(3) 

google drive'ın herkesin dosya yükleyebildiği versiyonu

amsterdam otlu sigarası #1513764 
selam

bir bulut içinde, yetkilendirilmiş hesabı olan herkesin dosya upload edip, düzenleyip indirebildiği, bedava bir sistem var mı? yani tek bir kişi değil herkes upload edebilecek bir klasörün içine.

telegram akla gelebilir ama bana google drive benzeri, chat amacı olmayan ve daha derli toplu görünen bir uygulama cazip geliyor.
(2) 

elektrikli ızgarada 1 parça antrikot

amsterdam otlu sigarası #1512248 
merhaba

elinizde bunlar var. eti nasıl hazırlarsınız ızgara koymadan önce?
(1) 

Staking [Kripto]

amsterdam otlu sigarası #1512218 
Merhaba

Kripto para dünyasında anlamadığım bir durum var. USDT’ye senelik %20’lere varan faiz vadeden DeFi kuruluşları mevcut. Bunlara stake ettiğimiz para bu kuruluşlar ortadan kalkar, bir gün yok olurlarsa bunlarda kalıyor mu yoksa doğrudan bize bir şekilde geri mi dönüyor? Yani yüksek faiz veren yerler İmar bankası gibi aldı kaçtı yapabiliyor mu yoksa sistem daha güvenilir bir durumda mı?
(9) 

Bal

amsterdam otlu sigarası #1512041 
Süpermarketlerde satılan, güvenilir ve fiyatı en uygun bal sizce hangisi?

Market ve ürün adı yazarsanız sevinirim.
(8) 

Edebiyat klasikleri ve günümüz cinsiyet tartışmaları

amsterdam otlu sigarası #1511545 
Merhaba,

Henüz 20 sene önce çıkmış filmlerde dizilerde bile bazı sahnelere bakıp “bu kadar ayrımcılık, cinsiyetçilik de olmaz” deyip soğuyabiliyoruz. Hal böyle olunca 20. Yüzyılın ortasından, başından ve daha da eski yüzyıllardan kalma kitaplarda, 20. Yüzyıldan kalma filmlerde, hele de kadın erkek ilişkileri tahlil edilen kısımları okur izlerken içimden “öff seni cinsiyetçi homofobik dayı valla iyi saçmalamışsın” falan deyip koca koca yazarlardan yönetmenlerden soğumaya başladım. Tabii ki bu eserleri dönemin şartlarına göre değerlendirmek lazım da yine de bu hislerden kurtulamadığımı fark ettim. Acaba fazla netflix izlemekten mi böyle oluyor? Size de benzer şeyler oluyor mu?
(4) 

Enpara ekpara nasıl kullanılıyor

amsterdam otlu sigarası #1510145 
Selam

Enpara bana bunu önerip duruyor. Eğer kabul edersem 7500 lira vereceklermiş.

Şimdi bunu benim hesaba doğrudan para olarak mı yatırıyorlar yoksa nakit hesabım eksiye düşünce mi devreye giriyor?

Bankamatiğe gidip Nakit olarak “ben ekparadan 5000 çekmek istiyorum” diyebiliyor muyuz yoksa önce kendi paramızı bitirmemiz mi lazım?
(1) 

Taksim-Sabiha ne kadar sürer?

amsterdam otlu sigarası #1486097 
Merhaba, öğleyin 13.00-14.00 arasında Taksim’den Havabüs’e ya da adı neyse o shuttle’a bineceğim. Özellikle yakın zamanda gitmiş arkadaşlar, sizce tahminen ne kadar sürede varır?
(4) 

Espresso inceliğinde öğüten öğütücü

amsterdam otlu sigarası #1482145 
Selamlar

Aldığım fakir signature öğütücü bazı durumlarda işe yaramıyor. Neredeyse sadece filtre kahve yapabiliyorum. Fiyatına göre iyi performanslı, çekirdeği boşa harcamadan homojen espresso inceliği veren öğütücü tavsiyesi verirseniz sevinirim.

Not: Türk kahvesi seviyesine gerek yok onu pek sevmiyorum.
(1) 

Amerika’daki “released on bail” muhabbeti

amsterdam otlu sigarası #1447384 
Kefalet mi kefaret mi hep karıştırıyorum bunu afedersiniz. Doğrusuna 10 kere baktım hala kafama girmedi. Ondan böyle yazdım başlığı.

Bu tam olarak nasıl oluyor? Tutuklanan adam bu parayı niye ödüyor ki? Ya tutuklusundur ya değilsindir. Mantığı ne salınmak için para vermenin? Özgürlüğüne değer mi biçiyorlar kaçıp gitme diye? Bizde niye yok böyle bir şey?

2- bu para yargılama bittikten sonra geri alınıyor mu? Suçlu ya da suçsuz çıkması iade sebebi oluyor mu? Bu parası içeride kalan var mı?

3- sen bu parayı nereden buldun diye soruluyor mu? Mesela zenciyi boğarak öldüren polis 1 milyonu nereden bulmuş ki? Irkçı dernekler yardım ettiyse devlet “biz bu parayı almayız dostum” diyor mu?


Çok soru sordum, yarım yamalak da olsa bildiğinizce cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık