(5) 

Hayattan zevk alamamak

carmenta #1228675 
Basligi acarken okadar zorlandim ki asil sorunum ne onu bile bilmiyorum. Sadece kendimi acayip mutsuz ve yalniz hissediyorum. Yillardir yalniz yasiyorum, cok sevgi dolu bir aile hayatim vardi sanirim hayatimda hatirladigim en mutlu anilarim cocukluguma dair fakat ailemi kucuk yasta kaybettim. Suan 27 yasındayım.Bir sekilde kendi ayaklarim ustunde durdum. Maddi hic bir sorunum olmadi suan da yok istedigim gibi bir evde yasiyorum, istedigim seyleri alabiliyorum, istedigim yere tatile gidebiliyorum cogu ailesi hayatta olan insanlara gore daha sansliyim biliyorum ama yetmiyor.

Mesela bugüne kadar erkekler hep farklı amaçlarla yaklaştı, yalnız yaşıyorum ve dikkat çekiyorum sanırım tek ilgilendikleri bu olmuştur. Dışarıya karşı nasıl bi izlenim veriyorum bilmiyorum ama çok duygusalım, genelde hep güçlü gözükmüşümdür ya da bir şekilde hayat güçlü görünmek zorunda bıraktı. Şimdiye kadar sadece 1 tane ciddi ya da uzun denilebilecek ilişkim olmuştur o da 1 buçuk sene sonunda aldatılmayla bitti duygusal olarak çok kötü zamanlar geçirdim, 1 buçuk sene önce şehir değiştirdim yeni bi hayat kurdum kendime hem burda yalnızda olmam akrabalarım da var daha düzenli bi hayatım olur diye düşünerek geldim ki bi bakıma öyle de oldu alkolü bıraktım düzgün bir işe başladım ama kendimi psikolojik olarak yine iyi hissetmiyorum istanbuldayken mutsuz da olsam bi heyecan oluyordu hayatımda hangisi daha iyi bilmiyorum. Sanki çocukluğumdan beri hep birşeyleri, sevdiklerimi kaybetmek üzerine hayatım. 2 aydır işe gidiyorum ordan direk eve geliyorum hafta sonları evdeyim canım hiç birşey yapmak istemiyor, sadece uyumak hiçbirşey düşünmemek istiyorum. Buraya tasındığımdan beri kimseyle flört bile etmiyorum, hem karşıma ilgimi çekicek kimse çıkmıyor hem de korkuyorum tekrar üzülmekten.

Çevremdeki herkes ya evli çocuklu ya hayatlarında birileri var bi amaçları var bense boşa yaşıyormuşum gibi. En güzel yaşlarımı böyle geçirmekten sıkıldım. Nereye kadar böyle gidecek ya da daha nekadar dayanıcam bilmiyorum, çaba sarfediyorum mutlu olabilmek için ama hiçbirşey değişmiyor. Kimseyle konuşamıyorum da bunları çünkü insanların gözünde kimseyi beğenmeyen, ya da yalnızda mutlu olabilen birisiyim. Sanki kendi tercihimmiş gibi.

Daha birsürü şey var bazen psikoloğa gitmeyi düşünürüm sonra diyorum bir saate hangi sorunumu sığdırıcam vazgeçiyorum:) sonuç olarak neyi atlıyorum, çok mu ciddiye alıyorum hayatı? Aslında isteğim sahip olduklarımla mutlu olabilmek , biraz hayatı yaşanılabilir kılabilmek ne yapabilirim?
(5) 

King Charles Spaniel sahiplenme

carmenta #1226480 
Uzun zamandır köpek sahiplenmeyi düşünüyorum, ve evde en uygun bakabileceğimin King Charles olduğuna karar verdim gerçekten çok seviyorum o ırkı. Fakat gidip pet shop lardan almak istemiyorum. Fiyat vs önemli değil ama içim elvermiyor. Barınaklarda da çok zor cins yavru bulmak. facebook da vs ilanları takip ediyorum ama henüz denk gelemedim. Pet shop dan başka çözüm yok gibi ne yapmalıyım? Başka nasıl nereden bulabilirim.
(7) 

Yurtdisinda yaz tatili

carmenta #1203400 
Merhaba , tatil icin avrupa ulkelerinden onerebileceginiz bir yer var mi? Barcelona dusundum hem kultur turu olur hem deniz kum gunes diye fakat kuzenim ve yegenimle gidicem onlar hersey dahil kendi plaji olan bir otel istiyorlar kararida bana biraktilar sen sec diyolar. Barcelonada hersey dahil pek otel bulamadim. Hem denizide cok iyi degilmis galiba. Neresi olabilir baska, hem denizi guzel, hem gezip gorulcek biyerlerin oldugu (otele tikilip kalmayi sevmiyorum cunku bizimkileri birakir gezerim ben :) ) hem de bizimkilerin istedigi gibi otel bulabilecegimiz? daha once formenteraya , ibizaya, bi kac yunan adasina ve maltaya gittim farkli onerileriniz olursa sevinirim.
(14) 

Dönüslerde stop etme problemi

carmenta #1198563 
Merhaba arkadaslar, ehliyet kursuna gidiyorum hayatimda ilk defa direksiyona oturdum . Bgn son dersimdi fakat hala cok eksigim var , parki, rampada kalkmayi , L gitmeyi falan cözdüm fakat donuslerde cok heyecan yapiyorum , hoca yavasla diyor gazdan ayagimi cekip debriyaja basiyorum ama daha donusumu tamamlamadan araba stop ediyor bu sefer tekrar toparlayamiyorum arabayi oyle kaliyorum yolun ortasinda. . Vites kucultmeyi de deniyorum zaten max. 40 la gidiyorum 2. Viteste. Bu donus tam olarak nasil yapiliyor? Arac Nissan juke- diesel. Ozellikle saga donuslerde problem yasiyorum bu arada.
(6) 

Superonline mi Turktelekom mu ?

carmenta #1143645 
Merhaba arkadaslar, yarin tasiniyorum fakat tasindigim yerde superonline fiber altyapisi yok oyuzden fibere nakil yapamiyorum superonline adsl e gecis yaparsiniz diyolar yoksa cayma bedeli odiycem 200 tl. Adsl inde hizi yavas Turk telekom bildigim kadariyla transfer yaptigimde cayma bedelinin bi kismini karsiliyor. Ne yapsam karar veremedim superonline i iptal edip turk telekomami gecsem 200 lira odeyip sonucta fiber olmayinca superonline cok mantikli gelmiyor bana.
(12) 

Kiraci olarak haklarim neler

carmenta #1138751 
Merhaba arkadaslar , az once ev sahibi aradi evini cocuklarina vericeklermis onlarada kira az gelmis
Ocak ayinda nekadar zam yapicaksin dedi ben de su an 950 veriyorum 1000 en fazla 1050 yapabilirim
dedim. 1300 lira istiyolar, dedim 1 ayda 350 lira zam olmaz ozaman cik ocaga kadar diyolar. Ev bulunca
cikarim sure veremem dedim . Sert konustular biraz bu durumda ne yapman gerekiyor ev bulabilirsem
cikicam tabi ama cikmazsam ocakta onlarin istedigi rakami mi vermek zorundayim?
Sozlesme tarihi 2011 ocak 700 liraya tutmusum evi. Yasal olarak haklarim nelerdir bu durumda?
(3) 

Kitap önerisi

carmenta #1113262 
Merhaba hediye olarak kitap almam gerekiyor siparis üzerine , alacagim kisi Dan Brown'un bütün kitaplarini severek okumus birisi 35 yaslarinda erkek cok kitap okuyan biri olmama ragmen tarrzlarimiz farkli oldugundan bir secim yapamadim, okuyup begendiginiz sürükleyici kitap tavsiyelrinizi alabilirniyim ? Tesekkurler.
(1) 

Shot tepsisi

carmenta #922287 
Bu barlarda 4 lü 5 li shot bardaklarını koymak için tepsi mi ya da ne deniyosa:) onlardan nerden bulabilirim kadıköy civarında?
(7) 

rakının yanına et yemeği

carmenta #907722 
Güzel bir rakı sofrası hazırlamayı düşünüyorum erkek arkadaşıma, daha önce hep yaptığım için artık farklı bi şey bulamıyorum. Meze falan olacak da o illa bi et yemeği de arıyo rakının yanında, daha önce et sote yapmıştım, balığın bütün türevlerini hazırladım zaten daha farklı ne olabilir? Meze öneriniz varsa onu da aliyim belki bilmediğim bişeyler çıkar
(2) 

sözlükten

carmenta #511456 
sözlükten yamano nickli yazara ulaşabilir misiniz? bir şey sorucam.
(3) 

film izlenecek site

carmenta #452202 
blue valentine yi izlemek istiyorum ama acılan bi yer bulamadım, tavsiye edebileceğiniz bir site var mı? altyazılı olursa bide

edit: sonunda buldum izlemek isteyen varsa burdan izleyebilir=)
direkizle.net
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık