(4) 

mesaj kutusunda neden tek sayfa mesaj görebiliyoruz ?

kuul #873561 
gördüğüm kadarıyla 15 sayfa listelenmiş mesajım var. ama mesaj kutumu açtığımda yalnızca tek sayfa gözüküyor. arka sayfalara geçemiyorum. sayfa numarası şeysini niye kaldırmışlar ki olm ? bu nasıl mantık ? bu ne dingil hayat ?
(1) 

mozilla için chrome'daki "chime" ve anlık translate yapan eklenti

kuul #872363 
var mı ?

eksisozluk.com

yani şu entrydekine benzer.

bir tane translate yapan eklenti buldum ama o google translate ile sayfanın tamamını çeviriyor. bana kelimeyi işaretlediğimde onun anlamını baloncuk içinde çıkaran bi şeyler lazım. ya da benzeri bi şey yani.

değişik platformlardaki anlık ileti akışını takip için de chime benzeri ne var bilemedim.

bu arada itiraf edeyim ki mozilla çogiyi, hatta aşşırı iyi olmuş lan. resmen chrome'u satmak üzereyim :/

ben bıraktığımda böyle değildi.
(1) 

medeniyet üniversitesi rektörlüğü nerde ?

kuul #871900 
arkadaşlar üniversitenin sitesine koyulan haritaya göre ünalan metro çıkışına yakın bir yerde gözüküyor. aynı adresi google earth'e yazıyorum erenköy kız lisesi'ne yakın bir yerleri gösteriyor. bahsini ettiğim iki yerin birbiriyle alakası bile yok halbuki.

gafam garıştı ? o_0
(4) 

kpss 2014/2'yle atananlar buraya ! duygularınızı alabilir miyiz ?

kuul #870919 
90.24 puanla, umudum olmasa da 4001 kadrosundan istanbul'a atanacak 7 kişiden 1'i benim arkadaşlar. çok şükür sonunda bir işe başlıyoruz. diğer taraftan buruk bir sevinç yaşamıyorum dersem de yalan olur :/ kurtlar sofrasında memur maaşıyla idare bakalım nasıl olacak.

neyse bakalım kısfmet :/
(6) 

bugün sgk borcunu yapılandırdım...

kuul #870872 
ama şurasını anlamadım: şimdi ben borcu yapılandırmasaydım hepsini tek seferde mi ödemem gerekiyordu ? bi ara 300 sonra denk gelirse 500 falan derken birikmiş borcu kapatamıyor muyduk ? bugün iki ayda bir ödemeli şekilde 12 taksit yaptık. ama tabi ona da faiz eklenmiş oldu. ana para zaten yerinde duruyor. sonuç itibarıyla yapılandırma yapmadan önceki miktarla neredeyse aynı parayı ödemiş olucam.

e ben ne anladım bu işten o zaman ?

:/
(11) 

şu oyun sistemi hakkındaki görüş ve geliştirme fikrinizi alabilir miyim ?

kuul #870390 
Asus GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
www.vatanbilgisayar.com

ASUS Z97-K Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI&VGA Anakart
www.vatanbilgisayar.com

Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
www.vatanbilgisayar.com

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 Kırmızı Soğutuculu Ram
www.vatanbilgisayar.com

Samsung 500GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
www.vatanbilgisayar.com

COOL MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
www.vatanbilgisayar.com

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
www.vatanbilgisayar.com

bütçesi bugünkü dolar kuruna göre 4000 civarı oldu. ama kafaya koydum ekran kartı için olan bütçeyi 1000 +- 200 tl civarlarına çekicem. gereksiz ya da eksik kısmı var mı ? kasa-güç kaynağı-ram konusunda çeşitli kombinasyonlara gidebilirim diye düşünüyorum. ya da başka teklif ve öneriler nelerdir ? sistem henüz hayal aşamasında ama inşallah gerçeğe döndüğü güne ulaşıcaz hep birlikte hjklşlkjh :D

gördüğünüz gibi parçalar vatandan toplandı. daha makul fiyatlı ve güven problemi olmayacak seçenekler varsa onları da bilmek isterim.

bu arada bunu toplayan da bilg. müh. bir arkadaş ama farklı fikirlerle zenginlik katılabilir diye düşündüm. burda sormamın amacı budur.

saygılar.
(5) 

başlık açıp altında milyorlarca entry gördüğünüzde kıvanç duyuyor musunuz ?

kuul #870173 
benim takıntım var bu adamlara karşı. şahsen bu tiplere kimsenin göremediğini görmüş ve insanlara kurtlarını dökme fırsatını vermiş büyük alimler nazajklşlkjhg yok lan o kadar değil de yani böyle tiplerin diğerlerinden bir tık farklı olduğunu düşünüyorum. hatta zamanında bu adamları avlamak için kendi başıma sefere çıkıp tespit ettiklerimin altına ekşi sözlük hatırlatma timi bkz'ı yapıştırmıştım.

misal syd çok başarılı bir başlık açıcı idi. açtıklarının tamamında değil ama mesela anneanne evindeki 30 kiloluk beton yorgan başlığında herkesin anlatacak bir şeyleri var. (daha niceleri de var biliyorum.)

ya da ne bileyim öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler başlığı atrementuma ait ve başlık 2010'da, yani sözlüğün 11. yaşında açılmış. o güne kadar kimsenin aklına böyle bir şey gelmemiş.

bir başkası unutulmayan kezban sözleri mesela. içeriğini tartışmıyorum ama bunu açmayı akıl etmek bence bir farklılık işaretidir diye düşünüyorum. altında yine binlerce entry var biliyorsunuz.

sizin de var mı böyle eserleriniz ha ? varsa ne zaman aklınıza geldi ? zıçarken mi ? ders çalışırken mi ? ne zaman ? ben bi ara yolda giderken orijinal olabilecek fikirler uçmasın diye telefona falan kaydediyordum ya !

sanırım hastayım :/

edit: uff snne be slk'ı unutmuşum ! :/

edit2: bu arada hiç utanmadan eti cicibebe yiyen yetişkin başlığım eti cicibebe yiyen kazık kadar tip başlığına taşınmış. yastayım :'(
(1) 

mr cd'mi açan bilgisayar şimdi açmıyor ?

kuul #870143 
ayrıca cd-rom'a takınca sürücüden bir sürü tantanavari ses çıkıyor. dahası cd'nin içi boş gözüküyor. bilgisayar mı kafayı yimiş cd mi ? bu cd'yi neyle açmayı denemem gerekir ? önceden takıp çalıştırmıştım halbüse kaç kere :/
(2) 

kpss strikes back ! (tercih yapmaya değer mi ?)

kuul #868437 
bilenler bilir bugün tercihler için son gün. bu atamada bölümüm nedeniyle yalnızca 4001 tercihi yapabiliyorum(fef mat). fazlaca uzun bir zamandır işsizim (1,5+ yıl diyelim) güzel sayılabilecek bir puanım var. genel sıralamam 1601. atama kesin olmasa da "atanmış gibi" düşünmekten kendimi alamıyorum.

sorun şu ki istanbul'da 7 kişilik kadro açıldığı için ankara ve izmir'i de işin içine katmak durumunda kaldım. başka şehirlerdeki seçeneklere pek açık değilim maalesef.

şimdi soru şu kısaca: diyelim ki kafayı kırdım ve bugün tercihleri iptal ettim. bir sonraki atama döneminde şimdikinden daha cazip fırsatlar olma ihtimali var mı ? varsa nedir ? beklemeye değer mi ?

saygılar...
(12) 

diyelim ki 1800 küsür maaşla ankaraya geldik...

kuul #866520 
kenarda birikmiş parası, henüz kalacak yeri ve hiç eşyası olmayan, yalnız yaşayacak potansiyel bir memuru orda kurtlar yer mi ?

nerde yaşar ? ne yer ne içer ? ay sonunda elinde hiç para kalmaz mı ?

(bu duyuru, duyuru sahibinin a+ tasarruf yeteneği olduğu varsayılarak cevaplandırılacaktır.)

fgdsafgd yani dalga geçiyorum gibi duruyor ama durum böyle genşler. çok kararsızım yav :/
(8) 

oyun pc'si vs ps4

kuul #864926 
cepte para yok ama allahtan hayal kurmak serbest. şimdilerde öyle eli yüzü düzgün bir pc toplayayım dedim. bugün itibariyle 3500 civarına iyi bir şeyler toplanıyor. ileriki yıllarda da ufak tefek takviyelerle güncel tutmak mümkün diyebiliriz rahatlıkla. allah affetsin oyuna para veren adam değilim ben. torrentler yüzümüzü kara çıkarmadı bugüne kadar.

diğer taraftan ps4'ün daha ekonomik bir çözüm olduğu ortada. ama onun da oyunları hayvan ötesi pahalı. yani 3-4 yıl içinde almayı umduğum oyunları toplasak üstteki pc'ye denk olmasa da ciddi bir yekün tutacağı iddia edilebilir. (belki de edilmeyebilir bilemedim.)

oyun için hangisi daha mantıklı ?
(12) 

şimdi bu gss'yi el mahkum ödüyor muyuz paşa paşa ?

kuul #864678 
sanırım g1 seviyesinden artarak devam eden bir sgk borçlanmam var. faizleriyle birlikte 1500 lirayı geçmiş borcum var. 200 liralık kısmı faiz. kalanı anapara işte.

şimdi bu son af muhabbetleriyle bu borç değil olsa olsa faizleri affediliyor değil mi ? ya da o da mı affedilmiyor ? ne yapalım devlet baba affeder deyip bekleyelim mi yoksa ucundan köşesinden ödeyelim mi ?

:(
(10) 

olm ac unity'nin setup dosyası yok lan !!

kuul #862566 
malum ortamlardan günlerdir teşrifini beklediğim oyunun setup dosyası yok lan ! dosyanın fake olmadığına emin gibiyiz. hem de skidrow güya. ben görmeyeli oyun yüklemenin raconu değişti de haberim mi yok ha !

burum burum buruldum be :/
(1) 

hadi bana bilgisayar toplayalım ! ya da...bilgisayar nerden toplanır ?

kuul #861416 
en öncelikli amacı yüksek performans isteyen oyunları rahatlıkla kaldırabilmek olan ve dahası önündeki birkaç yılda da gerekirse ufak tefek takviyelerle zindeliğini muhafaza edebilecek olan bir bilgisayar toplama hevesine kapıldım. 3-5 yönlendirmeyle 3500-4000 tl civarına bir cihaz toplandı. parayı da bulursak tamamdır jklşilkjh.

ya demem o ki biz bu toplama işini mesela daha ucuza bir yerden yapabilir miyiz ? toplarken daha çok neye dikkat edelim ? ve illa ki o kadar dikkat etmemize gerek olmayan kısımlar nelerdir ?

saygılar.

edit: bu işin sonu olmadığının farkındayım :/ sistemin 10 bine kadar yolu var az buçuk biliyorum da işte 4000-4500 bandında diyelim. daha ufak paralara da sağlam sistemler varsa paranın birazı cepte kalsın bari çıkışta yemek memek yeriz jklşişlk :D
(3) 

ödeme aşamasında olan kyk borcu tekrar yapılandırılabiliyor mu ?

kuul #859555 
ilk 3 taksidini ödediğim kyk borcumun 4. taksidinin eylül sonu itibariyle ödenmesi gerekiyordu ama ödeyemedik. az buz da değil. borç da 2017'ye kadar devam ediyor. şu an ödemem gereken para vereceğim son yüklü miktar. sonraki taksitler daha ufak. borç zaten 1 yıl ertelenmişti. şimdi bu taksitleri daha insan ödeyebilecek şekle getirme şansımız hala var mı yoksa borç harç ödeyip yolumuza bakmamız mı lazım ?
(11) 

2000 liraya devlet mi 4000 liraya banka mı ?

kuul #858579 
henüz ortada net bir şey yok ama özel sektör tarafından gelmesi muhtemel böyle bir seçenek var. diğer taraftan 17-26 kasım'da kpss tercihleri başlıyor. nereye baksam, kime sorsam "özel mi öğğğykk... gaç gaç gaç gaç !!" diyen insanlar var. "bunların ağız kokusunu çekeceğime devletten 2000'imi alır keyfime bakarım" diyolla..

olm bu kadar mı kötü lan özel sektör ? niye korkutuyorsunuz lan !!? istanbul'da 2000'le geçinilir mi olm ?

:'(
(3) 

bilgisayar sürekli neden kapanmaya "zorlanıyor" ?

kuul #857865 
kapatmak isteiğimde sürekli: "açıkta program var, bak kapatıyom emin misin ? kib optm bye" falan diyor.

halbuki gayet de hiçbir program açık değil yani.

annamadım uff .s.s.s

:/
(7) 

muhtemel işyerinin istihbarat toplaması

kuul #857774 
şu an başvuru süreci içinde olduğum bir yer var. daha ne sonuç çıkacak belli değil orası ayrı mevzu ama sitede böyle bir bilgi var. firmamız muhtelif kanallardan istihbarat çalışması yapacaktır vs vs gibisinden.

facebook-twitter kullanmıyorum. bu araştıran adamların ulaşabileceği bilgi derinliği ne olabilir ? hani kendimi cia-mit mensubu falan zannettiğimden değil de mesela aktif kullandığım mail adresiyle nerelere üye olduğuma falan mı bakılır ? yoksa "google'da adı çıkmıyor, o zaman bu adam temiz" mi derler ?

(yani merak etmeyin bu kadar saf değilim de işte kestiremiyorum ne şekilde yürüdüğünü.)
(5) 

auzef mesajlarından kurtulmanın yolu yok mu ?

kuul #851602 
ya arkadaş bir insana sevgilisi o kadar mesaj atmıyordur yeminlen bayılıcam lan yeter artık !

bu mesajlardan nasıl kurtulabiliriz bilgisi olan var mı? nokta'ya girip iletişim bilgilerimi değiştirmek aklıma geldi ama denedim olmadı samki ?
(4) 

akbank'taki çalışma ortamını nasıl bilirsiniz ?

kuul #848868 
çok tipik bir banka ortamı mı ? pozitif ya da negatif yönde fazlası var mı ? tabi ortada net bir şey yok sadece ilan aşamasındayız henüz. ama baştan ümit besleyelim mi beslemeyelim mi nedir ?
(12) 

şikayetvar.com'un işlevselliği

kuul #847802 
pek muhterem bir bankamız kredi kartı aidatı adı altında 50 lirama çöktü. dün bankaya durumu ilettim. yalandan bir şikayet formu düzenlendi. bugün mail gelmiş paranızı iade edemiyoruz diye. bir sürü de ıvır zıvır madde saymış. ben de bu kez direk şikayetvar'a durum ilettim. düzeltilme ihtimali nedir ?

hayır yani baktım bir de milletten 20 lira falan gitmiş. bende ne gördüler de 50 lira almış şerref yoksunları anlamadım gerçekten.

(tikler gecikebilir ama gelecektir.)

bir de yapabilecek başka neyim var konuyla alakalı ?

saygılar...
(3) 

askerlik şubedeki kalabalık ne zaman biter ?

kuul #845607 
sanırım yine kalabalık zamanına denk geldim. işler de kaplumbağa hızıyla yürüyor. kasım celbi için yapılan işlemler hala devam mı ediyor ? bir de eğer e-devletten randevu alırsam ne gibi bir avantajım oluyor, farklı bir sıradan ve daha kısa mı hallediyorum ?

askerlik durum belgesi almam gerekiyor. askere henüz gitmediğim için de internetten alamıyorum maalesef.
(1) 

jules bianchi kazası nasıl olmuş anlayamadım ben ?

kuul #844461 
www.youtube.com

www.youtube.com

böyle 2 tane video paylaşılıyor çoğunlukla. orada bariyerlere çarpan arabanın üzerinde nec yazıyor. sonra ekrana büyüteç koyup kaza yapan arabayı kaldırmaya çalışan iş makinesinin arkasına zoom yapıyorlar. o görüntülerden öncesi mi var anlayamadım ki ben ?
(5) 

bilgisayarımın ekranı neden kapanıyor ?

kuul #831973 
3 yaşını geçmiş bir laptopum var. normalde ekranı karartma sürem 2, kapatma sürem 3 dakika. uykuya geçme süresi de 5 dakika. ama 1 dakika içinde ekran direkt kapanıyor ve uyuma süresi gelinceye kadar o şekilde kalıyor. uyku süresi geldiğinde aksilik yok ama. 5 dk dedi mi direkt uykuya geçiyor.

peki neden ?
(9) 

madem bilgisayar ortamında silinen şeyler tekrar geri çağrılabiliyor...

kuul #830894 
o zaman bizim aslında sildiğimizi sandığımız şeyler nereye gidiyor ? (ya da mesela format attığımızda kaybolan bilgiler vs) orada nasıl bir şekilde bulunuyor da geri çağrılınca tekrar eski formuna kavuşuyor ?

bir şeyleri geri dönülmez şekilde ortadan kaldırmak bir gün mümkün olabilir mi yoksa yapılan şey sadece kaybolması istenen verinin üzerini okunmasını mümkün kılmayacak şekilde karalamaktan mı ibaret ?

çok cahilim keşke ölsem... :/
(1) 

banka mülakatına nasıl hazırlanılır ? nelere dikkat edilir ?

kuul #830501 
ayın 20'sinde ankara'da mülakatım var merkez bankasında memuriyet için. matematik mezunuyum ben. mülakatın bazı noktalarında konuların benim bilgim dışına çıkması gayet olası gözüküyor. o yüzden bir ön hazırlık yapmam şart. ayın 20'sine kadar merkezin sitesinden nereleri hatmedeyim, neleri gözden kaçırmayayım ?
(16) 

kadınlar neden şiddet görür ?

kuul #827606 
baştan söyleyeyim bu duyuruyu biraz korkarak açıyorum ama sormaktan da kendimi alamıyorum.

az önce şu başlığa denk geldim ve bu mesele tekrar aklıma düştü:

(bkz: 1 yıl boyunca her gün fotoğrafını çeken kadın)

hem türkiye'de hem dünya'da, hem eğitimli hem eğitimsiz kesimde, hem doğu'da hem batı'da (sadece türkiye'nin doğusu ve batısı olarak düşünmeyin) kadın neden şiddet görür ? elbette bu sorunun tek bir cevabı olmadığının farkındayım ama en azından bazı sebepler ortak olabilir mi acaba diye de düşünüyorum.

bu yalnızca erkekler pis, tü kaka, anlayışsız, zora geldi mi kaba kuvvet kullanan canlılar olduğu için mi oluyor yoksa kadının da eleştirilebilecek noktaları var mı ? varsa nelerdir ?

(yalnızca türkiye olarak düşünmeyin lütfen)

saygılar.
(4) 

lisans diplomasının noter ya da ilgili yükseköğretim kurumundan onaylı

kuul #827579 
sureti ne demek oluyor gerçekten kafam karıştı ?

yani diplomanın kendisini ibraz etmem yetecek mi yoksa fotokopisine noter onayı mı vurdurmam gerekecek anlayamadım gerçekten. keza aynı şeyleri transkript için de istiyor. elimde transkript var olmasına var da böyle noter moter deyince birden fena oldum yav.

:/
(2) 

spam kutusuna gelen mesajlara neden tıklayamıyorum

kuul #823972 
yine bir yerden bulup göndermişler sağolsunlar. alt tarafta üyelikten ayrıl linki var ama tıklanamıyor. hatta onu bıraktım mesajın hiçbir yerine tıklanamıyor. sebep ?
(4) 

muhtemel çürük raporu ?!

kuul #796993 
efenim hörmetler. şimdi bendenizde hiç hesapta olmayan ama gayet ciddi olduğunu öğrendiğim bir hastalık varmış. nörolog bir arkadaşa sorduğuma göre askerliğe engel olması ihtimal dahilindeymiş. tabi karar onun değil biliyorum da bu durumun tespiti için önce nereye gitmem gerekiyor? ilçedeki askerlik şubeye mi ? baktım ama bulamadım sanki ?

(istanbul'dayım. elimde mr'ım var.)
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık