerisi Sorusu

Ranchoddas #1467475 
merhabalar,

anneme doğum günü hediyesi bir tane telefon almak istiyoruz. ekranın büyük olması tercihimiz. kendisi şu anda huawei p9 lite kullanıyor. biz kardeşimle iPhone kullanıcısı olduğumuz için Android'den pek anlamıyoruz. bütçemizi 2500-3500 TL arası gibi düşünebilirsiniz. Duruma göre esneyebiliriz de. Bize öneride bulunursanız ve mümkünse önerme sebebinizi de belirtirseniz çok seviniriz.

Teşekkürler
(2) 

öğrenci akbilimi kaybettim en kolay nasıl çıkartırım (istanbul)

Ranchoddas #1466316 
öğrenci akbilimi kaybettim en kolay nasıl çıkartırım? üsküdar çengelköy ümraniye bjk bana ykaın
(1) 

Dahil olduğunuz borsa tartışma grubu var mı?

Ranchoddas #1464559 
merhaba herkese, dahil olduğunuz, şark kurnazıyla dolu olmayan telegram, slack etc. katılabileceğim bir borsa grubu var mıdır? bir süredir kendi kendime sürdürüyorum ama tartışabileceğim veya ilgili insanların olduğu bir ortama dahil olmayı çok isterim.
(2) 

Düşük Bütçeli Laptop Önerisi (İkinci El de olur)

Ranchoddas #1464221 
Merhabalar, dizüstü bilgisayar arıyorum, günlük kullanım amaçlı, bazen oyun oynayabilirim. Güvenilir ve dayanıklı bi şey istiyorum ama bütçem en fazla 2500-3000 aralığında. İkinci el veya sıfır olabilir. Marka model olarak öneriniz var mı? Baktıklarım hep celeron ama celeron önermiyolar

ama ikinci elle ilgili nelere dikkat etmeliyim alırken tabii onnu da bilmiyorum pek
(2) 

Twitter'da çok gördüğüm "yoklaması" ne demek?

Ranchoddas #1463508 
twitter'da çok gördüğüm "yoklaması" ne demek? çıkış noktası ne bunun? sürekli resimlerle paylaşıyorlar
(5) 

Oyun oynarken ya da kurgularken nelere dikkat edersiniz?

Ranchoddas #1462635 
merhaba, arkadaşım ve ben bir oyun kurguluyoruz. birçok şeyi kafamızda oluşturduk, ama kaçırdığımız bir nokta olup olmadığını görmek ve belki biraz daha vizyon edinmek adına sizlere de sormak istiyoruz.

bir oyunu oynarken sizi oyunu oynamaya motive tutan şeyler nelerdir?
sosyal bir oyun olması, yarış içermesi, ödül olması, sürekli kazanma hissi etc. gibi.

veya hiç oyun kurgulayıp yayınladınız mı? eğer öyleyse görüşmeyi çok isteriz.

mobil görünümden çık