(2) 

Adres değişikliği fatura olmadan yapılır mı?

mhmtt #1586137 
ev sahibiyle sadece kontrat yaptık. su ve elektriği üzerime almadım. Kontrat ile gitsem, adres değişikliğinde bulunabilir miyim?
(9) 

saat nasıl sizce?

mhmtt #1584729 
at.citizenwatch.eu

10 üzerinden puanlayalım
(1) 

Amerikan borsasindaki hisseye kaldiracli nasil girilir

mhmtt #1577792 
Hangi platform var turkiyede kullanabilecegim?
(16) 

Hollandadan gelen iş teklifi, gidilir mi kalınır mı

mhmtt #1575438 
Şöyle ki, istanbulda 4k dolar net maaşım var full time işimden + bir yere danışmanlık veriyorum ordan da ayda 1700 euro geliyor. toplam 5700 net.

Teklif amsterdam'dan 4k eur net + satış primi ordan da tahmini 1k eur gelir aya vurunca yani 5k eur net olarak değerlendirin. bu işi alırsam danışmanlık işini de yapmaya devam edebilirim yani +1700 euro devam edecek. toplam 6700 net diyebiliriz.

Istanbulda kiram, masraflarım çok az tabii haliyle istanbul ağır basıyor ama istanbuldaki full time işim aşırı yormaya başladı kafa olarak. ve kariyerim için istanbul'da burdan sonrası çok da parlak değil. Hollanda'da bir çok fırsat çıkabilir.

bekar 31 yaşında bir erkeğim, böyle değerlendirelim. ne yapılmalı bu durumda
(4) 

insaflı olan kira artışı ne olur

mhmtt #1574035 
5ktl veriyorum, emsalleri 15-17 arasında. %25 arttırmak istemiyorum aklımda 9ktl'ye bu işi bağlamak var. Az mı çok mu siz ne dersiniz?
(5) 

tr'de dolar üzerinden maaş alıyorum. yüzde kaç maaş zammı istemek normal?

mhmtt #1572335 
şirket merkezi yurtdışında ama sahipleri hep türk bu arada.
yıllık maaş zammı dolar enflasyonu üzerinden olsa çok az oluyor..
title değişikliği olmadığını düşünelim yüzde kaç istesem iyi? %30 nasıl olur? şu an güncel net maaşım 3100 dolar bir de
(2) 

bu gitara ne diyorsunuz?

mhmtt #1570474 
www.musicstore.com

Ibanez RG iyidir hoştur diyebilir miyiz?
(20) 

Bir ayakkabiya en fazla kac para verirsiniz?

mhmtt #1569318 
Az once 8k tl verdim bir tik uzdu. Pintilik mi yapiyorum merak ettim biraz. Sizin maks limitiniz ne?
(10) 

şu ikilemde neye karar veirrsiniz

mhmtt #1566004 
şu an çalıştığım işim. İstanbuldayım net 3k dolar maaş alıyorum. full time

Teklif: Part time iş, net 1k euro maaş (haftada 15-20 saat). remote


İkisini beraber de yapabilirim. Şu anki işverenim okay ona. ama ben şu anki işi bırakıp sadece part time olanı yapmak istiyorum sanki. 1k euro bana çok rahat yeter ve boş zamanımın çok olma fikri benim aklımı başımdan alıyor. uzun zamandır hayalini kurduğum bir sürü projeyi hayata geçirebilirimişim gibi. kendime zaman ayırırım ve bu saçma düzenden biraz çıkmış olurum vsvs.

ama bir yandan da şuanki işim rahat. 3k maaş mis gibi para, ne gereği var diyorum bırakmaya. ikisini de yap para biriktir diyorum ama bu seferde hayalleri siyah poşete koymuş hissiyatı geliyor.

31 yaşında bekar erkek bireyim. çocuktur evdir arabadır gibi hayallerim yok. ne dersiniz dostlar
(9) 

yeni eve çıkmalı mıyım

mhmtt #1563064 
şöyle ki arkadaşlar, eski kiracıyım istanbulda 5k kira +1k da aidat veriyorum. 1+1 bir residansta kalıyorum 4mt tavanı var evin, ferah o açıdan ancak giriş kat bazı zorlukları oluyor. mt2 si az epey az, küçük ev, zorlanıyorum.

artısı ise işime çok yakın, yürüme mesafesi, spor salonu, açık ve kapalı havuz, otoparkı var ve hepsini kullanıyorum.

maaşım ise net 82bin tl şu an. Artı olarak yıl sonunda belki bir bonus ihtimalim var aylık olarak 90k-100k bandına bile gelebilir bu bonusu hesaba katarsak.

yani aslında daha güzel bir eve çıkabilirim, maaşın 1/3'ünü kiraya vermek normal kabul ediliyor. o da 26k benim durumumda.

gözüme kestirdiğim bir yer var 30k'ya gelecek bana toplamda ama çıksam mı hiç emin olamıyorum. yani günün sonunda aşırı da mutsuz değilim bu evde ama yeterli de değil.

eğer değiştirirsem de durduk yere 20-25bin tl boş yere verecekmişim gibi geliyor. Bir yandan da kazanıyorum o kadar neyin derdine düşüyorum diye düşünüyorum. çok kötü ikilemdeyim.

30 yaşında bekar bir erkek evladıyım. ev satın alma şansım yok arkadaşlar öyle değerlendirin.
(3) 

bir instagram tanışma sorusu da benden

mhmtt #1560887 
bir arkadaşım tam sana göre bir arkadaşım var ben sizi bir araya geitircem bir etkinlikte dedi. fotograflarını falan gösterdi hoş biri, tanımak isterim.

aynı şekilde beni de o arkdaşına göstermiş o da yeşil ışık yakmış.

ama şöyle bir durum var bizim bu arkdaş belki bizi 5 sene sonra bir araya getirir öyle bir tip :D ben işi şansa bırakmadan kıza instadan yazsam bunun espirisini yaparak mesela nasıl olur?
(1) 

İstanbul anadolu 34. asliye ceza mahkemesi nerde

mhmtt #1553456 
google bir kaç sonuç çıkardı emin olmak istedim..
(2) 

kan testi sonucum. D vitamini eksik çıkmış tekrar doktora görünmeli mi?

mhmtt #1552444 
9.52 çıkmış sonuç, referans değeri 30 ile 100 arasında. doktora gitmeme gerek var mı bir daha yoksa eczaneden D vitamini tavsiyesi alıp yoluma baksam da olur mu ne dersiniz?
(9) 

hangi işi seçmeli

mhmtt #1552442 
şu an çalıştığım işim: İstanbul'da, evime yakın bir konumda ve hibrit çalışıyoruz. net 3k dolar maaş + şirkette hissem var. Hisseler şu an çok para etmiyor ama bir start-up'ız büyümeye çalışıyoruz. ilerde büyük para kazanabilirim şirket satılırsa ya da unicorn olursa vs.

Teklif: tamamen remote, net 4k dolar teklif + satış komisyonu. satış komisyonu da aylık 1-2k dolar getirme potansiyelinde. + burası da hisse veriyor ama bunların hisselerinden bir şey çıkmaz.

kafamı karıştıran sebeplere gelecek olursak

1) şu anki işimden memnunum. ekip benden memnun, yerim rahat ve sektör olarak çok daha ilginç ve önü açık bir alanda ikincisine göre. ikisi de fintech sektöründe ama ilki daha önü açık bir alanda.

2) ilkinde potansiyel görüyorum gerçekten. 2-3 yıl sonra satılırsa, şu anki hisselerim belki bana ufak bir servet verebilir ama şu an ayrılırsam çok bir şey almayacağım

3) ikinci işte iyi performans gösterirsem satış komisyonu ile birlikte aylık 6-7k çok uzak değil ve bu şuanki işime oranla çok yüksek bir artış olacak

4) teklif gelen şirkette iş tanımım ve yapacaklarım beni daha çok heycanlandırıyor. şu anki şirkette biraz daha danışman gibiyim. ikinci teklif tam bir satış

bu şartlar altında tavsiyeniz ne olur dostlar? evsiz bekar serseriye yakın bir adamım yani risk alabilirim bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.
(10) 

bedelli askerliğe hiç telefon götürmemek

mhmtt #1547993 
şöyle ki e-sim kullanıyorum. tekrar fiziksel sim çıkarmam gerekecek. simi iptal edicem vsvs

tuşlu telefon almam lazım boşa, başka bir masraf.

sevgilim, kız arkadaşım vs yok ailemi arkadaşlarımı 1 ay aramasam konuşmasam bir şey olmaz. haliyle hiç telefon götürmemeyi düşünüyorum. Mümkün mü bu ne gelir başıma en fazla. tavsiyelere açığım.
(2) 

Mr vs rontgen hangisini yapmali

mhmtt #1547492 
Ayaktaki kirik cikik rontgende belli olur mu Mr mi cekmek lazim
(6) 

amerikadan iphone getirip türkiye'de satmaya çalışmak mantıklı mı

mhmtt #1534969 
16 sında çıkacakmış 14 pro. ben 18inde döneceğim.
kendime alıcam bir tane pasaporta işleticem.
2-3 tane fazladan alsam burda satabilir miyim, riskli mi ne dersiniz?
garantisidir pasaporta işletmesidir alan kişinin sorunu ama arada baya fiyat farkı var, yine de burda alıcısı olur diye düşünüyorum. siz ne diyorsunuz?

Ek soru başka ne alabilirim gelirken burda satıp kar yapabileceğim?
(1) 

ayağımda kırık çıkık bir şey var mıdır?

mhmtt #1531529 
selamlar, 1 hafta önce kadar toprak bir arazide düştüm epeyce. o an bir şey hissetmedim ufak tefek ağrı sızı dışında.

şimdi üzerinden 1 hafta geçti ancak sağ ayak tabanımın sağ ön kısmında biraz şişlik ve ağrı var yürürken. Hala geçmedi bu ağrı o yüzden merak ediyorum. ayağımdan her yere dokudum, çevirdim baskı yaptım çok fazla ağrı olacak mı diye ama olmuyor bir şey. sadece yürürken biraz rahatsız oluyorum rahat basamıyorum ayağımı.

www.hizliresim.com

şu fotoğraftan bakabilirsiniz şişliğin olduğu yeri. röntgen çektirmeye vs gerek var mıdır yoksa bir iki haftaya geçer mi ne diyorsunuz?
(2) 

anadolu yakasında dans edilecek bar yok mu?

mhmtt #1528168 
yabancı müzik çalsın, pop, hiphop latin neyse farketmez pek
insanlar oturmaya değil de tatlı tatlı dans etmeye gelmiş olsun. Bar şeklinde, teqila shot ya da biraların döndüğü ufak-orta ölçekli yerler nereleri?

karşıda çok var böyle yer asmalı tarafında özellikle aklıma gelen Faces mesela.. bu tarz yerler arıyorum. kadıköy tarafında tercihen.

teşekkürler
(11) 

istanbulu ziyaret edecek 7 yaşındaki kuzeni nerelere götürelim

mhmtt #1525541 
babasıyla gelip bir güzel eğlenmeyi planlıyorlar ben de onların tur rehberi olacagım, aman ne hoş:)

miniatürk, pierre loti ve son olarak da vialand temapark lunaparkı şeklinde bir gün düşündük ama siz ne dersiniz? var mı başka tavsiyeleriniz?
(9) 

bu arabaya ne diyorsunuz dostlar yarın gidip alayım diyorum adeta

mhmtt #1525359 
www.sahibinden.com


yorumları alayım
(5) 

hyundai i20'ye alternatif ne önerirsiniz?

mhmtt #1524394 
bayilerde kalmamış paşamız... sıfır düşünüyorum ama 1-2 yıllık ama sağlam buna da bir bak dedikleriniz varsa yazın lütfen. teşekkürler
(9) 

10 odalık butik hotel'de odaların boyutu

mhmtt #1520742 
ege kıyılarında bir butik hotel yapıyoruz. odaların hepsi 35m2 mi olsun yoksa 8 tanesi 35m2, 2 odası daha 50-70m2 arası kalabalık geleceklere mi ayıralım? karar veremedik siz ne dersiniz?

şöyle bi olay var, genelde misafirler 2-3 kişi oluyorlar. evli çift ve bir çocuk şeklinde. haliyle standard 35m2 odalar yeterli oluyor. evli çift ve 2 çocuk olduğu durumda da oda yeterli aslında ama biraz küçük gelebiliyor bazı ailelere. o yüzden şimdi yapacağımız otelde 2 oda büyük olsun rahatını düşünen misafirleri buraya alalım diye düşündük. Ancak o iki odanın fiyatı haliyle çok daha yüksek olacak. korkumuz fiyatı yüksek odaların tercih edilmemesi ve müşteri kaybetmemiz. 10 odalı bir butik otelde de 2 odanın dolmaması epey kötü olur. ve rekabetin çok olduğu bir yerdeyiz.

var mıdır fikri bilgisi olan?
(5) 

powerpointte excele bağlı hesaplama kutuucu nasıl oluşturulur

mhmtt #1517743 
powerpointte formuller kalsın. güncelledikçe sayılarda güncellensin istiyorum ama bir türlü yapamadım. nedir bunun yolu?
internettede aradım ama tam istediğim şey değil:/
(2) 

Iphone 8 plus haritalar gecikmeli geliyor

mhmtt #1516568 
Soyle ki maps ya yandex’i kullanamamaya basladim bu problem yuzunden arac ile bir yere giderken. Maps surekli gecikmeli gosteriyor oldugum yeri 3-4 saniye.. haliyle donusleri kaciriyorum yolu kaybediyorum vsvs dert oldu epey.
Tum appleri kapatiyorum, hatta konum kullanmalarina da izin vermiyorum ama yine gecikmeli geliyor maps.
Tum fotograflarim cloud’ta o mu yavaslatiyor nedir bunun sebebi ve nasil cozebilirim bu sorunu?
(5) 

Iphone’da sifrelerinizi nereye kaydediyorsunuz

mhmtt #1516566 
Bankacilik app leri olsun spotfiy su bu o bir suru sifre var touch id’ye guvenmek okay ama ayri bir app’te tum sifrelerinizi gunceleyip arsivlesiginiz bir yer var mi? Ya da nasil hallediyorsunuz bu isi?
Ben notlara yaziyorum ama orasi da cok guvenli gelmiyor bi silinse gidecek cok sey var.. nedir bunun yolu yordami?
Bir app olur baska bir sey olur nasil yapiyorsunuz?
(17) 

400-450ktl ye kadar alinabilecek en iyi sifir araba

mhmtt #1516217 
Hatchback kucuk bir sey dusunuyorum. Otomatik olmasi gerek bir de.
Tuboymus hizmis oyle dertlerim yok. Ne almak mantikli?
(9) 

arabayı park ettiğimde neden ileri geri sallanıyor

mhmtt #1515538 
2012 model otomatik vites bmw 116i kullanıyorum. bayır aşağı bir yerde parkedersem özellikle ayağımı frenden çektikten sonra beşik gibi sallıyor kendini araba 1-2 saniye. bir şeyi mi yanlış yapıyorum neden bunu yapıyor?
(1) 

yarin erken saatlerde nerden cikti alabilirim

mhmtt #1506823 
istanbul icindeyim. pazar cogu yer kapali olur simdi, var mi akliniza gelen bir sey
(3) 

macfit'e gidip deneme amacli kullanim yapabilir miyim?

mhmtt #1501273 
bi subesine gitsem, ben uye degilim ama denemek istiyorum bugun antrenman yapayim kafama gore desem izin var mi? basimda hocalardan biri surekli satis yapmaya calisir mi yoksa? nasil oluyor bilen var mi
(17) 

3 ay iliskide kisa degil mi?

mhmtt #1499997 
bazi seyler icin mesela? gelecek hakkinda birlikte planlar yapmak vs
bilmiyorum bana erken geliyor ama kiz arkadasimdan surekli bir baski yiyorum ben agirdan almak istedikce.. belki ben cok iliski yasamadigim icin bilmiyorum..
gecen babam hakkinda kendisi "babam soyle soyle yapsa" falan dedi mesela kanim cekildi.. saka yollu bile olsa beni biraz geriyor bu durumlar. 3 ayda seni tanimiyorum henuz neden bahsediyorsun?!

Ne diyorsunuz dostlar?
(3) 

amazon turkiyede maaslar nasil

mhmtt #1496596 
mudur seviyesi degil 3-5 yil deneyimli normal bir pozisyon icin mesela?
internette arattim cok mantikli isler bulamiyorum. ortalama olarak nedir ne degildir bilen varsa yazabilirse sevinirim.

ayrica dolar olarak mi tl olarak mi maaslar
(7) 

turkiye'de dolar ile maas aliyorum. yillik % kac maas artisi isteyeyim

mhmtt #1493549 
1. yilim dolacak gelecek ay. maas artisi gorusecegim. % kac istesem bilemedim.. %10 uygun olur mu?
(5) 

aracimin modelini bilmiyorum ?

mhmtt #1493041 
bmw 116i var benzinli otomatik, sunroof'lu bir arac..
internette her yere baktim bulamadim, ruhsatta yazmiyor, yok oglu yok yabanci sitelere de baktim bulamiyorum. m paket olmadigini biliyorum direksiyondan dolayi ama geri kalan bir suru paket var. aralarinda hangisi nasil anlayacagim nerde yazar nerden bakayim?
(5) 

Neden is degistirmek istiyorsun sorusuna ne cevap veriim?

mhmtt #1485253 
soyle ki su an calistigim sirketle hemen hemen her seyleri ayni

pozisyonda ayni. baktigimiz marketler falan filan hepsi ayni

benim degistirme istedigim, gorustugum firmanin suan kazandigimdan 2 kati daha fazla vermesi acikcasi ama bunlar bunu bilmiyor tabi. (gercekten bilmelerine imkan yok kurcalamayin pls)

ne desem motivasyon olarak neden degistirmek istiyorum? su anki calistigim firmada 9 aydir calisiyorum bu arada. cok da olmadi.
aklima bir sey gelmedi help piliz
(8) 

satisci olarak calisan var mi? bonus vermemek icin isten atarlar mi?

mhmtt #1483942 
kedi olali bir fare tuttum ama biraz tirsmaya basladim.

alman Teknoloji start-up'inda calisiyorum, ofis istanbulda. Bir suredir ugrastigim buyuk bir musteri vardi. sonunda karar verdiler urunu almaya ancak bekledigimizden de buyuk bir gelir yaratacak bize bu anlasma.

soyle ki, bu anlasmadan sirketin kasasina giren paradan bir oran alacagim komisyon olarak. bu musteri de sirkete 250k usd bir para getirecek aylik. bana da 6k usd geliyor normal sartlar altinda. +6k usd her ay 1 yil boyunca
ama beni simdi isten cikarsalar haliyle bir sey odemeyecekler. sozlesmemde de boyle yaziyor..

Daha onceden tecrube eden var mi boyle seyleri? mudurum biraz sacmaladi bugun butun gun kendini odaya kapadi o musteri hakkinda konustugunu duydum ettim ben de bir geriliyorum simdi... gecen haftada sirketteki diger ust mudurlerle konustu hep bu anlasmayi biliyorum.

alman'da olsa sirket start-up yani oyle cok kurumsal ya da parasi bol bir sirket degil. Normalde maasim 1200-1500 dolar arasi.. ne olur ne gider toplayayim mi esyalarimi ufaktan?
(22) 

ayni boyda kizla olur mu?

mhmtt #1482747 
ben de 176'yim, o da:/

yanyna geldik birebir ayniyiz diyebilirim. tas catlasa yarim santim vardir aramizda ama bence o bile yok xd

kizlar takilir mi buna cok ne diyursunuz?
(11) 

2li koltuk icin 4k cok mu

mhmtt #1482605 
tek yasiyorum bekar evi zaten de cok hosuma gitti koltuk :(

alsam mi? var param aslinda ama bilemedim cope atilan para diye dusunuyorum bi yandan da begeniyorum.

napsammmmmm
(2) 

besiktas kabatas cihangir taraflari boks mma ya da crossfit onerisi

mhmtt #1482563 
var midir? buralarda tavsiye edebileceginiz bir yer
(6) 

dukkan satin almak mantikli mi

mhmtt #1481091 
emlakci arkadas surekli kanimiza giriyor. dukkan almamiz konusunda, ne diyorsunuz mantikli bir yatirim midir? su donemde ozellikle
(2) 

havaalaninda yakalanma sansim ne

mhmtt #1478876 
tam kapanma oncesi ydisina kactim. simdi ayin 16sinda istanbula geri ucuyorum hava alaninda 6 saat kaldiktan sonra dubai'ye ucmam lazim.

arkadasimmmmm nereye ucuyorsun diyip beni evime yollamazlar degil mi?

tenks
(2) 

Kabatas-Cihangir bolgesinde isi olan sap erkek nerde ev tutsun

mhmtt #1475806 
1+1 ya da 2+1 olabilir yeni bina olsun isterim tercihen

ulasim yurume ya da toplu tasima ya da araba ile 30dk'yi gecmezse tabi daha iyi olur

butce de 3k
nereye bakam?
(11) 

Fikirtepe'de neden ev almamaliyim

mhmtt #1469434 
ev almamak gibi bir secenek yok. ev alinacak, zorunlu gibi dusunun bunu sorgulamayin pls.

Fikirtepe residance yapiliyor bir suru, istanbulun merkezi, 5-10 yila bu insaatlar biter yasam oturur gibi. fiyatlarda abarti degil. istanbulda ev alinacak en mantikli yer gibi. ne diyusunuz?
(3) 

hangi isi secmeli help me

mhmtt #1468320 
soyle ki su an calistigim firm 9k net baz maas + satis primi seklinde maas veriyor. Satis suresi uzun suren zaman alan bir sure. tahminim 4-5 ay sonra alabilirim biraz biraz prim.

Su an mulakat yaptigim firma; 13k net + 4 ayda bir prim dedi ama primden cok fazla bir sey bekleme dedi. Tam olarak satisci olmayacagim icin iyi bir prim alma sansim yok gibi. Yine de firma iyi performans gosterirse tahminim 4 ayda bir 6-8k gibi bir rakam alirim.

su an calistigim firmada satistayim ve kovaladigim 2-3 guzel firsat var ve ben dayanabilirsem, her sey yolunda da giderse tahminim 1 yil sonra burda alacagim prim aylik maasimin ustune 10-15k gibi bir gelir getirebilir bana. Yani aylik maasim 20-25k net gibi bir sey olabilir. Ama bu musteriler baglanir mi nasil baglanir ve sonrasi vsvs cok ihtimallerin oldugu bir durum.

Gorustugum firmada boyle daha saglam kazanma sansim yok, olan belli daha stabil. Fakat, bu firmanin bulundugu alt sektor de aslinda en cok calismak istedigim ve tecrubem olan alan. su an calsitigim firma bir tik farkli bir alanda faaliyet gosteriyor.

elimizdeki tum veriler bunlar, ne diyorsunuz?
(3) 

kedi cok tuy dokuyor ve kilo verdi tasinma sonrasi

mhmtt #1467517 
asiri fazla tuy dokuyor ozellikle. ne yapmak lazim? vet'e goturulur mu bu durumda? 1 haftadi yeni evde disari cikamiyor, cok korkak zaten.

napalim?
(2) 

go pro 8 alicam let go'dan alinir mi?

mhmtt #1466263 
bu aletlere guven olur mu 2. elde? daha onceden hic almadim o yuzden soruyorum. epey satan var 300-500 tl kurtaricaz diye de bozuk bisi almayalim.
ne diyorsunuz?
(13) 

Yarin sabah ise 2 saat gec gitmek icin mazeret?

mhmtt #1466055 
Is gorusmek var sabah haliyle2 saat gec gidicem ama ne uydurayim? Ne goze batmaz?
Tenk yu
(3) 

Spordan sonra bir şey yemek şart mı

mhmtt #1464055 
Ağırlık kaldırıyorum sadece
Akşam işten gelince çok aç oluyorum yiyip biraz dinlenip spora geçebiliyorum.
9-10 gibi bitiyor sporum, o saatte de ne bir şey yok istiyorum ne aç oluyorum zaten. Yemesem ne olur? Gün içinde iyi besleniyorum, carbs protein hepsi ideal düzeyde alınıyor. Ne diyorsunuz badi bildinçiler
(3) 

Eu vatandaslari su an turkiyeye girerken ne yapmalari gerekiyor?

mhmtt #1461725 
Yunanistandan giris yapacakalar. Atina istanbul ucusu. Test mi var giriste, karantina var mi? Ne var ne yok biliyor musunuz?
Ya da nerden ulasirim bu bilgiye?
Tesekkurler
(13) 

Kim milyoner olmak isterde yarışacağım, tavsiyeleri alayım?

mhmtt #1456534 
Çalışsam mı genel kültür vs cevap evetse nerden nasıl çalışılır tavsiye de verseniz güzel olur
Onun dışında her türlü tavsiyeye de açığım, biraz heyecan var xdddddd
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık