(2) 

wacom grafik tablet alacağım, tavsiyeniz nedir?

AWD #1188095 
Ama zibilyon tane çeşit ve farklı fiyat var.
Modellerin kodları abuk subuk sanki klavyenin üstüne oturmuşlar yazarken.
hem kodlar farklı,aynı renk ,boyu farklı, kodu farklı, fiyatı farklı.
kafam çorba oldu yani.
durduk yere kazıklanmak da istemiyorum.
vatan'dan alabilirim ya da internetten de olur.
genel amaçlı tasarım, taslak, çizim için kullanılacak.
hayatımda hiç grafik tablet kullanmadım ama sorun değil.
bit kadar bir şey olmamalı, aktif alanı en az 10 cm x 15 cm olmalı.
(2) 

Android telefondan silinmiş verilerin alayını geri getireceğiz.

AWD #1186005 
Hepsini kurtaramasak da alabildiğimizi alacağız.
Elimizde bir adet android telefon var.tuş kilidi açık.
Whatsapp yazışmaları,whatsapp üzerinden alınan, gönderilen resimler,videolar,sesler vb.,
telefondan silinen resim,video vb. veriler,
internet tarayıcının silinen arama ve gözatma geçmişi,
aslında bu veri kurtarma değil, inceleme. bu veirleri nasıl geri getireceğiz?
bunu yapabilmek için önce telefonu bilgisayara bir harici disk gibi göstermemiz lazım. sonra bilgisayara veri kurtarma programı kurup taranacak hedef olarak telefonu seçeceğiz ve verileri kurtar diyeceğiz. sonra oradan çekebildiğimiz klasörleri inceleyerek veri bulmaya çalışacağız. plan bu.
Peki nasıl yaparız bu işi?
(2) 

Android telefonu bilgisayara kabloyla bağlayıp dosya aktarmak

AWD #1186004 
vallaha oldum olası ısınamadım şu androide.
Yahu arkadaş, usb den bağlıyorum, dosya aktarımı diye seçiyorum, neden hala bilgisayardan göremiyorum telefondaki fotoğrafları, videoları?
Bütün seçenekleri denedim olmuyor.
Bilgisayar telefonu göryor, sıkıntı yok ama DCIM klasörü boş.
hafıza kartı görünüyor eyvallah ama telefon hafızasındakiler görünmüyor.
bi program olsa, bilgisayara kursam, telefonu ya da android herhangi bi cihazı usb den bağladığımda "aha kardeş senin bağladığın cihazın inciği cıncığı bu. dahili hafızada bunlar var, bi tane hafıza kartı var şu kadar, onda da bunlar var diye her şeyi gösterse ve sorunsuz dosya aktarımı olsa.Siz nasıl yapıyorsunuz bu işi?
airdroid adında uygulama var , wifi üzerinden dosya aktarımı yapıyor, çok da kullanışlı bir şey ama ben kabloyla aktarım istiyorum, düz mantık.
bir tık sonrası için ayrı bir soru başlığı açacağım.
(3) 

Sigara içen bazı kişiler neden ahır gibi kokuyor?

AWD #1184616 
Sigara içen herkes kokmuyor ama bazı insanlar var ki, metroda yanıma oturunca ya da otobüse adım atar atmaz direk sigaranın tütününü ağzında cakkkıdı cakkıdı çiğnemişcesine leş gibi sigara koktuğunu hissediyorum. Adamın saçına, başına, üstüne, tenine hatta her bir hücresine işlemiş sigara. Adam oksijen alıp karbonmonoksit salıyor, ter yerine nikotin salıyor teninden. Sanki adamı basınçlı bir kaba koymuşlar, üzerine bilmem kaç atmosfer basınçla sigara dumanı nüfuz ettirmişler.
Bu neden oluyor? içtiği sigaranın tütününden mi? Pineklediği, ahırdan farksız kahvehaneden mi? Nedir yani bu herifi kokmayan sigara tiryakilerinden ayıran şey?
(10) 

ÖSYM sınavlarındaki mantık hatası

AWD #1179220 
Salon gözetmenlerinin eline bir timeline veriliyor yani atıyorum 09:40 da adaylara sınav kuralları sesli okunacak, 09:45 de kitapçıklar dağıtılacak. adaylar tc kimlik no falan gerekli kodlamaları yapacaklar ve kitapçık üzerindeki karekod lar gözetmen tarafından toplanıp listeye yapıştırılacak falan.

hah işte en son her şey bitiyor, sınava1-2 dakika kala gözetmen diyor ki " evet arkadaşlar şimdi kitapçıkları açıyoruz ve hızlı bir şekilde , okumadan baskı hatası, eksik sayfa var mı diye sayfaları çeviriyoruz."

Sorun burada.Diyelim ki ben sayfaları çevirdim çevirdim, aha! o da ne, bir sayfadaki soruların dikine yarısı basılmamış.veya iyice saçmalanmış, fransızca sorularının olduğu sayfa girmiş.

Ne olacak şimdi? o kadar kodlama yapmışım, 2 dakika sonra sınav başlayacak.
Bana yeni, yedek kitapçık verseler bile ben tekrar abuk subuk kodlamaları ona da yapmak zorundayım, bir dakika içinde o kodlamaların yapılması, kapak sayfasının arkasındaki geri zekalı yazıların yazılması 1 dakika içinde kesinlikle yetişmez. ben o kodlamaları yaparken vakit gelecek, millet sınava başlayacak.Ne oldu şimdi? sınavdaki timeline (zaman çizelgesi) ndeki mantık hatası yüzünden 1-0 geriden başladım, mağdur oldum.
Nasıl olmalı?
**Önce kitapçıklar dağıtılacak,
**Arkadaşlar 10 saniye içinde sayfaları okumadan, seri bir şekilde çevirip kontrol ediyoruz denecek,(hatalı kitapçık tespit edilirse bu aşamada değiştirilecek.)
** Evet şimdi gerekli kodlamaları kitapçık üzerine yapıyoruz denecek.
**Sınav başlayacak.

Bunu düşünen var mı? haksız mıyım?
(9) 

Çokokrem'in aşırı kötü ötesi olması

AWD #1175518 
bundan yaklaşık 5 yıl önce aşırı kötü olduğu için ülker çokokrem'i yasaklamıştım, bugün kendisiyle tekrar karşılaştık ve bir arpa boyu yol gidemediği gibi eskisinden de kötü olduğunu gördüm. İçinde ne olduğu belli olmayan bir aroma var, vanilya mı desem, papatya mı desem, çiçek mi desem, ot mu desem...kıvamı plastik gibi,resmen ne yağı olduğu belli olmayan bir yağ yiyorsunuz, ürün ağzınızda hacim kaplıyor ama zerre kadar kakao yok, fındık yok.Rengi kahverengi ama böyle şeffafımsı bir kahverengi.Sanki kakao varmış gibi renk versin diye özel bir boya kullanılmış gibi.Üstelik plastik hissi veriyor, parlıyor. fındık aroması bile en dandiği, sanki oda spreyi sıkmışlar içine. sırf şeker yani glikoz şurubu geliyor ağzınıza (bunu bir süre sonra ağızda bıraktığı acı tattan anlayabilirsiniz.) ve tadına baktıktan sonra "ne yedim lan ben şimdi?" diye soruyor insan.

Benim anlamadığım, bu kadar rezil, bu kadar aşırı kötü bir ürünü bu adamlar market rafına koymaya utanmıyor mu? Hele hele bu bom*b*k ürünü 6 küsur liradan satmaya utanmıyor mu? Evet utanmıyor çünkü millet yiyor, çoluğuna çocuğuna yediriyor bunu. Satıyor ki üretiliyor maalesef. Bunu tasarlayıp üreten adamlar fiskobirlik'in ya da torku 'nun fındık kremasını hiç görmemiş olabilirler mi?

Asıl anlamadığım, buna para verip evine düzenli olarak sokan insanlar nasıl insanlar? Bu kadar leş bir ürünü evlerine nasıl sokuyorlar, çocuklarına nasıl yediriyorlar? Nasıl anne baba bunlar?

Bir şey Türkiye'de tutuluyorsa leştir, dandiktir, bomb*ktur. Kaliteli olan, fiyatına göre fazla iyi olan burada tutmuyor.

Çok ayıp ya, valla çok ayıp.Böyle bir şeyle bu halkın karşısına çıkmak ne demek? "Siz önüne ne koyulsa yiyen davar* larsınız, e bizim de para kazanmamız lazım, kaliteden de anlamıyorsunuz nasıl olsa, e alın o zaman" demek gibi bir şey bu.Milleti "milli" "yerli" damarından yakalayınca da aksın paralar...

Yahu vallahi iğrenç bir çalışma. Market rafında görünce tüylerim diken diken oluyor. Adamlar maliyeti düşürmek için kademe kademe düşürdü kaliteyi, baktılar bu millet ne versen yiyor, iyice içine ettiler. Halbuki kimse almasa böyle olmayacak. Nutella falan pahalı geliyorsa gidin BİM inkini falan alın, çok daha iyi ve çok daha ucuz.Orta yolu arıyorsanız fiskobirlik kırmızı kutu var gayet başarılı.nutella ayarında bir şey isiyorum diyorsanız torku var (inşallah böyle devam eder)

Resmen kutunun içine kusup yanına bir not yazıp ülker in fabrikasına alıcı ödemeli kargoyla gönderesim geldi.

Gerçi ülker ürünlerindeki kalite düşüşü başlı başına bir konu, güzelim biskrem'in nasıl katledildiğine mi değinelim, fiyatı sabit tutup paketi küçültmek yerine ürünün içine etme politikasından mı bahsedelim..
En iyisi ülker e yol vermek. Taş gibi Torku var. Bisküvisi, çikolatası, keki her şeyiyle bangır bangır gelen bir marka.Umarım bozulmaz.
(2) 

Şu kargonun akıbeti nedir?- Capsli- Aliexpress

AWD #1175316 
Ya Allahaşkına fikri olan söylesin, kafayı yiyeceğim.
Guangzhou' ya bir giriyor, bir çıkıyor, bir şeyler oluyor orada ama anlamadım.
Bir arrive diyor, bir leave diyor, ne idüğü belirsiz bir durum.
Tee şubat ın 17 sinde yola çıkmış ama şu Guangzhou ya gelince çarşafa dolaşmış sanki.
Ne olmuş kargoma, paketi kaybetmiş olabilirler mi?
Guangzhou'da neler oluyor, vats heppınin in Guangzhou?

imgur.com

imgur.com
(3) 

Kablosuz yazıcıyı wifi' a bağlanan diğer kullanıcılar görür mü?

AWD #1174428 
Efendim elimizde bir adet wifi özellikli lazer yazıcı var. Yazıcıyla birlikte gelen cd yi kullanarak bilgisayarıma sürücüleri yükledim.Cihaz sorunsuz çalışıyor, bilgisayardan gönderdiklerimi basıyor.
Benimle aynı wifi a bağlı diğer bilgisayarlar bir döküman yazdıracak olsa benim yazıcımı görebilir mi? Bu yerel ağ değil, driverlar sadece benim bilgisayarımda yüklü ancak benim bilgisayarım üzerinden yazıcıya bağlanarak yazıcımı kullanabilirler mi? Kullanmalarını ve görmelerini istemiyorum.
(1) 

Aliexpress'den alışveriş- Şu kargonun başından geçenler nedir?

AWD #1173185 
China post ile geliyor,China post'un tracking sayfasındaki sorgu sonucunda bunlar yazıyor.Guangzhou Transit Station ' da günlerdir neler oluyor yahu hep aynı satırı vermesi ne demek?

2017-02-17 11:09:33.0 Electronic Data Received (Satıcı kargoya vermiş)
2017-02-21 20:27:12.0 佛山city Post Office parcel 集邮局 received
2017-02-22 00:48:25.0 Guangzhou Transit Station export security scan
2017-02-22 09:03:29.0 佛山city Post Office parcel 集邮局 customs scan
2017-02-22 14:29:54.0 leaving 佛山city Post Office parcel 集邮局 ,next station 南海
2017-02-22 16:45:58.0 Guangzhou Transit Station export customs cleared
2017-02-23 09:14:00.0 arrive Guangzhou Airport
2017-02-23 09:20:25.0 leaving Guangzhou Airport going to next airport/seaport
2017-02-26 17:22:48.0 Guangzhou Transit Station export security scan
2017-02-26 17:25:08.0 Guangzhou Transit Station export customs cleared
2017-03-02 16:04:55.0 Guangzhou Transit Station export security scan
2017-03-02 16:06:17.0 Guangzhou Transit Station export customs cleared
2017-03-07 01:15:46.0 Guangzhou Transit Station export security scan
2017-03-07 01:16:26.0 Guangzhou Transit Station export customs cleared
2017-03-11 16:08:21.0 Guangzhou Transit Station export security scan
2017-03-11 16:10:04.0 Guangzhou Transit Station export customs cleared

Aliexpress'deki details:

your package Depart From Original Country
Turkey
Destination Country 2017-03-08 00:00:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurtdisina sevk edildi,Send item abroad (EDI-received)
2017-03-07 01:23:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden),The item was forwarded to the destination country (Otb)
2017-03-03 23:10:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurtdisina sevk edildi,Send item abroad (EDI-received)
2017-03-02 16:07:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden),The item was forwarded to the destination country (Otb)
2017-02-27 23:10:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurtdisina sevk edildi,Send item abroad (EDI-received)
2017-02-26 17:31:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden),The item was forwarded to the destination country (Otb)
2017-02-23 23:10:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurtdisina sevk edildi,Send item abroad (EDI-received)
2017-02-22 16:51:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden),The item was forwarded to the destination country (Otb)
2017-02-21 20:27:00 【China (Yurt Disi)】Gonderi musteriden alinmistir,Receive item from customer (Otb)
China
Original Country 2017-03-11 16:08:21 【广州】arrive export exchange
2017-03-07 01:16:26 【广州】Export customs clearance complete
2017-03-07 01:15:46 【广州】arrive export exchange
2017-03-02 16:06:17 【广州】Export customs clearance complete
2017-03-02 16:04:55 【广州】arrive export exchange
2017-02-26 17:25:08 【广州】Export customs clearance complete
2017-02-26 17:22:48 【广州】arrive export exchange
2017-02-23 09:20:25 【广州】Shipped by air
2017-02-22 16:45:58 【广州】Export customs clearance complete
2017-02-22 00:48:25 【广州】arrive export exchange

Kargo daha Türkiye'ye girmedeiği için PTT sorgusunda bir şey çıkmıyor burada yazanları veriyor.
(6) 

Gece uyutmayan o.ç. öksürük

AWD #1171979 
Bu yılın güncel gribine yakalandım ve tam atlatamadım.Sesim ve boğazım düzelmedi.Bademciklerimin kan ağladığını düşünüyorum. Corsal ve majezik duo ile idare ediyorum.Antibiyotik kullanmıyorum.Evet gerekli ve beni iyi edecek ancak antibiyotik içince kendimi daha kötü hissediyorum. Bu öksürük için ne yapabilirim? Yatakta 1 saat öksürüyorum.
(1) 

Şahan Gökbakar'ın yanındaki şu adam kimdir?

AWD #1168389 
*paşşak gönlüm
www.youtube.com
(4) 

Google streetview'de açıp açıp baktığınız, gezdiğiniz yerler

AWD #1167257 
linkini yazın ben de bakayım. Benim streetviewde gezmek gibi bir alışkanlığım var ve sanıyorum yalnız değilim. Bilmediğim, görmediğim, hiç gitmediğim ülkelere, bazen random yerlere gidiyorum.Benim gibi gezenler varsa nereleri geziyorlar yada özlüyorlar merak ediyorum.
(1) 

Şurada kullanılan gaz/şey ne ola ki?

AWD #1163215 
Sisin arkasında mı duruyor diye özellikle baktım, bayağı içinde duruyor.Zararlı bir şey olsa öyle bir akımda nefes bile alamaz oracıkta düşer bayılır.Soğuk buhar falan mı acaba, yoksa bugün bile kullanılan standart sisin fanla püskürtülmesi mi? çok merak ettim.Ne güzel zamanlarmış be, telefonla video çeken bi tane insan yok.VİDEO BAŞLAYINCA ÜÇE KADAR SAYIN!!!!
www.youtube.com
(4) 

Asgari ücret- İşsizlik ilişkisi

AWD #1159161 
Yahu hatalı mı düşünüyorum, bugün asgari ücret 2000 lira olsa işsizlik azalmaz mı? Bugün evde yatan, 1400 liraya eşek gibi çalışıp emeğini sömürtmek istemeyen korkunç bir işsiz genç nüfus var.Çalışmadıkları için bu insanların devlete bir yükü, zararı var.Halbuki devlet dese ki asgari ücreti ele geçen 2000 lira yaptım.600 liralık bu zammın yarısını da 1 yıl ben karşılıyorum, bir çok genç sikko da olsa gidip bir işe girip çalışmaz mı? İstihdam artacak, işgücüne katkıda bulunacaklar. Yani devletin bu şekilde cebinden çıkacak para bu adamların evde atıl bir şekilde yatmasıyla neden oldukları zarardan çok daha düşük, bunu demeye çalışıyorum.
(4) 

Youtube'a yüklenen videolarda kullanmak için sıkıntı çıkarmayan müzik

AWD #1154827 
Telif sıkıntısı çıkarmayan,tamamen free müzikler bulabileceğim kaynak arıyorum.
Var mı bildiğiniz yerler?
(2) 

Trafikte "makas atmak", "makasa girmek" anlamındaki hareketin ingilizcesi

AWD #1152326 
ne ola ki? Hani trafikte arabanın ucu ucuna gireceği kadar boşluk bulunca oraya dalarak sürekli şerit değiştirerek salınarak insanların hayatını tehlikeye atarak gitme hareketi var ya onu diyorum.
(5) 

Türkiye'de elektronik marketlerin batışı

AWD #1151620 
Bizde elektronik marketler neden tutmuyor? Bimeks, teknosa, media markt hepsi aynı. Vatan bir tık daha iyi, mağaza sayısı daha az ama ayakları yere sağlam basıyor.
Doların 1.5 lira olduğu zamanlarda bu marketler fena değildi, doluydu, işleri iyiydi.Şu anda ise sel baskınından ya da batan gemiden kurtarılan malları satıyormuş gibi reyonlar leş, mağazaların içi boş, aradığın hiç bir şey yok. Diyorsun ki bu mağaza buradaki elemanın maaşını, elektriği bile nasıl ödüyor ki? Öyle can çekişir durumdalar. Şu son 2-3 yılda bunlar harıl harıl mağaza kapatmaya, eleman çıkarmaya hatta avm içindeki büyük mağazalarına duvar örüp küçültmeye falan başladılar.Ha oldum olası medimarkt ve teknosa pahalıydı. Hep bir müşteriye geçirme, kimi bulursa ittirme politikası vardı ama iyi kötü geçinip gidiyorlardı. Şu 3 aydır para alamayan bimeks çalışanlarını
eksisozluk.com
görünce aklıma geldi bunları yazmak. Bizde bu elektronik perakendeciliği neden gitmiyor, biri bana anlatsın yahu.
(5) 

"Özel okul" yerine "Private school" kullanılması yanlış değil mi?

AWD #1150424 
Yurt dışına bakınca kendileri de private school diyorlar ama bu aşırı saçma değil mi? Private kelimesi isim olan privacy nin sıfat hali.
Mantıklı olan şu ki, isimden sıfat olan kelime, o isim halinin anlamını taşımalıdır. Bu açıdan bakınca private kelimesiyle ilgili hiç bir sorun yok ama private school aşırı saçma bir tamlama oluyor. Tamam, şahsa ait demeye çalışıyorlar ama private deyince sanki " adam okul yaptırmış ama koca okula kendinen başka kimse giremez" gibi bir anlam çıkıyor. Ya da adam okul yaptırmış ama okul o kadar özel, şahsi, mahrem ki kimse okulun nerede olduğunu bile bilmiyor gibi. Bunlar hep kelimelerin dibine indiğim için oluyor.Demek istediğim, çevirilerde falan hiç bir yerde sorun yok, özel okul private school diye çevriliyor ama kendi dilinde buna private school diyenler yanlış yapıyor.Oğlum durun ne yapıyorsunuz demek istiyorum bu adamlara. kafamda deli sorular :)
(3) 

İş görüşmesine giderken

AWD #1148590 
Bunun standardı belli, takım elbise tıraş filan. Ama bazen gideceğin yere göre değişir diye düşünüyorum. Benim gideceğim:

Özel üniversiteye bağlı, çiçekçilik yapan bir şirkette satış elemanı pozisyonu için. Demiş ki:
"işletmemize ait ürünlerin toptan satış ve pazarlamasını yapabilecek,
müşteri ziyaretleri ile müşteri portföyünü arttırabilecek"

Buraya illa takım elbiseyle gidilmesi gerekir mi? Kışlık takım elbisem yok, yazlıklar var üstelik.
(6) 

Amerika'da her şeyi temizlemekte kullanılan alkole ne diyorlar?

AWD #1146700 
Hani yüzey temizleyici vb. amaçlarda kullandıkları, her yere sıktıkları bir alkol var. Hem piyasadaki adını, markasını hem de kimyasal olarak hangi alkol sınıfına girdiğini merak ediyorum.
Bizde neden yok? Ben hiç görmedim temizlik ürünleri reyonlarında.
(1) 

Dolar ne olur?

AWD #1139726 
Basit bir lazer yazıcı alacağım ama dolar şu anda rekor yaşıyor.
Sanıyorum daha düşmez dolar.yükselir ama düşmez.
Ama düşerse salak gibi doların en pahalı zamanında yazıcı alıp kafadan 20 lira zarar etmiş olacağım.Beklesem bu sefer de dolar yükselecek. Ne yapsam ki?
(1) 

Trance önerileri

AWD #1133224 
bu başlık altında görsek iyi olmaz mı? ilki benden:

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com
(5) 

Binanın kamera kayıt sistemine evden bağlanmak

AWD #1133213 
Mümkün mü? Gerekirse kablo çekebilirim, kayıt cihazı pek profesyonel bir şey değil, hatta tırt sayılır, kablosuz yayın falan yaptığını sanmıyorum ama yapıyor olabilir mi?
(3) 

Barsak çalışması mı çalışmaması mı?

AWD #1133212 
Form çayı hakkında yazılan yorumları okurken dikkatimi çekti, bazı ifadeler yanlış kullanılıyor veya kafa karıştırıyor. Birisi "barsakları çalıştırıyor" demiş.
Çalışan barsak ne yapar? mideden gelen sindirim ürünlerinden işe yarar maddelri emerek kana verir, sünger gibi.Yani barsağın çalışması demek hiç bir yararlı maddeyi dışkı olarak bırakmaması, vücutta tutması yani insanın her yediğinin yaraması demek. bkz. "su içsem yarıyo"
Aynı şeilde, barsağın çalışmaması demek bu yararlı,gerekli emilimin olmaması, insanın yediklerini verimsiz bir şekilde sindirerek dışkılaması demek.
Ben mi yanlış biiyorum, yanlış anlıyorum? Bu mantıkla bakıldığı zaman bitki çayları barsak çalışmasını yavaşlatıyor dememiz lazım, hatta uzun vadede barsak tembelliği gibi rahatsızlığa neden oluyor bu çaylar.
(1) 

Mülakata giderken dosya hazırlayayım mı?

AWD #1131955 
Aydınlatma sektöründeki kurumsal bir firmaya mülakata gideceğim. Ne kadar sertifika,belge falan vs. varsa bir dosyaya basıp tabi düzgün bir şekilde sunum dosyası hazırlayayım mı?
Aslında mantıksız geliyor, zaten özgeçmişimde yazıyor şu şu sertifikalarım var şu şu kurslara gittim diye, ne gerek var..Ama bir yerde adamın birinin böyle bir şey yaptığını okumuştum.
(3) 

İçinde bulunduğumuz ana gelecekten gelmişlik hissi

AWD #1131711 
size de oluyor mu? Ben "bu anı daha önce yaşamıştım" yani dejavu değil bu dediğim.
Mesela eve geldim, kapıyı açacağım, elimde anahtar, bu benim eski evim, bir zamanlar burada yaşardım diyorum, sanki zaman makinesine binip gelecekten bu ana gelmişim.Acaba olay merdivenİ hızlı çıkınca oksijensiz kalmakla mı ilgili :D

sadece merdiven sonrası olmuyor, gün içinde zamanda gel-git ler yaşıyorum ancak rahatsız edici ya da problem çıkarıcı değiller.
(14) 

Ben hiç depreme denk gelmedim, nasıl oluyor?

AWD #1125314 
Manyak mısın, Allah korusun vb. diyenler olacaktır ama çok merak ediyorum.
İçten içe de tırsıyorum. küçük zararsız ama hissedilir bir depreme şahit olmak isterdim.

Benzeterek anlatmaya çalışırsanız, deprem anı nasıl oluyor?
Ses vb. çıkıyor mu?
Alttan vurmalı titreşim mi, sağa sola sallama mı oluyor nasıl oluyor?

www.youtube.com

iyi geceler
(1) 

Şunlara benzer klipler var mı bildiğiniz

AWD #1121163 
müzik veya klip benzerliği kabul. hem müzik hem klip benzerliği varsa çok iyi.

www.youtube.com

www.youtube.com
(1) 

Word de kitap yazan biri hangi sayfa ölçülerini kulanmalı?

AWD #1118031 
Kenar boşlukları ve sayfa boyutunu kastediyorum.
kağıt a4 mü olacak?

internette birtakım ölçüler var ancak yersiz bir kuruntu içinde miyim?
yani kitabı basmayı kabul eden bir yer bulabilirsem zaten onlar her şekilde belgeyi baskıya uygun şekilde düzenliyor mu?
(2) 

kahve için altın oran

AWD #1114766 
efenim ben çay içerim ancak kahve içesim geldi.
elimizde çözünebilir kahve ve kahve kreması (beyazlatıcı) var. şeker var.
kupa var, kahve fincanı var, tatlı kaşığı var ,çay kaşığı var.
kupave fincan ne kadar su alıyor belli değil. sorun değil, su bardağı var standart.

kaynar suyu,kahveyi,kremayı neyi ne kadar koymalıyım?
şekeri en son ayarlarız.
(1) 

Araçlarda dijital radyo olayı

AWD #1112802 
nikola teslalar toplaşın, bir şey sual ediciim.

dijital radyoya geçecektik ne oldu o iş?
arabanın üzerinde kendi orijinal kasetli teybi var, ben dijital radyo dinleyebilmek için radyo alırken neye dikkat edeceğim, yani kutunun üzerinde atıyorum drb (digital radio broadcast) gibi bir kısaltma falan mı olmalı?

bugün mediamarkt gibi yerlerde satılan alpine, pioneer, sony gibi oto teypleri dijital yayını destekliyor mu?

4 aralık 2015 taihli haber:
www.haberturk.com
(3) 

Nasıl bu kadar rahatlar?

AWD #1109388 
Rio' da milleti talan ediyorlar. Polisi falan yok mu oranın, aklım fikrim almıyor.
www.youtube.com
(5) 

Taylor Swift &Kanye West&Kim Kardashian olayı nedir?

AWD #1107488 
Biri bana anlatsın.
(6) 

Türkçe'de bug mı bulmuşum?

AWD #1103686 
Efenim şu diyaloğa bir bakalım:
A:Burayı niye temizlemedin olm, kasıtlı olarak mı yapıyorsun?
B:Kasıtlı olarak yapmıyorum, unutuyorum abi.

Bir de şu diyaloğa bakalım:
A:Adamın verdiği işi niye yapmıyon olm, zamanın mı yok?
B:Kasıtlı olarak yapmıyorum, gıcığım abi herife.

önce iki diyalogdaki farkı anlayalım.İlkinde B şahsı art niyetinin olmadığını anlatmaya çalışıyor. İkinci diyalogda ise B şahsı art niyetinin olduğunu, işi kasten yavaşlattığını, aksattığını, işi savsakladığını anlatıyor.

Sorun ikinci diyalogda.İkinci diyalogda anlatılan "bir şeyi yapmayı kasıtlı olarak reddetmek " anlamını tek başına veren bir ifade Türkçe 'de yok !!!!!!

İki diyalogdaki aynı ifadenin, kasıtlı olarak yapmamak ifadesinin anlamını, peşinden gelen ifadelere bakarak ayırt etmek zorundayız.Ama öyle bir diyalog yaşanır ki, karşı taraf sadece "kasıtlı olarak yapmıyorum" der, birbirine zıt olan yukarıda bahsettiğim iki anlam da anlaşılabilir, o zaman ne yapacağız?
(2) 

laptop hakkında yardım

AWD #1101469 
Efendim sıkını şu:
elimizde bir adet arızalı dizüstü bilgisayar var.Bu cihazın sorunu şu: Harddiski bir görüyor, bir görmüyor. Muhtemelen anakart ile hdd nin bağlantısını sağlayan soket bozuk veya anakarttaki iletim yollarındaki mikro aygıtlardan bir veya birkaçı bozuk.

bios da internal hdd kısmında hdd yi bir görüyor, bir none yazıyor, bir 0 mb yazıyor.
sıfır hdd yi ambalajından çıkarıp bağladım, önce gördü sonra aynı şekilde bir görmedi, saçmaladı falan.sıkıntı devam ediyor demek ki sorun hdd de değil.

benim sorum şu:elimdeki hdd yi usb den bağlayıp internal hdd olarak kullanma imkanım var mı? bios da internal hdd olarak sadece o sokete ne bağlıysa onu görüyor,yani herhangi bir şekilde usb den bağladığın hdd yi internal hdd olarak gösteremezsin gibi geldi bana. mantıken ilk sorduğum sorunun cevabı hayır ama emin olamıyorum işte.oysa ben eeeh s.çarım soketine itoğlu it, al buradan bağladım deyip 32 gb lık flaş diske windows kurup oradan kullanmak istiyorum.elimde hdd kutusuna takılıp usb haline getirilmiş 500 gb hdd de var.

sorum yanlış anlaşılmasın, format atmak için usb diski nasıl yaparım diye sormuyorum!!!!
(3) 

Kahve yapmaya yarayan şu aletin adı ne?

AWD #1100707 
soldakini diyorum metal olan
scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net
(1) 

Ankaradaki ses neydi

AWD #1100198 
az önce bir jet geçti peşinden inanılmaz bir patlama sesi geldi. ankara inledi neydi o
(3) 

Löw ün olayı / varsa rahatsızlığı nedir?

AWD #1094059 
Efendim malum bu löw maç esnasında apış arasına, koltuk altına elini sokup burnuna götürüyor kokluyor. burnundan çıkanı ağzına götrüyor falan türlü tiksinç şeyler yapıyor. Tiksinç bir herif. Bunun videolarını paylaşmak istemiyorum
Buna psikolojide ya da başka bir bilimde verilen bir isim var mı? Bu adam rahatsız mı-ki öyle görünüyor, bu problemin adı nedir?
(1) 

Youtube kanalındaki videoları nerelerde paylaşmalı?

AWD #1086552 
hiç öyle katakuli işlere giremem, google yemiyor.
videoya adam gibi tıklanması lazım.

mesela 9gag da sadece resim url si paylaşabiliyoruz ya,
video url si paylaşıp hit çekebileceğimiz nereler var?
facebook twitter hariç.
(3) 

Solidworks bilen?

AWD #1084527 
bilgisayar destekli çizim hakkında bilgi sahibiyim. 2 ve 3 boyutlu autocad kullanabiliyorum. solidworks ü tutorial izleyerek öğrenebilir miyim?
verimi nasıl? kullanımının çok kolay olması gerekmiyor,benim için verdiği sonuç önemli.
(2) 

Eski bilgisayarı ne yapayım

AWD #1084518 
tüplü ekran lg flatron 30-40 kg vardır.
NFS underground 2 yi kaldırabilen bir kasa var :D
çöpe atsam yazık değil mi?
satsam para da etmez,
birine versem işine yarar mı napayım ben bunu?
(2) 

Google Adsense hesabı ne kadar sürede onaylanır?

AWD #1084308 
Youtube a ilişkilendirilmiş yeni bir adsense hesabı ne kadar sürede onaylanır?
(1) 

"Gelen ağam, giden paşam " ın ingilizcesi nedir?

AWD #1082594 
sabah aklıma geldi çeviremedim kafama takıldı.
deyimlerin özlü anlamı sebebiyle çeviride karşılaşılan zorlukları biliyorsunuz.
google a sorma cahilliğinde bulundum ağam a network falan diyor asdlkadjsadsjkl
ne ola ki?
(5) 

Bu tünel ise bizim girdiğimiz şey nedir?

AWD #1077300 
trance severim. bir gün yine trance dinlerken şuna denk geldim. yıllardır da dinlerim bunu, bu videoya da ayrıca bir hayranlığım, saplantım var.neden bilmiyorum. silinirse upload edeyim diye indirdim bile.

tünel tünel değil adeta yeraltı şehri .
bir süre sonra sanki tavan yokmuş gibi oluyor.ışıklandırmanın da etkisiyle karanlık gökyüzü varmış gibi oluyor o güzel.

klostrofobisi olan biri resmen burada rahatsız olur bir süre sonra.

www.youtube.com

tünele 2:25 de giriyor.Gotthard Road Tunnel diye bi tünel.

2001 de patlamalı çatlamalı kaza olmuş tam 11 kişi ölmüş, yaralananlar olmuş.
en.wikipedia.org
(16) 

şarkı neydi 90 sonları veya 2000 lere ait yabancı pop

AWD #1075546 
edit: aha arkadaki foşurtuyu duymazsanız ıslıkımsı şeettim linkte:

vocaroo.com

youtube da o kadar hitlere playlistlere baktım yok.
demek ki sadece bizim ülkemizde meşhurdu.

meşhur bir ses değiştirme efekti var ya, biraz elektronik bir efekt. vokalin sesi aynı tonda giderken birden 2-3 ton açılıyor, dalgalanıyor.şarkıda ondan vardı. erkek sesi olması lazım.

çok tempolu değildi, slow da değildi.temposu şöyleydi:

nın_nın_nın_nııın_nııııın
nın_nın_nın_nııın...

nın_nın_nın_nııın_nıııın
nının_nın_nın_nın

edit: Bu dın dınlarda derin baslar var. bas mı davul mu işte neyse.
Pop dan ziyade daha çok clubber havasında bir parçaydı. disco dance tayfasının malzemesi yani.hatta biraz kıro bile kaçabilir.

bu verilerle bulabilene helal olsun
(3) 

gece sürüş gözlüğü gerçekten işe yarıyor mu?

AWD #1070518 
hani araç kullananlar için sarı renkli gece gözlüğü var ya, kullanan var mı , işe yarıyor mu? karşıdan gelen aracın farının göz alıcı etkisini azaltıyor mu, almaya değer mi?
www.google.com.tr
(4) 

Genel sağlık sigortasından yararlanmak isteyen işsiz

AWD #1066592 
muhterem işsazıissininissasssızlar;

gelir testi yaptırdım ve şu anda işsiz olduğum resmen e devletten görünüyor.
genel sağlık sigortası kapsamına alındınız diyor ve her ay 50-60 lira civarı borç çıkarıyor bana.

geçen özel hastaneye gittim, sağlık güvencem yok görünüyor, en kalın kazığa oturtmaya kalkıştılar beni.

hastaneye gittiğimde sgk nın sağlık güvencesinden yararlanmam için her ay bu parayı yatırmam mı lazım, yoksa son 30 gün içinde para yatırmış olmam mı lazım?

bu ödemeyi bankamatiklerden sgk ödemesi olarak yapabiliyor muyuz, nereye yapıyoruz? ülkeye bak, anonim şirketi olduk anasını satayım. allahtan sosyal hukuk devletiyiz. peh
(2) 

Android- kendi videolarım ve netten izlediğim videolar duraklıyor

AWD #1066590 
bu videolar belli aralıklarla duraklıyor tekrar dokunmam gerekiyor.
bazen ilerleyip donuyor baştan başlıyor.
yani rezil, çook büyük sıkıntı var .
neden kaynaklanıyor olabilir, ne yapmak lazım?
(4) 

Elektronik marketlerin rezil halinin nedeni nedir?

AWD #1066399 
teknosa başta olmak üzere genel için konuşuyorum.
düzgün çalışanları tenzih ederim.

internette görünen ürünler "bulunuyor" denilen mağazada bulunmuyor. stokların tükenmesinden bahsetmiyorum, ürün orada hiç satılmamış oluyor veya satılmış ama geçen hafta bitmiş oluyor.Web sitesi ile mağaza stoğu arasında senkronizasyon yok mu? niye böyle şeyler oluyor?

mağazada olan ürün internette görünmüyor. Aaa bu niye görünmedi bu da iyiymiş diyorsun.

elemanlar ellerinde telefonla vakit geçiriyorlar. birisi bir şey soracak da rahatım bozulacak diye ödleri kopuyor.

bunu alayım diyorsun, mesela notebook çantası. bir bakıyorsun mal is pas kir içinde. stokta leş gibi yatmış, çürümesin diye biri akıl etmiş satmayı.
siteye koydukları resimle alakası yok.
(7) 

önce mahvedip ağlatan, sonra çok mutlu eden video

AWD #1064640 
göz kanallarınız ıslanabilir.
www.youtube.com

soru yok.yorumlar için şeettim

mobil görünümden çık