(5) 

fb yandex sorusu

kuul #986708 
şimdi bir mevzu kafamı karıştırdı:

ben (aslında mutlaka gerekli olmamasına rağmen) fb yandex'i indirdim. onun varsayılan arama motorunu "yandex.com.tr/fb" yaptım. reklamlarda gördüğüm kadarıyla büyük resimdeki yerde arama yapınca fener para kazanıyor. peki direk arama çubuğunda arama yapınca da fb'ye katkı sağlamış oluyoruz değil mi?

edit: çünkü arama çubuğuna tıkladığımda oradaki adresin sadece yandex.com.tr olduğunu görüyorum.
(4) 

bu oyuncu menajerlerinin olayı nedir abi ?

kuul #984728 
bak bu yazıyı gördüm gene merakım depreşti:

spor.internethaber.com

onu buraya götürdü, şunu burdan getirdi vs vs deniyor."arda'yı 41 milyon'a barça'ya götürdü." tamam da abi öyle yazmışlar ki sanki oyuncunun fiyatını belirleyen kendisiymiş gibi. olm oyuncu fiyatını kulübün kendisi belirlemiyor muydu lan biz mi yanlış biliyoruz ?

ya da işte mesela "menajerlerin oyununa gelmek" falan diyolla...

ne demek abi bunlar ? yok mu özetleyecek birileri ?
(2) 

yeni telefon alan yazara şok !! rehber nereye kaybolmuş ?

kuul #977322 
arkadaşlar kartı eski telefona takınca gayet de görünen isim listesi yenisine takınca ortada gözükmüyor. isimlerin simkartta olduğundan %100 eminiz. o zaman neden böyle bir şey oluyor? o isimleri geri getirmek için başımızı nerelere vurmak lazım gelir ?
(1) 

chrome'dan gmail'e girilememesi

kuul #977051 
evet sevgili gurular böyle bir problem var son birkaç zamandır. mozilla'dan sıkıntısız giriyorum ama chrome kendi kardeşini reddediyor gibi davranıyor. neden yav ?
(4) 

xperia z3 compact'ı nasıl bilirsiniz ?

kuul #976053 
lg g2 almayı düşünürken son anda gelen bir feng shui ile kendisine yönelmiş bulunuyorum. ekstra masrafa sokacak biraz ama göynüm kendisine meylediyor. ya bana şimdi dur deyin ya da sonsuza kadar susun !

-_-
(4) 

500 milyoruncu akıllı telefon sorusu

kuul #972728 
evet sevgili gurular. maksimum 1500-2000 arası, uzun ömürlü, kullanışlı vs vs bir telefon bakıyorum. 400 daha koyup iphone 6 almak yemedi. iphone 5 veya 5s alayım mı, almalı mıyım bilemedim (ki 2000 civarı galiba onlar da)

nabayım ne halt edeyim ? saygılar.

ha boyut olarak kafam kadar olmasa iyi olur. mikkemmel fotolar falan çekmesine de gerenk yok. stabilite ve pil ömrü önceliklerimiz.

(tikler gecikebilir ama gelecektir.)
(7) 

excel bilenler yardım !!

kuul #970089 
dün normal şekilde açılan bir excel dosyam şu an açılmıyor. ekteki hatayı veriyor. ama yanında başka bir excel dosyası var onu açıyor. daha garibi dün iki excel dosyasını ayrı pencerede açabilirken şimdi baktım iki dosyayı aynı pencerede açıyor. regedit falan yazınca ayrı pencerelerde açılmasını sağlayan bir çözüm vardı onu uyguladım ama yanlış mı ypatım bilemedim. durduk yerde ne halt ettiğimi anlamadım valla.

edit: ayrı pencerede açma sorunu halloldu ama açamadığım excel dosyası hala açılmıyor :/
(3) 

abi hani yasaktı niye mesaj gelip duruyor hala ya ?

kuul #967249 
a101, fabrika, iş bankası vs derken şimdi de yapı kredi mesaj atmış. e olm hani lan nerde kaldı kanun kural ?

o mesajlara hayır diye cevap yazmamıza falan da gerek yoktu değil mi ? hiçbirine yazmadım da zaten. arayıp küfür mü etmek lazım ne yabıcaz bilemedim be kamil :/
(1) 

internet bir tek bende mi aşırı yavaş ?

kuul #962460 
2 gündür deli oluyorum kıytırık bir sayfayı bile kırk nazla açıyor ya !
(3) 

windows defender'ı bilgisayarın içinde niye bulamıyorum abi ben ?

kuul #958990 
neden böyle saçma bir şey oluyor anlamıyorum. 1-2 ay evvel arama çubuğuna yazınca şak diye çıkıyordu şimdi yazıyorum çıkmıyor. halbuki arada sağ altta iletisi falan çıkıyor ona tıklayınca açılıyor yani.

ecayip :/
(4) 

ingilazca ufak birkaç kelime (olm ufacık tercüme bile ne zor işmiş yav :/ )

kuul #956677 
arkadaşlar elimde öğrencilere verilecek resmi bir belge var ve ingilizceye çevrilmesi gerekiyor. sözlükten bakınca anlamsız kaçıyor. şu an karşılık bulamadığım tabirler aşağıda. bi yardım eden olur mu bea ??

"yabancı diller yüksekokulu"
"öğrenci sınav durumu"
"sene içi başarı notu"
"başarı notu"
"başarı durumu"

bir de tıp fakültesinde okuyan biri için hem fakülte hem de bölüm kısmına "medicine" mı yazıyoruz ?

çok teşekkürler şimdiden.
(2) 

içimizdeki ik'cılar el kaldırabilir mi ?

kuul #952585 
bi şey denicektim de.

şaka şaka ne deneyebilirim ki sormak istediğim sorular var işte :/
(2) 

excel guruları yetişin !!!

kuul #951397 
şimdi elimde 12 farklı sınıfa ait toplamda 160-170 adet civarında 23 soruluk bir anket var. her soru için 1'den 5'e kadar puanlar var. benden istenen şey her farklı soru için her sınıfta o soruya kaç kişinin hangi puanları verdiğini saymak. çok salakça anlattım galiba ama şöyle:

1. soruya x sınıfından 3 kişi 1 puan vermiş, 5 kişi 2 puan vermiş vs vs. bunu tüm sorular için tüm sınıflara uygulamam lazım.

lütfen elle sayıceksın demeyin ya kolay bi yolu olmalı bunun :/
(3) 

avcılar'dan sabiha gökçen ? nasıl ve kaç saatte ?

kuul #950497 
efeğm saygılar. yakında sabiha gökçen'e işim düşecek. başlıkta gördüğünüz gibi avcılar'dan gidiyor olacağım. daha önce hiç gitmedim o tarafa. internetlerden bakınca uzunçayır'a kadar metrobüsle gelip oradan e11'e binmenin daha iyi olacağı kanaatine vardım.

daha makul ve mantıklı bir yol var mı ? avcılar-uzunçayır 1 saat 10 dakika sürüyor. oradan sabiha ne kadar ? sabah saat 10'da uçak. bir de bileti internetten aldım, bu check in vs işlemleri için ne kadar zamana kadar havalimanına gitmek gerekir bir raconu var mıdır ? çok uçuş tecrübem yok maalesef. pegasus'la gidiyorum bu arada.
(8) 

burda ne diyor yha .s.s ? (rusça)

kuul #949440 
allah rızası için bi yardım :'(
(1) 

COD'çular koşun acil durum !!

kuul #948792 
ya aklıma sıçayım oyunu ssd'ye yükleyeyim de ara ekranları hızlı geçsin dedim demez olaydım. ana sayfa açılıyor, yeni oyun diyorum tam ilk dolum ekranındayken oyundan atıp bir de masaüstünün arka planını da bozuyor. yani normalde resim olan yerde kocaman mavi ekran çıkıyor.

niye yav neden niyçın !!

:(
(2) 

fotoğraf boyutlandırma poroğramı

kuul #943204 
ya abiler elimde değişik boyutlarda bir sürü fotoğraf var. bunların hepsini aynı anda aynı boyuta indirecek bir program baktım ama ya ben anlamadım ya da yanlış anladım baktığım programları. hasılı beceremedim yani.

yoksa gogıl kullanmayı biliyorum ayıbediyosunuz bak :/
(4) 

mouse'a çay döküldü. sağ tuş tıklamıyor ?

kuul #942122 
yani tam olarak şöyle: dün bir miktar çay döküldü. ters çevirdim, pirince yatırdım vs derken bir de açtım bugün ve kolonyayla şekerli yerleri sildim falan...fonksiyonel bir bozukluk yok çok şükür. ama sağ tuş sol tuş kadar düzgün tıklayamıyor. o dolu çıt sesi çıkmıyor yani. sağ tuşun altında çayın şekeri kaldığı için falan mı yoksa açıp kapatırken araya kablo falan mı denk getirmişim ?

eğer mümkünse servise verip bekleyesim yok çünkü masaüstü pc.

edit: önemi var mı bilmiyorum ama logitech performance mx mouse. sağ tuşun altına ulaşamıyorum çünkü zilyon tane vida var ve nasıl sökeceğimden emin değilim. daha doğrusu sökersem takabilir miyim emin değilim diyeyim. :/

edit 2: mouse'un ne kadar vidası varsa söktüm ve kıyıda köşede şekerlenmiş parçalar olduğunu görüp kolonyayla sildim. şimdi gayet iyi çalışıyor ama sağ tuşta ufak bir anormallik var. o kadar kusur kadı kızında da olur diye bıraktım.
(3) 

"gta v has stopped working" hatası...çıldırazaam !!!

kuul #941315 
arkadaşlar internetlerdeki zilyon tane çözümü denedim ama ne yaparsam yapayım çöp kamyonu ve çekiciyle yaptığımız soygunun sonlarına doğru oyundan atıyor.

çözüm bilenlerin arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
(1) 

msi gaming app'teki kar tanesi ne işe yarıyor ?

kuul #940271 
yani internetlerde de aradım ama ilgili bir şey bulamadım bir türlü. o kar tanesine basınca fanlar kısa bir süre full hız dönüyor ondan sonra yavaşlıyor tekrar. ama başka açıklama yok.

ne bu ?
(3) 

bana sessiz çalışacak 120 ve 140 mm fan önerir misiniz ?

kuul #937409 
ya benim kasanın kendi fanı fazlaca ses çıkarıyor. fiyat pek problem olmaz ama kafa ütülemeyen en az 2 fana ihtiyacım var. şimdi genel olarak corsair, cooler master falan eyvallah da onların da değişik modelleri var ya hepsi aynı sesle mi çalışır bilemedim de. o yüzden model adı önemli olabilir.

öyle yani.
(1) 

bu internet bi bana mı yavaş lan !!

kuul #934301 
yav kaç gündür deli oldum kaplumbağa hızıyla açıyorum. tamam bu ay gta v indirdiğim için akk'nın ebesine hallenmiş olabilirim ama cezası sözlüğü 2 saatte açmak olmamalıydı lan !

olmalı mıydı ? :/
(3) 

hyper 212 evo aşşırı sesli çalışmıyor mu yav ?

kuul #931865 
şimcik beyler çarpan kilidi açık olmayan işlemcime namını çok duyduğum için 212 evo almış bulundum. bios'tan ayarlarda değişik konfigürasyonlar denememe rağmen 212 evo sanki biraz fazla gürültülü çalışıyor gibi hissediyorum. standart dedik olmadı, silent dedik olmadı, 70 dereceye kadar şu devirde çalış diye manuel ayar yaptım gene olmadı. fanı doğru yerleştirdiğimden, yeterli miktar termal macun sürdüğümden falan şüphem yok. zaten bios'ta da işlemci sıcaklığı boştayken 25-30 derece civarında gözüküyor.

bunun normali bu mu yoksa daha sessiz hale getirmenin bir yolu var mı ?
(2) 

şu elemanları atlatmanın bir yolu yok mu ?

kuul #931466 
www.dropbox.com

numaramı girecek kadar saf değilim allah şükür ama işi halledebilecek yeteneğe de sahip olmadığım görülüyor şu an :/
(1) 

farklı başlıklarda çıkan aynı entry ?

kuul #930838 
arkadaşlar birkaç gündür dikkatimi çekti. hem mozilla hem chrome'da bazen şöyle bir şey oluyor: diyelim ki bir yazarın bir entry'sine tıkladım. sonra yazarın başka bir entrysine ve hatta tamamen alakasız başka bir başlığa tıklasam bile az önce gördüğüm entry çıkıyor karşıma. tarayıcıyı restledim ama gene aynı.

her iki tarayıcıda da tema++ kurulu. işin garip tarafı temayı yapan futuramaya sorduğumda o kendisinde problem olmadığını söyledi.

ben neyi bozmuş olabilirim peki ?
(1) 

herkese ekran kartı öneriyorsunuz da bana niye önermiyorsunuz lan ! :'(

kuul #930388 
bıktınız mı sorularımdan ha ! valla darıldım çok. :/

peşin özet: duyuru bana ekran kartı tavsiye et vijdansız !!

yav neyse 4790 işlemcili, h97 anakartlı, oyun amaçlı ve maksimum 1300tl bütçeli en uygun kartı bulmaya çalışıyorum. nvidia düşünüyorum ama mantıklı amd'lere de boş değilim. aylardır araştırma halindeyim ama karar veremedim. temel olarak gtx780'in gtx970'ten üstün olduğunu ve ekran kartı alırken yalnızca clock hızına bakmanın pek bir şey ifade etmediğini de biliyorum (bkz link)

www.tomshardware.co.uk

bu kez ortaya "ama hangi 970" sorusu çıkıyor. gigabyte ve evga fazla pahalı. asus diğerlerine göre özellik olarak biraz arkada kalmış gibi. galaxy ve galax keza nisbeten fiyat olarak bir tık üstte. geriye msi ve zotac kalıyor. msi almaya gönlüm kayarken bilgisayar mühendisi bir arkadaş zotac alma konusunda teşvik etti. onun da bir sürü modeli var. extreme edition yine zor. omega veya omega core edition var.

ne alayım abime ?
(3) 

led ekrana bakarken şaşı oldum ?

kuul #928993 
onca yıldır bilgisayar karşısındayım ilk kez böyle hissettim gözlerimi. led ekranın gözleri ekstra yoran bir tarafı var mı ? böyle kalkınca başım dönüyor gibi oluyor resmen ?

monitör mesafe: yaklaşık 50 cm.
başında oturma süresi: saatler boyu.

ama tabi eskiden lcd ekran karşısında da saatlerce oturuyorduk. gözlerimde böyle bir his olmuyordu.
(2) 

hard diski kurtardık...peki ya sonra ?

kuul #921756 
geçenlerde içinde 300gb'tan fazla oyunun olduğu hard diski gaflet eseri olarak formatladım. easeus kullanıp geri getirdim güya ama bu poroğram dosyaları kendi içinde "jpeg files, gif files" vs vs diye kategorize etmiş. o tüyü bitmemiş oyunların dosyalarını olması gereken yerde bir araya getiremeyecek miyim ben şimdi ? :'(
(3) 

gtx780 vs gtx970 ??

kuul #919829 
aramızda bunların kendi içindeki avantaj ve dezavantajlarını bilal'e anlatır gibi anlatacak, ya da beni öyle birilerine yönlendirebilecek birileri var mı ? elbette sağa sola bakıyorum ama kimi ve tam olarak neyi dikkate almam gerektiğini kestiremiyorum bazen. i7 4790'ı da ekleyerek ekran kartı hariç tüm sistemi tamamladım. bir tek ekran kartı kaldı işte.

bi el atın be !

edit: anakrtım h97 çipsetli. keza ram'ler de overclocklu değil. dolayısıyla 970'in overclock kabiliyeti beni ilgilendirmiyor. cevap vermek isteyen olursa bunu göz önünde bulundurabilir.
(21) 

poroğramcılar bi bakabilir mi ?

kuul #917236 
şimdi muhterem coder'lar,

bendeniz bugüne kadar üniversitede gördüğü kıytırık bilgisayar dersleri haricinde kod yazmanın kenarından geçmiş değilim. şimdi çalıştığım iş yerinde 35 yaşlarında bir abi java öğrenip otomasyon vs programları yazarak düz memuriyette çürümemem gerektiğine dair beni gaza getirdi. nasıl yapabileceğime dair hiçbir fikrim olmadığı için bir yol haritası istedim kendisinden. önüme şöyle bir yol çizdi:

1 html
2 css
3 jquery
4 php
5 laravel
6 java.

java içinde de udemy'de dersler veren mimar aslan'ın,

java se7
ios programlama 1
ios programlama 2
hibernate
jsp
jsf

videoları var.

bu işe girişerek isabetli karar vermiş miyim ? burdan nereye kadar yolum var ?
(4) 

saçma bir ayakap sorusu

kuul #909818 
şimdi sevgili duyurucular,

geçenlerde yeni bir bot aldım. hem de gayet bilinen bir marka. ayakkabının açılma evresi geçti. sıkma falan yok yani. yalnız son 1-2 haftadır nasıl oluyorsa botu giydiğim anda sağ ayak başparmağımı her adımda bildiğin elektrik çarpıyor gibi bir ağrı oluyor. halbuki ayakkabıyı çıkardığımda parmak normal yani. bastırıyorum itiyorum çekiyorum ağrı sızı yok. ayakkabının içine baktım bi hinlik mi var diye o da yok.

e o zaman ne var olm ? neden şu an oturduğum yerde bile ayağımı kıpırdattığımda o elektriklenme var ? sol ayağımda niye bi şey yok ? yürürken bildiğin topallıyorum yav :/

benzer bir şeyle karşılaşan oldu mu ya hiç ? nepçim iş olm böyle şey mi olur ya ?
(1) 

cimri.com, akakce gibi yerlerde ismi çıkan alışveriş siteleri...

kuul #906203 
ne kadar güvenilir ? bakıyorum arada ciddi fiyat farkı var. insan "lan böbrekleri almasınlar ? o_0" diye düşünmeden edemiyor.

intel diye imtel işlemci göndermesinler lan ?! :/
(2) 

hangisi ? (Kingston 240GB V300 vs Corsair 240GB LS)

kuul #903853 
şu an trink diye ödeyip alabileceğim böyle 2 tane ssd var. ama olm her yere bakınca çok kafam karışıyor lan :/ imkan olsa samsung 840 evo alayım o namussuz çok pahalı. tom'shardware, newegg vs gibi yerlerdeki yorumlara bakıyorum ama biri ak diyor öbürü bok diyor.

ne dersiniz samsung ayağa düşsün diye bekleyeyim mi yoksa bunlar almaya değer mi ?

www.vatanbilgisayar.com (kingston)

www.vatanbilgisayar.com (corsair)

corsairle alakalı daha çok soru işareti gördüm baktığım yerlerde. öbürünü de bilemedim işte :/

(şimdi dışarı gitmem lazım tikleri ancak akşama atabilirim.)

saygılar.
(4) 

çip değişecek dediler anakart ölü çıktı :/

kuul #901708 
sevgili teknik duyurucular !

dell xps L501X model laptop'umu görüntünün yalan olması sebebiyle servise götürdüm ve çip değişecek dediler güya.

www.eksiduyuru.com

bugün geldi ama olmamış alet. anakartı değiştirmen lazım diyorlar bu sefer de. servisteki eleman birkaç yere baktı ama güvenilir değil diyor pek. alet zaten 2011 model.

bu cihazın anakartını nerden bulayım şimdi ben ? ya da başka servise mi götüreyim ne yapayım ? (lokazyon istanbul)
(4) 

askere gitmek istiyor musun ?

kuul #900638 
şimdi pek sevgili abiler,

birkaç gün sonra bu soruya muhatap olacağım sanırım. gata'da mr çekilecek önce. daha öncesinden sivil hastaneden aldığım mr'a bakan gata'daki beyin cerrahı: "sen asker olamazsın" demişti ama işte geçerli olması için bu kez gata'dan alıcaz. her neyse..

görünen o ki sonuç olumsuz çıkacak ve rapor alıcam ama böyle bile olsa kurul önünde bana "askere gitmek istiyor musun ?" diye sorarlarsa "hayır" cevabını usturuplu şekilde nasıl verebilirim? bam diye söylesem sivas temeltepe'ye yollarlar mı ? :D

ya da ne yapmak lazım işte anlatabildim umarım...
(2) 

sistem nasıl ?

kuul #897940 
artık toplama aşamasına geliyorum. meraklısına-uzmanına eleştirilmek ve geliştirilmek üzere taslağını arz ediyorum:

-işlemci: i7 4790

-gpu: msi gtx970 gaming

-anakart (bunda tereddütteyim. yardım ve önerilere muhtacım.gözüme kestirdiğim z97 chipsetliler): msi z97 gaming 3, msi z97 sli krait edition. (400-450 bandında olsa başka ne olur ?)

-ram: g-skill ripjawsX ddr3 1600 mhz

-ssd: samsung 840evo 120gb
-hdd: wd caviar blue 1tb 7200 rpm

-işlemci fanı: cooler master hyper 212 evo.

-kasa(bunda da çok kararsızım. gözüme kestirdiğim güç kaynaksız 3'lü şu): cooler master silencio, zalman z12 plus, corsair carbide 400r (varsa daah iyisini bekleriz tabi ki)

-psu: seasonic M12 II 620w 80+ bronze

-ses kartı: asus xonar dgx 5.1 pci express

-monitör: ???? işte en karasız olduğum yer. 300-400 hadi max 450 civarı sağlam bir monitör tavsiyesine köppekler gibi muhtacım.

tikler geç de olsa ilerleyen saatlerde gelecek. arz ederim !
(4) 

bilgisayarın ekran gitti lan :'(

kuul #896470 
evet yeni bir derdimi dürteyim vakasıyla karşınızdayım.

internetlere baktım ama tam benim durumu tarif eden bir şey bulamadım.

dün, ortada hiçbir görünür sebep yokken 4 yaşına yaklaşan laptopun ekranı bir anda gitti. daha da geri gelmedi. açma tuşuna basınca çalışmaya başladığına dair sesler geliyor ama ne açma kapama tuşundaki veya diğer yanması gereken ışıklar yanıyor ne de ekrana görüntü geliyor. ilginç taraf şu ki açma/kapama tuşuna basılı tutunca kapanmıyor da. illa ki bataryayı çıkarmanız veya fişi çekmeniz lazım. bugün laptopçular kapalıymış götüremedim. uzun zamandır sanırım toz problemi sebebiyle genel bir sıkıntı vardı ama bu resmen komplit fail oldu ya ! :(

fikri, bilgisi, yönlendirecek yeri olan var mı ? bizi çok öperler mi? dell servise mi söyleyeyim (dell xps L501X model) yoksa herhangi bir yere mi yaptırayım ?

bi el atın yav :/
(5) 

farenin sol tuşu basılı tutuyormuşum gibi davranıyor ?

kuul #895239 
efeğm hörmetler. bir adet teknolojik farem var ama son günlerde garip davranmaya başladı. hani bir kelimeyi sol tuşa basılı tutarak işaretliyoruz ya, öyle bir kastım olmadığı halde o hareketi yapmışım gibi davranıyor. ya da ne bileyim tek satırı seçmek isterken bir anda tüm sayfayı seçiyor falan böyle saçma sapan takılıyor.

bi yerine su falan mı kaçırdım bilmem ki ? arada elim terliyor kullanırken ama başka sebep olabilir mi ? performance mx lan bu mouse !!

:(
(1) 

hankısı ?

kuul #892928 
donanım sorularım devam ediyor. msi gtx970 almayı planlıyordum ama vazgeçicem galiba. 400-450 tl daha ucuza ama performans olarak çok da alt olmayan gtx770'ler farkettim sanırım. ama daha iyi bilenlere sormakta fayda var diye düşünüyorum. zotac rakamsal olarak daha iyi gözüküyor ama kaç tane foruma baktıysam asus, sonra da msi diyorlar. peki ya sizce ?

www.zotac.com

www.asus.com

tr.msi.com

www.asus.com

güç tüketimi-performans-fiyat üçgeninde düşünürsek hangisi en mantıklı ?
(28) 

erkeklere soru...(ya da kadınlara mı soraydım lan o_0)

kuul #892207 
şimdi ben memuriyet hayatına yeni başladım. yaşım o kadar da küçük değil ama bu ilk resmi işim. burda aynı birimde 4 kişiyiz. 3 kadın ve bir de erkek olarak ben. bu kadınlardan ikisi benden 3-4 yaş büyük diğeri ise 3 yaş küçük. ilk geldiğim günler oldukça yakındılar. ama daha sonra ortada görünür hiçbir sebep yokken aramıza birden mesafe girdi. biz toplam iki odada çalışıyoruz. normalde 2-2 dağılmışken bayanlar birlikte çalışmak istemiş ve benim yanımdaki de karşı odaya geçti. şimdi 3-1 kaldık. ben yalnız olmaktan şikayetçi değilim de aynı birimin işini yaparken böyle ciğerci kedisi gibi onlara uzaktan bakıyor olmam biraz garip değil mi onu merak ediyorum. ne bileyim yemeğe inilecek mesela birlikte ineriz heralde diye beklerken bana "sen in biz geliyoruz" falan diyorlar. sabah mesela kahvaltı için çay ocağına gidiyoruz, birlikte gider miyiz diye düşünürken "sen git biz geliyoruz" diyorlar vs vs. ya da işte sabah ağız kenarıyla ve göz süzerek zoraki bir selam veriyorlar. insan kendini kötü hissediyor be ! :/

bunları yazma sebebim şu: hani ilk 2-3 gün her şey normalken arada farketmeden bir şey mi yaptım ki ortam birden soğudu onu anlamaya çalışıyorum. yoksa onların peşinde dolanayım, "heheeeey aman da tam bir takımız woo-hooo !!" tribine gireyim gibi bir derdim yok.

bunlar normal şeyler mi yoksa ben bilmeden bi bok mu yemişim ? (ki zaten dünyaya gözlerini yeni açmış bebek gibiyim. onlara bakarak yaptıkları işi anlamaya çalışıyorum sadece. odamda usluca oturuyorum falan. valla bak.)
(3) 

dosya adlandırma poroğramı

kuul #890789 
böyle hızlı şekilde dosya adlandırabileceğimiz temiz, helal kodlu, akıcı hangi poroğram var sevgili koğdırlar :/

tek tek yapınca çin işkencesi gibi oluyor yaw
(3) 

ya ben ehliyet için randevu alamayacak mıyım ha ?

kuul #889985 
olm belki 1 aya yakındır kovalıyorum her yer çakılı arkadaş. ya bir de çalışmaya da başladım hangi ara denk getirip alıcam onu da bilmiyorum.

işlemleri bizzat mı halletmek gerekiyor yoksa belgeleri verdiğimiz biri bizim yerimize halledebiliyor mu ? hani kardeşim çalışmıyor ona versem falan filan ?

nebçim iş annamadım lan :/

edit: ehliyet almaya kasım 2013'te hak kazandım. mayıs'ta sürem bitiyor değil mi ?
(4) 

bilgisayar bileşenleri nerden alınır ?

kuul #884341 
sordum soruşturdum da vatan genelde uygun olur dediler. hele haftasonu indirimi falan denk gelirse daha da cazip olabiliyormuş. haricinde eksen bilgisayar'ı farkettim. peki bunlar haricinde sorunsuz ve uygun fiyatlı parçalar satan nereler var istanbul'da ? (anadolu-avrupa farketmez)
(1) 

bedelliyle alakalı bi entry vardı lan ??

kuul #882160 
bankada çalışan bi eleman yazmış. onlara kredi veriyorum ama benim yaşım tutmuyor vs vs diyordu. ben debe'ye girmişti diye hatırladım yoksa görmem mümkün değil. ama listede göremedim entryi nerde olm ??

:'(
(7) 

bedelli...iki ucu boklu değnek !

kuul #881117 
sevgili askerliğini yapmış veya yapmak için can atan duyuru erkekleri !

şimdi benim önümde enteresan bir durum var: malum bedelli çıktı. ben ise 4001'le yeni atanıp henüz işe başlamamış yeni bir memur olarak bedelliye başvurup vurmama konusunda kararsızım. gerçi bu esas mesele değil. bende bundan 9 ay önce tam pilot olacakken kapıdan dönmeme sebep olan bir rahatsızlık çıktı. hatta bunun yanında düz taban olma ihtimalim de var. ama bunların her birinin kendi içinde derecesi varmış ve her şartta askerden muaf olmayı garanti etmiyormuş.(bahsini ettiğim hastalıkların ismi şurda geçiyor: www.resmigazete.gov.tr) askerlik şubeye sordum dediler ki eğer hastalığın varsa ancak tecil bozdurma zamanı gelirsin ve o zaman hastaneye sevkedilirsin. orda rahatsızlığın varsa tespit edilir falan filan. eğer bedelli yapayım desem 3 yıl vadeli kredide bile her ay 640 lira ödemem olacak. ki benim 2 ayda bir 110 tl ödemeli yapılandırılmış sgk borcum ve yine 3 ayda bir 176tl'lik katkı kredisi borcum falan da var. yani önümdeki birkaç yıl boyunca maaşın direk yarıya yakını bu dandirik borçlara gidecek.

birkaç saat önce öğrendiğime göre de tecili bozdurup muayeneye gitsem ve sağlam raporu verilse bile yine bedelli yapabiliyormuşum. şimdi soru şu: 3 yıl boyunca maaşın yarısını krediye gömmeyi göze alıp 18 bin vereyim mi yoksa değmez mi ?

esen kalın...
(13) 

bilgisayarda ani kapanmalar...

kuul #880333 
evet sebepsiz yere laptop aniden kapanıyor. son birkaç günde birkaç kez tekrar etti. bir de dikkatimi çekti de ilk gidişten sonra açmaya çalışırken aniden tekrar gidiyor. 3. denemede normal açılıyor.

olm para yok zaten durduk yere laptop'u elimize almasak bari yav :/
(1) 

facebook yenileme problemi ?

kuul #879104 
yenileme derken mesela foto altına gelen yorumların anlık olarak yansımaması, beni sürekli f5'e basmak zorunda bırakması durumu. son birkaç gündür oluyor ama neden anlamadım ya ?
(5) 

ebay, best buy, saturn gibi yerlerden pc toplamak mantıklı mı ?

kuul #877138 
aslında önce oluru var mı diye sormam lazımdı sanırım. az önce mesela amazon'da bakınırken orada ilgimi çeken çok az parçanın tükiye'ye gelebildiğini farkettim.

şimdi böyle parça parça toplanacak bir sistemin dışarıdan getirilse uygun olacak parçası var mı ? varsa neler vardır ? o kadar beklemeye değer mi ? (sabırsızım zira)

bu arada bunları onca zamandır 880tl civarına sattığı işlemciyi dün itibariyle 1004 liraya çıkaran vatan bilgisayarın bıraktığı kuyruk acısı üzerine yazıyorum :/
(6) 

memuriyete başlamak için gerekli tebligat şeysi ne zaman gelir ?

kuul #875999 
istanbul'da oturuyorum ve istanbul'a atandım. "adresinize tebligat gelecek, tebligatı aldığınızın ertesi günü işbaşı yapmanız gerekir" dediler eyvallah dedik. işyerine teslim etmem gereken belgeler için 8 aralık'a kadar zaman vermişlerdi. şimdi bu tebligatın gelişi yılbaşına kadar sarkar mı yoksa daha erken gelme ihtimali var mı ?
(4) 

soğan yiyince mayışan bi ben mi varım lan ?

kuul #873893 
ya arkadaş bu hal nedir anlamadım. ne zaman içinde soğan olan bi şeyler yesem resmen göz kapaklarımı kaldıramıyorum. akşam yemekten sonra gene yere serilmişim kendime yeni geldim. işin yoksa bi daha yat şimdi pfffsss...:/

bi bana oluyordur di mi yav böyle ?

mobil görünümden çık