(2) 

Evcil hayvan kabul eden otel önerisi

carmenta #1589050 
Merhaba, tatil için tavsiye edeceğiniz ege ya da akdenizde farketmez, plajı olan bir otel var mı? Online bakıyorum ama çok hoşuma giden bir yer olmadı henüz. Dostumuz toy poodle eşlik edecek bize, o yüzden çok seçenek yok gibi.
(2) 

Tatil yeri önerisi

carmenta #1525972 
Merhaba, temmuz ayında Kaş’a gideceğiz, 9-10 günlük bir tatil düşünüyoruz fakat biraz geç kaldığımız için, her zaman kaldığımız yerde sadece 4 günlük yer ayarlayabildik. Kaşta ya da arabayla gideceğimiz için başka bir yer de olabilir Istanbul’dan kaşa giderken arada bir 4-5 gün daha kalabileceğimiz bir otel tavsiyeniz var mı? Kendi plajı olan, denizi güzel bir otel olursa harika olur, günlük 2500 civarı.
(8) 

Yara tedavisi, krem vs. onerisi

carmenta #1518909 
Merhaba, 10 gun once elim cok kotu bir sekilde kesildi boydan boya, hemen dikis atildi ama saniyorum ki cok fena iz kalicak. Su an icin her gun pansumana gidiyorum. Haftaya dikislerim alinacak o zaman doktara da sorucam ama sizin de tavsiyleriniz varsa duymak istedim.
Tavsiye ettiginiz bir krem vs. var mi? Herhangi bir ulkeden getittirebilirim o sorun degil, fiyati da hic muhim degil, yeterki kisa surede yara en az iz kalacak sekilde iyilessin.
Ben arastirirken Kelo-Cote diye bir silikon kreme denk geldim kullanan var mi acaba iyi midir?
Daha sonrasi icin lazer tedavisi o da ise yaramazsa dovme yaptirmayi dusunuyorum ama bunlar icin sanirim 1-2 yil beklemem gerekiyor:/
Krem disinda herhangi bir oneri de olur, mesela nelere dikkat etmem gerekiyor bu surecte?
cok tesekkurler simdiden.
(1) 

Spotify sorusu

carmenta #1514514 
Merhaba, bir şey merak ediyorum mesela beğendiğimiz bir şarkı var, o şarkının içinde olduğu listeleri bulma imkanımız var mı spotifyda? Yani benzer şarkıları keşfetmek için radyoya git de yapabilirim ama ben spotifyın ya da kullanıcıların o şarkıyı eklediği listeleri bulmak istiyorum:)
(2) 

Bremen&Hamburg

carmenta #1493722 
Merhaba haftaya Bremen ve Hamburg’a gideceğim, baya araştırdım aslında gidilecek, görülecek yerleri ama sizinde önerilerinizi duymak isterim. Özellikle Hamburg için, Bremen zaten küçük bir yer bir günde biter diye düşünüyorum. Yeme içme konusunda baya güzel mekanlar buldum aslında Hamburg için not ettim ama gece hayatı için bir fikrim yok neler önerirsiniz? Club’dan ziyade pub vs olabilir.

Yine de atladığım yerler olabilir diye iki şehir için de her türlü öneriye açığım. Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Pasaport teslim süresi

carmenta #1488525 
Merhaba Polonya’dan yeni pasaport başvurusunda bulundum ayın 7 sinde, ertesi günü pasaportunuz tanzim edilmiş olup, başvurduğunuz temsilciliğimize iletilmektedir diye e-mail aldım. Kaç gün sürer acaba gelmesi? Başvurduğumda 10 güne gelir demişlerdi ama zaman yaklaştıkça panik oldum. Bu ayın 25’inde Türkiye’ye geliyorum umarım cuma gününe kadar gelir. Son zamanlarda hiç Avrupa’dan yeni pasaport başvurusunda bulunan oldu mu?
(4) 

Duty free fiyatları

carmenta #1488071 
Merhaba herkese, son zamanlarda hiç havaalanından alışveriş yapan oldu mu? Parfüm alıcam da yakında da Türkiye’ye gelicem acaba duty free’den mi alsam diye düşünüyorum daha uygunsa eğer. Özellikle alacağım ürün Coco Chanel Mademoiselle edp 100 ml. Yaşadığım yerde 160 euro civarı.

Bir de Bobbi brown ürünleri satılıyor muydu? Ne zamandır seyahat etmiyorum her şeyi unutmuşum:)
(5) 

Tatil icin restaurant önerileri (kaş-kalkan-bodrum)

carmenta #1487985 
Merhaba, Kaş, Kalkan, Bodrum merkez ve gümüşlük’te akşam yemeği için hangi restaurantları tavsiye edersiniz? Bir kaç yere rezervasyon yaptırdım ama 10 günlük bir tatil olacak ve bütün otel rezervasyonlarını oda-kahvaltı şeklinde yaptırdım.
O yüzden yeme içme olayı hep dışarıda olacak bayadır da Türkiye’ye gelmediğim için güzel yerlerde yemek istiyorum.

Özellikle gümüşlükte mimoza ve melengeç dışında bir tık daha uygun önerebileceğiniz bir balık restaurantı var mıdır?
Teşekkürler şimdiden.
(4) 

Johnson&johnson aşısı

carmenta #1486640 
Merhaba aranızda hiç j&j aşısı olan var mı? Dün öğlen oldum 3 saat sonra grip gibi oldum, deli gibi baş ve kas ağrım var boğazım ağrıyor, ateşim çıktı. Doktor paracatemol içersin demişti içiyorum hiç bir işe yaramıyor 30 saattir yatıyorum, yemek yiyemiyorum, bi çorba içtim direk çıkardım, su içince bile midem bulanıyor.

Normalde bünyem çok kuvvetlidir yıllardır grip olduğumu bilmem, covid de olmadım. Normal mi bu kadar yan etki?
Bir de bu pıhtılaşma yaptığı haberleri çıkmıştı, ondan ne zaman şüphelenmem gerekiyor?

Bu arada çok düşündüm paylaşmadan önce , kimseyi aşıya karşı soğutmak istemem ama sizin de fikirlerinizi almak istedim.
(1) 

Kalkan icin oneriler

carmenta #1486196 
Merhaba herkese, tatil donusu 1-2 gece kalkan da kalmak istiyorum, oncesinde kas’ta kalacagiz o sirada tekne turu, kaputas, patara vs. gildilecek. Ama Kalkani merak ediyorum hic gitmedim daha once. Otel bakiyorum da kalamar beach e yakin bir yer buldum. Ama zamanimiz az oldugu icin orada otelin denize girecegimiz yere yakin olmasini istiyorum. Nerede bi otelde kalmak daha mantikli olur? Ve hangi beachi tavsiye edersiniz? Ayrica aksam yemegi icin restaurant oneriliniz varsa de sevinirim.
(9) 

Türkiye’den yurtdışına götürmek için ne alırdınız?

carmenta #1486086 
Merhaba herkese yıllar sonra ilk defa Türkiye’ye geleceğim tatil için. Hep Türkiye’ye gelince şunu aliyim falan diye aklıma bişeyler gelirdi, şimdi çoğunu unuttum. Avrupa’da bir ülkede yaşıyorum bir tane Türk marketi var çoğu şeyi buluyorum ama yine de şunu da al gelmişken diye önerebileceğiniz şeyler var mı? Siz olsanız mesela neler alırdınız?

Benim aklıma gelenler mesela Nestle- Damak, antep fıstığı, mahlep, homemade aromaterapiden bir kaç kozmetik ürün. Tarhana alabilirim belki. Bir kaç tane de kitap alacağım genelde ingilizce okuyorum ama yine de dursun kitaplığımda.
Sanırım kozmetik ürünlerin fiyatı baya artmış orada eskiden makyaj malzemesi falan ordan alırdım ama şu an için pek mantıklı değil herhalde?
(3) 

Psikolojik bir terim

carmenta #1480250 
Merhaba herkese, bir makale yaziyorum da bir kelime takildi aklima. Mesela cocuklugunda istismara ugrayanlarin ileride baskalarini istismar etmesinin psikolojide ismi neydi? Hatirlayamiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim.
(7) 

Final projem için polonya yapımı film önerisi

carmenta #1475940 
Merhaba herkese, bir ders alıyorum çağdaş polonya edebiyatı ve filmleriyle polonya toplumu diye, final ödevimiz bir film izleyip hakkında essay yazmak. Aklımda bir tane vardı anca izleyebildim ama pek beklediğim gibi çıkmadı. Film tecavüz sahnesiyle bitti, ben şimdi bunu nasıl polonya kültürü diye hakkında essay yaziyim. Profesörde polonyalı, gerçi filmin fragmanını derste kendisi de izletmişti ama ne biliyim pek içime sinmedi şimdi izleyince.

Sizin önerileriniz var mıdır? Çok az zamanım var karar vermek için. 2000 yılı sonrası bir yapım olması lazım. Derste işlediğimiz konular da; 2. dünya savaşı zamanı, komünizm, kilise, topumda kadının yeri vs. Teşekkürler şimdiden.
(7) 

Regl gecikmesi

carmenta #1467645 
Merhaba herkese, normalde her ay tam zamanında regl olurum bu ay 2 hafta gecikti, hamile olmadığıma eminim önceden belirtiyim. Geçen gün kan değerlerime bakıldı hepsi normal, jinekologumdan randevuyu anca 2 hafta sonrasına alabildim. O yüzden sormak istedim nedeni ne olabilir diye. Gayet sağlıklı besleniyorum, vitamin takviyeleri alıyorum, 6 ayda bir kontrollerime gidiyorum. Bir tek hipotiroidim var düzenli ilaç kullanıyorum onun bi etkisi olabilir mi acaba?

Bir de baya su topladı vücudum, kilomda bir artış yok ama vücut ölçülerim arttı sanki regl öncesi dönem gibi geziyorum iki haftadır ama olmuyorum:/

Ayrıca regl olabilmek için şunu iç vs. diye bir öneriniz varsa da sevinirim.
(2) 

Psikolog onerisi

carmenta #1467425 
Merhaba herkese, 10 yaslarinda cocuk icin tavsiye edebileceginiz online olarak hizmet veren bir psikolog var mıdır acaba? Anne baba ayrı bebekliğinden beri, bu yüzden herhalde biraz öfke problemleri var daha önce gittiği psikologlar oldu ama biraz sorunlu geçti, bir yararı olmadı, maalasef yalan söyleme huyu var daha önceki psikologları kandırdığı vs olmuş o yüzden iyi bir tavsiyeye ihtiyacımız var. Teşekkürler şimdiden.
(9) 

Ders çalışırken neler dinliyorsunuz?

carmenta #1465433 
Ben klasik ve jazz dinliyorum genelde Spotify'da bir kac listem var kitap okurken, çalısırken vs. dinlediğim ama hep ayni seyleri dinlemekten sıkıldım biraz, sizler neler dinliyorsunuz?
(2) 

Whatsapp’tan gönderilen fotoğrafın tarihi

carmenta #1457290 
Merhaba, bir şey merak ediyorum whatsapp’tan gönderilen fotoğrafların tarihi gözüküyor mu? ben kontrol ettiğimde göremedim ama mesela birisi geçen gün çektiği bir fotoğraf gönderiyor bugün çekmiş gibi bunu anlamanın yolu var mı? Telefonlar Iphone diye düşünelim.
(7) 

Buzluğa koymalık yemek

carmenta #1455046 
Merhaba herkese, bir arkadaşım biraz rahatsız ona gideceğim bir kaç günlüğüne, yemek hazırlayıp bırakmak istiyorum, ben yokken de uğraşmadan buzluktan çıkarıp ısıtıp yesin. Neler yapabilirim? Ben bir tek köfte yapıp buzluğa kaldırıyorum aklıma başka bir şey gelmiyor. Bir de sağlıklı besleniyor kendisi hani hamur işi vs. yapmayacağım.
(1) 

Wikipedia dışında ingilizce kaynak

carmenta #1453489 
Merhaba ödevlerim için bir kaç ingilizce kaynağa ihtiyacım var ama kitap vs. okumak için vaktim kalmadı direk net , kısa ve önemli bilgilere ihtiyacım var bir kaç farklı konu hakkında. Aslında istediğim tamamen wikipedia mantığında. Bazen iki şey öğrenicem diye kaç sayfa kitap okuyorum bütün ödevlerim gecikiyor:/ Google’a yazıyorum saçma sapan sayfalar çıkıyor. Siz nasıl, nereden yapıyorsunuz araştırmalarınızı?
(4) 

Microsoft Bing

carmenta #1453278 
Merhaba herkese, yeni bilgisayar aldim, microsoft edge yuklu chrome yuklemedim henuz, arama motoru olarak direk Bing aciliyor ben de biraz onu kullaniyim dedim fena da gelmedi acikcasi ama bing'de google'daki gibi tirnak icinde arama yaptigimda direk sonuclari cikartmiyor karsima. Baska bir yolu mu var acaba?
(1) 

Ngo’larla iligili ödev

carmenta #1453207 
Bir tek günüm yok ki sunum hazırlamadan geçsin. Merhaba herkese, aranızda hukuk öğrencisi var mıdır acaba ya da uluslararası hukuk dersi alan? Ngo’larla alakalı presentation ödevim var uluslararası hukuk dersinden. Nelere değinsem acaba? Zaten uluslararası hukukta çok da yeri yok Ngo’ların o yüzden pek aklıma bir şey gelmiyor.
(7) 

Diyetle kalça küçülür mü?

carmenta #1453125 
Merhaba herkese. Diyetisyen eşliğinde çok memnun kaldığım bir diyet yapıyorum, 2 ay gibi bir sürede neredeyse hedef kiloma ulaştık zaten ama kalçam erimiyor başlarda 3 cm falan inceldi ama bu son 15 günde belim 4 cm incelirken kalçam aynı kalmış. Zaten belim su an 61cm. yine oradan mı gidecek kilo vermeye devam edersem acaba? diyetime devam edeceğim, kilo vermekten ziyade benim için harika bir sağlıklı beslenme programı oldu çünkü ama bu basen ve kalça ne olacak :) ? Not: spor yapmaya ne vaktim ne de hevesim var arada yürüyüş yapıyorum o kadar.
(3) 

Avrupa multeci krizi hakkinda

carmenta #1452572 
Merhaba herkese, yaklasmakta olan bir sunumum var konu avrupa multeci kriziyle alakali ders ise demography. Neler eklememi onerirsiniz slaytlara nelerden bahsediyim? Ben kaba taslak biseyler cikardim tabi simdilik ama belki unuttugum, guzel bir kac fikir gelir sizin de akliniza diye sormak istedim .
(1) 

PowerPoint

carmenta #1452234 
Merhaba herkese, bu hafta hazirlamam gereken bir kac tane PowerPoint sunumum var fakat herhalde template secmek icegirini hazirlamaktan daha fazla vaktimi aliyor. Daha once bir cok kez hazirladim ama simdi geri donup baktigimda pek icime sinmiyor. Sade birsey olsun istiyorum ama ayni zamanda da profesyonel gozuksun. Kendi sundugu sablonlari pek begenmiyorum. Ya da kendim dizaynlamaktan pek anlamiyorum. Onerileriniz nelerdir?
(2) 

Instagram sifrem birinde olabilir mi?

carmenta #1447745 
Merhaba, az once instagramda bir arama yaparken farkettim de arama geçmişim silinmiş, yani şifremi sık sık değiştiriyorum küçük bir ihtimal ama olabilir mi? Login activitye de baktım ama bir tek benim telefonumdan giriş yapılmış gözüküyor. Belki de giren kişi temizlemiş olabilir. Hemen şifremi değiştirdim ama merak ediyorum olabilir mi böyle bir şey diye yoksa arama geçmişi arada öyle temizleniyor mu hiç denk gelmedim daha önce.
(4) 

Instagramda takip ettiginiz saglikli beslenme hesaplari

carmenta #1442881 
Merhaba, instagramda takip ettiginiz yemek tarifleri, saglikli beslenme uzerine paylasimlar yapan hesaplar nelerdir? Benim birkac tane var takip ettigim diyetisyen vs. ama maalesef cogu trendyol reklamlari paylasmaya basladi unfollow etmek uzereyim. Onerileriniz varsa ve paylasirsaniz sevinirim.
(5) 

Tiroid ilaci hakkinda

carmenta #1442404 
Merhaba euthyrox kullaniyorum 2 haftadir merak ettigim bir konu var , ilaci kahvaltidan yarim saat sonra almami soyledi doktor ac karinla bu sure zarfinda kahve icebilir miyim? Yani ilaci aldiktan kahvaltiya kadar ki yarim saat icinde. Ayrica ilaci almaya basladigimdan beri kendimi daha sinirli, gergin ve alingan hissediyorum bu normal mi ayni seyi yasayan oldu mu? Ben daha iyi gelir ilac diye umuyordum.
(3) 

Hangi magnezyum takviyesi

carmenta #1438229 
Merhaba herkese, magnezyum takviyesi almak istiyorum fakat hangisini alacagima karar veremedim. Bir cesidi kronik agrilara iyi gelirken digeri mesela anksiyeteye iyi geliyormus ama bi tane alip herseye iyi geleni yok mu acaba? Hem sindirim sistemi icin hem anksiyete bozuklugum ve kronik yorgunlugum icin kullanmak istiyorum. Solgar citrate almayi dusunuyorum ama onda da sinir sistemi hakkinda bir arastirma bulamadim. Siz ne tavsiye edersiniz?
(2) 

George orwell - 1984

carmenta #1431737 
Merhaba, 1984 ü okuyan var mı acaba, elimde bir essay var marxism’le alakalı onu inceleyip değerlendirmem gerekiyor, 1984 le alakalı bir içerik var , su an burada paylasamam essay bana ait olmadigi icin ama ozelden yazarsaniz sevinirim. Kısaca 1984’ü okumuş, ingilizce bilen kişiler aranıyor :) teşekkürler şimdiden.
(1) 

Ciltteki kahverengi lekeler icin hangi ürün

carmenta #1417370 
Merhaba herkese, cenemde 1-2 ay önce cikan sivilcelerden kalan kahverengi lekeler var bi kac tane, onun disinda sorunsuz kuruya dönük normal bir cildim var, aslinda gayet iyi bakiyorum cildime kullandigim her üründen de cok memnunum ama su minik lekeler gözüme batmaya basladi.
Tavsiye edeceginiz bir urun var midir acaba? Ayrica 1 hafta önce c vitamininli toz halinde kolajen kullanmaya basladim o lekelere bir faydasi olur mu ?
Tesekkurler simdiden.
(7) 

günlük ingilizce gelistirmek icin oneriler

carmenta #1414482 
Merhaba, aslinda ingilizcem iyi seviyede fakat daha cok akademik ingilizce odakli, ve gunluk konusmalarda anlamadigim seyler olabiliyor, slang dile hakim degilim ve bilmedigim bircok phrasel-verbs var, sizlerden dizi onerisi istiyorum ama dedigim gibi daha cok gunluk konusmalarin oldugu diziler eskiden english extra vardi o tarz bile olabilir. Arada the archers i dinliyorum ama podcast olayini pek sevemedim o tarz bir dizi olsa harika olur. Tesekkurler simdiden.
Bu arada diger takip ettigim dizileri zaten ana dilinde izliyorum genellikle, umarim ne istedigimi anlatabildim :)
(1) 

Bilgisayar tavsiyesi

carmenta #1410169 
Merhaba, yeni bilgisayar almam gerekiyor ama hic anlamiyorum, benim suan kullandigim bilgisayar biraz büyük ve agir, sirt cantamda tasiyabilecegim hafif, genel olarak okulda Microsoft programlari agirlikli kullanacagim bir bilgisayar istiyorum.
Gorsel olarak ince ve gri renk olmasi onemli:) Microsoft surface i begendim mesela. Baska ne onerirsiniz? Butce: 5000-6000 civari.
(14) 

Netflix veya HBO dizi önerisi

carmenta #1392394 
Biliyorum bir cok duyuru var coguna da baktim ama yine de tam istedigimi bulamadim.
Suc,gizem,psikolojik türlerinde olabilir. Bir sonraki bölüm ne olacak diye merak edeceğim, sürükleyici bir şey izlemek istiyorum bu haftasonu baya boş vaktim olacak.
Son zamanlarda izleyip beğendiklerim;
The Handmaid’s tale
Big little lies
How to get away with murder
You
The Haunting of hill house
The Sinner
La casa de papel
Dark
Chernobyl
Sharp objects
Aklıma gelenler bunlar, hepsini çok beğenerek izlemiştim önerilerinizi bekliyorum.
(3) 

Youtube da video altına yapılan yorumları bulma

carmenta #1387165 
Merhaba herkese, 9 yasındaki yeğenim ipadimle oynarken YouTube dan saçma sapan videoların altına yorum yapmış( recep ivedik falan) çok sinirliyim adamın teki “beni nie seviyon kardeş” diye aynı bu şekilde mesaj atmış öyle farkettim. Başka nerelere yorum yapmış bulabilirmiyim? Lütfen buliyim.
(10) 

Kendinden yüksek statüde birisine hayranlik duymanin psikolojik sebebi

carmenta #1386150 
Hic patronunuza ya da Professorünüze asik oldunuz mu? Bunun sebebini merak ediyorum, yasitlarima ya da arkadas cevremden birisine karsi birsey hissedemiyorum, genelde boyle imkansiz ( birkeresinde iliskiye dönmüslügü vardi) hayaller kuruyorum ve bu durum hosuma da gidiyor aslinda, ama dedigim gibi merak ediyorum neden.
(7) 

Ders calisma teknikleriniz

carmenta #1384765 
Su an ders calismaya calisiyorum onümde okumam gereken 50 sayfaya yakin ingilizce yazi var, ders hukuk, ingilizcem B1/B2 arasi ve sanirim birazdan pes edicem. Turkce bile okusam anlamayacagim bir suru kelime cikar, daha okulun ilk haftasi fakat cok gözüm korkuyor, 7-8 dersin hepsi böyle, sizin calisma yöntemleriniz nedir özellikle ingilizce kaynak okumaniz gerekiyor ve ingilizceniz yetersiz kaliyorsa?
(5) 

Termos tavsiyesi

carmenta #1383416 
Sabahlari okula giderken kahvemi hazirlayip yanima alabilecegim bir termosa ihtiyacim var bir tane var bende ama bikeresinde acildi butun kahve cantama döküldü oyüzden güvenli iyi marka önerilerinizi bekliyorum. Görseli ve iciminin kolay olmasi tutmasi vs. de önemli tabi.
(3) 

Bürüksel’den Brugge

carmenta #1379413 
Onceden bilet almama gerek var mi tren icin ucak rotar yapar vs. diye riske atmak istemiyorum saat 20.00 da bürüksel hava alaninda olucam en rahat nasil brugge a giderim o saatte?
(3) 

Berlin tavsiyeleri

carmenta #1379400 
Merhaba herkese, hafta sonu 3 günlügüne Berline gidiyorum, baya arastirdim ama yine de sizin güncel tavsiyelerinizi almak isterim. Mesela Strandbar a gitmek cok istiyordum ama kapanmis sanirim, aksamlari club degil de bar- pub tarzi oturup bira icebilcegimiz nereye gidebiliriz? Otelim mitte bölgesinde.
Ayrica cok fazla müze var hangilerini tavsiye edersiniiz?
(1) 

Takip ettiğiniz bilim ve sanat siteleri

carmenta #1377080 
Haber sitelerinin dışında nereleri takip ediyorsunuz? Dergi, blog vs. Mesele son bilimsel araştırmaları takip edebileceğimiz siteler nelerdir güvenilir. İnternette bir şey arattığımda bir çok kaynak çıkıyor seçmesi hayli zor. Ayrıca tarih hakkında da olabilir. Genel kültüre katkısı olan her öneriye açığım. Öneriler ingilizce kaynak olursa daha iyi olur. Teşekkürler.
(3) 

İngilizce kitap tavsiyesi

carmenta #1360396 
Merhabalar, tatilde okuyabileceğim biraz kafamı dağıtacak okuması kolay ingilizce kitap önerirseniz çok sevinirim.
Academic yazılar okumaktan sıkıldım, böyle daha basit günlük dilin kullanıldığı, günümüzde geçen roman tarzı bir şeyler okumak istiyorum. Bugün dayanamayıp The shortest history of Europe u aldım şimdi onu okuyorum ama okul bitiyor ve dediğim gibi tarihe vs. ara vermek istiyorum biraz. Me before you tarzı birşey olabilir belki, başka ne olabilir?
(6) 

Heyecanı yenmek

carmenta #1359055 
Merhaba arkadaşlar, önemli bir sorum var heyecanımızı yenmek için ne yapıyoruz? Geçenlerde bir sunumum vardı heyecandan elim ayağım titredi, söyleyeceğim her şeyi unuttum.Hatta bazen bayılacak gibi oluyorum, şimdi yine topluluk önünde konuşmam gereken bir durum olacak ne tavsiye edersiniz? Şimdi bile düşününce kalbim yerinden çıkacak gibi, sabahın köründe olmasa içip gidicem :) bu arada normal hayatımda gayet sosyal bir insanım ama topluluk önüne çıkınca bazen işler değişiyor.
(8) 

Kitap tavsiyesi (Uluslararası ilişkiler)

carmenta #1337615 
Merhabalar,
Seneye Uluslararası İlişkiler okuyacağım ingilizce olarak. Şuan hazırlıktayım ingilizcemi biraz geliştrmem gerekiyor, biraz da bölüme hazırlanmak istiyorum bölümle alakalı kitap okuyabilirim ya da genel kültürümü biraz daha geliştirebilecek bişeyler ne tavsiye edersiniz? Hem de ingilizce olarak biraz bölümümle alakalı terimlere aşina olmak istiyorum seneye sıfırdan başlayıp zorluk çekmiyim.
Başka neler yapabilirim? Tavsiye edeceğiniz takip edebileceğim internet siteleri nelerdir? Teşekkürler şimdiden.

Edit: Yazmayi unutmusum Türkiye de okumuyorum, Avrupa da bir üniversitedeyim, cok guzel tavsiyeler var ama Osmanli ve Türkiye disinda bölümle alkali daha genis kapsamli konular, kaynaklar önerirseniz cok sevinirim, tesekkürler.
(7) 

Yurtdisina yerlesme durumunda türkiyede ki esyalari ne yapiyoruz

carmenta #1297473 
Merhaba , yurtdisina yerlesicem biraz ani bir gelisme oldu benim icin, Türkiyede tek basima yasadigimdan ve kirada oldugumdan dolayi evi bosaltmam gerekiyor haliyle cogu esyayi vericem fakat manevi olarak önemi olan bazi büyük esyalarim var ya da mesela yeni televizyon almistim 4.000 lira civarinda bu tarz seyleri ne yapabilirim? 2 koli kitabim var mesela hepsi önemli benim icin, ayrica tekrar Türkiyeye dönme durumum olursa sıfırdan başlamak istemiyorum. En azından sevdiğim ya da önemli olan eşyalarım bi yerde dursun istiyorum. Depo falan mı tutmak gerekiyor böyle bir durumda ücretleri nasıldır, başka tavsiyeleriniz var mı? Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Ziraat bankası faiz oranları hakkında

carmenta #1295051 
Merhaba , yeni vadeli hesap açtırdım vade süresini 41 gün yaptılar 32. gün arifeye denk geliyor diye, Faiz oranı ise %11 fakat internetten baktığımda %13.50 yazıyor bu da aylık 50 lira farkettiriyor. Sadece merakımdan soruyorum büyük bi miktar değil zaten ama neye göre değişiyor faiz oranı?
Bir de uzun süre kullanmayacağım bir para vade süresini uzun tutmam daha mı karlı olurdu?
Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Yabancıların Türkçe öğrenmesi için kaynak

carmenta #1289363 
Merhaba, biraz araştırdım ama bulamadım bildiğiniz youtube da Türk bir öğretmenden takip edebilecekleri bir kanal var mı? Ya da tavsiye edebileceğiniz herhangi başka bir kaynak?
(3) 

Bodrum’da kalacak yer tavsiyesi

carmenta #1288463 
Merhaba, şu an tatilden dönüyoruz bodrumda bir işimiz var trafiğe de kalmamak için bir gece de orda kalalım dedik, 3 saat sonra varıcaz Bodruma akşam da Bodrum’da takılıp sabah kahvaltıdan sonra ayrılıcaz. Nerede kalabiliriz merkez de? Ya da Gümüşlük’ de (bilmiyorum orada gece yapılacak birşey var mı)Temiz bir butik otel olabilir, gecelik 2 kişi 300 liraya falan. Akşam içeceğimiz için arabasız çıkmak istiyoruz. Teşekkürler şimdiden.
(9) 

Tatil planlama

carmenta #1275957 
Merhaba, haziran başında 8 geceliğine arabayla tatile çıkmayı düşünüyoruz. nereden başlasak karar veremedim. Kaş'da 3-4 gece kalıp bitiricez. Hiç otel rezervasyonu yaptırmadan beğendiğimiz yerlerde kalalım diyoruz.
Görmek istediğimiz yerler; Sedir adası, Kelebekler vadisi, Kaputaş plajı, Patara plajı. Başka tavsiye edebileceğiniz yerler varsa onlarıda yazabilirsiniz.
Bir de nereden başlasak? Kaş'dan önce nerede kalalım? Bodrum diye düşünmüştüm vazgeçtim. Çok da koştur koştur olsun istemiyorum.
Bir gün de tekne turu yapmak istiyoruz onu hangi bölgede yapalım hem görmek istediğimiz bi kaç yeri de aradan çıkarırız belki. Teşekkürler şimdiden.
(13) 

Avrupa ülkelerinde denk geldiğim değişik bir tat

carmenta #1255886 
Merhaba bir kaç seyahatimde denk geldim, sandviç, hamburger, hot dog vb. içine farklı ,çirkin hiç alışık olmadığımız bir baharat mı sos mu bilmiyorum bir şey koyuyorlar kokusu falan çok kötü ,tadını tarif bile edemiycem okadar kötü ki kaç kere aç kaldım:) ne olabilir? bazen söylüyorum değişik bir şey koyuyorsunuz içine koymayın diye ama yok bulamadık ne olduğunu. Şimdi yine bir yurt dışı seyahatim var en azından menüde falan içindekiler kısmında denk gelir,görürsem söylemiyim neyse adı:)
(4) 

Smart tv tavsiyesi

carmenta #1232626 
49"-50" ultra hd smart tv almak istiyorum fakat karar veremedim.
2500-3000 civarlarinda lg ya da samsung dusunuyorum. Pek anlamiyorum açikcasi.
Daha cok Netflix icin kullanicam, internetinin hizli olmasi önemli.

Su modeli begendim aslinda
www.vatanbilgisayar.com

Nasil sizce tavsiye edebileceginiz daha iyi bir model var mi ?
Tesekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık