ukulele önerisi istiyorum

silent enigma #1578331 
merhaba, ben yıllardır gitar çalan biriyim, klasik; elektro, bas vs çaldım ama hiç ukulele çalmadım ve ukulelem olmadı. şimdi bir ululele alayım istiyorum, ahşap olsun, çok oyuncak gibi olmasın. ama yani profesyonel bir şey değil ucuz bir şey arıyorum. 500-600 lira civarında bir marka model link önerisi olan varsa sevinirim.

helmholtz rezonatörü arıyorum

silent enigma #1572812 
metalden yapılmış, böyle küre şeklindeki helmholtz rezonatörlerinden arıyorum. satın alabileceğim bir yer bilen var mıdır?
(1) 

Görsel hangi filmden?

silent enigma #1571541 
Soru başlıkta.
Görsel: hizliresim.com
(1) 

Tanımadığım biri Google'da benim web sayfamın reklamını vermiş.

silent enigma #1569337 
Kendi adımı Google'da aratınca bir baktım ki sahip olduğum domain adresine birisi reklam vermiş, ücretli reklam diye çıkıyor. Reklam veren kişi Azerbaycan'dan biri gözüküyor. Bu ne biçim bir iş? Bir zararı yok gerçi ama bu reklamı Google'a durdurtabilir miyim?
(2) 

What the Durrells did next

silent enigma #1543523 
The Durrells adlı diziyi bitirdim. Devam niteliğinde bir film var sanırım, "What the Durrells did next" adında. Nereden izleyebilirim?
(4) 

seboreik dermatit ve saç derisinde pullanma için şampuan farkı

silent enigma #1542864 
seboreik dermatit ve saç derisinde pullanma için ducray'in ürünlerinden kertyol pso'yu kullanıyorum. aynı markanın kelual ds adlı bir ürünü daha var. hatta bir de squanorm var. farkı nedir, biliyor musunuz?
(2) 

kavga eden iki köpeği barıştırma

silent enigma #1535894 
7 yıldır aynı bahçe içinde serbest şekilde yaşayan iki köpeğim, dün birbirlerini parçalar şekilde birbirine girdi, etrafı kan götürdü. ayırdıktan sonra köpekleri bağladım. bir gün sonra tekrar çözmeyi ve serbest bırakmayı denedim. yine birbirlerine girdiler, bu sefer daha kısa sürede ayırabildik. bu iki köpeği nasıl yeniden bahçede serbest bırakabilirim ve birbirlerini yememelerini sağlayabilirim?
(3) 

şömine bacasının çekmesi için ne yapılabilir?

silent enigma #1504221 
tek katlı bir evdeki şömine bacası tam çekmiyor, duman bir süre sonra içeri geliyor. ne yapılırsa düzelebilir?
(1) 

Vadeli hesabın vade bitim tarihinde hangi saatte para hesaba yatar?

silent enigma #1488039 
Vadeli hesabın vade bitim tarihinde hangi saatte para hesaba yatar?
(1) 

Sağ kaburga altından leğen kemiğine kadar olan bölgede ağrı.

silent enigma #1486385 
2 senedir süren bir karın ağrım var. Sağ kaburga altından leğen kemiğine kadar olan bölgede ağrım. Dahiliyeye, genel cerrahiye ve gastroenterolojiye gittim. Tam sağ ön kaburgamın bittiği yerde başlayan, ele gelen şerit biçimli ağrılı bir doku var, bağırsaklarımda bozukluk olduğunda bu ağrı ve karın şişliğim artıyor. kan tahlillerinde olumsuz bir şey çıkmadı, ultrasonlarda da karaciğer vb organlarda bir şey görülmedi ve apandisit çıkmadı. yüzeyel ultrason da çekildi, onda da bir bulgu yok. bu tür bir ağrıyı sizce hangi konuda uzman bir doktor nereden kaynaklandığını anlayabilir? genel cerraha da gittim, yağ dokusu ele geliyor olabilir, ancak ağrı yapmaması gerek dedi. karın duvarı kaslarımda bir sorun (fıtık, bağ kopması vb) olup olmadığını hangi doktor hangi tetkik ile değerlendirebilir? çok standart ve kolay anlaşılır bir durumum olmadığını sanıyorum.
(1) 

hayvanların renkleri görüp göremediğini nasıl bilebiliyoruz?

silent enigma #1484171 
mesela, ahtapotların renk körü olduğu bilgisini bilim adamları nasıl elde ediyor?
(4) 

Aşı sıramız geldiğinde biontech ile sinovac arasında tercih yapabilir miyiz

silent enigma #1483536 
Aşı sıramız geldiğinde biontech ile sinovac arasında tercih yapabilir miyiz?
(4) 

sahibinden.com paralı mı oldu?

silent enigma #1475684 
daha önceden satılık ilanlarımı ücretsiz veriyordum. şimdi para istiyor. bu yeni bir şey mi?
(4) 

ttnet ultranet'ten hipernet'e geçiş

silent enigma #1468955 
ttnet ultranet sınırsız 16mbps kullanıyorum. hipernet sınırsız 16mbps'ye geçiş yapmayı düşünüyorum. modemim adsl modemdi. yeni alacağım modem ne olmalı? bir diğer sorum da, adsl - vdsl - fiber'şn farkları ne? hipernet bunlardan hangisine tekabül ediyor?
(8) 

Upload yaparken internetim neredeyse duruyor.

silent enigma #1468946 
Ttnet kullanıyorum, internette sayfalara falan bakarken çok bir sıkıntım yok ama diyelim birine fotoğraf yollayacağım, emailde dosya yükleyeceğim, uploada başladığım anda internet durma derecesinde yavaşlıyor. Ttnet, bizim sistemimizde sorun yok diyip her seferinde arıza kaydımı kapatıyor çözümlemeden. Ne yapabilirim? Problem ne olabilir?
(4) 

Superonline'ın başkasının faturalarını bana email atmasını nasıl engellerim

silent enigma #1468774 
Superonline'da hiçbir ADSL aboneliğim olmamasına rağmen, e-mailime aylardır başka birinin hesabının faturaları atılıyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda ise, aradığınız telefon e-mailinizle eşleşmiyor, o yüzden işlem yapamayız, diyor. Diyorum ki, benim aboneliğim yok, e-mailime fatura göndermeyi bırakın. Ama bunu düzeltemeyiz diyorlar. Müşteri hizmetleri telefon ile çözemeyince, internetten düzeltilmesini denemek için www.superonline.net adresine girince ise, telefonum sistemde kayıtlı olmadığını söyleyerek yine işlem yapmama izin vermiyorlar. Komik bir sistemleri var. Hiçbir yoldan bunu çözemedim. Sizce nasıl çözülür bu durum?
(3) 

İlaçlar nasıl keşfediliyor?

silent enigma #1462907 
örneğin, lokal anestezi ilaçları nasıl keşfediliyor? hangi maddeyi kullanıp da anestezi etkisi oluşturacağını nasıl tahmin edebiliyorlar ki? denerken yanlışlıkla mı buluyorlar? bu işin gelişim süreci nedir?
(1) 

Kısıtlamalar varken acile nasıl gidilir?

silent enigma #1462173 
Sokağa çıkma yasağının olduğu durumlarda acil bir durumda nasıl hastaneye gidebiliriz? Bunun iznini nereden alıyoruz?

Bir ikinci sorum ise, refakatçi olarak sokağa çıkmamız mümkün mü?
(3) 

sağ kaburgamın hemen altındaki ağrı

silent enigma #1460274 
bir senedir sağ kaburgamın bittiği ve karın boşluğumun başladığı noktada bir ağrım oluyor. karında bir şişlik hissi ile beraber gelen bulantı hissi, böyle 3-4 gün sürüyor. ayda bir veya iki kez tekrarlıyor sanırım. bir sene içinde farklı zamanlarda birkaç kez kan tahlili ve tüm batın ultrasonu çektirdim. göze çarpan bir şey çıkmamıştı. şimdi yine birkaç gündür aynı bölgede ağrım var. sormak istediğim şey şu: kaburgamın alt kısmına bastırdığımda, garip bir şişlik hissi geliyor. yani kaburgamın sanki hemen altında ve arkasında olan bir şey (kas gibi çizgisel bir şey, şiş bir şerit) elimle hareket ettirince ileri geri oynuyor ve tak tuk ses çıkarıyor gibi bir his oluşturuyor. böyle bir şey mümkün mü? kas olabilir mi şişen şey? bunun tetkik yöntemi nedir?
(4) 

Hastanelerdeki tıbbi cihazların sesi

silent enigma #1457321 
Hastanede yatarken, solunum cihazı veya kalbinizi düzenli takip eden, yatağınızın başındaki cihazların bazı sesleri oluyor, dıt dıt dıt diye. Bunlar sesi eğer gerekirse kısılabilir veya kapatılabilir cihazlar mıdır? Yani bu seçenek var mıdır üzerlerinde, yoksa her türlü o sesi çıkarırlar mı zorunlu olarak?
(3) 

güzel mekanlı romantik komedi önerisi

silent enigma #1456122 
'under the tuscan sun', 'leap year', 'a good year' ve 'the holiday' benzeri, güzel doğal mekanlarda geçen, akıcı ve konusu dram olmayan film önerisi var mı? romantik komedi gibi bi şeyler arıyorum.
(2) 

Projektör önerisi

silent enigma #1456120 
Evde film izlemek için uygun fiyatlı ama dandik olmayan bir projektör almak istiyorum. Önerisi olan?
(3) 

Tapuda "özel güvenlik bölgesi içinde kalmaktadır" yazan ev.

silent enigma #1452858 
Tapusunda "özel güvenlik bölgesi içinde kalmaktadır" yazan ev, ne anlama gelmektedir? Yabancıya satılabilir mi? Bilen birisi beni aydınlatırsa sevinirim.
(1) 

okuyacak kitap / yazar tavsiyesi arıyorum.

silent enigma #1446208 
edebiyat konusunda çok dar görüşlü bir insanım. okumayı sevdiğim tek şey, roman. birkaç sevdiğim yazar vardı, onların da tüm kitaplarını okudum bitti. sevdiğim yazarlar şöyle: paul auster, haruki murakami, kurt vonnegut, engin geçtan. bu kadar. bu yazarlara benzer dilde yazdığını düşündüğünüz yazar (ve kitap isimleri) varsa, önerirseniz sevinirim. abartısız, akıcı dili olan kısa romanlar arıyorum kısacası.
(1) 

90lar çarklı kadınlı klip

silent enigma #1441841 
90larda bir klip hatırlıyorum, bir kadını dönen bir çarka bağlamışlar, bıçak falan fırlatıyorlar. hangi şarkıydı?
(1) 

küçük el havlusu boyutunda peştemal arıyorum

silent enigma #1440864 
yaklaşık olarak şuna benzer bir şey arıyorum, internette bulamıyorum. bilen var mıdır? peştemal desenli el havlusu diyeyim.

urun.n11.com
(2) 

ahşap ile ilgili bu terimlerin farkı nedir?

silent enigma #1425111 
ahşap rabıta, lambri ve parkenin farkı nedir?
(5) 

komedi- romantik komedi - güzel mekanlı film arıyorum

silent enigma #1417264 
woody allen veya michel gondry tarzı filmler arıyorum.
onların filmlerini izledim. benzer filmler önerebilir misiniz?
iç karartıcı şeyler olmasın, böyle güzel köylerde kasabalarda geçsin, romantik komediler olsun :)
(2) 

Excel'de sayıları tarihe çevirme sıkıntısı

silent enigma #1412814 
Başka bir yerden export ederek aldığım Excel dosyasını açtığımda sayıları tarihe çeviriyor. Sonrasında hücre ayarlarına girip tüm hücreleri sayı olarak algıla dersem de daha önce tarih yazdığı o hücelere abuk subuk sayılar yazıyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
(12) 

trafik cezası kesilen yerin neresi olduğu nasıl bulunur?

silent enigma #1411807 
hız limitini aşmış ve trafik cezası yemişim. şöyle yazıyor:
İZMİR-ÇEŞME DKY KM:17-42 HIZ TAHDİDİ KM/S 90 GÖRÜNTÜ SAKLAMA SÜRESİ 1 YIL URLA SULH CEZA HAKİMLİĞİ

bunun tam neresi olduğunu internetten bulabilir miyim? 17-42. km'ler arasının neresi olduğunu gösteren bir harita var mıdır?
(5) 

Karavanımız olsa her yerde durup uyuyabiliyor muyuz?

silent enigma #1395817 
Diyelim ki karavan kiraladık. Boş gördüğümüz herhangi bir yerde durup geceyi geçirebiliyor muyuz? Bu işin yolu yordamı nedir? Yasakları falan var mıdır?
(1) 

ürtiker ilacını bırakan var mı?

silent enigma #1390694 
5 aydır kronik ürtikerim var ve antihistaminik kullanıyorum. doktorum düzenli kullanmamı söyledi. ancak bu hafta başka bir sebeple hastaneye gittiğimde karaciğer büyümem olduğunu öğrendim. uzun süreli ilaç kullanımlarında olabiliyormuş. kullandığım antihistaminiği bırakmayı deniyorum, bugün almadığım 2. gün ve yavaştan tekrar kaşınmaya başladım. sorum şu ki, kronik ürtiker geçirip sonra ilacı bırakabilmiş kimse var mı aramızda? iki ucu boklu değnek gibi duruyor.
(9) 

hoş mekanlı akıcı film önerisi

silent enigma #1387327 
'under the tuscan sun' ve 'a good year' benzeri, güzel doğal mekanlarda geçen, akıcı ve konusu dram olmayan film önerisi var mı?
(6) 

matematikten anlayan birine soru

silent enigma #1286736 
matematiği iyi bilen birine teorik bir soru soracağım. benim cahilliğimden kaynaklanan bir şekilde, aslında büyük ihtimalle oldukça basit bir soru, ama anlamakta zorlanıyorum. integral ile ilgili. var mı bana yardım edebilecek biri?
(4) 

kaset veya plakta ses kaydı nasıl oluyor, mantığını açıklayabilecek var mı?

silent enigma #1282759 
hani şimdi mp3 falan onları kısmen tahmin edebiliyorum, zamana bağlı biçimde şu frekanstan şu şiddette ses çıkar gibi bir altyapısı olsa, mantıklı bi şekilde çalışır. ama kaset ve taş plaklarda nasıl oluyor o iş? frekansları tek tek yazan bir teknoloji mi var onların da altyapısında?
(3) 

sözlüğe giriş yapamıyorum

silent enigma #1267145 
giriş yapmaya çalışınca, şifrenizi güncelleyin diyor, yazdığım hiçbir yeni şifreyi kabul etmeyip şöyle bir uyarı veriyor:

"hesap güvenliğiniz açısından şifrenizin diğer sitelerde kullandığınız şifrelerden farklı olmasını tavsiye ederiz."

yazdığım şifrelerin hiçbirini daha önce kullanmadım bir yerde.

nedir acaba sorun?
(4) 

psikolojik rahatsızlık isimleri ve farkları

silent enigma #1264841 
bipolar, manik depresif, şizofren ve borderline arasındaki temel farkları özetleyebilecek var mıdır? bana hepsi benzermiş gibi geliyor, nasıl teşhis koyuyorlar, en belirgin özellikleri nedir merak ediyorum.
(1) 

bina cephesinde bakırın zehirli olup olmaması

silent enigma #1256481 
merhaba, bir bina inşaatında cephede bakır kullanılması düşünülüyor. yalnız bu binanın çevresi de tarla gibi bir şey. bakır oksit, toprağa karışması durumunda sebzeleri zehirli hale getirir mi, veya dokunulması, solunması zehirli midir, bu konuda KESİN bilgiyi nereden alabilirim?
(5) 

babama akıllı telefon seçerken tavsiye istiyorum

silent enigma #1175446 
merhaba,

babamın kullanacağı bir akıllı telefon almak istiyorum. whatsapp falan kullanacak, birkaç sene sonra programlar update edilemiyor hale gelmeyecek, kolay kullanımı olan ve uygun fiyatlı bir telefon arıyorum. şu turkcell'in kampanyalarından birini seçecek olsam hangisini tavsiye ederdiniz 1500tl altında?

www.turkcell.com.tr
(2) 

bitkiler aşılanmazsa neden istenen meyveyi vermez?

silent enigma #1170567 
mesela atıyorum bir cins portakalımız var. onu elde etmek için tohumundan büyütemiyoruz, illa aşılamamız lazım.

sorum şu ki, doğada insanlar aşılama yapmadan bu cins portakal yine de var olabiliyor. bu nasıl mümkün oluyor? çekirdekten yetiştirildiğinde ağaç büyüyor ama istenen meyveyi yine de vermiyor diye biliyorum.
(2) 

ekşi duyuru'da link paylaşma

silent enigma #1161812 
burada "şu yarışmada bana oy verin" şeklinde link paylaşmak serbest mi duyuru olarak?
(1) 

excel'de istatistiki hesap

silent enigma #1146531 
excel'de data analysis kısmındakiler ile correlation matrix oluşturabiliyorum, ancak significance değerlerini nasıl bulabilirim veya bunları doğrudan bold olarak işaretletebilirim?
(3) 

makale aranıyor

silent enigma #1145695 
Merhabalar,

Aşağıdaki makale ve standartlara erişimi olan varsa, makalearaniyor@hotmail.com adresine gönderirse çok sevinirim:

DIN 45692
Measurement technique for the simulation of the auditory sensation of sharpness

DIN 45631/A1
Calculation of loudness level and loudness from the sound spectrum - Zwicker method - Amendment 1: Calculation of the loudness of time-variant sound

DIN 45681
Acoustics - Determination of tonal components of noise and determination of a tone adjustment for the assessment of noise immissions

Sharpness perception and modeling of stationary and time-varying sounds
Roland Sottek
scitation.aip.org
(3) 

makale aranıyor

silent enigma #1136631 
merhabalar, şu makaleye erişimi olan varsa, makalearaniyor@hotmail.com adresine gönderebilirse çok sevinirim:

Bismarck, G. von (1974): Sharpness as an Attribute of the Timbre of Steady Sounds, Acustica, 30, 159-172.

www.ingentaconnect.com
(6) 

uğultu kelimesinin ingilizcesi

silent enigma #1133844 
uğultulu bir mekan ingilizce'de nasıl denir? sözlükten bulduğum tanımların doğru olduğundan emin olamıyorum.
(1) 

sarı ışık veren ışıldak arıyorum

silent enigma #1127271 
şarjlı veya pilli, ama beyaz değil sarı ışık veren (normal lamba gibi) ışıldak arıyorum. bilen ya da link verebilen var mıdır?
(3) 

ses hızını aşan uçakların pilotları ne duyuyor

silent enigma #1115329 
ses hızını aşan uçaklar, dışarısı için sonic boom yaratmış oluyor, peki uçaktaki pilotlar ses hızını aştıktan sonra tekrar yavaşlarken ne duyuyorlar?
(3) 

klima tavsiyesi

silent enigma #1106321 
merhaba, hem ısıtma hem soğutma için bir klima istiyorum. 2500tl civarında olsa, 12000-18000btu aralığında olsa, arçelik veya bosch gibi bi firma olabilir. binlerce çeşit var da, hangisini tavsiye edersiniz diye soracağım. bayiiler bile farklarını pek bilmiyor gibi. çok ses çıkarmasa da iyi olur :)
(5) 

sizce bu köpeğin cinsi ne

silent enigma #1102217 
bir buçuk senedir benimle yaşayan, sokak köpeği olan pek sevgili köpeğimin cinsini merak ediyorum. yani saf ırk falan değildir zaten de, bu köpeğe benzer köpeklere bir isim veriliyor mu merak ettiğimden. bilgi olsun bana :) küçük boyutlu bir köpek kendisi.
(3) 

projeksiyon aleti önerisi

silent enigma #1080168 
500tl'ye kadar fiyatı olacak bir projeksiyon aleti almak istiyorum duvara yansıtıp sunum yapmak film izlemek vs için. öneriniz var mıdır marka model bu fiyat aralığında? hangi kriterlere bakmalıyım bir de genel olarak?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık