(1) 

indesign baskı sorusu

silent enigma #632117 
bir dergi yapıyoruz, derginin boyutu a4. biz iki sayfayı bir tasarlayıp, a3'e baskı alıp, onları ortadan zımbalamak istiyoruz. çıktıda hangi sayfaların yan yana gelmesi gerektiğini bu program otomatik hazırlıyor mu? (yani gazete düşünün, aslında bir sayfasının tamamında 2. ve 3. sayfa yoktur da 2. ve 15. sayfa vardır vs. gibi)
(3) 

elektrikli araba

silent enigma #615343 
tazzari zero veya renault twizy veya zoe gibi küçük elektrikli arabalar ne zaman türkiye'de satışa çıkacak bilen var mıdır?
(2) 

instagram facebook ilişkisi

silent enigma #565436 
cep telefonundan instagramdaki bi fotoğrafı daha sonradan facebookta paylaşmak istediğimde feysbuka gönderildi diyor ama sonradan laptoptan facebook hesabıma girip fotoğrafı onaylamam gerekiyor yayınlanması için. bunun ayarını nereden düzeltirim de sonuçta doğrudan fotoğraf paylaşabilecek hale getiririm bu programı?
(2) 

video kesip biçme

silent enigma #549007 
elimde dat uzantılı bir video dosyası var, onun bir kısmını kesmek istiyorum, beleş olan hangi program bu uzantıyı açmaya ve editlemeye yarar? (moviemaker olmadı en basitinden)
(16) 

çok üzülünce ne yapıyorsunuz?

silent enigma #547790 
montla sıçmak haricinde?

türksel'de hem her yönle konuşmak hem de mesajlaşmak için tarife?

silent enigma #543736 
türksel'de hem her yönle konuşmak hem de mesajlaşmak için tarife önerecek olan? (faturasız hat için) 20 tl civarında bir şey arıyorum.
(2) 

iphone 5 nereden alınır?

silent enigma #542639 
diyelim ki ayfon 5 almak istiyorum, nereden alsam piyasadakiler içinde makul bir fiyata almış olurum, garantisi vs de olacak şekilde?
(1) 

hırka arıyorum

silent enigma #536111 
yaklaşık 8-10 sene önce aldığım ve artık kullanılamaz hale geldiğinden bir benzerini aradığım bir hırkam (erkek hırkası) var. düz siyah, sadece dikişleri beyaz. ve en önemli özelliği alt kısmında beli saran bir lastiği yok, dümdüz kesiliyor. pamuklu kumaşı. böyle bir şey nereden bulabilirim, bitişi lastiksiz olan? internette ya da mağazalarda rastlamış olan var mıdır?
(1) 

plazma lambaları ne kadar güvenli?

silent enigma #533063 
www.youtube.com
bu plazma lambalarının çin malı olanlarından aldım internetten, gayet normal çalışıyor gibi şimdilik de, elektrik falan çarpmasın? bir de elimizle dışına tuttuğumuzda manyetik alanda uzun zaman kalmaktan vücuda zarar verir mi dersiniz?
(2) 

şifalı bitkiler kitabı

silent enigma #525691 
şifalı bitkiler kitabı almak istiyorum, ama idefix'te aratınca 60 tane falan çıkıyor. alıp okuduğunuz, hangi bitkinin, otun ve sebzenin meyvenin ne yararları olduğuna dair güzel bilgi içeren kitap varsa önerir misiniz?
(1) 

bergamot'un neresi?

silent enigma #519797 
bergamot'un yaprakları mı yoksa meyvesinin kabuğu mu earl grey'de kullanılıyor?
(2) 

yazar tavsiyesi

silent enigma #519376 
haruki murakami, paul auster ve engin geçtan okumayı çok seviyorum. benzer yazar arıyorum, dili, konuları, anlatım tarzı benzeyen. ki bence saydıklarım kendi içinde benzeşiyor. he, bir de kurt vonnegut var çok sevdiğim.
(3) 

isbn no'su bilinen kitap

silent enigma #518663 
isbn no'su bilinen kitabın hangi kitap olduğunu bulabileceğimiz bir database var mıdır? böyle numarayı yazsam, kitabın bilgileri çıksa.
(1) 

email yönlendirme problemi

silent enigma #503418 
okulun bana verdiği emailimi gmaile yönlendirmiştim. bir şey olmuş bugün, tüm 2009 sonrası emailler gmailime yeniden gelmeye başladı. 2000 tane falan email gözüküyordu, ben de bunları indirmeye başlamadan gmaildeki hesap aktarma seçeneğini sildim. ama hala geliyor emailler yavaş yavaş, bunu durdurmanın bi yolu yok mudur?
(3) 

bir düşünce akımı soruyorum hemen silicem.

silent enigma #498305 
selamlar, merak ediyorum acaba hayvanların insanlardan daha üst bir bilinç düzeyine sahip olduğunu destekleyen bir felsefe akımı var mıdır? budizm sanırım biraz yakın duruyor bu duruma, başka?
(4) 

kışlık ısıtıcı

silent enigma #497716 
bir odayı ısıtmak için ısıtıcı arıyorum ama gördüğü her yeri ufo gibi yakmasın, odayı ısıtsın genel olarak istiyorum. radyatör değil ama istediğim, elektrik sobası gibi bi şey. şu iki siteden hangi modeli tavsiye edersiniz, acil tavsiyeye ihtiyacım var:

simfer.com.tr

www.kumtel.com
(2) 

kumaş boyama

silent enigma #491037 
ilk defa kumaş boyayarak tshirt yapmak istiyoruz. beyaz tshirt alacağız, peki neyle boyayacağız? neler var alternatif boyama malzemesi?
(1) 

feysbukta arkadaşlar

silent enigma #490860 
sayfamızda arkadaşlar kısmında gözüken 6 kişi oluyor ya, onlar bizim sık baktıklarımız mı, bize sık bakanlar mı, yoksa başka parametreleri var mıdır?
(2) 

gmailde hatırlatma

silent enigma #485089 
gmailde hatırlatma ekleme gibi bir opsiyon var mıdır?
(1) 

birtakım kavramlarla ilgili.

silent enigma #485042 
sosyal demokrat ile sosyalist arasında ne gibi bi fark var? marksizm bu kavramların neresinde duruyor? biri kısaca ön bilgi olarak anlatsa bana bunları ya.
(2) 

lava lambası alınacak internet sayfası veya izmir'de yer?

silent enigma #481478 
lava lambası almak istiyorum. nereden alınacağına dair önerisi olan, link verebilecek kimse?
(2) 

elektrikli arabalar ve satışa çıkma şeysi.

silent enigma #479532 
reno'nun elektrikli arabalarından yalnız bir tanesinin satış fiyatı var sayfasında. diğer arabalar türkiye'de satışa girecek mi bilen var mı? girecekse ne zaman? özellikle twizy ve zoe z.e'yi merak ediyorum

www.renaultelektrikliaraclar.com
(2) 

kudret narı ve zeytinyağı ile ilgili hazırlık soruları

silent enigma #471766 
kudret narı isimli bir bitki var, şifalı vs deniyor. ben bundan aldım, turuncu ve içinde kırmızı çekirdekleri var. zeytinyağında eriteceğim bi ay falan. ama çekirdekleri bazı yerlerde yağa koymadan çıkartın belki zehirlidir falan diyor, bazı yerlerde ise bir şey yazmıyor. wikipedia'da ise salataya çekirdekleri konduğu falan yazıyor. yani bu işi daha önce yapmış biri varsa beni bilgilendirebilir mi? çekirdekleri çıkarmalı mı çıkarmamalı mı? bir de, güneş ışığında mı karanlıkta mı bekletmeli bunu sonra, o da her yerde ayrı yazılmış. son olarak, bunu direk zeytinyağına koyup sonra da tüketiyoruz yiyoruz değil mi, acı suyunu falan ayrıştırmak gerekiyor mu, gerekiyorsa nasıl ki? teşekkürler.
(1) 

kaostan düzen gelir gibi bi cümle arıyorum

silent enigma #469514 
"kaostan düzen gelir" gibi bi cümle arıyorum, ama kimin söylediği ve kaynağı ve tarihi belli olacak. bi makalenin başına yazacağım, ama o kadar da konunun literatürüne uzağım diyelim. bana benzer örnekler verecek olan? ama kaynaklı böyle.
(3) 

opera ve bale, akm kapalıyken nerede oynuyor?

silent enigma #467498 
istanbul akm kapalı bildiğiniz üzere yıllardır, normalde akm'de oynanan oyunlar başka yerlerde mi sahne alıyor bu sırada?
(4) 

bu surat ne suratı

silent enigma #465680 
bugün bi iki yerde rastladım, yeni bir şey midir?
(16) 

eti yenen hayvanlar?

silent enigma #460483 
geçen bir kitap tanıtımı gördüm de, işte diyor ki, neden inek yiyoruz da köpek yemiyoruz vs vs. tabi tanıtım metni bu, kitabın gerisini henüz okumadım, bunun eskiye dayanan sebeplerini anlatıyordur diye tahmin ediyorum da, aklıma takılan bir şey var. hangi hayvanların etleri yeniyor? yani biz türkiye'de tavuk, inek, kuzu, hindi, balık gibi hayvanları yiyoruz, başka ülkelerde neler yeniyor bunların haricinde? böcekler var onları geçiyorum, tavşan ve ördek yendiğinden haberdarım, başka ne var bildiğiniz?
(8) 

istiklal caddesi'ndeki standart kafeler

silent enigma #442388 
böyle her insanın girip oturduğu nereler var, kafede bir özellik aramadan? şu verdiğim örneklere benzeyen yerler arıyorum: mado, dilek pastanesi, saray muhallebicisi...
(5) 

ahşap tipi sorusu

silent enigma #440652 
fotoda zemindeki ahşaba ne deniyor, böyle hafif gri kahverengi arası? cinsinin bi adı var mıdır ya da cilasının?
(4) 

dolmakalem mürekkep kuruması

silent enigma #432806 
benim bir dolmakalemim var, dolduruyorum mürekkebi, bir süre kullanmayınca hemen kuruyor. sonra tekrar yazar hale getirmek için uğraşıyorum iki saat. bunun böyle olmaması için ne yapmak gerek, bir çözüm yolu bilen var mıdır?
(2) 

avm'ler (istanbul)

silent enigma #432249 
istanbul'daki tüm avm'lerin isimlerine ulaşılabilecek bir ekşisözlük başlığı yok mudur? varsa söyler misiniz, yoksa açar mısınız? sözlük harici bir kaynaktan da bulunursa benim için kafidir.
(6) 

iphone 4 nedir 4s nedir?

silent enigma #427729 
ben bu yeni nesil telefonlar çıktığından beri önyargıyla uzak duran bir insanım ama son zamanlarda ilgimi çekmeye başladılar ve alsam mı diye düşünüyorum. temel olarak 2 sorum var:

1) iphone 3 ve 4 arasında ne fark vardır?
2) iphone 4 ve 4s arasında ne fark vardır?
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık