(2) 

Mayıs Antalya Tatili

guguklusaat #1467649 
Merhabalar, mayıs ayındaki bayramda (12-16 mayıs) bir Antalya tatili yapalım diyoruz her şey dahil otelde. Hava ve deniz/havuz nasıl olur acaba? Girilir mi rahat? Bir de Antalya'da hangi bölgeler daha sıcak olur o tarihlerde?
(4) 

Askerlik Tuşlu Telefon

guguklusaat #1467616 
Bedelli askerliğe götürmek için telefon almayı düşünüyorum. Tuşlu, kamerasız, tercihen şarjı uzun giden. Oyun vs olmasına gerek yok içerisinde, ama sd kart ile mp3 çalabilmesi çok iyi olur zaman geçirmek açısından. Önerebileceğiniz bir telefon var mı? Aynı şekilde o telefon için de önerebileceğiniz bir satıcı? İnternette yorumlarda gördüğüm kadarıyla insanlar hep imei kayıt vb gibi problemler yaşamış.
(4) 

Lisans - Yüksek Lisans Kayıt

guguklusaat #1465755 
Merhaba, acaba aynı anda hem yüksek lisans hem de lisans bölümünü kayıt yapılabiliyor mu? Halihazırda lisans mezunuyum. Tam olarak göremedim internette, yüksek lisans bölümünün tezli veya tezsiz olması da durumu etkiler mi?
(6) 

Gece Çiçekçilik - Uluorta Hakaret

guguklusaat #1465514 
Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylar dolayısıyla, bildiğiniz üzere saat 21'de #9dacama etiketiyle o saatte tencere tava çalarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İstanbul - Göztepe'de Şair Arşi Caddesi üzerindeki 'Gece Çiçekçilik' isimli dükkandan biri (çalışan veya dükkan sahibi tam olarak bilmiyorum) de bu saatte bu tepkilere karşılık olarak 'Hayvanlar', 'Susun artık', 'yeteer' , 'bu gürültü ne' diye bağırarak etrafa hakaret edip tehdit savuruyormuş. Biz apartman olarak oradan bir daha alışveriş yapmama kararı aldık. Başka paylaşabileceğim bir platform olmadığı için buradan paylaşmak istedim. Belki bir gün yolunuz, işiniz düşer, alışveriş yapmadan önce bunu da düşünüp değerlendirirsiniz.
(3) 

İnternet Sorunu

guguklusaat #1465284 
Merhabalar, çeliktepede yaşıyorum. Evde normalde eskiden Turknet vardı, çok fazla kopma sorunu yaşıyorduk, ama internet hızı kötü değildi. Değiştirelim dedik, eve fiber internet ve Kablonet düşündük en başta, fakat ikisi de bağlanamıyormuş maalesef, ev sahibi ile ilgili sorunlardan dolayı. Daha sonra Superonline ADSL'e geçtik biz de. Kopma sorunu yaşamıyoruz, fakat internet hızımız çok kötü şu an. Gün boyu evde 2 kişi genellikle home office çalışıyoruz sürekli. VPN'le sık sık bağlanmamız gerekebiliyor şirket sistemine, bunun dışında toplantılar oluyor Google Meet ve Zoom üzerinden, bunlarda çok fazla kopma yaşıyoruz. Kendi telefonumdan bağlana bağlana da internetimi bitiriyorum. Akşam saatlerinde ise internet çok kötü olmuyor ama bize gün içerisinde lazım. Çözüm olarak da Turkcell'in Superbox'ını gördüm. Arada ailemin yanında evde ve bazen yazın da yazlıkta çalışacağım için sıcak bakıyorum aslında o sisteme. Genel olarak kullanan var mı, memnun musunuz? Başka bir çözüm öneriniz var mı? Fiyat çok sorun değil, ama adresi değiştirmemiz mümkün değil şu an için.
(2) 

Ofis Sandalyesi

guguklusaat #1465172 
Merhabalar, evden çalışmak için eskiyen ofis sandalyemi değiştirmek istiyorum. Günde yaklaşık 10 saati masada bilgisayar başında geçiriyorum. Sizce boyun desteği olması önemli mi sandalyenin? Boyum 1.84, belki ürün seçerken etkisi oluyordur. Kullandığınız, memnun kaldığınız bir sandalye var mı tercihen 500 tl'yi geçmeyecek şekilde.
(1) 

Monitör Tavsiyesi

guguklusaat #1465008 
Evde çalışırken kullanmak için monitor almak istiyorum. Oyun, grafik tasarım vs gibi amaçlar için kullanmayacağım, çalışmak dışında arada film izlerim en fazla. Bütçe olarak da en fazla 1100 tl’ye kadar çıkabilirim. Tercihim IPS olması, buna uygun öneriniz var mı? 24 inç işimi görür diye düşünüyorum. Yüksekliğinin ayarlanabilir olması ne kadar önemli?
(5) 

Borsa-Ekonomi-Finans Gündemi

guguklusaat #1464813 
Merhabalar, borsa-finans-ekonomi gelişmelerini, haberlerini yorumlayan (haftada toplam 1-2 saati geçmese iyi olur) takip ettiğiniz ve önerebileceğiniz bir youtube kanalı var mı? Daha çok Türkiye'deki gündemi takip ettiğim için türkçe olmasını tercih ederim.
Benzer bir şekilde teknoloji alanında da varsa o da olabilir.
(1) 

maslak - mashattan, maslak 1453

guguklusaat #1462953 
merhabalar, acaba maslak'taki mashattan veya maslak 1453 sitesinde yaşayan biri var mı? onlardan birine yaşınmayı düşünüyoruz kiracı olarak, internette de yorumlar gördüm, fakat eğer direkt olarak orada yaşayan biri varsa birkaç soru sormak isterim.
(1) 

Temel Borsa Eğitimi

guguklusaat #1462467 
Merhabalar, borsada temel analiz öğrenmek için önerdiğiniz bir Youtube kanalı var mı? Borsa 101, yeni başlayanlar için borsa seviyesinde bir seri arıyorum. Türkiye borsasında işlem yapacağım için türkçe olması daha faydalı olur diye düşündüm, ama ingilizce de olabilir eğer daha faydalı ise.
(4) 

İstanbul Deprem Riski

guguklusaat #1462377 
Merhabalar, İstanbul içerisinde ev değiştirmeyi düşünüyoruz. Genel olarak bir deprem çekincesi ve güvenli zemini olan bir bölgeye taşınmak istiyoruz. Öncelikle semt/mahalle olarak karar vermek için de zemin raporlarına bakmak istiyoruz. İnternette farklı raporlar, parametreler gördüm bununla ilgili. Olası bir deprem tehlikesine karşı evi değil bölgenin zemini yorumlamak için bakılması gereken harita ve parametre nedir?
(1) 

Anket Düzenleme Platformu

guguklusaat #1457555 
Merhabalar, bir anket düzenlemek için bir platform arıyoruz.
Yaklaşık 15 kadar soru olacak, ama cevaplara ek olarak bazı ek soruların da açılmasını istiyoruz.
Mesela, 5 şıklı bir aşağıdaki şehirlerden hangisinde bulundunuz sorusunda kullanıcının işaretleyeceği şıklara göre seçtiği her şehir için bir soru daha açılması şeklinde.
Hedefimizi bunu yaklaşık 200 kişiyr yapmak.
Bunun için önereceğiniz, tercihen ücretsiz bir online site/app var mıdır?
Ücreti çok yüksek olmadığı sürece ücretli şekilde de satın alabiliriz.
(3) 

Bedelli Askerlik

guguklusaat #1427997 
Merhabalar, bedelli askerliğe başvurmayı düşünüyorum. Eğer şu an başvurumu e-devlet üzerinden yaparsam, bana para yatırmam için 2 aylık bir süre tanıyor. 30 haziran tarihinden sonra da fiyatlar güncellenecekmiş. Acaba şu an başvurup, ödemeyi ağustos başında yaparsam hangi dönem üzerinden ödeme yapmam gerekecek? Bir de sizce yeni fiyat yaklaşık ne civarda olur?
(3) 

Bir TV Yarışmasının İsmi

guguklusaat #1417538 
Merhabalar, eskiden tv’de bir yarışma görmüştüm. Yanılmıyorsam 3 kişi tek bir soruya cevap veriyordu, daha sonra belli bir para ödülünü aralarında bölüşmeleri gerekiyordu farklı yüzdelerle. Süre azaldıkça para da azalıyodu. Hatırlayan bilen var mıdır adını?
(2) 

Adres Değişikliği Bildirimi

guguklusaat #1415592 
Merhaba, ikametgahımı değiştirmiştim birkaç ay önce. Şu an değişiklik yapmam gerekiyor. E-devlet üzerinden elektronik veya mobil imza ile yapılabiliyormuş sanırım sadece. Bunu en ucuz şekilde nasıl yapabilirim veya başka bir yolu var mı?
(1) 

PS4 oyun

guguklusaat #1414775 
Selamlar, ps4 üzerinden kız arkadaşım ile oynamalık oyun arıyoruz. Tek ekran co-op şeklinde, iki kol mevcut. Kendisi genel olarak çok aşina değil oyunlara, o yüzden çok komplike olmayan bir oyun istiyor. Overcooked, until dawn (karakter bölerek), jackbox party pack oynayıp sevdiğimiz oyunlar. Neler önerirsiniz?
(3) 

PS4 Oyun Tavsiyesi

guguklusaat #1412747 
Selamlar, malum evde geçirdiğimiz şu günler için oyun önerisi isteyeceğim. Evde 4 kişiyiz, ps4 de var fakat iki kol var sadece. Biz de 4 kişinin de aynı anda veya sırayla oynayabileceği oyunlar arıyoruz aslında. Özellikle ps4 için tavsiye arıyorum ama bilgisayar da olabilir.
That's You, Knowledge is Power ve Frantics oyunlarını playlink üstünden oynadık ve sevdik. Aynı şekilde Until Dawn'da da karakterleri kişilere bölünce gayet keyifli oluyor. Bunlar doğrultusunda tavsiye edebileceğiniz bir oyun var mı?
(7) 

Tiyatro Oyun Tavsiyesi

guguklusaat #1402439 
Merhaba, şu anda devam etmekte olan en beğendiniz 3 tiyatro oyunu neler?
(5) 

Alıcı Gerektirmeyen Mouse

guguklusaat #1380907 
Merhaba, macbook için usb reciever gerektirmeyen mouse tavsiyeniz var mı? Usb portu olmadığı için böyle bir ürün lazım.
(2) 

Ağız Bakım

guguklusaat #1380756 
Merhaba, şarjlı diş fırçası kullanıyor musunuz? Eğer öyleyse memnun musunuz genel olarak, normal olanlar mı bunlar mı daha sağlıklı?
Sizce en iyi diş macunu hangi markanın hangi modeli acaba? Parodontax tavsiye ediyorlar en çok, hangi ürünü en iyisi?
(1) 

İstanbul Havuzlu Villa Kiralama

guguklusaat #1379234 
Merhaba, bir arkadaşımın doğumgünü için 2 hafta sonra İstanbul içinde bir gecelik havuzlu villa kiralamak istiyoruz. Kişi sayımız 8-12 gibi gözüküyor yaklaşık, kira için de gecelik toplam 2000 tl bütçemiz var. Lokasyon çok önemli değil. Acaba önerebileceğiniz bir villa var mı? Veya benzer bir iş için kullanıp da memnun kaldığınız bir site vs.
(1) 

Armut Koltuk

guguklusaat #1373140 
Eve almak için armut koltuk öneriniz var mı acaba? Büyük, geniş, terletmeyen ve böyle yayılmalık? Maks. 150tl’ye? Ben şunu buldum ama acaba nasıldır? Hiç yorum yok hakkında: urun.gittigidiyor.com
(9) 

Yatak Taviye

guguklusaat #1370724 
Merhaba, 160x200 boyutlarında yatak alacağım. (Sadece yatak) Sert veya orta-sert almayı düşünüyorum, maks 1200 tl'ye tavsiye edebileceğiniz ürün var mı? Bütçe olarak üstüne çıkmam mümkün değil.
(6) 

Staj Başvurusu

guguklusaat #1370029 
Merhaba, staj ve iş başvuruları için tavsiye ettiğiniz siteler var mı? Şirketlere tek tek başvurmak dışında tabi. (Kariyer.net, linkedin, toptalent hariç) Özellikle startuplara başvurmayı tercih ediyorum.
(2) 

Avrupa Yakası Bilgisayar Tamircisi

guguklusaat #1368675 
Merhaba, lenovo marka laptopumdaki bi sorundan dolayı bilgisayarımı tamirciye vermek istiyorum. Levent, Beşiktaş taraflarında tavsiye edebileceğiniz iyi bir yer var mıdır?
(2) 

Ptt Başka Birine Kargo Teslim

guguklusaat #1335292 
Merhaba, ptt’den eve gelen bir gönderi evde kimse olmadığı için şubeye geri gitmiş. Bıraktıkları haber kağıdının üzerinde de “Gönderi, alıcısı veya yasal temsilcisi dışında herhangi bir başka kimseye teslim edilmeyecektir.” yazıyor. Benim şubeye gitmem mümkün değil, acaba annem giderse alabilir mi direkt? Yoksa bir kağıt bir dilekçe yazmam mı gerekir?
(4) 

Aliexpress Kulaklık Gümrük

guguklusaat #1331346 
Bir kulaklık almayı düşünüyorum, aliexpress'te 35 dolara buldum. Gümrüğe kesin takılır mı, sıkıntı olur mu?
Bu fiyatlara tavsiye edeceğiniz over-ear headphone var mı? Mikrofon özelliğinin de olması gerekiyor. (Gaming headphone tarzı değil) Bluetooth özelliği de varsa artı olur.
(1) 

Turkcell Görüşme Geçmişi

guguklusaat #1323512 
Merhaba, acaba turkcell hattımdaki 2012 telefon görüşmelerinin kayıtlarını görünteleyebilir miyim? Oluyorsa nasıl yapılıyor?
(2) 

Kot-Kemer Bedeni

guguklusaat #1322070 
Merhaba, internette biraz bilgi karışıklığı var bu konuda ondan buraya da sormak istedim. 30 beden kot giyen erkek birey (mavi, loft vs.) kemer alıcakken kaç cm beden seçmeli?
(3) 

SolidWorks Eğitim Online Kurs

guguklusaat #1316590 
Solidworks temel ve orta düzey eğitimi için online kurs tavsiyeniz var mı? İngilizce veya türkçe olabilir fark etmez. Ücretli de olabilir ama pahalı olmaması önemli. Teşekkürler.
(1) 

Plagiarism Kontrolü

guguklusaat #1314367 
Merhaba, bir döküman için plagiarism için kontrol etmem gerekiyor turnitine yüklemeden önce. Bunu ücretsiz yapabileceğim bir site öneriniz var mı? Belgeyi buraya yükleyince daha sonra turnitinde sıkıntı olmaz bir de di mi?
(3) 

PS4

guguklusaat #1301208 
Merhaba, ps4 almayı düşünüyorum. Eurosia-ithalatçı garantisi konusundaki düşünceleriniz neler? Slim 1 Tb modeli düşünüyorum, garantili olması tercihim. Ne civarda bir fiyat mantıklı sizce?
Mesela www.sahibinden.com nasıl?
(2) 

2.El Araç Satmak

guguklusaat #1301112 
Merhaba, acaba 2.el araç almak veya satmak için hangi internet sitelerini kullanıyorsunuz? Bir araç satmayı düşünüyoruz da nerelere koymak mantıklıdır?
(1) 

Cepteteb - Swift

guguklusaat #1297878 
Merhaba, yurtdışında swift ile cepteteb hesabıma bir para gelecek. Bana bankanın tam ismini ve şube adını sormuşlar, acaba ne yazmam lazım?
(1) 

Netflix Özel

guguklusaat #1290909 
Merhaba, 4 kişi netflix türkiye özel paketine üye olmayı düşünüyoruz. Ama bir tanesi önümüzdeki 6 ay yurtdışında yaşayacak, bağlantıda, girişte bir sıkıntı olur mu onun için?
(3) 

Twitter

guguklusaat #1286007 
Twitterda dünya ve türkiyedeki gündemi takip etmek için takip ettiğiniz hesaplar hangileri?
(5) 

Komedi Filmi Tavsiye

guguklusaat #1247817 
Yeni çıkmış komedi filmi olarak ne tavsiye edersiniz? Yeniden kastım 2015 başından itibaren denebilir, ondan önceki adı duyulmuş filmlerin çoğunu izledim.
(3) 

Bitcoin - Uzun Vade

guguklusaat #1239324 
Bitcoin alıp uzun süreli yatırım yapmak için hangi platform mantıklı ve güvenilir acaba? Bahsettiğim meblağ 1500tl civarında ve 2 yıl gibi bir süre için. Paribu bu iş için güvenilir midir?
(2) 

Derbi İzlemek İçin Yer

guguklusaat #1233654 
3-4 gs taraftarı için istanbul avrupa yakasında maç izlemelik mekan olarak nereyi önerirsiniz pazar günkü derbi için?
(3) 

Çanta Fermuarı

guguklusaat #1182429 
Uzun bir süredir kullanmadığım spor çantamın fermuarları ekteki resimde koydupum hale gelmiş. Fermuarlar açılıp kapanmıyor. Ama bu çantayı kullanabilsem benim için çok iyi olur. Ne yapmak lazım?
(2) 

Sağlık Belgeleri - Sait Çiftçi

guguklusaat #1180936 
Merhaba, bir iş sebebiyle odyometrik işitme testi, akciğer filmi, solunum fonksiyon testi, hemogram kan testi ve alt-ast karaciğer fonksiyon testi yaptırmam gerekiyormuş. Beşiktaş Sait Çiftçi Hastanesi'ne gitsem bunların hepsini kaç saatte halledebilirim? Hangi alandaki doktorlardan randevu almam gerekir? Bir de ne kadar sürede sonuç alınabilir bu testler için yaklaşık?
(1) 

Prison Break

guguklusaat #1180292 
Malum Prison Break yeniden başladı. İlk 4 sezonu izleyeli 5 seneden fazla oldu da, o 4 sezonun özetini bir kaç saatte izleyebileceğim güzel bir video var mı acaba hatırlatma amaçlı? Youtube'a bakındım biraz ama bulamadım, tüm bölümleri izleyecek vaktim de yok.
(4) 

Spor Ayakkabı Tavsiyesi

guguklusaat #1166452 
Merhabalar, spor ayakkabı bakıyorum.

Haftada 1 amatör düzeyde beton zeminde tenis ve haftada 2-3 defa da fitness ve fitness öncesi 15-20 dklık koşular için bir ayakkabı arıyorum. Görünüşü/rengi çok sorun değil. Maksimum bütçem de 160tl. Ne tavsiye edersiniz?
(5) 

Solidworks vs Catia

guguklusaat #1164040 
Merhaba, Boğaziçi Üniversitesi makine mühenisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Geçen sene teknik çizime giriş dersi aldım orada da çok temel bir solidworks eğitimi aldık elle çizimin dışında. Kendimi geliştirmek için bir CAD programı öğrenmek istiyorum. Solidworks mü daha mantıklı olur Catia mı?
(1) 

Akademik Bilişim 2017

guguklusaat #1154479 
Merhaba, makine mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim, hangi dalda uzmanlaşmak istediğime dair pek bir fikrim yok daha. Arkadaşlarımla beraber Akademi Bilişim 2017'ye gitmeye karar verdim eğitim almak için. Ama hangi eğitim için başvursam karar veremedim, daha önce sadece c'ye giriş dersi aldım ve sevmiştim oldukça. ab.org.tr ,kurs listesi burada. Kafamda olanlar javaya giriş veya 3B yazıcı atölyesi. Sizce bunlardan hangisini seçmeliyim? Tabii ki başka bir kurs önerisi de olur.
(2) 

Erasmus Okul Tercihi

guguklusaat #1145377 
Merhaba, önümüzdeki sene için erasmusa gitmeyi düşünüyorum da okula karar veremedim. Makine mühendisliği okuyorum, maddi olarak farklı olsalar da biriktirdiğim para ve hibe ile çok sıkıntı olmaz sanırım, aşağıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz? Sadece ingilizce biliyorum iyi seviyede.

Politecnico di Milano, Milan/İtalya
University of Southern Denmark, Odense/Danimarka
Technical University of Denmark, Lyngby/Danimarka
Technical University of Dortmund, Dortmund/Almanya

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Fenerbahçe-Galatasaray Passolig

guguklusaat #1141499 
Akşamki derbi için fenerbahçe kombinesine sahip biri biletini galatasaray passoligli birine devredebiliyor mu? Bir sıkıntı olur mu?
(1) 

NBA Maçlarını İzlemek

guguklusaat #1037795 
NBA maçlarını malum hiçbir kanal vermiyor, nereden takip ediyorsunuz siz de? Yayın yapan güzel bir site var mı?
(3) 

Lenovo Y5070

guguklusaat #995494 
Bugünkü duyurumda da paylaştığım tarzda bi laptop için (mühendislik programları+oyun için kullanılacak ve 4-5 yıl götürücek) Lenovo y5070 alıp samsung 850 pro ssd (Boyutuna karar veremedim) takmak nasıldır sizce?
(6) 

Laptop Tavsiyesi

guguklusaat #995379 
Laptop alacağım ve 4-5 yıl kadar kullanmak istiyorum bu bilgisayarı. Makine mühendisliği okurken gerekecek programlar ve çok üst düzey seviyede olmasa da oyun çalıştırması lazım 5 yıl kadar. 4500 tl bütçem var ıvır zıvır ekstralarıyla beraber belki 5000 olabilir. Macbook konusunda da tereddütlerim var çok sıcak bakmıyorum gibi ama laptop çok ağır olmasa da iyi olur tabi. Önerileriniz nelerdir?

mobil görünümden çık